KATT SKRÄLLE!!!

Satt i godan ro och talade med mamma i telefonen, när Clawdia kommer in med en liten fågel i munnen. Bara det är ju äckligt nog men näää vår katt bestämmer sig för o ta det till en ny nivå och käkar upp fåglen rakt framför ögonen på mig! Ryser bara jag tänker på det fick stoppa fingarna i öronen för ljudet när hon tuggade i sig den lät hemskt. Var ingen ide att stoppa henne det var lika bra hon fick mumsa på sen gick det så galet fort.


Men no more i alla fall inte framör någon ur familjen snälla söta Clawdia!

Händelserikt inlägg idag

Detta inlägg skrev jag innan Lisa föddes men lägger ut det här nu så kommer bilder + förlossnings berättelse så snart jag hinner och orkar! men lägger i alla fall ut det inlägget jag började skriva när hon kom så ni får lite härligt bilder på stora syskonen :)
 
Veckan  som gått

Måndagen gick i turbo fart, lämnade flickorna vid 9 och hämtade 12 då hade jag 2 trötta små tjejer med mig i bilen för att hämta deras älskade moster <3 träffade lite kollegor när vi stod och väntade alltid roligt att träffa dem trivs så bra med alla på jobbet. Men de kunde ju knappt tro att jag var så liten som jag ju endå är för att va hög gravid (även om det för mig känns som en jätte boll). Eftermiddagen gick i mysets o gosets tecken precis som sig bör.

Tisdagen så var tjejerna på förskolan 9-13 (de hade fått va hemma om det inte var att vi skolar in Kajsa) så då passade jag på att lyxa till det och få lite ensam tid med min älskade syster så vi åkte in och gick lite i affärer i nyköping + åt god lunch i fred och lung och ro på en resturang i stan som typ verkligen inte går att ha med en vagn in på.

Onsdagen blev det gröna lund!!!
 jag fick ju hålla mig till att åka barn karuseller så när jag och tjejerna väntade på åk dårarna (jonas o tilda) så spelade jag lite första vinsten kom direkt på första försöket köpte 4 brickor och Sonja hjälpte mamma med att stoppa hjulet så det var tack vare henne som centern kom i vår ägo :D kan ju säga att det var glada miner på mina älskade bara synd att syrran hann åka hem idag utan att vi hann säga hej då ordentligt (kommer till det) annars hade hon fått med sig en del av allt sött hem för hon spelade med utan vinst, får spara lite. Kex chokladen var lite svårare att vinna tog först 4 brickor utan tur så då testade jag en sista gång o bara en bricka då vann jag hahha :D
Sen var det lite små vinster här och där en nalle till sonja, försökte få en liten till kajsa med men vi hittade inga bra bås just då. Grönan är upp delad i 2 delar med en trappa i mellan som man inte kan ta sig över så lätt med vagn så när jag försökte vinna åt barnen då var vi mera på "vuxen" sidan så alla barn spel var på fel sida och inte bara att gå över, då skulle man gå ut säga till en värd, gå en liten bit, säga vad den värden hette som man talat med och sen fick man komma in. Gick smidigt men vi försökte gå så få vändor som möjligt.

Sonja och Kajsa var riktigt modiga båda två var både överaskad och stolt måste jag säga! Barn under 3 får gå in och åka gratis mycket bra det :) Sonja vågade åka allt vi satte henne i även om tuff tuff tåget (liten bergbana) var lite otäck andra gången första gången med mig gick det toppen hon älskade det och bara skratta men med pappa var det inte alls lika kul, men hon kom sig efter en liten stund och blev glad under färden. 

