Ska man göra nått kan man lika bra göra det ordentligt!

jag sitter här med en mycket god förklaring till att uppdateringen varit kass låter en bild tala för mig innan jag fortsätter skriva


     

nu ser inte gipset ut helt så där idag fick åka in och gipsa om igår då stödet jag behövde för handleden inte fanns på första gipset.

som ni vet så stod jag på näsan för 3 dagar sen (i söndags) och då jag/v har så underbara vänner som kom och höll mig sällskap (läs räddade mig) under måndagen (tis med men nu skriver jag om mån) var de här under fikat vid 3 när jag visade min arm så tyckte de jag skulle ringa sjukvårdsrådgivningen då armen var svullen. Jag kunde böja den någon cm framåt (men i fel läge handflatan ska va mot dig min var åt sidan o lite neråt) och inget upp höll armen i 90 graders vinkel det var stop där.Sjukvårdsrådgiv tyckte jag skulle åka in så Anders följde med mig o maggda (hans fästmö) och amanda var kvar hemma med alla barn (vi har alla 2 barn var). 

Vi kom in till akuten vid 15.30 tiden och det tog 1-2 timmar och flera ambulanser ca 10 under tiden vi var inne på akuten. Fick komma in till läkaren och han kände o böka frågade sen va han trodde och han sa att det var svårt att säga men mest troligt bruten. när han gått börja jag tok skratta vad annat kunde vi göra?
så sen satt jag bara och försökte intala mig o anders att det VIST baaara var en blödning.

 Men efter en vanlig röntgen så fick vi vänta snällt minst 1 tim till för att redan då han hämtade oss se att det var något innan han sa nått. Har en spricka precis framför armbågen och en precis ovanför den + att en ben bit har lossnat de kunde inte se på vanliga röntgen hur den ben biten låg så det blev att snällt vänta över timmen igen på skikt röntgen när vi ÄNTLIGEN fick gå dit så fick jag ju ligga där när trumman snurrade runt mig lite små otäckt faktiskt. Sen lång väntan på om det skulle bli operation eller inte (läkaren var innan röntgen ganska säker på att det skulle bli op), fick vi tala med läkaren igen och då var de osäkra på hur det skulle bli så blev gips från armhålan och nu går det till knogarna. Så det var att snällt fasta för min del så skulle de ringa mig dagen efer (tis). vi kom hem vid 22 så mellan 15.30-21.30 var vi på akuten kul kväll!


På tisdagen så hade ingen läkare ringt mig vid 10,30 var då vimelkantig (hade inte ätit sen 15 dagen innan o då bara fika) så då ringde jag upp. Läkaren opererade så sköterskan ringde honom och ringde sen upp snabbt igen med att det var ok. vid 14 ringde han och sa att benbiten som är av ligger så fint att just då behövdes ingen op TACK OCH LOV!!! Men fick komma in och gipsa om tyvär efersom de gipsat för kort men nu verkar de istället som att gipset sitter för hårt för fingrarna blir jätte kalla av och till + svullna armen har inte gjort så ont här än inte ens tagit alvedon men nu måste jag snart tror armen svullnat upp så mycket nu.

nu har jag andrum till måndag då det är dags för en ny bedömning av benbiten som lossnats läge, i alla fall som det som det ser ut just nu (har telefon tid i morgon pga av att jag blir så kall) så just nu ber jag flera böner om att slippa behöva op och att det inte blir mer än 3 veckor i gips. 

Nu hade vi tur som har snälla vänner (tack ni är bäst) som lägger ner flera lediga dagar på att stötta mig men jonas har 52 sem dagar att ta ut så han tar semester denna och nästa vecka och veckan där på kommer mamma hit så om inget tillstöter så ska vi fixa det här! Vi klarar det ju annars med men just nu känner jag inte för att behöva krångla ännu mera med vänner de har ju sina familjer och hem att tänka på med.


nu har jag skrivit mycket mest gnäll och armen värker så stänger ner här nu ska ta lite rulltårta och cola det är jag värd i kväll så ska jag se klart på förlossningskliniken.

(mina knän efter smällen )                

Aj aj snyft och buuuu

I kväll får man faktiskt tycka lite synd om mig, det är helt ok..... :(

Vår familj har fått lite underbara vänner här hemma som vi umgås en hel del med. Idag så var vi till badhuset vilket var väldigt trevligt och lyckat!! Gick bättre med båda barnen och min onda foglossning som kommit smygande mer o mer de sista dagarna och Sonja tog pappa i handen och ledde ner honom direkt i vattnet, hon kan annars ofta vara lite avvaktande o försiktig.

Efter flera timmars lek och stoj så bestämde vi för att vi bara skulle åka och handla sen skulle vi åka till dem och käka lite jag hade även en äppelpaj hemma som jag lovade att ta med.

