De goda nyheterna

Nu när lönen och pengarna från försäkringskassan ramlat in på kontot så hade vi (jag) en insättning på 19 000 kr som jag inte viste var de kom från. Jonas trodde det hade nått med gamla jobbet att göra men då jag ju fått min sista lön osv så trodde jag att allt var klart. Så jag tvingade Jonas att ringa banken för att höra var pengarna kom från, men de kunde bara se att pengarna var till mig. Men senare den dagen så kom det ett brev till mig från Södertälje kommun. Jag hade helt glömt bort att jag ju inte tog någon semester förra året (var ju föräldraledig).

Så det var helt onekligen en trevlig men oväntad överraskning Det känns nästan som att vi vunnit på triss eller nått sånt även om jag ju hade vetat om det om jag haft lite mer koll, men nu hade jag inte det så nu är jag bara glad över att det för en gångs skull var en glad överraskning Annars brukar det ju vara trista nyheter någon oväntad räkning eller nått som går sönder mm.

Så nu funderar vi bara på vart pengarna ska gå. Vi har ju planer med huset, somnågon kanske sätt så ska vi ju tapetsera om i vardagsrummet, väntar på offerten från målaren (?) som ska tapetsera och måla om någon gång under mars. Men det blir nog inte så farligt dyrt om Jonas räknat rätt med rot avdraget mm. 
Sen ska vi fixa till altanen (bygga en tillbyggnad + sjuktdörrar i glas), köket ska göras om+nya vitvaror, taket ska läggas om och sen ska vi sätta in en fläkt (pust det blev ju en del där.......) Sen som de flesta har vi ju en önskan om att resa lite med, så det blir säkert någon kortare resa om det passar kanske nästa höst till mallis eller likande. Men det får vi se det är ju en prioriterings fråga med.

Men det känns riktigt skönt med detta lilla tillskott så nu återstår bara att tala lite med svärfar och svågern om vad de tror och rekommenderar för altanen och taket. Vi har lite planer men vill ta dem först med några som kan och som kanske kan hjälpa oss lite hoppas det i alla fall.

Återvänder till de levandes värld igen!

PUST!! Den här veckan vill jag då inte göra om på ett tag (eller bitar av den är helt ok om de sker var månad så klart, men kommer dit......).

Som ni ju vet så fick vi stifta lite mer bekantskap med akuten i Nyköping än jag hade önskat natten mån/tis. Sen tisdagen så mådde hon fortfarande inte helt bra men spydde bara någon enstaka gång så det verkade tack och lov som det började att vända. 

Onsdagen började med ett besök hos barnmorskan där alla värden såg bra ut, inte för jag väntat mig nått annat.....Men de kollade i alla fall ordentligt upp orsaken till varför jag har så mycket smärtsamma sammandragningar då alla prover såg bra ut så tror de att det nog är jobbet som spökar för mig, vart ju sjukskriven från januari med Sonja pga av det. Men jag kände att jag bara inte kan bli sjukskriven när jag bara jobbat i 3 veckor så jag vägrade, jag vet jag vet det är dumt att gå mot en läkares order. Jag vet med att även om jag säger att jag ska tänka på det på jobbet och ta det lugnt så kommer det inte bli så jag är inte sån. Gör jag ett jobb vill jag ge 100 % för att försöka göra ett bra jobb. Men jag har i alla fall den bilden av mina kollegor att de kommer förstå och stötta, jag trivs bra även om jag känner att jag inte landat riktigt än så kommer det mer o mer. Kände i bilen på vägen till barnmorskan att jag mådde illa men har ju så lätt att bli åk sjuk och då det gick över tänkte jag inte mer på det. Under dagen frös jag som en tok och kände mig lite låg/trött men trodde ju det berodde på en tuff vecka. På kvällen hade vi möte på jobbet började då må illa igen och fick bara i mig en halv macka o lite te. Hemma hade Jonas maten klar men mådde så illa att jag inte fick ner nått sen tog det inte lång stund innan jag började spy. Resten av natten sprang jag fram o tillbaka mellan sängen o toan. Mindre kul det kan jag säga! Vi på jobbet skulle ha haft studiedag idag som jag ville gå på! Men när klockan ringde och jag fortfarande mådde illa, spydde och rummet snurrade så var det bara att inse att det inte var att tänka på. 

Så idag har jag varit otroligt glad över att ha J hemma, för jag hade aldrig orkat med Sonja tyvärr. Han har varit/är en riktigt omtänksam man min gubbe som vanligt =) Så han har gått till affären efter blåbärssoppa, cola och annat som hjälper en upprörd mage och gett mig allt jag behövt. Nu har i alla fall lite mer än en halv banan och lite cola fått vara kvar i magen så känner mig lite piggare än i morse men fortfarande inte bra men lite åt rätt håll i alla fall orkar hålla mig uppe...........

Så typiskt att det skulle komma, speciellt när vi tänkt mysa till det med kina resturang i kväll eller i morgon. Andra gången någon av oss har magsjuka när vi ska dit. Förra gången var J sjuk (INNAN) vi kom dit och Tilda. Denna gång är det jag men mår jag så här i morgon med tja då får det bli nästa helg när svärmor kommer. Hoppas bara att jag är bättre till sön för jag vill gärna gå på barnbasaren som är då.  

Vet jag skrev att det var bra saker som hänt med och det är det, men det här inlägget blev så långt och ärligt talat så är jag rätt trött. Så jag tar det i morgon annars blir det här en hel uppsats med.

Ha en trevlig fredag nu alla så ska jag gosa ner mig i soffan och hoppas skiten försvinner!

Akuten och sjukt barn

Sonja började att kräka under eftermiddagen på söndagen och mådde inte så bra direkt. Men efter samtal med sjukvårdsrådgivningen så gav vi henne svagt utspädd saft med lite socker i 3-4 ml var 5 min under 3-4 timmar detta fick hon behålla och sen sov vi alla gott under natten. Måndag morgon så fick hon välling innan hon och Jonas körde mig till jobbet och sen gröt några timmar senare detta var det enda på hela dagen som fick stanna kvar i magen på snurpan och inte heller så kissade hon nått mellan ca 8.00-23(24). Så efter att Jonas kämpat på under dagen med att ge henne mat/vätska som bara kom upp så ringde vi sjukvårdsrådgivningen direkt när jag kom hem. Under 4 timmar hade vi sen kontakt med den en gång i timmen under tiden vi gav henne vätske ersättning och saft (för att hon skulle få mer socker i sig). Men till sist ville de ha in oss då vi under tiden höll sten koll på om hon började kissa eller kräka igen och eftersom hon inte började kissa trots all vätska hon fick i sig så åkte vi till akuten. Klockan var runt 21.30 när vi åkte in och vi var hemma 01.30 så det blev en lång kväll/natt för oss alla.

