ledsen

att jag varit så dålig på uppdateringar men är så sjukt trött nu.
Det tar på krafterna att jobba heltid och sen komma hem till familjen. Även om Jonas sköter det mesta hemma han tar hand om all tvätt och har lagat all mat den senaste veckan med så har vi ju hjälpts åt med att natta barn och jag har tagit det mesta av städningen här hemma måste ju städas ordentligt i alla fall en gång om dagen då alla leksaker hamnar överallt känns det som. Funderar allvarligt på att minska mängden men mitt problem är att jag aldrig vet vad som jag vill ta bort hon leker ju med det mesta!

Men jag trivs verligen så bra på jobbet när jag är mer injobbad så kommer det hela bli jätte bra, kanon kollegor och goa barn vad mer kan man begära?

Idag när jag gick till jobbet så hade jag sällskap av Clawdia som brukar vända där vår gata tar slut även om cykelvägen fortsätter men idag gick hon med mig ca 500 m till mer än hon någonsin vågat. Hon sannade när hon såg en fågel att jaga och glömde mig trodde jag i alla fall...... så jag gick till jobbet lite lättad över att slippa jaga ut henne från jobbet.

Kommer hem och tror att katten är hemma men NÄÄÄ så efter maten (jonas stod och lagade mat när jag kom) så jag satte Sonja på bobby caren och så gick vi för att leta katt. Trodde aldrig att ungen skulle sitta kvar men hon satt glatt på den (läs vägrade gå av) så vi kom ända fram dit jag lämnade C när jag ser en katt glatt skutta runt ropade lite o jodå vist var det Clawdia som var där jag lämnade hemme 10 tim tidigare!!!!!

Detta var ca 500 m från där vallsundsvägen (vår gata) slutar och hon har aldrig vågat gå så långt innan och nu hade hon ju mig med sig men vi har försökt locka henne med oss innan och hon har vägrat. Men då vi kom till en skogsdunge så hitta hon en fågen att jaga och glömde mig trodde jag och gick till jobbet. Men det var vist fel när jag och Sonja hittade henne sen så var hon glad men hon vägrade att gå med hem så fick ringa efter Jonas och kajsa då jag inte både kunde bära en motsträvig katt och dra en boby car. Under tiden vi väntade satt Sonja på sin bil och brummade och C försökte gå med/leka med alla hundar hon såg fick då veta att flera hundägare under dagen hade funderat över vad det var för en liten katt som satt där så länge. Sen fick jag bära hem en katt som mycket motsträvigt blev buren hem i alla fall till vi kom närmare det hon känner igen då var jag ganska bra att vara hos igen.

Nu har vi plockat fästingar 3 st bara trodde nog hon skulle vara täckt av dem och gett henne både mat och gos!
Men sen var jag trött barnen skulle ha badat men det blir i morgon då vi alla var trötta.

Nu har vi fått datum för inskolning av sonja med den 12 sep börjar hon det är ju bara 13 dagar dit!! Men har tagit ledigt då i alla fall så får J ta resten av inskolningen sen men vill gärna se hennes första dag och vara med på inskolningssamtalet känns viktigt att få det + att jag sett framför mig att jag skulle vara med men en dag av 4 är ju inte fel. Ska bli intressant att se hur det går när de ska sova tror inte ungen kommer ligga kvar......men det får jag uppdatera om lite senare hur det gick ;)

Ja Ja Jaaaaaa


Märkligt att man kan bli så otroligt glad över en så kan tyckas banal sak som en plats på förskolan eller får kanske rätta mig där en plats på en förskola vi önskat oss inte bara önskat utan vårt första hands val dessutom det är en VÄLDIGT ovanlig sak här i stan känns det som då ska man helt klart ha tur.

Vi ansökte ju om plats till Sonja i september eller kanske lite tidigare till och med lite tidigare förra året. I juni fick vi plats på en förskola här i stan som jag tidgare nämnt att vi fick plats på som hade krävt att jag kört varje dag när jag har 10-15 min på cykel annars.

Så det känndes som att livet skulle ha blivit MYCKET mer komplicerat om vi hade fått plats på den förskolan vi först fick plats eftersom jag ju själv har öppning och stägningar. Så att vi nu fått en plats på Blåklockans fsk är helt j-la underbart för det ligger betydligt bättre för oss. Det ligger inom prom avstånd tar ca 10 min att gå och då jag oftast cyklar går det ju oftast fortare rent tidsmässingt på det viset även om det ju kommer ta sin lilla stund att hämta o lämna vissa dagar kommer ju bli en kamp så är det bara. Nu kommer det bli lite lättare att sy ihop 2 heltider + förskolan annars kommer jag gå ner i arbetstid till 80% men det är öppet än.

Glad är jag i alla fall för att vi fått denna plats! När jag i maj talade med kommunens samordnare av förskoleplatser sa hon ju att jag skulle glömma bort att få plats på blåklockans fsk samt en annan förskola vi med kunde tänka oss. Detta sa hon då vi tackade nej till den första platsen (gissa om jag är glad vi gjorde det nu!!) så ni kan ju tänka hur förvånad jag blev över att att vi fick platsen! Vet flera som står i omplaceringskön till Blåklockan så därför trodde jag ju inte vi skulle få men de har ju en plats vilket vi ju inte har kan ju va därför med bara att tacka vår lyckliga stjärna i alla fall!