Vi går från bilden och jag känner att det är halt men hinner inte mer än att tänka att jag ska gå försiktigt förens det bara smäller. Jag hann inte reagera på något sätt hann inte ens tänka att jag ramlade förens jag känner en FRUKTANSVÄRD smärta från armbågen jag låg där på knä bland alla husen och bara skrek av smärta i flera minuter innan jag ens kunde svara J när han talade med mig jag vet att jag tänkte att jag behövde ta mig upp och in till vännerna för att inte oroa barnen men det gick inte smärtan tog över så totalt.

Efter en liten stund kunde jag trots smärtan med hjälp från J i alla fall ta mig upp märker då hur blodet sprutar från ett av fingrarna, jag höll nämligen i pajformen som självklart gick sönder och jag måste ha skurit mig så fint för hade det inte varit för allt blod hade jag inte märkt att jag skurit mig på en bra stund.

Så jag var just en snygg syn stackarna fick se blod på hela handen + jack armen och en armbåde som gjirde så ont att hela jag skakade (men det var nog choken!)

så blev ompålstrad och omhändertagen väl (tack snälla) men det blödde ordentligt så det vita plåstret blev vitt fort.....men skar upp nästan hela vägen mellan nagelbandet o knogen det såg jag inte fören efter en bra stund.

Armen känns lite lite bättre nu OM jag inte rör den men det måste jag ju för att få igång den gissar jag, kan böja den lite framåt men inte helt och snet mot hur jag böjer fram den andra, upp kan jag MAX få upp handen till 90 grader mer vore en omöjlighet det gör så ont och är stelt. Nu är det 6 timmar sen jag rammlade och jag kan få ner armen någon centimeter till mot från när jag föll men det är allt och men det gör ont hela hela tiden. Som ttur är i alla fall så kan jag röra fingrarna och det borde ju tack o lov betyda att det inte är nått av i alla fall (hoppas jag) får se de närmaste dagarna.

Har sån tur i oturen att M och A kommer med sina barn i morgon enbart för att finnas där för mig när jag ställer till det så här, är glad och så rörd över att ha vänner som utan tvekan båda väljer att lägga sin lediga dag på att komma hit när jag gjort mig illa det värmer mig hela vägen in i hjärtat tack ni underbara!


nakenfis

Just nu har en en dotter som springer runt som en liten nakenfis här hemma, och det är ingen slump att det är så.

Sonja har de snaste veckorna visat att hon inte vill ha blöjan på sig lite då och då under dagen därför bestämde vi oss efter en stunds fundering på att försöka få henne blöjfri i alla fall på dagen till att börja med så gott det nu går.

Jag ser ingen orsak att stressa fram nått men eftersom hon själv tydligt visar att hon inte vill ha blöja hon verkligen kämpar för att dra av sig både den och byxorna.


Det är ju värt ett försök att låta henne springa blöjfri i alla fall här hemma, nu i kväll får hon springa runt i t-tröja och inget mera så sätter vi henne på toan 1 gång i timmen. Men jag ska köpa trosor åt henne i dagarna som hon kan ha här hemma i alla fall.

Jag räknar kalt med x antal olyckor de närmaste veckorna innan hon sakta lär sig att känna igen kroppens singnaler. 

Vi har satt henne på en sån ring som man lägger på toan
 



de första gångerna så satt hon bara någon min om ens det men idag så satt hon lite mer än 5 min och var jätte glad vi läste som vi gjort varje gång och lill hönan lyckades till allas förvåning bjasa LITE med betoning på lite det var en ordentlig fis som kom men behöver jag säga hur mycket beröm hon fick?

Nu har det gått 30 min sen första besöket då sprang hon själv in på toan så gick för att se vad som hände, då står hon och försöker lägga dit toaringen <3 så satte uppe henne igen men denna gång hade vi bara tålamod någon min men det var viktigt att bli torkad o att få spola det kom hon ihåg från förra besöket vist så det får vi nog köra som en liten rutin går ju ingen skada bara hon gillar det.

Blir intressant att se hur detta kommer att gå, lite osäker på hur vi ska göra med förskolan men tror inte jag blandar in dem innan jag ser att hon verkligen fattar och är redo så blir det en mjukstart men vet inte om det är bra eller dåligt. Glad vi har GOTT om tid på oss i alla fall!

