flytt ångest

Igår när jag talade med pappa frågade han om vi börjat att packa än. Trodde han menade inför resan ner men nej han menade inför flytten han, men det är ju 67 dagar kvar än så jag känner ingen större stress (kommer nog om en månad eller så).

Men det är ju galet mycket att tänka på nu, abonnemang som ska sägas upp och nya ska tecknas en hel del som vi som hyresgäster inte behövt att tänka på blir nu viktigt och jag oroar mig över att vi ska glömma något viktigt. Men så länge alla räkningar blir betalda, flyttanmälan görs, el, tv, telefon och internet finns så löser vi det säkert.

Men jag gruvar mig lite över att behöva börja om i en ny stad IGEN (!) visserligen vårt/mitt eget val. Det var ju mitt val att flytta till Gävle och det gick ju bra även om det var en tuff tid innan jag hade hittat nya vänner. Södertälje blev ju nästa ställe vi landade på ihop och det har ju gått bra men här har vi kanske inte fått så många vänner utanför jobbet, men vi har inte jobbat direkt för det heller eftersom vi känns att det varit ett litet stopp på vägen mer eller mindre. Nu är det ju helt annorlunda med den här flytten det är lite mera "på riktigt" och stället där vi vill sätta bo och bo i många många år om inget oväntat händer klart! Men det hoppas jag/vi verkligen inte att det gör. Genom Jonas orientering har vi i alla fall en del gratis vad gäller att träffa nya människor i samma stad och sen har jag bett att få börja mamma gruppen där nere i stället för här i Södertälje den ska börja i september och vi flyttar i oktober ju så inte lönt, där borde vi ju lära känna en del nya trevliga personer med hoppas jag. Men som sagt jag gruvar mig lite över att behöva börja om igen men jag ser det samtidigt som en chans att möta flera trevliga människor att berika mitt liv med.

Satt idag och funderade på hur vi ska inreda huset var vi ska sova, var Sonja ska ha sitt rum, var skötbordet ska vara, hur det ska se ut i vardagsrummet, kontor osv. Så nu har jag i alla fall en plan men vi får väl se om det blir som jag tänkt mig när vi väl är på plats, listan till IKEA blir nog ganska lång tror jag en hel del som vi behöver annars kommer vi i alla fall ha minst 4 tomma eller halv tomma rum.

Men nu måste jag återgå till packningen håller på att få ett mindre sammanbrott på den och vad jag ska packa ner eller inte det är så svårt när det gäller så lång tid med. Kläder till dopet ska vi inte tala om fick ringa mamma för smakråd men det slutade med att de två klänningar jag velade mellan båda får åka med mig ner för vi ska ju fira farmors 85 års dag med annars hade jag nog tänkt ha samma klänning på båda tillfällena men inte fel att ha lite att välja på heller men nu ska jag ta tag i att packa klart så långt jag kan i alla fall, hoppas bara inte jag får ett sammanbrott på kuppen!

morgon mys

Nu på morgonen bestämde jag mig för att hoppa över O-ringen eftersom att det ska komma lite skurar under dagen idag med, dock inte som igår då kom det 40 mm och idag skulle det komma 4mm. Men eftersom Sonja var så kinkig igår ville jag att hon skulle få en lugn dag hemma. Så åker vi med honom i morgon i stället då det inte ska komma något regn alls, skulle ha träffat några vänner egentligen men inte så ofta Jonas säger att han verkligen vill ha med mig så då får han gå före i morgon, vännerna finns ju trots allt kvar och O-ringen är ju bara en vecka om året (blir ju dessutom Jonas sista dag där för i år imorgon med).

Så när Jonas åkt i morse så låg Sonja och jag kvar i sängen och myste ihop, jag kan ligga och titta hur länge som helst på henne och det är så underbart när hon ser på en och ler och ligger där och små pratar med mig och sig själv. Då är det omöjligt att inte ligga där och bara njuta av allt då. Finns ingen bättre början på en dag än bebis gosande!

Idag ska jag börja packa det mesta som kan packas inför Laholms resan det kräver ju lite mer planering både att resa med en bebis och att vi ska vara nere hos mamma o pappa i två veckor med. Men de har ju tvättmaskin i alla fall som tur är så det underlättar ju betydligt värre om man ska åka utomlans eller liknande.

