Kanske nu då??!!

Sen i måndags så har ju Lisa fått enbart majsvälling/gröt, fruktpure och de matpurer jag gjort (men de vägrar hon äte just nu).
 
Denna vecka har vi varit super noga (mjölken hon fick i sig var under sön kvällen) så att det verkligen blev rätt utan allt det vi skulle undvika. Det har verkligen inte varit lätt och det är det inte fortfarande inte men det blev liiiite lättare idag i alla fall när receptet på neocaten kommit dels på ersättningen som man även kan göra välling, gröt, använda i mat/bakning, göra "yoghurth" och glass mm mm sen fick vi en annan sort med av neocaten som är mer som ett grötpulver undrar om man lite lättare kan blanda välling av det stod inget men det kan man ju på den gröt hon inte längre tål, får kolla upp det (sido spår)     :-)
 
Men idag hade hon den mest normala blöjan hon haft sen hon var 2 veckor !! Det låter helt sjuk att det är nått jag är så glad över att det hamnar här!! Men det är en lättnad då det kommit enbart med hjälp av kosten fick lactolus utskrivet men vill som ni vet avvakta med att ge om inte magen vänder av sig själv nu. Nu ska vi bara se att det håller i sig så här!! Men jag känner mig optemistisk för så här har det ju aldrig varit och vill så gärna ha en tös som mår bra!
 
Påtal om att hoppas på det bästa så fick hon första vällingflaskan med nya vällingen idag och enligt hennes far som matade så slukade hon den i 2 klunckar, hon som annars brukar va jätte knölig vid vällingen äter lite släpper skriker 2 sek och sen äter vi igen osv tills hon är mätt. Så vi blev något förvånade då man alltid är nervös över att börja med en ny sorts ersättning/mat vid det här laget. Enligt den receptbok som kom med så skulle man göra en redning (?) i brist på bättre ord på antingen rismjöl eller maizena men vi har ju gett henne en majsvälling som hon ändå tyckt  var ganske ok så jag tog bara samma mått av den så det blev en mer bekant smak i munnen med tror det var rätt drag, sen får vi se vad dietisten säger men det är ju i stortsätt samma som maizenan så.........
håll tummarna nu att vi får till det med neocaten så hon äter och att det fungerar bra med att använda den i maten i stället för alla olika grädde och creme frace sorter!
 
 
 
 

ont i magen och mamma hjärtat

Min lilla ängel sover sött brevid  mig nu men hon har haft några riktigt tuffa dagar sen vi kom hem från söderhamn.
Hon fick ju i sig mjölk och det har hon lidit för sen i måndags började med små gnäll för att bli blod i avföringen och en tjej som inte vill ligga själv utan det har varit att bära och gå man får absolut inte sitta ner utan vi bär i dag vandrade jag runt här hemme med en ledsen tjej i nästan 4 timmar, igår var det 2 timmar men då höll hon av o till hela dagen. Idag har hon inte alls varit sig lik bara gråter och skriker så att jag själv inte vill mer än krypa ihop i ett hörn och gråta jag med att det ska va så svårt att få till en kost hon tål finns ju snart inget kvar för barnet att äta!
 
Tolkade det först som att hon kanske inte var sååå allergisk eftersom hon inte reagerade med en gång (gnällig direkt efter men bara 20 min vi märkte fort att det blev fel) utan det tog 1 dygn (igår blev det ju sämre och ännu värre idag!) . Men efter samtal med läkaren idag så trodde hon på det motsatta dvs att Lisa är ännu mer allergisk mot vad vi trodde, tydligen är det mer vanligt att reaktionen kommer efter någon timme eller till och med upp till några dygn. Så läkaren var inte alls förvånad över att lisa verkar ha så här ont nu flera dagar efter utan tolkade det mer som en större allergi vilket var skit trist att höra eftersom jag tolkade det mer som att hon kanske bara hade en lättare form.
 
Så nu ska vi undvika allt va mjölkprotein heter, all gluten (inkl havre), fisk (framförallt torsk), ägg samt soja och soja släktingarna vilket till min förtvivlan innebär att hon inte kan äta laktosfritt (mp) , inte havre (gluten), inte risgrädden (fruktkärnmjöl/ johannesbröd) så vad blir då kvar att ge snuttan??!!  Nu väntar jag på att receptet på ersättningen vi ska testa ska komma med posten (hon la det på lådan i måndags så borde ju varit här hoppas det kommer imorgon). Nu får hon hemmagjord majsvälling men det räcker inte den behöver ju berikas med ersättningen. Även om jag kommer använda den som ersättning och försöka göra välling av den (om hon inte blir mätt på den som den är) med mazena stärkelse.
 
 
Ni får ha tålamod för alla inlägg av detta slag men det tar kål på mig att ha det så här och Lisa med men det känns som att allt hon får blir fel på nått sätt.Ska lyfta luren o ringa dietisten igen i morgon tror jag bestämt!
 
Fick tipsen om vidar i järna så ska kolla upp det men lite små tveksam till det innan jag testat den nya ersättningen i alla fall.
  

8 januari 2013

Sitter med en sovande bebis brevid mig och tittar på en dokumentär om Lennart Nilsson (han som fotat ett barn blir till på svt play). Ganska skönt har precis pluggat klart för idag så passar på och hämta andan innan go ungarna ska hämtas. Vi fick galet mycket uppgifter till denna träff (nästa vecka) loggbok (valfri längd),  terminsutvärdering (500 ord ungefär 3 sidor) samt en uppsats om vad dramapedagogik är på 2000-3000 ord och nu är jag klar med alla men de ska läsas igenom och bearbetas en sista gång innan jag lämnar in dem och så ska det läsas 1 bok + 1 kap i en annan och skrivas om dem (val fri mängd) så det är en del men jag hinner tror det mesta kommer iväg på mailen till "fröken" i morgon. Så nu har den stress jag känt under julen börjat landa igen det tackar min mage för!
 
