Älskade underbara barn!

Du älskade barn

Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.
Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken, är vi din tryggade borg.
Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara

 

(Jessica Marie Nilsson)

Den här dikten hade vi med i vår dop inbjudan tyckte den var helt perfekt när jag hittade den!

Nu har Sonja firat sin första midsommar, den tillbringade vi i Oxelösund med mina föräldrar och min plast familj (Britt och Sven-erik + deras barn och barnbarn). Vi har haft det mycket trevligt!! Mamma band en blomsterkrans till Sonja och hon blev så söt men hon gillade den inte riktigt så den var bara på en kort stund.
Sen var det god mat och gott sällskap kan inte bli så mycket bättre, Philip som är 2år var så otroligt söt! Han tyckte att Sonja med skulle äta så han försökte mata henne med mat från hans gaffel, han tog lite kött på den och sträckte fram den mot hennes mun *ler så sött* Annars var allt lugnt Sonja hade rätt svårt att sova men funderar på om det kan ha att göra med att vi sov borta hon vaknade var annan var tredje timme något som hon ALDRIG gjort innan inte ens när vi sovit borta innan. I natt tex sov hon 22.30-04.30 vilket är mer "normalt" för henne. Mamma hävdar att hon kommer sova bättre efter 4 kg strecket och ju närmare det hon kommer desto bättre sover hon ju så hoppas det stämmer. Nu väger hon 3740 och är 52,5 cm eller hon gjorde det sist i alla fall nu har hon växt mer 100 mot 1! Vi ska till BVC nästa tis och skulle inte bli förvånad alls om hon väger 4 kg + då. Jonas har semester nästa bvc besök med så blir första gången vi båda kan gå med dit. Bara hoppas att Sonja inte gör som sist då lyckades hon med konststycket att både kissa OCH bajsa ner vår bvc sköterska när hon skulle mäta hennes huvud! De väger och mäter längd och huvud var gång och när det är klart åker blöjan på men hann inte det den gången.....

Idag har jag varit hos en vän (F) i Pershagen tillsammans med ytterligare en vän (J) och njutit av det fina vädret! Mycket trevlig dag var det, båda två är med "unga" mammor (att få barn innan 30 är ju dagens läge ungt). Så alla hade med sina små och så har vi pratat och fikat och barnen badade i deras pool (inte Sonja dock lite för kalt för henne). Så livet var hel okej trots att vare sig mäklaren eller Anticimex ville tala med mig idag (ringde inte tillbaka) men hoppas på att få tag på dem under morgon dagen.    


Mycket på G nu !

Just nu händer det en hel del, och som vanligt händer allt på en gång.

Sonja ska döpas den 1/8 och jag har haft fullt upp med att göra inbjudningskorten det tar ju sin lilla tid (var en hel del klippa och klistra) och att sen göra det när man har en liten skrutt inte lätt då tar allt dubbelt så lång tid. Men å andra sidan nästa gång kommer jag säkert inte ha tiden att göra det själv (om vi ska ha fler barn, vilket jag hoppas om några år). Blev så där nöjd med korten de ser okej ut men inte alls som jag hade tänkt mig från början, men ville göra det så enkelt och inte som möjligt. Nu är de klara i alla fall ska bara på lådan, jag hittade en helt underbar dikt som vi hade med i inbjudan, jag kommer lägga ut den här när alla borde ha fått sin inbjudan (inte för det gör nått men i alla fall).

Utöver dop så har Jonas och jag lagt ett bud på ett hus i Oxelösund (!!) Det ligger bara ca 5 min promenad väg från Britt och Sven-Erik som är mina extra föräldrar. Det visade sig även att deras dotter J hade tänkt buda på det hus vi lagt ett bud på dock betydligt lägre summa sen när hon hörde att det var vi som lagt backade de helt med att buda. Var där när hon talade med mäklaren har ringde för att höra med alla som var på visningen om någon ville bjuda och hon sa som det var att hennes plast syster var den som lagt budet och att hon inte ville bjuda över oss. Mäklaren hade då blivit helt tyst och sa sen att något liknade hade han då aldrig varit med om och han är då inte en person man får tyst på lätt!