Jag kan :)

Just nu utvecklas sonja nått enormt känns det som det kommer nya ord nästan varje dag nu kan hon:

Hej
Tack
Hejdå
Jag
Jaså
Nej
Ja
Sladd (sagt en gång men i alla fall!) hon höll i sladden(min laddare) när hon sa det
golv
mamma
dadda (nästan pappa)
kajsa (eller det är inte helt rent men nästa)
mjau (säger ofta när hon ser en katt)
boll

sen är det mååånga ord hon inte säger men man ser tydligt att hon förstår med som om man ber henne hämta något som en leksak eller mössan osv då gör hon det. Säger jag att vi ska byta blöja går hon till skötbordet, hon har blivit riktigt duktig på att lägga pussel och det pusslas på hög varv nu sagor ska vi med läsa (pekböcker är bäst) där är hon duktig på att se en sak på en sida och finns det en likande på en annan sida minns hon det och vill se den försa igen bläddrar själv o vi läser det hon pekar på. skulle kunna skriva en hel del till här men det är nog bara stolta mamma som tycker det är nått att läsa om =)

Här om dagen hade hon lekt med kajsas mössa när jag visade med hämder (peka på huvudet på mig o på kajsa) och frågade flera gånger var kajsas mössa var, när vi kom ut i hallen ser hon på kajsa och så visade jag sonja hennes egen mössa och peka på kajsa då säger hon jaha och så går hon och hämtar mössan :)

Kajsa har med utvecklats en hel del med hon kan nu snurra runt från mage till rygg och rygg till mage, sitter helt utan stöd i 1-2 minuter utan att falla (OM hon inte tar något vid sidan då faller hon innan), ligger hon på mage så håller hon upp huvudet jätte bra också försöker hon ta sig fram med lite små sprattel (men hon rör sig inte framåt än) men det är så roligt när man ser att viljan att krypa kommer tror hennes liv kommer bli bra mycket mindre gnäll när hon kan upptäcka sin omvärld lite mera tror hon är lite frusterad just nu. 

By the way så hade jag lite kontakt med vårt bvc igen idag om kajsa och de tyckte då hon började att bli bra i går det var nått mellan diarre o vanligt men idag så var vi tillbaka på diarre stadiet igen. 
De tyckte att majs vällingen borde göra det mer fast dag för dag o att det inte ska gå tillbaka även om det var så kort tid, jag passade då på att fråga om majsvällingen som hade skummjölkpulver i sig och det är ju laktos idet som jag trodde. Så nu är det 100 % laktosfritt i 2 veckor. Sen ringde hon även o talade med barnkliniken om vi hade kunnat få en tid men de hade nekat det om hon inte skrev en remiss så på mån senast ons så kommer de skriva en remiss till barnkliniken eftersom kajsan haft problem nu av och till sen hon föddes. 

Jag är osäker på om jag tror det är laktosen som bråkar, MEN vi måste ju börja i någon ände men nått är det annars skriver man inte i 3 timmar efter att man ätit som hon gjorde igår vara bara att gå runt och bära, sen satte vi henne i sulkyn och körde lite inne då kom hon till ro till sist. Men det märks att något stör frågan är bara vad kan ju va allt från omognad till allergi just nu (tror mer på första men vill veta säkert, vill inte att min skrutt ska ha ont och sen inte veta att vi hade kunnat göra mera)


Nu blev det långt som vanligt men thats life! Trevlig helg alla!

Läkar besök

Kajsa har ju varit dålig till och från i magen sen hon föddes mer eller mindre men sen mellan dagarna så har hon som jag nämt haft diarre snuttan.

Så igår blev det därför ett besök till BVC och barn läkaren som inte alls tyckte att det var onormalt att ha diarre i 3 veckor (??) när det bara vara 3-4 diarre blöjor (alla bajs blöjor) per dygn och inte runt 6 st så var han inte så oroad att de sen är massor i blöjan när den byts även om man byter direkt var inte så anmärkningsvärt (?).

Det faktum att hon börjar gnälla efter att ha ätit brydde han sig inte så mycket om direkt sen var det lite annat med.

Men summan av besöket blev att hon inte ska äta vanlig välling utan majs välling och laktos fritt i minst 2 veckor (det tar 1 vecka för all laktos att gå ur kroppen) för att kunna se effekten.
Men det jag inte förstår är att majsvällingen har ju skummjölppulver i sig men det kanske inte innehåller laktos då?

De ville att hon skulle äta en morots"soppa" var 3:tredje timme i första hand men den vägrar hon äta min tröja var lila med orange prickar men ska fortsätta försöka få henne att ta den men hon äter ju nästan inget annat än välling, gröt och frukt pure (bara lite majs pure) så har inte höga förhoppningar att det ska gå men måste ju försöka och kanske med lite tur är jag den mest envisa.

Men är glad hon tycker att majs vällingen smakar ok i alla fall den kan kanske hjälpa hon fick första gången i går kväll så lite för tidigt att se om det haft någon påverkan men sen har vi haft turen att slippa byta bajs blöjor än (med tanke på att klockan är 12.15 så har den nog påverkat henne lite).

Så nu kör vi med majsen ett tag, lilla föken ropar på mamma nu och talar om att hon vaknat från sin middags lur så ska ta upp skrutt!

tröttmössans dag idag

Det är inte bara tjejerna som åkt på förkylningen utan även mamma. I natt så sov båda två mellan 18-8.10 (!!) normalt så somnar kajsa vid 17-18 och sonja runt 19.30 och sen vaknar båda mellan 7-7.30 så vist inte mycket längre sov morgon men de sov utan att vakna o gnälla nått alls.  

