Gör allt för att undvika det oundvikliga....

Ja så illa som rubriken visar är det inte. Men jag borde ha städat idag, sommartiden ställde till det för mig. Jag tyckte jag var duktig som jag upp 7.30 men det var ju bara det att klockan var 8.30..... inte lika bra med andra ord. Sen så vakande Jonas då jag klädde på mig så la mig på sängen och pratade med honom en stund sen gick vi upp plockade lite hemma meddans vi väntade på att Svante skulle vakna. Sen spelade vi lite wii meddans vi åt frukost och när jag tyckte vi kunde åka till rusta (Jonas viste mycket väl att jag ville dit) så satte de sig för att se på reprisen av Robinsson. När jag lite försiktigt upplyste dem om att de inte skulle hinna med alla planer för dagen om de inte satte fart nu. Så strök de sin träning så kunde de se klart på tv:en sen åkte Jonas och jag på de ärenden vi skulle fixa. Den matta vi skulle köpa på rusta visade sig vara en katastrof för kattägare, vill  ha en ny matta i vardagsrummet just för att jag insett att en mörkblå med en ljus katt som fäller mycket inte var en hit. Så vi fick tänka om blev inte den på rea som jag sett ut men hittade en jätte fin (mycket finare än den som inte gick) sen var den dubbelt så dyr men ändå överkomligt (400kr) och kommer bli mycket snyggare hemma. Eller det är det för den ligger här på golvet =) sen åkte vi och handlade lite behöver inte gå in mer på det än att det var en otroligt snål gubbe som vi stod bakom i kön som stod och gnällde om en rabatt kupong som kassörskan slog in på maten och inte på en resväska som han glömde lämna fram innan hon slog in allt så hon fick ringa kundtjänst mm behöver jag säga att vi bytte kö? Sen åkte vi hem så fixade jag flygande Jakob när jag gjorde den passade boysen på att smitta ner på stan och kolla i cd affären en sväng, när vi ätit och de spelat en vända till så åkte de in för kvällens konsert Hammerfall, Sabaton och nåt mer band.


Innan de åkte tvingade jag Jonas att hjälpa mig i min ommöblering. Jag flyttade en hylla från sovrummet in i vårt stora badrum (har 2) vet inte om jag sa det (?). I alla fall passade den mycket bättre där det ser mycket mysigare ut i badrummet och sen slippa alla korgar på golvet underlättar ju städningen med. Men det resulterade i att det blev ett stort tomt hål i sovrummet som jag inte viste hur jag skulle fylla ut. Sovrummet är lite små tokigt planerat lång smalt, men jag låg på sängen och pratade med mamma i telefon (pojkarna spelade i sovrummet ville inte störa) när jag kom på en snilleblixt. Sängen har stått mitt i rummet ut från ena långa sidan om ni fattar? Men nu har vi flyttat sängen så den står mot ena kort väggen nästan precis under fönstret och om rummet kändes kort och brett innan så känns det långt och smalt nu. Det blev mycket bättre så här! Det dumma är att jag ville ha sängen så från början med blev ner röstad/övertalad att inte göra det av alla de kvinnor som var med vid flytten. Men nu blev det så i alla fall och jag är nöjd med det, just nu i alla fall sen får vi väl se om ett tag men kan se flera fördelar med det redan. Men nu är det verkligen ett måste att tavlorna kommer upp, men det är knappast lönt i: lilla sovrummet, vardagsrummet, hall och kök för i alla rum utom köket ska vi tapetsera och i köket ska det målas om. Förutsatt att vi får det för Lundbergs men kan ju knappast tänka mig att de motsätter sig det så länge det blir bra gjort. Sen ska alla bokhyllor snyggas till och organiseras upp allt som ligger och väntar på tippen ska dit så fort kortet man ska ha här för att åka dit kommer har beställt ett. Så det kommer bli lite annorlunda här hemma från och med nu. Jag vill ha det mysigt och ombonat här om jag ska bo kvar här ett bra tag till. I stockholmsområdet blir vi kvar men just i lägenheten..... Vi blir säkert kvar här några år till så vi hinner spara till hus så får vi se då men då är det ju med värt att satsa på att göra i ordning här med så vi verkligen kommer att trivas och göra det till vårt. Sen ska lite möbler ju bytas ut med för att ta några: Ny soffa (hörnsoffa) och kanske ev någon fåtölj, nytt soffbord, ny tv bänk. Sen vet jag att J vill ha en tv i sovrummet med så det kommer ändå bli bra här =)


Ha en skön söndag kväll och en trevlig vecka! 
Önskar Emma med städingen framför sig i morgon.....


Mycket om allt och inget......

