Trevlig fortsättning!

Hej alla!
Jag hoppas att ni alla haft en riktigt trevlig jul.
Vi har tillbringat årets julfirade i Söderhamn hemma hos Jonas mamma där vi brukar bo då vi är i Söderhamn.
Julafton var nog den lugnaste jag varit med om på många år, nästan för lugn. Det var jag och Jonas, hans mamma, syskon och mormor och morfar som firade hemma hos hans mamma vi var där hela dagen. Det började att tjatas om paket redan vid 14 tiden sen höll de på att tjata tills efter Kalle då alla slängde sig över paketen. Inte riktigt vad jag är van vid vi öppnar dem vid 18-19 tiden tidigast hemma. Men det var trevligt och jag hade nog varit snäll i år för jag fick en hel massa saker av Jonas fick jag en gps jippi mycket lättare att åka långt själv då inte lika nervös, sen fick vi det mesta ihop en bok om bröllop, pengar som väl tyvärr kommer gå till bilen vi får se annars står valet mellan en dvd eller in på bröllopskontot det visar sig, presentkort på IKEA (över 1000 kr så det uppskattas verkligen ) och ett presentkort på hemtex för att nämna några klappar.

Annars har det inte hänt så mycket har varit hemma hos Jonas mormor och morfar på mat och då var resten av släkten där med, trevligt med god mat som vanligt och man lämnar då aldrig det huset hungrig det är ett som är säkert.

Sen var vi hos Jonas farmor och pappa på mat igår var så vi nästan rullade hem tyvärr så hade de intetänkt på att utesluta laktosen tog tabletter men de verkar inte ha hjälpt för jösses va jag har haft ont i magen i natt och idag. När vi kom hem från Jonas pappa fick vi en obehaglig överraskning bilen gick inte att låsa! Vi hade tvättat den tidigare under dagen och sen frös det på så det blev nått fel antagligen. Den fick stå hos han pappa över natten med lås olja i låset och nu fungerar det att låsa den om man använder nycklen i låset men att låsa upp kan man göra genom att trycka på knappen på nyckelen så hoppas det tinar upp och blir normalt snart men vi måste ändå lämna in bilen på service snart för den lampan har börjat lysa frågan är bara om man gör det före eller efter besiktningen som ska vara i början av januari?

Sen har vi ju vår stackars lilla kisse med!
Efter att jag skrev det förra inlägget så har vi ju hunnit med ett besök hos veterinären och det såg inte så bra ut.
Hon kände och klämde och oroar sig för att han ska ha anorexi visste inte att en katt kan ha det. De ville ta ett urinprov men de hade vi inte lyckats få upp hemma så de gjorde ett ultraljud för att se om de kunde sticka i blåsan, men den var tom och då ville de lägga in honom men det gick ju inte eftersom vi skulle åka bort och det var den 23/12. Så de tog ett blod prov och Lakrits var såååå duktig jag höll i honom men jag behövde inte hålla hårt då han inte ens rörde sig när de tog provet! Men det kan ju lika väl vara ett dåligt tecken att han inte orka göra nått han slängde sig in i sin bur sen han visste verkligen att det var hans för när vet gick ut för att väga den så blev han orolig tills hon kom med den igen.
Veterinären ringde efter någon timme och talade om provsvaren och minns inte vad ämnena hette nu men det var 2 ämnen som hade med njurarna att göra som såg dåliga ut, det ena ämnet som han ska ha i blodet hade han inte alls nått av hon sa att antingen så kissar han ut det och då är det nått fel på njurarna eller så har han lite av det pga av att han inte äter och får det i sig den vägen. Så han måste läggas in för vidare provtagning och för att få dropp, så det är det första jag kommer göra på måndag morgon att åka med honom dit igen så kommer han vara där åtminstone under dagen, sen får vi se om han behöver vara där över natten hon var osäker det beror på vem som jobbar med förstod jag det som.  Vi skulle vara uppmärksamma på hur han åt och drack och det har inte varit mycket av det under helgen.
Så jag har matat honom med en tesked och fått honom att få i sig vatten med den, det enda han självmant har fått i sig är lite grädde och gelén på kattmaten men det är ju bättre än inget antar jag men inte normalt. Så jag känner mig orolig för hur det ska gå med min pys han är inte som han brukar vara det är då ett som är säkert jag bara ber för att det är något som går att fixa! Pappa trodde inte det utan sa åt mig att ställa in mig på det värsta men det kan jag bara inte göra det går inte hoppet är ju det sista som överger en och jag skulle bara gå och grina om jag tänkte så det kan ju va nått jätte enkelt lika som det kan vara något väldigt allvarligt med just nu känner jag att jag inte kan oroa mig har "för mycket" hopp kvar ännu.  

