3 år av kärlek!

Tänk jag minns det som igår, hur Jonas och jag möttes för första gången.

Jag var så närvös över att han skulle komma över, var nära att ställa in flera gånger men han var ju redan på väg och gick ju inte ställa in när det bara tog ca 3 min att gå mellan våra portar om ens det!

Vi hade ju trotts allt pratat så mycket innan vi sågs så viste ju rätt bra vem jag skulle möta annars hade jag inte vågat. Men det är ju alltd en riskfaktor att mötas på nätet, det kan ju sluta med en vigselring på fingret ;-) hehe nej men skämt å sido ni förstår hur jag menar.

Men jag är så lycklig med Jonas det finns inte ord att beskriva min kärlek till honom för de räcker inte till. Han är en helt fantastisk person på alla sätt och vis. Han är den halva som fattats i mitt liv och allt jag någonsin kunnat önska i mitt liv.
Skulle kunna skriva en hel roman men eftersom ni alla vet hur starkt vi känner för varandra så lämnar vi det där, skriver vi eftersom jag vet att Jonas med känner likadant. Men det är fantastiskt med en man som verkligen vågar visa vad han känner i både ord och handlingar. I LOVE YOU DARLING !!!

Today I have married my friend.
The one I have laughed and cried with,
the one I have learned from and shared with,
the one I have chosen to support, encourage,
and give myself to, thorough all the days
given us to share.
Today I have married the one I love.

(av okänd, dikt vi hade på första sidan av festprogrammet)

Jag fixade det!

Jag är lite stolt över mig själv idag, för har fixat en sak som jag gruvat mig lite för nämligen att köra i stockholm!
Jag hade fått för mig att det skulle vara sååå svårt att köra när det är 3 eller till och med 4 filigt på vissa ställen men det gick som en dans. Så nu vågar jag mig ut på äventyr när jag gjort det en gång och vet att jag kan.

Jonas och jag var på dop på djursholm igår det var min kusin A som döpte sin lilla son H. Det var ett jätte fint dop H var så lugn och snäll hela tiden förutom då prästen fick den ljusa iden att lyfta upp honom högt i luften och visa alla då skrek han och undrade vad som hände med honom. Djursholms kapell var jätte fint det ligger på en höjd och ser verkligen ut som en sago kyrka men det kanske är för att Nathaniel Beskow med var verksam i kapellet under många många år.
I alla fall var det ett underbart dop och det var roligt att träffa A och hennes man J och hennes mamma (min moster L)



Efter dopet åkte vi hem för god mat och trevligt sällskap. Så det var lyckat många små barn så fröken Emma hamnade rätt som det var på golvet med två busfrön men det var mest för att avleda dem från att inte öppna alla paket innan J och A fick chansen. Av oss fick de en helt underbar nalle från teddykompaniet som jag tror att de blev väldigt glada över.
Det är den vänstra nallen med vingar så söt!



Nej nu är klockan 10.15 så det är nog dags att ta tag idagen har massor att göra ska städa, försöka få ordning vår passage igen allt ska upp i bokhyllorna igen och då måste det sorteras. Sen vill jag försöka börja sortera i gaderoberna för behöver slänga massor det börjar bli på tok för mycket förra gången slängde jag bara hälfte mot vad som hade behövts så ska va tuffare nu, måste det. Så har en del att stå i men det ska nog bli bra bara jag sätter farrt.

Ha en trevlig söndag!

Nya utmaningar på jobbet......

Som ni kanske vet så arbetar jag inte längre som klasslärare utan har nu 50 % sexårs och 50 % fritids vilket jag gjort nu i en vecka och det går bra men det är rörigt.

Mitt arbete hänger på hur flera olika lärare lägger sina lektioner då jag kommer att få in elever från olika klasser. Kommer nämligen arbete i en liten grupp för de barn som behöver det. Det är otroligt frustrerande att inte kunna planera riktigt än eller veta vilka elever som kommer att komma och när de har som störst behov av det. Men det kommer nog lösa sig under nästa vecka men hade velat ha det löst snarast då jag vill kunna bemöta föräldrarna bra och kunna säga att X antal barn kommer vara här då och då. Känns o proffsigt just nu när det är så många frågetecken även om jag gjort vad jag kan nu.