Jag har sällan känt mig så liten som just då. Sonja hängde mer eller mindre som en liten trasdocka i våra armar även om hon var med så var det inte alls den skrutt vi är vana vid att ha. Det känndes verkligen att det var nått fel. Väl inne så satte de en påse på henne för att ta kiss prov o se om det kom nått alls. tack och lov kom det lite några droppar (de var nöjde med det då det tydde på att kroppen var på g att börja producera urin igen). Efter analys av urin + blodprov så fick vi veta när läkaren (äntligen) kom att hon hade värden som tydde på att hon inte fick i sig allt hon behöver och började bli lite undernärd men det var inte något farligt än. Så vi fick rådet att fortsätta som vi gör och ge henne det hon vill ha, och att vi skulle ge lite mera idag. Så vi åkte hem med det lite tryggare i att hon inte var jätte sjuk i alla fall. Men idag har hon fortsatt kräkas när Jonas försöker ge henne mera än 5 ml så det har hon fått hela dagen var femte min. Nu när jag kom hem gav jag henne 60 ml välling som har varit i magen runt en timme nu i alla fall......och hon sover sött så vi hoppas det gör nått i alla fall så får vi väcka henne om en stund och ge henne lite mera. Men är det inte bättre i morgon så får Jonas ringa när jag åker till jobbet och höra vad sjukvårdsrådgivningen säger. Vill de i så fall ha in honom ja då får nog jobbet lov att förstå att jag smiter tror jag bestämt!

Jag själv är helt slut nu!! Jag började 7.15 så jag gick upp 6 i morse med andra ord inte så många timmars sömn i natt och skulle ha slutat 14 men fick pga av att en kollega missade att kolla schemat (vi hade bytt tur och det glömde hon) så fick jag jobba till strax efter 16. Huvudet bulltar och jag känner mig yr och matt nu så det blir inte någon sen kväll tror jag ska lägga mig vid 20 måste ju vara en trevlig fröken i morgon med och sen ska vi jobba sent på jobbet både i morgon och tors. I morgon ska mitt arbetslag träffas och sortera, slänga och fixa på avdelningen på kvällen (har i alla fall sovmorgon börjar 9) och sen på tors har vi APT så det är två dagar jag nog inte är hemma innan 20. jippe eller nått nå ja på fredag har vi i alla fall stängt på förskolan för fortbildning så det ska bli intressant och något jag ser fram mot!

Go kväll alla från en mamma som knappt vet vad hon skriver längre.......


8 månader

Hon bara växer och växer vår lilla dam här hemma. Tänk nu är hon 8 månader gammal om 4 månader så är det fest här hemma. Samtidigt som vi ju tycker hon blir stor så känns hon så liten som jag skrev om innan när jag ser henne med barn i närheten av hennes ålder (då tänker jag på tänder och krypande) men samtidigt så är hon ju före med annat och hon är ju så med. Idag var hon så söt, Sonja har redan sen hon kom visat med tydliga signaler vad hon vill och idag var hon hungrig Jonas skulle precis gå och hämta hennes mat hon satt i sin barnstol och titta på oss och gapa stort och nästan pekade på munnen flera gånger ingen gråt eller så bara gapade så duktig hon är!! Jag är osäker på hur om hon ens kommer krypa då hon blir så arg när hon inte ser nått på golvet hon kanske börjar gå tidigt i stället, eller hasar på rumpan vet inte alls där för hon har ju försköt krypa lite men vill samtidigt inte vara på golvet på mage tok ungen =)

By the way så har magen verkligen börjat synas nu de senaste dagarna så nu kan man inte missa längre att det bor en liten skrutt i den. Mamma kläderna har därför fått flytta in i gaderoben igen så nu är det ordning och reda. el lilla fröken sparkar på bra där inne känns som hon gör riktiga kullerbyttor mellan varven, har tyvärr rätt mycket sammandragningar som känns ordentligt redan nu med. Försöker gå undan lite så barnen inte ska se att det gör ont vill inte skrämma dem ju.....så hoppas det släpper för vill ju inte riskera nått under graviditeten samtidigt som jag inte vill bli sjukskriven. Men blir jag det så vet vi att Jonas skulle ha jobb fort då de drar i honom från jobbet och vill han ska komma in någon dag här och där lite längre fram nu så vill de ha honom en hel vecka (är en chef från ett annat bolag som bara Jonas klarar av alla andra från företaget undviker honom) men  det beror ju på hur vi kan lösa frågan med Sonja för jag kan ju inte ta ledigt en hel vecka, annars tackar han nej men vi kommer säkert få ihop det =) 


Dag 23 – Hur muntrar jag upp mina vänner?

Hur muntrar man bäst upp en person som behöver? Genom att bara finnas där och lyssna kommer man långt sen att finnas som ett stöd. En sak som alltid muntrar upp när man känner sig lite nere är nått riktigt gott antigen hemma gjort eller Ben och Jerrys glassar de kan man inte annat än bli på gott humör av i rätt sällskap.


Blogg torka

Jag vet att jag är hemskt dålig på uppdatering just nu. Men jag är så fruktansvärt trött på kvällarna att jag bara inte orkar tänka på det. Prioriterar livet/familjen , just nu sitter jag och "planerar" är flitig som ni ser. Nej då men en liten paus innan jag drar igång ordentligt med jobbet behövdes.

Börjar komma in i jobbet nu även om det är en hel del kvar så känner jag mig så sakta hemma på förskolan och avdelningen. Men det är ju ett tag kvar innan det känns helt invant men det viktigaste sakerna som barnen på avdelningens namn (och de närmaste kollegorna så klart), rutiner i stort osv.

Igår var vi med Sonja på öppna förskolan efter att jag slutat (slutade 14.00) Jonas och Sonja gick dit så körde jag direkt dit från jobbet. Vi träffade flera av Sonjas vänner från föräldra gruppen alltid lika trevligt som vanligt så var Sonja minst av alla (trots att hon följer sin kurva precis som hon ska) och hon var den enda av alla som inte hade vare sig tänder eller kröp. Jag vet att de små tar allt i sin takt och att man inte ska bli stressad av vad de andra kan men känns lite som att när 17 ska Sonja komma igång då? Jag ser ju att hon är på gång och försöker men hon vill ha koll på vad som sker och det kan hon inte om hon ligger på magen (då blir hon förbannad om man lägger henne). Så hon kan ju vara ett sånt barn som hoppar över att krypa och går direkt.......det verkar nästan så och har jag inte fel för mig var jag lika men det måste jag höra lite med mamma innan jag vågar bekräfta. Alla verkade i alla fall överens om att det blir ett helt annat liv när den lille kryper man måste ha MYCKET mera koll.
Jag vill inte säga att jag oroar mig för Sonja för hon är så framåt och go så tror absolut att hon utvecklas som hon ska och i sin takt som är helt som den ska (hon är ju inte sen om man ser till när de ska kunna olika saker). Så det kommer och vi får njuta av att veta var vi har henne och att vi slipper bli bitna ett litet tag till.




Jag tänkte tipsa om en blogg jag hittat en kvinna som syr, hon har flera olika saker på sin blogg som man kan beställa och vill man ha nått annat så kan man höra av sig så försöker hon ordna med det med. Jag letade nämligen efter en ny sjal eller sele till oss och fastnade för en mei tai men alla jag hittade var så otroligt fula eller/och dyra (över 2000) så jag ville hitta nått som uppfyllde alla mina krav (rätt många) sökte lite på google och kom i kontakt med den här kvinnan/bloggen
http://agataragata.blogspot.com/ så nu har jag beställt en som uppfyller alla mina krav med funktioner, färger och form som dessutom är gjord efter mina och Jonas mått så vi kan ha den båda två. Om ni beställer nått (finns massor av olika saker söta barnkläder fanns det med eller nått till dig själv kanske?) så uppge mitt namn inga rabatter tyvärr men jag får lite bonus/gåva  (lika bra att vara ärlig varar längst). Men någon kan ju ha glädje av det mer än jag oavsett.


