nu var helgen över

Vårt besök i Söderhamn var som vanligt ett lyckat sånt, eftersom vi kom upp vid 14 på torsdagen och inte åkte hem först tis morgon så hade vi ju fler dagar på oss än vanligt så vi hann verkligen med allt vi ville förutom att träffa Jonas moster och morbror då deras och vårt schema helt krockade tyvärr.

Har varit och är helt slut det har varit några tuffa dagar/veckor fram till nu men nu hoppas jag på att få det lungt tills vi blir föräldrar igen om lite drygt 6 veckor. I helgen har jag verkligen slappnat av och det har varit skönt för både J och mig att få lite avlastning. Hur gärna jag än skulle vilja bära runt på Sonja när hon är ledsen det brukar alltid hjälpa så kan jag inte nu om inte fogarna gör så ont att jag nästan inte kan stå så får jag samandragningar och ont i magen så jag försöker trösta och roa bäst jag kan nu men det räcker ju inte hela vägen fram alla gånger trots att jag slår knut på mig. Så nu har ju både farmor, faster och farbror varit där och stöttat upp tack och lov för det!

Men nu är det ny vecka och nya tag i morgon ska vi till sjukhuset igen för kontroll av vårt nästa lilla troll och så ska jag träffa en vän om vi hinner blir det öppna förskolan med. Annars blir veckan lugn men det behöver vi nog alla.



Glad påsk!

Vill börja med att skicka ut en påsk hälsning till er alla!

Vi är hela familjen uppe hos svärmor i Söderhamn och njuter av vackert väder, god mat och trevligt sällskap med andra ord så har vi det riktigt bra just nu =)

I går när vi kom upp vid 14 så åkte vi förbi farmors jobb så hon och barnen fick en glad överasknig kan man säga. Det finns en pojke där som gillar Sonja (de har aldrig träffats) så han var lycklig när hon kom sötisen.
Sen vart det lite shopping mat och sånt en liten behöver och ett par ballerina skor till mig letade efter en mamma kjol med men det fanns ju inte ens en mamma klädes avdelning på Lindex här hmmm! Hade ju inte riktigt tänkt på att det är runt 17 grader varmt dessa dagar......har leggins men bara en fin tunika inget vardagsplagg som kan passa men ska leta på stan i morgon när jag och svärmor ska gå ner och ta en fika (som det ser ut nu i alla fall).

Idag har vi farit runt som vanligt då vi är här, blev Jonas farmor Kajsa på förmiddagen och sen efter det så for vi och hämtade upp svärmor på vägen ut mot söderala och derras gammla grannar där så var vi där o fikade. Sen hem och äta lite innan faster/gudmor A kom och åt lite o fikade med oss. Efter det hade dagen gått nu sitter vi här och ser på så ska det låta.


I morgon så vet jag bara att J ska på pingis finalen och att hans mormor och morfar + syskon kommer för påskmat vid 17 tiden. Så tror nog vi kommer ut en sväng på stan innan J ska iväg vet garanterat att vi inte blir inne i alla fall om det blir fin väder. Måste i alla fall hittat nått åt svärfar som fyller nästa vecka vi är ju inte här då.
Söndagen har vi bara en träningstävling inbokad för J och kanske ett besök hos Jonas morbror och moster om de har tid då. Måndag så ska vi till svärfar på mat och sen åker vi hem på tisdag morgon så det känns lite underligt att inte ha ett schema som är helt fullbokat när vi är här uppe det brukar gå i ett utan några större luckor mer än för mat och sömn även om det är trevligt det med =)

Nu ska jag vara lite social i alla fall och inte sitta mer här men har fått blogga och beställa lite musik av rascal flatts som A tipsade mig om främst en låt som heter bless the broken road sök efter den på youtube eller spotify!


Tävlings tips

http://www.alltforforaldrar.se/bambi/2011/april/vinn-en-glassmaskin-fran-obh-nordica.html#comment

Länkar till denna blogg då man där har chans att vinna en glassmaskin vilket ju vore både underbart och perfekt i vårt hem med tanke på vilka glass älskare vi är speciellt J. Håll en tumme även om chansen nog är liten......


Arv

I veckan kom det ett brev med den eftersända posten vilket mest brukar vara reklam men inte denna gången.

 

Det var ett brev till J med ett rätt intressant innehåll kan man nog säga. Om man ska tro på brevets innehåll så ska han ha ärvt lite över 6 miljoner euro som en Paul Fagerholm. Men det var mycket i brevet som verkade ytters misstänkt samt, jag menar om någon lämnar efter sig ett så stort arv tror jag knappas de meddelar oss det per brev från Spanien utan då borde de har ringt eller kommit personligen.  Sen står det att J skulle vara den närmast anhöriga men bara där gör ju brevskrivaren bort sig big time då J ju är ingift Fagerholmare så det borde ju ha varit till mig men till och med det är ju fel farmor eller pappa borde ju ha varit närmare anhöriga till denna högst troligen påhittade Paul.

Brevskrivaren hade sen lite förslag på hur pengarna skulle fördelas mellan J och honom för att undgå banken som det stod uppdelningen skulle vara 20 % till välgörenhet och sen skulle vi o han dela på resterande 80% varför fattade jag inte men det tänker jag inte luska mera i. Det hela är ju rätt skrattretande eftersom historien har så många hål i sig.

 

Idag gjorde jag nått dumt, jag ligger nu på soffan med grymt ont i ryggen på grund av att jag oljade in våra trädgårdsmöbler idag. Det gick jätte bra att ta de 6 stolarna men när jag skulle upp från marken efter typ  fjärde stolen så kom jag bara inte upp som tur var kom J då som en räddande ängel precis i rätt tid. Men fixade alla stolarna + ett stort bord så fina blev det efter! Men betongen på altanen ser inte allt för rolig ut nu så om vi inte behövde lägga nytt golv innan så gör vi det nu efter allt som droppat på det haha så J som tyckte det var ok att ha kvar innan får nog instämma med mig (och D) att ett trä golv både är finare och skönare att gå på. Men det får jag som sagt lida för nu kan inte böja mig framåt eller nått, att lyfta Sonja har bara varit att glömma.