Men dagen har gått över förväntan även om det har varit pip och gnäll så var det främst Kajsa och nu på eftermiddagen var det som alltid som värst. Nu var M och hennes go ungar här så hade en hjälpande arm när min ork tog slut alltid lika skönt. 

Kajsa är nu inne på sin tredje vecka av diarre så i morgon då bvc har tel tid är det jag som ligger på o ringer eftersom de har läkartider på onsdagarna med. Börjar starkt fundera på om det är något med maten då hon oftast inte vill äta nått mer än gröt o vällingen kan det ju vara någon intolerans. Hon har ju fått astma och den kanske inte behöver vara så ordentlig om det här kommer till rätta. Hon är nämligen rätt påverkad i andingen spec på kvällen och det är även på eftermiddagen kvällen som jag upplever att hon är som gnälligast även om hon brukar gnälla efter maten med så ökar det senare på dagen. 
Men att ha så ordentlig diarre som hon har kan inte vara bra läste på nätet nu i kväll att majsvällingen kan fungera så ska köpa det i morgon, men samtidigt vill jag veta varför den fungerade om det blir så att den gör det, tex är det ju inte gluten i den behöver ju inte va så illa kan ju bara vara fibrerna som stör henne men vill veta vilket. 

Sonja somnade ca 30 min nu vid 16 tiden så fixade middag åt Kajsa och la henne innan jag väckte henne för att få mat i henne. Efter maten så bytte vi om till pyjamas och då ville lilla fröken gå upp och lägga sig och hon somnade i sin säng MEN tyvärr rinner min näsa som en snok så när hon sovit i ca 10 min smög jag upp för att snyta mig men nääää då vakande hon JÄTTE pigg så just nu lever hon rövare här och det är inte läge att försöka lägga henne än men ska ta med mig henne och natta oss båda om 30 min då har hon hunnit leka av sig lite igen så här pigg har hon inte varit på hela dagen.

försöker uppdatera i morgon om i fall jag fick fatt på bvc annars vet jag inte men då blir det nog att ringa till vårdcentralen.
 

nu är ungen sjuk ingen tvekan om det inte

Som ni vet har vi kämpat med Sonja och hennes sömn och under helgen har lilla fröken varit grinig och små snorig. Under söndagen blev det mera så var lite tveksam till om hon skulle få gå till föris idag eller skaffa barnvakt under tiden jag och Kajsa badade men hon verkade pigga till sig under kvällen på söndagen och var rätt pigg i morse så bestämde att hon fick gå men sa till fröknarna att ringa om hon blev värre och att hon gärna fick sova om hon behövde (annars brukar vi be att de håller henne vaken om det går är hon trött får hon klart sova men det blir så sent då).

Men när jag hämtade hade pedagogen ute precis släppt in Sonja för hon låg bara och skrek på marken (det är INTE likt henne hon gillar att leka ute annars), hon skulle inte alls med hem vi hade en brottningsmatch där på golvet och till sist insåg hon att det inte var läge att bråka även om skon sprakades av x antal gånger både på föris och sen i affären med.

Hemma sen så lekte Kajsa i babygymmet och gåstolen nöjd och ganska glad lite små gnäll bara. Sonja hon satt bara i mitt knä eftre att båda fått lite mellis i sig och ville inte göra mer än att läsa lite och dricka vatte (bra att hon dricker i alla fall) efter maten så satt hon och pappa och myste i fotöljen vilket ledde till att hon somnade i hans famn redan vid 18 (något som inte skett på flera veckor nu) Så det är lite ovant att ha flera timmar av vaken vuxen tid utan barn.......men väldigt skönt då jag med är förkyld och tung i huvudet just nu men är glad att dagen har gått så bra trodde knappt det med 3 förkylda här hemma (alla utom J) men vi får väl se hur tisdagen och onsdagen blir då blir vi hemma alla tre och det lär nog gå lite upp o ner under dagen med humöret på mina 2 sessor. Men inget som lite planering inte fixar även om jag laddar lite för det med blir ju inte helt lätt inte. Sen får vi se hur torsdagen blir om det blir föris för Sonja eller ej beror på hur det här utvecklas under de här 2 dagarna är ju endå hemma så varför släppa iväg henne till föris om vi inte måste?

Så om jag inte bloggar tis/ons vet ni varför (fullt upp med barnen mina men vi får se vad som blir av det)

när ska tanden titta fram då??

Kajsa har kämpat i snart 2½ vecka nu med en mage som är lite upp o ner med diare som gör att vi måste gå upp minst 1 gång per natt för att byta blöja på skruttan.
Hon har mat strejkat ett tag (nästan bara ätit välling) men igår fick jag i henne en liten burk med majs och potatis pure så det var en skön kännsla att det gick 1 att få i henne lite mat 2 att det var något annat än gröt, frukt pure och välling.