Angående att det blev en mei tai var att jag har en elastisk sjal idag som jag älskar men ju större Sonja blir desto mer stöd behöver vi båda och med selarna vi har (babybjörn och en manduca) är värdelösa om man ska vara hemma (jätte bra i alla fall manducan om man ska gå ute länge). Men sjalen har använts jämt fram till nu så jag letade först efter en vävd långsjal men den verkar knölig att ta av/på fort osv var flera saker som inte passade mig/oss helt. Vill ju ha nått Jonas kan våga använda med själv ;) så det blev ett mellanting då mei taien är en kombination av sjal och sele som man kan bära barnet i så länge man vill man kan även ha 2 på sig vid behov en på magen o en på ryggen men tror nog de får växla om det skulle bli så när de blir större. Jag är nöjd i alla fall sen får vi se hur det blir när vi prövat den både med Sonja och den lilla nya damen som kommer. Känns lite konstigt att inte kunna säga det namn hon heter för det är ju så vi talar och tänker på henne nu. Ska bli intressant och höra vad familjen tror hon ska heta om de gissar lika vilt denna gången.......

Nej nu ropar mina papper på mig så ska ta ett tag med det nu, trevlig kväll alla!

Dag 22 – Den här månaden

Denna december har inte varit som någon annan december varit innan. Har ju å andra sidan inte varit mamma ledig någon december innan. Det har varit blandade känslor hela månaden då jag har lite haft räknat ner dagar/veckor till jobbet. Inte för att jag är ivrig att börja jobba utan för att det är då J ska vara hemma. Han kommer fixa det super men det kommer att bli så annorlunda att börja jobba igen och jag inte vet riktigt om jag känner mig redo än att släppa taget. Men det måste jag ju göra för Jonas skull, är glad över att han vill ta den tiden med sitt barn (sina barn han kommer ju va hemma med nästa med). Den här månaden har gått åt till att bara vara och ta hand om vardagen på bästa sätt. Men även försöka njuta av julen och nyåret att fixa julklapparna och allt som hör till. Men den har inte varit som någon december innan…..

(kom nu ihåg att detta skrev strax innan jul)


Dag 21 – Mina dåliga sidor

Lätt ju, min värsta sida är ju helt klart min envishet även om den är av godo i många lägen med. Så innebär den att jag ibland har svårt att se det bästa i ett läge för att jag kan själv och ska vara stark. Tex upptäckte jag nyligen att Jonas haft rätt om en sak i flera års till men först nu kan jag erkänna det. Han har sagt att jag ska ta min astma medicin var dag men nää jag mår ju bra….tills jag började ta den var dag och insåg hur mycket bättre jag mår då. Så inte alla råd är dåliga, men jag tycker nog jag är rätt bra på att lyssna på råd i alla fall när de gäller saker som inte rör mig själv. Får jag ett råd om Sonja då lyssnar jag oftast om det handlar om hur vi ska få nått att fungera bättre men säger någon åt mig att inte göra på ett vist sätt för min egen skull då slår jag nog bort det rätt fort. Sen är jag en liten pedant håret måste ligga snyggt, kläderna ska passa, det ska vara snyggt hemma mm Vist är det bra sidor med men ibland hade jag önskat att jag hade kunnat blunda mer än jag gör speciellt nu när man inte hinner/orkar som man vill med att ha hemmet rent snyggt och tipp topp.


Dag 20 – Mina förebilder

Önskar jag hade kunnat svara något riktigt klokt här, men min stora förebild är min mamma. Hon är en klok och stark kvinna med många god sunda tankar. Utan henne som stöd och boll plank hade många lägen i livet varit otroligt svåra för att inte säga omöjliga.

Jag beundrar starka personer som verkligen står upp och jobbar för något de tror på som är rätt och gott. Önskar alltid när jag har såna historier att jag med hade haft det modet att göra något liknande och funderar ofta på hur jag skulle kunna göra en skillnad men det är tankar som får ligga på is tills barnen är lite större.


Graviditet nr 2

Har många gånger under denna graviditet tänkt på hur otroligt olikt det har varit/är nu mot när jag väntade Sonja.

När jag väntade Sonja mådde jag illa främst på morgonen, åt frukost, spydde och sen åkte jag och jobbade. Var mer död än levande när jag kom hem pga av den berömda tröttheten. Ingen aptit att tala om fick tvinga i mig mat och vissa dagar åt jag knappt nått alls. Var mycket mer känslig för mat lukter och sugen på olika saker i perioder precis som det var saker jag i omgångar verkligen inte kunde äta. I början kunde jag inte komma nära fisk lukten och än mindre äta den, i slutet kunde jag nästan bara äta fisk kött gick inte alls. Genom hela graviditeten åt jag MASSOR av sallad och frukt.

Denna gången har jag ju mått fruktansvärt illa som ni vet även om det ju finns de som råkar värre ut så är en viktnedgång på 5 kg ganska mycket på min kropp.....nu har jag gått upp dem igen tack och lov men inte mer så vet inte om jag ska säga att jag gått upp 5 kg eller inte nått  hmmmm. Denna graviditet är jag redan nu hungrig JÄMT (var det på slutet med Sonja) så blir mycket små ätande men försöker att ta nått bra som en morot, äpple eller knäckemacka. Inget som jag inte kan äta och de enda lukter jag reagerat på det är parfymer etc speciellt om de satt på Jonas (har gått över nu). Men tyvärr är jag galet sötsugen (ville inte alls ha godis med Sonja), det har nog blivit en hel del av den varan men försöker i alla fall hålla det på en måttlig nivå men det ska bara vara surisarna så surt det bara går så får väl köpa hem ett gäng citroner snart! Sen har magen en helt annan form och moderkakan sitter bak denna gången hade den i framvägg förra gången så det gör ju att varje gång hon rör sig där inne så känner jag det MYCKET tydligare och det blir mycket obehagligare med för den delen. Tyckte nog sparkarna var lite otäcka i början med Sonja med när det bara kommer en hård spark utan förvarning och sen inte mera, nu känns de ju mer och gör nästan lite ont ibland kan inte minnas att de gjorde det så här tidigt med sonja det va mer när det började bli trångt där inne. Som ni vet så har vi tagit reda på könet och hon har redan sitt namn som vi kommer döpa henne till och när vi talar om henne är det alltid med det namnet, oj nu sparkade x etc. Jag var rätt skeptisk till att ta reda på det denna gången, eller jag velade rätt mycket, men Jonas ville det så han fick ta det avgörande beslutet och är rätt glad för det nu. Det blir så mycket roligare att tala om den lilla underbara tjej som ska komma och alla funderingar på hur lik/olik Sonja hon kommer att bli när hon föds och sen växer upp vilka personer kommer de att bli? Vilken relation kommer de ha mm mm......