Mäklaren skulle ha ringt oss under dagen men gjorde inte det, tror han är sur för att vi sänkte vårt bud med 30 000 pga av att det är fukt som måste fixas till. Men jag vet inte alls jag hoppas han glömde men han sa flera gånger att han skulle ringa idag (men det var innan vi sänkte budet med....) Någon kanske vill tänka över helgen eller likande, men då kan han ju säga det till oss i så fall. När Jonas ringde hade han gått för dagen redan tyvärr.

Så vi får nog mer besked mån-tis hoppas jag annars är det nått riktigt fel! ons är sista dagen denna månad och då måste jag fått ett svar så jag vet om vi ska säga upp lägenheten eller inte. En person sa till mig att man åldras 10 år på att köpa/buda på hus och jag är nog böjd att instämma där! Inte likt mig att vara nervös och ha ont i magen över sånt här men pga av allt så sov jag 2 timmar i natt, Sonja hjälpte klart till lite med. Men hon sov från 22.30 till 05.00 det var bara det att jag somnade kl 3! Så för min mentala hälsas skull får vi hoppas att det går fort med!

Nu vill jag bara passa på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar!! Så lovar jag att återkomma så fort jag vet mer om husköpet!



Kisse missar

Att bloggen just nu har bebis inriktning är inte så konstigt. Men vet inte om jag skrivit något om hur katterna hanterar denna lilla nykomling i familjen.

När vi kom hem från BB hade jag en tanke att de skulle få komma fram och nosa i sin takt så satte mig med Sonja på golvet men katterna flydde med svansen mellan benen så att säga. Så var det under hela veckan hemma katterna undvek att vara i närheten av Sonja, de ville inte ens vara i samma rum! Eftersom de såg mig ha Sonja en hel del med så kom de heller inte till mig utan sökte sig mycket till Jonas. Det var inte så kul klart men jag visste att de bara behövde tid och jag fick rätt. Lakrits har sen han kom till oss sovit vid mina fötter i sängen men det vägrade han att göra under de första 2 veckorna.

När Sonja var tre veckor började det att vända ordentligt, Lakrits var förvånasvärt nog den som var modigast (och är fortfarande när det gäller Sonja) han började så sakta i sitt tempo komma fram och nosa på Sonja när han gjorde det så kliadde jag honom så han kände att allt var ok (samma sak med Clawdia klart när hon kommer).

Som det är idag så kommer Lakrits fram och kollar babysittern om Sonja gråter (även om hon inte är där utan i famnen/bärsjalen), nu sover han i min säng igen och när Sonja sover mellan oss (hon somnar i vaggan o får komma över när hon vakat till och är ledsen) när L hör att Sonja gråter i sängen kommer han och lägger sig vid hennes fötter ungefär som gråt inte mera jag är här nu! Så sött =) Så han har verkligen accepterat henne nu, Clawdia har det lite svårare men hon börjar komma närmare hon med. Igår så hade jag Sonja i knäet och Clawdia låg brevid Sonja tog då tag i Clawdias baktas och höll i den såg riktigt rart ut när mina flickor låg där och gosade.

I lördags natt hände det en lite otäck sak på tal om katterna. Jag kom in på badrummet och det var en massa blod!! Blev så klart rädd och gick för att kolla vad som står på och då hittar jag Clawdia och det bara rinner blod från hennes rumpa! Vi har sett att det har varit blod i toalådan vid ett flertal gånger de senaste 2 månaderna. Så för en månad sen tog jag kontakt med en veterinär då det bara var lite nu och då det hände och inga jätte mängder (och sen att vi inte visste vilken av katterna det var först) de sa då åt oss att byta mat till dietmat och återkomma om det inte blev bättre. Så jag ringde till en kvälls och helgöppet veterinär de kunde hålla med om att det inte lät normalt och rådde oss att ge henne skonkost men tyckte inte det var något vi skulle komma in för om det inte blev värre. Har idag försökt och nå vår vanliga veterinär utan svar tyvärr missade telefontiden eftersom vi hade besök. Så jag ska ta tag i det i morgon kommer ändå vara uppe hyfsat tidigt eftersom vi ska till Bvc vid 11. Har blivit lite senare mornar nu än vanligt eftersom man är uppe på nätterna. 

Så imorgon hoppas jag på att få tag i veterinären, banken (ska gå in när jag är på stan) och att Sonja har växt som hon ska men det är jag så gott som säker på att hon har som hon äter!  


En månad!

Tänk så fort men ändå så långsamt tiden går!