Det fanns en karusell med flygande elefenater som hon själv gärna ville åka vi var nog lite mer tveksamma men beslöt att testa eftersom hon gärna ville och visade tydligt att hon ville dit. Vi hade ingen grund för våra funderinga hon åkte den 2 gånger på rad en med mig och en med pappa helt överlycklig var hon. Blå tåget som är ett spök tåg var lite läskigt men gick bra med kramar och hålla handen sen väntade pappa med en stor kram vid utgången med. Favoriten hos båda tjejerna (det och en cirkus karusell var det enda kajsa åkte) var veteran bilarna (jag kallar de farfars bilar) den ville Sonja åka om och om igen vi åkte den alla med henne och kajsa så tror hon åkte den 5 gånger. 

Vi kom dock inte i väg hem förens kockan var en hel del så alla har varit trötta idag och tjejerna skulle till förskolan och vi till barnmorskan (därförr vi inte kunde säga hejdå ordentligt trodde vi skulle hinna det när vi kom hem men hade räknat med att va hemma 14 och vi var hemma 16 så tyvärr fick hon åka utan en hejdå kram denna gången) 

här kommer nu en bild bomb från sista tiden födelsedagar mm mm 

  Foto: Kajsas sov stil tidigare idag Hoppas på ok väder i morgon då blir det kålmorden för oss i så fall. en som somnade mitt i rörelsen tufft att skolas in även om det går som en dans är hon mer trött på eftermiddagen nu

 på båten när vi var på kryssning






badar hos farmor och det är sååååååå kul!!!



oj oj i år var det riktigt roligt att öppna paket när man fyller 2 år stora tjejen

 mormor va gör du? Jag är ju här nere!


 tårtan eller ja en av dem.........





madicken ? nepp det är vår Sonja



 
Kajsa och farfar på promenad när Sonja fyller 2 år


 magen i vecka 36

 blöjan kan komma till nytta på fler sätt när man vägrar ha den på "rätt" sätt


Mormor o morfar! Paketet är ju större än vad jag är !! :D


 Sonja ser till att "extra morfar" läser för henne.

 Men klart att vi har tid för en paket paus!!

 Kajsa med sin nalle bil som blev riktigt uppskattad av fröken + hennes stora syster.




 bus ungen



mamma se så stor jag är !



Sonja rymmer med syrran!

buse nr 2

så skön min hihi hjärtat mitt





hårt att fira kajsas ett års dag

'



kajsas fika blev key lime paj som gick åt som jag vet inte vad :)


En underbar liten ett åring

Så söt vår docka




mys med farmor


hemma hos farmor fanns denna tuffing

tuffingar då :P

Kajsa och bästa farborn


Sonja  och bästa fastern <3 hon älskar att nunna (gunga)


 han är inte bara bäst han är rätt busig och full av lek vår farbror D

 jaaa lycka farmor stälde sig precis vid ballongerna så jag når ju


 på bus fabriken hade de båda riktigt roligt Kajsa hittade ett hörn som passade henne perfekt

 bollhavet var med kul!!




 Urs Bamse var ju läskig!! Pappa ta bort honom!


 gröna lund och cirkus karusellen som hela familjen kunde åka


 pappa och kajsa åker farfars bilarna det var riktigt kul om man fråga kajsan

Sonja och pappa ska åka bergbanan
 
 
 
mys, elefant flygning som SOnja själv bestämde vi skulle åka. Vi trodde nog hon skulle bli lite rädd men nej då det verkade bara vara roligt!
 
Moster mys <3
 
så härlig bild
 
 
den här med !
Puss på dig!
 
 
Du stannar här syrran!!
 
 
 
Teckning jag målade till min/vår barnmorska som var med under hela graviditeten och förlossningen denna tavla fick hon i en vacker ram tillsammans med en kruka/urna från laholms keramik
Magen i vecka 37+0 dvs dagen innan LIsa kom <3 <3
 
 
 
 
 
 
det viste vi ju inte då att vi skulle sitta här nu nyss hemkommna med en underbar men liten tjej hos oss :)
Återkommer snart med bilder och en berättelse om dagarna hon kom (tog 48 timmar)
 
puss på er så länge!