Trodde först att magen kom lite fortare denna gång o det kan den nog ha gjort men inte såååå mycket fortare
ändå eller med tanke på att jag blev ändrad så kom den nog 4-5 veckor fortare denna gång. Så det är ju kanske inte så mycket so skiljer men det saker som gör det de märks tydligt.

Förlossningen vet jag ju ännu inte om jag kommer kunna jämföra eller inte, eller man kan ju jämföra snitt mot vaginal födsel med klart..... Har i alla fall fått veta nu att om allt går som det gick med Soja på slutet så får jag föda som vanligt men jag får bara gå en vecka över tiden annars blir bebisen högst troligt för stor för att jag ska klara av att föda fram den och då de inte sätter igång en som tidigare varit snittad här så blir det så här. Men det blir ju i alla fall 3 veckor till som bebisen får på sig att bli redo att titta ut själv mer än vad Sonja fick. Så jag hoppas de flesta bebisar kommer i alla fall inom en vecka efter att de skulle ha fötts. Tror jag kommer bli besviken om jag inte ens får försöka föda vaginalt. Men samtidigt som en vän frågade mig varför det är så viktigt och jag vet inte, det kanske det inte är i slut änden men jag vill i alla fall ha fått försöka. OM det sen inte skulle gå under tiden som förlossningen utvecklar sig så skulle jag nog ta det lättare när jag i alla fall fått pröva. Men jag vet inte lätt och säga innan vi är så långt fram. Sen hade jag ju en så bra upplevelse kring min förlossning för det är ju en förlossning oavsett vilken väg bebisen kommer ut och allt runt den hade ju inte alls ont, fick Sonja direkt mm så är nog rätt rädd att det inte alls kommer bli lika bra denna gång oavsett hur den lilla raringen kommer ut.

Tankarna kring att ha två små snurrar klart med, men det kommer jag återkomma till blir ju galat långt inlägg annars!


Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag kan inte påstå att jag ångrar så mycket i mitt liv. Jag ångrar kanske att jag inte var ute bland folk på kåren tex mera när jag pluggade. Men samtidigt så hade jag K, J och AM jag umgicks med då så jag kände mig ju aldrig ensam. Den känslan kom nog mer efter att studierna tog slut och livet tog vid. Vi har lite tappat kontakten (men 2 bor på Åland och en kvar i Gävle) så det är inte så lätt alla gånger. Jag hoppas i alla fall att vi kan ta upp den igen det är ju trots allt inte några större avstånd. Annars ångrar jag nog att jag inte har tagit mer kontakt med folk så jag hoppas jag kan ändra det nu genom att börja bjuda hem folk på mat mm för att lära känna nya vänner (har inte gjort det än men viljan/tanke finns var dag).


Host och fräs

Min stackars älskling! Jonas och jag har varit rätt snoriga och hostat sen innan jul trodde därför att Sonja skulle klara sig (vi är fortfarande inte helt friska någon av oss) men den mest smittsamma perioden borde ju vara över nu tycker jag. Men nu har hon i alla fall åkt på en ordentlig förkylning och hosta stackaren så näsan bara rinner och hon hostar en hel del men det var värre med hostan igår i natt och nu under dagen har det varit ganska lugnt med den i alla fall. Bara hoppas det inte sitter lika hårt på henne som oss är ju tacksamt att det rinner i alla fall och inte är helt täppt.

Jonas var med henne på BVC i torsdags med (känndes märkligt att inte vara med där!) och då Sonja varit väldigt kinkig nu någon vecka. Hon verkar vara inne i en utvecklings fas då brukar hon vara mer gnällig, äta sämre och behöver mer närhet. Så de trodde att hon kanske håller på att få tänder (men har inte sett något som tyder på det än). Ja är lite mer osäker då hon börjar visa mer och mer att hon försöker krypa och det går ju lite lite bättre för var vecka som går nu så tror ju inte det är så värst långt kvar innan hon kryper lite i alla fall jag. Men hon blir ju 8 månader om 5 dagar så det vore ju inte konstigt om hon fick tänder nu och/eller börjar försöka sig på att ta sig fram i livet på andra sätt än buren och sin högt älskade gå stol.

Eller ja högt älskade.......i alla fall när humöret är rätt att vara i den men det brukar det vara för det mesta. Men nu är hon inne i en period när separationer är jobbiga och bara att lämna hennes sida en kort stund resulterar i tårar och skrik. Så det märks på henne att det varit förändringar i livet, hon är ju så van vid att vara med mig och att pappa jobbar. Men samtidigt så älskar hon verkligen sin pappa så just nu duger inte jag alls längre :( det var vist väldigt roligt att vara hemma med pappa om man ska tro Sonja. Tack för den skit ungen min <3 nej då, det är klart det är trist att hon väljer honom före mig nu men samtidigt är jag otroligt glad över att ha en man som verkligen anstränger sig så för sitt barn och som älskar det/dem så högt och inerliggt som Jonas gör (jag med så klart hihi). Så jag tror nog de njuter va dag de där två som kallar sig min familj med all rätt! Tänk sen i sommar när vi har 2 små pluttar att pussa på!!

Mycket jobb absolut men det blir ju även en dubbel glädje!


Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick

Det hände ganska nyligen, som ni vet har jag mått hemskt illa denna graviditet. Med Sonja behövde jag inte spy mer än någon gång på morgonen på sin höjd. Denna gång har det varit konstant. Nu är det tack och lov över men den gång jag tänker på så var det nästan slut men inte helt. Jonas kör vi åker in i Nyköpings centrum och jag känner hur illamåendet kommer med full kraft så säger åt Jonas att stanna och det nu. Slänger mig sen ur en rullande bil (gick ju inte så fort han höll på att stanna) och spyr i en stor snödriva. Ni som känner mig väl ni vet hur mycket jag hatar att spy det kan man nästan lika vid en fobi får panik när jag känner mig så illamående. Att då dessutom göra det när det går personer förbi nej urs det var verkligen pinsamt och jag skämdes ordentligt.


Dag 17 – Mitt favoritminne

Svårt, favorit minne….jag har ju så otroligt många olika typer av minnen som jag vårdar på olika sätt. Som alla resor jag gjort allt som hänt då, alla personer jag mött, minnen från barndomen. Alla är ju värdefulla på sitt vis och utan dem vore jag inte jag.

 Men det måste ju igen bli bröllopet, när Sonja föddes (och den dag jag fick veta att hon och "hoppsan" i magen skulle komma).


Dag 16 – Den här veckan –lite omgjord för att passa in

Som jag tidigare nämnt så kommer det här in automatiskt så tjuv kikade lite i almanackan för att se vad som kommer ha hänt ungefär =) Återkommer mer med en rättare vertion sen plus lite mer ingående om jul/nyår

Det har ju varit både jul och nyår. Julen tillbringade vi i Söderhamn hos Svärmor jag får återkomma med hur det var sen men har ingen anledning att tro att det inte kommer bli en trevlig jul. Blir ju lill tjejens första jul kommer åka upp 23 och sen hem på söndagen 26 december. Ingen lång jul i år men vi får ju träffas i alla fall och det är huvudsaken någon av dagarna kommer vi troligtvis vara hemma hos J mormor och morfar och sen ska vi träffa Jonas pappa med om vi inte stannar där på vägen beror på var de är då.

