En kul utgift......or not

I lördags så skulle vi sätta på diskmaskinen som vanligt, 3 min innan den var klar så stannade den full av vatten. Testade då med att sätta på snabb programmet för att se om det hjälpte men det slutade med att maskinen inte gick att stänga av pumpen stod och gick också stod det F2 i rutan = kontakta service jätte kul en lördag då de dels bara kommer på vardagar och har vett att ta betalt.
 
Så J ringde till S-E som kom som ett skott de två höll sen på i 1-2 timmar lite osäker och grejade med diskmaskinen som fungerade när S-E gick. Men så fort maskinen var klar och tömd så tog det bara en liten stund så fylldes den med vatten igen! Vi testade i alla fall en gång till en och det blev samma resultat igen den gick inte att stänga av pumpen stod och lät tills vi stängde av strömmen + vatten fylld efter en stund.

Min pappa kom upp på söndag kväll och sa det att en service utryckning + reparation skulle göra att kostnaden blev nästan lika hög som en ny maskin. Så då var valet kanska lätt även om de pengarna hade behövts på annat håll så är det bara att inse att vi måste ha en diskmaksin.

Hade vi inte haft småbarn som gör att det inte riktigt ryms tids mässigt att stå och handdiska (hade bara gått de dagar Sonja är på förskolan eller sover) eftersom Sonja somnar runt 19-19.30 så skulle det inte bli mycket tid över för min del än till just disk och en massa disk var gång jag väl kan diska.
Men är ändå nöjd med valet även om priset alltid känns lite motigt men det blev en sån här:


Bosch för nästan 5000 kr men då hoppas vi ju den håller måååånga år med och inte allt för blodigt för en diskmaskin även om man alltid kan hitta billigare så ska det ju vara kvalite med.
http://www.elon.se/produkt/102998

I morgon så ska jag till ortopeden och sjukgymnasten igen förhoppningsvis får jag ett officielt OK att ta av skenan. Jag har haft den av största delen av helgen och dagen idag den var bara på korta stunder och bara det har gett mig ett stort blåmärke vid tummen så jag känner mig inte helt taggad att stoppa in handen i den igen.

Men nu är jag precis slut, Sonja sover dåligt på nätterna och är det inte hon som vaknar så sover jag minst lika illa jag så det blir inte mycket sömn just nu. Är därför rätt slut för tillfället sen tar det på krafterna lite att inte få vara ensam nått alls. Hur trevligt det än har varit att ha Jonas hemma 2 veckor, mamma, pappa o syrran här en vecka var så har det inte blevit den vardag jag skulle fått ensam på gott och ont naturligtvis men just nu ska det bli väldigt skönt att få vara ensam med den även om det innebär 2 barn som skriker som tokar vilket jag iofs inte tror kommer se. Nu har jag börjat få lite mer strutur och rutiner på dagarna här hemma (var ju bara hemma 3 v innan olyckan och då bara 2 v ensam) men har ju fått en bra koll på det nu tycker jag även om jag haft extra händer har ju allt varit på mitt ansvar utom då J är hemma.


Men sov gott nu!

vår kännslor idag

Det är ju underbart väder idag!

Härligt härligt, synd bara att det är så blött överallt annars hade jag tagit med mig ungarna till lekplatsen sen men vi får ha liiiite tålamod till, i alla fall när det inte är fullt så blött.

Är nått så grymt trött idag, Sonja har haft en väldigt orolig natt och vaknade redan vid 12 och var ledsen så Jonas gick och la sig för att sova i hennes Säng (med henne) vi brukar ligga skavfötters med henne sen brukar natten bli bättre för henne när vi kommer och hon får tryggheten. Men i natt så vaknade hon flera gånger och var okontaktbar och tok ledsen vi trodde att nattskräcken börjat avta men det var nog ett litet bakslag nu. Bara att ha tålamod med henne och fortsätta som vi gör.