Etapp 1 avklarad

Idag har vi varit i Örebro under dagen och mer eller mindre regnat bort! Trodde nästan att vagen skulle bli förstörd då det var som att vrida på en dusch på max ungefär. Men det var "bara" skötväskan som blev riktigt lerig men den är i ett material som man kan torka av så det ska lösa sig bra det.
Men Sonja är ingen skogs människa (än i alla fall....) för hon var då inte på nått bra humör alls när vi var där, men det var nog magen med som spökar för henne. Hon blev lugn efter en bra stund i min famn, matvägrade gjorde hon med =( hon åt 0.5.00 sen gick jag upp med henne vid 5.30 och fick bara i henne små snuttar fram till att klockan var 17 (!!!) först då åt hon ordentligt när vi var hemma igen och då hade vi verkligen kämpat med att mata henne under tiden vi var ute med. Nu i kväll har hon varit SUPER kinkig och vi har inte kunnat att lägga ner henne nått utan allt får gå i omgångar för någon av oss bär henne. Missförstå mig rätt nu hon är helt jä**a underbar vårt hjärta men såna här kvällar är tuffa, jag hoppas bara att det inte är början till kolik för det kan ju komma vid 3 månader och dit har hon ju bara några få veckor nu....

Hon fick som vanligt (stolta mamman) en massa beröm av folk idag över hur otroligt söt hon är gullungen. Flera av de andra småbarns föräldrarna vi träffade var förvånad över att hon var så stadig i huvudet fast hon bara är 9 veckor men det är nog för att vi låtit henne träna det redan sen vi låg på BB.

Från det ena till det andra så la jag i går ett bud på en annons på tradera, köper en del där brukar kunna bli riktiga fynd. Hur som haver så la jag ett bud på en pool 50 kr som hittat tyckte jag, och jag vann annonsen för den summan med. Men då vägrar hon som säljer den plötsligt att sälja pga av priset är för lågt (?!) hon har ju själv satt utgångsbudet ! Så hon ville höja med 150 % (dvs till 200 kr) ok ingen farlig höjning och hade fått betala mera i affären men tycker inte det är ok att ändra sig efter då skulle hon ha lagt till det i annonsen (man kan ju lägga till/ändra i efterhand) eller mailat mig INNAN annonsen gick ut! Men då gnällde hon bara på hur fult det var av mig att lägga ett bud 24 tim innan annonsen gick ut, ursäkta mig men jag antar nog att man lägger det utgångsbud man som lägst kan tänka sig som säljare och att man blir glad av att bli av med den varan man säljer. Morrar har aldrig lagt ett negativt omdöme på någon innan på tradera och shoppar en del där men nu kommer det att bli så då hon inte bara gör fula saker utan har en otrevlig ton dessutom!

Men det är många som försöker tjäna pengar på att sälja speciellt barnsaker på tradera och jag har börjat dubbelkolla allt innan jag bjuder för flera gånger nu har jag hittat samma vara men till ett billigare pris själv och nytt dessutom. Så man ska inte lita blint på allt heller, men den här tjejen med poolen det stör mig att man kan vara så ful. Hon hade haft den ute för en högre summa innan utan att få napp (= ingen tyckte den var värd det) och så la hon ut den igen för en lägre summa men vill fortfarande ha den högre (hade hon lagt 200 som startbud hade det ju varit lugnt).

Ja ni ser att jag kanske inte är så glad på människan, tål inte oärlighet så är det bara. Men sen tycker jag inte heller om att gräla med någon främling eller ej heller.
Se hela bilden

men då.....

Jonas jobbar sista jobb dagen idag och vädret är ju så lagom kul en massa moln o trist. Hoppas på bättre väder i morgon då jag tänkte släpa med mig min familj till Stockholm för en mys dag och på söndag börjar ju O-ringen så då ska vi dit och kommer va på den sön och mån (men sover hemma), tisdag blir det H.E.A.T på grönan eller Jag o Sonja kommer nog gå undan lite då så det inte låter för mycket för henne snuttan.

