Till eftertanke

Jag sa igår att det skulle komma en till blogg idag och här är den. Jag gick igenom min pärm med viktiga papper i fredags och hittade då en dikt som jag läste under mitt sista år på gymnasiet. Det var min lärare som satt upp den på en vägg i klassrummet och den grep ta i mig då och va en av anledningarna till att jag valde just att bli lärare och att ha specialpedagogik som inriktning. Den heter Till efter tanke och är skriven av Sören Kierkegaard som var en dansk filosof mellan 1813-1855.


Till eftertanke


Om jag vill lyckas

med att föra en människa mot ett bestämt mål

måste jag först finna henne där hon är

och börja just där.

Den som inte kan det

lurar sig själv

när hon tror att hon kan hjälpa andra.


För att hjälpa någon

måste jag visserligen förstå mer än vad hon gör

men först och främst

förstå det hon förstår.

Om jag inte kan det

Så hjälper det inte att jag kan och vet mera.

Jag vill ändå visa hur mycket mer jag kan.



 

Så beror det på att jag är fåfäng och högmodig

och egentligen vill bli beundrar av den andre

I stället för att hjälpa henne.


All äkta hjälpsamhet

Börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa

Och därmed måste jag förstå

Att detta med att hjälpa inte är att vilja härska

Utan att vilja tjäna



Kan jag inte detta så kan jag inte heller hjälpa någon

Som sagt den här dikten grep tag i mig då jag läste den första gången för 3 år sen nått och efter en snart avslutad lärarutbildning så känns den fortfarande lika aktuell det lär den nog alltid göra tror jag.


Nej nu har jag inte tid att sitta här längre ska leta upp ett bra recept nu och baka bröd att ha med till skollunch sen blir det städning och plugg och vänta på att Jonas kommer hem men det blir först i kväll, trodde inte att han skulle komma redan idag men jag klagar inte =)


 

Ha en bra söndag !


Design

Blev visst två bloggar idag i alla fall =)
Har ändrat designen på bloggen eftersom jag tyckte det va dags för en förändring samt att det känndes passande eftersom den är rosa och alla hjärtans dag snart är här fast vet inte om vi kommer fira den så mycket jag och jonas det beror helt på honom men jag skulle ju helt klart bli glad om han gjorde nått sött som köpte blommor eller nått sånt då. Det har han inte gjort innan så är väl dags då eller? =) Om jag mår bättre har jag en överaskning åt honom med men gör jag inte det så kommer den så fort jag är back in business.

Men vi firar att vi varit ihop 6 månader den 27 feb och det känns nästan roligare att fira det eftersom vi fått perngarna då med så min plan är att vi ska hitta på nått mysigt då gå ut och äta lite gott och ha det bra tillsammans. Fast ahr inte pratat med jonas och han lär ju ha ett ord med i laget han med, så snäll kan jag vara fast blir nog jag som bestämmer i slutändan ändå =D hehehe nä nu är det dags att natta för mig

måste bara berätta att mamma kommer hit den 10-14 april som det ser ut nu. Synd att vi inte kan ses vid vår födelsedag ( skriver vår för jag har en tvillingsyster) det blir första gången jag blir helt själv så, för förra året va jag själv på födelsedagen jag firade med mina vänner naturligtvis och det lär jag göra i år med men mamma kom bara några dagar efter att vi fylt så då var det inte så farligt nu kommer hon först en månad efter att vi fyllt och jag kan verkligen inte åka hem för det hur gärna jag än vill så......
Får se till att fira ordentligt med min nya familj här uppe i stället (Jonas, Maja och Clawida) sen lär vi ju bjuda ner jonas familj och minna vänner så blir säkert bra ändå.

Men jag är jätte glad hon kommer  och ser fram mot det för det är alltid så roligt att få besök av familjen nu väntar jag bara på att systeryster och pappa ska komma upp de med. Hoppas det inte dröjer allt för länge för saknar dem alla där hemma så mycket !!!

