Fler besök på akuten......

urs ingen kul helg alls =( eller den hade ju bra inslag med MEN besöken på akuten hade jag LÄTT kunnat klara mig utan!

Var ju ett akut besök på lördagskvällen och sen ytterligare ett på söndagen. Läkaren sa till mig att om jag inte var bra till på söndagen skulle jag komma tillbaka på söndagen. Mådde bra på morgonen men vid 11 så började det blir VÄLDIGT svårt att andas igen. Så jag ringde sjukvårdsrådgivningen och då tyckte hon jag skulle åka in eftersom läkaren saggt det dagen innan. Så jag ringde Jonas som var kontrollvakt på en tävling så han sängde sig i bilen och kom hem.
Fick andas in mera ventolin gick lite lättare än på lördagen men effekten satt bara i ungefär en timme. Sen vart jag nästan sämre än innan vi åkte in. Vi var hos Jonas pappa och farmor så vi åkte därifrån och hem till Elisabeth och pakade och i väg till Bollnäs för det var det enda apotek som var öppet då det var ju söndag....
Så tog medicinen direkt men det hjälpte väl så där. Kännde mej helt slut trorde inte jagh skulle fixa att jobba idag men jag hade tagit hem alla elevers böcker i både svenska om matte så var ju tvungen att ta mig till jobbet i alla fall

Men när jag kom dit så såg ju mina kollegor att jag inte måde ok och hörde det för jag har hosta och varje gång jag hostar så får jag inte luft efter kippar efter andan lite konstigt ljud. Så de tyckte jag skulle åka hem och när jag under morgonmötet får världens hostanfall så säger en kollega att nu Emma går jag och säger till att du ska ha en vikarie så åker du hem. Så jag skrev en lapp till den som blir vikarie lite snabbt om vad som ska göras. Alla ska rätta de felen som de gjort många låg på olika ställen så skrev att ingen fick arbeta längre än sid 19 i båda böckerna när allt var rätt fick de spela spel och sen gå igenom P gemensamt. Vikarien är själv med eleverna lektionen innan lunch och efter lunch eller själv, fritis bör i alla fall vara där om det inte hänt nått.....Sen har ju personen Ylva som har anndra ettan till hjälp då hennes klass gått hem eller till fritis. Så det borde gå i alla fal, det enda som bekymrar mig är att när jag gick igenom allas böcker så såg jag saker i vissa som jag hade behövt prata med dem om jag förklara. Så det känns inte bra att vara borta första gången jag rättat så mycket i böckerna eftersom de inte är vana vid att rätta än Tror nämligen att man måste dubbelkolla dem så att ALLT är rätt med rimliga krav. Det är ju det med de kan ju så olika och arbetar så olika fort vissa fixar att jobba i kapp under vecka andra behöver läxa och ev kanske inte göra allt.

Men det tar jag i morgon om jag kan gå då vill säga annars har jag pappret med hur långt alla är hemma så bara att säga vad de ska ha för läxa i så fall. Så alla kan arbeta vidare som en grupp. Tror det blir bättre att ta en sida i taget och verkligen gå igenom den som en grupp. Då kanske alla hänger med mera hoppas jag i alla fall.

Nej men nu ska jag vila mig!

På besök i Söderhamn

I fredags trodde jag aldrig att jag skulle komma hem så vi kunde åka. Våra klasser (båda ettorna) hade en aktivitet med sin fadder klass som är en fyra. De skulle gå på en tipspromenad tillsammans, det började med att fyrorna kom 20 min sent (de skulle ha kommit 12 eftersom vi slutar 12.40 på fredagar) en av mina elever fick kramp och kunde inte gå så jag var kvar med henne när klockan började närma sig 13.00 och sen blev mer och mer. Föräldrar och fritids kom och undrade var de var och mit enda svar var att de kommer de kommer snart.....hoppas jag.
Tillsist dök de äntligen upp och då hade de ändast gjort 5 av 12 frågor! Fattar inte vad som gick så fel där.....
Kom hem tillsist i alla fall så vi kunde åka till Söderhamn.

Nu har jag precis blivit klar med att rätta alla trulle böcker och mästerkatten pust!! Det tog lång tid men då åt jag lunch, såg på tv och kollade datorn samtidigt så det bidrog klart med. Nu väntar jag på att Elisabet ska komma hem och att Jonas ska ringa för vi ska kolla på Altorps byggdegård som jag bokade i veckan har bara sett det på nätet och där ser man förvisso  ganska mycket men vill se den i verkligheten för att få en bättre bild. Ska ta med mej kameran med så kan vi kolla korten då vi planerar dukning, bordsplacering mm. Ska bli spännande faktiskt, nu började kännas nära och så är det såååååååå långt kvar nästa så vi skulle kunna flytta fram det hela. Nej men det är ju mycket kvar att boka och fixa och sen är det skönt att hinna funera över allt och betala allt lite i omgångar känns ju mera överkomligt då på nått sätt.