Jag återkommer med en uppdatering om vår lill kille så snart jag vet mera om vad det kan vara och vilka följder det kan tänkas få. Till dess ha en trevlig helg!

Mitt stackars lilla lakrits troll

Stackars lilla Lakrits! I morse ringde jag till veterinären för vi har en liten kille här hemma som har börjat kissa på ställen han inte ska ( 2 hörn i köket och på badrumsgolvet) och när han väl är på lådan står han och jamar som om han har ont. Det har varit så ett tag nu men det blir bara värre och värre för honom så nu kände jag inte jag ville vänta längre med att åka. Sen har han ätit dåligt med nu ett tag han slickar bara på maten går och jamar och springer efter en det gör han jämt då han är hungrig men sen är det som att han inte får i sig det han brukar. Vi har verkligen försökt allt där prövat i stort sett alla märken som finns i affären på mjukmat (det är det han gillar bäst) men är det färs så äter han knappt alls och är det bitar i gelé så äter han lite mera men mest gelén och det är ju inte så mätande bara.

Så det blir en kul lille julafton att vara hos veterinären men det är ju ett måste.
Har för övrigt en sjuklig till här hemma stackars Jonas sitter här med feber. I går kväll la jag mig efter honom och när jag kände på honom var han som en kamin så sa åt honom att ta febern då han gick upp nu på morgonen.
Kände hur han väckte mig i morse och talade om att han hade 38,5 i feber så det var ju bara för honom att ringa jobbet och tala om att han var sjuk. De på kolmården där han skulle jobbat blev ju inte glada men Jonas chef fixade en annan som åkte dit som tur var. Så kan han vila sig ordenligt idag han är lite piggare nu men har ju alvedon i kroppen så väntar nog med att ropa hej än på ett tag.

Hörs vi inte innan så önskar jag alla en god jul , men kommer säkert uppdatera i morgon efter att vi varit hos veterinären


Det var slagsmål här hemma

Japp det var ett ordentligt slagsmål här hemma i morse!

Med 2 inneboende hårbollar med 4 tassar och svans så krävs det att man sanerar dem i mellan varven.
Så idag var det hög tid för att borsta och bada dem, har en helt underbar kattkam som heter FURminator älskar den! Alla som har djur borde ha en för den minska fällda hår med ca 80 %.

Lakrits är ju oftast som en bebis han älskar att bli buren som ett barn och förra gången jag borstade honom njöt han men inte idag. Han är ju så snäll så han finner sig ju i det men försökte komma bort som en liten ål! Men han har en envis matte så fick av honom en hel massa hår. Clawdia däremot och jag vi hade en ordentlig fajt! Hon hatar verkligen det här så hon låg och morrade hela tiden och försökte riva och bita och lyckades rätt bra med! Min höger hand är randig men kinden ser ju med lite kul ut så det var tur att jag klippte deras klor innan de blev  borstade. annars hade jag ju sätt än värre ut.

Men i badrummet tvingade jag Jonas hjälpa mig för att det ska gå snabbt = mindre stress för kissarna. Så det gick bra Clawdia var så duktig hon stod snällt still försökte bara klättra upp en gång på slutet, men Lakrits försökte smitta upp hela tiden han var i vattnet. Kanske inte är så konstigt med tanke på att katter inte är så stora älskare av vatten.

Men det är en tolkningsfråga med har jag konstaterat nu för Clawdia bor mer eller mindre enbart inne på vårt badrum på badkarskanten. Där sitter hon och väntar på att vi ska komma och sätta på kranen så att det allra hellst droppar lite varmt vatten eller rinner en liten tunn stråle så hon kan sitta och försöka ta den med tassen och dricka där vår toka =)

Lakrits fick sig en ordentlig spark av mig stackaren för några dagar sen. Han hade lyckats med en smärre bedrift han hade krypit in i täcket och innan jag märkte det trode jag det var täcket inne i påslakanen som bullet till sig, jag var nyvaken så jag sparkede till det för att det skulle rätta till sig och gissa om jag fick dåligt samvete sen!! Stackars liten det var ju verklige inte meningen att göra så men nu kanske han med lärt sig att han mer än gärna får ligga på täcket eller under det med för den delen med absolut inte i det! 