 

 Men ska till rörelse skolan (min sjukgymnast) i morgon så hoppas det kan lätta lite på skiten då annars är det väl bara bra att läkaren o barnmorskan får se mig må som sämst med på torsdag fast jag ska kunna ta mig upp för de 6 trappor som är upp till svärmor då med vilket lär bli en mardröm bara det (trapporna då! Har en underbar svärmor, du är så go du E!!)

 

I morgon (onsdag) är det  öppna förskolan som är planen med en ”paus” för sjukgymnasten då för min del så jag hoppas vi ses där!


Nu har jag hittat någon form av lugn

Jag har av flera olika orsaker inte mått allt för bra sista tiden och jag kämpar på att ta mig upp från det som fått mig att tappa fotfästet ett tag. Jag har känt mig otroligt ensam och vilse i livet, jag kan inte skriva ut vad det är som hänt riktigt då det rör fler än mig, men det jag kan säga är att det som rör mig personligen handlar om en förlossnings dep jag har inte kunnat sätta ord på det innan men nu efter nästan ett år i samtal med en kurator så kan jag det och detta har ju påverkat mig enormt.

Men nu känner jag att det börjar vända, jag har då det varit otroligt mycket denna graviditet innte riktigt kännt den glädje helt och fullt så där så det fyller hela hjärtat inför denna lilla tjej vi ska få på grund av allt. Men i helgen när jag låg på soffan och hon börjar buffa runt i magen så kännde jag mig bara helt lugn och riktigt riktigt lycklig över det mirakel som är där inne. Under denna graviditet så var ju första tiden helt galen med hus letande, flytt, en liten bebis och ett grymt illamående och ovan på det så mådde inte jag bra och en hel del annat som påverkade negativt i livet hände. När den stressade perioden var över för det var verkligen galet så har det tagit fram till nu (okt-april) innan jag börjar känna mig som hemma här även om det inte är helt så än så är det bra mycket mer hemma än vad Södertälje någonsin var. Sen gör det mycket tror jag att vi börjar få till det hem vi vill ha och hur det ska se ut nu alla de projekt vi haft närmast de är ju klara eller påbörjade.

Även om det är en stor del av historien som inte kan skrivas här så är jag glad att jag tack vare min underbara make tagit mig ur nått jag inte mådde bra av och att med hans stöd hittat tillbaka till mig själv utan att gömma mig bakom en mask med ett glatt ansikte. Att han stått ut med långa samtal till långt in på natten ibland bara för att jag behöver analysera saker och verkligen få prata ut, men en kram eller en smekning betyder nog precis lika mycket i det läget.

Tack och lov att jag har min familj, Jonas och Sonja är min källa till glädje ock ork. Att bara se på dem, att se hur Sonja utvecklas, höra hennes skratt ja allt med henne det är en ren fröjd för ett mamma hjärta. J ja han är min klippa i livet, vi har en sån kärlek som inte ens behöver utryckas i ord vi vet precis vad den andra känner men det är nått vi är noga med att tala om för varandra för att inte ta den andra förgivet.

I helgen var jag hos en vän A och hon hade lagt märke till hur J ser på mig och hon sa att det är en blick så full av kärlek att hon fick gåshud när hon såg det. Jag blev så glad över även om jag vet det är så och känner värmen och kärleken från honom så är det ju inte alltid man märker en sån blick men det är fler som nämt det och det är bara en sak jag älskar honom mer för =)

Jag bara hoppas den här bra kännslan jag har just nu som jag tänker hålla hårt i då det var ett bra tag sen jag faktiskt mådde så här bra även när nästa bebis kommer är nog lite rädd att halka tillbaka men nu har jag ett helt annat stöd runt mig än då vilket känns tryggt.

Men nu ska jag ta och beväpnade mig med en pensel och oömma kläder så ska jag ut och olja in våra trädgårdsmöbler. En stol var sönder när vi öppnade förpackningen när vi bytte den igår på Jysk så behövde vi inte ens visa kvittot det var lite ovant men bra klart.


Den där saken är jag för stor för!

Igår var Sonja och jag över hos goa rara Amanda för fika och sitta och prata "strunt". Väldigt trevligt hade vi det måste jag säga och jag är väldigt glad över att ha funnit en så härlig person här i stan!

Efter en timme eller så bestämde sig snuttan för att det inte var så roligt trots allt, hon skulle bara bli buren vi prövade allt från mat till böcker och lek på golvet med o utan oss. Så A gick in i köket o hämta en napp (sonja har ju varit utan en hel månad nu!!) innan jag hann hindra henne så hade nappen åkt in i munnen men Sonja spottade ut den direkt *stolt*. A viste ju inte att Sonja slutat med napp helt så det var ju inte medvetet.

Men det var skönt att få bekräftat att hon inte behöver sin napp längre, att vi fattade ett klokt och rätt beslut.

I övrigt här hemma går bygget framåt på ena sidan sitter glaspartiet (dörrar,skenor mm) uppe och nu håller pojkarna på med andra sidan sen ska de sätta/bygga igen de hål som blivit då dörrarna inte passade in helt men de kommer nog inte hinna helt klart så de fortsätter på torsdag och då får vi hoppas de hinner få in trallen (golvet) med annars får väl D förklara för sin storebror hur man gör. För D ska flytta till hus själv i maj och då lär han ju få fullt upp med sina egna byggplaner ett tag där. Underbart gulligt av honom i alla fall att ställa upp och hjälpa oss! Men nu ska jag ta med mig min skrikis och gå ut i solen.


Trevlig söndag alla!!

om 4 dagar.........

Så har vår lilla skatt varit hos oss i 11 månader, inte klokt hur fort det går.
Den sista månaden tycker jag hon har gjort framsteg efter framsteg det händer så mycket i utveckligen!

För en månad sen kröp/hasade hon inte så mycket nu är det fullt upp med att hänga med i hennes temop. Hon tar sig lätt från rum till rum och ställer sin med lätthet upp mot saker och oss. Hon kan släppa det hon håller i och stå själv i flera minuter om hon släpper med flit, tappar hon taget så faller hon. Hon vill gärna gå men bara mot saker vi får absolut inte hålla hennes händer då sätter hon sig och skriker. Sen har vi en minu hudini som ska in precis överallt och titta så nu är det mycket som är barnsäkrat/bort plockat.