Kan börja att meddela att Lakrits var hos veterinären och alla prover var bra. Tack och lov eller ja enligt mitt tycke är det toppen medans veterinären var mer osäker på om det var bra eller dåligt. Hur som helst så var alla värden och njurvärden bra. Men det kan vara tackvare dieten han får (njurfoder på hård mat och vanlig mat på mjuk maten) så det ska vi fortsätta med, när jag nämnde att vår balkong byggs om för tillfället började v misstänka stress tror det kan vara så enkelt de dånar ju som 17 här hemma hela dagarna stackars stackars mina älsklingar.


Nog om det nu byter vi ämne. Jag har upptäckt ännu ett ställe som gör att det är helt underbart att bo så nära Stockholm. Ni vet ett sånt där ställe man nästan hoppar jämfota av tanken på att åka till =) Ett smultronställe helt enkelt, ni som känner mig väl vet vilken Ben och Jerry galning jag är. Jag menar godare glass finns inte (eller ok riktigt god italiensk då) och tro det eller ej men det finn en Ben och Jerry glassbar i Tyresö centrum Jippi!! Men trodde nog att det skulle vara mycket svårare att välja än va det var, så det var ju lite minus men många nya roliga smaker och sen fanns det saker att pröva som man inte kan köpa i butiker som olika toppings (båda på och under glassen) sen hade de milkshakes gjord på valfri glass så det blir nästa gång. Men innan vi hälsade på våra pojkar som mamma skulle ha sagt så var vi på Aquaria Museum det var en upplevelse måste jag säga. Exotiska fiskar, grodor och till och med några fåglar i olika miljöer, en regnskog som var uppbyggd så att den skulle fungera som ett eget eko system vilket dem med gjort i många år förutom att fiskarna blir matade och viss reglering med vatten och liknande men det var inte mycket. Pilgiftsgrodorna var häftiga det som förvånade mig med dem det var det att de i fångenskap saknade tillgång till vissa växter som de äter och de är då de kan tillverka sitt gift så de var giftiga men inte något emot vad de hade kunnat vara. Sen såg vi ju klart massor med fiskar i olika slag, vissa kändes som att de var fosiler sen dinosauriernas tid som simmade runt så läckert. Anndra var stora som hus sen var det alla de färger och storlekar ni kan tänka er. Muränor och hajar fångade nog allas uppmärksamhet, där fotade fröken friskt då hon har en haj älskande klass (fråga mig inte varför eller vad jag gjort fel hehhe) Sen kunde jag imponera med mina piraya kunskaper, Alla pirayor äter inte kött kan jag ju upplysa er om som inte viste det. Det är bara de pirayor som har lite guldstänk på sig som är köttätare så nu vet ni vad ni ska se upp om ni möter ;-)  Vi vet i alla fall vart vi ska dra med svärfar nästa gång han kommer, vilket vi ju hoppas blir snart.


Jag kan ju upplysa om att jag hade min egen må bra dag idag, även om det inte riktigt gick enligt mina planer......

Jag åkte in till Stockholm vid 13.00 Jonas körde ner mig till pendeltåget. Det efter att jag spenderat förmiddagen med att möblera om lite, hade Jonas varit hemma hade han blivit stolt över hur jag mätte och hade mig. Att jag sen mätte från väggen och inte listen tja det misstaget kan vi ju hålla för oss själva (ler) så gick inte som jag tänkt. Men det vart riktigt bra ändå i badrummet måste jag säga, att det sen ser tomt ut i sovrummet är en annan fråga där ska vi göra något vet inte vad bara men var säker på att den där hyllan inte passade där den stod, nu vart de toppen (tog bara ett år att komma på.....). Så jag fick slänga på mig kläderna efter en dusch och rusa ner till Jonas som väntade på mig han kom från en tävling (inser NU att jag pratat flera gånger med honom utan att fråga hur det gick?! Är första gången jag glömmer det förlåt gubben tur de är på väg hem så jag kan fråga då) .

I alla fall tog jag mig in till Stockholm för att spendera några timmar med att gå i butikerna där men det var ÖVERFULLT med folk inte bara glada stockholmare utan MASSOR med turister det var som galningar. Så att säga att jag sprang ut ur både Ålens och Hm är ingen underdrift. Ok att det är mycket folk men inte så att varje centimeter du rör dig åt knuffar på någon slår i något mm. Helt sjukt och inte alls kul att shoppa då kände jag. Av någon mystisk anledning så var det mycket lugnare på Indiska så gick där och strosade en stund prövade rätt mycket men hade två saker jag lovat mig själv att försöka hitta (kjol och vår skor) tröjor var det jag skulle undvika och klänningar var med ok att kolla på (annars kommer jag hem med just tröjor när jag behöver något annat). Jag hittade flera söta jeans kjolar som jag testade och en klänning.  Det var inte ett lätt val det var enda gången idag jag saknade sällskap så jag hade någon att rådfråga. De var 2 som var jätte söta den ena satt perfekt, men jag väger ju bara 46 kg så kommer ju gå upp minst 4 kg till om inte 9 kg till. Den andra kjolen satt bra men lite lite lös så att jag hade lite att fylla ut, det var en 36a och det syns inte med ett linne eller något över att den är lite för stor så jag tog den för den kommer sitta bättre i det långa loppet än den andra som satt perfekt och därför lär bli för liten. Kändes jätte bra lite halvlång når ner mitt på vaden riktig vår och sommar kjol som känns fräsch. När jag går mot kassan hitta jag en snygg röd tröja med 3 kvarts ärm som de flesta vet har jag massor med såna tröjor så helt oprövad åkte den med mig hem kände att den var perfekt till kjolen (och alla andra jeans saker jag har). Prövade när jag kom och det var som jag misstänkte perfekt =)