Nu ska vi sova här, i morgon blir det nyköping med syrran som kom i kväll måste shoppa lite smått och gott både till mig själv och Sonja sen så ska vi ha kräftskiva på kvällen med goa vänner och söndag är det barnbasar i nyköping så det ska vi gå på!

Äpplet faller inte långt från trädet.....

.......Är det någon som sagt en gång.

Vi sitter här och myser maken och jag mätta och lagon slöa efter att ha mumsat på den första äppelpajen gjord på äpplen från det egna äppelträdet. Jag vet inte om det var därför eller att jag gjorde om det recept jag brukar göra lite men det blev den bästa äppelpaj jag gjort! Lite kännla var det i alla fall att bara kunna gå ut och plocka äpplena och gå in i köket utan att tveka!

Sen när jag var i farten i alla fall så slängde jag ihop en kladdkaka (den ska stå i frysen för att bli som bäst) till lördag då vi ska ha kräftskiva med lite vänner här hemma.

I morgon kommer syster yster hit så jag åker och hämtar henne efter jobbet, stänger så hoppas det går bra och att alla föräldrar är i tid! Första gången jag stänger så hoppas jag minns allt som ska göras nu!

På söndag är det barnbasar i nyköping så då tänkte jag ta mig in för att göra barnen redo för hösten och vintern.
Sonja har ju storl 86 nu och har en rätt bra gaderob i det men den behöver ju kompliteras med några tjockare tröjer, långkalsonger, wind stopper eller likande, vinter overoll som är så varm och vattenavvisande som möljigt är inne på en malo eller PoP men tycker de är dyra med tanke på hur kort tid de används samtidigt vill  jag ju inte hon ska frysa och Kajsa ju kommer ärva. Men ska se vad jag hittar i alla fall nästa sak är att det ju är så svårt att klä ett barn under hösten och vintern så det blir lagom är så nojig att de ska frysa att de nog lär få värmeeksem på kuppen. Kanske inte men vet ju inte hur aktiv Sonja kommer va på föris räknar med att ha en unge som är i full fart eftersom hon ju går/springer så bra redan men vi får se hur det blir med vinterkängor och snö sen det borde väl bromsa hennes framfart något?

men nu sängen har varit vaken sen 4.20 skulle gå upp 5 så kunde inte somna om sen....... fast har sovmorgon i morgon börjar 9.30 till 18 lång dag blir det sen kommer syster vid 19 får se hur kul jag är då :)

Kram på er och trevlig helg!

Nu tänker vi posititvt!!

Den senaste veckan har varit tuff på flera plan. Att lämna barnen spec Kajsa har gjort ont i mamma hjärtat när jag börjat jobba nu. Men det här känns i alla fall otroligt positivt och jag känner att även om det här kommer bli en utmaning så har jag otroligt bra och härliga arbetskamrater och kan nästan inte minnas när jag hade en så bra kännsla inför ett jobb som nu. Självklart är det mycket jag skulle önska att jag hade kunnat ändra och påverka mera men det är ju som vanligt innom mitt yrke att pengarna och tiden inte räcker till på långa vägar.

Men jag är glad över att jag fick en mjukstart på jobbet förra veckan med några få barn bara och all personal på plats. Det gjorde det ju så mycket lättare att få en bild av verksammheten, lära mig namn på barn och föräldrar komma in i lite rutiner och likande.

Så förra veckan jobbade jag tis-fre som vikarie (minns knappt när jag var tim vik sist) och från och med igår så började min tills vidare anställning på riktigt så den fick sig ju en mindre bra start kanske, var ju en evig tur jag var lite inne i verksamheten så jag kunde lösa det som vi gjorde.

Sonja hade 3 dagars febern för förra veckan och har fortfarande lite utsalg kvar (helt normalt har kollat med sjukvårds rådgivningen) och fick även en dag med feber förra veckan i torsdags då var även Kajsa lite varm och vakande flera gånger den natten men då hon inte känndes feber varm kollade vi inte utan jag utgick från att det var magen då det känndes som det gjorde ont för henne eller en ny tillväxt period. Fredagen verkade hon som vanligt igen på dagen men under natten så började hon skrika vid 1 tiden igen och sen blev hon aldrig helt lugn utan J var uppe med henne minst 1 ggr i timmen så vid 6 kollade han tempen som visade på 39,3 så då ringde jag sjukvårdsrådgivningen (det ska man alltid om barn under 3 mån får så hög feber) de skickade oss omgående till Eskilstuna sjukhus som ligger 10 mil från oss kul att det inte finns en barn akut närmare......eller det gör det men de är inte vårt landsting (morr).

Så vi slängde i oss mat (vi hade fått order att åka in fort) packade ihop allt vi behövde och åkte. Vi var ju rätt oroliga för skrutt med för hon var sig VERKLIGEN inte lik!
Kajsa är en mycket lugn liten tjej och inte gör mycket väsen av sig utan ler, sprattlar och skrattar åt sin tokiga familj med andra ord en helt underbar liten go bit. Men nu byttes hon ut med ett lik blekt skrikande monster och det gjorde ont att se hur hon skrek på ett sätt jag aldrig mer vill höra! Fick vi henne lugn så började hon skrika igen om vi bytte det minsta läge på henne, alla som hålt en bebis länge vet ju att även en liten på 4,6 kg blir väldigt tung på en arm efter en stund och att då inte kunna röra armen alls går ju inte. 