Idag har jag stått i köket hela förmiddagen och bakat maränger men hade tyvärr lite för mycket smak essens i dem så får se om jag gör ett bak till med lite mindre essens i marränger är ju så lätt att baka. Men det blir inte mer marräng bak idag i så  fall blir det nog nått annat som kommer bakas.
Men först och främst ska jag ta tag i och sortera i ungarnas gaderober igen.......Hatar när de är mellan storlekar för det blir så mycket fixande med kläder innan man är klar. Eftersom Jonas bara tar kläder han har lite samma koll på om tex en viss tröja i en stolek är lagom fortfarande eller om den börjar bli för liten.

När de är mitt i mellan 2 stolekar brukar jag ha framme båda men plocka bort kläder från den minsta efterhand. Jag har rätt bra koll på vad som passar eller inte, men just nu har det ju varit många hjälpande händer som fått klä av o på tjejerna som inte har den kollen så nu måste det tas tag i så jag slipper se för små kläder på dem så trist.

Allt det som Kajsa växer ur sorterar jag i två flytt lådor en som det bara är tjej kläder i och en som är neutrala kläder i (lite kläder som ligger där är både rosa o lila med men va tusan det kan en kille ha med). Eftersom vi inte vet könet och min magkännsla säger kille så förbereder jag mig redan nu lite smått för det lättare att ta fram allt en gång till än att stå och sortera allt som nybliven mamma.

Nu blir det ett dyk in i gaderoben för mig så är alla "måsten" klara sen så jag får mysa med min familj.
Vill bara ut ut ut nu.


ett risgryn

Ett litet ris gryn har tittat fram idag i Kajsas mun!
Kände efter senast i lördags och då märkte jag då inte att något var på G, men fick bara för mig att känna idag med och då ni så hade första tanden brytit fram :)

Hon har utvecklats massor (det har båda) på bara någon dag nu så har hon blivit stadigare så hon sitter bättre och längre stunder (även om de inte är så värst långa än) innan hon välter, man kan inte gå längre från henne än att man snabbt kan fånga henne när hon faller. Att ligga på mage var hemskt innan nu börjar vi inse att det ju är mer kul att se vad som händer runt mig, så vi hoppas hon snart försöker sig på att ta sig framåt av egen kraft!
Sonja har blivit en härlig glad tjej som charmar alla i hennes väg. Talet kommer massor och nu kan hon säga saker som ha den, den, där, nej, sluta, mamma, pappa, dajsa (kajsa), mau (mjau), kex (det är mer men orkar inte skriva allt). Hon är med motoriskt och pussel är en klar favorit just nu hon behöver inte tänka så mycket och även på nya pussel är hon snabb med att hitta rätt plast för bitarna (och rätt håll).

Idag är jag helt slut och har varit sen 15 i eftermiddags tror att de snaste nätterna börjar ta ut sin rätt. Jag vet inte 100 vad det är men jag vaknar pigg på nätterna och sen är det lögn i helsike att somna om (eller jag vet ju vad det är graviditeten med alla hormoner). Har varit så nu i 3 veckor snart och jag är mer eller mindre död på morgonen. Så idag har jag degat först på öppna och sen hjälptes vi åt med maten (J tog hand om potatisen och jag gjorde fisk i ugn) jag var bak sugen men orkar verkligen inte i kväll nämde det för J som genast beger sig glatt ut i köket och just nu står och bakar muffins som jag sen ska lägga på jordgubbs mousse på enkelt ja vist men kände för att testa.

På tal om att testa så har jag ett STORT test på g här hemma kan inte riktigt skriva ut vad eftersom det är en pressent till syrran och jag inte alls vill avslöja vad jag just nu ska ge mig i kast med här hemma. Men jag lovar er en uppdatering efter den 12/3 då vi fyller eller det blir nog lite innan för vi firar på helgen (12 mars är en måndag).


Men nu mår jag illa av denna trötthet så ska krypa ner i soffan och slöa lite vid tven en stund innan jag lägger mig. Måste ju smaka en muffins med :)


Att ta sig tid.

