Hemma i Laholm

Är hemma hos mor och far i Laholm igen. Skönt faktiskt att komma hem igen men trodde nästan inte jag skulle komma hem eller tar nog i nu men som vanligt så strulade SJ till det. Tåget som var förre oss från Södertälje gick sönder så vi kröp fram från från Södertälje till Skövde  I Skövde så kunde tåget före oss byta spår och alla de passagerarna kom över på vårt tåg. Men det resulterade i att vi var 30 min sena vi skulle ha varit i Göteborg vid 9.16 och till tåg ner till Laholm gick 9.40 men vi var inne 9,45 och mitt tåg vägrade vänta alla andra tåg med övergångar från vårt tåg, men eftersom det var ett öresundståg så har de andra regeler men dåligt riktigt dåligt i alla fall.  Så det resulterade i alla jag fick boka om min biljett och åka 11.40 !! För 10.40 tåget var fullbokat är det inte så man blir konplett galen jag hade bokat biljetten för att vara hemma tidigt men så vart det ju inte sen var öresundståget försenat vad annars? Så jag skulle varit hemma 11.13 men var hemma först 13.35.

Men nu har jag hunnit med att hitta ett tyg till tärnkläningarna ska bara kolla med en av tärnorna (A) att den passar med hennes hudfärg så ska jag be Malin att hon letar i Thailand och köper med sig hem. För tyget var precis den färg jag vill ha och så passar den alla 3. Sen har jag lite halft avslutat mitt konto här nere på banken har nämligen bytt bank, men glömde internät dosan som man betalar med så måste ha med den nästa gång så det vart ju lite otur men får ta det nästa gång men är ju skönt att ha det fixat gilar inte att ha sånt ogjort.

Telefonboken

Får väl haka på jag också då.

Har du kysst nummer sju? Det är en av mina bästa vänner Caroline men nej kan inte missas att jag kysst henne i alla fall.....
Har du träffat nummer nio i veckan? nej det har jag inte gjort det går till läkaren på huddinge sjukhus
Älskar du nummer tio? Det är David jonas lillebror så vet inte om jag kan säga att jag älskar honom men tycker mycket om honom.
Har nummer sexton gått i samma klass som du? Nej det är Gunilla en vän till mamma som är lite av en extra mamma till mig då jag kännt henne i så många år nu.
Brukar du hänga med nummer nitton? Nej det är en föredetta kollega
Gillar du nummer tjugosex? Absolut det är mammas bästa vän så det är extra mamma nr 2. Hon bor dessutom på värmdö så vi har nära och ses lite nu och då.
Vet du om nummer trettioett har ett förhållande? hehe ja det gick till mammas mobil så det behöver nog inga närmare förklaringar.
Hur känner du nummer trettioåtta? hehe det gick till nummerupplysningen
Är du intresserad av nummer fyrtiotvå? men hallå det går till pappa så nej intresserad av honom är jag inte eller det beror ju på vad man man menar med intresserad, jag är ju intresserad av vad som händer i hans liv.
Hur länge har du känt nummer fyrtionio? hmm Det gick till AM och henne har jag känt i 3 år nu tror jag det blir om jag räknar rätt nu....


sjukskriven en vecka till

Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Huvdet säger en sak och kroppen som börjar komma igång igen säger en annan sak men det är lite tveksamt så där. Jag vill ju börja jobba igen och känner att kroppen inte riktigt skulle orka med det än även om jag är på gång. Jag blir bättre och bättre för varje dag men känner mig inte stark nog att orka jobba en hel dag än. Jag orkar några timmar sen behöver jag vila vilket blir svårt på jobbet eftersom jag ju är lärare.

Nästa vecka är ju höstlov så det känns ju inte så farligt att vara sjukskriven den veckan med. Det kommer att kännas konstigt att komma tillbaka har ju då varit hemma en hel månad men det har varit helt nödvändigt för att jag skulle bli frisk så det är inget att orda om det.  Nu är det bara att fortsetta på den vägen som jag börjat så kommer jag bli bra jag äter som en häst, promenerar och blåser i ett sugrör i en flaska med vatten låter fånigt men det gör underverk för lung kapaciteten. 