Jag kan inte fatta att vårt hjärta har varit hos en månad nu exakt idag! Tiden har gått så fort men det känns ändå som att hon alltid varit hos oss med. Det har gått så fort att hitta en ny rytm i vår nya lilla familj vilket är skönt det är precis som det ska vara just nu.

Vill passa på att tacka alla underbara som välkomnat vår lilla tjej till världen med hon har verkligen blivit bortskämd =) Vi är verkligen tacksamma för att så många runt oss bryr sig och har tagit sig tid att gå ut och leta upp något fint åt Sonja. Bara att tanken finns där betyder massor!

Kan uppdatera om bärsjalen jag köpte, jag älskar den verkligen!! Den är super skön och det är så otroligt smidigt att sätta i och ta ur henne! Inte alls som med selen vilket är bökigare när jag måste sitta ner och knäppa spännen på sjalen vi valde behöver jag inte ens knyta nått den är färdig knuten, när den sen blir för liten är Sonja (och syskon senare förhoppningsvis) så stora att bärselen passar bättre.

Nästa uppdatering gäller hus, som ni vet så har vi ju kollat på hus ett tag nu och förra helgen var vi på några visningar och då fanns det ett hus som vi båda två kände att vi var hemma i. Det ligger perfekt nära centrum, skola och 2 förskolor, det var fräscht och fint och allt var relativt nygjort från runt 2007 så det är inga större saker vi behöver göra köket var väl det enda som inte var bytt så det blir ju det på sikt och takpappen (men det var inte så farligt dyrt) har ju en svåger som är snickare med =). Sen var det en helt rimlig prisklass med, men vi ville ändå kolla på alla hus vi sett för att ha uteslutit allt innan vi bestämde oss till 100%.

De hus vi såg idag (3 st) var bra, men 2 av dem ratade vi med en gång och det tredje var bra men det föll på att det inte hade någon trädgård alls! Sen låg det sämre till och inte samma hemma kännsla som på det huset som vi gillar bäst.

Banken skulle ha ringt mig i onsdags på eftermiddagen (talade med henne på förmiddagen) men hon har fortfarande inte ringt! Mycket dålig stil hade hon ringt mig på torsdagen hade jag inte sagt något men nu får vi hoppas hon ringer i morgon annars går jag in på banken på tis när Sonja ska till BVC och jag ändå ska ner på stan för att höra vad som händer. Vill ju veta hur mycket vi kan få lånelöfte på men på henne lät det i alla fall som att vi kommer få det vi behöver för huset när vi talade sist hon skulle räkna och återkomma men det har hon ju inte gjort..... *suck* återkommer med en uppdatering när vi vet hur det blir. För det är en fuktsakda i huset med dock verkar den inte vara så stor så om det är nått som får oss att backa är det den men ska tala med en som kan det där.

Respekt!

Respekt och beundran det är vad jag känner nu, för mamma som klarade av 2 små på en gång!

Ärligt talat så förstår jag inte hur alla tvilling föräldrar bär sig åt! Ok om man är två på eftermiddagen och kvällen/natten men mamma var ju mycket ensam med oss eftersom pappa jobbade borta då. Nu har jag haft Sonja ensam några dagar eftersom Jonas är i västervik igen men bara för 2-3 veckor till men i alla fall. Hon behöver verkligen mycket närhet nu och idag har jag inte fått lägga ner henne några längre stunder utan skrik det längsta var i morse när jag duschade och nu nästan 12 timmar senare när hon (äntligen) somnat i babysittern. Har burit runt henne hela dagen, behöver jag säga att ryggen känns rätt bra nu. Bara att äta var ett äventyr med en ledsen tjej i famnen eftersom babysittern inge gick alls, bara tur att jag hade en matlåda från middagen jag lagade igår så jag slapp laga mat i alla fall. Att ha en som kräver uppmärksamhet är mycket nog såna här dagar och nätter med för den delen, att då dela sig på två oj oj! Nu är jag verkligen glad över att det bara var en bebis i magen! Som sagt så har alla tvilling föräldrar (etrilling och fyrlingar med klart!) fått min respekt på ett helt nytt sätt nu, när jag har en annan förståelse för vad det innebär. Skulle stressa ihjäl mig om jag var upptagen med ett barn och nästa blev ledsen, ville äta eller likande och man inte kan ta det barnet just då nä urs!
Nu gör det ju ont i en när Sonja gråter och jag vill bara ta upp henne så fort det går och trösta henne och tillgodo se de behov hon har.