Men jag ska kanske säga varför jag var i Stockholm fanns en anledning till att jag shoppade jag väntade nämligen på att Sonja Aldén skulle börja sin konsert på Rival. Jag har aldrig varit på Maria torget innan så var lite orolig över att inte hitta men det gick jätte bra, det var ju bara att kolla linje kartan när jag kom upp från tunnelbanan var det lite svårare, men hade kollat kartan innan lite osäker men gick mot det håll jag trodde och kom efter någon meter fram så jag såg var torget låg. Fick en hyfsad plats på rad 8 så det var kul, Rivals salong är som en större bio salong. Annars var det helt underbart enda minus var att det var en skolkör med (jätte duktig) men de var dem som sjöng "våran" låt du är allt och inte Sonja =( det var ju den jag verkligen ville höra live. Annars var det många underbara ögonblick och låtar som spelades så jag bara satt och njöt vad mer kunde jag göra. Tänkte inte ens på att jag var själv. Det som oroade mig mest var hur trist det skulle bli att äta ensam. Det gjorde jag nog när jag var student och singel så det så. Gick in på en kinarestaurang där Jonas och jag brukar gå på Drottninggatan. Det var nog tur att J inte var med för han anser att jag har en förmåga att börja prata med ALLA och blir tokig på mig då jag gör det. Jag satt ju ensam och damen bredvid mig också så när servitören höll på att ge min dricka till henne så var samtalet ett faktum sen satt vi och små pratade om ditt och datt under hela måltiden. Trevligt sån tur jag hade som mötte henne en helt okänd person som gjorde min dag i alla fall. Så tack tack jag hade en trevlig tur på stan och sen möter jag en trevlig go människa och sen då en härlig konsert vad mer kan man begära?


Lite sömn kanske? Såg precis att det inte är länge kvar innan spökena kommer ....Så sussa sött nu.  


Tänk inte tanken....

Urs igår när jag bloggat, så sa jag till Jonas att nästa inlägg borde vara om katterna då det var länge sen jag skrev om dem. Men det skulle jag nog inte ha sagt eller tänkt.........

Jag hade redan tänkt ringa veterinären idag för att höra mig för om Lakrits eftersom han kissar på fel ställen igen trots att vi verkligen kämpar med toa lådor byter ofta har anpassat deras placering efter kissställen med mera så slutar han inte. Pälsen är jätte dålig med han är ju svart men nu är han vit/grå prickig och tappar mera päls än han brukar vilket kan vara tecken på att njurarna inte hänger med igen tyvärr. Så ville höra vad veterinären tyckte och de ville ha dit honom i morgon för de lät oroväckande tyckte hon, Urs vill ju inte åka dit med honom =( inte för den här orsaken i alla fall........

Sen har det ju brunnit här i stan och dessvärre låg Animalen i en av de lokaler som blev bränskadade. Så i stället för att köra ca 10 min för att komma till veterinären måste jag köra till Åda utanför Trosa dit kommer det ta ca 30 min att köra så det är ju lite skillnad. Sen är det till en gård i utkanten av staden som inte har en ordentlig adress utan bara gårdens namn inte någon gata eller liknande så gpsen och jag vet ju inte bästisar där.
Jag HATAR att inte ha den då jag kör till nya ställen blir så nervös av det, riktigt nervös Är bara glad att jag inte är nervös över körningen alls den är jag trygg med nu när jag kört så mycket och det är nästan värre att köra till Huddinge (är ju mot Stockholm) och det går ju jätte bra dit så. Men har i alla fall lyckats lägga in adressen till Åda golfklubb som ska ligga strax innan sen skulle det vara nästa höger så borde ju inte vara så svårt, enligt pappa var det svårt att köra för långt i Trosa även om han inte varit på just den golfklubben så hade han varit i Trosa.