 Nyår är vi hos mina föräldrar åker ner dagen innan och sen hem söndag så blir kort men vi ses i alla fall.

 När det här publiceras har jag börja mitt nya jobb sen tre dagar tillbaka. Så jag tänker tillbringa dagarna med att lukta på dottern, leka för fullt och bara njuta!


pust!!

Oh jösses!

Inte kommer jag ihåg att det var/är så jobbigt att arbeta! Eller det är det ju inte heller egentligen men har man varit borta sen april 2010 från jobbet (+ att jag ju bara jobba halvtid från januari) så märks det tydligt att jag helt enkelt inte är van vid tempot eller ljudnivån som är och det tar ett tag att komma in i det igen.

Sen är det ju en hel del nya rutiner som ska sätta sig igen och bli vardag och det kommer nog dröja några veckor innan jag känner mig helt trygg i det jag gör igen men det kommer ju att komma och jag hyser inga större tvivel om att det kommer att bli bra med tiden på jobbet. Vi behöver bara få tid att lära känna varandra och jobba ihop oss till ett enat team. Idag frågade chefen mig vad jag behöver och det var enkelt tid så imorgon kommer jag och kollegorna få sitta utan barn mellan 8-12 (lyx, men absolut nödvändigt) så vi kan få till fungerande rutiner över dagen/veckan. Hoppas bara den tid räcker för det är mycket vi behöver gå igenom då det nästan inte finns några rutiner alls nu att tala om. Har massor med tankar jag hoppas bara jag får med mig kollegorna om dem inte helt säker på det...........

Annars är det en väldigt go barngrupp men att vända ryggen till gör man på egen risk. Igår smet ett barn in på den andra avdelningen när jag var själv innne och det märkte inte jag direkt när jag upptäckte att barnet var borta så kom en annan pedagog och sa att han skvätt ner hela den avdelning som ligger vägg i vägg med vår. Så det va bara att gå dit och städa med barnet. Sen var det ett barn som tyckte att det var en bra ide att bryta sönder alla kritor och sen måla över en hel vägg och en dörr pust, idag fortsatte någon vem vet vi inte med att måla ett bord, vägg och en till dörr. Men barnen är så himla goa och det är ett trevligt klimat så det känns som att det här är ett jobb för mig med tiden i alla fall, just nu är det för mycket som ligger i luften och måste göras/ändras för min smak. Men det är ju nått som går att ändra på tack och lov och det vill vi ju alla tre (vi är fyra på avdelningen men än är ledig så henne har jag inte träffat än så skriver tre just nu). Håller tummarna nu att jag får den schema rad jag vill ha i morgon då vi ska bestämma det.

Men det spelar inte allt för stor roll just nu i alla fall vilken rad men skulle ju va skönt att slippa allt för många stängningar i alla fall öppnar helst om jag får välja. Men nästa år när vi har 2 barn som ska börja på förskolan när vi jobbbar båda igen då kommer jag ju inte kunna ta öppningarna, vi börjar 5.50 och det tar mig 30 min till jobbet så då skulle de få börja på tok för tidigt och tror inte ens de öppnar så tidigt........Stänga är nog lite lättare då men blir en förälder sen tex då blir ju jag ännu senare......så jag hoppas jag kan få mellantiderna då och därför så tänker jag att jag tar lite det som de andra ratar nu så kan jag kräva lite senare. Tjänster o gentjänster......
Efter som Jonas jobbar som han gör så kan jag ju inte räkna med att han kan hämta/lämna om han sen kan det så är det ju mer en bonus eftersom vi aldrig vet var han kommer jobba och hur länge (kan vara allt mellan en dag eller ett år). Men det ligger ju ett tag fram nu kan jag ju i alla fall ta både och utan att fundera över hur det ska gå med barnen, men vi har ju lite hjälp här med runt oss så i värsta fall tack och lov!

Dag 15 – Mina drömmar

Just nu känner jag att så många av mina drömmar har slagit in. Jag har blivit fru, vi har ett underbart barn och syskon kommer snart (drömmer om i alla fall 3 barn). Vi har vårt hus som vi trivs i det känns så svårt att drömma större än dessa saker.

Men jag drömmer om att kunna göra om köket, fixa till altanen så som jag vill ha den, jag drömmer om en liten pool på baksidan att få en hatthytta och hyllor i tvättstugan, nya tapeter i vardagsrummet vore underbart med. Jag drömmer om ett liv här med många vänner runt oss, om barn som springer ut och in här glada och att de känner att här är man välkommen.

Jag drömmer om att kanske läsa vidare till special pedagog (men det är en dröm som känns avlägsen nu). Jag drömmer om att få resa igen om allt jag vill göra med familjen både nu när de är små och sen när de blir större som Disneyland och Legoland.

Annars drömmer jag ju om ett jobb där jag trivs och kan utvecklas och hoppas verkligen att det jobb jag tog nu kan vara det jobbet.


Dag 14 – Min dag

Då jag skriver alla inlägg i förväg och lägger in så får blogg sidan sköta publiceringen av dem. Så skriver jag om en typisk dag i mitt liv just nu. Jag jobbar när detta publiceras så återkommer med om hur jobbet är sen!

Sonja vaknar vid 7 snåret och pratar lite sen börjar man höra på henne efter 15-30 minuter av bubblande att hon vill upp och få sin morgon välling. Så då tar jag mig upp och hämtar den i kylen (gör ordning kvällen innan) värmer den och går under tiden den värms upp och hämtar henne sen myser vi med den i runt 30-60 min beroende på klockan innan vi går upp. Efter att skruttan fått blöja och kläder på sig så är det min tur för frukost och kläder. Duschar vi så gör vi det efter frukosten (Sonja och jag duschar tillsammans nu). Sen beror det lite på vad jag har att göra hemma har jag ingen tvätt, städ eller andra måsten då går vi ner på öppna förskolan annars är vi hemma och leker själva. När klockan börjar bli runt 11 vill Sonja ha gröt så det får hon ju självklart. Någon timme efter slänger jag i mig någon lunch olika hur mycket tid jag har att laga så blir väldigt olika. Efter det blir det oftast lek eller något av det som måste göras under dagen. Vid 14 tiden är det dags för mat igen då blir det oftast gröt, yogurth, frukt. Efter det brukar jag försöka förberedda maten (om det går) eftersom J kommer hem så sent.

Små fixar hemma, ser på tv, datorn eller gosande med Sonja och/eller katterna.

 Är ungefär så en normal dag ser ut men är jag på öppna förskolan så går hela dagen i stort sett brukar vara nere från runt 11 (om de öppnar 9) eller 13 om de öppnar då och sen blir vi där till de stänger vid 16. Så det blir i alla fall minst 2 dagar i veckan vi är där nere.


Dag 13 – Min favoritfödelsedag

Det måste vara när vi fyllde tio år och mamma och pappa hyrde simhallen i Laholm så hade vi festen där. Det var en helt toppen dag och jag minns fortfarande pigget i magen innan kompisarna kom för vi var de enda i klassen som hade festen där och det kändes så stort.