Att ett föremål kan väcka så starka minnen

Jag satt på bussen hem igår och det kom på ett helt gäng med äldre farbröder eller ja äldre män då. Men hur som helst så hade flera av dem vad jag kallar "farfars mössor" en keps liknande hatt/mössa av tyg. En sådan mössa hade min farfar ofta, han har nu varit död i lite mera än två år. Herre gud det känns inte som två år jag minns honom som det var igår. Att se den där typen av mössa får mig alltid att tänka på honom för han hade de så ofta det är något speciellt jag tyckte verkligen om honom. Men en sak som känns verkligen trist det är Jonas och farfar aldrig fick träffas för de hade nog gillat varnadra men det är ju en del av livet. Jonas farfar var sjuk i demens när jag kom in i deras liv och även om jag träffat honom så minns han ju aldrig mig och han var ju inte den man han en gång var.

Jag sökte på farfars namn på google och hittade en mycket intressant sida om farfar och hans jobb på linfabriken men den tiden av hans liv visste jag ändå en hel del om för han pratade ofta om det.


http://kurt.laholmo.net/dok/linfabrikens%20fackbos.htm

Jag har varit som en hes kråka hela veckan! Men tro det eller ej det hade sina fördelar i skolan! Jag trodde det skulle bli mindre kaos då min röst mer eller mindre var helt borta i början av veckan har blivit sakta bättre. Men eleverna har lyssnat som små änglar och verkligen varit så duktigtiga! Vist har jag fått höja rösten vid några tillfällen men inte alls så farligt då har det hänt stora saker som verkligen kräver det. Så jag är mycket stolt över min fina goa klass! Jag håller alla tummar och tår jag har att jag blir kvar som deras fröken i tvåan och trean med men det är väl så osäkert att säga idag så det är nog svårt för min rektor att säga nått om en nästa termin hoppas jag få svar så jag vet om jag ska söka vidare men jag trivs där jag är så jag hoppas inte det ska behövas. Man måste ju leva på hoppet inte sant ! Men det känns lite som att "låna" klasen skulle vilja göra mycket mera i klassrummet men det känns inte riktigt som jag vill lägga ner allt det arbetet om jag inte blir kvar med. Vet ju inte om nästa lärare som kommer vill ha det så ens heller i så fall så det blir en konstig arbetssituation ur det perspektivet

Måste bara berätta en så söt sak som hände i klassrumet, eller söt men den blev lite rar på slutet =)
Har en pojke som börjat med att ta med en leksak varje dag, de ligger i väskan men han hade med sig en gosedjurs fisk som han hade fram och visade upp, de skulle ta med sig något de hade hemma som de tyckte extra mycket om, alla fick lova att vara rädda om varandras saker. Den här fisken la han på sin plats när det var tid för rast, när han kom in så var det japp just det borta! Han blev ju självklart jätte ledsen och vi hjälptes åt han och jag att leta och frågade övriga klassen ingen visste något om den och svor sig oskyldiga så jag och Ylva bad alla hämta sina väskor samt kolla lådan sa även till pojken att kolla lådan igen han sa att han kollat den då vi började leta men nu kollade han och vad låg i lådan jo fisken! Då säger en annan pojke men jag la den ju där för att ingen skulle ta den! Fast jag visste inte vilken låda jag bara gissade! Vad ska man säga då? =) jag sa att jag tyckte han var jätte snäll som tänkt på att någon kunde ta fisken och försökt hjälpa till men att han skulle säga till nästa gång och pust vilken tur han la den i rätt låda annars hade ju något stackars barn fått skäll fast det inte hade varit det barnets fel.

Eftersom inlägget redan blivit så långt så slänger jag in en sak till (ni vet hur jag är långa inläggens drottning)
Karin Rektorn var inne i klassrummet med en STOR och dessutom tung julklapp + en mindre. Att se barnens förväntningar var härligt de kan nog knappt vänta tills i morgon!! De hade alla möjliga gissningar men en av mina killar skrek nästan direkt fröken fröken det är en radiostyrd bil det är en radiostyrd bil!!