Så i morgon gäller ett djupt andetag skynda hem och be en liten bön att Lakrits är på humör att hoppa in snällt i buren (troligtvis inte) och skynda på ner och då hellst inte köra fel med andra ord. Jag kommer släppa eleverna 13.30 och har tid 14.45 så ska ju hinna lagom om inget oväntat händer bara att släppa barnen så att de kommer utanför dörren i tid. Och sen åka med en gång, jag får jobba senare hemma om det inte blir allt för sent bara så tar jag in R-tiden.


De små sakerna är de som betyder något!

Jag kollade mailen igår, hade ju sökt lite olika jobb innan jag nu fick jobbet i Hovsjö. Kan ju tillägga att jag av ca 10 sökta jobb fick 7 samtal om intervjuer (som jag ju inte behövde gå på hihi). Fick ett mail igår om att en tjänst var tillsatt tyvärr var det förskolan vi bor granne med ( men kanske lika bra förhoppningsvis kommer ju våra framtida barn gå där). I alla fall så nämnde jag det för Jonas och då kläcker denna underbara man argt ur sig: jag fattar det verkligen inte!! Den rektor som inte vill anställa dig är ju dum i huvudet!! Det värmde att höra då det verkligen kom från hjärtat, underbara älskade du är helt underbar.

När vi ändå är inne på hur underbar min fästman och blivande maken är. Så pratade jag med en av mina tärnor (eller säger man blivande tärna?) på msn och hon sa då hur glad hon var för oss för att det verkligen märks hur rätt vi är för varandra. Det är klart alltid roligt att höra en sån grej men lätt att slå i från sig med att ja ja så säger de för att vara snälla och för att vi ska gifta oss. Men det är så många som sagt det nu mammas väninna L hade ringt och sagt det efter första gången hon mötte Jonas och mig i Stockholm, för att ta några exempel. Men det viktigaste är ju ändå vad vi känner och jag kommer säkert vara väldigt nervös när jag ska ta stegen in i kyrkan men en sak som jag vet inte kommer oroa mig det är om jag tar fel beslut nu. Jag är så säker på att Jonas är manen i mitt liv sen vet man ju aldrig hur det blir om 10-20-30 år det finns ju inga garantier men det gör det ju inte med nått och som vi känner idag så är vi ju beredda och ta alla strider längs vägen som kommer men förhoppningsvis blir de lika få som de varit under dessa 3 år.

En sak som ofta slår mig när jag gör saker det kan vara små saker som hur jag bäddar sängen eller som idag när jag lagade mat (en rätt med tiger räkor och musslor bla) så skala jag räkorna eftersom jag vet hur mycket Jonas hatar det., inte för att skämma bort honom utan de är de små små sakerna som visar att man bryr sig och känner varandra. Jonas känner ju mig lika bra och gör samma sak tex har med små oväntade övreskningar tex om han stannat och handlat på vägen hem så följer det med nått han vet jag gillar som en bok.
Så det är en av hemligheterna ta vara på de små små sakerna för de är dom som betyder något de där lite oväntade som visar att jag känner dig, jag vet vad du gillar och jag vill göra det för dig för jag bryr mig.


Har ju glömt att berätta den stora nyheten!!

Förlåt mig, så glömsk och slarvig får man ju inte vara!
Jag skrev ju tidigare att jag har en väldigt god nyhet men att jag behöve tala om för berörda personer först. 
Ville inte att våra föräldrar, mina kollegor och rektor skulle få reda på det genom att läsa min blogg. Kändes inte helt rätt men nu vet alla, så nu är det fritt fram att skriva här med. Jag har ju som många vet ett vikariat som sträcker sig fram till sommaren, men har nu blivit erbjuden ett annat jobb som är fast (jippi!!).

Jag arbetade ju i Hovsjö som förskollärare under ett halvår innan jag började som lärare, Nu sökte de folk till Hovsjö igen så bestämde mig för att chansa och söka. Jag trivdes ju bra där, så det var ju verkligen inte orsaken till att jag sökte mig vidare. Missförstå mig rätt nu, jag trivs jätte bra där jag är nu med MEN det är på tok för osäkert om jag skulle fått vara kvar och vill inte chansa speciellt inte nu när jag fått fast från mitten av juni. Jag skickade in ansökan en söndag och rektorn ringde upp mig på måndagen om en intervju på tisdagen, på onsdagen hade jag fått jobbet!! Måste vara något rekord där ju, men de viste ju bra vem jag är med så klart det var ett plus eftersom hon tydligen hört en massa bra om mig. Jätte roligt ju, jag träffade en kollega från Hovsjö när jag var på maxi för någon dag sen och hon var jätte glad över att jag kommer tillbaka, hon sa att de behövde personer som jag så det tackar vi för =D. Nu är det mest detaljer kvar alla papper är påskrivna och klara men det ska vara en liten omorganisation så jag vet ännu inte var jag ska vara (på varken förskola eller avdelning) men skulle få reda på det lite längre fram, bara det inte dröjer jätte länge till skulle vara skönt att veta så jag hinner förbereda mig lite och gärna hälsa på mina blivande kollegor med. Jag kommer nämligen inte ha något sommarlov, det är helt mitt eget val jag kommer gå direkt mellan jobben (som förra gången) känns lättare den här gången då jag faktiskt vet vad jag kommer att möta så det känns bara jätte kul att komma tillbaka. Sen kommer jag få ut sommarlovs lönen i pengar i alla fall (så kommer få 2 löner 2 månader) vilket känns toppen med tanke på bröllopet framför allt. Kommer ju klart ha semester men det blir först i samband med bröllopet och bara 2 veckor, sen tar vi mera när vi åker på bröllopsresan men vet inte om den blir i år eller nästa år men då har vi i alla fall 3 veckor sparade båda om vi nu åker i höst lite osäkert men att resan blir av är klart i alla fall =) bara inte när och sen klart var.........