Hon är en riktig pratkvarn och "pratar" massor men hennes joller har ändrats så man kan höra början till ord, nu kan hon tex säga både ja och nä. Hon förstår när vi säger titta säger jag tex titta lampa tittar hon på den eller pekar, säger vi titta katt så ser hon dit vi pekar. Pekböckerna börjar nu bli mer intressanta än förut. Hon har börjat förstå innebörden av orden nej och aj aj även om hon lyder långt från alla gånger. Hon kan vinka men klappa i händerna har inte kommit än trots att vi övar flera gånger var dag nu.

Hon har ett bra pincettgrepp och vi har nu börjat låta henne vara med och äta själv det blir alltid att kläderna åker i tvätten efter men det får det va värt! Hon har en lära äta sked nu (hade vanliga korta skedar innan men tror det här blir lättare). Än äter hon mest med händerna men nån tugga försöker hon med skeden med varierande resultat. Nu kommer i alla fall det mesta hon tar med handen in i munnen i början kom allt nästan utanför så framsteg =) Hon vill allra helst ha mat hon själv kan plocka med som en smörgås i bitar, melon bitar, kokta morots bitar, ärtor mm det blir mindre och mindre kul att vi matar nu så får se när hon bestämmer sig för att vi inte får det mer........

Hon kan rulla en boll tillbaka om hon får den, men en sak hon borde kunna och inte kan är att dricka ur en pipmugg än. HOn tvärvägrar oavsett vad som är i den *suck* hade ju varit skönt om hon drack nått till maten men nä bara välling duger och till och med det vägrar hon i pipmugg (har prövat liten nappflaska med samma resultat då). BVC sa att hon dricker när hon behöver och är redo så hoppas på det lite närvös för sommaren med är ju några veckor dit. Annars får det bli vattenmelon och gurka vi får peta i henne om inte annat!

På måndag (eller söndag) så kommer hennes gudfar så då ska vi träffa han med hans goa familj blir trevligt vi ses ju inte så ofta som vi vill för avståndet (de bor i skåne).

Jag försöker förstå att jag snart varit mamma i ett år det går inte riktigt att få in.Ett år är en lång tid men det har gått så fort även om det varit ett år som varit och är en bergodalbana som varit långt från lätt alla gånger, Sonja har varit och är lätt allt med henne har kommit naturligt men det är så mycket annat i livet som inte är så som det borde vara långt från.......

Men nog om det just nu tänker jag njuta av det som är, min underbara man och dotter och min fina runda mage tänk att det bara är 7 veckor kvar (imorgon) till du är beräknad att komma min vän, längtar men är både närvös och lite rädd samtidigt för det som ska komma både med förlossning och att få två små. Jag njuter av vårt vardagsrum och att höra hur det borras och bankar utanför (hur 17 kan Sonja sova i det här?) för det innebär att vi snart har ett uterum de kanske inte hinner få golvet på plats men det är ju betong så går ju det med ett tag.
Jag ska till en vän senare med Sonja och umgås medans de bygger så blir det kina mat sen och det känns så skönt det är ju inte helt lätt att hitta nya vänner som nyinflyttad i en stad.

Jag har bestämt mig på att hålla hårt på de saker som får mig att må bra just nu för annars blir jag uppäten innefrån av det som får mig att må dåligt. Jag ska föda snart och orka med att finnas där för mina små sen (även om J är där vill jag med orka) och för att kunna orka det så måste jag fokusera på mig och det som är bra i livet just nu.

Just nu ser jag fram mot två saker att få sitta och äta frukost och njuta i uterummet och påsken, ska åka upp till svärmor och längtar verkligen det ska bli mysigt att få komma upp dit igen, alltid trevligt sen tror jag det blir bra för då kan hon passa på och få en massa farmor tid.


Dagen

Idag var vi som vanligt på torsdagar på sjukhuset i Huddinge och sen trodde vi att vi skulle hinna med att gå lite i affärer och luncha lite innan D slutade arbeta, men det hann vi inte med för han var klar när vi åkte från sjukhuset så det blev ju ingen shopping hade behövt lite smått och gott speciellt nå byxor Sonja skulle kunna ha vid ute lek men det hinner jag leta efter under nästa vecka om jaf får J med mig (han vill inte jag kör nu när fogarna bråkar men tror inte jag skulle fixa det heller). Så fick bli en snabbis på MAX men fick stillat värsta hungern i alla fall.

Sen åkte vi och handlade passade då på att köpa tidningen eftersom jag/vi var med i den. När reportern frågade mig i går om min lön så trode jag nog inte det skulle komma med i tidningen hur mycket utan bara vad skattelättnaden blev. Naivt kanske blev mest förvånad känns lite märkligt att alla vet lönen men samtidigt jag har en ok lön och skäms inte för den det är ju en normallön för mitt jobb så det gör inget. De hade verkligen tryckt på att det inte blir mycket för oss ett blöjpaket kom vi fram till när vi fick veta vad skattelättnaden skulle bli och att vi funderade på hur det skulle bli fler jobb av det här, men på det stora hela en bra artikel. På första sidan i tidningen ser man mig kämpa med Sonja, S med sitt sovande barn, T och lilla A och sen Jonas som agerar klätterstälning åt E, på bilden i tidningne ser man mig och S sitta och vad som ser ut att vara en riktig diskussion även om vi mest tyckte vi svamlade så ser vi i alla fall allvarliga ut alltid nått.

Nu ska jag i alla fall ta tag i maten så att pojkarna orkar med att bygga i morgon. Tur det ska vara härligt väder så att Sonja och jag kan vara med och kolla läget lite ute i trädgården och kanske ta en promis om hon blir för rastlös.

Tidningen

Idag på öppna förskolan så satt jag och pratade med en annan mamma när det kommer in en reporter och en fotograf från SN (Södermanlands nyheter)  och frågar om de får intervjua oss om det nya jobbskatteavdraget  och vad det kommer  innebära för oss. Baserat på min lön så kommer jag få ca 160 kr mera var månad. Det har ju ingen påverkan alls detta avdrag/sänkning ska generera i fler jobb och är nog korkad men har lite svårt att se hur tror inte effekten blir så speciellt stor, men jag är ju ingen expert. Den andra mamman hade inte ens hört talas om detta så det ska bli lite intressant att se vad de fick ihop för artikel av våra svar. Hennes tjej sov och vår skrek sig igenom intervjun eller hon blev nöjd hos pappa men skriker på bilderna fotografen tog om han inte var snabb att ta någon när hon hämta luft. Så gissar han valde någon bild med bara andra barnet när Sonja var hos sin pappa blir intressant.