Bamse kram från lilla mej
lovar det här va sista bloggen i kväll =)

Minna små tjejer

Lovade ju igår att jag skulle skriva lite mer om våra vild djur idag så här kommer en uppdatering om det och lite annat smått och gott. Jag han inte skriva mer i går på grund av att jag skulle till Jenny och Karro för att pyssla med dem Y och AM kom med så det blev en riktigt trevlig kväll men det är det ju nästa jämt då vi ses =) kan inte komma ihåg någon tråkig gång i alla fall så....


I alla fall så mår små tjejerna bra, Maja är som vanligt igen förutom att jag fortfarande inte får klippa hennes klor har prövat när hon badar, äter och med sandpapper i hjulet och inget av dessa har ju fungerat så nu börjar ar jag officiellt få slut på idéer är jag rädd, om någon har något bra tips hör gärna av er hjälp mottages tacksamt!

Annars har hon det bra äter och leker som vanligt.


Vår andra tjej eller terrorist som med är ett mycket passande namn på henne hon far runt här i lägenheten och leker för fullt man ser bara ett orange sträck som man får passa tårna för då hon kommer farande som ett jehu.

Idag var hon för rolig jag satt i soffan och pluggade och hade satt upp en leksaks mus i snöre i badrums dörren där hon lekte rätt som det var kom hon springande i full fart och hoppa rakt mot fönstret som hon brakade rakt in i fönstret med ett brak och sen hoppa hon upp på fönsterbrädan igen och hoppar upp på gardinen innan jag han reagera och till saken hör att gardinstången där är väldigt tunn och mycket väl skulle kunna gå av om hon klättra detta samtidigt som jag tala i telefon så fick jag jaga henne blev lite cirkus där men det gick bra som tur va =) vilken tokig kisse vi har. Tyvärr så har min mobiltelefon bestämt sig för att den inte vill skicka bilder längre så jag kan inte få över de bilder jag har på Clawdia i den till bloggen som var min plan och i kameran har jag 32 bilder kvar innan jag kan framkalla och lägga ut bilder men ha tålamod för de kommer jag lovar!


Annars är hon en go tjej när man kommer upp på morgonen får man inte vara för sig själv utan har en tjej runt fötterna hela tiden. Det ända tråkiga är att hon har kissat lite där hon inte ska i vår säng och soffan men ska ringa veterinären för kan ju va att det hjälper med att kastrera henne, funderar även på att införskaffa fy spray det ska tydligen vara bra, mamma tyckte jag ska gnugga hennes nog i kisset när hon kissat men det känns så taskigt att jag vet inte om jag klarar det, hon är ju min lilla bäbis. Om än en lite olydig sådan så är hon ändå min/våran gulle unge som vi skämmer bort. Finns massor mer att säga men lämnar nog ämnet här för at garanterat återkomma längre fram för att inte tråka ut de som inte bryr sig om minna djurs bravader.


Just nu är jag ensam hemma och det är verkligen tomt här utan Jonas även om det är jätte skönt att få vara själv ibland med för det behöver man så blir jag så rastlös när han inte är här. Men det har jag redan konstaterat sen jag bodde hemma i Laholm att jag är inte en ensamvarg jag gillar verkligen inte att vara själv ! Jag behöver sällskap så är det bara, har lite att göra med fegisen i mig med känns tryggare att va två i alla fall. Det här låter knäppt men jag gillar att kunna va med andra men ändå känna att man kan dra sig undan om det behövs och den andra har den respekten och vise versa, det är viktigt för man behöver få hämta andan.


Nepp nu börjar klockan ticka i väg ska bara fixa lite små saker så blir det nog sängen sen fast tvivlar på att jag kommer sova det brukar jag inte göra när jag har den oroskänsla som jag har i kroppen just nu det känns som hela jag är spänd, små stressad och orolig utan att veta varför egentligen jag vet att jag har en del plugg som ligger att jag ska städa och vill baka i morgon men jag undrar om det verkligen är det som är problemet ja ja jag får försöka ta det lugnt och sansat så. Det är säkert så för att jag ska ha mens om en vecka alla kvinnor vet hur det är alla har ju någon form av PMS jag blir nedstämd, hungrig hela tiden och nått så grymt trött så tror det är boven jag plus att det varit väldigt tufft en tid nu. Men det blir ju bättre någon gång , knutan/cystan jag talade om är mindre idag så hoppas det är för att medicinen börjat verka men är väl förtidigt att uttala sig om.