Men jag har i alla fall konstaterat en sak idag den bärsele vi har Manduca kanske inte är helt optimal när man ska vara hemma perfekt när vi är ute men här hemma vill jag nog ha något mjukare som bara är att stoppa i henne och ta ur utan en massa spännen att knäppa osv plus att den känns så stor om jag bara ska ha den hemma.
(manducan)

Så jag har bestämt mig för att komplettera den med en bärsjal som är lite mindre och mjukare. Eftersom jag vill ha något som inte kräver att man håller på och knäpper/knyter (då kan jag ju lika väl ha den vi har nu) så hittade jag en sjal som är ett mellanting mellan sjal och sele en tri-cotti bärsjal. Så den känns som ett perfekt komplement till manducan. En nackdel är att Jonas inte kan ha den pga av att han har storl M-L i kläder och jag S man beställer efter storlek. Men då finns ju manducan i alla fall, den kommer vi kunna ha längre med.  

 
tri-cotti bärsjalen kan bäras som en vagga för de nyfödda, på magen både så att ser in mot magen och ut mot världen och på höften. Tyvärr inte på ryggen men det kan vi ju med Manducan och det blir ju mest när vi är ute som vi behöver göra så i alla fall om vi nu kommer använda den så får vi se......

Men något säger mig i alla fall att det kan vara bra med den här varianten, hoppas det för sjalarna är ju inte direkt billiga även om jag hittade den här på tradera, i alla fall billigare än om jag skulle ha köpt en helt ny och den är bara använd en gång enligt säljaren.

Så blir kanske lite friare nu så att jag kan göra lite här hemma även om jag har Sonja med mig, vågar inte riktigt det med mandukan känns som att hon ska ramla ur den så fort jag böjer mig lite framåt, blir nog bättre när hon är större men behöver ju nått som fungerar nu med......


tiden springer i väg!

Tänk att lilla Sonja har varit hos oss nu i 19 dagar. Det går nästan inte att tro och jag måste hela tiden tänka efter hur gammal hon är när folk frågar för det känns som så mycket mera, som att hon alltid har varit hos oss på något märkligt vis. Nu har vi ju börjat att hitta en rytm i tillvaron igen där vi lärt oss hennes mönster och läten och börjat ställa om få att man inte är lika trött efter att har varit uppe 3-5 gånger per natt.

Men det är helt underbart livet just nu jag och Jonas kunde inte vara lyxligare över det lilla liv vi skapat hon är verkligen helt underbar, när jag ser på henne känns det helt fantastiskt kan inte med ord beskriva den kännslan som kommer då, den är för stor att sätta ord på, ungefär som när jag ser på Jonas och ska beskriva ved vi har äkta kärlek kan man inte beskriva med ord det går inte finns inga som räcker till.

Men det är många som drar i Sonja nu önskar nog det var lite lugnare men det lär inte hända......
Speciellt inte med tanke på allt som är i sommar. Vet inte riktigt när jag ska få tid att andas men det måst bli snart när jag få rå om min lilla egna familj snart. Nu är det flera viljor som ska tyck o tänka om mat, blöj byten osv fast vi har koll på vår skatt hon är ju vårt allt. Det är en svår balansgång att gå utan att såra mem ändå markera vad som är ok för oss.

Det har hänt så mycket hade kunat skriva massor men nu ska jag mata barn

morsdag

Tänk att jag har varit med om min första morsdag. Helt underbart men lika ofattbart!

Jag blev verkligen rörd över hur många som tänkte på mig denna första morsdag förutom Jonas och Sonja så var det flera nära och kära som hörde av sig och gratulerade, det gjorde mig verkligen varm i hjärtat och så rörd av att ha så många underbara människor runt mig, TACK ALLA!!

Nu är vårt charmtroll 12 dagar och livet med henne är helt underbart, den största förändringen nu är sömnbristen och då tar vi ändå någon matning var på natten. Vet inte hur det ska gå på tors när han börjar jobba igen efter att ha använt upp sina 10 pappadagar. Men det kommer säkert gå bra, Sonja är ju så go och lätt att ha att göra med annars + att hon somnar om efter att hon fått mat/ren blöja/ närhet oftast. Men det får vi väl se hur länge det varar.......hoppas det håller i sig men man vet ju aldrig med små bebisar!