Men det kommer nog bli en utmaning att klara av hösten, tur vi har Vietnam att se fram mot den 1/12 (längtar!)

Jag följer en annan blogg (
http://bambi.blogg.se/) hon bor i Stockholm och skrev att hon varit på hår gänget och klippt sig. Tyckte att det lät som ett ställe med hög kompetens och känns tryggt att gå dit så jag bokade tid och var där nu i helgen.
Har längtat länge efter att bli av med håret men inte kunnat för bröllopets skull, så att det gick göra en brudfrisyr.
Men nu åkte det tjocka håret av, hon kapade allt 1 dm ca och sen klippte hon det i ettaper det blev så fint!!
Jonas tvär stannade när han fick se mig, och bara gapade. Idag på jobbet var det flera kollegor som inte kände igen mig först då håret nu när det inte är så mycket som tynger ner blir JÄTTE lockigt, riktiga korkskruvar. Flera har kommit fram och sagt hur fint det ser ut så det är ju jätte roligt att få höra av så många men jag är verkligen nöjd med det.

Är ju klart ovant att inte få upp/bak allt i en tofs luggen är så kort, men det är ju en vanesak. Sen att jag behöver blöta det på morgonen är ju med nytt men går fort ändå jag blöter håret, torkar och i med lite mosse sen bara rufsa till det och så får det luft torka så är jag redo för dagen sen tar ju inte lång tid men hade ju helst bara velat ha i mossen och klar men man kan ju inte få allt. Håret är mycket tunnare, det både känns och märks så här kommer jag nog ha det ett bra tag fram över nu en enkel frisyr utan en massa jobb.

Bild kommer senare!

Sen har jag målat om i vår passage/ lill hall så jag känner mig rätt duktig nu, det är nektar färgat ungefär som gammal rosa fast lila istället. Blev jätte fint så nu det blir lite "murrigt" med en mörkare nyans än tidigare men det ser mysigt och ombonat ut och det gillar jag. Samma med vårt kök det ser med mörkare ut men det är stor skillnad mot innan och passagen och köket sitter ihop så färgerna är valda för att passa ihop med. Bara gästrummet kvar nu så det blir nästa helg om jag får min vilja fram, då ska vi på dop med så hoppas vi hinner....... 

Nu äntligen är vi herr och fru! OBS Långt!!

Tänk att vi har varit gifta i mer än en vecka nu!

Det känns otroligt även om jag kan önska att vi fått mer ledigt än en vecka efter bara. Vi hann knappt landa här hemma och få ordning på alla underbara presenter fören det var dags att börja jobba.  Det är fortfarande lite upp och ner här men det är för att vi håller på och målar om med här hemma så får ta det först innan det kan bli 100 som jag vill. Eller ja det kommer det inte bli fören nästa år när vi kan börja byta ut möbler från student sakerna till det vi verkligen vill ha inte vad plånboken säger (som student fick man ju hålla mer i pengarna).

Men nog om det!
Vi har ju faktiskt blivit herr och fru Fagerholm nu!

Det var en underbar dag, vi hade dukat dagen så det var klart även om det var en pärs att ta sig igenom när flera kommer och frågar saker samtidigt pust. Men det gick bra tack vara att det fanns många att dela ut uppgifter till, de som dukade strulade till det lite med borden men det var för att de inte kollat på bordsplaceringen jag gjort ordentligt.

Bröllopsdagen började med att jag skickade iväg Jonas till Altorp (där festen skulle vara) för de sista förberedelserna Jag var kvar på hotellet och gjorde mig i ordning så gott jag kunde sen kom D och hämtade mig och vi åkte och hämtade blommorna till håret sen gick jag till frisören. Där satt jag i lugn och ro och pratade med henne tills tornadon S och M kom in dundrandes. Sen flöt dagen på bra hon fixade mitt hår sen kom A lagom till att vi skulle beställa lunch. A och jag parkerade oss sedan på golvet hos frisören och övriga där de fick plats. 

