Nu kommer hösten och då längtar jag i alla fall till sommar tider ;-)

Japp nu närmar sig hösten med storm steg och det är ju inte utan att man längtar efter den sommar vi knappt hade.
Och när jag satt och kollade runt bland korten från i sommras och hittade ännu fler kort från per Gessle konserten vi va på i Halmstad på Örjans var annars ska man se Per gessle och Gyllene tider för den delen om inte där? det är och kan inte bli samma sak så är det bara oavsett vad någon annan påstår.

Jag såg återtåget med Gyllene tider 2004 med alla vänner hemma dagarna innan jag flyttade till Gävle som en avsked middad innan och sen konsert. Det ver verkligen en underbar kväll och konserten var den bästa jag varit på den och Bruse Springsten är i en liga för sig.

Men hur som hellst så sponsrade pappas bryggeri konserten med dricka så vi fick vip biljetter =D grattis så det var ju ett stort plus, jag menar vem på en skala från ett till tio säger nej till det? Den personen är ju galen i mina ögon i alla fall. När jag inte va hemma fick min familj chans att gå på Lars Winnerbäck pappa jobba då med, men de gick inte mamma ville gå med inte syrran och andreas.

Men nu kommer jag till saken i alla fall här kommer lite bilder från i sommar och Gessle. Håll till godo !

image54
Jag och syrran, jag passade på att "låna" mammas jacka som jag bara älskar den är kanon så när jag är hemma är den min =D

image56

Här fick mamma va med på ett hörn

image57

Bra utsikt vi hade eller hur?

image58
Jag vet inte vad ni säger men jag tror den stackars tjejen FRYSER!

image59
Vi igen sista bilden

Tjejen bakom mej var en riktig bitch, Jag stälde mej vid räcket för min ryggs skull de hade paxat platserna med väskor och blev jätte sura när jag sto bort dem så vi kunde stå där men är man på konsert och det inte är mer bokade platser än en ståläktare så får man vackert stå på sin plats anser jag. Hon sa att hon skulle skvallra för min mamma för hon kännde minnsan henne. hon är ju i alla fall 25 plus så moget.....
Jag svarade bara att gör det du det va mamma som sa åt mej att ställa mej hhär och hon sitter där borta så varsegod inte bryr jag mej.
Det fick tyst på henne i alla fall =)

En härlig bild på vår huligan

image53

Här kommer han äntligen springande i mål

image50

Jonas tävlar här väntar jag på honom med några av hans klubbkamrater

image48

Fika i Skärså ett gammalt fiskeläger i söderhamn

image47

Clawdia hos farmor på favorit stället

image46

Ännu en lyckad fika bild hos Elisabeth

image45

Från skidbacken på södra stadsbergen i sundsvall

image43

Jonas leker klätter apa

image42

Jag klätrar på klättervägg kom nästan ända upp i alla fall =)

image41

Jonas och jag njuter av Imsdalens vackra utsikt

image40

imdalens vackra natur

image39

Jonas morfar

image38

Jag, jonas och jonas mormor och morfar Imsdalen vid en gammal fäbod

image37

Imsdalen ser inte så bra ut här men ändå, fika på vägen

image36

kliar mej i huvudet

har lagt upp över 10 bilder och här synde det att jag lagt upp dem men de är ju inte under kategorin bilder som de står här att de ska vara, suck jag blir tokig! Ja jag ska försöka fixa det snarast så ni får se dem

Lite i senaste laget.....

Satt och skulle byta bild på msn när det slog mig att jag ju inte har lagt upp bilderna från vår resa i Imsdalen i sommras så nnu får jag skämmas lite men här kommer en uppdatering med bilder i alla fall.
Blir nog lite smått och gott som kan va kul men börjar med Imsdalen bilderna =)


Tränings pass och plugg

Igår frågade mej Jonas om vi skulle ut och träna och jag utgick då från att han skulle ut och springa samtidigt som jag joggade/gick på mitt håll eftersom jag aldrig skulle klara av att hålla det tempo han håller då han tränar. så jag tog på mej och tog fram mp3n för inte tänker jag springa ensam utan musik det blir ju ur trist. Men då ser Jonas förvånat på mej och undrar va jag ska med den till då kan vi ju inte prata.....
Jag blev förvånad på ett bra sätt, Så vi gav oss ut i jogging spåret och med Jonas som puschade på mig så klarade  mer än vad jag nånsin hade trott att jag skulle klara av. Vist min kondis är ur usel men va fasen jag är på gång i alla fall. Vi sprang i intervaller 2 min jogging och 4 min gång i rask takt i 1 tim och 20 min så det blev ett bra pass, men konstigt nog har jag ingen träningsvärk idag så det va ju bra kunde nog tagit i mera när jag spran eller så strechade jag bra =)