 

Annars har dagen varit lugn, var på öppna mellan 11-16 och sen hem och se till att hela familjen fick mat i sig och sen hjälptes jag och J åt så att vi fick upp lite gardiner i vardagsrummet, jag strök gardinerna och han fixade resten så nu är det klart förutom på brudkistan.

 

Men den får flytta in på rätt plats igen i morgon när Sonjas favorit kommer farbror D är en person som vunnit vår tjejs hjärta (och hon hans) det är så kul att se även om det kan dröja någon vecka mellan att de ses så blir hon alltid lika lycklig när han kommer så har det alltid varit *mys*.  Så i morgon blir det sjukhuset 10-ca 11 och sen har vi lovat att D får åka hem med oss hem så vi får vänta till han slutar mellan 13-15 nått så det blir lite shopping och lunch ute inte fel med lite sån lyx. Om J inte står ut med att kolla sommarkläder åt S och kanske nått åt mig så får jag väl parkera honom på en bänk beväpnad med en glass så är han nog nöjd. 

 

Helgen blir mest att gosa med dottern då grabbarna ju ska bygga, på lördag ska jag och Sonja till goa Amanda och umgås lite och söndagen blir hemma men vi ska ju se till att D kommer hem med. Min stora förhoppning är att få inviga grillen med pojkarna under lördagen och/eller söndagen.  Men den som lever får se.


trött

I natt har det inte blivit mycket sömn då jag så som många mammor vaknar av minsta gnäll från dottern i babymonitorn men oftast så har jag svårt att somna om, om jag ens gör det.....

I natt var en sån natt då sömnen och jag inte var helt överens. Sonja hade en tuff kväll igår hon åt upp alla mat vid middagen med god aptit men när det bara var någon tugga kvar så spydde hon upp allt först lite och sen över hela (!!!) köket så det var bara att ställa sig och städa när J tog hand om henne och såg till att hon blev bytt på, ren och fick lite välling i magen. Men vid 3 tiden vaknade hon och gnällde lite inget skrik utan gnäll hon somnade om fort men jag var vaken en ra stund sen vaknade hon fler gånger efter det men inte så att det var läge att gå upp vid 5 var det nära men ungen somnade omrelativt fort (tack för det) men sen var jag klar vaken men låg och drog mig till 9.30 kunde inte somna efter att J gått upp brukar inte kunna det men idag hade det gått om bara han inte gått i trappan så mycket (den knarrar grymt). 

Sen blir jag ju inte piggare av att vi var in en snabb tur till Nyköping idag, då inser man hur lite man orkar. Vi var inne i ca 2 timmar och gick i affärer och nu är jag totalt slut! Men vi fick fixat en del som behövdes göras en tur till clas Ohlsson där det blev en mindre storhandling av saker som behövs till huset och bygget. Sen shoppade jag gardiner till vardagsrummet och två fönster i köket som varit utan gardiner sen vi flyttade hit var hög tid tyckte jag. En ny vetekudde fick följa med hem för fogarna och förlossningen (man måste ha en egen med sig) annars så är ju en vete kudde alltid bra att ha, vad mer tunna vårvantar och solhatt till hjärtat. 

Så nu ska jag bara ta det easy resten av dagen skruttan sover nu så får vi se om J får bytt däcken på bilen annars blir det i morgon. För i morgon är det bara öppna förkolan på schemat så det går ju passa in lite när det passar men vi brukar vara där en stor del av dagen. 

nu blev det ett svammel inlägg men blev ett i alla fall. Föresten har J visat mig ett annat program på datorn där jag kan vända bilderna rätt om de inte blir på det håll jag vill så ni kommer slippa fler inlägg med bilderna åt fel håll nu =)
  


Blandade bilder

Fick ett ryck och tog med mig kameran en gång till när vi var på baby simet idag så jag passade på att ta lite snabba bilder av vardarsrummet och Sonjas rum, så att ni får se hur det blev men det smet med lite andra bilder som fanns i kameran. Tyvärr så vill inte riktigt bilderna vända sig åt de håll jag vill få dem så några ligger fel dessa har jag märkt med (f) så vet ni hoppas ni inte får nackspärr i alla fall!



  Bjuder på en bild av hjärtats kryp stil väldigt speciell så den använder hon jämt men hon har börjat krypa lite på alla fyra med men då får hon inte ha bråttom för då byter hon till den här igen o då mina vänner går det fort!



 mamma du har en kul sak där! Den ska jag tugga på!

 (F) vem sova jag?? Nää det är jag på för gott humör för! Mitt hjärtas solsken vad jag älskar dig!! Sonja är lycklig över att ha upptäckt att hon kan ställa sig upp i spjälsängen för första gången.


 (f) vink vink så söt så *puss*


(f) badet idag Sonja och pappa leker i den stora poolen för första gången. Vi trodde nog hon skulle reagera mera på att det är lite kallare där men inte ett pip.



 Måste ju få in en magbild har varit dåligt med det denna graviditet. Man kan inte riktigt tro att jag bara har 8 v kvar va? Är i vecka 32 nu hur det nu gick till?!



 (f) Denna bilden var synd att den inte gick vända rätt blevså fin på henne.


 Dagens uppgift på lektionen idag var att svinga upp barnen försiktigt på ryggen och hålla dem kvar där. Om man tex är med om att båten sjunker så kan man simma med barnet så.




 Minns inte vad ringarna hette men de var i alla fall jätte bra (kan ju lätt kolla nästa gång om någon vill) höll Sonja flytande helt själv först tyckte hon inte alls om det men sen låg hon och flöt och plaskade på rätt bra hon med. Vi har nämligen en tjej som är lite försiktigt i vatten.



Så här kul eller inte var det att dyka idag. Så vi gjorde inga fler försök det känndes inte snällt.  
 


 hålla i sig vem jag? Jag fick inte ta hennes armar inte


 här vaar det mer okej att sitta säkert tack och lov.


 här är en före bild av vardagsrummet

 och en till......