När vi satt hos frisören så såg vi hur himmelen började att mörkna åt det håll vi skulle men de hade ju lovat sol....... nej då se SMHI! Rätt som det var öppnade sig himmelen och det bara vräkte ner!!!! Jag ringer lite i halvpanik Jonas med orden har du sett ut ?! Lugnet själv som han är så säger han bara helt coolt ja har du? Satt sen med en liten oros klump i magen visserligen hade vi ju både en plan B och C om det inte skulle gått där vi ville fotografera men att bli fotograferad hos fotografen kändes ju så där lagom kul.....Jonas och fotografen har en lite överläggning och de kommer överens om att vi ska åka ut och kolla hur det såg ut där vi skulle fotograferas och se då, nu hade vi en så utomordentlig tur att det slutade att regna ca 15 min innan vi skulle möte fotografen och de verkade inte vara blött på marken heller. 

Men åter till frisören allt gick i en rasande fart! Jag minns att jag kollade på klockan vid 14 tiden och kände hur det sög till i magen för att de bara var 2 timmar kvar då. Sen var klockan så mycket rätt var det var att hon sminkade mig och sen i brudklänningen kvickt och lätt. Att se sig själv i brudklänningen med allt som hör till var helt otroligt Men det var inte något mot hur häftigt och härligt det var att se Jonas i hans kläder och hans reaktion då han fick se mig! Jag kan inte beskriva känslan men det kändes verkligen att han tyckte jag var det vackraste han sett och att jag var underbar han kunde inte släppa mig.

Vi åkte till söderala hembygdsgård för fotografering D och M var med som hjälp. Att ta sig in i en bli med brudklänning är INTE lätt att göra snyggt och att hålla klänningen ren sen som tur var hade de lagt in ett lakan i bilen som skyddade klänningen mot smutsen på bilen. Fotograferingen gick jätte bra hon hittade många bra ställen att ta korten på så kommer bli många olika att välja på sen kul. M blev väldigt myggbiten dock och tyvärr tål hon dem inte så hon fick stora bölder på ryggen precis innan kyrkan mindre kul sen hade vi ett litet missöde till, Jonas och jag blev fotograferade vid en stor sten och M satt nedanför och höll upp mitt släpp det ingen av oss såg var att hon satte sig vid en blåbärsbuske så när hon ställer sig upp har hon en blå/lila fläck på magen! Jag hade på skon men det var det ju ingen som såg så vi fick ställa oss och försöka få bort fläcken och genom någon form av under så lyckades vi med det!

Sen kom Martin med A och S vi hade några minuter innan kyrkan det var nog den långsammaste delen av dagen då vigslen var så nära men ändå så långt bort. Väl vid kyrkan fick jag halvligga i bilen i fall de var kvar folk ute och jo då våra envisa mammor står klart där och VÄGRAR gå in innan de sett oss komma! Men tillsist går de in i alla fall för att sitta dubbelvikt med en brudklänning är inte skönt på något sätt. Vi går ut och hinner knappt hämta andan utanför innan klockorna börjar slå. Frågar Jonas om han är nervös då jag vet att just kyrkan har varit hans oro innan men han svarar att han är helt lugn för att han känner sig trygg med prästen precis som jag gjorde. Klart vi var nervösa men inte alls som jag trodde så fort jag kom in och såg en vän så slappnade jag av för efter det så såg jag ju att där är den o den osv. 

Under vigselakten började prästen prata lite och sen sjöng Lisa för oss när hon sjöng du är allt av Sonja Aldén brast det för mig och tårarna kom för den låten är verkligen vår! Sen pratade prästen om livet som gifta om vikten av förståelse och förlåtelse var verkligen ett fint och vackert tal om vad han tror att kärleken är. Efter det läste våra tärnor och marshalkar bibel citat för oss, sen tror jag vi gav löftena till varandra och ringen kom på fingret!! (Äntligen). 
Resten vet ni......

Ute ställde vi upp oss alla fick bröllopsbubblor (såpbubblor) som de blåste på/mot oss blev jätte fint och bättre då jag inte hade det minsta lust att få en massa ris kastat på mig bara för att det ska vara så. Då skapar jag hellre något nytt! 

Sen blev det mer foton med våra familjer och brudföljet efter det åkte vi en tur i en gammal fin bil minns inte vilket år den var från nu frågade chauffören men tja det var inte riktigt det jag la på minnet när man är nygift en liten stund bara. 