En dag/helg som inte blev som planerat!

Jag vet att jag lovat bilder från kalasen men det får vänta, känns viktigare att skriva lite om helgen :D

Igår skulle vi åka ner till kolmården men var lite osäkra pga av vädret och när vi kom dit tok regnade det och blåste på bra så vi bestämde oss för att åka igen även om vi  var mycket tveksamma då vädret kunde hålla upp när som men det kändes så osäkert att vi tog smultron stället i söderköping och ut underbara glassar (hela menyer så nej vi hoppade lunchen) och sen bus fabriken i norrköing till tjejernas glädje de älskade varje minut av det hela!!

Eftersom vi antagligen blir en tre barns familj snart så velade vi länge i om vi skulle åka ner till kolmården igen idag eller nästa helg. Efter många om och men från bådas sida så bestämde vi oss i morse för att det nog var klokast att åka denna helgen så sagt o gjort så packade vi snabbt en matsäck och gav oss iväg även o vi kom dit senare än vi hade velat (hade tänkt va där när de öppnade, men pga av vår osäkerhet över vädret) så kom vi fram först vid strax efter 11 tiden.

Men vi hann med det mesta vi ville se i alla fall även om vi missade barnens zoo för att vi hade bråttom till Bamse som Sonja fick panik av inte ens lille skutt gick bra. När hon satt i pappas famn vågade hon sitta jämte även om hon var ledsen när bamse såg på henne.
Men Sonja har verkligen njutit av besöket allt var spännade även om alla djur fick heta antingen katt eller pippi i hennes värld. Men sa man vad de hette och fråga var de fanns så kunde hon peka ut flera djur utan att vi visade henne först. frågade vi tex var noshörningen var kunde hon peka på rätt djur även om det var flera djur på det stället just då,

Kajsa har med uppskattat dagen på sitt sätt och tittat förundrat på alla djuren men bäst var nog linbanan i bådas ögon. Var en perpekt dag att åka på lagom varmt och lagom med folk. Delfin showen var dock lite för uppstorad tyckte vi ok kul att ha sett den en gång, men nästa gång kommer vi strunta i den och gå på sälarna i stället sen får vi se tar nog alla showerna en gång innan vi börjar om hos delfinerna. Sonja tyckte det var lite kul men hon hade svårt att fokusera för det var kul att klättra på bänkarna med. Men så fort det hände nått var hon snabb att utropa titta!! Så hon hade nog koll på fler saker på en gång fast hon är ju tjej med <3

Så summan av det hela är en mycket härlig helg med min älskade familj med glada miner och många skratt gudarna ska veta att det behövdes!! I morgon vid ett kommer bästa systern hit och så ska vi alla till grönan på onsdag ser verkligen fram mot det blir en härlig vecka, på torsdag ska vi till barnmorskan igen för en första kontroll om det är läge för igångsättning veckan där på. Skulle inte förvåna mig om den lilla kommer på natten mot torsdag bara för att vara lil syrran som med kom på natten innan ett barnmorske besök :)


Det enda tråkiga idag var ju den fruktansvärt tragiska olyckan på kolmården vi kom precis efter att det skett och var vid vargarna strax efter men som tur var så såg man inget. Det var nästan en lättnad att få veta vad som skett dock hur hemskt det kan låta. Men vi förstod ju ganska snart med tanke på att det var en hel del räddnings insattser på plats, frågade personalen vad som skett men de hävdeade att de inte viste mer än att något hänt (hoppas för deras del att de faktiskt viste annars hade jag nog som personal blivit mer upprörd över att inte fått veta efteråt) men det som skrämde mig mest var en helikopter som flög över parken fram o tillbaka hela eftermiddagen. All räddnings personal kan jag förstå men helikoptern spädde bara på kännslan av att något fruktansvärt skett ( vi fick veta för att jag kollade på expressen med mobilen) iom helikoptern hade vi ju börjat fundera på vad som hänt om det var ett djur på rymmen eller liknade. Så det dämpade nog allas dag lite. Har sett på nyheterna att vissa var glada över att inte veta och andra inte jag tycker nog det borde gått ut mer info på något sätt.