Jag kommer vara bortrest från och med i morgon och kommer hem på söndag så det blir nog inget mer bloggande innan jag kommer hem igen. Jag kanske bloggar i morgon innan jag åker om andan faller på ska inte vara i Stockholm förens vid 11.30. Men sen ska jag duscha och hinna packa det sista så tiden rusar nog i väg skulle jag tro. Sen vill jag inte komma försent så kommer säkert vara inne i Stockholm redan vid 11.00 det betyder att jag måste åka hemifrån vid strax innan 10 bussen går 9.53 från min hållplats. Så det blir nog ungefär samma visa i morgon som idag då jag var på Huddinge sjukhus igen för en återkontroll. Skulle vara där 11 och tyckte jag hade god tid på mig men tog en lång dusch och sen är det alla ska bara som jag ska fixa så jag fick skynda mig till bussen trots att jag trodde det skulle vara precis lagom med tid. japp sån är jag en evig tidsoptimist!         


civilkurage

Det är vad vi borde ha haft i lördags, jag kan fortfarande inte riktigt släppa det vi gjorde fel. 
Elisabeth och Mats Jonas föräldrar var nere på besök för att fira Jonas så här i efterhand vilket var jätte trevligt, men det är alltid trevligt att få besök både från Söderhamn och Laholm. Vi åkte ut med bilen för att köpa en orkidé (Jonas farmor hade skickat med pengar) sen åkte vi och kollade på mitt jobb och så åkte vi till Gnesta / Björnlunda för att kolla på Jonas och när vi kör genom Gnesta så är det en bil framför oss som svajar bra på vägen var över på fel sida mittlinjen några gånger och super nära trottoarkanten lika många gånger om inte flera.  Vi var fundersamma på hur det stod till i den där bilen när den svängde upp och stannade på trottoarkanten (ett under att föraren blinkade innan bara). När vi körde förbi tittade vi in i bilen och antingen var föraren hög som ett hus eller full som ett as jag vet inte vilket men helt klart var han inte i körbart skick, ni skulle ha sett han ögon de stod liksom ut det såg otäckt ut. Eftersom vi trodde någon var sjuk eller att något hänt så tänkte vi inte på att ta registreringsnumret fören det var försent. Jag hade helst velat vända och ta det men det tyckte inte de andra vi skulle åka vidare och om vi såg honom igen skulle vi ringa då. Men om något hade hänt om han hade kört på någon hur skulle vi mått då? När vi åkte tillbaka såg vi honom igen men han stod då stilla i på en busshållplats och sov så ingen tyckte vi skulle ringa. Sedan stannade vi i Gnesta för att handla lite och där på gräset utanför ligger det 2 fyllon eller uteliggare i alla fall och sover i varsin sovsäck. Så det var ju verkligen trevligt liten tur........


Idag har jag med varit ute på vift, åkte till mitt gamla jobb och hälsade på dem där. De flesta var glada över att se mig och berättade att de funderade på hur jag hade det. En av mina fd kollegor bor i Lina där jag arbetar och hon berättade att hon pratat med en av mina kollegor på Helenelund och hon hade då frågat hur det gick för mig h*n hade då svarat att Emma har en tuff klass men hon reder nog ut det hela bra. Personen arbetar på fritids men jag har pratat en hel del med h*n om hur det är i klassen så det var ju kul att de ser på det så. Jag har massor kvar att lära mig och gör misstag hela tiden och är osäker på mycket men jag tar det här året till det så kommer det ju bli mera naturligt med tiden. Det gäller bara att kämpa på helt enkelt.  


Sista dagen.....

