Jul plus lite gott och blandat

Tänk vad tiden går fort!!

Jag tycker att vi precis kom hem från vår resa. Vilket vi ju har gjort med är ju snart 14 dagar sen men det är inte så lång tid direkt. Nästan direkt efter att vi kom hem så var det ju jul och den har firats i Laholm i år.

Vi byter varje år (jul hos mina föräldrar i år och nyår hos jonas familj och nästa år blir det tvärt om), jag arbetade den 23 slutade 16.30 så då satte vi oss i bilen nästan direkt för att köra söderut vi var framme klockan 23.30 ungefär. Julafton gick mamma och jag vår vanliga promenad mot Genevad, vi går så långt vi hinner innan pappa och company plockar upp oss på vägen. Så det blir en promenad på 1-1½ timme ungefär så har vi god aptit när vi kommer fram till min faster för jul soppa (mums). Efter det så bar det av hem till kalle och hanns vänner och sen var det att göra sig redo för kvällen som vi spenderade hos min kusin och hennes familj. De har en bad tunna ute så på kvällen badade alla utom pappa, Emelie och farmor ute. Det var trångt men det var väldigt mysigt de modiga dvs inte jag hoppade ut och lekte i snön en stund mellan doppen. Min farbror var den första som vågade sig ut i snön och det var en syn vi fick ett gott skratt och min kusins man och matilda hade snöbolls krig innan kylan fick ner dem i vattnet igen, till och med Jonas var ute i snön en sväng.

Juldagen var första gången i hela mitt (och i mammas liv med) som vi gick i affärer hade några ärenden som inte kunde vänta. Så jag passade på att kolla rean och se vad der fanns för mamma kläder lika bra när det är rea behöver ju endå en helt ny bas gaderob nu....... Hade bara ett par mamma byxor innan så det känndes skönt hittade 2 par till som jag kan ha på jobbet och sen ett par som är mamma byxor men mer åt mjukishållet men har jag inget annat så kommer jag ha dem på jobbet utan att tveka! Sen hittade jag en lång fin stickad tröja perfekt, mamma hade varit på Ullared och shoppat åt mig med så där fick jag ett par mjukis byxor till men de ser lite finare ut så de kan man helt klart ha på jobbet, 2 skjortor, 2 lite tunnars tunikor och ett par leggings för gravida. Så nu har jag i alla fall kläder för ett bra tag framöver vilket känns mycket skönt då jag bara kunnat ha 2 par byxor och de nu börjar trycka obehagligt mot livmodern även om den inte är så stor (är bara i v 17) så känns det inte bra att trycka ner sig i dem och är ju inte skönt heller! Så då ser jag inget fel i att börja använda mamma byxorna nu. För nu börjar magen ändå att synas lite mera de på jobbet såg det direkt idag men det är ju en bit kvar innan den "rikitga" grav magen kommer blir nog i slutet av januari någon gång gissar jag. Ni som känner mig vet ju hur smal jag var/är. Men det har hänt massor med kroppen brösten har växt (vilket syrran uppmärksammade fort), men tyvärr har även höfter och rumpan det..... Ett par av byxorna jag köpte var storlek 40 (!!!!) Trodde knappt det var sant när jag fick be syrran hämta större har ju aldrig innan haft mer än 38 som max. Men det går ju ner igen får trösta mig med det i alla fall.

Var hos barnmorskan idag och allt verkar gå bra eller så bra vi vet i alla fall, hon vill inte lyssna på hjärtat fören efter ul som är den 18/1. Så nu är det mest fokus på mig och hur jag mår det är ju indirekt ett tecken på hur liten mår. Så nu längtar vi till den 18/1 =) Efter det så kommer vi få ett mer exakt förlossningsdatum och utefrån det ett snittdatum (men det kommer jag behålla för mig själv). Om 3 veckor är vi halvvägs tänk va fort det går blir stressad av att vi fått frågan nu flera gånger om vilken barnvagn vi valt (vi har ju inte kollat en gång!)

Men ska börja ta tag i det så smått vi ska ta och göra så mycket vi bara kan för att rensa ur barnrummet närmaste lediga helg. Sen när det är hyfsat ok kan man börja fundera på vad vi ska fylla skåpen med igen och åka runt och kolla vagnar och alla annat en liten behöver det är ju en HEL del!!
Men ska bli härligt att kolla på allt kännsla.

