Tyvärr ingen bild......

Men vi har Astrid Lindgren tema på jobbet just nu och det kommer vi hålla på med fram till i alla fall års skiftet men kan bli längre beroende på vad mina kollegor väljer lägger mig inte så mycket i våren då jag ju ändå inte kommer vara på plats.........

Men förra veckan var sussane pippi en mycket uppskattad sån, så denna fredag kom Maddicken på besök då vi läst mycket om henne i veckan,  varit på utflykt (vi åt picknick i ett annat rum på en filt på golvet), jag läste om henne under en samling + under ett mellis. Så idag klädde jag ut mig till henne hade en perfekt klänning hemma och sen tog jag med mig en leksaks katt som Sonja fått (även om jonas tyckte Lakrits skulle få hänga med) och självklart ett paraply och en ärta till Lisabet att ha i näsan men jag hitta ju inten Lisabet.........

Får se om jag kan ta en kopia av bilderna vi tog på jobbet så jag får någon att visa, men barnen älskade det!!! Jag hoppade ju falskärm, sjöng, var stöddig och hade mig :) Inte speciellt fröken aktig just då till och med små barnen blev glada trot att de kanske inte hade full koll på vem Maddicken var några viste.

Jag stängde på förskolan idag och det var det som alla talade om på kvällen sötisarna när vi satt och myste och kollade föst på Maddicken och sen en hel timme alfons det är lyx att få göra det på jobbet en fredag!!

Men nästa vecka blir nog jätte lugn (Höstlov) så vi har som mest 9 barn men det är bara en dag sen var det 7 en dag 5 en dag och 4 (!!!!!) en dag helt galet så lungt MEN det är ju bara min avdelning det är så lungt på de flesta verkar ha nästan full barngrupp i alla fall så vi får säkert hjälpa till där vi behövs om inte mina kollegor passar på att ta ut lite komp med.

Men nu väntar en skör tråd av Jeffry Deaver om ni inte läst något av honom så gör det!!
Denna är sjukt läskig har inte varit rädd för electrisitet innan men denna bok kan nog 17 få mig att bli det eller i alla fall få en helt ny respekt för det. Men alla hans böcker är nagelbitare sen väntar Cammila Läckbärgs nya Änglamakerskan som jag ser fram mot att läsa men båda dessa författare tillhör favoriterna hos mig helt klart längtar alltid efter att läsa nya av dem.

Mammas konstnär..............

Ja vad ska man säga.......
Jonas var på öppna förskolan och skulle ta kort på tjejerna som var så fina i de kläder vi köpte inför Kajsas dop för att ta kort då Sonja missade foto tillfället på sin fsk pga av vattkopporna så passade det ju bra att även hon tog bild nu.

Det var bara den lilla detaljen att 5 min innan de skulle fotas så behövde Kajsa en ny blöja så Jonas går ju självklart och byter på henne.

Någon har använt målarfärg (sån från flaska) vid staffliet som står i små "muggar" detta hittar ju självklart fröken klåfinger!!!! Så hon var så vacker så tyckte hon i alla fall.......

Tur jag inte va med hade nog fått lite halv panik men J är ju lugnet själv han och han fick lite hjälp av Annika som jobbar på öppna så jag tror inte det kommer synas så mycket mer än kanske lite på ena armen tack och lov (men det beror ju på hur de fota) för det mesta satt på nederdelen av klänningen. Det gick ju bort i tvätten i alla fall så får va glad för det och OM det synns ja då har vi fått en histora till hon blir stor helt enkelt :)

Igår använde jag med ordentligt av IKEA handla hemma och bestälde en säng till Sonja, vi viste att det skulle vara en som vi kan ligga med henne i om det behövs så både växa och barnsängar gick helt bort för oss. 