Nej nu kan jag nog inte smita undan längre dags att städa lite här hemma, Jonas är i skogen och startar upp årets tävlingssäsong  så förhoppningsvis springer han inte allt för vilse......

En inbjudan kom med posten......

Idag kom ÄNTLIGEN inbjudan till vårt bröllop med posten för att korrekturläsas. Det var tur jag tog det så för några saker som jag blev osäker på bla står allt med stora bokstäver trots att vi skrev med små (?) sen var det bara saker som vi skrivit fel på som att jag bytt mail och lite små pill mest. Men sånt som ska stämma annars såg det bra ut lite konstig känsla att hålla just DEN inbjudan i sin hand. Det är ju ändå ett så stort tillfälle vi talar om.......Men det kommer bli jätte bra. Det är ju som sagt detaljer kvar bara med just den biten i alla fall =)
Har hittat "min" brudbukett med i en tidning som jag har letat som en galning!! Visserligen blir det nog en lite variation på den men men inte så värst mycket, vad kan jag säga kärlek vid första ögonkastet eller och vet att den kommer gå för var ung de blommor som floristen föreslog för mig.

Har haft lite tjafs med affären där brudklänningen är köpt. Fick lov att sy in den i Juni i år när jag köpte den förra årtet står på kvittot med. Men de har tjurat och hävdat att de kommer ha tids brist då de senaste gångerna jag ringt för att boka tid för provning för att sy in den. Första gången fick jag en tid i slutet av feb och nu skulle jag haft en på fre. Men ringde och avbokade den med och var beredd på att ta en tredje fajt med dem  om tiden.  Sa som det var att jag varit sjuk (sköldskörtlen) och därför tappat massor i vikt och behöver gå upp 10 kg (det jag tappat väger ju bara 44 kg nu) och behövde tid att gå upp och att jag blev lovad det när jag köpte kläningen. Tjejen jag pratade med förstod inte varför de andra sagt att de inte skulle finnas tider då. Hon tyckte jag skulle vänta med att sy i så länge som möjligt och sy in den slutet av juni. Så det känns bra att fått tiden långt fram flyttad så nu så jag är 100 på att vikten är uppe då och då är det bara en månad kvar med så då borde vikten inte ändras så mycket........
 

Glömde ju skriva varför ni ska läsa LT....

Smart jag är! Jag glömde ju skriva i förra inlägget varför ni ska läsa LT i morgon ja så är det när man har massor att berätta.....
Vi var ju som jag skrev på Torekällberget idag och där kommer två personer fram och frågar om vi är från S-tälje och det va ju jag och Jonas i alla fall. Så då fick vi frågan om vad vi tänker på när vi hör ordet våren, jag svarade rätt snabbt att jag älskar vitsippor så för mig var det ett självklart svar, fotografen gruffsade något om att de kommer ju dröja men det var ju inte det som var frågan. Vitsippor är ju en vår blomma om något!! Här i stan är det verkligen FULLT av dem med precis där vi bor så himmla underbart så jag vet inte vad. Blir lycklig bara av att se dem ju hihi! Jonas svarade att det går mot ljusare tider men kom sen på att han borde ju ha svarat att tävlingarna börjar igen men tänkte inte på det just då, dumt nog. Hade ju varit ett lite anorlunda svar det men men så är det man får ju lite hjärnsläpp när man blir på hoppad så har inte blivit det innan. Har ju varit med i tidningen flera gånger men då har det varit när jag vetat om det, vilken tur jag tog min nya snygga vår jacka innan vi gick (var när jag tog vinter jackan och den är inte alls lika kul). Så kolla på fråga 5 i LT i morgon. Kollade hemsidan och hittade inte något som tyder på att de lägger ut det på nätet men kollade inte noga nu så kolla gärna själva på
www.lt.se. Får väl se hur korten blev för fotografen var värsta papparatzin han fotade på som 17 varje gång jag slutade le och trode karn skulle sluta så knäppte han på så bara att le igen och så sluta jag och han knäppte på. Jonas tog han typ 4 kort på så det var ju lite skillad sen kan det ju vara för att han var efter mig han kan ju fotat för att fördriva tiden lite med, vad vet jag.  Lite kul var det i alla fall får se hur många som snappar upp det nu i morgon vi har ju den på jobbet så.,,,,

Kolla LT (Södertäljes Läns Tidning) i morgon måndag!!