Hemma igen resa + stor inköp

Kommer att komma med en rese berättelse inom kort. Men nu en liten uppdatering om sånt som hänt sen vi kom hem.

Dagen efter att vi kom hem så skulle jag kolla vårt konto med internetdosan. Men det står då att kort koden är spärrad! Lika på Jonas kort, lagom kul att komma hem och upptäcka det!

Det hela berodde på att de strulade till det BIG TIME på flygplatsen när vi skulle åka hem. Bussen var sen med ca 30 min när vi kom fram vilket i och för sig inte var någon fara då vi hade 2 timmar på oss. När vi sen skulle checka in så hade vi övervikt med 13 kg.....

Vi hade köpt en lite mindre extra väska att ha som handbagage men Jonas tyckte vi skulle skicka med den och inte ha den ombord. När vi såg hur mycket övervikten var och att vi skulle få betala en hel del så ville vi ta av väskan för att packa om då hade övervikten inte blivit i närheten av vad den blev. Men kärringen (ursäkta uttrycket men hon var så grymt sur) vägrade att ta av någon av våra väskor så vara bara att leta upp disken där vi skulle betala och se glad ut. När vi står vid disken och ska betala kommer det fler och fler från vår flight så de var verkligen hårda. Vi skulle enligt de på flygplatsen betala 15 dollar per kg (!) men vad skulle vi göra om än så var det sura pengar att lägga (när vi kom hem så hade de bara dragit 1400 kr så vet i 17 hur de räknar....). I alla fall så skulle jag betala och hon försökte 2 gånger med mitt kort men det gick inte (både jag och J har visa) så Jonas som har ett nyare kort (fick ju nytt i och med bröllopet) skulle ta betalningen men efter 3 försök så blev hans kort låst (sa hon i kassan) så då testade vi mitt igen och den gången gick det! Detta efter att jag blivit rejält arg och skällt klant arslet så en annan kassörska tog över och fixa det på första försöket. 

Jonas kort fungerade på planet och när han skulle betala parkeringen så det var mycket konstigt att hon sa att det var spärrat. Att mitt kort var spärrat var ännu märkligare eftersom jag ju faktiskt kunde betala dem med mitt.

I alla fall så blev det första vi fick göra hemma inte att packa upp (vi kom ju hem sent på kvällen) utan att åka ner på banken. Inte ens killen på banken förstod varför bådas koder var låsta för i hans dator skulle korten vara ok. Men han såg ju med att de var låsta i kortläsaren så han låste upp dem. Jonas kort fungerar normalt efter det men inte mitt!! Morrar så han fick beställa ett nytt kort åt mig så nu kan jag bara hoppas att det kommer i morgon som han lovade! 

Men det va inte allt som strulade på flygplatsen när vi skulle åka hem vill jag lova! Jonas och jag hade bokat platser ihop och betalat dem innan vi åkte ner (för båda resorna) alla som hade gjort som vi hade fått fel/olika platser. Så de stod och ropade ut alla sittplatser vid gaten men det var HELT omöjligt att höra vad de sa pga av så dålig engelska. Jag försökte verkligen lyssna och ibland tyckte jag de sa vårt sätte men nästa gång sa de ett annat med samma bokstav så vi var osäkra. I alla fall gick vi fram för o dubbelkolla tillsist o jo då de hade ropat ut Jonas nummer för han hade fått fel, var många som inte hörde vad de sa ett sällskap som vi umgåtts en del med under resan hade med fått fel men deras nummer sa de inte men sa åt henne att kolla i alla fall o de fick med andra (rätt) platser. På grund av det strullet så blev vi 1 timme sena!!! I stället för att ge alla rätt biljett vid ombordstigningen. När alla väl var ombord så händer en sjuk sak plötsligt säger kaptenen att de har ett problem. Det var ett papper som de behövde för att lyfta och vitnameserna hade tydligen inte det programet på datorn redan (?!!) så de fick först instalera det och när de äntligen lyckats med det vad händer då? Jo det blev STRÖMAVBROTT (!!!!) så de blev tvugna att instalera om allt på en laptop för att sen leta efter ett rum där det både fanns ström och en skrivare suckar så då blev vi ännu senare 90 minuter sena lyfte vi äntligen!!!