Sen blir det ju Laholm på onsdagen hoppas vi kommer ner i nått så när vettig tid åker efter frukosten, sen skulle vi vist hjälpa farmor på torsdagen tror jag det var och så kommer alla från Söderhamn ner med. Fredagen bli det lite trevligheter med lutar åt skumeslöv och danska glassbaren i Båstad men blir i alla fall lite mys med bådas familjer och sen måste vi ju städa och fixa lite inför söndagen och dopet. Så lördagen blir det att baka och fixa hemma sen ska vi hinna med rodel och go cart med någon av dagarna. Nästa söndag är ju dopet med ska bli härligt, det kommer dessutom bli extra speciellt med tanke på den dopklänning som Sonja ska ha på sig, den hade nämligen min mormor Sonja på sig (hon som Sonja är döpt efter) när hon döptes, mamma har haft den och jag har haft den så det känns helt rätt att Sonja med bär den nu. Inte många som kan ha den dopklänning som den som de får sitt namn efter har haft.

Det ska i alla fall bli skönt att komma hem ett tag efter att dopet är över (blir ju några små hektiska dagar med en del att göra och mycket folk) så kan vi pusta ut lite och njuta bara Ullared inplanerat inköpslistan är skriven blir en hel del som kommer komma till nytta lite längre fram som tripp,trapp stol (beror på pris), gå stol, kläder kanske lite leksaker mm.

 Sen ska jag kolla lite kläder kroppen är ju inte den samma riktigt sen graviditeten, större (om än lite hängigare) bröst, höfter som blivit bredare och 5 kg som bara inte vill försvinna så jag behöver lite nytt i klädväg speciellt klänningar, byxor och kjolar. Men mitt mål är ju o gå ner till vikten jag hade innan Sonja kom så en del kan ju bli förstort då och undrar om höfterna någonsin bli "normala" igen för om de inte blir det är det mycket som aldrig kommer komma på igen...........

Mag ont

Vår stackars lilla tjej!

I värmen har hennes lilla mage flippat ut helt och hon har det tufft med att bajsa.
Det syns på henne hur mycket hon får kämpa för att det ska komma nått bajs alls och hon har ont det märks så väl. Det är inte utan att det gör ont i mamma hjärtat att se sin lilla älskling kämpa så mycket till den grad att hon nästan blir hysterisk.

Frågade mamma om råd och hon tipsade mig om Messmör och att ge henne vatten. Jag hade tidigare frågat bvc om att ge extra vatten men fick då svaret att det inte behövs eftersom de små får i sig den vätska de ska ha i alla fall. Men bestämde mig för att lyssna på de råd jag fick de är ju väl beprövade och fungerade ju för mig och syran 

Frågade i alla fall om det här när Sonja var på sin 2 månaders kontroll i veckan och läkaren och bvc sköterskan sa att de råd jag fått inte var fel, utan bra under de omständigheterna men att man helst inte ska ge messmör till så här små barn pga av att det är salt och socker i det + att det var lite för mycket järn i det. Så jag fick rådet att köpa  Laktulos Meda åt henne det ska hon nu äta i minst 12 veckor om inte det hjälper så ska vi fortsätta längre kunde dröja flera månader innan magen var helt okej igen. Tydligen är det vanligt att små barns magar blir så här knepiga av värmen bla. Så nu hoppas vi det har effekt hon har fått det i 4 dagar nu och verkar lite bättre redan, men hon blir fortfarande väldigt ledsen när hon ska bajsa och vill gärna vara hos någon av oss då.

I övrigt såg allt tipp topp ut, inga rester av gälar kvar och alla refleker utvecklas normalt, de refleker som alla nyfödda har börjar försvinna för att andra utvecklas mera.

Nu väger hon 4495 g och är 55,5 cm lång så stora damen nu =)

Kan knappt fatta att det snart är dags för dop ska bli riktigt trevligt, nu väntar jag bara på att prästen ska höra av sig, tur vi inte tänkte ha nått dop program för då hade vi haft smått panik nu om  det skulle hinnas med. Men jag vill ju bra gärna veta hur allt ska gå till, så jag vet vad jag ska säga till faddrarna om de tex ska läsa nått ur biblen/ dikt och likande mer precis vad de ska göra och vad jag o Jonas ska göra. De dop jag varit på har varit privata men i Laholm gör de tydligen inte så utan det är under gudstjänsten så därför känns det mer osäkert hur allt kommer att gå till väga.