Misstänker starkt att det är en tand som bråkar men det synns eller känns inget så i morgon ska jag ringa bvc och råd fråga lite men hon har inte minskat nått i vikt i alla fall så det är skönt.


Så nu måste tanden klämmas fram snart!!

Sonja har ju haft det kämpigt med att somna och eftersom vi hade gäster i helgen så fick hon sova i vår säng vilket inte gjorde nattningen igår lättare direkt.........men hon somnade i alla fall i sin säng det tog bara en timmes kamp, men det gick. Hoppas det blir lättre i kväll nu har ju jag varit hemma 3 veckor så det värsta testandet börjar gå över igen.

En helg senare......

just i helgen har vi haft besök av makens familj så det har inte funntis tid att uppdatera direkt, men ett besök på boda borg har vi hunnit med och det var verkligen roligt!!

Vi fixade 6 celler på 2 timmar det tycker jag va bra för att vara första besöket då hon i kassan sa att man ungefär fixade 1 i timmen.  Kul var det även om jag har blåmärken idag och träningsvärk så var det värt det :)

Men har varit galet trött denna söndag hade nog kunnat sova mig igenom hela dagen om jag hade kunnat men det blir en tidig kväll så kanske det rättar till sig.

I morgon är det babysim med Kajsa om inte hon är mer förkyld vill säga, så får vi se lite hur Sonja mår med för hon har verkligen inte varit pigg i kväll eller nu är hon rätt pigg men hela eftermiddagen har varit en trött o gnällig tjej hon brukar inte få sova middag eftersom hon är vaken så sent då men idag fick hon sova 30 min först men hon var så slut att det blev 30 min sova/mys i min famn med hon orkade inget annat snuttan. Men nu är hon glad o pigg även om hon är lite hes o små hostar så avvaktar med om det blir föris eller barnvakt för henne imorgon i alla fall under tiden jag och kajsa badar det får va lite öppet tills vi ser hur de små mår.


Annars blir veckan lung, får lite provsvar i morgon (om sköldskörtlen) som jag gruvar mig lite för hoppas verkligen att de inte visar nått galet det är 50/50 om det är sköldskörtlen som vaknat till liv eller om det är fröet i magen som spökar det återstår att se.

På tisdag håller jag kanske sonja hemma så ska vi umgås med lite vänner i stället för föris, onsdag får vi se om det blir öppna eller inte bror på hur vi alla mår, tors är det föris för sonjan och fre är öppen för äventyr på eftermiddagen kommer en vän som blir kvar över helgen alltid lika roligt :)

Sov strejkaren och mat vägraren

Ja de båda rara figurerna bor här hemma klockan är just nu 20.04 och Sonja är ny badad men pigg som en mört och jag suckar högt önskar att hon ville sova snart så att vi får någon vuxen tid alls idag nu är Kajsan vaken med men hon ligger nöjd i sängn J var upp med välling nyss men det ville hon inte hon gapade inte ens.

Just nu lever kajsa på detta:
EV välling under natten (långt i från var natt någon gång i veckan bara)
välling vid 7-7.30
Gröt vid 10 tiden
fruktpure (har börjat försöka ge henne någon mer matig pure som morot mm men hon kräker nästan jämt av dem) vid 12-13 beroende på när hon vaknar hon brukar sova i 2-2½ timme på förmiddagen.
Sen mellis vid 15 tiden lite fruktpure
Middag då vi försöker ge lite matigare pure igen men oftast gröt vid 16.30
sen får hon välling och hon inte äter nått annat (inte ovanligt)
mellan 21-00 brukar hon vakna och vill ha välling men det är inte varje natt vi ger henne välling innan vi går och lägger oss oftast vid 21 men inte alltid hon tar den numera.

Hon växer fint men svårt att inte oroa sig i alla fall att man gör nått fel, men hon är uppenbarligen inte riktigt redo för nått mer i mat väg än, ska överlägga lite med bvc när de kommer nästa gång (nästa bvc besök är ett hem besök då de ska göra ett sk boel test på henne (hörsel) då brukar man kunna tala lite mer ostört om allt rätt skönt.

Men nu ska jag ge sonja henne hörn i soffan de är det enda ställe ungen somnar på just nu, känns lite hopplöst vissa kvällar men någon gång ska hon väl somna i sin säng o sova i vettig tid hon med.

Märklig lunch

Börjar med en uppdatering i projektet Söva Sonja och hon verkar själv vilja somna i soffan för nu har hon själv gått och lagt sig där och smnat 2 kvällar i rad. I för går vid 19 och i går vid 20.30 sängen bara lekte hon i plus att min rygg en tål att bråka med henne en massa nu så då fick hon somna där hon kunde så bar J in henne sen. Hon sov hela natten i natt med (jippi) så nu har vi fått två nätter där vi inte vaknar av en hysterisk sonja, Kajsa vaknade 5 i tolv och ville ha välling men hon somnade direkt om efter att hon fått lite ny mat.