Blev en längre blogg än jag hade tänkt mig från början, duktig du är som orkat läsa hela.

Jag hade tänkt skriva två bloggar idag men eftersom den här blev så lång tror jag att jag skriver nästa i morgon så har du/ni något att vänta på med. Ska ju inte tråka ut dej alldeles då kanske du inte tittar in här och läser fler gånger vilket vore trist om jag får säga vad jag tycker.


Sen vill jag uppmana ALLA (speciellt min familj och de släktingar som jag vet läser min blogg) ha gärna kommentarer på bloggen det kan gälla allt från innehåll till utseende av bloggen med mera.

Hoppas ni har en trevlig helg nu ska jag lägga upp det här på www.blogg.se och sen ska jag se klart på x-men och efter det så blir det nog sängen om jag ska va pigg i morgon för att orka läsa undervisa om samhället som är en grymt seg bok vi läser i skolan just nu.


Uppdatering !!

Här kommer en uppdatering av bloggen som jag som vanligt slarvat med. Jag vet jag är hopplös och ska verkligen försöka bättra mig och blogga oftare jag lovar, bara jag får komma åt datorn för Jonas så =)

Får se vad som hänt sen sist då......

Det har varit lite upp och ner i mitt liv de sista dagarna av flera olika anledningar. Mina föräldrar hade en kris i äktenskapet och var ganska nära att ta beslutet att skilja sig men efter att de funderat lite mer har de beslutat sig för att ta det lugnt och låta tiden utvisa vad som sker. Jag vet inte hur jag känner riktigt men jag vet att det vore väldigt tråkigt om de gick åt varsitt håll men det viktigaste är att båda två är lyckliga och om det sen innebär att de är tillsammans eller inte det kan bara de avgöra när tiden är redo för det. Jag och Matilda kan bara vara där som stöd, Matilda tar nog det här hårdare än va jag gör eftersom hon fortfarande bor hemma vilket gör att det på sätt och vis påverkar henne mera än vad det påverkar mej och Andreas hennes fästman var tvungen att flytta ut för att mamma och pappas äktenskap skulle slippa den belastningen med. Vilket inte gör det lättare för Tilda men jag måste säga att jag är stolt över både henne och Andreas för att de tar hela den här situationen så bra som de gör, det visar att båda har mognat betydligt. Och vet ni det känns som jag och syrran bara kommer varandra närmare och närmare och om ni bara viste hur glad jag är för det, för jag älskar verkligen min syster =)

Att hon ville jag skulle ringa henne för att prata när mamma hade berättat om grälet hemma för att hon ville prata med mig va ett jätte steg i rätt riktning, blev så glad. Lika glad blev jag när Andreas hörs av sig och hade klarat Truk körkortet !! Grattis !!! Jätte bra gjort killen !


Sen har jag varit hos en rygg specialist som upplyste mig om att jag inte får behandling för min rygg nu så kommer jag inte kunna arbeta som lärare om bara några år. Det kändes som han drog undan mattan under fötterna på min först. Men när jag lugnat mig så insåg jag att ha sa att det KAN bli så men det va ju om jag inte gör nått åt det. Och det han tyckte jag skulle göra va att gå på deras sjukgymnastik gå i kognitiv stress hantering eller nått liknande och att jag börja träna Qigong vilket i och för sig ska bli jätte kul då jag tror det passar mig väldigt bra.


Har varit hos läkaren igen med har ätit antibiotika i 10 dagar som jag blev jätte dålig och trött av. Och nu är jag satt på en ny kur på 10 dar till för nu har de konstaterat att jag har en cysta och de vill undvika operation vilket i och för sig är bra men att behöva gå med antibiotika så länge är inte alls kul. Tvärt om börjar det bli jätte jobbigt nu men det går väl över någon gång......


Nä nu hinner jag inte skriva mer bloggar om våra små terrorister ( Clawdia och Maja) i morgon !

För nu ska jag till Karolina på pyssel kväll ses där =D

Ha en trevlig helg alla !!!