Så då var det sååå kul att komma hem och upptäcka att det var fel på kortet I think not! Väskorna kom i alla fall fram alla (bäst det annars hade jag nog exploderat). 

Sen var det att packa upp och försöka få någon form ordning här hemma. Sakta men säkert blir det vardag igen i alla fall. Det mesta är undan plockat det ska bara damsugas och dammas. Vi har satt upp tavlorna vi köpt (och min brudbukett som vi låtit torka) i går. Jag har varit i full gång i köket och gjort köttbullar riktig svensk mat det är sånt jag längtat efter (men var i och för sig sugen på hemmagjorda köttbullar redan inna vi åkte tiden räckte inte till bara). 

Jonas och jag körde ner till Motala på fredagen för att hämta hans bil där, så jag körde hem i mörker och snö gick riktigt bra även om min rygg började bråka en del. Så nästa bil (vi kollar på ny) ska va en jag sitter högre i utan tvekan. Men nästan hela dagen försvann ju när vi åkte ner dit tyvärr.

Sen har jag slagit in alla julklapparna vilket var skönt ett stressmoment mindre känns helt sjukt att julafton är så snart!!

En annan sak, jag har länge sagt att den dagen vi får barn så ska vi ha en tvättmaskin för att göra tillvaron enklare det blir ju en hel del tvätt då. Om inte annat så gör det ju tillvaron mycket enklare att kunna köra en maskin när man vill/behöver i stället för en hel massa en gång i veckan som nu tex det hade ju blivit massor med tvätt som vi fick ta på en gång i stället för att ta lite i taget.  

Så jag är så nöjd med att det kommer en tvättmaskin till oss den 4 jan och allt går som det ska måste kolla med jobbet om jag kan komma lite sent för att släppa in installatörerna (de levererar den då med, värt att betala exxtra för att slippa det och få den rätt insatt). Men det var ett äventyr att få tag på den modell vi valt den var slut i Södertälje så vi fick åka till kungens kurva och där var det kaos!!! Så det krävdes mycket charm och en underbar äkta make för att ta oss hela vägen genom trafik kaoset till onoff. Fick "muta" honom med längdskidor så nu är han i alla fall med nöjd och belåten =)

Just nu håller han på och måla det sista i det som ska bli barnrum och lilla hallen så det projektet kan bli klart någon gång....... och jag ska börja städa nu jag så slipper jag tänka på det i morgon efter jobbet. 

Jösses känns kul men konstigt att börja jobba igen blir ju bara 2 dagar innan det är jul uppehåll, men ska ju jobba i mellandagarna med så blir bra med en mjukstart i alla fall. 

Trevlig söndag nu alla!

  

En kort uppdatering

Vi Sitter nu i ett helt underbart Vietnamn i en stad som heter Phan thiet (utalas Fan thiet).

Klockan ar 17:50 har vilket gor att klockan ar 11:50 hemma nu.

Vi tillbringade de forsta dagarna i Hu cih minh city (saigon) for att sedan aka buss 5 timmar ner till Phan thiet.

Vi har hunnit med att se sa ortoligt mycket bla har vi varit nere och krypit i Cu chi tunnlarna (jag krop bara i de lite storre) men Jonas var modig han och krop i de sma o helt morka!

Sen har vi sett kineskiska tempel, valtempel vi har sett ris odlingar och hur rispapper (till varrullar) framstalls och hur nuddlar gors. Vi har sett drak ogon frukt odlingar och aven smakat (som kiwi ungefar).

Idag akte vi linbana upp for ett langt berg och sen fick vi ga en ruskingt lang bit over 300 trappsteg for att komma fram till Asiens storsta liggande buddha. Var bra trott sen ar ju grymt vart (30 grader var dag an sa lange) plus allt extra blod som far runt i kroppen nu. 


Pa tal om kulan sa har den vaxt har jag bikini eller nagot tajtare sa synns det verkligen nu att jag ar rund. Men det lar ju droja nagra veckor till innan den riktiga grav magen kommer ar ju bara i v 15.....


Jonas uppdaterar battre an jag sa kolla mer pa hans blogg finns fler innlagg dar om tiden har. Jag kommer battre mig och sen blir det mer + bilder nar vi ar hemma lovar!!!
http://jonassundberg.blogg.se