Det mest underbara

Det mest underbara som finns just nu, är när Sonja ser oss och ger oss ett av sina underbara lenden som lyser upp hela ungen och hon ser så otroligt lycklig ut.

Då spelar det ingen roll om man är på dåligt humör eller trött allt blir som glömt i ett nafs! Dessa lenden var helt klart värda att vänta på =)

Har gått igenom hennes garderob och tagit bort allt i storlek 50 för det är för litet nu, storlek 56 fungerar fortfarande så det får ligga framme fortfarande så tar jag bort det efterhand som jag ser att det blir för litet och så tog jag fram allt hon har i storlek 62-65 vissa saker är lite förstora än men det dröjer inte mer än någon vecka till innan det passar bra (fungerar nu med fast man får vika upp vissa saker lite). Jag insåg när jag höll på och fixade med hennes kläder hur otroligt mycket hon har i storlek 62-65 (!!) MASSOR så jag undrar om hon kommer hinna använda allt. Vi köpte ju en hel del innan hon kom i den storleken, hade inte kunnat tro hur mycket hon skulle få men det är super härligt att folk runt oss bryr sig så mycket. Så hon är verkligen väl försedd med kläder vår lilla dam. 

Nästa storlek är ju 74-80 den storleken har de ju betydligt längre än de tidigare så där är det ju lönt att handla på sig lite mera. Vi köpte inte så mycket i de storlekarna innan hon kom för det känndes så otroligt långt fram, men eftersom det bara tog henne 8 veckor att växa ur 50 så vet vi ju inte hur lång tid det tar innan hon är uppe i 74. 
Så jag tänkte öka på det vi har här hemma nu när vi ska ner till Laholm nästa vecka (ska vara där 14 dagar så det blir nog efter dopet vi åker) mamma och jag har bestämt oss för att åka till Ullared. Tror det eller ej men de har jätte fina kläder till barn och super billigt med utan att för den skull försämra kvaliten på kläderna. Läste ett klädtest för regnkläder och Gekås (Ullared) var till och med bättre än polarn och pyrets märke som kostade 4-500 mer.

Just nu köper jag inga kläder är ju ingen ide när hon har så mycket, kommer bli mycket svårare att låta bli när hon ökar storlek nästa gång......

Nej nu ska jag ta med mig min make och dotter och ge oss ut i skärgården, värmdö och Vaxholm mer exakt vi funderar på att spela äventyrsgolf men blir det inte det så blir det i alla fall glass från glassbaren i Vaxholm den är helt underbar hemgjord glass kan nästan inte gå fel om den är italiensk

Dop

Som de flesta vet så ska ju vår underbara unge döpas den 1 augusti i Laholm (måste ju vara lite rättvisa) och datumet var ju givet för oss eftersom det ju är våran bröllopsdag (ska fira den mer ordentligt en annan dag).

Mamma har varit en raring och beställt maten så ska jag baka några tårtor när vi är nere hos dem sen, tyvärr sommar som det är så hade folk redan planer så är en del som inte kan komma pga av det och sen avståndet klart antar att ett bröllop lockar mer än ett dop....

I alla fall har vi tittat lite på vad Sonja skulle kunna ha glädje av genom livet och här kommer en liten önskelista:

Life stone
http://www.lifestone.com/sv/index.htm

Här finns det massor med fina saker http://www.doppresent.se/

tja det var lite tips i alla fall återkommer om jag kommer på nått mer.

mördare!!

Det är vad mina två fyrfota vänner är! Eller nära på i alla fall, igår kväll så hör jag hur J säger att vi har en fågel på vår balkong. Jag tänker inte så mycket mera på det utan en fågel brukar ju flyga iväg fort och hoppas mest att den ska göra det innan katterna ser den. Det går en stund till och J konstaterar att den fortfarande är kvar på vårt bord så jag börjar då smått fundera på om den kan vara skadad. Den kan ha varit på balkongen si så där 10-15 min när jag såg den ev lite mera vi vet ju inte hur länge den var där innan J såg den.

Jag gick efter kameran och fotade lite (katterna verkade inte ha sett fåglen då så var ingen panik) (bilder kommer) jag kunde gå närmare än vad man normalt brukar kunna gå en fågel utan att de lyfter. Vi blev ju så klart oroliga att den var skadad eller att katterna skulle se den. Så vi tog in katterna för att se om den vågade flyga iväg då.