I morgon är det avslutning och sen mitt första riktiga lov som lärare =D inte fel bieffekt av jobbet men å andrasidan så jobbar jag ju mera då jag arbetar så jag arbetar ju in den tid jag jobbar plus lite mindre lön eftersom jag får lov även på loven.

NU ska jag sluta babbla jag lovar! Ha en härlig kväll !


nej nej nej inte IGEN!!!

Det är bara inte sant! Jag var jätte hostig och trött på färjan men antog det var för all rök. De pratade hela tiden om att det var rök fritt utom på särskilt angivna ställen och jo pytt är allt jag säger får i alla utom ETT diskotek/bar var det helt rökfritt. Så det var lite svårt att undgå all rök även om vi inte satt där de rökte så var vi ofta tvungna att gå igenom där rökare satt, bläää. Så då blir ju andingen mera ansträngd och jag börjar hosta hör ju lite till när man har astma tyvärr.

Men idag då jag vaknade så gjorde halsen ont, det gör den för övrigt fortfarande. Hostar och känner mig helt slut inte alls som jag brukar. Inte så att jag har feber eller nått men känns lite som att energin inte är helt på topp om jag säger så. Jag sov nästan 2 timmar mer än jag brukar så i dag fick en chock när jag kollade på väckarklockan Att jag var så trött på färjan kan jag förstå  där finns det ju inga måsten som städa, laga mat mm mm. Så där kan man ju verkligen koppla av men hemma är det ju inte samma sak, jag sitter och samlar ork att ta tag i städningen här hemma och då har ska jag plocka snyggt och städa kök, badrum och damma sen tar Jonas hand om att damsuga och torka golvet av någon anledning så gillar han att torka golvet inte för jag blir klok på det men klagar det gör jag då inte.

Det är ju bara en vecka kvar till lovet med. Fast så mycket som jag har varit borta den här terminen kan jag ju knappt säga att det ska bli skönt med ett lov men det ska det bli. Men jag älskar verkligen mitt jobb och det är så roligt just nu då jag känner mig mycket tryggare i min lärar roll även om jag blir osäker ibland men jag lär mig ju hela tiden. Vorde ju hemskt om det inte var så eller hur?

Nej nu börjar ursäkterna för att inte städa ta slut och sen insåg jag när jag börjar skriva om jobbet att jag desutom har lite jobb som väntar. Ska göra klart barnens läxa till nästa vecka och läsa igenom en pärm med EQ övningar något som min klass verklige behöver just med att vara snäll mot alla. Finns tendener till mobbing mot någgra elever så det ska jag börja arbeta med men stöd av vår biträdande rektor.


överaskningsresan och kryssningen!

Min älskling är ju helt underbar!
Hans överaskningsresa var att helt fantastisk!! Jag tycker jätte mycket om Sonja Aldéns musik och det vet han. Så eftersom jag var med honom på Sabaton (ett hårdrocksbnd ) så ville han göra samma sak för mig och kollade därför upp om Sonja spelade nära oss. Då hitta han den här gala konserten i Norrköping av alla ställen! Men de kom inte till Stockholm så det var det närmaste stället. Det var helt enormt jag hade riktigt pytte skin och bara njöt det var helt magskt!! Om jag nu kan bli mer kär så har jag blivit det Jonas är verkligen helt underbar på alla sätt han anstränger sig verkligen.

I fredags åkte jag och Jonas på kryssning med Silja Galaxy, jag slängde ner kameran hade laddat batteriet kvällen innan väl på färjan så märker jag jo just det batteriet sitter i laddaren hemma! Smart va men så är det när man är små jäktad. det viktigaste kom ju med i alla fall en kamera på en kryssning överlever jag i alla fall utan när den bara är på 23 timmar.
Vi åkte till Åbo det var julbord för hela slanten så kan inte påstå att jag längtar direkt efter mer jul mat nu men det är ju klart skillnad på hemlagad mat med. Vi hade ju bestämt oss för att byta de gamla förlovningsringarna mot nya läckra som mer känns att vi kan ha hela livet. Så vi passade på att göra det nu under resan så nu har jag i alla fall en ring på fingret som jag verkligen tycker om i stället för den som passade ekonomin som student bäst. Nu ska vi bara hitta en vigselring som matchar ringen med men safiren ligger i en ask här hemma och vet vilken juvelerare vi ska prata med så det börjar falla på plats.
Så nu är det inbjudningar kvar att fixa, ska bekräfta kyrkan fixa fotograf, catering, tårta, mm kommer ta tag i det i början av nästa år.