När vi kom in på akuten fick vi komma in med en gång (skönt) läkaren ville ju klart sätte en nål och ta prover eftersom Kajsa redan tagit så mycket blodprover och blivit stucken i sitt liv och VARJE gång har det varit svårt och de har fått sticka ungen om och om igen. Att höra henne skrika helt förtvivlad och bara stå och se på har alltid varit fruktansvärt men förra gången vi var in bara en kontroll så blev hon så utmattad av skrikandet att hon somna när de stack så då kände jag att min gräns var nådd. Därför fick jag riktig panik när de skulle sticka och hon börja gråta av smärta/skräck så jag klarade bara inte av att vara kvar, utan släpper mitt tag om hennes hand och rusar ut. Hur hemsk jag inte kände mig då som inte kunde finnas kvar som ett stöd för mitt barn som är sjukt men jag klarade inte av att se henne lida så. Hade det varit Sonja som är större hade det varit lättare på nått sätt men nu när Kajsa varit med om detta så många gånger så fanns inte min styrka där just då. Så jag gick runt på akuten runt runt och bara grät och skakade hela jag när jag började märka att jag började hyperventilera så satte jag mig på golvet mer eller mindre under en säng, där J hitta mig för att berätta att de skulle sticka henne i huvudet då bröt jag ihop det känndes verkligen så grymt då hade de ju försökt så många gånger mamman i mig ville bara gå in och förbjuda dem att försöka mera utan att ta in någon som kunde eller men samtidigt så måste det ju göras för hennes skull. Men att de skulle sticka henne i huvudet känndes så hemskt och dramatiskt vid det här laget hade vi (jag och kajsas skrik) lyckats påkalla uppmärksamhet från andra pasienter med så nör J kom ut (han fick/orkade inte va kvar när de satte nålen) så kunde vi inte mer än att stå och hålla om varandra och Sonja i korridoren meddans vi lyssnade på Kajsas desperata skrik från rummet. Har sällan kännt mig så maktlös som just där just då. Sen kom tack och lov sjuksystern ut och sa att nålen var på plats det såg ut som ett mindre blodbad i rummet önskar nästan att de stoppat mig från att gå in det var ingen rolig syn alls kan jag lova!
¨
Sen fick vi komma upp på avdelningen och de körde vätskedropp och glykosdropp på henne i ett dygn vilket faktiskt verkade hjälpa hon blev för varje timme som gick mer och mer sig själv om än en mer kissande bebis än innan så blev hon lugn, började le igen mot alla fick tillbaka färgen och aptiten kom med som sämst åt hon 30 ml per mål/dygn mot normala 200 ml per mål....... Så på söndagen hade vi fått åka hem om det inte varit för att vi hade så långt till sjukhuset så de behöll oss till mån om nått skulle hända och att de ville se att hon kom igång att börja äta mera.

Problemet var bara att jag öppnade på måndagen och lappen med alla kollegors nr var kvar på jobbet råkade låsa in den i skåpet i bara faren i fredags. Så för att lösa det hela så fick J vara kvar på sjukhuset och jag tog med Sonja till jobbet på måndagen. Fick väcka henne vid 05.30 och hon var ju så klart helt slut då och ville inte alls upp. Så hon var jätte mammig när vi kom till jobbet och jag hade ju inte öppnat innan + att det är 6 dörrar som ska låsas upp, 4 telefoner som ska hämtas så inte lätt med bara en arm att jobba med (hon vägrade gå själv). Sen ta emot barnen på ett bra sätt många var desutom nya så det känndes inte helt proffsigt men den bästa lösningen just då (fanns ingen barnvakt så tidigt). Var bara 3 barn på morgonen så det flöt på bra sen är ju "mina barn" så stora 4-5 år så de tyckte ju mest det var roligt att ha henne där hela dagen och såg hon inte mig så gick det bra då gick hon och plockade med saker och tittade i de olika rummen. Nu vågade jag inte ha henne i alla rum som lego rummet känndes mindre bra. Sen var det ju lite svårt för vissa barn att förstå att Sonja är liten så flera gånger ute på gården som mamma fick andan i halsen när de nästan cyklade på henne men det gick bra. Sen försökte hon sno alla andras gosedjur som tur var var de snälla nog att låna ut dem en stund för hon gav sig inte utan skulle verkligen ha den leksak hon fått syn på med. Men att läsa fick jag inte göra då bröt hon ihop så en kollega fick rycka in och ta läsvilan åt mig så jag kunde lägga sonja och sova hon med.

Slutade vid 13.30 så då åkte vi till Sjukhuset, på väg dit ser jag en kvinna som vinka åt mig att sänka farten men det va 70 o det höll jag hade farthållaren i så tänkte inte mer på det. Strax efter blev det 50 så trodde det va det hon tänkte på men började ju köra 50 ser polisen stå någon meter fram kollade hur jag låg på vägen och då ser jag hur jag blir invinkad (det var inte många meter mellan skyllten och där de stod vi kolla när vi körde hem sen). De påpekade att jag kört förfort jag kände mig som ett levande frågetecken jag hade ju kollat hastigheten ju och det sa jag, fick då veta att jag höll 50 när streckan började för att sen öka hmm jo jag blev nervös av att se er ja.....(sa inte det men så va det ju, plus att jag var rätt trött av oro och av att ha ett öga på Sonja och 2 på alla barnen) men hade efter skyllten ökat till 58 km/h tydligen ett helt ärligt misstag men ett dyrt sådant vill jag lova de 8 km/h kostade mig 2000 kr är det inte så jävla underbart?!