 Så här fint är det när allt slit var klart! För tufft var det att få ut/in allt så tur vi inte gjorde jobbet själva. Nu ska bara gardinstängerna upp och en rak vit gardinkappa sen är jag nöjd (för stunden är ju alltid små pill + nytt bord o tv bänk)

ÄNTLIGEN har vi fått upp fotona från bröllopet de har ju varit här hemma sen 1 advent men vi valde att vänta till nu att sätta upp dem som jag längtat!



 Här för hade vi soffan innan får se hur ofta det blir ut rivet ni vid elementet ska vår brudkista stå sen men den har inte kommit in än. J kunde ta bokhyllorna själv men kistan är galet tung så det fick han inte ens pröva.


 Vårt nya tv hörn, tavlan på väggen (den som är fyra tavlor i ett) är köpt i Vietnam riktigt nöjd med den måste jag säga.


 (f) min brudbukett har överlevt den här flytten även om den inte alls är i närheten av så vacker som för snart 2 år sen.





 ingen bra bild men ni har ju sett dem innan ville bara visa hur det blev ihop.



 här ser ni färgen på väggen bättre med.




 (f) hon lyckas alltid hamna ovan på täcket hur det nu går till =) Bök maja som hon är.


 Detta rum var ju kontor innan men nu sover Sonja här. Mattan har inte kommit på plats sen pappa storstädade men den kommer väl dit tids nog tror jag.


 (f) hon älskar ju katter så passa ju bra att ha en korg där åt dem och sova.



 hennes "nya" bokhylla inte mycket där än men det ska vi nog lätt ändra på. Är verkligen så nöjd med nallen som hon fick av oss i dopgåva med namn, vikt, datum o klockslag från när hon föddes.


 Vårt nya hobby rum, sa först lekrum för det var min plan men är ju inte själv så J fick in dator och tv (bara ettan, tvåan och barnkanalen fungerar). Men här ska vi göra det mer inbjudande har planer trots att jag inte fick som jag ville helt, måste ju ge mig ibland =)


' Att leka med kortleken är en favorit för lilla Sonja.


 En docksäng som gått i arv sen 1902 där ligger min docka Ada (fråga mig inte var jag fick det namnet ifrån men det är det hon alltid hetat, sa att om jag fick en tjej i framtiden skulle hon heta det så kanske blir en Ada nu då.....) Sonja verkar ha tyckt hon var varm i alla fall.


 Tjejernas bokhylla som med ska fyllas på men har i alla fall börjat boksamlingen. Målet är att bla ha alla Astrids böcker sen.



 Här är projektet för helgen! Svågern kommer (tack snälla D!) Så här ska byggas uterum men bjuder på en före bild lite i förväg.

Trevlig kväll alla! 





veckans planer

Klockan är nu strax innan 14 och jag ligger och vilar på soffan en måndag jag måste erkänna att det känns lite skumt. Jag tror aldrig jag kommer vänja mig vid det, för mig känns det som att jag skolkar från nått eller att jag borde göra nått är lat och likande. Men huset är nästan färdig storstädat bara kök, badrum nere och sovrum kvar och det tar jag och J lite pö om pö nu fönstren är inget jag gör innan liten är född även om det verkligen skulle behövas så är det en omöjlig uppgift svårt nog i normala fall pga av min rygg/axlar blir ju än värre nu.

Annars idag har vi varit på babysim och Sonja chokade oss genom att vara glad hela tiden hon var till och med glad och ville vara med under sångstunden (under kan ske!) hon älskar sång och musik annars hemma och på öppna förskolan men inte i simhallen av någon anledning. Sen blev det en tur till tippen med en massa som vi rensat ut när vi gjort om här hemma (på tal om det måste ju ta kort och visa er!) men det kommer bli fler turer för vi har en gaderob som ska till tippen + en hel vägg som ska rivas....... Förhoppningsvis blir det gjort i helgen men det bero på om min kära svåger har tid eller inte verkar som vanligt vara osäkert. Men hoppas på det bästa vore skönt om allt blev klart, så vi kan fokusera på att spara för att kunna fixa taket under sommaren annars blir det inte förens nästa sommar (måste va sommar när man gör den typen av jobb vi ska göra) men ingen panik om det blir så.

Resten av dagen ska vi bara vara hemma och ta det lungt hela familjen J kanske sticker ut och springer en sväng och jag måste säga att jag är avis jag vill med ut och röra på mig men som det är nu orkar jag ju knappt nått hemma och en promis skulle ge mig ont även dagen efter så är lite feg.

Veckan kommer vara ungefär lika lugn i morgon tis blir det Nyköping jag måste skaffa en ny vetekudde och lite nya linnen, sen måste vi börja kolla lite på ett års present med har en klar i alla fall (en boby car) tänk att det bara är lite mer än en månad kvar nu! Tiden går så fort det är inte klokt men kommer nog inte skriva någon önskelista, men en sak hon har mycket gosedjur och dockor så försök undvik det. Annars kläder i storlek 92 och upp, böcker eller minnes saker från 1 års dagen tex en fin sparbössa. Alternativt så skänker ni pengar till välgörenhet i hennes namn. Men detta är bara förslag!
Ons blir det öppna förskolan, torsdag ska vi till huddinge sjukhus igen *pust*, fredag vet inte än hoppas ju det byggs här då men om inte får jag hoppas på fin väder så jag i alla fall kan få njuta av det under helgen på vår mysiga innergård.


Inte igen!!

Nu känner jag mig helt slut har verkligen ingen energi kvar alls, det har hänt mycket så nu ligger jag på soffan och funderar på saker och ting. Men borde nog försöka vila och få någon timmes sömn nu när Sonja sover.

Blev nekad gravidpening pga av att chefen inte skickade in papprena i tid trots att jag tydligt både sa o skrev när de skulle va inne så det känns tungt. Nu vet jag inte alls hur maj månad kommer bli bara tanken på att jobba heltid igen får mig att vilja gråta jag orkar ju knappt ta mig upp för trappan här hemma som läget är idag. Suck varför ska inget gå som man vill just nu hade inte räknat med o få gravidpeng i alla fall men inte pga av den här orsaken.

