Ett oväntat möte!

Jag var under helgen på en orienteringstävling, vilket var kul även om det gick si så där.

På lördagen så hade jag en halvtimmes bom, hittade kontrollen med tog lång tid. Jag hittade alla kontroller som jag skulle vilket jag var nöjd med. Anledning till den bommen var ett slarv fel från mig om vilken stig jag var på. På söndagen var det också en tävling (samma ställe) och den med tog jag mig runt fast med en bom på 19 min och en på 33 min så irriterande. Den bommen som var på 19 min hade jag lagt kompassen lite fel så skulle va 5 meter längre fram från där jag sprang och letade (ett stort blöt område) och den på 33 min var sååååå onödig. Jag la kompassen lite till höger om kontrollen (Jonas som sagt det) men det var så nära mellan dem o då är det bättre att lägga den rakt på (vet jag nu) så jag kom på fel sida om en liten skog medan jag sprang där och letade föll jag på en gran och skrapade upp knän och händer (aj aj) och svor över Jonas som lura ut mig på sånt jag var helt slut! Men J har någon gång nämnt att man alltid ska springa tillbaka till sista kända punkten om man tappar bort sig och när jag gjort det och tog en ny kompassriktning så kom jag till kontrollen på ca 5 min! Hur surt var inte det men o andra sidan lärde jag mig ju att vara mer noga. Med tanke på att det bara var min andra och tredje tävling så är jag nöjd jag hittade alla kontroller.


Men som rubriken lyder så var det ju ett oväntat möte! Jag har under en tid haft kontakt med en mamma som har adopterat några barn var av ett av barnen är från Israel vilket ju är extra roligt för mig även om det är kul att möta alla som är i ungefär samma sits. När jag kommer under söndags tävlingen helt inne i kartan så hör jag en röst fråga mig är det Emma? När jag svarade ja så frågade hon Emma Fagerholm? Och det är ju jag det, så nämde hon vem hon var och när jag hörde namnet kände jag igen henne (har inte sett någon bild). Hon hade sett min bild här på bloggen och viste att jag springer för Söderhamns ok (hade Jonas tröja på mig) så det var verkligen oväntat och kul! Så får verkligen hoppas vi springer på varandra igen!

Vår ruset

Så fort tiden går, nu går jag här igen och det är DEN tiden på året den där som är så underbar men så fruktansvärd!!


Just det jag talar om pollen kan det finnas något värre! Eller jo det kan det ju men känner mig just nu som den tröttaste människan och med en nysande, förkyld, rinnande näsa och ögon är det inte kul. Jag blir galet trött av allergi medicinen men det viste jag ju skulle hända så det kommer ju gå över om några dagar förhoppningsvis är det värsta över efter helgen vi får se.


Sen tar ju alla utvecklingssamtal musten ur mig denna vecka kommer 7 av 17 vara klara. Det mina vänner är mycket bra att bara ha fler än två samtal på en dag är bra, för man blir trött i huvudet. Just därför har jag lagt dem under två veckor nu (eller ja lagt dem så för då är de över sen). De tar ju så mycket tid från allt annat man måste göra som planering, rätta, övriga kontakter med hemmet mm.

Vi hade föräldramöte i kväll det gick bra men sen var det bara 7 föräldrar där i och för sig med......


I helgen ska jag springa en orienteringstävling igen får se hur det går, lite ring rostig men det ska nog gå bra har rätt bra koll från sist men lite ovant ändå.


O vet ni vad! Nu har jag satt upp ett delmål för mig själv! Jag har anmält mig till vår ruset som är på 5 km.
 Mitt stora mål är tjejmilen men det är ett stort mål än däremot 5 km klarar jag ju bra idag, jag var ute och sprang 2,5 km för en vecka sen och det gick hyfsat och sen cyklar jag hemma på tränings cykeln och fixar jag det bra som idag då klarar jag i alla fall 5 km. Det går ju jag på strax under en timme om jag går raskt och om jag springer/joggar som är målet borde jag fixa det hyfsat även om jag inte orkar springa hela tiden. Så tänk på mig den 27/5-09 klockan 19.00 då går starten. Någon som vill göra mig sällskap föresten? Vore ju jätte kul i så fall ingen har nappat än......Syrran tvär nobba mig.


Nu väntar jag på sambon som i skrivandets stund är uppe på snart 5 övertidstimmar (!) Han skulle ha slutat 16.30 och klockan är nu 21.05. Stackaren men han kan nog ta ut det i morgon så det är ju bra.