Man blir ju så förbannad på sig själv när sånt här sker om man säger så! Det var ju så onödigt gjort samtidiggt som jag kan tycka att farbror blå var lite hård så förstår jag ju med han sa ju att jag kunde överklaga men jag gjorde ju fel. Men det var så onödigt när jag verkligen försökte göra rätt men bara blev nervös ja ja nu har det skett i alla fall...... Men som J sa han trodde jag va den sista som skulle få fortkörningsböter så det visar väl bara att man aldrig kan tro man är säker hur noga man än försöker vara.


Men nu har jag varit uppe långt över vad jag tänkt så nu ropar sängen på mig och det HÖGT!

Natti natt alla !


vatten

Vatten är vaad de senaste dagarna i mitt/vårt liv handlat om.

I-lands problem kan tyckas, men man inser verkligen hur mycket man behöver vatten när det inte finns nått eller är odrickbart!

I fredags så har kanske några av er hört att det var en STOR vattenläcka i nyköping vilket i sin tur ledde till att varken Nyköping eller vi i Oxelösund hade nått vatten eller mycket dåligt tryck i kranen.

Vi hade tur som i alla fall hade lite vatten i kranen så pass att vi kunde tappa upp 2 kannor med vatten som jag kokade och lät svalna så Kajsa kunde få ersättning i alla fall. Men fick panik först när Jonas talade om att vi inte hade vatten vi klarar ju oss och Sonja klarar sig men kajsa måste vi ju ha vatten till, vist man kan köpa färdigblandade ersättningar och vatten på flaska men just när vi upptäckte att vattnet var av så var affären inte öppen än. Hade ju varit mindre kul med en hungrig bebis då nu löste det sig ju tack och lov för oss men fanns ju fler stackare som måste varit helt utan vatten. 

Vårt vatten är nu grått/vitt när man tappar upp det men sen klarnar det efter en liten stund. Så alla har order om att koka vattnet spec om man har små barn eller är äldre. Så det känns så lagom kul just nu vi kokar vattnet till kajsa men vi andra hoppar över det, kokat vatten som sen kyls ner smakar konsigt på nått vis bara att inte kunna ta kalt vatten i kranen när man vill gör en lite knäpp när man inser hur många gånger på en dag man gör det.

På lördagen var vi hos en vän J på inflyttningsfest/grillning när vi kommer dit står hon i telefon och det visar sig rätt snart att hon fått en vattenläcka!!! Stackaren tycker så synd om henne hon har precis köpt ett hus tättmaskinen går sönder (vi hade 2 så hon fick köpa den vi inte använde billigt den var bara 6 mån), torktummlaren, diskmaskinen går med sönder sen får hon på samma dag som vattenläckan veta av grannen att taket är ruttet och behöver bytas! Men sen är det ju gjort men allt behöver ju fixas nu o inte billiga saker. 

Men kvällen blev trots det mycket trevlig, vi grillade och myste ihop. J har 2 barn på 7 och 3 båda älskar Sonja och hade väntat hela dagen på henne så hon hade fullt upp med lekkamrater. treåringen och Sonja satt i J:s knä båda två och då va han så söt! Han hade ett halsband som storebror gjort i skolan det satte han på sonja och gav henne sen en stor puss sen tog han av det igen, så började han om på med halsbandet, puss o av igen så höll han på flera gånger till Sonja satte stopp. De var så otroligt söta :) Blivande kärlekspar kanske?

J och jag bestämde även att gå ut till helgen vilket känns skit kul men lite märkligt med, jag har inte varit ute på evigheters evigheter, jag blev ju gravid med Sonja i sep för 2 år sen och redan då var det ett tag sen jag var ute (om man inte räknar in en kryssning strax innan Sonja kom men den var ju alkoholfri för min del även om det var fest). Så jag ser fram mot en trevlig kväll så får vi se vad det blir av det sen. 

Just nu sitter jag här och tycker liiiite synd om mig själv som ska börja jobba på tisdag känns lite overkligt att det är dags nu.....och nervöst!!!! Så är det ju alltid då man börjar på nytt jobb men det pirrar helt klart kommer nog ha lite ångest i morgon inför tisdagen men blir ju säkert bra då jag är så glad över det jobb jag fått! 

Sen kommer mamma,pappa o syrran på tisdag och Martin på onsdag så fullt ös här nästa vecka. Ons är det även kick of med jobbet blir nog bra det med bara vi slipper alla hesmka lekar är jag nöjd. Man lär inte känna någon så ge oss samtalsämnen eller tid att lära känna varandra i stället det är min förhoppning på dennna kick of i alla fall! 


That 70´s show

När jag vaknade idag visserligen av en liten glad lärka som kvittrade så fint (skrek rejält....) vid 5.30 så mådde jag galet illa (nej är inte gravid igen!)  och hade en ordentlig huvudvärk. När jag kommer in till sångfåglen så känner jag att hon är brännhet nästan 40 graders feber visade det sig att stackaren hade inte konstigt att hon vaknade så tidigt (annars brukar hon tycka att 06.30-7 är en bra tid att gå upp).

Så hon fick en alvedon och så tog jag med henne in till vår säng där hon snabbt kröp till sin pappa som lät henne sova på hans arm och ungen låg still och somnade till och med har nog inte hänt sen hon var bebis. Normalt sett ska hon bara leka när hon är i vår säng annars så att hon låg så stilla och sen somnade säger mycket om hur hon mådde.