Idag blir vilodag och i morgon är det pilates jonas och jag anmälde oss igår så det är bokat och klart nu 

Idag har jag och P som jag skriver uppsatsen med varit på Högskolar i 2 tim och 30 min och pluggat vi kom igång riktigt bra med uppsatsen och arbetsfördelningen så nu har vi arbetsplaneringen klar för oss och jag tror verkligen vi kommer lyckas hålla den och om vi gör det så kommer vi ligga riktigt bra till under hösten och få klar uppsatsen i god tid bara vi jobbar på och vi är ju båda personer som pluggar bra så det här kommer vi att fixa utan problem tror jag nu är det bara att sätta full fart framåt, ska sätta mej med uppsatsen och börja skriva lite på inledningen.  

O-ringen 2008

Nu är det hård sattsning som gäller inför o-ringen 2008 !
Är inte namäld till tävlingen ännu men stuga är bokad och jag ska springa det har jag lovat mot att Jonas är min personliga tränare.

Är dock osäker på hur det kommer att gå, jag känner mig ganska övertydad om att jag kommer springa vilse hehe men det får vi väl se jag hävdar att det beror helt på hur bra lärare jag har (läs Jonas) så kommer jag inte i mål kär han ju ut och leta efter mej. Men det ska bli kul att få va med om nått sånt i alla fall det är ju en så stor del av Jonas liv och därför känns det självklart att vara en del av det. Jag ger det ett ärligt försök nu och sen får vi se om jag blir fast eller inte. Annars kommer jag ju ändå vara med som suporter men det känns som om det skulle va kul att dela det här med honom. Jag kommer ju aldrig upp i hans nivå men jag vill i alla fall komma upp i en hyfsad nivå så jag inte behöver känna mig som värsta slöfocken när jag är med. Jag gillar ju att röra på mig det är bara det att jag inte har någon kondition att tala om och därför ger jag nog upp lite för fort men det ska jag jobba på har ju ungefär 10 månader på mej att få upp formen så det borde ju inte vara omöjligt i alla fall.

Så vi har nu investerat i en träningscykel så den sitter jag och trampar runt på varje kväll nu och ska fortsätta med det är planen så får vi se om det kan ge nått och sen ska jag försöka få upp flåset mera med att börja jogga så smått och Pilates för mag- och rygg styrka funderar även på att börja på step eller nått annat jag ska i alla fall gå på det någon gång nu här så får jag se hur det är.   

Och sen har jag ju lite planer på att ta mig i kast med tjejmilen så om jag lyckas komma i form nu så ska väl inte det målet vara helt ouppnåligt i alla fall. Men det är bra att ha ett datum då ja måste va i form till (O-ringen) det ökar motivationen att träna mera än att tänka att man kanske ska göra nått och nog ska försöka komma i from till dess.
Vist kan jag gå när jag orienterar med och det lär jag nog periodvis behöva med men jag vill ändå känna att jag kan springa mer än jag kan nu och orkar mera utan att bli lika trött. 

The one and only

heheh Clawdia är ju så go bara.
De två senaste dagarna har hon varit på ett otroligt lekfullt humör och velat busa och leka hela tiden så vi har haft fullt upp för att hinna med i hennes tempo och leka med henne.

Men hon har av någon anledning börjat bitas mera hon som bara nafsat lite innan och aldrig biter hårt. Nu har hon helt plötsligt blivit som förbytt och biter hårt och kommer hoppande och anfaller fötterna när man minst anar det. Men det är bara det att hon BARA gör det på Jonas ! Han hoppar runt här och hojtar för hon bestämmer sig för att sätta huggtänderna i honom och vaknar på nätterna av att hon biter honom i fötterna om han har dem utanför täcket. Mig lägger hon sig bara på ( jag sover på mage så då lägger hon sig ofta på min rygg och sover under natten, kan bli väldigt vart ibland tur jag är så frusen av mig).

Lite lustigt bara att hon bara ger sig på Jonas som är så snäll mot henne. Det är ju mest jag som gör sånt hon inte gillar som att klippa klorna och andra dumheter som man måste stå ut med när man har fyra tassar och en svans =)

Förådsstädning och färg katastrofen

Lovade ju att berätta om min VFU där vi hade en färgkatastrof eller nått, har tänkt blogga om det tidigare men blogg sidan har inte varit på samma humör som jag.


