Chocolat Creamdream pie
Denna pajen var både lätt att göra, men också otroligt god nu hade jag lite mörkare cholkad men nästa gång blir det en ljusare variant för makens skull!
Ingredienser
Pajskal:
1 dl kakao
350 g digestivekex 100 g smör, smält
Fyllning:
4 st äggulor
1 dl socker
0.5 dl mörkt muscovadosocker (jag tog rå socker gick lika bra)
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad
100 g smör
3 msk konjak (kan uteslutas)
Topping:
4 st äggvitor, stora
1 msk maizenamjöl
1 dl socker
1 tskvaniljsocker
Gör så här
1. Pajskal
Mixa kakao, kakor och smör till en grynig massa, mums, bara godsaker. Tryck ut degen i en springform och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter.
2. Grädda den i 20 minuter i 200° och ställ den sedan åt sidan för att svalna och fundera över livet. Under tiden gör du förstås chokladfyllningen!
3. Fyllning
Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock.
4. Dra den av spisen och blanda ned chokladen, lite i taget och sedan gör du samma sak med smöret. Häll i konjak också, om du vill. Mums, mums. Låt det stilla smälta ihop tillsammans.
5. Topping
När botten är helt sval häller du i krämen och låter den stå kallt i minst 2 timmar för att krämen ska stelna (hit kan du förbereda om du vill vara ute i god tid inför partaj).
6. Precis innan servering vispar du toppingingredienserna till en styv och blank maräng och kluttar upp den över kakan.
7. Bränn av marängen med en gasbrännare eller ställ den på grill i ugnen men passa noga, noga. Marängen ska bara bli lite brun på topparna. Välkommen till himmelriket