All oro för liten i magen tar ut sin rätt nu och även alla tankar på den stundande förlossningen och tiden efter jag menar jag ska bli 2 barns mamma ju närmare det kommer desto större grej känns det som att det är.

Som inte det är nog just nu så ligger jag däckad igen men vet inte om det är magsjuka eller vad det är. Vaknade vid 2 av att jag mådde illa och hade JÄTTE ont i magen sen mellan 2 och 5 låg jag och vände och vred på mig och hoppades det skulle gå över mellan 5-6 fick jag lite sömn om än inte så mycket vid 6 var det upp o spy (sorry) mådde sen lite bättre och sov i alla fall fram till strax innan 8. Nu är klockan 11.15 och jag ligger på soffan och kämpar mot ett rejält illamående har fått i mig en mugg med hallonblads te men det är också allt idag.
Illamående, magont och helt slut trodde först det var magkattar men medicienen hjälper inte alls så det här är nått annat. Men nu börjar det här kännas hopplöst varför blir jag inte frisk eller åker på nya saker hela tiden??
Jag får nog ringa läkaren om det inte vänt till i morgon i alla fall för att höra vad de tycker om det här.

Jonas har varit duktig och storstädat ovanvåningen, nedervåningen kommer när allt är på sin rätta plats i vardagsrummet. Vardagsrummet kom vi förövringt rätt långt med igår bara en fönsterbräda, gardinstänger, brudkirstan och allt som ska upp på väggarna kvar. Nu tar han hand om vårt tvättberg då vi förvarade en massa saker i tvättstugan under renoveringen har vi inte kunnat tvätta så idag går tvättmaskinen och torktummlaren varma här. Känns lite elakt att bara ligga på soffan när J har Sonja med men det går verkligen inte jag mår för illa och magen känns som en stor krampande boll ungefär.......

Ok nu har jag gnällt av mig lite i alla fall så med det önskar jag er en roligare söndag! Min kommer spenderas på soffan i alla fall.

Gårdagen

När vi ska vara på Huddinge sjukhus och får en tid 8.00 så behöver vi gå upp strax efter 5 för att åka vid 6 tiden. Så det blev en lång dag igår då vi inte var hemma förens klockan varnärmare 15.30.

Började med ett tillväxt ultraljud som visade att hon växt från -22% till -18% så nu låg hon inte lika mycket under kurvan. Hon uppskattades väga 1,3 kg och 1,7 kg var den förväntade vikten så det är ju ingen jätte stor skillnad tack och lov det känndes helt underbart att höra det!

Efter det skulle vi träffa läkaren då allt såg så bra ut slapp jag ctg rätt trist o bara ligga med den. Problemet var väl bara att de glömde oss. Vi kom ner till läkaren vid 8.30 och vid 10.30 fick vi äntligen träffa läkaren något stressade då jag skulle vara hos min barnmorska 10. Naturligtvis håller hon till i andra änden av sjukhuset så efter att ha spenderat typ 2 min med läkaren som säger att allt ser bra ut och att BM får ta över kollen nu så var det att springa hur lätt det nu är med barnvagn, en bebis som bara ska vara i famnen och foglossning men på nått vis så kom vi i alla fall fram och hann ta det viktiga innan deras rond började men mina frågor får jag ta nästa gång ingen panik då det är sånt som rör förlossningen men hade varit skönt med lite svar.

Sen var det att leka nåldyna och efter lite lunch bar det av hem. Vi trodde målaen skulle vara klar med vardagsrummet så nyfikna så men det var han inte utan han är här idag med och fixar det sista så till helgen ska det nog bli ordning om vi får hit någon vänlig själ som orkar bära bokhyllor annars tar vi det vi kan och så får bokhyllorna bli när någon har tid.

Men fint blir det verkligen jag bara önskar att vi hade kunnat köpa lite nya möbler in dit med. De vi har är ju bara ca 1 år men de va rea möbler som inte kostade mycket på IKEA och förstår varför nu soffbordet har lite av faneren som ligger runt om bordet och gör att det ser ut att va i nått mörkt träslag börjat lossna så vi fått laga och tv bänken ser inte alls kul efter flytt och bebis bus. Det ska gå att låsa men nu är ena luckan lite sne så det går inte alls. Men det är ju ingen vits att köpa nytt direkt för snart kommer ju en till som ska vara där och banka och köra gå stolen rakt in i sakerna i alla fall om hon brås på syrran så bara att vänta med det tills om ett eller två år.

Vi har ju Sanna Nilsen biljetter till i kväll (tror jag skrev det innan va?) men nu får vi se hur det blir med det för Sonja är rätt hänging ingen feber men nu har hon varit förkyld bra länge. Barnläkaren på BVC har tittat på henne och det var inget konstigt vissa barn blir vist bara så här långvarit förkylda ibland. Nu sover hon i alla fall så får vi se hur hon mår när hon vaknar men hon hade ingen vidare matlust i morse vällingen kom upp och sen fick jag bara i henne ca en halv tallrik med gröt så det känns tvivelaktigt att vi kan åka. Visserligen har barnvakten 3 egna barn + 4 barnbarn (eller 7 om man räknar bonusarna) så hon har ju stor vana av sjuka barn men det skulle kännas hemskt att lämna henne om hon inte blir piggare, det går ju inte inget är ju viktigare än att hon mår bra!

Jag kan VIST själv!!

Sonja har haft 2-3 veckor nu där utvecklingen verkligen tagit stormsteg!!
Innan så har det varit små saker som skett så det nästan kommit lite smygande men nu känns det som att allt hänt på en gång.

Hon har ju sin speciella kryp stil eller jag får inte kalla det för det för J han anser att det är rump hasande och inget annat. Hon sitter på rumpan och har ett ben ut i varje riktining och böjer benen för att ta sig fram ska hon svänga runt använder hon bara ena benet ser hel kul ut, de flesta som hasar på rumpan har ena benet under sig men inte vår tjej inte. Men nu har det börjat gå riktigt riktigt fort när hon kryper (det är min blogg så då skriver jag det jag vill) igår på öppna förskolan så for hon runt så vi knappt hann med henne och ett tag hade hon lyckats fasna i en vagn med klossar, ett bi och en hund, de hade snören alla och hon satt fast i snörena men det märkte inte hon utan hon for runt lika i alla fall tror nästan alla som var där då skrattade önskar jag hade haft kameran just då!!!