Det är konstigt hur fort man vänjer sig vid nått. Jag har ju varit hemma i 2 veckor nu och att tänka på att gå tillbaka till jobbet är blandade känslor det känns skönt men samtidigt lite oroligt och motvilligt då det ju är skönt att gå hemma med. Jonas har ju inte varit hemma med mig lika länge men den senaste veckan har vi varit hemma tillsammans. Han har ställt upp massor då han är bättre än vad jag är så det känns lite skrämmande att jag ska klara mig själv nu. Jag är inte så sjuk längre att jag inte fixar det är bara svag i kroppen eftersom jag inte har så mycket muskler kvar. Sen vänjer man sig fort vid att leka prinsessa =)
Nej men det är nog bra att jag får klara mig lite själv på dagarna fast kommer bara vara måndag till onsdag jag är själv sen ska jag åka på ett läger torsdag till söndag så då blir det lite annat  då med. Känner i alla fall att kroppen är på gång det gäller mest att få igång lungfunktionen (sugrör och blåsa i en pet flaska gör susen där bara man är envis) och stärka upp kroppen med hjälp av mat och träning. Tur jag har min motionscykel så det får bli 5-10 min per dag och öka sen ska jag börja simma så jag tränar upp alla muskler skonsamt. Ska bara kolla upp det med jobbet för tror de står för en del av kostnaden som friskvårdspeng.

Mat.......

Idag har jag inte riktigt känt igen mig själv, jag har varit nått fruktansvärt trött. Jag vaknade i hyfsad tid och gosade lite med Clawdia medans jag vaknade till liv. Sen när jag gick upp kändes det segt men tänkte att jag var trött och behöver en stund att vakna på. Men efter frukosten och en stunds tv tittande på nyheterna så slog tröttheten till igen och jag la mig en stund i soffan. Vid 10 kom Jonas och undrade om vi inte skulle åka och köpa en tårta åt honom då vi ska fira honom i morgon eftersom det inte blev så mycket när han fyllde år. Så jag tvingade mig upp ur soffan och fixa i ordning mig själv och få på mig kläder. Otäckt att vara så trött, sen åkte vi och fixade det vi skulle och handlade lite annat smått och gott inte mycket. Men var helt färdig då jag satte mig i bilen höll på att somna där jag satt. Så när vi kommit hem och jag hjälpt Jonas med att få in maten i kylen så var det direkt i säng för mig. Ni som känner mig vet att jag aldrig lägger mig mitt på dagen annars om jag inte är sjuk, och knappt då. Men nu la jag mig och somnade faktiskt vilket jag inte trodde kan vara jätte trött men inte sova i alla fall på dagarna. Sen vaknade jag nästan varje gång Jonas kollade in hur jag hade det och det var ganska många gånger. Men jag antar kroppen läker sig sjäv nu och behöver all vila den kan få.

Mår som innan i alla fall som innan varken bättre eller sämre. Men det här med vikten känns redan jobbigt men det är nog för att för att jag vet att det kommer bli svårare nästa vecka med maten då Jonas ju börjar jobba igen.  Jag känner det som att jag har ett krav att äta äta äta och när jag inte äter så mycket som jag vet att jag kan eller borde så känns det jätte jobbigt för det känns som jag "fuskar". Idag till exempel åt jag yogurth och drack juice till frukost men det känndes som jag gjorde fel eftersom jag inte tog en smörgås. Lunchen blev flingor och mjölk (laktosfri klart hehe) eftersom jag sov då Jonas lagade mat, men hade nog inte lagt lunch själv. Hade kanske blivit smörgås då men jag orkade inte tänka ville bara ha nått fort idag. Middagen har jag ätit som jag ska nu på kvällen känner jag med att jag borde äta mera har tryckt i mig massor med vindruver för att det är gott men det känns ju som att man borde äta mera saker som är fett och sånt man vet man går upp av.

Så jag vet inte jag antar jag måste ta ett djupt andetag och ta ett steg tillbaka nu så det här inte blir ett problem och nått som orsakar stress hos mig. Ha mina regelbundna måltider annars kommer jag slarva och hoppa över det vet jag. Men sen vad jag äter det får blir lite som det blir beroende på mitt humör, ork och tid det viktigaste får bli att jag äter i alla fall. Kommer glöma bort det här lika fort som jag skriver det men det är i alla fall en bra ambition.

Att vara personlig utan att bli för personlig?