När klockan började närma sig 8 så behövde J gå upp då Kajsa hade tid på BVC men då inte jag mådde nått bättre och Sonja sov så var vi hemma känndes inte aktuellt att släpa med henne när vi inte måste heller. Vi sov tills att resten av familjen kom hem igen vid 10 tiden då kunde vi lika gärna gå upp för jag mådde mycket bättre då, tänk va lite sömn kan göra (har sovit kasst flera kvällar och vaknar tidigt).

Sonja har tack och lov ätit bra idag men varit VÄLDIGT gnällig och mest velat vara i våra famnar/knän hela dagen. Har mutat henne med mer så hon har fått i sig bra med vättska i alla fall. Hon har sovit massor idag och somnade med en gång när vi la henne efter maten så vi får hoppas hon sover bort febern i natt.

Så eftersom vi varit/är rätt sega här hemma så vi passa på att se på That 70´s show hela dagen idag dag, det passa allas ork och humör. Det går ju utmärkt att se på både när man gosar med barn i soffan eller när de leker på golvet.


Hoppas dagen i morgon är bättre så vi kan hitta på nått i morgon är ju min sista vecka som mammaledig börjar på halvtid på måndag och sen heltid igen den 22 aug. Vill inte!! Ju närmare det kommer desto konstigare känns det även om jag är jätte glad över jobbet vill jag inte lämna mina troll!

Vin

Jonas och jag har aldrig varit några vin älskare direkt. Men efter graviditeten med Kajsa har jag verkligen upptäkt nya saker hos mig själv inte minst nya smaklökar nu fullkomligt ÄLSKAR jag gröna oliver något jag hatade innan och vin är nått som faktist är riktigt gott och en lyx att unna sig en kväll när barnen sover eller till maten. 
Så tipsar här om två viner vi fasnat för på sista tiden (båda finns på systemet): 
     il Nostro Catarratto Grecanico (nr 22973)  159 kr för en box på 3 l inte så farligt alls =)






Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico (nr 22424)  en flaska kostar 62 kr

Båda vinerna är friska och riktigt goda passar till fisk om man ska gå på systemets rekomendationer men vi har haft det till kött när vi smakat båda gick lika bra det! Som anack viner fungerar de med utmärkt ;-)


Skriver detta inlägg istället för ett mycket argt inlägg om babyproffsen (huvudkontoret var ju 0 hjälp) men orkar inte ta det i kväll.

Måste försöka hitta sånt som jag mår bra av just nu finns på tok för mycket som har motsatt effekt just nu.....

Dagen

Sonja har tydligen bestämt sig helt bara så där att välling det är passé nu.
Vi hade inte med någon när vi var i Laholm och det gick bra utan gnäll (hade inte trott så mycket annat iofs) men nu när vi kom hem har hon ju blivit erbjuden det igen men vägrar ta flaskan. Det är iofs rätt skönt en sak mindre att tänka på /köpa hem men det är rätt praktiskt när hon har ätit dåligt en kväll eller som en andra frukost om vi är ute tidigt.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta mig in till Nyköping på marknaden eller inte. Jag är rätt trött Sonja har vaknat och gnällt en hel del i natt inte så att vi behövt gå upp, men man ligger ju ändå och lyssnar i fall det behövs så det blir svårt att komma till ro sen. Men det var inte förens strax innan 8 hon ville upp tack o lov.

Så vi får se men troligtvis åker jag in en sväng i alla fall, lite trist bara att J inte vill åka med så får bli ensam eller tar nog med mig Sonja i alla fall hon har ju lite utbyte av marknaden finns ju kanske någon karusell hon kan åka eller någon glass att smaka på.....så får vi se hur vi gör med Kajsa beror ju på vad J ska göra för hon mår nog bäst hemma i lugnet.

I kväll blir det kräftskiva, men har fortfarande dåligt samvete över att jag råkade dubbelboka oss så dumt :( Bara att hoppas jag blir förlåten var ju inte med flit i alla fall! Men blir nog en trevlig kväll med goda vänner trots allt!




Också fortsätter det.....

Ja vad kan jag säga, baby proffsen i linköping hävdar ju att vi slagit sönder vagnen genom att trycka riktigt riktigt hårt på ryggstödet alt kastat in vagnen i bilen (????) nej jag tror verligen inte det.......

Läser man på konsumentverket så står det så här:

Sexmånadersregeln

För att säljaren ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att det fanns redan när du köpte varan eller när den levererades till dig. Fel som visar sig inom sex månader anses alltid vara ursprungliga fel, som säljaren ska åtgärda utan kostnad för dig. Han behöver dock inte ta ansvar för felet om han kan bevisa att du har orsakat det, till exempel genom att inte ha följt skötselanvisningar eller vanvårdat varan. Efter sex månader är det du som ska visa att varan hade ett ursprungligt fel.  (http://www.konsumentverket.se/Lag-ratt/Lagar/Om-konsumentkoplagen/)

Detta tolkar jag som att det är affären som MÅSTE bevisa att vi verkligen slagit söder vagen vilket gör att ord står mot ord. Men de anser ju att deras bedöming som tog max 5 min troligtvis inte ens det räcker för att säga att vi slagit söder den. Det anser inte jag utan då får de vackert skicka vagnen till Britax på kontroll något som de vägrar. De ville ju inte ens ringa birtax utan bedömde att det inte gick på garantin och sen var det inte mer med det enligt dem. De gav mig nummret till bitrax o ringa själv något de inte fatta varför när det måste vara en från affären som ringer ? Även om de i affären anser en sak så måste de ju fortfarande bevis den........vagen måste ju undersökas då för att konstatera felet/orsaken oavsett vad de anser det gör man inte så fort!