Sen har hon börjat ställa sig upp mot saker och ska stå JÄMT och hon har börjat släppa när hon står så hon står själv utan stöd i flera sekunder i början var jag lite närvös men hon bryr sig inte om hon sätter sig o hon landar ju bara på rumpan så nu får hon pröva bäst hon vill. Igår så fick hon tag på en plastlåda som leksakerna brukar ligga i på öppna och den tömde hon sen tog hon den och gick med en bra bit då tog vi fram en gå vagn och det var en hit det! Så när det är ordning här hemma igen så kommer hennes fram här med, för hon vill absolut inte att vi håller i henne så hon kan gå när vi håller upp henne då sätter hon sig och blir arg/skriker. Så hon har verkligen börjat med kan själv där samma med maten. Igår fick jag inte mata henne när vi kom hem hon skulle äta själv visserligen kom inte mycket in i munnen så hon fick välling efter men hon fick sitta där och kladda med händerna bäst hon ville, samma vid mellis då jag gjorde banan pengar i lagom bitar så fick hon plocka från bordet allt kom i magen även om det tog en stund.

J och jag gissar att det inte är länge kvar nu innan hon släpper det hon håller i och tar något steg själv vi får väl se hur länge det dröjer......

Föresten så hade jobbet en grej där de hade gratis biljetter till Sanna Nilsen fick ett mail av min rektor om det igår så jag chansade och mailade och hade en sån tur att jag lyckades få de 2 sista biljetterna!! Så nu ska vi bara kolla om D kan vara barnvakt annars har vi 4 andra alternativ så ska nog lösa sig. För vi vet inte om det blir nått uterum i helgen eller inte.....hoppas det men det ska ju passa både oss och D så vi får hålla det öppet.

P.S om ni undrar varför jag kan blogga när jag skrivit att vi ju är på sjukhuset och det beror på att jag lagt in att det skulle publiceras dagen efter att det skrevs. Men återkommer senare idag eller imorgon beroende på hur det går och hur jag mår med hur det gick

Öppna förskolan

Idag började vi dagen med sovmorgon för andra dagen i rad! Sonja sover till 8 nu i stället för 6-7 helt ok för oss.
Det bästa är att hon fortfarande somnar vid 18 får se dock hur länge det håller i sig men tvivlar på det. Sen åkte vi till rörelse skolan där jag går för foglossningen och min dåliga rygg kommer att gå där även efter att lillan är född då jag tror det kan vara en riktigt bra sak för mig. Att bryta ett rörelsemönster som man gjort fel under många många år tar ju lång tid så jag kämpar på så gott det går nu.

Efter det så gav vi oss av till öppna förskolan då vi ju har en målare här hemma och alla ånger/dofter som det för med sig är inte bra för mig eller Sonja just nu så då valde vi att hålla oss undan lite. Blev därför nere på öppna mellan 10-16 idag hade glömt att det var sälj dag där idag så det var MASSOR med barn och föräldrar där men tyvärr inga fynd då alla kläder var i storlek 50-80 inget större än så och Sonja har 80 nu så det känndes ju inte lönt att handla direkt då om jag köper nått nytt till pyret i magen så är det ju så få saker att jag nog köper nytt då.

Pratade med en mamma som jag kommit att lära känna ganska bra och vi bestämde att vi ska gå på Josh Groban ihop i september ska bli jätte roligt!! Igår (5/4) satt J och surfade på aftonbladets nöjessida jag satt brevid och kollade lite slött men så såg jag att de skrev att Josh Groban skulle komma i september och att biljetterna hade släppts dagen innan. Jag missade honom förra gången då var det fullbokat när jag såg att han skulle komma trist så den här gången ville jag inte chansa. Men var lite osäker på om jag skulle boka eller ej men efter att J sagt åt mig på skarpen jag unnar mig ju aldrig sånt här och han tyckte jag var värd det så bokade jag 2 biljetter tänkte att om jag inte fick någon vän med mig så kunde ju J gå men nu blir det jag och A som får en trevlig kväll ser verkligen fram mot det=)

När vi kom hem var vi nyfikna på vad målaren gjort men det var inget uppe på väggarna än men taket var målat en andra gång och en del annat förarbete säker mer som vi inte ser också. Men imorgon skulle vara sista arbetsdagen så blir kul när vi kommer hem att se då hur det ser ut! Han kommer att komma vid 7 i morgon så jag undrar om han blir förvånad när vi inte är hemma? Eftersom vi ska till huddinge sjukhus för att göra nästa tillväxt ultraljud så behöver vi åka vid 6.30 om vi ska vara där 8 då vi har tid för ul, sen är det ctg kurvan, läkar tid då vi får "domen" om hon växt på dessa 2 veckor eller inte, sen är det barnmorskan, provtagning mm så det kommer att bli en lång dag är nog inte på väg hem förens klockan är 12 tidigast.

Är lite närvös över vad det kommer visa i morgon då jag inte gått upp nått i vikt på 2 veckor och även om hon rör sig i magen är det mindre än innan även om blödningara slutat vet man inte vad som väntar i morgon. Jag känner lite att bara hon växt så att hon inte kommer ännu mer efter utan håller sig sinna 22 % under så är det ok men hon får inte bli mindre än så då kommer jag bli orolig, riktigt orolig så hoppas verkligen vi får en bra läkare så jag slipper det, men det vet man aldrig är ju olika var gång på den spec mvc jag hamnade på nu i och med att hon är så liten. Önska oss lycka till i morgon! Så ska jag försöka hålla ihop tur det är tidigt så vi slipper gå flera timmar o tänka på det.

Rubrik?