Fick just ett telefonsamtal som fick mig att fundera på det här med bloggande. Att blogga som så många gör idag är ju att vara öppen med sitt liv att låta andra ta del av det som sker. De var nämligen personer i min släkt som fått veta att jag är sjuk via min blogg. Det annser jag vara bra då fick de ju veta men den personen jag pratade med tyckte det inte, men hade själv inte sagt något. När jag bloggar försöker jag alltid tänka på vad jag vill lämna ut och för vem jag skriver att det mycket väl kan läsas av någon som jag kanske skirvit nått om som tar illa vid sig mm. Med andra ord så funderar jag 2 gånger på vad som skrivs även om det är som en form av dagbok som är offentlig där jag kan dela med mig av det som sker i mitt liv med andra. Vilket inte är fel i mina ögon följer själv flera vänners bloggar, före detta studie kamraters och några som är främlingar men det är fascinerande att läsa om deras liv.

I alla fall så vill inte jag bli i fråga satt på det viset! Jag skriver om mitt liv och det har jag all rätt att göra med.
Så min blogg är min där skriver jag det jag vill, sen får ni tycka vad ni vill om det om det nu är någon som drar efter andan för att säga något emot det om att man lämnar ut för mycket mm det är ett val den som skriver gör, sen lämnar vi den diskussionen nu.

Idag har jag i alla fall fått lida för går dagens höga ambitioner (tror jag i alla fall). Jag tänkte börja dagen med en stadig frukost och sen ett bad. Frukosten bestod av yogurth (laktosfri) , 2 smörgåsar och ett ägg mer än jag någonsin brukar äta så duktiga lilla mig =)
Sen ansiktsmask och bad men där försvan all ork med. Jag la mig i badet med masken och sen låg jag och bara njöt í en kvart ungefär. Sen kom Jonas och hoppade i han med och när jag skulle tvätta bort masken och tvätta håret så vart det tvär stop i kroppen och jag vart jätte trött.
Tog mig upp med hjälp av Jonas och med lite kläder på kroppen och landat i soffan med massor med vatten och vila så mådde jag lite bättre. Men tröttheten och det onda/jobbiga över bröstet det sitter där nästan mera idag än igår. Så idag har det varit soffan för min del det menst ansträngande förutom då jag letade efter bilnycklen som jag trode jag slarvat bort men den låg bara i jobb väskan har ju inte haft den på ett tag nu.

På tal om arbete så har mina underbara kollegor på Helenelundsskolan skickat en jätte fin blomma, tyvärr så tycker katterna det med så de drar upp blommorna ur krukan hela tiden. Men jag blev verkligen glad över det och att de tänkt så på mig.

Men nu ska jag ta och fundera på om jag vill ha någon kvällsmat eller inte ska i alla fall ta ett STORT glas med vatten funderar på en ägg smörgås men vet inte om jag hunnit bli hungrig nog för det. Det är lite jobbigt när man vet att man borde äta men inte riktigt har plats i magen men har ätit 2 mellanmål idag så har ju fått i mig bra ändå.......

Pust att så lite kan göra en så trött

I dag har jag nog gjort bra mycket mera än vad som jag borde ha gjort och det lider jag för nu. Eller lider sitter i soffan med datorn i knäet, en godis skål brevid mig och Jonas som spelar wii.