Så efter mitt samtal med britrax så ringer jag upp babyproffsen igen men hon vägrade lyssna fick inte tala till pungt hon sa bara att hon hade lång kö och att hon inte kunde prata när jag försökte förklara konsument lagen för henne.

Vagenen VAR trög från början men då den var det från dag 1 så trodde vi det skulle va det och har därför inte ansvänt oss av liggläget mer än 2-3 gånger (MAX) och det var inte något vi gjort på över en månad innan den gick sönder så det är ett resonemang som inte håller men de vill ju inte lyssna på mig, men ska maila huvudkontoret och försökte få tag på konsumentombudet i stan och i nyköping men båda har semester tyvärr. Så får vi se var vi landar men jag blir galet stressad över det här.

Så pass att allt blir tok i livet nu, vi hade bestämt med en vän och fam att hitta på nått i helgen och umgås men så blev vi bjudna till en annan och i ett förvirrat ögonblick fick jag för mig att vi skulle träffa en första vännen nästa helg och inte denna *SUCK* så nu sitter jag här med dåligt samvete och arg på mig själv blir ju liksom fel hur jag än gör nu, men ska bjuda dem senare får hitta på nått riktigt gott som plåster för mina klantighet..........

Men nu ska jag sluta va arg på mig själv mår inte bättre av det just nu, för känner mig orolig i hela kroppen kan inte alls slappna av minsta lilla får mig att bryta ihop just nu stor grät igår över vagnen orkar inte alls sen är jag nog rätt stressad över att jag börjar jobba 22 även om det blir kul så känns det i hjärtat med.

Nu blir det i alla fall att maila babyproffsens huvudkontor (man kan bara maila dem av någon anledning)


ALDIG MER!!!!!!!!!!

ALDRIG MER ska vi handla nått på baby proffsen i Linköping i alla fall det är då ett som är säkert!!!!

FY FAN va arg, ledsen, besviken jag är just nu!! Finns inte ord för det bara tror inte det är sant att det gick som det gick.......

Vi visa vagnen och ut från verkstan så kommer det en ur personalen + en barnvagns reparatör som hävdade ha 30 år i branchen.....Vi blev mer eller mindre beskylda att ha med riktigt kraftgit våld ha slagit sönder vagnen själva ??? Att vi skulle ha tryckt hårt på ryggstödet med all kraft något vi ju VERLIGEN inte gjort inte heller har vi lagt in vagnen hårt i bilen utan helt som vilken annan fam som helst!

Ryggstödet har tjärvat från början så vi har helt enkelt inte fällt ner det då det varit så trögt, det fick vi ju äta upp att vi inte kom in med. Vist vi tänkte gjort det sist vi var i linköping på ikea men jonas ville inte och jag trodde väl inte de skulle kunna göra nått men nu vet vi ju att det hade varit en mycket god idé inte för att det hjäpt på det stora hela vagn fan hade ju gått sönder i alla fall säkert.

De var mycket otrevliga i affären så gör er själva en tjäns och undvik den affären!! Vårt val är nu att låta vagen vara som den är eller köpa en ny sittdel för ett antal tusen ytterligare....... Pappa skulle försöka laga den när vi ses nästa gång men vi får se om det blir innan den brakar samman helt för idag blev ryggstödet så där slappt igen (hålls inte uppe) men jag lyckades få dit det igen vet inte hur men det gick efter ett ögonblick av panik (jonas var på golfbanan och jag ensam med tjejerna i Motala där jag inte känner någon mer än jonas arbetskamrater).

Men vi ska ringa britax i morgon men mina förhoppningar på hjälp är nere på noll, lika vad gäller konsumentombuds mannen men vi ska i alla fall höra oss för med dem innan vi ger helt upp.
Ska även kolla upp vad enbart sitsen till vagen kostar i morgon med så vi vet för tror ju det alternativet är det bästa om pappa eller svärfar inte kan laga vagene.

Jag älskade den innan allt hände men nu kan jag nog säga att jag hatar den skulle lätt kuna sälja den men vem vill ha en så trasig vagn? Lär ju bli någon hundralapp bara i bästa fall......Men vi kämpar på även om det känns piss just nu i kväll.

Nu ska jag titta på good morrning vietnam med maken och minnas tillbaka lite i alla fall från bröllops resan

Laholm

Vi var ju hos mina föräldrar i helgen som gick då de firade 35 år som gifta i söndags och Jonas och jag firade våra 2 år i måndags <3 Så åter igen grattis mamma och pappa!! Det är en bedrift att vara ihop/gift så länge idagens läge!

Vi kom ner sent på tors kväll eftersom jag var på efterkontroll men det skrev jag nog, allt gick toppen bortsett från ett lågt järnvärde har nu testat med mitt val kvinna men känner mig fortfarande lika sjukt trött så i morgon ska det inhandlas bluthsaft utan tvekan!!