Idag började Jonas sent 12.45 så han åkte nästan precis så vi har haft morgonen ihop känndes nästan ovant under alla år han jobbat nu så har han ALDRIG börjat så sent innan så vi lämndade Sonja på förskolan, gick till mitt jobb lämnade över nycklar och hälsade på alla små underbara barn sen hem när kajsan fått lite lunch i sig så sov hon sött (eller rättare sagt hon sover fortfarande 2 tim ligger lilla damen nästan så man ska sätta klockan efter henne 11-13) så Jonas och jag fick för ovanlighetens skull äta lunch ihop ensamma minns knappt när det hände, även om Sonja skulle sova (nu vill vi inte att hon sover middag pga av hur svåra/sena kvällarna blir annars) så vill vi att hon äter på någerlunda regelbundna tider så det inte blir för stora variationer i tiderna för maten.

Men nu vilar jag på soffan innan tvätten är klar sen får vi se vad dagen erbjuder ska kanske träffa en vän men inget bestämt än vad vi ska göra den som lever får se, i morgon blir det öppna förskolan i alla fall :)


BF

Det var föresten en kommentar här i bloggen om när mitt BF är och best jag svarar innan jag glömmer (kul du hittade min blogg föresten!!) och BF är den 7/7-12 MEN
det kommer bli tidigare eftersom det blir en igångsättning då det började med en kraftigblödning av att moderkakan hade börjat lossna (så att vi undviker risken att den lossnar helt denna gången blev rätt chokad av det som skedde i alla fall efter att allt var klart). Plus att det gick fort 5 tim från blödningen och vattenavgång och 2 tim från första värken är vår tjej född och vi har en bra bit till sjukhuset där jag ska föda. De kommer börja kolla redan i v 37 på måndagen är jag mogen då blir det på ons eller tors annars kollar de veckan där på osv tills det blir dags.

Har inte velat fråga mer än så än även om jag har 1000 frågor om allt så känner jag att de får vänta lite är ju bara i v 15, ingen anledning att stressa på med sånt nu är fokus att jag o liten i magen ska må bra, de lite större utanför magen med så klart :)

2 inlägg på under 1 timme på samma dag inte illa det !

Kollade precis statestiken i bloggen där kan man se antal sidvisningar + unika besökare och nu sen nyår så har bloggen haft runt 30 unika besökare per dag jösses va glad jag blir att så många läser det trodde jag inte. Så kommentera gärna och är det nått ni vill jag ska skriva mer om säg till!

Ryggont, barn som är som klister det är livet på en pinne det!

Igår så fick Jonas ta lite sovmorgon (han går ju upp 5 på morgonen när han jobbar så det var han värd), jag skulle fixa frukost till töserna som vanligt och böjer mig framåt för att lyfta upp Sonja och det var precis som det sa PANG i ryggen och sen var det precis som att en bit av höger sidan på ryggen ung vid nedrersta revbenet stod i brand det gjorde så sjukt ont trodde först det var ryggskott för det tog verkligen andan ur mig. Kämpade i alla fall på till J kom upp sen la jag mig med en vetekudde och tigerbalsam (man får egentligen inte använda det eller voltaren som gravid men tigerbalsam är naturliga saker så i en kris tog jag det snällaste). Men det var dumt dumt dumt av mig att lägga mig ner insåg jag efter en timme eller så det gjorde nämligen ryggvärken 10 gånger värre!

Så det var bara att bita ihop gråta en skväll ta hjälp av maken och ta sig upp och göra lite här hemma. Det hjälpte faktiskt även om smärtan så klart inte försvann så kunde jag fungera lite mer normalt det enda som inte gick var att lyfta barnen så det var tur det hände när J var hemma!

I natt har jag vaknat flera gånger i timmen av smärtan så var osäker på hur dagen skulle gå, men efter att jag bekladat mig lite på facebook igår så sa 2 vänner att de gäna kom över med sina barn om det behövdes. Trodde nästan i natt att jag skulle behöva ringa dem idag. Men kom upp och gav barnen frukost fick sonja till föris och Kajsa och jag åkte och babysimmade och även om ryggen känns lite så är det inte alls i närheten av hur det var igår o natt.