Senare så ska vi ut och äta Jonas, Jag, Elisabet och Mats Anna skulle jobba och David är på Malorca.
Nepp nu ska jag vila mitt dunkande huvud =(

Folk som luras på nätet borde skjutas !!

URS och fy så arg jag blir på folk som ljuger på nätet!! Handlade 2 st safirer på tradera viste ju att det var en risk men kollade noga upp säljarnas omdömmen som var många och alla utom ett eller två. Så de känndes ju seriösa och deras budgivningar känndes med seriösa då beskrev safiren noga och deras egna kunskaper att bedöma kvalite på dem.
Fick hem safirerna idag efter att ha haft den på värdering och båda safirerna var snäppet under det utlovade. På den lilla stenen var kvaliten inte jätte mycket sämre än utlovat den var VS med god lyster (ska vara i förlovningsringen ska göra om den jag har är planen) så det känndes ändå ok den var värd 400kr så trode nog det var mera men gav 150 kr för den så käns ju ok ändå.....Men den stora står det så här i budet (citerar ordagrant nu, kopierar in det bara):

En vacker och enorm äkta Safir på 2,12 carat (Tack vare att den är grunt slipad ser den ut att vara 5 carat istället för 2...) med klassisk blå färg med endast en liten liten aning grönt i, och en fin lyster.
Klarheten är även den mycket bra för en safir på två carat, VS1 eller möjligen VS2, men absolut inte SI.

MEN stenen är av SI kvalite!!! Hade jag vetat det så hade jag INTE bjudit på den överhuvudtaget! Så jag vart mycket arg för det är falskmarkandsföring i mina ögon i alla fall. Som ni ser är det ganska stor skillnad på VS och IS det är ju skillnad på att inklusioner synns med förstoring eller med blotta ögat. lystern på stenen var god och värdet 500 jag betalde 250 kr för den så det var ju mer i alla fall men det känns ju ändå skit att inte få det jag betalat för! Såg redan med en gång att stenen var av sämre kvalite än den lilla när den kom. Har ju tänkt ha den i vigselringen så nu vet jag inte.....måste nog fundera igenom det här och ev prata med en juvelerare om det med för råd.

Förklaring av klarhet:

IF - Ren vid 10x förstoring. Mycket hög kvalitet!!
VVS - Mycket få och mycket små inklusioner synliga vid 10x förstoring. Mycket hög kvalitet.
VS - Inklusioner synliga vid 10x förstoring. Hög kvalitet.
SI1 - Inklusioner börjar bli synliga för blotta ögat, men påverkar inte stenens skönhet i nämnbar utsträckning. Bra kvalitet. SI2 - Inklusioner är påtagliga för blotta ögat.
I1-I3 - Inklusioner, sprickor eller annat som påverkar stenens skönhet och livslängd i ökande grad.

jag har i alla fall mailat den som sålde safrien och upplyst personen om vad jag annser om att ljuga i en budgivning det är inte ok! Har också mailet till traderas suport om det. Ok alla kan göra fel MEN jag tycker inte man ska skriva att man kan värdera stenar och bedömma kvalite när det är klart att så inte är fallet. För firman som värderade gör enbart värderingar av ädelstenar så de är nog mer experter än någon som har det som hobby. Borde ha insett det klart men som sagt man ska inte säga att man har kunskaper man inte har, det är inte ärligt.

Nu lyckades jag få ett inlägg som skulle bli kort långt igen det är nog något jag är mästare på nu.....

Nu är det fin fint i klassrummet

Idag har vi fejat och städat i klassrummet! Det såg nämligen för jäkligt ut rent ut sagt! Så mina små elever fick helt enkelt hjälpa till och städa för det är ju inte jag som skapat oredan (annat än på min katerder......) men jag har inte haft pennor på hela golvet, jag har inte haft lim på hela bänken, jag har inte ritat på bänk och väggar.......Så jag plockade fram trasor och rengörnigsmedel så fick de städa och jösses så kul de tyckte att det var! Jag fick gå in och stoppa dem tillsist för annars hade vi nog inte kommit hem för allt städande =) sen möblerade jag om och satte ut lite dukar och blommor fick gå emot alla mina principer och ta palstblommor. Jag verkligen hatar plastblommor!! Så i nästa veckobrev funderar jag på att uppmuntra alla föräldrar att skicka med blommor/växter till skolan så får vi en levande och mer inbjudande miljö i klassrummet. Det är ju vilktigt miljön i klassrumet är trivsam och inbjuder till lärande.