Jag har haft fullt upp på dagarna vilket kanske låter märligt med tanke på att jag inte ens kan lyfta barnen i alla fall inte normalt kan ju bara lyfta med höger armen, att klä på ytter kläder, byta blöjer osv är med svårt (omöjligt). 

Även om armen har varit/är i paket så måste jag ju finnas för baren så mycket jag kan och de 2 stackarna har haft halsfluss båda två. Så det var inte kul förra veckan först var sonja sjuk och bara låg och sov större delen av dagen och vägrade att äta och hon drack lite men inte många klunkar så det var mutor med glass på på hög nivå. Det var otäckt att se henne så sjuk det var max 5-10 min lek per dag i flera dagar, Kajsa var med påverkad men hon var mest gnällig och trött av febern hon var tack o lov aldrig lika utslagen som syrran sin hon åt även om det kanske bara var 1/3 av normal mängd och orkade hänga med mera med blicken. Efter ett besök hos dr pucko så fick de kåvepenin så nu är båda bättre och sonja gick sin första dag på föris idag. Hon ville inte på nått vis gå hem när moster kom för att hämta henne.

Idag var jag förövrigt varit hos ortopeden igen och jag slapp operation jag slapp den!!!! PUST !!

Så de tog av gipset med värsta sågen så höll både jag och britt som var med mig andan först den var verkligen otäck! Men sen visade hon på sig själv att den slutar fungera om den inte sågar i gips gissar hon såg min orloga blig och icke existerande andning.......Sen röntgen och så blev det ett hål när vi gick och fikade då visde jag B hur mycket jag kunde röra armen eller kanske hur lite.....ungefär som när jag skadade mig.

Efter läkarbesöket så fick jag veta att allt läker bra men det behöver minst 2 veckor till på sig innan jag ens får tänka tanken att lyfta något barn sen får jag inte röra handen så att handflatan pekar neråt eller uppåt det sa de flera flera flera gånger var super noga att jag inte gör då kan jag förstöra hela läkningen och skada ledbandet igen mer illa och det vill jag ju verkligen inte göra!

Så nu har jag bytt gips mot en skena som ska sitta på dygnet runt utom vid dusch (bara att kuna slippa plastpåsen var såååååå skönt) och sen 5 gånger om dagen då jag ska göra sjukgymnastik det dumma är att jag behöver hjälp vid varje tillfälle att komma i och ur skenan det fixar jag inte själv så får verkligen köra med folk. Att be om hjälp för tjejernas skull är lätt men mycket värre när det är jag som "bara" ska träna armen lite.......

Men så är det så det är va som gäller nu och 2 v fram. Sen ska jag tillbaka till sjukgymnasten den 28 och förhoppningsvis så slipper jag skenan då och får börja belasta mer + öva på att vända armen (de vrid rörelser som är totalt förbjudna nu).

Men nu ska jag krypa ner hos dottern som sover sött tror jag är rätt trött efter dagen hade nog omedvetet laddat lite inför den det går ju inte att inte oroa sig lite och fundera på hur det skulle bli och vad som skulle hända.



dimma

Det känns som om jag går runt i en dimma just nu vet inte riktigt orsaken men min gissning är att de smärtstillande har sina biverkningar, sen blir man ju trött när kroppen behöver läka och så kan vi ju lägga på det att jag vaknar flera gånger per natt av armen o är det inte den så är det nått av barnen som gnäller. Så jag är inte hheeellllt på topp just nu.

De dagar vi är hemma även om det innebär städning ovs är sköna just nu. Även om det är frusterande med då det blir tydligt på så många sätt hur lite jag kan göra just nu. Jag kan ju inte ens damma själv utan hjälp med att vrida ur trasan det enda jag duger till är ju att plocka upp leksaker mm från golvet.