Idag har vi varit på föräldragruppen, det var första gången som J kunde vara med vilket var roligt då alla andra har varit med båda kanske inte varje gång men någon gång i alla fall. J har ju jobbat borta så att det varit omöjligt men nu så =). Nästa gång vi ska ses är i slutet av maj då har alla barnen i gruppen hunnit fylla 1 år så då ska vi på ett års kalas blir trevligt det.  Våra BVC sköterskor var imponerade över hur bra Sonja kan ställa sig upp själv mot saker redan det är tydligen en av de svåraste sakerna en liten bebis kan göra, sen hade de med roligt åt hennes kryp stil inte de heller som är 55 + och lång erfarenhet har sett någon krypa som vår tjej =)


Var på första hjälpen kurs igår med fokus på barn från nyfödd till 6 år men mycket av det vi talade om och tränade på stämmer på vuxna med även om man måste ta i mera då. Det här är något som ALLA borde vara tvungna att gå i alla fall vart annat år! Det var otroligt lärorikt och väckte många tankar samtidigt som jag märkte att jag kom ihåg mer än jag trodde från sist jag gick vilket är flera år sen men samtidigt så är det MASSOR som ändrat sig bara på några år. Så nu ska jag och J inte bara träna profylax utan även första hjälpen här hemma, för det är ju inget som säger att jag är hemma när det händer nått eller att man minns allt bättre om man är två som vet. När man tänker efter borde man inte låta någon vara barnvakt som inte vet utan visa dem då så kunskapen sprids men det ska man ha tid med också……På tal om barnvakt så har jag bokat biljetter till Josh Groban idag så i september ska jag gå på det, har bokat 2 biljetter så tjoa till om det är någon som vill hänga på! J går med om ingen annan vill men annars så är han hemma han är nog lika glad ändå han, men finns ju inget mer trist än att gå på en konsert ensam det gör jag inte.


Idag kom även tapetseraren eller kanske man säger målaren? Så nu är det kaos här hemma men det skulle ta 2-3 dagar för dem att bli klara så det är ju inte så länge, sen är det ju kaos där uppe med men det är mest J som ska bära in det som ska sparas på viden och ut med det som ska till tippen. Så det är lite upp och ner men siktar på att det i alla fall är lite mer organiserat kaos i alla fall under nästa vecka. Det är ju trots allt en hel del att ordna med vardagsrummet allt ska få sin plats igen eller det har mest varit insatt innan det är först nu som allt kommer dit det ska. Så bokhyllorna lär ju ta sin tid sen ska ju allt upp på väggarna har inte haft nått uppe. Så det ska verkligen bli skönt när det är klart!! Ovanvåningen får vara lite som den är Sonjas rum ska bara lite små pill i så är det klart (för tillfället) det som först var tänkt som lekrum blir nu hobby rum för oss alla men med tiden mest fokus på lek när vi gjort om som vi (jag) vill, nästa plutts rum finns det massor att göra på där finns det inga möbler alls inte ens en garderob idag. Sen komet/rymd tapeter idag men det har vi sagt får vara tills hon blir stor nog att välja själv och så gör det inte så farligt mycket om hon skulle rita på den.  

 


Helgen som gått

Sitter här i ett hus som ser ut som ett bombnedslag och värre kommer det att blir. På ovanvåningen så är det saker överallt (förutom på toan då....) som ska hitta nya platser att bo på efter att vi flyttade om där uppe. Sonjas rum böev ju det som varit kontor så det är en del att reda i. Sen står en del där uppe som tavlor och likande som ska upp i vardagsrummet när det blir klart. De kommer och fixar det under tis-ons så nu blir det snart klart =) men eftersom vi varit borta under helgen så har vi bara idag på oss att tömma hela rummet, men jag röjer lite när familjen är på baby sim (hade ju mycket helre varit med) och sen mellan 13-18 är jag på första hjälpen kurs för barn så då får J ta resten sen kommer Daniel och hjälper till med allt tungt som brudkistan och alla bokhyllor osv. David (Jonas lillebror) kommer på tors så då ska det byggas, det blev ju inget eftersom jag hamnade på sjukhus.

I helgen var vi ju nere på profylax kurs i Malmö lör och sön och den var verkligen hur bra som helst! Oavsett vilken väg vår lilla tjej väljer att komma ut så kommer det att komma till nytta. Det som var lite roligt var att allt de pratade om som var bra saker att göra/tänka på under förlossningen var PRECIS de saker jag skrivit ner redan i vårt förlossningsbrev klart inte allt men de stora sakerna. Om jag ska gå in på allt blir det ett jätte långt inlägg men kan skriva mer om det längre fram. Eftersom kursen bara var mellan 10-13 båda dagarna så hade vi massor av tid att få bara rå om varandra. Har lite vänner i Malmö och skåne men vi valde att inte ta kontakt med dem (hoppas ni kan föörlåta!! Vi kommer ner i sommar lovar!) då vi kännde båda två att vi verkligen behövde den tiden bara för varandra, bara som en så enkel sak som att hålla i handen (svårt med en barnvagn eller om man bär en bebis) så när vi gick där på stan så säger J rätt som det är att jag minns nog inte ens när vi höll varandra i handen sist (ute då hemma kan man ju sitta så tex i soffan). Sen gick vi på stan och åt lunch, tittade i affärer och bara njöt så underbart! Jag tror eller jag vet att vi båda blev stärkta av den här kursen J blev nog mycket tryggare i hur mycket han kan stötta och vad han faktiskt kan göra.

Jag har ju sagt att jag hade nått att berätta som jag ville ta med familjen först. Det låter mer dramatiskt än det är, det är mer stolta mamman som pratar. Sonja slutade nämligen med napp för 2 veckor sen!
Efter lite överläggning med BVC och att ha läst en hel del på nätet så bestämde vi oss efter lite diskution här hemma för att det var värt att pröva. Vi kände nämligen båda att hennes behov av nappen miskat och mer började bli en vana vilket vi inte ville. Barns sugbehov minskar från 8 månader och eftersom Sonja är 10 mån så var det ju värt ett försök som sagt. Så vi tog bort den en förmiddag en dag när vi båda var hemma utan planer hela dagen för att kunna finnas där om hon blev ledsen eller så. Men hon reagerade knappt när hon blev av med den och letade lite efter den men blev inte ledsen när hon inte hittade den och lika natten gick utan några problem alls. Trodde nog att det skulle komma ett bakslag men so far so good om man säger så, vist finns det tillfällen när nappen hade kunnat lugna men de är så få och då gäller det ju att vi som vuxna finns där direkt i stället. Men de tillfällena är få och med tanke på hur liten hon ju är så är det ju inte konstigt att hon bryter ihop mellan varven.

Men nu är min lilla frukost paus slut så nu är det hög tid att göra lite nytta här hemma!