Har haft en trevlig helg med många inslag må jag säga!!

Fyller ju år den 12/3 (var en torsdag i år), dagen började jätte bra med Jonas som kommer in med ett litet paket med ett par söta öronhängen i =). Mitt enda minus var att jag inte fick höra någon sång av honom eller katterna. Men mamma ringde och hade sån bra timing att hon ringer och sjunger när jag är på väg mot bilen med tårtan jag skulle bjuda på jobbet i en hand och min väska, en påse med papper och böcker i den andra samtidigt som jag ska balansera mobilen så det var nog en syn. Sen på jobbet var ungarna helt underbara!! De sjöng för mig helt på eget bevåg när jag bjöd dem på lite kakor och sen sjöng kollegorna när jag bjöd på tårtan. Så det var trevligt sen ringde ju klart pappa med och grattade och det kom många samtal och sms så tack tack alla =)
Avslutningen av dagen hade inte så mycket med födelsedagen att göra men var nog något av det bästa i alla fall =)
Vi var hos juveleraren / smeden på Älvans guldatelje som ligger på midsommarkransen. Vi kom i kontakt med henne på de bröllopsmässor vi var på och kännde båda att hon var det vi sökte: trevlig, kunnig, lyssnar på oss, intresserad av oss som kunder och någon som själv kommer med tankar idéer om hur man kan göra ringen. 
Redan på mässan märkte vi hur hon tände till på att få göra en safir ring och kom med nya idéer direkt och vi riktigt märkte hur hon ville göra den. Inte på grund av att hon tjänar pengar på det utan just för att hon gillade tanken på göra ringen det var en helt annan känsla än övriga vi talade med. Så för oss var det valet enkelt måste jag säga, och känslan blev bara starkare att vi valt rätt när vi kom dit. Hon frågade ju vad jag/vi tänkt och jag hade inte tänkt mer än att jag vill ha röttguld i skenan och en kist infattning runt safiren i vittguld. men sen blev jag inte klok på vad man kan göra safiren är ganska stor 1,25 karat Så då är det inte lätt att veta vad som fungerar, men hon såg direkt och plockade fram en ring hon hade börjat på under bröllopsmässorna som hade en ägg liknade form där stenen verkligen kommer fram och sticker upp på ett otroligt läckert sätt. Kommer både bli att safiren kommer till sin rätt och verkligen syns och en ring som kommer hålla och vara elegant och raffig i alla tider. Ingen design som går ur tiden så att säga, svårt att beskriva bra när jag bara har en bild i huvudet. Men det kommer bli grymt snyggt som det känns just nu i alla fall, att det sen blev dubbelt så dyrt tja det är det värt måste jag säga ska ju ha den hela livet så det är ju det enda smycke i den prisklassen jag någonsin kommer äga. Men får den inte fören till midsommar hur ska jag klara av att vänta så länge och hon kommer inte börja fören om en månad heller för hon har armen i gips nu. Så får vacker hålla mig ett tag till......

I helgen har svärmor (blivande snart slipper jag lägga till det) här på besök trevligt trevligt. Har hittat på lite olika saker fredagskvällen var hemma och lugn. Lördagen var det danslektion (då fick hon vackert klara sig själv en stund för vår bröllopsvals är hemlig så är det bara). Men det gick jätte bra med dansen måste jag säga och både Jonathan och Orsanna blev imponerade av oss. Eftersom vi lärde oss så fort och det såg bra ut tyckte dem och det kändes MYCKET bättre än förra gången. Jag vågade till och med dansa med Jonathan en sväng om hihi och han berömde mig så och Jonas dansade med Orsanna och hon berömde honom med. Sen var det lite små saker som vi behöver öva men inga jätte saker så nu sitter början och avslut av låten med yes yes ni kommer bli så impade av jag lovar er!!
Efter det bar det av mot Sydpolen där vi plaskade runt med halva Södertälje. Sen envisades flera med att simma vågrätt i stället för lodrätt i motions basängen *suck* jag tittade över axlen när jag simmade på rygg ingen på hela banan och så PANG! så är där någon sen kolla ok ingen i vägen alls och PANG där kom nästa eller så simmade de i vägen hela tiden och låg på linan så man inte såg när man simma på rygg var man var. Blev galen på dem och så skrikande unga killar som inte var tysta en enda sekund från att vi kom till att vi gick ca 3 tim morrar lite. Sen var det hem och äta och melodifestivalen men ska erkänna att jag spenderade mer tid i köket med att baka paj än vid tven.....

