Snabbt och lätt

I går kväll tvingade jag Jonas att hjälpa mej att sätta upp gardinerna så nu börjar det se ut som ett riktigt hem. Ska bara få upp tavlorna på väggarna med så är det klart sen *pust*

Igår var Jonas och jag och spelade bowling vet inte om jag sa det men fasen va ont jag har i handen idag =( fast det va riktigt kul så det måste vi absolut göra om, trots att han totalt utklassa mig men det är strunt samma vist skulle jag gärna vinna men det viktgaste är ju att man har kul.....

Idag så har jag städat majas bur och badat henne och sorterat upp köket så nu är allt där på sin plats med, underbart.
När jag städat majas bur klart så stängde jag denoch gick ut med soporna hon är lättare att få tag på när hon springer lös i hallen hon skulle ju bada. När jag kom in stod hon upp på bakbenen med fram tassarna på burgallret ungefär där hon brukar att gå in , lilla gumman då högg det till lite i mitt hjärta och det dåliga samvetet ko lilla gumman.

va har jag mer gjort idag.......tja typ liksom inte nått läst min bok Stenhuggaren av Camilla Läckberg riktigt bra men det är de flesta av hennes böcker om man gillar kriminalromaner, och jag älskar dem. 
Jag är ensam hemma för Jonas är i väg och tävlar i natt orientering i kväll kommer inte hem på 3 timmar och då har han varit borta 3 tim reda så blev hela 6 timmar ensam idag men det va rätt skönt för har inte varit själv på ett bra tag nu. Men nu kan ha få komma hem när han vill det är helt okej. 


Ha en go kväll bloggar mer i morgon ( om jonas låter mig komma åt datorn *ler*)


nu kommer lugnet...........

Nu börjar kaoset lägga sig i mitt liv igen. Njuter!

Det har varit upp och ner ett tag nu för att säga det minsta. Farfar har som ni kanske läst gått bort så det blev en resa hem för att kunna närvara vid begravningen, mamma har varit här uppe och hälsat på och så har Jonas och jag flyttat ihop. Så det har hänt en hel del både tråkiga saker och roliga.


 

När mamma var här uppe hade vi jätte trevligt även om jag kanske råkade ge henne lite bitska kommentarer i mellan åt (förlåt mamma! Bara för jag va stressad men nästa gång blir det bättre lovar!!) men vi umgicks och hade trevligt, gick på museet och tittade det va riktigt roligt faktiskt lärde mig en hel del om Gävle företagen som funnits genom tiderna som Läkerol, Brynäs ( inget företag men ändå…) sen va det lite andra för orten viktiga företag. Mamma fick nog en liten nostalgi tripp med så tror hon uppskattade det lite mera men jag gilla det med. Sen åt vi gott och har haft det bra. Mamma och Jonas fick träffa varandra för första gången nu med, mamma gillade verkligen Jonas, va han tyckte om henne vet jag inte han har inte sagt nått i alla fall…. Men mamma tyckte Jonas va en bra kille och att han passa mig perfekt, och det har hon ju så rätt i vi kompletterar varandra.


 

Jag och mamma åkte samma tåg hem och hade sån otrolig tur hela vägen att vi fick sitta ihop trots att vi inte hade platserna bredvid varandra, skönt det va roligare att ha sällskap för en gångs skull.  Hemma så var det jätte roligt att träffa familjen igen speciellt syrran !  

Hon verkade riktigt glad att träffa mig det gjorde Andreas med så det va jätte roligt, nu längtar jag faktiskt hem till jul för att få träffa dem igen. Jag hoppas verkligen att ni kommer i vår som vi talade om syrran !!! Det skulle va jätte kul om det blev så !


 

Farfars begravning va tung för alla i släkten, men den va fin och de hade verkligen lyckats få in farfars liv och hans vilja i ceremonin, det va vad han hade velat ha. Farmor, pappa och mina två fastrar va väldigt ledsna och det kan man förstå. Jag tror inte jag sett pappa på det viset innan han va verkligen tagen av det, det va han nog rätt förvånad över själv med för de hade inte det bästa förhållandet tyvärr. Efter begravningen var det smörgåstårta hemma hos oss. Då fick barnbarnen sitt eget bord och mina kära kusiner hade massor av frågor om vad Jonas var för kille, har förstått på mamma att släkten blev lite förvånade över att det gick så fort men de är glada för min skull. Farmor va så stolt för att Patrik (min kusin) visat Jonas för henne på datorn. Jag tror att alla kände att det blev ett fint och bra avsked av farfar.

Så nu får du sova gott farfar nu får du äntligen vila.


 

När jag skulle åka hem gick det däremot inte lika smärtfritt jag skulle varit uppe i Gävle 23.53 men va här 02.00 !!!  Jag skulle byta tåg i Göteborg då blev det försenat 1 tim och 30 min. När vi äntligen (!!) lämnade stationen så stannade vi precis utanför då såg jag hur det kom rök ur ett utrymme längre fram i den vagn jag satt i och att det luktade jätte konstigt, sen hör jag konduktörerna hojta och ropa och kan då konstatera rätt fort att det brinner bara några meter från där jag sitter ! De fick släkt branden fort men ändå så snopet att det kunde hända. Sen gick det fem min cirka efter att vi börjat åka igen och då pajar hjulen på en annan vagn så då blev vi stående igen……..

Vilken resa det var, den behövs ingen upprepning av det är då ett som är säkert i alla fall.


 

Dagen efter att jag kom upp hit igen va det bara att fortsätta med flytten mamma och jag hade packat allt mitt innan vi åkte ner till Laholm, sen hjälpte Jonas familj till på lördagen och tog det mesta jätte snällt. Så på söndagen va det 6 kartonger nått hos mig, bokhylla och datorbordet kvar bara. Så det va det vi sysslade med då och bara och fick över allt i nya lägenheten sen städade jag på måndagen. Det hjälpte Jonas mamma o mormor honom med, han har en jätte trevlig mormor, hon gav mig en kram innan hon gick så tror hon tyckte jag var okej i alla fall. Så bjöd hon på älgköttbullar det va nått nytt det =)

Nu hoppas jag bara få träffa han syskon någon gång med men det kommer vi hinna med det med.


 

Men nu är allt klart och vardagen börjar så sakteliga att infinna sig. Vilket är jätte skönt nu kan man börja se framåt och hitta vardagen ihop med min underbara älskade sambo. Just nu är det bara gardiner kvar och så allt som ska upp på väggarna så det börjar se ut som ett hem här nu.


 

Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer och du orkar väl inte läsa mer heller snart så kommer en uppdatering till snart men nu tänker jag gå mysa med min pojke jag =)


  

Och tack Patrik för medhållet, mus ungar är mycket bra mat för små igelkottar. 


 

Ha en trevlig kväll !!