Men jag ahr överlevt dagen och har haft rätt ont men inte som jag hade trott men det är nog också mycket tack vare min underbara make som ställer upp i alla lägen, knuffar barnvagn, knuffar på frun och ser till att alla mår bra. Sen får vi se hur det går i morgon men är bara ensam på morgonen så ska vi hämta syster yster vid 13 som sagt o i värsta fall tar vi bussen men det får vi hoppas vi slipper så illa ska det nog inte bli........
Så hoppas vi att vi inte får någon bebis i natt för alla backar som var men bara oreglbundna värkar so far med  allt från 20 min till 5 min mellan.

Pust tog lång tid att skriva detta så hann ju inte vika nått i kväll :( kanske blir uppe 30 min till sonja somnade för en timme sen så det är skönt med lite egen tid. Men i mogon ska Kajsa och Sonja gå själva 9-12 så har ju tid då men den lär gå till säda o tvätt tyvärr sen kommer ju bästa barnvakten iofs med :)


P.s
Bilder kommer snart lovar o svär!


Inskolning

PUST!

Som ni vet har det varit kalasande för hela slanten här och i tisdags började inskolningen av Kajsa så behöver jag säga att det ser ut som en bomb exploderat i mina ögon i alla fall Tvätta och städa ? vad är det? Just denna vecka har jag inte haft tid eller ork för nått av det. Dagarna har gått till att umgås med barnen och skola in lill strumpa och på kvällen har jag varit så trött att jag fått prioritera det viktigaste och mig själv med för den delen.

I måndags hade jag förvärkar var 10 min i 2 ½ timme innan det slutade så var på vippen att jag ringde in till förlossningen då var rätt otäckt med tanke på att jag var ensam hemma även om hjälp finns nära.

tisdagen började inskolningen med att vi gick fram till 12 och Kajsa somnade i vagnen innan vi ens var utanför grinden. Sonja verkade ta det hela med ro och tyckte nog mest det var kul att mamma var där även om det var lite konstigt.....

Onsdagen var vi kvar till 13.30 ca allt gick bra för kajsas del men sonja tyckte det var tuffare satt hos kajsa vid maten men fick byta till sonjas bord för hon satt bara och såg på mig helt gråtfärdig stackaren. Kajsa fann sig så lätt tillrätta att hon inte alls hade samma behov av mig just då. Sonja är inne i en ritktigt ordentlig period av trygghets behov så det känns lite olyckligt att rubba hennes värld än en gång med en bäbis men hon kommer ha många vuxna runt sig hela första månaden i bebisens liv att hon nog ska hinna landa igen innan vi blir ensamma hemma igen.

sen hade vi bvc kontroll av Kajsa på eftermiddage ( 1 års kollen) och hon kunde allt hon skulle + ett mycket väl utvecklat pincett grepp för hennes ålder <3

men lite kul att jämföra deras vikt och längd nu för fram till nu har de följt varandra i hur de växt rätt bra
vid 7 mån
vägde Kajsa 7830 och var 67 lång      
Sonja  vägde 8113 och var 67 lång 

vid 10 mån 
vägde sonja 9,3 kg och var 72 lång
kajsa vägde 8,6 och var 70 lång så här börjar Sonja dra iväg lite

vid 12 mån 
vägde sonja 10 kg och var 73,5 lång ( nu vet jag inte längden men vid 2 är hon 12,5 kg)
Kajsa vägde 9500 och var 71 cm 

Men det märks en stor skillnad på dem i kropps form och hur kläder sitter tex mycket sonja kunde ha vid 1 som är för stort för kajsa, så jag vet inte vad jag ska sätta på ungen ibland (ofta) för mycket av 80 kan vara för litet eller inte sitta kvar för hon kryper så fort eller så har vi flera 86 kläder som hon nästan druknar i men nästa plagg i 86 sitter perfekt. 