 Annars kan jag nog inte minnas någon födelsedag som  stått ut lika mycket, när vi fyllde 25 nu var rätt stort med. Alla kom till oss i Södertälje och vi gick tillsammans ut och åt. Vi fick när vi fyllde 18 år varsin guldring av mamma och pappa som de låtit smälta ner gammat guld som de inte använde längre (ärvt) och gjort om till 2 nya ringar (och ett armband till mamma) dessa ringar fick då fusk diamanter men dessa bytte mamma och pappa ut till 25 års dagen mot äkta. Det i sig var inte det speciella utan för mig symboliserar den ringen all kärlek vi fått från dem och att få den igen (mamma hade ju haft ringen ett litet tag för bytet) sen att det var sista gången vi var alla innan Sonja kom med.


Dag 12 – I min handväska

Hahah du skämtar med mig nu va?? Har jag en sån?

Innan Sonja kom kunde jag bara inte lämna hemmet utan min väska det gick bara inte, hade ju kunnat behöva, salvan, boken, läppstiftet, bindan, pennan eller pappret osv bara just för att det var hemma……Men nu jag har en liten tyg börs som jag köpte i Barcelona med lite pengar och de viktigaste korten i, det andra ligger i skötväskan. Men innehållet igen orkar ni inte att jag drar igenom då somnar ni nog, men tung är den! De på mitt förra jobb (skolan) hade roligt åt hur tung min jobb väska var den var som en bly klump men som lärare hade jag en massa saker som behövdes både på jobbet o hemma.


Ultraljud

Ja då har vi varit på vårt tredje ultraljud men första denna graviditet. Men det blev inte alls som vi hade trott när vi kom dit så fick vi veta ett Sonja absolut inte fick följa med in pga av att små barn ansågs vara en influensa risk!! Det spelade ingen roll att hon bara är 7 månader och inte går på dagis. Så Jonas fick snällt vänta utanför hade vi vetat det hade vi ju sätt till att få barnvakt då jag absolut inte ville vara själv OM det skulle vara nått fel på den lille eller två. Nu var det tack och lov bara en och den lilla var frisk så det känndes ju underbart i alla fall!

Sen var det ju trist att Jonas inte fick se sin lilla bebis sparka på där inne för det såg inte alls ut som med Sonja. Hon låg snällt rätt stilla i magen men hennes syster for runt som en gummiboll. Japp du läste rätt det kommer en liten tjeja till så jag hade så fel man kan ha sa ju att det antigen var en kille eller två så får äta upp det nu! Barnmorskan som gjorde ultraljudet sa att det var 100 % säker att det är en tjej så då tar jag det för det med, det vore ju yrkesfel annars att säga att hon är så säker. Men det är lite tur med då tjej namn är det enda vi är överens om än så länge (var ju lika med Sonja).

Det var lite roligt jag tänkte på namn för några veckor sen och kom på ett bra namn som jag gillade, sen kom J och sa du Em om det blir en tjej tycker jag hon ska heta x vilket var precis det namn jag med tänkt så då var det ju klart där :D

Tyvärr kan jag inte lägga in bilderna då min dator strejkar med att lägga över bilder från kameran just nu kan försöka med mobilen men det blir en annan dag.

Jag trodde jag var i vecka 20 (19 +1) men blev flyttad till vecka 18 (17+3) så istället för den 1/6 som vi trodde så är BF (beräknad förlossning) den 11/6. Det är på 2 sätt där det var ju rätt mycket jag blev flyttad på ett sätt åt rätt håll och på ett sätt åt fel. Åt rätt håll för det blir lite längre mellan syskonen (om den lille inte kommer innan då) så blir det 3-4 veckor, åt fel håll för  det betyder att jag blir hemma lite kortare med bebis än jag hoppats (börjar jobba igen i september men sen när i sep är ju inte klart), jag får gå gravid någon vecka längre (de sista veckorna känns ju som evigheter).

Denna gång ska jag få försöka föda vaginalt men för att bebisen inte ska bli för stor får jag bara gå en vecka över tiden annars har de en snitt tid bokad åt mig då de inte sätter igång någon som är snittad pga att det kan gå riktigt tokigt då och den risken är det inte värt att ta både jag och bebis ska ju helst må bra på slutet av det här och mitt snitt med Sonja gick ju jätte bra var ju en dröm förlossning men nu tror jag inte det kan gå så bra 2 gånger om.......så inställd på att det blir tuffare denna gång tyvärr men nu har jag ju Jonas hemma jämt så det underlättar ju med om jag mår dåligt/har ont.

Det var en helt underbar men overklig upplevelse att få se den lilla i magen så underbart att hon finns där och växer. Denna gång sitter moderkakan bak hade den ju fram på magen förra gången så det är ju inte konstigt att alla rörelser känns så mycket mera denna gång redan. Men sen är ju denna lilla mer aktiv med det är jag helt övertygad om! Det ska bli spännande att se hur denna graviditet kommer utveckla sig hur lika/annorlunda den kommer vara. Det blir att återkomma om det!

Dag 11 – Mina syskon

Ja den här är ju lätt och rubriken lite missvisande då jag bara har ett syskon, nämligen min tvillingsyster Matilda. Som små stod vi varandra närma då det bara var pojkar där vi växte upp i vår ålder lekte vi mycket tillsammans och var måna om varandra. Med åren började vi som alla syskon bråka och det var inga små gräl tro mig de som såg oss då trodde verkligen vi skulle slå ihjäl varandra. Men tack och lov har vi båda två med åren vuxit upp och mognat och idag har vi en jätte bra och nära relation och jag ringer henne så fort det är något. Sonja älskar henne vilket är underbart att se. Ska bli kul att se om den kärleken består när hon blir större men det tror jag den kommer göra.  

Ett minne jag har från när Matilda och jag var runt 7-8 år och badade i Glänninge sjö. M badade men jag var sjuk (öroninflammation) så jag fick inte bada bryggorna låg som ett upp och ner vänt U och M var inne i mitten där det var grunt jag stod på bryggan längst ut när en stor kille kommer fram och hotar att knuffa i mig och börjar putta (han var med påklädd). Syrran ser detta och kommer flygande upp ur vattnet och vrålar DU RÖR INTE MIN SYSTER!!! Och knuffar i killen på det djupa ! Denna händelse kommer jag nog aldrig glömma, helt underbar och sann syskon kärlek!


Sista dagen.....

Idag är min sista dag som föräldraledig denna gång då jag börja jobba på måndag så det känns märkligt. Förväntasfull och lite nervös för det nya som ska komma samtidigt som jag är lite ledsen över att tiden hemma är slut (även om det snart blir bebis mys igen hemma * 2).