Tjejerna bjöd föresten på en underbar överaskning i natt! Sonja sover ju just nu på en extra säng i vårt rum då hon vaknar 3-4 gånger på en natt annars rusar ut ur sitt rum helt hysterisk över att vi inte är hos henne men blir lugn så fort vi är där och lägger oss. Så vi började med att ligga i hennes säng och sova med henne men dm sv sängen är inte så skönt direkt. Så då kom jag på extrasängen som hon sover på nu vaknar hon o går upp lägger vi bara tillbaka henne. Kajsa brukar vilja ha välling 1 gång under kvällen/natten så jag skulle ge henne vällingen vid 21 då vi la oss men det ville inte fröken ha. Tänkte i mitt stilla sinne att hon kommer vakna i natt då men ok då blir det så. Men näääää INGEN av dem vaknade de kanske kände av att mamma inte kunde komma lika lätt vem vet? Men håller en tumme att de börjar vända sina vanor nu men väl medveten om att en natt knappt gör så stor skillnad men en bra början synd bara att ryggen spökade hade ju varit skönt att få sova en hel natt ostört någon natt ibland i alla fall :)

1 ½ timme kvar tills Sonja ska hämtas undrar vad vi ska fylla den tiden med ? Kajsa sover gott efter badet (hon dök för första gången o sa inte ett pip!) egen tid tror jag det blir för disken är fixad, tvätten ska bara vikas lite gardiner= lättare när man är 2.

hjärtat i magen

Vad är det som bökar runt i magen?

Pojke:
(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
(x ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
() Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början                          (det kom sen)
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
(x ) Dina fötter är kallare än vanligt
() Du sover med kudden mot norr
() Bebisen ligger högt i magen
(x ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
() Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
(x) Du sover helst på din vänstra sida
(x ) Du känner dig ofta ledsen
(x ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
() Bebisen sparkar hårt och ofta
() Bebisen har hicka sällan / aldrig
(x ) Du har enorm utstrålning som gravid     (får i alla fall höra av andra att jag ser vacker ut som gravid)
(x ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x ) Du har mycket halsbränna

 

Flicka:
() Lite eller ingen halsbränna
() Du känner dej oattraktiv
() Babyn hickar mycket
() Babyn sparkar mindre, bökar gärna
() Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x ) Du är ofta irriterad
(x ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
( x) Du visar händerna med handflatan upp
() Du har en svag pigment rand/ ingen alls
() Din mage är bred
() Du har en platå på magen
() Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
() Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
() Pappan går upp under graviditeten   
(x ) Du o din mammas relation är oförändrad  
() Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
() Du har grumlig och blek urin
(  ) Du kan andas som vanligt
( ) Du är sugen på frukt och sallad   
( ) Bebisens hjärtslag ligger över 140
( ) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice

Resultatet                               
Pojke:  17 // 6 
Flicka

Resultatet med Sonja                                
Pojke:  8 // 18 Flicka

hittar inte om jag gjorde testet med Kajsa just nu men får leta lite sen om jag får tid :)

Lite lustigt att det blev så olika blir spännande att se när jag kan fylla i mera men det verkar ju som att mag kännslan är rätt denna gången har sagt pojke nästan sen dag ett men kille eller tjej vilket som är välkommet


hjärtat i magen

Går snart in i vecka 15 på lördag så den här gången går det fort men det skulle jag inte ha sagt för någon vecka sen.

Eftersom jag tog ett dagen efter piller pga av att en kondom gled av så kan mensen bli sen då regerade därför inte när den var en vecka sen men när jag började frossa i feferoni så började jag undra vad det var och eftersom mensen fortfarande inte dök upp så tyckte jag att det var läge för ett test, så J köpte hem ett och tja strecket som visa att det var posetivt det var det som kom först dvs inget tviviel om saken här inte, men har varit tvungen att testa om efter det för kunde först inte fatta. Vi bestämde att ta veckan för att fundera och besluta oss på torsdagen satt vi och verkligen pratade om de olika alternativen men båda två hade mer eller mindre ställt in sig på en trea och allt det innebär.

Men denna gången har jag redan satt ner foten och bett om att det redan på bb ska finnas ett preventivmedel som jag kan ta som fugerar för mig har en leverpåverkan som gör att jag inte får äta vad som (därför jag inte ätit nått denna gången de viste inte riktigt och 2 läkare sa de skulle kolla och återkomma ingen har hört av sig än.....).

Jag har verkligen mått annorlunda denna gång, med tjejerna mådde jag illa antingen bara morgon eller kvällen och nästan redan från start. Men nu har jag mått illa hela tiden men först från ung vecka 7-8 nu i v 15 börjar det lätta lite och jag mår mest illa på morgonen med tjejerna spydde jag massor men även om jag gör det denna gång med så är det inte lika mycket trots att jag äter mindre nu än tidigare gånger så har jag bara gått ner 2 kg med tjejerna gick jag ner 5 kg båda gångerna. Alla har påtalat hur pigg och fräch jag ser ut (även när jag själv tycker att jag är långt från det).

Det som är komiskt är att ALLA verkar tror det blir en kille denna gång, och vi får bara kill namns tips när jag ställde frågan till både min och jonas mamma om vilka namn som fanns i släkten talade jag allmänt men båda två gav bara killnamn =) Fast för min del hoppades jag nog mer att K skulle va en kille än att jag hoppas nu det känns inte alls viktigt nu jag vill bara få ett barn som mår bra det är allt. Eftersom vi tagit reda på könet på tjejerna så känner jag denna gången att jag inte vill veta J vill veta men han fick ju bestämma när K kom så nu är det min tur.