Hade tänkt slänga in lite bilder här med från sista tiden men får återkomma med det för ska hämta trollen om 10 min (hur fort går inte 2 tim?) hann ju bara äta lunch, blogga och skriva inköpslista......skulle ju försökt ta tvätten (har visserligen tvättat och torktummlat en maskin men det ska ju vikas med..... skulle ha sovit med......gäsp hur ska jag orka till 16 när jonas kommer, lär ju tok däcka :( 

I morgon blir det ev kålmorden om vädert håller uppe inget regn bara annars åker vi. Men nu har jag bara 5 min på mig så nu stänger jag ner bilder kommer innom kort!! I kväll eller i helgen lovar!!!  


fullt ös som vanligt

Just nu har tiden verkligen sprungit i väg och jag tänker var kväll att jag ska blogga men på nått sät glömms det av. Så det kommer aldrig bli någon stor bloggare av mig inte tyvärr :/

Veckan som gått har bestått av besök av mor och far (förra helgen) sen har det varit en massa stök att fixa med här hemma och barnmorske besök och kan tala om att det är riktigt riktigt nära till att liten ska få se världens ljus nu eftre igår och idag är jag tom rädd att han/hon (även om jag är övertygad om att det är en han så får vi skriva han/hon eftersom vi inte vet vägrar skriva hen). Sen har vi firat både Sonja och kajsa framförallt Kajsa. Så nu har vi en två åring och en ett åring här hemma. En ett åring som börjar förskolan i morgon hur galet det än låter och känns. Men det kommer bli bra när hon skolats in ordentligt, tror nästan att Sonja är den som kommer tycka det är mest konstigt Kajsa är ju ett barn som tar för sig, risken är nog bara att Sonja kommer vara lite för mycket på henne och ta saker från henne.

Idag har förskolan varit stängd för personalen har utbildning (känns alltid konstigt att inte va med då) så jag har tillbringat dagen med en vän (sen slöt en vän till upp på eftermiddagen) till lunch gick vi och käkade kina buffe och när vi går ut från restaurangen som ligger vid en stor traffikerad väg så håller min väns son Sonja i handen men sen måste hon ha släppt taget för jag ser henne springa över en stor gräsmatta upp mot vägen. Så släpper barnvagnen med Kajsa och med panik och hjärtat i halsgropen rusade jag efter min skrattande dotter men precis på trottoaren så hann jag i fatt henne men fick inte tag på henne så hon kutar rakt ut på vägen och springer rakt över!!!!!!!! Jag blev liv rädd milt sagt!!  Tack och lov gick det bra och ingen bil kom men fy trodde mitt hjärta skulle stanna.
Men följden av hennes lilla äventyr blev för min del  att fogarna spec de fram är mer jävliga än någon gång förr!! Så efter 3 (!!) Citodon som knappt hjälpt känner jag mig rätt låg och kan knappt andas för smärtan :(
Vet knappt hur jag tog mig hem gick på vilja, väl hemma var jag evigt tacksamm att maten var klar för barnen somnade i bilen hem och var som två monster när vi kom hem en satt i en i vardagsrummet o skrek och en i köket under tiden som jag försökte få fram maten så fort det gick och få dem till bordet och få lite mat ro.

Mådde själv så illa och galet mycket sammandragningar (har haft sen dess hoppas inte spring turen startat upp nått.....) efter maten försökte jag städa upp lite men det var inte lätt för det gör så djävulskt ont just nu tabletterna verkar inte ha hjälpt alls, fick dra mig upp för trappan för att överhuvudtaget kunna lägga Kajsa så tårarna var nära det är inte ofta jag gråter av smärta men i kväll skulle jag kunna det, när jag prata med mamma som gjort en massa snälla saker så var de mycket nära. Sonja var tack och lov lätt att lägga i kväll det tog visserligen rätt lång tid men hon låg stilla och myste en lång stund och ville bara få kel på kinden o ryggen annars kan det lätt vara att hon ska klätra runt och ha sig.

