Hallonpannacotta paj
En cheesecake-liknande efterrätt som ser ut och smakar lyxigt, men är enkel att fixa. Tänk på att pajen behöver 3 timmar i kylskåpet!


Pajdeg | ||
12 st | ||
75 gram | ||
Fyllning |
||
3 st | ||
3 dl | ||
1 dl |
250 gram |
200 gram |
Tillagning
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Receptet kommer från boken ”Sommarens söta”, Bonnier Fakta
Recept: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom
( http://www.tasteline.com/recept/Hallonpannacottapaj )
Ett tips från mig är att pajen blir jätte god bara med hallon, men för variation kan man lätt byta hallon mot blåbär eller 50/50 med blåbär/hallon eller jordgubbar.
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Receptet kommer från boken ”Sommarens söta”, Bonnier Fakta
Recept: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom
( http://www.tasteline.com/recept/Hallonpannacottapaj )
Ett tips från mig är att pajen blir jätte god bara med hallon, men för variation kan man lätt byta hallon mot blåbär eller 50/50 med blåbär/hallon eller jordgubbar.
Kommentarer
Trackback