Jag hoppas verkligen att armen blir bättre snart för det känns som jag har 1000 saker jag vill och borde göra just nu. Städa ordentligt skulle behövas o då behöver jonas lite hjälp och sen är det en massa annat som behöver tas tag i. Baksuget jag har stillade jonas lite i alla fall genom att för första gången i sitt liv baka en rulltårta :) sa jag var sugen då var han så otroligt söt och gjorde en åt oss, kärlek det där.

idag blir det att leta pressent till en 2 åring efter det öppnis en sväng sen kommer troligtvis 2 kollegor över en snabbis efter det får vi lite fredags mys blir det i alla fall, ska bara köpa hem lite vindruvor så blir det bra :)

Lördagen bli lugn inga planer än i alla fall, söndagen blir det 2 års kalas och sen kommer bästa mamman hit på kvällen för att stötta mig och mysa med tjejerna under nästa vecka.


bilder på magen från idag

bilden på magen var inte helt bra så tog en ny i kväll så ni ser skillnaden ordentligt






och så magen med Sonja igen


Ledsen

Ledsen att jag inte skrivit här på nästan en vecka, men tanken på att sitta och skriva på dagorn lockar mindre just nu.

Även om det nya gipset jag har gör att handen lättare går att skriva med så innebär det att smärtan ökade MARKANT!!

För tydligen har fru Fagerholm inte bara 2 sprickor i armen och en lös ben bit/flisa nej nej nej för att göra det hela än mer intressant så ökar vi på det hela och har tydligen lyckats skada ledbandet i armbågen på 1, 2, 3 (!!!) ställen tydligen är det rätt illa på minst ett av ställena så nu är armen gipsad hela vägen om (hade bara gips på ovansidan innan) sen är den lagd i 90 grader med handflatan neråt svårt att förklara men det är långt från skönt. Nätterna vaknar jag ofta och eftermiddagarna + kvällen orkar jag inte mycket då smärtan brukar vara ordentlig då.

MEN mitt i allt är jag glad att trots att mycket är trasigt (vad mer skulle kunna vara det?) i armen så är ju inget helt av och inget som kräver operation. Men det hänger helt på hur ledbandet läker nu så får veta den 14/2 men sen är det minst 8 veckor rehab som väntar o en arm jag inte kommer få använda första veckan även om gipset försvinner då......

Är så otroligt, glad, rörd, tacksam för er alla som så självklart och hjälpsamt ställt upp för mig (och min fam).
Magdda, Anders, Amanda, Mamma, Pappa, Syrran och Jonas så klart så tar så otroligt fin hand om oss att se honom här hemma med barnen får mig alltid att bli så varm i hjärtat finare make och pappa får man leta efter så mycket kärlek <3 älskar dig!!

Men nu till något annat, jag är i vecka 18 nu (19 på lör) så på onsdag (8/2) ska vi på ultraljud ser fram mot det sååå MEN vi har ju tagit reda på könet de två senaste gångerna så nu sista gången vill jag bli överaskad vid förlossningen även om jag STARKT misstänker att det blir en pojke denna gången.


MAagen i v 20 med Sonja mitt på dagen



magen denna gång v 18 på kvällen efter mat + svullen mage mitt på dagen synns en liten mage men kan fortfarande ha mina vanliga byxor även om jag har mamma byxor pga av armen (man måste va smart slipper knappar o dyl) så magen är mindre denna gången. Med kläder på så ser jag inte gravid ut alls :( men det kommer väl snart!


 gipset på bilden är föresten det förra gipset sitter inte så nu, där är det som en linda utanpå som inte jag har idag + en annan vinkel men det är tyvärr lika långt (från knogen till armhålan)

bjuder på lite fler bilder från den senaste tiden även om det inte var så många som passade här (barn som tittar bort, suddiga osv är inte så kul för er)

















 pappan var snäll o lät henne ligga o busa med hans sko på golvet, stackars barn men glad var hon.....






Nu luktar det nybakat i hela huset, nämde innan för J att jag var sugen på nått fika och vad gör min underbara make då?? Jo han ställer sig och bakar! Det är kärlek det, men vet inte vad än då jag är portad från köket så får njuta av lukten och tanken på att han gjort det för min skull. Att göra sig så här illa får en verkligen att förstå hur älskad o omtyckt man är från flera håll. <3