Festen sen när vi kom hade folk börjat gå en tipsrunda om oss med orienteringsskärmar det slutade med att jag står och jagar folk för att visa vem som ska sitta med vem. Men det gick bra vi hann kolla in presentbordet och ta det lite lugnt innan övriga kom in och tro mig det behövde vi. För resten av kvällen gick undan! 
Först var det ju mat förrätten var västerbottenpaj och sen en massa härliga underbara tal. Någonstans mitt i det här upptäcker cateringen att de glömt en värmebox med mat (!) som de skickat efter tack och lov fick de dit den fort  5-10 min från att jag fick veta. Pappa, M och S höll fina tal om mig, sen höll A och Martin fina tal om Jonas. Alla var verkligen helt underbara. Sen fick Jonas höra ett litet telegram från mig och så hade det även kommit lite fler telegram vilket var roligt det hade vi inte väntat oss!

Efter huvudrätten var det några mer tal (av de ovan minns inte ordningen mer än att pappa var först klart).
Vi åt mozzarella gratinerad kyckling med rotsaks kaka gott väldigt gott. 

Just ja förrätten stod på alla tallrikar utom 2. P en vän till mig som är som en storebror hade skojat lite med Jonas och mig om att han skulle leverera pizza hemma hos oss. Så när alla ska sitta till bords står det inte någon paj på hanns plats o jag hör hur han skojar om att han beställt pizza in kommer cateringen med en pizza karton och frågar var P A är och så får han den snacka om att han blev lång i ansiktet och tyst då! Hans mamma älskade det då han sällan blir så ställd.
haha hämnden är ljuv ;-) Sen fick en korv och bröd av den anledningen att han skojat när han anmälde sig om att eftersom han var i tid så skulle han slippa äta korv och bröd. 

Efter det var det tid för bröllopstårtan som med var en höjdare och så fin det gick lättare än jag hade räknat med att vara två om att skära den med. Men å andra sidan så har ju Jonas och jag ett väldigt bra teamwork som vanligt. 

Efter det var det bröllopsvalsen och då hade vi valt låten All for love med Bryan Adams 
den kändes helt rätt för oss då det även står i våra ringar. Gick inte lika bra som när vi övade eftersom de satt upp släppet för kort så jag kunde inte dansa som jag hade velat fick gå och sparka bak klänningen vilket ledde till att jag fasande med klacken i en av underkjolens ringar flera gånger. Men det blev jätte bra ändå klänningen var svart ner till så golvet blev nog rent där i alla fall. Jag satt inte en enda dans så jag behöver nog inte tala om att jag var slut i fötterna? 

Under maten så har min sida av familjen en massa hys för sig som de höll på med nu med, de klingade i glasen (då skulle vi upp på stolarna och kyssas) och stampade i golvet då skulle vi pussas under bordet. När jag gick på toa pussade alla damer Jonas och när han gick på toa pussa alla män mig. Så det gick vilt till så till den grad att någon råkade få med sig slöjan i hasten men den gick ju sätta dit igen :)

Resten av kvällen löpte på bra och vi hade en mycket härlig dag/kväll. Dansade som sagt som aldrig förr med Jonas hade svårt att låta mig dansa med andra höll hårt i mig. Klockan slog 01.30 och taxin kom lite för fort men så är det då man har roligt! På hotellet låg vi och kollade korten från dagen och myste. Tro det eller ej men kl 7 var både jag och Jonas vakna och redo för vår första dag som herr och fru. 

Den spenderade vi med att plocka bort det sista från festlokalen, äta på en fin fiskrestaurang, besöka Lose och Jonas mormor och morfar och sen ska vi inte glömma alla presenterna som vi öppnade i lugn och ro. 

Lägger ut lite bilder här från bröllopet och lovar återkomma med presenterna så fort jag hinner fotografera alla och lägga in här.

Plockar ut det bästa och lägger in kommer mera så snart vi fått in från gäster (Skicka GÄRNA dina bilder till oss vi skulle bli så glada då) sen kommer ju de från fotografen med ! Längtar men här är lite.....

Klicka på bilderna för full storlek!

dagen innan utan blommorna som kom på plats på lördagen  dukningen

Jonas med sina marshalkar när de åker för att hämta mig =)

Martin, Jonas, David

ÄNTLIGEN
                          

Första legala kyssen som prästen uttryckte det


utanför kyrkan

              

våra unerbara föräldrar 


Tårt dags!!







Bröllopsvalsen!!
        




                           

Det här är lite av det som togs sen har vi ju alla engångkameror som ni tog med också de bilderna är framkallade och klara jätte kul att se dem!!