Jag lovade min handledare P att hålla i en bildlektion och göra fina bildmappar med eleverna som de kan ha under terminen och samla sina arbeten i. Så jag gick hem och klurade lite på en bra relativt lätt uppgift och kom på att de ju kunde använda sig av vattenfärg och sugrör för att blåsa ut färgen med (ni vet när man blandar färgen med mycket vatten och sen blåser man ut den på pappret så det blir som "färgfläckar"). Jag har ett minne av att jag har gjort detta på dagis själv och flera gånger under skoltiden så tänkte därför att den övningen var lagom svår för elever i år tre.


Under lektionen lyssnade vissa elever inte alls på vad de skulle göra utan började måla fritt men tillsist va alla igång och blåste. Och det va tur vi var två under lektionen annars hade det aldrig gått för eleverna var lite överallt. När det sen va dags att städa var det färg precis överallt och då menar jag verkligen överallt! På bänkarna, på skåpen, på toaletten (eleverna tvättade färgen där...) på eleverna och på lite andra ställen.     


P och jag städade bäst det gick och eleverna fick med hjälpa till om än under protester från eleverna. Och när vi va klara såg klassrummet i alla fall mindre ut som en färgpalett =)


Men dagen efter kommer fritidsledaren M och ser lite sur på P och säger att han är sur på henne med ett stort leende på läpparna. När han kom hem på kvällen hade han upptäckt en stor grön fläck på baken. Han hade satt sig på en stol vi glömt städa och gått med den hela dagen utan att någon sagt åt honom stackaren.


VFU:n har gått bra jag har verkligen utvecklats i klassrummet så det känns toppen.


Men just nu längtar jag bara efter flytten om 14 dagar, Jonas och jag har storstädat förrådet har slängt en hel svart soppsäck med saker och strukturerat upp en massa annat så det känns bra att ha fått den delen gjord, nu ska bara hela lägenheten packas............


PÅ SMÄLLEN !!!!

Hehe, blev du rädd nu förlåt, nej jag är inte med barn än. Även om både Jonas och jag längtar efter att få barn så kommer vi att vänta tills åtminstone en av oss har ett fast jobb.

 

Nej vi hade ett års dag den 27/8-07 det va min första dagen på VFUn så lite lagom trött kom jag hem och så slängde vi oss i en dusch ihop och gjorde oss i ordning att åka in till stan sen gick vi på Österns pärla som är vår nya favorit restaurang och myste tillsammans och pratade massor om vårt år tillsammans och vår framtid =)

 

Sen gick vi och såg på smällen, en riktigt rolig film, så se den !

Fast eftersom både Jonas och jag vill ha barn så får ju en sån film en att längta ännu mera men eftersom jag fortfarande inte riktigt återhämtat mej sen jag va sjuk enligt min doktor kommer det att ta runt ett år så kommer det ju ändå dröja till dess vill ju inte riskera min eller barnets hälsa direkt. Sen är det ju som jag va inne på tidigare ekonomin??det är ju mycket som kostar när man har ett litet barn och om man inte jobbar är väl inte ersättningen så hög heller?.. Nej ska vi ha barn ska det va på rätt sätt och det är i alla fall giftermål och jobb först och barn sen hur gärna man än vill nått annat.

 

Kan inte fatta att det har gått ett år sen första gången Jonas och jag träffades första gången, jag minns vår första dejt som det vare igår, jag minns hur vi låg på sängen och pratade och jag frågade vad han tyckte om att flytta ihop hur nervös jag var och hur underbart vi haft de sen även om vissa bitar har varit en berg och dalbana, speciellt allt kring min hälsa och oron när jag var dålig.

 

Jag inser mer och mer vilken otrolig kille jag har, vist har jag gnällt på honom och vist får jag gråa hår ibland av honom ( men det får han ju av mej med) för han gör bra mycket mer än vad många killar gör om det sen inte blir som jag vill så gör han ju verkligen sitt bästa och han ställer upp till 110 % så jag håller på och tränar upp honom nu heheh

 Ska försöka skriva lite om min VFU i morgon lovar. Vi hade en färg katastrof i klassrummet kan man säga det var verkligen färg precis överallt så lämnar er med den Cliff hangern så får ni fundera på vad jag gjorde med eleverna som resulterade i det hihi