I morgon efter att vi kommer hem från föris så kommer en vän över och hjälper mig med töserna så det är guld värt och är väldigt tacksam för att hon tänkte på mig/oss.

Jag hade tänkt lägga in bilder från tjejernas födelsedagar men det blev ett långt inlägg om mig i stället o min stackars kropp men jag lovar att det kommer en uppdatering om inskolningen och foton under veckan i alla fall

puss på er och önska mig lycka till med mina fogar som nog lär bråka några dagar till med riktig otur ända till bebis kommer.......



Hjälpredan

Just nu har vi pricis börjat ta oss upp från en häktisk tid full av händelser och lite tid att göra saker här hemma. Var tusan blir tiden av när jag går hemma och Sonja är på föris? Jag tycker att jag har fullt upp jämt men hinner i alla fall inte med allt jag måste alltid nått man ligger efter med ska göra nästa dag. Är glad att Kajsa sover så bra/länge på dagen (men det håller på att minska innan var det 1-2 tim nu är det oftast bara 1 tim men blir längre än 2 i bland med). Men det innebär att av sonjas fem timmar borta har jag bara tiden som kajsa sover att verkligen ordentligt göra saker vist är det mycket jag kan göra men hon vill ju ha min uppmärksamhet och det är ju enda tiden hon får med bara mamma så försöker verkligen ge henne all min uppmärksamhet i den mån det går så att hinns med vissa saker måste bara göras tyvärr :/

Sonja är ju i en riktig hjälpa till ålder nu och det är ju självklart roligt när hon blir så stolt över att få tex sätta mjölken på bordet, hämta kajsas skor mm

Men igår var fröken hjälpsam lite snabbare än mamma sin, hon tyckte vist att det var en bra ide att tvätta en blöja och la in den i tvättmaskinen när jag hade fullt upp med att byta på kajsa (tro mig man har fullt upp för hon ligger inte stilla mer än någon sekund sen ska vi snurra, krypa, stå, klätra) så jag såg inte att hon ökat på mängden i tvättmaskinen utan det blev en överaskning när jag skulle ta ut tvätten det var fullt av stoppning från blöjan och blöjan hade satt sig fast i en jacka så det var bara att köra om hela maskinen så på det viset spräckte hon hela tvätt planen (brukar räkna ut hur många maskiner jag hinner köra under tiden hon är borta så får jag 2-3 tvättar ur vägen den dagen.

Mamma och jag hade lyckats missförstå varandra totalt (hur vi nu lyckades med det) jag trodde de skulle komma nästa helg eftersom det är då vi ska ha kalaset för Kajsa som ju fyller 1 på torsdag. Så när hon talat om att de kommer denna helg har jag svarat att nej det är helgen om 2 v ni kommer och hon har inte sagt emot heller. I alla fall så kommer de nu till helgen (idag vid 21 tiden) så kajsas firande blir mer utspritt nu till helgen, lite när hon fyller, farmor kommer ner lite innan tor eller fre blir det nog sen kommer resten till helgen som planerat.
Men det gör inte så mycket att vi missförstod varandra där för denna helgen jobbar jonas så det betyder ju bara att jag får lite fler händer som hjälper mig med barnen och hemmet inte mig emot alls det gör ju allt så mycket lättare för mig det börjar kännas nu att det bara är 40 dagar kvar till beräknad förlossning och bara 24 till de kommer börja kolla livmodertappen för igångsättningen !!! Det är ju tok snart!!! Hjälp oj jösses men det ska bli skönt att bli av med den här magen kan jag säga!!

Trevlig helg nu!