Jag har nämligen varit i farten idag. När man kommer hem från sjukhuset har man (jag) ofta mycket ork eller man känner sig så mycket bättre jämfört med hur det var innan man blev inlagd. Så idag började jag med att sätta mig och ringa och avboka en massa läkartider här i stan. De på Huddinge sjukhus vill jag ska gå där så de ser att det vänder vilket jag tycker är bra, trivs bättre där. Med det fixat så satte jag mig och skrev en inköpslista på allt som behövdes. Inget ont om Jonas eller så men vi handlar på lite olika sätt och olika varor jag undviker halvfabrikat så långt det går och det är nästan bara det han köper. Så det blev en stor handling men innan vi ens kom så långt så började vi på apoteket med att vi skulle hämta ut medicin till mig eller det fanns inget kvar på det receptet jag som brukar ha stenkoll på sånt, så blir att ringa läkaren om det i morgon inget livsviktigt eller så. Efter stan åkte vi till Helenelundsskolan för att jag ville lämna in pappret med sjukskrivningen även om det inte var bråttom så känns det skönt att den är någon annans ansvar nån som vet hur man gör med sånt där. Så det vart en hel del prat med mina kollegor om hur jag mår och så de undrade ju speciellt när de såg hur jag ser ut, jag menar att någon gått ner 10 kg är lite svårt att missa ju. B tyckte jag kunde få dem av henne ja tack gärna är allt jag säger. Sen gick jag ner till klassen och att jag klarade av att hålla balansen när alla barnen slängde sig runt mig är för mig en gåta för jag vart överfallen av 20 stycket 7 åringar. Men det hade nog inte varit lätt för vikarien lät det som men hon hade lyckats bra av det jag såg i alla fall det var lugnt i klassrummet de som var klara spelade spel och de andra jobbade på. Fick lite hicka bara när jag såg hur långt de arbetat i boken MYCKET snabbare än vad jag planerat och sen var det stora hopp mellan var de var i boken. Jag som precis hade lyckats samla alla på en sida i boken då jag blev sjuk. Hade tänkt vi skulle gå igenom varje sida noga och hela tiden bolla tillbaka till taluppfattningen och 5 och 10 kompisarna. Så det får helt enkelt bli så att vi stannar upp lite och jobbar massor med tiokamraterna och femkamraterna då jag kommer tillbaka. De som är snabba ska få en annan mattebok under tiden de väntar på att alla ska jobba i fatt de ligger i ett skåp och väntar. Ja i alla fall så verkade det gå bra i klassrummet och hon hade infört klassrumsvärdar 2 som har en vecka var så ju en bra ide kommer jag nog fortsetta med. 
Sen vart det en tur till affären som jag nämnde ovan, det blev en hel del men nu är frysen full med mat vilket känns skönt, men att försöka komma på bra näringsrika mellanmål utan laktos är svårt!! Vart inte så mycket olika som jag hoppats ska nog köpa hem lite olika små yogurt förpackningar nästa gång med. Nu vart det bröd sen flera olika typer av bra pålägg att ha på för att variera mig, kakor, nyponsoppa och lite annat kändes ju inte så otroligt inspirerande så tips på mellanmål utan laktos som man går upp av mottages tacksamt!

Men efter dessa tre saker (apotek,jobb, affären) så var jag totalt slut då jag kom hem, hjälpte bara Jonas med att dela på det som skulle in i frysen i lagom förpackningar och ta fram det vi ska ha till mat idag. Sen landade jag i soffan med godiset........Men det blir jag som lagar maten idag för skaldjurs wok tror jag inte står på listan över vad min sambo klarar av i köket även om han kommer hjälpa mig med det han kan. Har sagt det förut och säger det igen utan Jonas hade mycket inte gått han är min klippa i livet det är ingen tvekan med det. Älskar dej så mycket det bara är möjligt att älska en annan människa.

*suckar* det här skulle bli ett kort inlägg men när ska jag någonsin lyckas med det? 

Vilken vecka!!! Både gul och blå

Vilken jäkla vecka! Eller veckor ska jag nog säga! Alla som gnäller över förkylningar slänger i väggen säger jag bara.
Vart inlagd på sjukhuset förra tisdagen det är därför ni inte hört från mig på ett tag. Blev utskriven idag så låg inne nästan precis en vecka. Att jag orkat stå på fötterna tills jag blev inlagd vart läkarna denna liksom förra gången förvånade över. Men det började ju med hostan i söderhamn (misstänkte själv lunginflammation då men läkaren hörde inget) hade ju både hosta och astman då. Veckan efter var ur tuff på jobbet mådde inte alls bra, det slutade som ni vet på akuten på söndagen med diagnos lunginflammation och kåvepenin, som inte hjälpte så vårdcentralen både torsdag och fredag med en starkare dos Kåvepenin. Liten förbättring men inte stor. På tisdagen skulle jag på läkarbesök på Huddinge av en annan anledning, sköterskan ser direkt att jag mår dåligt får dricka så fort vi kommer in, rullstol till läkaren orkade knappt stå upp, fick ingen luft. Läkaren lyssnade och konstaterar snabbt att jag ska läggas in. Sen började en berg och dal bana som höll på hela veckan till nu, eller den håller nog på fortfarande. De har kollat allt som man kan tänka sig, eftersom Jonas är dålig så var han på vårdcentralen med och han har Mykoplasma (en allvarligare form av lunginflammation) så de trodde jag hade det eftersom jag hade alla tecken på den plus smärta över hjärtat. Men inget av alla tester visade nått och jag ser ut som ett vandrande blåmärke, ni skulle se min hand den är HELT blå/lila en som stack fel och in i en sena så har en inflammation i den nu =(