Så vi fick kolla på en enkel säng åt henne men det är lika bra att köpa en ordentlig med en gång än att behöva byta om ett tag igen nu är det madrassen som kanske behövs bytas (om det skulle ske flera olyckor längre fram.....) Valde mest mellan dessa 2 men valet föll tillsist på den vita (ODDA) även om jag hade önskat mig en svart säng, den säng vi valde har som en under säng med i en annan variant där det i stället för lådor är en extra säng som man kan dra ut men vi gjorde bedömingen att de så sällan kommer ha kompisar sova över att vi hellre köper en-två extra madrasser då (sen har vi ju bäddsofforna) då de nog har mer glädje av lådorna som förvaring i små rum även om det ju lär bli en massa damm bakom........ 

ODDA sängstomme med förvaring, svart, vit Längd: 207 cm Bredd: 98 cm Höjd: 45 cm                    


Så Kajsa kommer få en lika sen (om de finns kvar då) men nu blir det ju spjälsängen för den hönan eller snart i alla fall =)

Sen blev det ju ribbotten, madrass och sånt till sängen, 2 byrår och 2 låga bokyllor till vår hall den är rätt lång och smal

 Denna är smal med hög så passa perfekt i stället för min gammla byrå som är rätt låg blir skönt att få upp saker som tex hemtelefonen nu vet vi var den är nästa gång den ringer ;)


MALM byrå med 6 lådor, björkfaner Bredd: 160 cm Djup: 48 cm Höjd: 78 cmByrå med 6 lådor som är ganska låg men lång då den byrå vi har våra mössor, vantar osv osv har brakat ihop totalt, men då har den å andra sidan funnits med så länge jag minns hemma.......den överlevde helt enkelt inte en flytt från Laholm dog kanske av saknad?


 denna beställde jag 2 av för att i ett fåfängt försök försöka få ordning på alla våra pärmar och papper som nu ligger i en stor hög i väntan på dessa hyllor. Planen är att de ska bo under trappan här nere men annars blir det att klura.........För byrån (den låga , långa) måste var det som stryr hur allt annat hamnar men kommer säkert fytta om det hela flera gånger innan jag blir nöjd.

Tyvärr var inte leveransen fören den 16/11 men vi hoppas det blir ändring så att de kommer lite eller ok mycket tidigare :) men det tror jag väl knappast kommer hända skönt att slippa försöka få med allt då hade vi behövt släp och greja med det värt den frakt som blev som inte var så farligt hög heller. 

Så det här blev nog julklapparna till oss vuxna blir nått mindre i jul bara men det är jag faktiskt helt nöjd med hade klarat mig helt utan bara ungarna är glada och får de saker de vill ha /behöver är jag glad.

Bilder kommer när vi fått ordning men som ni förstår dröjer det lite! 

Jonas var by the way på första föräldramötet idag jag var hemma och städade jag. De pratade nämnligen mest om samma saker som vi tog upp (frågade innan idag när jag hämtade) så då känndes det onödigt att gå och lyssna på samma sak som jag själv stod och talade om för bara 2 veckor sen.........Men vi kunde ju inte hoppa första föräldramötet heller så Jonas fick va mina öron o ögon så fick jag gjort lite annan nytta.

Nu ska jag göra kväll i alla fall, öppnade i morse så går på övertid nu......stänger i morgon och på lördag blir det mys och plast familjen <3 


Min lilla syster ska man va snäll mot!!

Nu är det som vanligt ett tag sen jag skrev, men det beror på att jag har haft mycket att göra och jag mår lite konstigt och har gjort det ett tag med ledvärk, trötthet och att jag tappar massor av hår långt mer än jag brukar.
Så även om det har hänt massor under dessa 2 veckor har inte energin funnits att orka dela med mig riktigt av livet. Jag jobbar och sen umgås jag med barnen när jag är hemma när de sen sover vid 18 senast 19 är jag så galet trött så det är slö och soffläge som ligger.