Undrar dock i mitt stilla sinne hur jag ska kunna jobba heltid och producera en uppsats under nästa år...... Blir klar till sommaren 2014 och innan det blir det en uppsats på ca 10 p
 
Lisa var till bvc igår men det gick ju så där, enligt bvc är Lisa "bara" trög i magen men de tror inte på allergi alls. Talade dock med dietisten innan jag kom in på bvc och de lutade mer åt att hon antingen är väldigt allergisk mot vete/gluten då nutran skulle ha det i sig enligt dietisten men inte om jag läser på burken och deras hemsida (?) eller mot soja och dess släktingar så nu ska hon få neocate i stället för nutran men jag är inte helt övertygad om att mjölken är hennes problem längre dock då hon av misstag fick i sig mjölk i stället för rismjölk igår och inte reagerade så värst mycket hon blev gnällig men inte de panik atacker av smärta som vi sett tidigare bara av lite lite mjölk. Men ska ta upp det med läkaren som ringer mig i morgon på förmiddagen.
 
Vi ska börja med den nya ersättningen i morgon hoppas jag om receptet har kommit med posten idag annars blir det att jag hämtar den efter att posten varit här i morgon brukar få det rätt fort. Så får vi köra 100 % mjölkprotein, gluten och sojafritt, då även soja släktingarna om inte läkaren säger nått anant dietisten skulle tala med henne så de var överens innan hon ringer mig i morgon. Ska fråga hur jag ska göra med lactolusen med som vi ska börja ge henne, för om vi byter kosten och samtidigt börjar ge den så vet vi ju inte vilket som har effekt. Tex blir hon bra av maten så kan vi ju inte se det + att hon får medicin i onödan, samtidigt som lemolacen hjälper henne att bajsa och hon slipper förhoppningsvis ha så ont....... tu delat det där! Nå ja bara att fortsätta undvika och ifrågasätta.
 

Tankar som vaknat upp

Efter en jul och nu denna helg där vi varit bortresta (bara hemma över nyår) så känner jag mig mer eller mindre tömd på energi. Det tar på krafterna att resa med 3 barn och allt vad det innebär, packa och se till att alla har med sig allt både dit och hem, se till att lisa har mat med sig så det räcker och fungerar praktiskt. Hålla lugnet i bilen i minst 4 timmar. Även om mycket är fixat hos våra föräldrar som sängar, barnstolar osv så ska man ändå hitta vardagen där igen. Det går ganska bra när vi bara åker åt ett håll men när vi åker så här tätt inpå åt båda hållen då blir det för mycket för mig även om barnen verkar klara det bra.
 
Men känner mer o mer en längtan efter att ha familj runt mig och i det läget vinner Söderhamn lite för oss av flera orsaker även om det är med sorg i hjärtat lite då jag känner det lite som att jag sviker mamma och pappa, de har ju lika stor rätt till att se sina barnbarn växa upp som farmor och farfar med, och hur länge orkar mamma och pappa med att åka? Sen blir det bara vi som åker men då har vi ju äldre barn och att inte kunna vara där när föräldrarna blir äldre som stöd för dem känns med i hjärtat. Men det blir ju att vår prio blir dem över alla längre helger (men kör varannan jul) sen att vi åker ner en - två veckor på sommaren med. Skickar ner barnen med flyg över loven om vi inte kan följa med dem osv det går bara man försöker och anpassar sig. Gick ju bra när jag bodde i gävle även om vi inte hade barn då så nu blir det ju en timme till "bara" även om resan totalt blir 8-9 tim i ett svep då så man lär lägga på för mat/kiss pauser med.
 
Vi tittar lite på ett hus svärfar har men det är INGET klart än, vi måste fundera på det här flera varv till och sen kolla med svärfar lite mer vad gäller pris och hur mycket vi i så fall kommer att lösa ut Jonas syskon med eftersom det ju givetvis ska fördelas lika mellan dem! Sen har vi frågan om läget det ligger centralt men ändå på landet vilket gör att vi blir bil beroende (men det är promenad avstånd till ett stort köpcentrum genom en liten skog ca 5-10 min) 3 km ca in till stan så inte så farligt på nått vis. Skulle få ett stort hus med både jonas goa söta farmor som granne och jonas pappa och snart även hans mamma vilket skulle innebära att både farmor och farfar lätt kan hjälpa mig med barnen hämta/lämna vid behov eller komma över om det blir kaos etc Sen kan de ju springa över till farmor o farfar lätt om de får lust med tar max 3 min typ......
 
sen blir det ju att ta bilen för att hämta/lämna på förskola/skola men när de går i skolan så finns ju skolskjuts i alla fall när de blir stora nog.......
 
 
MEN sen har vi jobb frågan för mig, beroende på hur stora våra omkostnader skulle bli om vi flyttar utan att jag har jobb så blir det nog att jag börjar plugga till specialpedagog om jag inte får nått jobb hellre än att gå arbetslös! Sen förlänger jag ev föräldraledigheten med i så fall så jag har möjlighet att va hemma med barnen tills de fått plats på förskola det kan ju ta sin lilla tid i värsta fall! OM vi flyttar vill jag göra det nu innan de hinner bli stora nog att förstå vad de lämnar med vänner och liknade. Så de lätt kan få nya runt sig lättare om de är små. Men vi har ju världens bästa förskola just nu med egen kokerska som är så mån om barnen och duktig på det hon gör, duktig trevlig personal man är trygg med.
 
 
nä det blir att fundera även om mycket talar för flytt just idag!