Fredagen så gick mamma och jag en prommenad till mammas vän G så gick vi ner på stan och myste med lite glass till Sonjas förtjusning :) På eftermiddagen så åkte J, jag o flickorna först ner till Malmö och träffade C som jag inte träffat sen bröllopet även om vi ju har kontakt lite nu och då så det var riktigt riktigt roligt att träffa henne! Efer det åkte vi vidare mot Staffanstorp och nästa vän A och hans M för en mycket god fyra rätters middag (!!!) Han skämmer bort 2 stackars småbarns föräldrar =) Mycket gott var det och våra män bestämmde sig för att gadda ihop sig mot mig och A och bestämde sig för att anmäla oss till halv åtta hos mig nu tror jag inte J skulle våga det, även om jag lekt med tanken så är jag för feg! Vi hade kajsa i mjukliften och Sonja ville vist med ligga där så flera gånger den kvällen satte hon sig rakt på syter sin!! Gjorde hon inte det jagade hon deras stackars katter mer än hon någonsin jagat våra. Men det var en mycket trevlig kväll synd bara var att Sonja visade upp sin absolut sämsta sida! Gnällig och skulle vara precis överallt och riva var helt slut till sist och kände mig mer som en gummiboll än en artig trevlig vän o gäst. Vist alla säger det är så att ha barn MEN vår tjej brukar aldrig vara så tror det berodde mycket på att hon satt i sin sac´n seat
Sack`n Seat barnstol vilket gjorde att hon trots kudde inte nådde så bra till bordet trots kuddar under gumpen så då blev hon fort rastlös. Men pojkarna kommer hit på söndag så då får de se henne på ett bättre humör i alla fall (hoppas jag bättre förutsättningar i alla fall).

Lördagen så skulle mamma, jag o ungarna gå ut till maxi i mellbystrand ca 4,5 km enkelväg men vi kom inte långt förens vi fick vända hem igen då vagen brakade ihop (som jag skrev om igår). Som tur är så har vi en extra vagn hos mamma o pappa (enkel vagn) så Sonja kunde åka i den så fick Kajsa åka i vår hennes sits var ju tack och lov hel. Så vi fick vår promenad och en trevlig pratstund med för den delen. Hemma gjorde alla sig i ordning sen så gick vi ner till rökeriet i Laholm vid lagan och åt mycket gott det tyckte Sonja med som till alla utom min och Jonas förvåning åt en stor barnportion med fisk (hon äter ju mer än mig ibland). Sen hem för lite spelhåla och familjetid så en lyckad kväll.

Söndagen så kom släkten vid 13 (eller va det 14 ja skit samma!) precis när de kom så öppnade sig himmlen och det vräkte ner regn så stackars pappa som grilla blev rätt blöt men vi andra klarade oss. Som tur var slutade sen jag har en kusin som har en underbar liten två åring A som var med och efter att hon kom över sitt blyga så hittade hon och Sonja varandra och även om de tog leksakerna för varandra (varför ser alltid en leksak rolig ut om någon har den?) så kunde de leka jätte fint ihop eller kanske mer vid sidan om varandra.

Efter regnet hittade gos ungarna eller kanske bus ungarna? Mamma o pappas tunna för regn vatten ni kan ju tänka er den lyckan ;-) Om inte kommer här lite bilder!

 kajsa hos gammla farmor birgit (ser ni trött mössan i bakgrunden? Det är hårt att vara moster och leka för fullt hihi)

 titt ut magen, varför gör hon alltid så där med klänningar tro ?? Föresten är de där legginsen ett minne blott hon dök ut genom en dörr (den bakom henne) i ett obevakat ögonblick.....

 hjälper morfar i köket, hon älskar att va med där så tror nästan ungen blir kock eller nått likande

 bumlan med moster

 VATTEN !! ser ni hur Sonja har armen? hon försökte skvätta på sig själv tofisen men tror A var bättre på att svätta ner henne hihi

 lilla A som tyckte det var super kul med vatten och en ny vän




 lilla fröken fin i kanten


 mormor är bra när man busar!!

 blöisen


 


 mys

idag = härligt trött

OK klockan är nu strax efter 18 när jag skriver och jag vet inte men antagligen utmanar jag ödet nu när jag skriver att båda barnen sover! Tror nästan inte det är sant själv men riktigt skönt med en lugn kväll då kvällarna den senaste veckan blivit sena alla av olika orsaker både att vi bar bortresta men också envisa barn.

I dag har vi spenderat dagen på Vivesta
  bästa bilden jag hitta då kamerans batteri dog tyvärr.

När vi svängde in på parkeringen så hade vi en bil framför oss, det visade sig vara Britt, Philip, Moa och Linn. Britt är en vän till min familj sen långt innan jag och syrran fanns de bor med i Oxelösund så det var en rolig och oväntad överaskning!

Det ledde till att Sonja har haft barnvakt hela dagen flickorna är 11 och 7 så de tyckte ju att det var jätte kul att leka med henne. Jag blev lite förvånad över att Sonja fattade tycke för Moa direkt annars kan hon vara lite blyg en stund även om det går över fort men de träffades igår så är säkert det som hon minns hon är ju trots allt 14 mån nu.

Det var full rulle Sonja satt mest i sanden och lekte det var ju inte helt lätt att gå på sandbotten i vattnet så då blev hon lite sur och ville inte ens sitta i vattenbrynat och plaska som hon annars brukar älska! Men flickorna lekte med henne i sanden och sen fick Britt ta över då Jonas hade Kajsa så tog jag med mig de andra barnen ut i vattnet och lekte lite. Hade inte varit på Vivesta innan bara på Jogersö men nu kommer det nog bli klart mycket mer bad på vivesta än Jofersö så fin botten, inte lika lång grunt och framför allt så finns det MYCKET mer skugga att ha barnvagnen under! När jag och Philip står vid vattnet så fråga den lilla herren på 2 år mig en mycket klok fråga han undrade var vattnet kommer från och det är ju inte det lättaste att svara på när det inte verkar finnas ett klart svar bara teorier och då jag inte anser man ska ljuga för ett barn så sa jag som det var att jag inte viste men han funderade en bra stund på det sen skrutten.