Sonja har verkligen börjat upptäcka det faktum att hon har en syster mer och mer nu och säger vi var är Kajsa? eller pussa Kajsa så gör hon det och det ser så otroligt rart ut! Hon går fram och klappar på henne och är Kajsa ledsen så går hon fram och försöker sätta in nappen hon lyckas oftare och oftare träffa munnen men annars gnäller hon och håller upp nappen mot oss som för att säga till oss vad vi ska göra <3

Igår kväll så var Kajsa jätte ledsen och jag satt med henne i famnen för att trösta och gav henne mer mat hade då lagt hennes napp på bordet men Sonja tog den och gick iväg och la den på golvet, bad henne hämta tillbaka den men då gick hon bara fram och börja pussa på Kajsan hihi

Hon är jätte mån om syrran på sitt sätt, Kajsa och Sonja har en dinglis var (en giraff och en tiger) sen har de en mus och Kajsa har den rosa katten på bilden med men de är inte dem som de anväder mest.

Sonja älskar sin giraff och går och bär på den kämt nu mera. Kajsa har så smått börjat upptäcka både tigern och musen och kan uppskatta att bara sitta och pilla så mycket som hon kan men hon är ju snart 5 månader känns helt galet vill hela tiden tänka på henne som en liten pluttis men hon börjar ju bli stor tjej! Men hon känns på många sätt mindre än Sonja. I alla fall så i början tog Sonja Kajsas snutte med och vi lät henne ha den med då Kajsa ändå inte har lika stort behov av den än. Så Sonja lånade ofta den men fram till för någon vecka sen då hände det något, nu när Kajsa tappar sin snutte eller om Sonja hittar den på golvet så tar hon ALLTID upp den och går och ger den till Kajsa (spelar inten roll om Kajsa sitter i babysittern eller tripptrappstolen).

Idag var Jonas och tjejerna nere på öppna förskolan då hade Kajsa haft en leksak som ett annat barn kom och tog Kajsa hade inte brytt sig direkt men Sonja hade sett det så hon gick fram och tog tillbaka den och gav den till Kajsa igen. Som tur var så blev varken Kajsa eller barnet som tog leksaken ledsen men det var så otroligt rart gjort av Sonja att hon vill sin syster så väl utan att riktigt förstå sammanhangen än.

Men både barnen utvecklas så otroligt mycket hela tiden. Sonja äter bra och mycket dricker ur vanligt glas och fixar mer och mer. Idag klippte jag hennes naglar på 2 fingrar och hon satt sen länge och studerade naglarna och kände på dem länge (bara på de 2 fingrar jag hade klippt naglen på). Hon är så otroligt tydlig i sin kommunikation och nu smyger sig små ord in ibland och hon lär sig nya saker som hon inte förstått bara för någon månad sen.
Kajsa är stadigare och vänder sig nu med lätthet även om hon liksom sin storasyster HATAR att ligga på magen.
Men är lite smått orolig att hon börjat skela, har ju det i släkten eftersom syrran skelade som barn så ska be BVC att kolla upp det vid nästa besök bara för att vara lugn det är ingen stor skelning i så fall därför är jag osäker på om jag sett rätt eller det är en omognad bara man vet ju inte...........


Nu blev det långt igen :)