Idag (sön) Så var vi med svärmor på Torekällbeget och kollade och jag gjorde världens vurpa!! Så nu är jag riktigt öm på smalben och lår fasande med min klack på skon i trappan och bara for i gatan. AAJJJ !!!!! Det gjorde riktigt ont och gör det fortfarande =( Men blev så himmla rädd först men det blir man ju. Sen bara att kravla sig upp och linka i väg.......Måste ju ha hedern i behåll =) Sen lämnade vi svärmor på tåget så när hon åkt hem kom svärfar några timmar senare med en dam som han har börjat träffa. Hon var väldigt trevlig tyckte vi och det såg nykära ut. Så vi får hoppas att det ska gå bra för dem det är roligt för deras skull i alla fall.  




   

hehe skrattar bäst som skrattar sist!!

I förra inlägget skrev jag om min systers och mina åsikter angående en kofta/väst som jag köpte på axelssons i Sthlm i helgen. Matilda tyckte den var hemsk men jag blev kär i den som en vän till mig skulle ha uttryckt saken. Så den fick följa med hem det var ett måste trots va syrran sa Jonas gilla den ju lite små tveksamt men när han såg den på gilla han den mera men inte syster.

Men ni skulle bara veta hur många komplimanger jag fått mån och tis för den!! De flesta har trott jag sticka den själv men tyvärr är jag inte så duktig (än i alla fall) kämpar på med min filt men nu är den lite på paus med för blev inte som jag ville men det är ju första gången så......

På tal om nått annat så är äntligen inbjudningarna till bröllopet beställda (jag vet vi är ju rekord långsamma men så är det ibland). Men har redan kommit på en sak vi skrev fel vi skrev mörk kavaj i inbjudan men det ska ju vara mörk kostym vet inte om skillnaden är så stor ?? Är det något mer att ändra det så fixar vi nog det annars får vi se hur krångligt det är ska komma hem ett kort att korekturläsa på så får vi se sen det borde komma i dagarna för bestälde inbjudningarna i lördags. Frimärkena som jag bestälde har i alla fall kommit så när väl inbjudninarna kommer så går det undan.

Sen är det ju danslektion i helgen har insett att valsen måste bli med små steg när vi över med med tanke på kläningen =)
Svärmor kommer med ska bli trevligt eftersom jag fyller år på tors så får firandet bli då för på tors ska vi till juveleraren för att diskutera min vigselring (äntligen hihi) för det jag vill ha finns verkligen inte att få tag på i en vanlig butik om man inte vill lägga 20 000 vill säga och nu har jag ju både guldet och safiren så kommer landa långt under det (tack och lov) sen blir det nog några diamanter eller vita safirer i ringen med som vi inte har så det kommer bli en kostand men blir nog inte något som inte rymms i vad vi tänkt lägga. RIngen och korten är ju det ända man har kvar sen om man inte tänker på maken/frun då klart men det är ju uppenbart. Så det ska bli jätte kul har en liten ide som jag vill ha hjälp att utveckal med smeden så glad nu =)

Katt till salu (igen......)

Morrar lite nu har Lakrits kissat inne i hans hörn igen!! Tror jag blir knäpp på honom snart!! Han fick mat lite senare än vanligt men inte så mycket senare ca 30 min. Men hörde ett misstänkt krafsande från köket och mycket riktigt hade katt skrället pinkat i hörnet! Så var bara att ställa sig och torka har lite ättinka i vattnet med nu verkar fungera ett tag i alla fall men nu måste vi komma på något annat. Så han inte förstör golvet helt nu... funderar på att lägga dit plastfolie det ska ju inte katter gilla. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till med honom =(

Min syster yster Matilda är här på besök. Hon kom i torsdags kväll och följde med mig till jobbet i fredags men jag kan nog konstatera att jag för all framtid avskräckt henne från att välja lärar yrket. Eller inte jag utan eleverna och då får ni komma att jag tyckte dagen var lung eller det kan i alla fall vara mycket rörigare än så. Så Matilda  var helt slut när vi körde hem men jag tyckte dagen gick bra, hade ju hjälp av henne och en duktig vikarie så det gick så bra. Men det var ju 2 personer till att ha lite koll på mer än bara eleverna......