Katterna blev skvatt galna när vi tog in dem!! J fick kämpa hårt med Lakrits och jag fick verkligen slåss med Clawdia för att få in henne men in kom det utan att fåglen blev en mumsbit (tack och lov inte en gång till......).
Sen gav vi C hennes medicin när det var klart så kollade vi till fåglen som satt där vi lämnade den. 

Jag tyckte vi behövde göra nått för stackaren främst om den var skadad. Jonas var lite små hysterisk och deklarerar att han då inte tar i fåglen o om jag gör det ska jag ha handskar. Det var ju i och för sig ett klokt råd så jag ut lite små närvös men tog upp det lilla livet i mina händer och den bara satt där och tittade rädd på mig. 
Funderade ett ögonblick på vad 17 jag skulle göra här näst sätta den på räcket eller försöka liksom slänga upp den försiktigt i luften (som typ törnrosa/snövit osv) det blev det senare alternativet med att ge den lite luft under vingarna och det fungerade! Efter att den först bajsat ner mig (eller hanskarna bara men än dock). 

Katterna var ju inte allt för glada när de äntligen fick gå ut på balkongen igen och såg att fåglen var borta. Men jag kände mig lite stolt som räddat ett liv från mina små monster. Där ser man lite hur luriga katter kan vara vi trodde inte de sett fåglen fören vi tog in dem men de hade de ju gjort och bara väntade på en chans att slå till. Så ren tur att det gick som det gick!

För att ta en fågel på sjunde våningen som katt ja det är tur men att ta två fåglar, det är nått annat det........  

Vad veckorna går fort!

Tänk att Sonja är 2 månader idag det går så fort! Det märks dessutom nu att det händer saker i hennes lilla kropp. Hon är mycket duktigare på att hålla upp huvudet och fick beröm sist på bcv för det tydligen lite före de i hennes ålder med det, men kan bero på att hon får ligga mycket på våra magar och mysa. Men jag tycker hela hon känns mycket stadigare och hon kan hålla sig mer upprätt. En annan sak som börjar bli tydlig är att rutinerna kommer mera nu, de har varit ganska tydliga i och för sig innan med men det är på ett annat. Hon har redan sen start ätit ungefär var fjärde timme, men nu kan vi nästan ställa klockan efter henne. Jag har till och med börjat vakna vid den tid på natten hon normalt vill ha mat nu. Sen ska vi ju inte tala om alla små underbara lenden hon har börjat ge oss de senaste 2 veckorna, nu är de helt klart medvetna! Tror mig det finns inget mer underbart just nu är när hon ser på oss och ler mot oss när hon ser mamma och pappa. När hon log för första gången och vi förstod att hon kände igen oss var vi nog lika glada båda två älskade gullunge!! Tyvärr så har vi inte lyckats få något bra kort på leendena men de kommer med tiden =)

Var ju hos läkaren pga av en knöl idag, och fick veta att det är en cysta som är ofarlig (tack och lov) men de tar inte bort dem om de inte är inflammerade och gör ont och min är inget av det. Men de kan även försvinna av sig själv så får hoppas på det........




Babygym? nä inte här hemma inte!

Vi har som de flesta föräldrar införskaffat ett babygym, men vår dotter har inte riktigt förstått grejen med det än. När vi lägger henne där är hon lugn så länge musiken är på men den kan vi ju inte sätta på x antal gånger per minut åt henne tills hon själv fattar hur hon ska göra så blir mest korta stunder där, även om hon ligger en stund var dag där i alla fall. Just nu är därför mobilen över hennes spjälsäng bäst om Sonja själv får välja där försöker vi ha henne när hon sover under dagen för att vänja henne vid sängen.