Ullared

Vi var hemma i Laholm i helgen för besök på Ullared/Gekås vi har ju varit där MÅÅÅÅÅGNGA gånger under min uppväxt (minst 2 gånger per år i alla fall) men jag har nog ALDRIG varit med om en så galen gång som denna!!  
Parkeringen rymmer flera hundra bilar (gissar på runt 600 i parkeringshuset + en STOR uteparkering) den var full det fanns 1 plats kvar (man ser ju antal när man kör in) och sen var det 20-25 bussar, campingen var nästan helt full så folk hade till och med parkerat ute längs vägen där det inte var parkeringar. Så ett ord som sumerar dagen  bra är nog kaos folk körde kundvagnen i ryggen på mig flera gånger och försökte putta sig fram när jag upplyste om att jag inte kommer fram pga av allt folk så blev svaret oftast men jag kommer ju inte fram *suck* som jag stod still av illvilja o alla andra med........Men vi kom hem med det mesta vi skulle det viktigaste var vinterkläder och det fick vi både i 86 och 92 riktiga kap som jag är nöjd med bra kvalite och pris mer än så kan man inte be om. Men i övrigt så vist fanns det mycket fint men nu börjar priserna nå tex HM:s nivå (innan har de varit lägre) så då känndes det inte lönt längre att åka till Gkås för att köpa på sig o spara på det i alla fall va gäller kläder (ytterkläder är dock billigare). Men vi kom i alla fall hem med både kläder till främst Sonja och julkappar åt dem även om det ska kompliteras med en säng till Sonja och något mer till Kajsa men Sonja fick ju så mycket förra året att det är svårt att hitta på nått bra för allt det jag vill ge henne vill jag i så fall att båda ska få så en hel del att fundera på, en kanske får nu o nästa som födelsedags pressent med.......


Vattkoppor, dop och en slutkörd mamma

Vi tar det hela i kronologisk ordning va?

Då är dopet först, det var fullt ös hela den helgen vill jag lova!

Min familj och Jonas kom till oss på fredagen och vi eller jag hann nästan bara säga hej sen panik bakade 8 pajbottnar nör de andra pratade och umgicks för sen lämnade vi över barnen till dem och åkte in på konsert i globen (Joash Groban eller Groban in the globen som han själv sa) konserten var nog den bästa jag någonsin varit på så sjukt bra! Men vi hade bokat bord innan och skulle gå ut och käka men pga av en trafik olycka så blev vi 1 ½ timme senare in till stockholm än planerat så det blev donken så jag var så lagom glad just då, tur konserten övervägde starten i alla fall. Men när vi satt inne på MC donalds så small det till HÖGT min första tanke var en bomb och nu är det terrorister ska jag slänga mig ner??!! ALLA inne på resturangen blev helt tysta sen hördes röster som var orliga, någon grät, några sprang ut nu kom jag och Jonas snabbt på att de ju spränger för tunnelbanan men de sekunder innan vi insåg de var otäcka tyckte även att det var skrämmande att första tanken var just en bomb. det säger en del om det samhälle vi lever i nu........

Så vi var ju hemma sent på fredagen blev dock inte direkt i säng utan jag fortsatte med paj bottnarna till klockan var strax efter 24 pust!!

På dopdagen så var det full aktivitet men vi var riktigt bra på att sammarbeta så det gick som en dans. Stressad som vanligt så glömde jag lite hemma men ungar och dopklänning kom ju med i alla fall =) Nej då så farligt var det inte ljus, tändare och servetter var hemma men det gick ju hämta det. Vi hade flera som hjälpte oss (tack alla!!!) så det gick riktigt fort att ordna allt innan. Jag gjorde klart pajerna under tiden jag gjorde det så dukade de andra och hämtade smörgåstårtorna sen hem käka en macka och ungarna sov lite innan klockan var 12.30 och vi åkte till kyrkan för att sätta på snuttis dopklänningen och göra klart allt. Jag hade väntat mig en förbannad liten dam men inte alls! Hon var så lugn så det var nästan larvigt studerade alla som kommit den enda gången hon verkligen inte ville vara med det var när prästen la ner henne på rygg för att ta vattnet på huvudet det var allt så fort hon fick komma upp och bli rak i ryggen så var det ok igen. Sonja gumman hon hällde i vattnet som Kajsa döptes i <3

Dop festen gick även den utan problem alla verkade ha trevligt och åt bra så det kunde inte ha blivit mer lyckat så glad över hur dagen blev! Hon fick så mycket fint lite drag leksaker, smyckes skrin, smycken, spargris, ljusstake, pengar, fotoram som man kan göra hand/fot avtryck i, flera sagoböcker bla en  personlig saga från sagobella som kajsa har huvudrollen i (Sonja har med fått en), hälsingehästar och en massa massa mera =)