Påsken plus besök av Lundbergs

Nu är det hög tid för en uppdatering igen, det var ju ett tag sen nu. Men jag har inte haft tid att sitta och blogga den här veckan. Trots att jag har påsklov, tiden har flugit iväg men jag har gjort saker hela tiden. Jag har storstädat båda sovrummen (vårt + data/gästrummet), båda badrummen och köket. Då är det hallen, det jag kallar lillhallen (en passage) och vardagsrum kvar. Men vardagsrummet kan jag inte storstäda innan vi varit på tippen. Men igår fick jag ytterligare en anledning att vänta som gör mig såååååå glad J 

Jag har haft lite kontakt med Lundbergs som vi hyr av då vi (mest jag) vill göra om här hemma för att det ska bli vårt om ni fattar. Gröt är fint absolut men inte i vart enda jäkla rum! Eller ja nu överdrev jag men vårt sovrum var grönt från början där blev omtapetserat ganska snart från att vi flytta in pga av att det var ritat på väggen (så tack det var en smart unge). Köket ser hemskt ut med ljusgrönt först sen en bård och sen mörkgrönt (inte fint), båda hallarna har blommiga tapeter och vardagsrummet är idag blekgrönt med en massa hål från spikar och tavlor som inte går fixa till (från tavelkrokar). I alla fall så kom det en kvinna hit igår och tittade över det hela och vi kommer få hallen gjord (den "vanliga") och vardagsrummet jippi!  Hallen var det över 12 år sen de gjorde (tydligen är det gränsen hos Lundbergs) och när hon kom in i vardagsrummet sa hon bara OJ! Det är klart ni ska få det här omgjort så de ser ut! Jag har hela tiden sagt att jag inte gillat vardagsrummet och att det var fullt gjort men ingen som riktigt hållit med mig. Men kvinnan gjorde det och menade på att de som bodde där innan nog gjort det själva så som det såg ut, tapeter som ligger på varandra och dåligt skarvat så vissa går upp på listen/i taket. Vi kommer få en rekvisition så vi kan åka och köpa allt vi behöver till de andra rummen med får allt utom redskapen så det var ju toppen.

Köket kommer vi att måla, men vet inte vilken färg än, Lill hallen är vi lite mitt i mellan om vi ska måla eller tapetera just nu är ju lättast att måla men vi får se, samma sak med gästrummet vet inte vilken färg eller jag har en lite tanke och den kräver nog tapper men vi får se där måste vi ju välja lite utifrån att rummet kommer att bli barnrum någon gång i framtiden i alla fall, sen när det blir det återstår att se men är ju dumt att göra om allt jobb igen då, om det nu inte dröjer flera flera år, vem vet?


Men hur var påsken då?

Vi var i Laholm med Jonas mamma o syster. Det var trevligt, som vanligt blev det underbart god mat, mamma vill veta hur du gjorde Laxen, eller om pappa var kocken? Elisabeth den där ananas pajen vore det toppen att få receptet på, var jätte god! Sen blev det som vanligt shopping, 2 par skor (ett par vår skor och ett par högklackade läckra skor) och på Björnes magasin (japp den heter så heheh) hittade jag ett par high water byxor i vitt linne, en rutig skjorta med kort ärm, och en tunika/klänning med kort ärm och lite volanger. Sen lyckades Matilda dra med oss för att åka rodel på kungsbygget det är en skidanläggning som ligger på Hallandsåsens topp. Man sitter som på en kälke där man har en spak som man trycker ner för att gasa och mot sig för att bromsa. Sen åker man i en bana med flera svängar, man åker upp kopplad till skidliften sen släpper den automatiskt när man kommer till toppen.


(Är du nyfiken så kolla på http://www.turistmal.se/?index=item&id=441 )


Jag har bilder på när vi åker men har inte haft tid att lägga ut dem tyvärr. Jag vet inte gillar inte att åka ensam så Jonas och jag åker tillsammans vilket ju gör att vi blir tyngre och kan åka snabbare men trots att syrran är den fart galning hon är kunde hon inte slå oss vi var överlägset snabbast. Tilda åkte med Anna två gånger och Anna och Elisabeth gav sig också på att försöka slå oss (men tros mest de bromsade sig ner hihi) Men bra att E försökte verkligen hade mamma inte vågat! Han som hade banan var lite imponerad av oss vi var precis på gränsen till banrekordet minns inte var det var men typ 1-2 sek ifrån var vi bara.


Nu blev det ett långt inlägg? Nääää inte alls J Tror jag försöker undvika det oundvikliga nämligen den hög med matteböcker som ska tas igenom i helgen. Så nu ska jag  roa med mig med det.

