Hjälp!!!

Oj jösses hur sjutton har det här gått till????

Just nu lever jag i min egen lilla förvirrade väld och det känns riktigt snurrig just nu milt sagt. så fort jag har koll på läget ringer telefonen och så är vi där igen eller så står det du har mail och så ligger mailet där och väntar....

Och det är jätte roligt att bli kallad på anstälningsintervju men så fort jag tror jag har koll på alla jag ska på och lyckas planera in dem i plugg schemat plus allt annat som måste göras (ska tex på läger 4 dagar nästa vecka).

Men när det här är klart kommer jag ha varit på fem intervjuer sex om man tänker att jag varit på ett ställe två gånger de ville jag skulle komma tillbaka. Men det är först nästa vecka jag kommer ha averkat alla i väsrsta fall blir det tre intervjuer på samma dag (nu på fredag) annars blir det två på fredag o en på måndag men efter det är det klart. OM ingen mer hör av sig.....Som det känns nu så skulle jag inte bli förvånad men nu borda jag ju i alla fall få nått av jobben tycker jag. Det känns så bra även om fötterna är upp och huvudet ner,

Efter intervjun igår va det tur Jonas va med och kunde lugna mej så snurrig och darrig som jag var när jag kom ut, urs och fy det va inte alls kul tog flera timmar innan jag var lugn igen.

JAG och ingen annan än JAG är drottning i köket =)

Det är precis vad Clawdia tycktes tänka när hon lyckligt kom på att man ju faktiskt kan klättra uppe på våra köksskåp!!!!

Både Jonas och jag blev något snopna när hon hoppade upp där. Men hon verkar hel trivas med sitt nya ställe och är hur nöjd och belåten som hellst. Igår hoppa hon upp där när jonas och jag satt och åt och somnade så gott så. Tyvärr hann jag inte hämta kamerna innan Jonas väckte henne men fick några sköna bilder i alla fall.

image75
kom o ta mej då matte om du kan, kolla var jag är =D vist är jag duktig som kan själv!!


image77
här är MIN plats !! perfekt nu ser jag allt ni gör! ( hon hoppar upp från bänken brevid spisen upp på skpået till vänder på väggen och sen upp på köksskåpen, smart kisse)

image78
Vill du nått får du komma hit ;-)


Nu ska jag ta tag i tillvaron får gäster omca två tmmar så ska väl kanske börja förbereda så smått fast mycket är klart. Tårtan ska bara dekoreras o det kan jag ändå inte göra fören den ska serveras (chokladmouse tårtan) ska bli flygande jakob till mat och kar redan fixat så kycklingen är i små bitar så det är i princip bara att koka riset och att den ska stå i ugnen som tar tid.... jonas har städat så det är nog ganska bra koll på läget tycker jag. Sönt det hatar att stressa bara de kommer när de har sagt så är jag nöjd men sätter nog in maten så det blir lagom men inte så att de blir mat så fort de kommer innanför dörren...... Svårt det där.

Ha en skön helg det tänker i alla fall jag ha =)


Är du gravid??

hahah va bara tvungen att dela med mej av det här graviditetstestet online, japp online !

Tydligen ska jag få en flicka med brevbäraren som ska komma den 25 december hur det nu ska gå till....... hehe
pröva du med ;-)

http://thepregnancytester.com/


Vilken miss......

Trode jag hade lagt ut mitt recept på min Chokladmosstårta, men när jag letade här så låg det inte ute på bloggen så det är bäst jag lägger ut det här. 

du behöver:

Till Marängbotten

6 äggvitor
3 koppar socker
1 kapsyl ättikssprit (knappt 1 tsk)

Vispa äggvitorna. Vänd ner socker och sist ättikssprit.
Bred ut smeten på teflonbehandlat smörpapper i en fullstor ugnspanna eller en springform (en sån form man kan ta av kanten på passar bäst för den här tårtan).
Grädda i 100 grader i omkring 1,5 timme. Allra bäst blir marängbotten om du har tid att låta marängen stå kvar i ugnen över natten eller över dagen.

ananrs kan du ju alltid köpa en färdig botten det går precis lika bra det =)

Nu till fyllningen

250 gr vit blockchoklad (går bra med vanlig blockchoklad med tårtan blir då lite tyngre i smaken)
2 tsk florsocker
6 dl vispgrädde
4 äggulor

Smält chokladen i micron eller vattenbad, men tänk på att bara ha in cholkaden en väldigt kort tid åt gången om du använder micron bränd choklad är inte någon hit och det går fort!! Min rekomendation efter MÅNGA tårtor är till den här mångden choklad ha den i miccron ca 4-5 min och sen plussa på 1 min åt gången bättre att börja lågt och öka på.....

Blanda ner florsockret i chokladen

Vispa grädden normal hårt som man brukar

blanda ner hälften av chokladen

rör ner äggulorna en i taget i den avsvalnade smeten

blada sen ner resten av chokladen.


Sen lägger du marängen i botten på en springfrom ( en sån form du kan ta av kanten på) om du inte redan gjort marängen i den formen vilket jag rekomenderar). efter det så häller du smeten ovanpå marängen och ser till den är så slät det går på ovansidan och in i frysen i minst 3 timmar.

Och när du ska servera tårtan så tar du ut den minst 45 min innan den ska serveras, detta är viktigt annars kan ni inte skära den. 