Eftersom vi vet att det blir en igångsättning någon gång från v 37 (då de kommer börja komma mig) detta är ju om inget oväntat händer så att det blir snitt men eftersom jag hade en så snabb förlossning med Kajsa 5 timmar från att vattet gick och 2 timmar från första värk + att moderkakan hade börjat lossna så blir jag igångsatt av humanitära orsaker dvs att jag ska hinna in i tid till BB.

Jag blev så otroligt chokad av hur allt gick runt Kajsas födelse så för mig var det otroligt viktigt att bli igångsatt det är en trygghet som inte går att beskriva för mig. Jag vågar inte riskera att det händer igen tänk om moderkakan faktiskt skulle lossna helt?? Den tanken skrämmer mig nått grymt!

Även om det kommer kännas konstigt att åka till sjukhuset och veta att man ska föda barn idag men inte fått värkar eller nått än, kommer nog kännas väldigt märkligt även under igångsättningens start att veta att det som de gör kommer ge mig smärta även om den leder till ett barn, men tyckte det var tufft bara ca 1½ - 2 timme så ska nog stå ut epidralen vet jag ju fungerar bra på mig så drar mig inte för att ta den om jag måste även denna gång, varför ha mer ont än man behöver? Sen vet man ju aldrig om jag hinner få den eller om läkaren är upptagen osv.... 

Omställning

Det är svårt att få tiden att räcka till för bloggen just nu, jag har nämligen en mycket klok liten dotter här hemma (även om hon råkar vara storasyster) som hatar att mamma och pappa sitter vid datorn och visar det mycket tydligt genom att bli arg och putta bort våra händer fårn datorn så det är bara att glömma även om man bara ska kolla nått fort eller betala räkningar mm det får ske när hon är på förskolan för på kvällen är hon en envis dam som numera lägger sig mellan 20-21 oftast närmare 21 så någon egentid på kvällen är bara att glömma nu.

Men det har varit en omställning att vara hemma igen, har ju alltid haft Jonas hemma (och han mig på eftermiddagen/kvällen i alla fall) så det är en stor skillnad nu då Jonas har varit borta mån-ons så har jag varit helt slut och det känns som jag aldrig får sova och alltid har ett barn på armen minst. Men vi måste få in nya rutiner här hemma det är en stor omställning för barnen med självklart.

Den tuffaste tiden på dagen är eftermiddagen då Sonja speiellt brukar vara grin olle och bara vill vara i famnen vilket gör der svårt att möta Kajsas behov alla gånger och för att inte tala om att laga mat. Så en stor del av dagen spenderas på golvet och sen får man underlätta för sig själv i måndags lagade jag mat på förmiddagen så vi fick middag 2 dagar fram så att laga maten på förmiddagen när K sover och S antingen är på föris eller med mig är nog den enda lösniingen.

Nu har vi gått ut till alla med att det kommer ett barn till och självklart blir många förvånade. MEN (!!!!) det är vårt liv och det beslut vi tar har vi fattat genom att noga fundera och överväga de olika alternativen. Självklart blev vi med förvånade och chockade då vi använder preventivmedel och var mer noga nu med K så var det lite att vi gjorde 2 försök att få en bebis till och det tog sig fortare än vi anade, men detta barn var inte alls så. Därför tog det en vecka att fatta ett beslut och sen ytterligare ca 2-3 veckor innan det verkligen landade i oss helt. Men ju mer jag funderar på det hela så var det här helt rätt för oss jag vet inte om jag hade orkat börja om igen när Kajsa och Sonja hade kommit upp i 2-3 års åldern jag tror helt ärligt inte att det hade blivit så utan att det här var rätt för oss. Sen säger inte jag att det är det bästa för oss är det det men långt från alla kommer säkert vara slut körd och trött och klaga men vilken 2 eller 3 barns mamma är inte det heller?

Så jag brydde mig helt ärligt mer och folks åsikter när jag väntade K än nu, jag och J vet att vi tar det beslut som är bäst för vår familj även om jag önskar att K i alla fall hade kunnat få bli 1 år innan detta hänt. Men det är vårt liv och vi är de som finns för våra barn oavsett vad eftersom vi bor som vi bor så är barnvakt en lyx som vi sällan har möjlighet till dessutom. Inte så att vi hade använt barnvakt mera om vi hade föräldrarna nära men det hade ju blivit mer naturligt att de tog barnen en kort stund då o då. Jag glädjs över det som komma skall och det förväntar jag mig att andra gör med! Respektera vårt beslut är det minsta vi kan begära. ¨
Nu blev inlägget långt annars hade jag nog skrivit mer om skrutt i magen men får återkomma om det, liten mår bra i alla fall vi har fått höra hjärtat slå, Sonja var nog den som tyckte det var mest spännande =)