Det var helt underbart i vattnet var hur skönt som helst!!! Njöt rikitgt för var dopp jag tog, men får nog tacka Sonja att jag kom i överhuvudtaget söt som hon är kom hon och satte sig i mitt knä (hon hade bara vanliga badkläder på sig) plötsligt känner jag hur jag blir både blöt och varm så det var ju inget tvivel om va hon gjorde i mitt knä där inte. Va bara att gå i och tvätta av mig till allas förtjusning men det bjuder jag på =)

Hade verkligen önskat att vi kunde ligga på stranden i morgon med MEN vår skit vagn har gått sönder!! När vi var nere i Laholm så hände nått vagen. När vi skulle använda den på lördagen (kom fre kväll) så hängde ryggstöden på översittsen ner eller tja det låg i liggläge men lite längre ner än det ska. Sen gick det inte att resa upp eller det fanns inget som höll det uppe om man ska va korekt. Pappa och Jonas kolla på vagnen och det visade sig att det var en plast del som sprukigt och en fjäder hoppat bort mm (svårt att förklara vad som sprak men det gjorde sitsen obrukbar) Så hade lite panik och gick runt och små svor i ren ilska på Babyland som sålt vagen tills pappa kom in och sa att han lagat vagnen om än mycket provesoriskt så i alla fall så passa att den går att använda tills vi fått den lagad. Nu borrade han i den så jag hoppas verkligen inte det är nått de kommer bråka om imorgon då vi ska åka ner med den.......Lite ont i magen över att behöva åka ner nu är nog rätt närvös.

Samtidigt är jag bra arg över att vagnen inte ska hålla längre vi köpte den ju den 1 april i år så nog 17 ska den hålla inte så att vi varit oförsiktiga dirket med den! Men på babyproffsen var fi***n jag talade med rent otrevlig, eftersom linköping ju trots allt är en bit bort ville jag veta hur vi skulle göra med vagen om de tar in den måste vi ju få en lånevagn i så fall alt att de har en extra sists hemma redan så kunde vi ta den så länge innan de bestämmer om vagnen går att laga (vilket jag verkligen inte tror) men trots att jag förklarade att vi åker långt och vill veta att vi får den hjälp vi behöver när vi kommer så tjatade hon bara om att hon måste se vagnen det är ju rätt självklart! Så tillsist höjde jag rösten och upplyste puckot om att jag klart fattar att hon måste det men att som jag då hade försökt få fram de senaste 5 min så vill jag veta att vi får hjälp när vi kommer ner och en annan vagn under tiden de tittar på vagnen. DÅ kläcker hon ur sig att ja reparatören kommer på tors ni kan ju komma då och självklart får ni låna en vagn under tiden för vi har mycket nu så er vagn tar det nog 1-2 dagar innan vi kan börja jobba med men bläääää det var ju så dags varför inte säga det dirket???!!

Nåja bara att hoppas hon är ledig i morgon när vi åker ner.......barnvagnar är ju inte dirket billiga *suckar högt*
återkommer med en uppdatering sen.


tröttare än trött

Jag är galet trött just nu, fick veta på efterkontrollen att jag hade ett lågt järnvärde så kan ju vara det för har verkligen kännt mig vissen på sista tiden.

Men sen har vi haft mycket att göra med, visserligen bara roliga saker men det tröttar ut i alla fall. Vi var ner i Laholm i helgen hade tänkt lägga ut bilder från det och skriva lite men orkar inte nu så jag håller en tumme att orken kommer i morgon och att tjejerna är lite lugnare då.

Jonas är borta på 3 dagars orienterings tvävling nu har varit i 2 dagar så blir skönt när det är  över måste jag säga även om det bara är kvällen så påverkas alla våra vanor som vi fått sen Kajsa kom.

Sonja lägger sig vid 18 som jag nämt tidigare och både igår och idag har det varit närmare 17.30-17.45 då hon varit så trött i mån var vi i nyköping o sprang in i typ halva bekantskapskrättsen tror jag så hon sov inte middag inte va dag hon gör det och idag var gudfar med familj här så då blev det ju en MASSA lek även om hon sov 2 tim så hon var bra trött vid 17.30 snuttan. Var bra trött när Sonja la sig som tur var somna hon bra men Kajsa var bra mammig och ville bara vara i famnen så henne fick jag lägga strax efter 20 då hon äntligen somnat in ordentligt då var jag helt slut men bara att ta tag i disken från middagen som inte hann komma in i diskmaskinen innan J åkte och tvätten som skulle vikas.

Ungefär samtidigt som J kom hem så fick jag min första paus då båda sov så vi får väl se hur det blir på torsdag o resten av veckan kommer nog lämna över en hel del av kvällarna då på J. Bara därför kommer de väl vara 2 änglar gissar jag.......förstår inte varför de ska va som tuffast när jag är ensam med dem? Kan ju vara för att det oftast är jag som är ensam på kvällarna med eftersom J oftast tränar då med.

men nu ska jag sova huvet värker och ögonen går i kors....... I morgon blir det vivesta o bad om vädret tillåter i alla fall och så hoppas jag att min nya chef ringer så jag får veta vilket datum jag ska börja någon gång!