Den här tårtan är kanon att göra många av vid större fester och bara ta fram eftersom de går åt. Gjorde den här både när jag och syrran tog studenten och när mamma fylde 50 år och hade då gjort massor av tårtor som jag slog in i folie när de stelnat klart så var det bara att plocka fram eftersom. Perfekt och SUPER GOTT och en väldigt enkel tårta om du köper tårtbotten färdig törs jag till och med lova att du inte kan misslyckas med den här tårtan d ska jag äta upp min hatt eller nått.

Lycka till med bakningen
Kram
E

Håll en tumme för mej!!

Men bara en tumme =) för två betyder otur och det vill jag inte ha.

Jag ska till stockholm på måndag på jobbintervju på en förskola som heter skogsgläntan och på fredag ska jag till Södertälje på en jobbintervju där på en förskolan som heter Ekensförskola på fredag och var på en jobbintervju i sandviken i går med. Så det här känns jätte bra just nu men vi får väl se hur det går jag ska ju få nått av jobben med men det bästa som skulle kunna hända just nu är ju att få en fast heltids tjänst det vore min dröm det. Då är det värt att flytta igen för får jag jobbet i Södertälje måste vi ju nästan det...... vi får väl se hur det blir men jag är realistisk och det kan ju bli så men då är det värt det eftersom man flyttar till nått som är tryggt ett fast jobb. Och både sthlm och södertälje ligger bra till för Jonas när han ska söka jobb. 

har varit och klippt mej så jag ser riktigt snygg ut när det är dags för intervjuerna
image73
här är jag blev en kortare page den här gången än förra gången men känns jätte bra
(förutom på morgonen då man yrvaken ska fixa till den)

image74 
skönheten och odjuret eller vad säger man =D

Men som sagt önska mej lycka till i nästa vecka för det kommre att behövas så närvös som jag kommer vara.
Men ska ta chansen när jag är i sthlm att träffa Lelle mammas bästa vän de va så länge sen vi träffades och hon är så go vi ska ut och äta tillsammans. Jätte kul hon har inte träffat jonas heller tror jag så får se vad hon tycker om honom =D

Nej nu ska jag väl ta tag i avhandlingen jag sitter och undviker...... such jag har väl inget val annars har jag tvätt att ta hand om, här ska städas för vi får gäster på lördag, bode skriva handlingslista så vi får med allt hem som vi ska bjuda på så jag kan baka tårta (chokladmosstårtan eftersom både jonas o hans pappa är galna i glass) urs jag tycker verkligen inte om att ha massor som ligger när jag måste plugga då blir jag ostrukturerad men jag MÅSTE ju plugga så får bli plugg idag, tar tvätten i kväll och städar i morgon för det behövs. En viss fyrbent tjej har nämligen jagat löv på balkongen så nu har vi mer löv inne än det är på träden utanför tror jag =) nej men skämt o sido så har hon lyckats få in en hel del löv och hon kommer stolt o visar vad hon fångat tokfian =)

Välkomnen in......

jag vet jag har varit borta här ifrån länge nu......

Men nu är jag här i alla fall igen =)

Tänkte börja med en uppdatering av flytten som efter många om och men har gått bra och nu är allt på plats utom tavlor och lite annat smått och gott. så tänkte lägga ut lite bilder här nu så ni får se hur vi har det än i alla fall. image60
vardags rummet Jonas leker med sin nya kamera som han fick i 25 års present

image62
Clawdia har funnit sig tillrätta i snin nya miljö bra

image63
Tja det här rummet har inget bra namn än eller många namn rättare sagt förvaringsrum/ datarum / gästrum
Här har vi inte gjort så mycket mer än att möblera och sätta upp nya gardiner. Det va här vi stuvade in allt medans vi packade här va fullt av saker.....

image64
sovrumet dör ut mot balkongen (har en i datarummet med)

image65

vår nya fina säng det blev verkligen jätte bra, men kom ihåg att vi inte är riktigt klara kommer lite tavlor och en annan lampa.

image66
bättre bild på min fina sovrums tapet är såååå nöjd med mitt val

image67
badrumet med sitt härliga badkar har badat flera kvällr i rad nu och jo oj joj så gott man sover sen =)

image68
vardagsrumet som vi tapetserat om själva eller mest jag =D Jonas har hjäpt till med en väg och sen alla hörn. Jag fick snällt ta alla eluttag tror jag fick stöt av alla utom ett så någon framtid som elektriker det har jag då rakt inte.... =)

Här är det Jonas som valt tapet måste säga att han har en mycket bra sak, eller ja han ville ha den eller en vinröd och så valde jag av de två och det här blev mycket bättre än vad vinrött hade blivit. gilar det verkligen.

image69
vardagsrumet igen andra halvan mot köket

image70
Köksdelen

image71
Mitt kök =D wiiee ett riktigt normalt kök inte någon nedrans kokvrå om ni viste hur trött jag va på den jag som älskar att stöka rumt i köket

image72
Hallen finns väl inte så mycket att säga om den

Och det va allt en liten rundtur i vårt nya lilla kryp in, VÄLKOMNA !!

P.s det kommer bli inflyttnings fest =) Så den som väntar på nått got måste ju hinna inna Karro flyttar hem till Åland. Då får vi åka dit på inflyttningsfest sen ;-)