Läkaren sa det att det är inte alltid de hittar orsaken de kan konstatera att jag har haft en allvarligare form av  dubbelsidig lunginflammation men inte vilken bakterie som är boven i det hela. Men penicillinet hjälper som tur är, att bara jämföra hur jag mådde för en vecka sen och idag är SUPER stor skillnad. Jag är långt  från okej är jätte trött och tungandad fortfarande MEN jag orkar i alla fall med lite lättare saker bara jag får vila i mellan. Det var omöjligt förra veckan att bara gå på toa kändes nästan omöjligt då.

Läkaren på Huddinge som jag hade på avdelningen var en speciell prick, Han påminde mig rätt mycket om Annamarias sambo J. Han var rakt fram och ärlig men på ett bra sätt och för att han verkligen ville hjälpa. Han konstaterade fort vad min dåliga mage berodde på nämligen Laktosintolerans! Misstänkte det själv för flera månader sen men trodde det berode på en medicin jag äter. Eftersom jag gått ner massor i vikt så bad jag att få träffa en dietist. Kan ju vara bra (trodde jag) med tanke på att jag nu väger 41 ( nej innan du tänker nått jag VILL gå upp och kommer gå upp!!!)  och laktos intoleransen men när hon kom till mig i morse så slutade det med att läkaren kommer inspringande i mitt rum och säger att den här tjej behöver INGEN dietist!!! Hon har gått ner pga en infektion och kraftig hosta (har hostat så jag spytt upp allt) så han skickade iväg henne. Innan det här hände så hade han haft en föreläsning för mig (medans jag åt frukost) om hur onödiga näringsdrycker är och varför jag INTE skulle luras att dricka dem. Han sa att det var mycket bättre att dricka läsk, äta godis och allt annat sånt man inte "får" äta men framförallt så ska jag äta sånt jag vill ha och sånt jag tycker om. Så jag kommer köra på hans linje nu ett tag så får vi se vart det slutar går jag inte upp nu under de närmaste veckorna så kontaktar jag dietisten själv då. Skadar ju inte direkt att få frossa i sånt som är gott, tänker inte bara på godis och kakor då, kan ju göra fruktsallader, smotis mm är ju inte heller fel. Ska bara bli mycket bättre på att äta mera och regelbundet mitt mål är:

Frukost
Mellanmål (ägg, smörgås,frukt mm) när jag kommer till jobbet innan morgonmötet
Lunch äter jag på jobbet finns ju alltid laktos fritt där ska bara säga till om det
Mellanmål antingen på jobbet eller hemma beroende på hur länge jag jobbar och vad jag gör. Olika från dag till dag det där. Men att få i mig nått i alla fall minst en frukt men helst en smörgås till.
Middag äter vi rätt sent vid 18-19
så nått lätt innan jag lägger mig i alla fall frukt, yogutht eller nått.


Så jag har en hel del att jobba med, både med att få tillbaka muskler och vikten men det ska gå! Jag fixade det ju för ett år sen så då ska jag fixa det nu.

Nu vart det här jätte långt så jag antar du fått din kvälls läsning nu om du orkat läsa så här långt =) Trevlig kväll!

att jag hade två sånna fegisar

Att stormen drog över vårt avlånga rike igår var det nog ingen som missade. Här i Södertälje så blåste och regnade det nått helt otroligt kunde inte ha dörren till balkongen öppen. Blåste så mycket att det lät som åska några gånger.