Doftar ljuvligt

luktar lite i luften det luktar härligt här hemma. Jag är så duktig just nu! Framförallt är jag lycklig!! Jag känner i hela mig hur krafterna återvänder sen vet jag om det är medicinen som verkar eller våren. Men ärligt talat så skiter jag i vilket för jag mår så underbart bra just nu! Jag har massor med energi och allt känns så roligt att göra! Till och med sånt som jag inte orkat på flera år! Jag älskar ju som några vet att måla men det har inte funnits ork/lust men nu bubblar allt. Jag har inte orkat ha ordning hemma som jag hade velat, jag tycker ju massor om att baka men har inte tagit tag i den tanken som flyger förbi så ofta att idag ska jag baka eller till helgen utan köpt bröd när hemma gjort är godare och nyttigare.

Målandet kommer jag snart ta upp igen har redan en plan för nästa tavla =)

Bakat det har jag gjort idag det luktar ljuvligt här hemma nu blev bullar härligt passar utmärkt till soppan i morgon som jag planera göra. Igår var jag riktigt duktig och lekte mäster kock gjorde plommonspäckad karré med potatis, hemmagjord sås och brysselkål mums sen tog det ju 2 timmar att göra med. Blev mat till idag med så kan inte klaga om man säger så. Jonas den knasen var väl inte jätte glad i maten även om han tyckte den var ok.

Har ju påsklov nästa vecka så tänkte passa på och storstäda då och måste vara knäpp men jag längtar nästan dit jag tycker det är avkopplanden att städa i alla fall då det är klart. Det känns viktigt att det blir gjort nu så ska ta 1-2 rum per dag beroende på storleken (tar tex båda sovrummen samma dag, båda hallarna, vardagsrummet för sig, köket och grovkök ihop) .

Sen har lusten att röra på mig dykt upp igen om jag nu ska klara tjejmilen i augusti har jag ju verkligen ett mål nu!

by the way har vi fått tillbaka vår balkong nu wii så satt ute idag och läste en stund underbart!


Ännu en vecka som gått....

Vad tiden går fort!! Det är helt sjukt hur hinner man med allt som ska göras?


Under veckan har vi skickat ut inbjudan till vårt bröllop den 1 augusti. Har fått in några svar redan främst från familjen och 2 vänner. Men de kommer ju flera vad de lider det är ju inte fören den 1/6 som man ska ha lämnat in sitt svar.  Annars har det inte hänt mycket på den fronten, rullar på.


Jag mår mycket mycket bättre nu! Vikten ökar (48 kg) vilket är underbart det både syns och känns på ett underbart sätt. Jag är gladare och piggare och känner att livet är roligt jag orkar göra både de jag vill och det jag måste vilket jag inte gjorde innan. Jag orkar fixa hemma idag satte jag upp nya gardiner i vardagsrummet (igen var mammas kommentar) men nu känns det viktigt hur det ser ut hemma vill få ett hem jag trivs i. Nu orkar jag helt plötsligt ta tag i det och då händer allt på en gång med ommöblering och målning och tapetseringen som är på gång. Lundbergs (som vi hyr av) ska kolla och kolla på vilka rum de ev kan göra helt åt oss de övriga vi vill fixa till kan vi få material till gratis så gör vi det själva.

De rum vi vill ha gjorda i vår lägenhet:


Det lilla sovrummet (blivande barnrum just nu gästrum/data rum)

Hallen

Lill hallen

Köket

Vardagsrummet


Så det är ju några stycken. Men det kommer nog bli bra bara vi vet vilket och hur mycket Lundbergs kan/vill göra så kan vi lättare tänka hur det blir. Jag har ju tapetserat innan så om inte någon anhörig tycker det vore kul så fixar vi det, att måla väggar är ju lätt så det fixar vi ju själva om det blir så.


Vi var i Norrköping i helgen det var verkligen trevligt, god mat, många skratt vad mer kan begära och dessutom underbart väder! Vi skulle sett på Heat men det blev bara förbanden (var ju förvisso för ett av dem vi kom) Jonas pappa har träffat en ny kvinna och hennes son spelar i ett band och de var förband åt just heat. Men de skulle börjat 21 men började inte fören 22.30 så vi kände efter att båda förbanden var klara vid 00.00 att vi inte pallade att stanna och lyssna på heat med för vi hade ju en bra bit att åka med. Jag slokade ganska omgående och vakande när vi körde in i garaget bra timing det.


Nu är det en vecka kvar på jobbet med mycket påsk fokus, sen är det ju påsklov =D jippi

Hur kul nu det blir jag ska nämligen storstäda tänkte jag tar några rum per dagen.


Nu ska jag titta klart på vårt bröllop i era händer (de är modiga hade jag nog inte vågat) kanske får nått tips vem vet?