För att sätta på musiken i babygymet så krävs det lite styrka, så jag blev något förvånad i natt när det satte igång! Går/ flyger upp och ut i vardagsrummet där babygymet är och ser en mycket rädd katt komma farande mot mig. Då hade Lakrits lyckats få igång det på någon vänster men när han såg mig lugnade han sig och vågade sig sakta sakta fram och nosade på det som orsakat honom en sån chok hehe men katterna har verkligen "adopterat" gymmet som sitt och ligger gärna där ofta och sover och leker även lite med leksakerna och spegeln vi har där. Men de leker så fint så inget har gått sönder (tror inte det kommer hände heller).

 lakrits håller gärna lite extra koll på Sonja även om han är lite fundersam fortfarande så kommer han gärna om hon gråter. Flera gånger har han varit före mig med att hinna fram för att trösta även om jag är i samma rum och reser mig direkt. Så sött av honom =)

Clawdia accepterar henne med håller lite avstånd


 Gud så liten hon var här! Tänk så mycket hon har växt på bara en månad! (hon blir ju 8 veckor på torsdag)



 
4 generationer


Den här bilden säger allt, sötnosen =)


Mormors krans på midsommar satt inte kvar så länge tyvärr men söt var hon.



Ligger och funderar på var jag har hamnat, hon har en lite fundersam min ofta ser så kul ut som om hon löser alla världens gåtor.

Efter allt det här mysiga så får jag slänga in med en lite trist upptäckt jag gjort, jag har hittat en stor knöl på ett ställe där man definitivt inte ska ha knölar, så nu ska jag till läkaren på torsdag bara att hoppas att det är nått ofrarligt och hålla tankarna och händerna sysselsatta med saker.

no more curls!

Jag har ett bra tag nu gått och funderat på att klippa av mig håret. Men har varit feg och har velat fram och tillbaka men idag bestämde jag mig för att det var dags att göra något åt håret. Valet var att antingen låta det bli riktigt långt eller riktigt kort och eftersom vi ju har en liten tjej nu som börjar kunna få mera grepp om saker och gärna drar mamma i håret när hon får chansen, plus att håret har blivit rejält slitet av graviditeten. Så det var lika bra att allt fick åka så att det får en chans att återhämta sig.

Gick till min vanliga frisör men där var det tvär stängt, så fick lite halv panik först det är inte alls frisörer som fixar ett hår som mitt, eller jo det ser dö snyggt ut när jag går därifrån men nästa dag är det kaos igen.
Hittade i alla fall en salong med plats för barnvagnen som inte innebar att jag behövde släpa den upp för trappsteg osv och de hade tid =)

Var lite orolig för hur Sonja skulle reagera för det tar ju oftast en stund att klippa håret speciellt när det är/ska bli kort. Men hon var jätte duktig, hon protesterade lite när de tvättade mitt hår, men då var ägaren till stället där och stoppade in nappen och gungade henne i vagenen så hon blev lugn. Sen protesterade hon några gånger till (max 5) under tiden hon klippte mig men det var för att hon spottat ut nappen så det fixade frisören snabbt åt mig. Så det kunde inte vara bättre både en bra barnvakt och en snygg frisyr perfekt! Lite typiskt bara att jag hittade dem nu när vi snart ska flytta men nå ja jag hinner ju i alla fall med minst 1 besök där och vem vet hur lång tid det tar för mig att få ett nytt jobb i oxelösund så kan ju alltid titta in där på vägen från jobbet.

Sen gjorde den här frisören något som var riktigt bra med, hon visade mig under tiden hon klippte hur jag snabbt ska fixa håret utan att det tar allt för många minuter. Med den här frisyren har jag med lite olika alternativ på hur jag kan fixa till den om jag har riktigt bråttom någon dag. Så det är ju perfekt det både enkelt, snyggt och varierat.

Men det är väldigt ovant att ha så här kort hår igen det är nog i alla fall 9-10 år sen sist, vet att jag hade kort när jag började gymnasiet och halvlångt när jag slutade och jag tog studenten 2004 så det borde stämma rätt bra det.

Jonas reaktion tog dock priset! Han kände inte igen mig först =) Han kände tack och lov igen Sonja, Så hans första kommentar var Är det du Emma? För det där är Sonja i alla fall! hihi han trodde han kände igen ansiktsformen men inte trodde/tycker jag att förändringen är SÅ stor även om det är en ordentlig förändring.





kommer snart lägga in bilder på vårt hjärte gryn <3

Niagarafallen!

Vissa saker bör man bara inte säga, så det så!

På midsommarafton så hade jag på mig ett par vita byxor och pratade då med Jonas om hur det var att få mens och såna saker. Jag berättade då att jag aldrig har mens under mensen pga av "olycks risken"

Naturligtvis så händer det bara därför, mensen kommer igång igen efter att Sonja kom. Så byxorna var inte så vita längre men som tur var fanns ju tättmaskin. Det var naturligtvis var rätt naturligt eftersom hon var 5 veckor då men efteråt så har man ju noll koll på när det är dags.