Jonas underhöll mig efter att Svante åkte (det här var ju i går) med att spela wii. Ser då hur Clawdia sitter i sin korg på ett nytt sätt och hon såg så otroligt ledsen och orolig ut. Stackarn var ju antagligen livrädd för att det lät så mycket hon tycker verkligen inte om oväntade ljud, det är nått vi verkligen vet om den damen.

Så jag satte mig och gosade jätte länge med henne och hon njöt på ett sätt som jag inte vet om jag sett henne göra innan. Hon hittade nog sjunde himlen där tror jag. Men sen behövde jag vila lite är ju trots allt sjuk och hon låg och tittade riktigt riktigt argt på mig en lång stund. Hon är söt hon vår lilla tiger.

liiiiiite bättre i alla fall när jag vaknade.....

Jonas var ju som jag nämde på konsert med Sabaton igår. Han och Svante kom hem och i säng rätt sent runt 01.30. Då låg jag och hostade massor så pratade lite med Jonas då men sen somnade nog jag rätt fort, brukar alltid ha svårt att sova om jag vet att han är borta men ska komma under natten.

Vaknade vid 6 och sen låg jag där och hostade förstår inte hur Jonas kan sova då? Blir så pigg av det här på morgonarna har vänt på dygnet lite lägger mej tidigt och går upp tidigt. I början var min andning bättre än på de senaste 2-3 veckorna men det vände snabbt efter 2 ganska långa samtal (pappa och en kompis) och efter att jag lagt på efter det sista samtalet så var det rakt i säng igen för mej eller jag la mej och läste och försökte på ner andingen med lite hostmedicin och astma medicin det gick sådär men det värsta gick över. Sen låg jag o svettades som en gris fattar inte svatas som en tok fast jag inte har feber har aldrig varit så innan.....

Men med facit i hand så vist jag är lååååååångt från så bra som jag ett svagt ögonblick innbillade mig. Men samtidigt så
gjorde jag rätt jag LYSSNADE på kroppen och la mig och vilade mellan 12-16 låg jag och läste och försökte sova utan större framgång. Men jämfört med gårdag är jag i alla fall lite bättre och jag ska till läkaren på huddinge på tisdag så tror nog jag ska kunna överleva till dess. Jonas tar dess utom ledigt så jag slipper ta pendlen vilket känns jätte skönt förra gången jag var dålig och tog den hade jag panik när jag åkte hem för jag var så trött. Ingen kännar på en uppreping av det.

Så i morgon sa jag bara göra två saker och det är 1 ringa jobbet och prata i person med Vienne i exbiditionen ringde i fredags men då hade de gått hem så lämnade ett medelande i alla fall. Men eftersom det blir en lång sjukskrivning så vill jag att vikarien skriver upp vad de gör varje dag, vilka barn som busat (om det varit nått större) osv så får jag ju en bättre koll. Det inte bra att komma tillbaka vid höstlovet har en misstanke att jag kommer bli den enda arbetande läraren då.. De andra arbater ju in tiden och skulle gå en kvällskurs det skulle ju jag med ha gjort......men det går ju inte så då får det väl bli att städa klassrum och rätta vilket är lätt att glöma som vikarie. Så åker jag hem till Laholm på torsdag morgonen vid 6 och hem till Södertälje på förmiddagen någon gång.

ligger som en död sill på soffan och där tänker jag stanna!

Urs det är fruktansvärt att inte orka med nått alls. Jonas ska på konsert (sabaton) idag och ville klart se fin ut så jag klippte hans hår brukar ju inte vara några konstigheter med det. Men idag fick jag sätta mig på matbordet och ha honom på en stol framför mig, det gick bra så men jösses va trött jag var sen och så skulle jag lyckas ducsha efter det det gick men trött var jag sen.

Nu ligger jag på soffan med katterna som sällskap, Jonas är inne i Stockholm han och Svante ska gå på skivsingnering där Sabaron är nu, sen skulle de nog komma hem i mellan så åker de in senare igen.

Att vara hemma i 3 veckor när det här är över känns faktiskt inte alls bra, men måste ju bli frisk det här går ju bara inte!!

Så nästa vecka ska jag på 2 till läkarbesök och ett där jag ska ta mera prover, funderar på att byta kariär till mänsklig nåldyna tror jag är både gul o blå på hela armarna redan.