Under dopet upptäckte jag små prickar som ett knappnålshuvud ungefär i Sonjas ansikte trodde det var vattkoppor då det gör på hennes föris. 15 barn av 36 ( det är 2 avdelningar bara) ligger hemma med vattkoppor. Svärmor var osäker (hon är mer van än jag hon jobbar med på en fsk) så vi tänkte inte mer på det men i tisdags när jonas skulle ta upp henne så var hon FULL av prickar o mer blev det. Så hon har varit hemma och blir hemme hela denna veckan även om hon inte smittar längre så passa det oss bäst att ha henne hemma annars hade hon bara gått 3 tim idag denne vecka o inte mer lite onödigt.

Hon har klarat av vattkopporna otroligt bra det verkar knappt ha kliat alls, så nu förstår jag verkligen varför de säger att det är bra att få dem tidigt!! Underlivet var där hon hade mest men hon kliade bara lite där vid blöjbyten sen har hon fått vara utan blöja så mycket som möjligt här hemma, klart att olyckor har skett men inte alls så farligt många tycker jag.....duktig tjej. Zinksalva och potatis mjök (inte samtidigt har varit bra salvan svalar och mjölet är ju klåsstillande så det behövdes ju knappt eftersom hon inte kliade så mycket) Hårbotten var med full på ungen men vi har INTE INTE fått röra kopporna på henne bara jag peta på en blev hon så sur så. Lite full i skratt blev jag då för hennes pappa är PRECIS lika om han tex har en finne eller ett sår för man inte röra alls.

O jag då? Jobbar ju på som vanligt men jag känner mig totalt slut det är nått i kroppen som spökar igen och önskar jag viste vad det är, men ska till läkaren på torsdag för jag har fått fruktansvärt ont i lederna, tappar MASSOR av hår hela tiden, är sjukt trött hela tiden, huvudvärk som nästan skar i huvudet är mer men inte så kul läsning så jag hoppas de hittar orsaken ganska snart så jag kan få bli mig själv igen. Kanske bara behöver vila hoppas det räcker med det.

Nu tänkte jag lägga in lite bilder det blir nog en salig röra kanske delar upp det så mer bilder kommer en annan dag trots att det rör det jag skriver om nu.

 min prickiga korv :)

 jag la trasan på bordet och skulle göra nått lite fort, när jag kom tillbaka strax där på så hade mammas lilla hjälpreda börjat torka av bordet ! Hon vill verkligen hjälpa oss med allt hon kan nu och även det hon inte kan! Skorna på skohyllan, disken plockar hon ur diksmaskinen och ger oss snuttan.

 i stockholm med farmor och faster =)

 gudmor och gudfar (farbror och moster)


 mamma och pappa med en storasyster som gosar lite med far sin.


 mamma och moster/gudmor och huvudpersonen själv så lugn och fin så!



 Tant A hjälper Sonja att hälla upp vattnet


 Sonja torkar av Kajsa efter att hon blivit döpt




 så lugn när Prästen håller upp henne mamma är så stolt

 så skön bild ! Sonja var verkligen överallt klätrade upp vid altaret och lekte en stund och sprang runt sötnosen






 3 genarationer mormor, mamma och 2 underbara barn kan det bli bättre?


 Kanske om vi slänger in en äkta make
då ;-)


 3 genarationer igen fast nu med svärmor men det är inte fy skam det heller :) försökte låta dem få en bild med bara dem men glömde bort att jag höll Kajsa så det blev ju lite förvånade när jag skuttade bort där lite smått kaos i huvudet just då..........



 Morfar och Kajsa måste ju med vara på ett hörn!



Massa text och massor av bilder men det blir som en tröst för att jag varit frånvarande ett tag, och blir nog inte mer denne vecka heller då jag kommer vara borta över helgen.

Igen, tusen tack alla som var med på dopet ni gjorde Kajsas och vår dag så fin!!!


Puss o hej!