Annars har det inte hämt så mycker var och hämtade underkjolen till brudklänningen, den är inte monterad mamma trode att man ska montera den när den ska på. Med montera menar jag att ringarna som ska vara i kjolen inte är i den ännu. Så nu hoppas jag bara att vi inte står där på dagen B och funderar på hur 17 vi ska göra för då garanterar jag att jag kommer få ett hysteriskt utbrott. Så lär nog kolla det lite innan.......
Ska åka hem på höstlovet tors,fre för att tillsammans med mamma jaga tyg till en av tärnkläningarna (en är ju klar syrrans bal kläning) eller så blir det 2 nya för jag är 100 på vilken färg det ska vara bara inte vilken nyans! 


okej nu måste det bli bättre!!!

Herre gud, jag är ju typ en av det sämsta på att blogga. Men det har varit så fruktansvärt mycket just nu att  jag knappt hinner andas när jag kommer hem skulle lätt kunna jobba jämt men det får ju vara nån måtta på det.

Det är smått kaos i klassen men det börjar att lägga sig nu, fick in lite nya barn så de har bara gått en vecka hos mej men har redan haft samtal med alla berödra föräldrar angående deras barns uppträdande i skolan. Det är klart olika grad de flesta hänger bara på när någon busar men det är absolut inte ok i mitt klassrum att barnen sitter och busvisslar eller springer runt och skriker då jag har genomgång eller vi sitter på mattan och pratar/läser. Så det är tufft just nu och det känns ärliggt lite som jag ångrar mitt val att byta från hovsjö.
Jag vet ju att det är tufft nu och det kommer bli bättre och roligar när de kommer in i alla rutiner och regler men just nu känner jag faktiskt inte igen mej själv i klassrumet jag är inte en arg och sur person. Jag är sträng ja och har krav på barnen men det är självklart men att vara arg eller behöva höja rösten flera gånger per dag tycker inte jag är normalt. Så det är frusterande, men vi jobbar på det. 


Vad har mer hänt ja det är ju massor har ju gått en månad och en vecka sen sist jag skrev så.......
Men vi har kommit framåt i bröllopsplanerna har bokat lokalen jippi var lite orolig att den skulle vara bokad (det vore lite typislt min tur). Så nu är både kyrka och lokal bokad, kläningen hänger i gaderoben, underkjolen är i affären betald ska bara hämtas. Inbjudningskorten har vi valt ut fick ett provex igår så de ska bara beställas men det gör jag nog först i nästa år hoppas bara de finns kvar då =) 
Cateringfirman har vi talat med och fått ett pris som känns helt OK, hade ju klart kunnat vara billigare men inget överpris tycker jag men det blir ju en del i alla fall med tanke på att det just nu är 85 på gästlistan men det är det värt om vi får ha alla våra nära och kära vid vår sida denna härliga dag. MIna safirer har jag skickat på värdering och får i morgon så jag håller tummarna att de var äkta så jag inte köpt dem i onödan! Vore hemskt i så fall har lite funderingar på vilken juvelerare vi ska välja att skapa min vigselring och ska göra om förlovningsringen med sätta in en safir i den med så den blir ner smält och omgjord den med. Jonas ska med få en ny förlovningsring för de vi valde trode jag skulle fungera och sen var de lagom i pris då eftersom vi pluggade men nu har vi ju råd mer nått mer i det som vi (ok jag...) vill ha Jonas tycker väl varken bu eller bä om sin ring så då tycker jag han ska ha en som han gillar. 

Tärnorna är tillfrågade och de blev glada över det så det ska bli så kul hoppas bara att de är snälla om de nu ordnar någon möhippa...... vi letar tyg till kläning nr 2 jakten går till thailand i januari (min kusin är snäll att leta)
Jonas har valt vilka marshalkar han ska ha 2 st 
mmm vet att jag glömt saker nu.....budgeten är bestämd (hemlig) mamma och pappa bidarar i alla fall med en hel del ni är underbara ni vet att vi inte förväntar oss det men är er jätte tacksamma för det ni vill göra!!!
Färgtemat kommer ni nog se hoppas jag tänker inte avsläga mer det måste ju finnas nått kvar med =D


Hade kunnat babbla på mera om bröllopet men det är stopp nu, har en massa klart i huvudet med om hur det ska vara det ska bara köpas/göras.......