Den här gången var var det dessutom värre än det någonsin varit inte smärtmässigt även om jag hade ont klart så var det mängden som var helt otrolig! Blödde igenom den tjockaste bindan på bara en timme (de man brukar kunna ha hela flera timmar innan man byter) så det var inte alls kul om man säger så!

Jag blev så otroligt trött att det var helt otroligt fick ett grymt långt järn värde men det var ju inte så konstigt med tanke på hur jag blödde. Som tur var höll mensen på lika länge som den brukar så det värsta var över på 3 dagar i alla fall.

Önskar att någon förvarnat mig innan för när jag pratar med mina mamma kompisar här i stan så verkar alla stämma in i att de fått mer mens + mer mensvärk efter att fått barn. Jag håller bara med om att mensen ökat än i alla fall men har ju bara fått en mens än så vi får väl se, för det var verkligen inte en rolig upplevelse!

Hus!

Yes!! Vi vann budgivningen på huset =)

Så på måndag ska vi skriva kontrakt och sen är vi stolta hus ägare!
Så nu tror jag nog att jag vågar lägga ut en länk till huset:
http://www.hemnet.se/beskrivning/697441?r=3

Så det känns kanon att vi har kommit så här långt, lånelöfte har vi så nu ska ju bara allt praktiskt fixas och flyttstädning osv men det blir inte flytt fören den 1/10 så det hinner vi gott med ingen panik nu tänker jag bara njuta av att vi har huset ett tag innan jag tar tag i allt så hör det till. 

Blir ju säkert en hel del stress i samband med flytten (går ju nästan inte undvika) men efter det så hoppas jag att vi slipper oroa oss för flytt och likande på lääääänge köper ju det här huset för att det ska passa oss och våra framtida behov många år fram i tiden. Här kan vi bo med tre barn och ändå bo bra det kommer räcka bra åt oss.  

Så just nu känns livet riktigt härligt =D

bebis eller bajsmaskin?

Undrar lite stilla vad det är för något vi fått med hem från BB?
Jag tror vår trollunge har förvandlats ett en bajsmaskin för nu har hon haft 4 bajsblöjor på rad! Det är ett rekord hon ju gärna kunnat få slå när pappa var hemma med..... nä då att byta bajs blöjor är inte så farligt som jag troddde. I början luktade de ju inte ens nu gör de visserligen det men inte så farligt blir väl värre när hon börjar äta fast föda gissar jag.

Sonja har börjat sova lite bättre i alla fall nu sover hon oftast mellan 22.30 och 23.30 och då vaknar hon oftast mellan 4.30 och 5.30 vilket är riktigt bra för att vara så liten. Hon sover oftast en stund på dagen med men det är oftast mellan 11-15 sen är hon pigg och vill vara med. Så jag har som vana att gå ut en sväng på förmiddagen efter frukost försöker att ha ett ärende ut varje dag kan vara så lite som att köpa jordgubbar eller något likande, det gör det lättare att komma ut när man känner att man har tusen saker att göra hemma med. Har gett upp försöken att städa när jag är ensam det är så mycket lättare när vi delar på det så en städar (just nu gör jag det gärna skönt med att göra lite annat än att ha Sonja nära hela tiden hur mysigt det än är).

Vi har ju lagt ett bud på ett hus som vi gärna vill ha, var ensamma budgivare i en vecka, men nu har en annan budgivare lagt sig i och nu har huset ökat från utgångspriset 990 000 till 1 210 000 (!) vi leder just nu men har sagt att detta är vårt max, eller de sa vi att 1,2 milj var men la 10 000 över mest för att testa vad de andra har för gräns i sammanhanget är 10 000 inte så mycket om man tänker på vad ett hus kostar. OM de inte lägger över idag eller i morgon (vilket jag tror) så kan jag våga hoppas att huset blir vårt men inte innan dess, samtidigt så kan ju alltid någon lägga över fram till att handpenningen är betalad......

Känns inte kul när vi verklige vill ha huset men man ska ju inte betala ett över pris heller! Så nu är det återigen att vänta och se