P.S

Såg i statistiken för bloggen att det är flera som läser min blogg. Jätte kul är det men jag skriver ju i 2 inlägg under att jag inte är gjord för att vara nyfiken! Så skriv väldigt gärna en liten kommentar på inläggen ni läser =)

ha en skön helg nu!!

snart är det jul igen.......

Kan knappt fatta att det är snart är jul igen. Jag menar det är ju bara 18 dagar kvar  idag, det är ju inget alls! Kommer ju att gå jätte fort!! På jobbet har det varit riktigt riktigt roligt nu, vi pratar ju klart om julen, advent och allt som hör det till.
Så vi har pratat om Israel, om var jag kommer från och var Jesus föddes och dog. Så varje morgon börjar väldigt lugnt och skönt med lite hög läsning och tända ljus nu är det ju berättelser om julen och Jesus födelse. Det är roligt att se barnens nyfikenhet på det hela och på kartorna. Ett av målen i ettan är att kunna peka ut Sverige på en karta och vi har använt jordgloben och en ficklampa för att undersöka det här med solen och jorden var är dag och var är det natt, det var nått alla gillade (Y som kom med den idéen). Sen pratade vi om det då vi kollade på kartorna i klassrummet var Sverige ligger i världen. 

Har i veckan varit med jobbet i Marsviken på ett hotell/herrgård  där, mycket trevligt var det. Men något dålig service jag tål ju inte laktos något som de vetat om i god tid i förväg! Men till maten på tors kväll när de andra fick pannacota med rårörda bär fick jag bara rårörda bär som var ur sura bläää inte kul alls! Men på fredagen så var det mycket bättre då fick vi äta julbord !! Vår rektor Karin hade inte bokat det men eftersom de var snälla och ville bjuda på det, så det var ju ett stort plus! =)

Idag var jag ensam hemma på förmiddagen och i går kväll för Jonas var i Motala och Vadstena på julbord med sitt jobb. Så jag passade på promenera ner på stan och strosa runt en sväng. Hade lite julklappar kvar att köpa, men det vart som vanligt när jag kan gå själv på stan utan en sambo som springer genom varje affär jag vill strosa runt i. Det blev ett par stövlar har länge velat ha ett par snygga läder stövlar tll kjol men de brukar ju vara så dyra och det känns inte värt att lägga över 1000 kr på ett par skor. Men nu hade Wedins total utförsäljning och mellan 30-50% på alla varor och då hittade jag ett par riktigt snygga och sköna för 763 kr så det var ju ett pris som jag helt kan leva med med tanke på att det var halva priset på dem! Så glad för att jag hittade dem har letat jätte länge men var ju student för inte så länge sen och då hade det ju varit omöjligt att kunna köpa dem men nu kan jag ju så det blir min julklapp från tomten i år hihi.
Det blev en jätte söt tröja som passar perfekt att ha på jul avslutningen och julafton. Sen vart det strumpbyxor och 2 julklappar en till Matilda och en Jonas så nu är det bara en till mamma och en till Anna Jonas syster kvar. Vet vad Anna ska få kan bara inte hitta någon....svårt det där!

Nästa vecka blir det kryssning på fredag-lördag det ska blir kul vi åker bara till Åbo så vi kommer bara vara borta 23 timmar för katternas skull annars hade vi nog varit borta 48 men det går ju inte vi har ju ansvar för dem, Fast nästa gång kanske de får åka med vem vet? För såg att man kan ta med djur i vissa hytter.

Sen har ju min sambo ordnat med en överaskningsresa den 10/12 det skrev jag ju i förra inlägget. Har snart överlevt nu är det ju bara bara 4 dagar kvar.......... Har inte fått ur honom nått mera än för en vecka sen, men hittade en konstnad på nått han betalat när jag tog ut pengar det kommer ju på kvittot (de senaste köpen) det var för över 1000 kr så nått va det ju men han vägrar säga vart de pengarna gått och köpet var daterat till den dag han pratade om resan så synd det inte stod mer en kortköp hehhe jag är som sagt inte gjord för att vara nyfiken så är det bara. Men jag har mina misstankar om att det kommer bli rea jul show men vi får se blir det inte det så har det nog med antingen teater eller musik att göra. Återkommer i alla fall med svaret på vad med älsking hittat på!

Nu ska jag i alla fall ta det lugnt resten av helgen! Bara njuta !