Idag var Jonas och jag på Ikea för att köpa det vi inte fick med oss i förrgår men inget av det vi skulle ha fanns! Men så klart kom vi hem med lite annat (bokstöd, skålar till bakning och blockljus så inte så farligt). Vi var på Ikea i förrgår med men då kom vi hem med desto mer (hatthylla, skoställ, 2 bokhyllor, 4 trådbackar som jag byggt upp så de är två nu med med 8 lådor (är 4 i en) de har vi i tvättstugan där skötbordet är så nu bor alla snuttans kläder där nere och även nästa bebis kommer ha sitt där så slipper vi springa sen kommer jag ha sånt vi inte använder så ofta där tror jag men det får vi se eller om det blir ungarnas kläder....... sen blev det lite smått som en blomma men höll mig till listan så J kunde inte klaga ;-) 

Sen tvingade jag med mig honom in på Babyproffsen idag för att titta på den barnvagn jag funderade på åt oss. Vi bestämde oss för att ta en sån då vi inte vill ha en så bred vagn. Det fungerar inte när vi åker så mycket måste ju få in väska och sånt med i bilen då. Då jag inte gillar Phil & teds de känns så ostabila och sen är de mindre och dyrare än britax b dual som vi valde. Men som vi ser det så har britax b dual fler fördelar. Den är större, det är lättare att ta i/ur barnen, den är mer stabil vilket gör att barnen kan själv klätra i/ur och att det kan ligga ett barn där nere men va tomt där uppe (vilket inte går på phil & ted då välter den) sen var varukorgen mycket större.
Sen har den 2 fram hjul det gillar jag de är låsbara vilket är ett plus.

De enda nackdelarna som jag ser idag är att det bara är max 15 kg per säte (brukar vara runt 20 kg) men 15 kg brukar vara runt 3 år så jag tror vi ska klara oss bra. Att den saknar fotstöd men det skulle finnas nått stöd för benen i alla fall, sen var det en sak till jag tänkte på son försvan (fick gå ifrån en stund dottern ropade).

Jag var lite skeptisk först till denna typ av vagnar då jag var/är rädd för att den under kommer tröttna men flera av de jag talat med säger att deras barn nästan slåss om att sitta nere så ser de ju ut på sidan så ska nog gå bra.

Jonas fick välja på lila eller röd (han ville ha svart) men jag hade bestämt mig för att svart var den enda färg vi inte skulle ha då vi har det nu är jag är sååååå trött på den. En barnvagn blir ju inte direkt smutsig så då kan det va kul med lite färg! Det livar upp lite tycker jag =) Jag lovar återkomma med en recension av vagen när vi fått hem dem. Vi har bara lagt handpenningen idag så ska vi hämta den i maj (lika bra istället för att åka ner för att beställa den sen ner igen för att hämta den + att hon trodde de skulle vara lång leveranstid på den 8 veckor eller mera.  (så den är den lila färgen som bilden vi bestält men den är finare i verkligeheten).

      

    

Jag hade tänkt skriva om ultraljudet här men det känns som det blir så mycket då så jag lovar att skriva om det i morgon! Så får ni nått att se framemot med! 

Trevlig kväll alla!!











Dag 10 – Mitt favoritplagg

Jösses fick verkligen fundera här, det beror på vilken årstid höll jag på att skriva. Men det jag har mest är tre kvarts tröjor (såna som slutar mitt på underarmen ungefär) och jeans gärna ihop med en sjal. Så det är nog min bas är det sommar då är det klänningar och kjolar (shorts har jag bara om vi är på nöjesfält). Men försöker variera min klädsel så gått det går just nu är det svårt dock för har bara 2 par byxor som passar alla andra är för små över höfterna :(


Dag 09 – Min tro

Jag vet inte om jag vill säga att jag är religiös, jag går inte i kyrkan regelbundet, jag ber inte (eller jo det händer i perioder vid speciella tillfällen). Men jag tror på en gud eller en högra makt som vakar över oss. Så för mig är det självklart att vigas i kyrkan och det var inte någon tvekan att Sonja skulle döpas. Sen anser jag att det är vid konfirmationen hon gör sitt val, vare sig hon vill eller inte så är det helt okej bara hon är säker på sitt beslut. 


Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt

Denna rubrik var både lätt och svår då jag har 2 stora händelser.

Dagen då vi blev herr och fru och när vår dotter kom.

Dagen vi gifte oss var helt underbar. Vi sov ju på hotell natten innan (tillsammans, ville få njuta bara vi av det som skulle ske), Jonas åkte i väg före mig för att fixa något vid festlokalen och sen kom D och hämtade mig för att åka till frisören där fick jag lite gott att äta och hon började platta ut håret (bara det tog 30 min) vi pratade och en stund senare kom tornadon ja går nog inte beskriva det på nått annat sätt när mina tre underbara tärnor gjorde entré (tornadon var dock mest M). Är nog enda gången i mitt liv (om jag inte blir tärna klart någon gång….) som jag äter pizza på golvet hos en frisör. Fick springa och gömma mig flera gånger för att Jonas och hans marshalkar kom (de lämnade våra blommor) och sen våra mammor fick säga åt den att gå tillsist när jag häckat i förrådet i mitt tycke länge nog. Himmelen öppnar sig och det bara vräker ner jag ringde Jonas i panik och fråga om han sett ut och han säger lugnt ja har du?

Jag kommer ALDIG att glömma Jonas min när han såg mig för första gången i brudklänningen med håret fixat. Han talar ju fortfarande om hur vacker han tyckte jag var då (han tycker ju klart jag är vacker nu med hihi). Under fotograferingen (tack och lov gick det ha den som planerat) lyckades M få en massa blåbär på klänningen så där står vi i lite halv panik 20 min innan vigseln och försöker fixa det jag lyckades på nått sätt. Precis innan vi ska gå in i kyrkan säger J att du Em, nu är jag inte nervös längre (han var jätte nervös innan) jag var inte nervös men det pirrade bra i magen när orgeln började spela. När sen Jonas faster sjöng Sonja aldens Du är allt så gick det bara inte då kom mina tårar och de gör dom varje gång jag hör den låten nu mera då det var en stund av total lycka och glädje. Hela vigseln hade inte kunnat gå bättre den blev så otroligt fin, festen efter blev inte sämre den även om bandet var en liten besvikelse men det var det ingen som tänkte på tror jag folk roade sig verkligen och vi får fortfarande höra vilken fin dag det var. Festen efter var det långt många fler fina tal, telegram och hyss som släkterna hade hittat på än vi hade kunnat drömma om. De hjälpe verkligen till att göra vår dag magisk. Hade kunnat skriva massor mer men gör inte det nu.

Den dag Sonja kom flöt allt innan på bra det var ju bara att sätta bedövningen innan snittet som var hemsk (urs kommer att gruva mig för den långt innan OM det blir snitt igen men hoppas inte). Sen den sekunden jag hörde henne första gången den glömmer jag nog aldrig lyckan och ivern att få se henne, när jag väl fick det så blev det ju inte så länge som jag hade velat eftersom hon behövde värme. Men sen på uppvaket när jag kunde hålla henne ordentligt första gången då var hon runt 30 min de var en glädje som det inte finns ord för att känna att det är vårt barn henne har jag burit i mig så länge, talat med och sjungit för och nu är du här. Så liten och hjälplös och ömtålig, det var en omtumlande upplevelse man inte kan bli förberedd på hur alla känslor kommer med en sån otrolig kraft och att man kan känna så mycket kärlek. Att sen få ringa och berätta får alla att de hade blivit mormor/morfar o farmor/farfar var med en liten upplevelse i sig.


Ultraljud

Jag trodde nog aldrig i mina vildaste fantasier att jag skulle gå på ett ultraljud till förra året i januari när jag låg där och såg Sonja för andra gången. Det var ett helt magiskt ögonblick för oss och nu ska vi dit i morgon igen denna gång är det förväntasfullt men det känns också så mycket mer skrämmande denna gången.