Har dessutom gått ner massor i vikt igen, vägde 45 i förra veckan den här veckan har jag kunnat äta mera har mått mycket illa innan och trode därför att vikten i alla fall låg på samma men inte då väger det minsta jag gjort sen högstadiet i alla fall nu och gillar det INTE. Väger bara 42 kg!!! Sån tur att jag sa till läkaren igår att jag ville få tid hos en dietist hon skulle skriva en remis så hoppas det går fort nu!! Jag vart chokad när jag såg vad jag vägde vill inte väga så lite. Mitt mål är 55 kg vilket inebär att jag har 13 kg att gå upp och det ska jag fixa!!! Inget att diskutera med det överhuvudtaget massor med fet mat nu.

blääääää NÄR NÄR ska det här vända???

NU tycker jag faktiskt att jag haft nog med otur specielt med tanke på hur sjuk jag var förra året!
Men tydligen är det inte så lätt som att bestämma sig för att typ inte bli sjuk på 20 år eller OK 10 år då.....

Har nu en mindre förmögenhet fattigare (man måste verkligen ha råd att bli så här sjuk....) och MASSOR med läkarbesök bara den här och förra veckan. Så igår var jag på Luna vårdcentral och träffade en trevlig läkare där som konstaterade bihåleinflamation, och den är ORDENTLIG har vårdat den ett bra tag nu då jag trot att huvudvärken berott på trötthet/hostan, värken i nacken trode jag kom från att jag sover med huvudet högt. Sen har jag ALLA andra symptom med så jag måste vara helt trög men har ju aldrig haft det innan. Misstänkte det redan i söndags på akuten men läkaren kunde bara konstatera en lunginflamation som var på gång och skrev ut 1 g kåvepenin 2 gånger/dygn han kollade inte änns bihållerna (tjänstefel?). I alla fall så var jag tillbaka på en kontroll idag som vi bokade igår och då konstaterade läkaren att jag har BÅDE lunginflamation och bihåleinflamation!!!! Shit !! Hur gick det till, ok jag vet jag har varit jätte dum skulle ju inte ha väntat med att gå till läkaren så länge, Men jag tror alltid att jag inbillar mej att jag inte är så sjuk och att det går över, sällan det är så bara......
Kontentan av det blev att jag blev sjukskriven till den 23 oktober och jag har redan varit hemma en vecka nu så det innebär att jag kommer ha varit hemma 3 veckor från jobbet. 

Det känns inte alls bra, men samtidigt så tänker jag INTE arbete innan det här är helt ur kroppen, man har faktiskt rätt att vara sjuk även om man är vikarie. Det dumma i det hela är att den 23 okt (som är en tors) har jag begärt och fått ledigt både tors och fre ska på en konferans. Så det känns ju lite mysko men samtidigt så är det bättre att börja på en måndag, då kan man ta allt lite från rätt ände. Undrar mest hur vi ska göra med läsinlärningen nu ja ja det får jag ringa Ylva (hon andra ettan) och diskutera. Träffade 2 kollegor på stan nu (eller 3 var en från förskolan med) och de sa att Ylva med var sjuk stackarn hon gick hem mitt på dagen igår. Hoppas bara att hon var där idag för de skulle fotograferas och det är ju kul om i alla fall EN fröken är med. Får väl se ringer henne på måndag eller i helgen är nog bäst så hon är förberädd.


Önskar er alla en trevlig helg!
Här ska jag i alla fall ta det mycket mycket lungt orkar ju inte mera, Jonas har en vän som kommer i morgon de ska se på Sabaton i morgon, blir säker jätte kul för dem men är sååååå glad jag slipper =D
Älsklingen fyllde ju år igår 26 år Jippi och Grattis igen!! Han fick spelet När och fjärran det var faktiskt jätte kul rekomenderas!!! Han ska få en större present snart men den är vi flera på så det säger jag inget mera om än att jag har organiserat det själv eftersom jag känner honom bäst nuera har är ju min bästa vän och älskare hihi perfekt kombination tycker jag. Sen har jag ju en kvinlig bästa vän med vilken tjej överlever utan det ???