Sen åkte vi hem och åt lite sen bar det av mot sydpoolen där vi hoppade i plurret och badade en stund. Matilda och Jonas hade tävling i vattenrutschkanan och Jonas blev svårsalgen för han satte rekord i den inte en gång untan TRE gånger slog han först rekordet som var och sen bättrade han på sitt eget två gånger!! Trode knappt det var sant när jag stog och hade koll på tiderna åt dem. Bra gjort gubben det gick verkligen undan det slutade på att han åkte på 8,25 sek

I lördags var vi in till den stora staden Stockholm och gick där sprang vi verkligen hela dagen. Var helt slut och hade något vansingit ont i rygg och axlar när vi åkte hem fy 17. Men annars hade vi en trevlig dag med massor med shopping. Det blev det här:
En fin senapsgul stickad tröja/kofta lite lik en väst jag gilla den verkligen men syrran sågade den men vi har ju verkligen olika stilar så tar inte åt mig så värst, Jonas gilla den så det är ju det viktiga.
Sen blev det ju klart Lush med massor av härliga bad grejer och kroppsprodukter jippi!! Där kan man ju köpa massor av saker går ju inte hålla sig där =)
Sen inne på lagerhouse så blev det en skål att stoppa alla Lush grejer i och 200 servetter i en perfekt limegrön färg. Har redan fixat 120 servetter i en annan lime gröm med ett mönster att ha vid maten så de här andra är mer till kaffe och likande. Det som inte går åt kan man ju alltid ha senare så det känns lungt med det.
Jonas köpte en tjock tröja med iron maiden på och sen shoppade han han upp ett pressentkort på dressman som han fick av svärmor och svärfar (hans) i Julklapp. Så där blev det ett par byxor och lite kalsonger.
Det var det som blev för oss sen handlade syrran ju lite med, sen jacka, lite t-tröjor, Lush sen tror jag inte det var mera......
Sen såg vi på melodifestivalen och sen gick vi ner på kvarterskrogen en sväng men varken Jonas eller matiida vågade sjunga kareoke med med mig så det blev inte mycket mer där.

Idag (sön) sitter vi i skrivandets stund och spelar wii mario party sen ska vi gå ner på stan här och kolla läget lite innan M ska sätta sig på bussen hen med 15 tiden. Så är det tvätt och sånt som gäller här hemma, men det lär ju göra så.

Ha en skön söndag!

trött,tröttare,tröttast!!

Att säga att jag är trött är en stor underdrift. Jag är snarare helt utpumpad och dö trött så det är nästan skrämande otäckt!! Att orka sånt som är självklart känns som att bestiga ett berg idag an vara en så enkel sak som att vattna blommorna och då ska vi ju inte tala om att damsga det går inte den kraften finns inte i mig nu hur gärna jag än vill. Jag slåss mot mig själv just nu för att orka med jobbet och laga mat (det måste jag eftersom Jonas är hemma så sent) det andra blir därför lidande då jag inte orkat med det.

Jag var hos läkaren i går och tydligen är det gift struma jag fått och han sa att jag måste haft det i många år, och när jag läser symptomen för det så passar allt utom en sak in och jag kan kolla vissa saker till runt 2004 om inte tidigare........
Sen utlöste lunginflamationen och missfallet något i kroppen och det hela tog mer/ny fart och i och med/tac vare viktminskningen så uppteäcktes ju det här. Det är otroligt skönt att veta vad det är och att det går att bota, jag började med medicinen i går kväll så nu är det det som gäller i ett - ett och ett halvt år framåt. Sen kan det ju bli resten av livet jag får äta den medicien men det spelar inte så stor roll bara jag mår bra. Så jag slipper må så fruktansvärt dåligt och vara så himmla trött som nu för det är inte roligt . Jag vill inte ha katthår i lägeheten jag vill ha fint runt mig jag mår bäs då att ha stökigt stressar mig men jag har verkligen inte kunat ta tag i det och kännt mig så dum och lat. Men nu vet jag att jag är inte lat det finns en orsak! Sen kommer det ju att vända det tar någon vecka så kommer det bli bätte, läkaren sa igår att han inte fatta hur jag orkat, har träffat honom innan så han vet hur envis jag kan vara när det kommer till min hälsa så han var väl inte så förvånad men han berömde mig massor för att jag orkat så här läng men inte vet jag om det var så mycket, gör ju bara det jag måste.

Men idag har det varit galet tyckte det var mycket igår när vi hade en teater i skolan (Slava) och det var små kaos. Men idag var Y sjuk och ingen vikarie före efter första lektionen så sen har jag sprungit mellan de båda ettorna och hjälpt till och pratat med elever. Tänker inte säga mera men jag är helt slut nu och fattar inte hur jag höll ihop hela dagen.

Nu ska jag ta det lite lungt innan sängen så jag orkar i morgon lång dag ska på kurs efter att jag släppt eleverna och sen kommer syster yster på källen!!