Även när vi gick in förra året hade jag kännslan tänk om de inte hittar nått?!
Så tänker jag nu med men rädslan att något ska gå fel är ännu större nu men det tror jag är för att man vet vad det är för mirakel som varje barn är och hur ömtåligt det är. Jag kommer inte kunna känna mig helt lugn till sinnet innan undersökningen är över när det är klart då kan jag slappna av och njuta av det som ska komma.

Jag vet att jag tidigare skrivit att de funderade på om det är två i magen. Men det gör inte jag längre jag vet att det bara är en och en pojke. Nej vi har inte gjort någon undersökning innan men det är bara den kännslan jag har att det är så det kommer bli.

MEN blir det två eller en tjej så blir jag lika glad i alla fall. Det är ju på gott och ont i så fall för är det en pojke ja men då är vi "klara" (vill nog ha 3 små men då har vi ju en av var kön) och är det en tjej ja då har vi en massa söta små kläder som bara väntar här hemma. Sen tror jag kanske Sonja skulle tycka det var roligare med en lilla syster än en lillebror med men det beror ju på vilket förhållande de får till varandra med hon kan ju hoppa rep lika bra med en bror som hon kan spela fotboll med en syster.

Det ska bli spännande att få se i morgon i alla fall och se om den lille vill avslöja sitt kön eller inte. Jag har i alla fall tagit fram alla Sonjas bebis kläder och lagt dem i den nya bebisen byrå men tog bara det som är köns neutralt så det ligger bara och väntar. Sån skillnad denna gång allt finns ju eller nästan vi behöver ju en till barnstol (tripp trapp), ny säng till Sonja (så tar liten i magen vaggan och sen hennes spjälsäng) är nog det vi behöver sen får vi se lite nya kläder lär det nog bli oavsett kön på den lilla.

Men som sagt det är med skräckblandad förtjusning jag ser på morgon dagen men längtar mest och sen undrar jag om jag blir flyttad nått i tid vilket jag tror jag kommer bli så ska bli intressant att se hur mycket om det blir 
1-2 veckor eller bara någon dag kan nog bli vilket som.......

Jul & nyår

Julen tillbringade vi uppe i Söderhamn och det var en mycket lugn och stilla jul. Vilket var rätt skönt vi hade det trevligt alla var på gott humör och god mat med andra ord precis som det ska vara.

Sonja fick så mycket klappar både av oss och av släkt och vänner så mycket att jag nästan inte trodde de skulle ta slut när vi öppnade både på julafton och nere i Laholm. Hade jag vetat om att hon skulle få så mycket hade vi nog bara köpt ett eller två paket.....då hade jag nog hellre gett pengarna vi la på klappar till någon välgörenhet i hennes namn. Men det kan jag ju göra nästa år med för nu finns ju hur mycket bebis leksaker som helst här så det blir svårt till nästa vad man ska hitta på (tyckte det var svårt med Sonja nu allt är ju för större barn) det mesta passar ju bättre som ett års present.

Nyår firade vi med min familj nere i Laholm och det var lika mysigt det =) Vi är så nöjda med hur allt blev men jag ser fram mot nästa jul/nyår när vi kommer vara här hemma (med våra familjer hoppas jag om de vill/kan) och våra då underbara barn. Skönt att slippa resa så långt med 2 små barn, katter (vill inte be kattvakten när det är jul/nyår), kläder och alla klappar *pust* 

2010 
har varit ett händelserikt år jag blev ju sjukskriven på 50%  i januari pga av foglossning och var det fram april när jag bara var hemma och väntade och längtade efter att möta den lilla person som bodde i magen. Så det var ett glädjens och väntans år på många sätt. Men kände mig även rätt ensam många gånger då jag ju inte kände så många i Södertälje och Jonas inte var hemma under de största delarna av graviditeten. Se den övergång det innebar att gå från att bara vara Emma till att bli mamma med allt vad det innebar all glädje, krav, tröthett, tvivel, oro mm. Hela året har varit en resa som gjort mig till en annan person en starkare person på sikt när det gäller saker jag tycker är jag mycket tydligare i att visa vad jag vill jag sväljer inte bara som innan. När Sonja kom och alla hade sina åsikter om hur vi skulle göra (de har de fortfarande men jag har slutat lyssna) hade jag ett val ta till mig och gå under av kännsla att inte räcka till eller känna att jag gör som jag känner (och vet då Jonas och jag känner Sonja bäst) är rätt och säger ifrån om att det som personen gör inte är ok.

Men nu som gravid igen så är jag har nog tagit åt mig lite av saker som skett sista tiden extra hårt med. Denna grav verkar det som att tårarna lurar bakom varje krök eller varje nytt tv program. Satt till och med och lipade till en barnfilm i nyår tur det bara var J som såg mig då han vet ju hur jag är nu kan vakna på natten och gråta för inget alls eller en liten små sak men kan bara inte sluta. Ja herre gud var ska det här sluta?

Dag 07 – Min bästa vän

Jonas är ju utan att tveka min allra bästa vän han som oftast förstår mig utan att jag egentligen behöver förklara så mycket. Han är verkligen min klippa i livet älskar honom mer än ord kan beskriva!

Mamma är en av mina närmaste vänner och vi kan verkligen prata om allt (nå ja kanske inte sex och sånt eller skulle ju kunna men vet inte om någon av oss vill det……) vi har alltid stått varandra nära och haft ett speciellt förhållande genom åren. 

Matilda är även hon en av mina närmaste vänner och henne kan jag verkligen tala med allt om vi förstår varandra bra och har en relation idag som jag är så glad över. 

Sen är det S som är som en syster för mig vi har känt varandra sen vi började skolan och verkligen följt varandra genom livet.

Men det är lite sorg i denna rubrik för mig då jag gärna hade velat skriva dit en vän till då vi var bästa vänner från mellanstadiet och fram till att jag flyttade för att plugga på mitt håll och hon åt sitt. Vi kom tyvärr från varandra även om vi är vänner idag är relationen långt från den samma.

Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Urs blir nästan gråtfärdig av att ens tänka tanken! Jag vet inte hur jag skulle göra riktigt det beror nog på vad orsaken är tror jag. Men en sak är säker dagen skulle tillbringas med mina nära och kära om det var hela familjen eller bara Jonas och barnen vet jag verkligen inte men jag skulle i alla fall se till att barnen (skriver barnen får min sista dag lär jag ju ha fler än ett barn) hade något minne av mig som ett videoband eller brev, foton mm

Sen vet jag inte det skulle nog bli en dag med mycket som sker eller inget alls. Men tror nog jag kommer vilja hinna med en massa saker som spa och göra något med barnen (beroende på ålder) vara ute och äta riktigt riktigt gott och bara skämma bort oss alla. Ledorden för den dagen tror jag skulle vara just att må bra och lyx. Eftersom jag och Jonas redan diskuterat hur vi vill ha det om (gud förbjude) något händer så vet jag att den saken är klar och då vi har alla pengar på ett gemensamt konto och är gifta så är det inte mycket att tänka på. Men skulle se till att allt runt begravningen var klart, bokat och beställt mat mm så han och barnen slapp tänka på det mitt i sorgen.