Utvecklingen går framåt

 pregnancy due date 


Tänk va fort det går, jag vet jag skirver så ofta nu. Men det är för att jag inte förstår vad tiden blir av.
Allt händer så fort nu, att jag inte riktigt hänger med ibland känns det som. Men det börjar falla på plats här hemma nu i alla fall.

Snart kan vi fixa lite mer med barnrummet, städa ur det ordentligt (släga allt skräp vi har där nu) och det känns jätte skönt att det är nära nu, för att inte tala om då hur det kommer att kännas när det är klart =)

Vi har en soffa och säng i det rummet som vi ska göra oss av med (motionscyklen är såld på tradera) det är soffan med, vi väntar bara på den nya ägaren som inte verkar kolla mailen allt för ofta.....
En hel krona gick soffan för men jag är glad det va någon som ville ha den. Sägen går ut i morgon men den är det i skrivandets stund 26 bud på och summan ligger på 51 kr så det känns ju jätte bra det trodde jag knappt att allt skulle bli sålt. Sen att det inte är några stora summor det spelar ingen roll det är ju perfekt att någon vill ha sakerna bara.

Det händer mycket i magen nu, förutom alla tråkiga samandragningarna då som vägrar sluta :-(
men den lilla har börjat putta och butta ordentligt nu, känner av h*n varje dag nu känns så otroligt härligt. Nu måste måste det bli riktiga sparkar snart så J med får känna på sitt lilla mirakel. Ungen kommer i alla fall känna igen hans röst så mycket som han pratar med barnet!


Är i vecka 21 men det blir 22 på söndag så nu är vi helt klart mer än halvvägs!!

(om v 21)

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram

(om v 22)

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt 510 gram.

(källa:http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Graviditetskalender/Veckor/Gravid-vecka-22/)

Så det händer mycket i magen nu som sagt :-)


Kul sida där man ser barbet växa i magen.

http://www.babyvarlden.se/Verktyg/Se-barnet-vaxa-i-magen/uSeu-barnet-og-magen-din-vokse/



Vad blev all energi av då?

Vet inte vad det är med mig, visserligen försöker jag vila så mycket jag kan nu som sjukskriven. Men samtidigt så försöker jag ju få lite gjort här hemma med. Det är en kamp då energin är som bortblåst just nu och allt jag gör blir något jag får tvinga mig till. Jag jobbar fram till 12 sen hem och det räcker med att göra något litet så är jag riktigt trött sen. En trolig orsak är att liten tar all min energi just nu för jag äter som en tok men går inte upp i vikt. Ni har ju sett kulan så magen blir ju rund och fin, borde väl vara glad över att jag inte gått upp mer (än) men som sagt det blir ju på bekostnad av att jag blir trött då all energi försvinner just nu. Sen har det ju varit mycket att stå i ett tag nu med, tur vi börjar se slutet på det hela i alla fall.

Föresten, från det ena till det tredje.

ONOFF kommer vi nog tänka både en och två gånger till innan vi bokar hemleverans och instalation med nästa gång det blir aktuellt. När tvättmaskinen var på plats så körde jag 2 maskiner när jag sen tog hand om den sista (körde ett nattprogram) så såg jag hur golvet var helt blött. Så jag började att undersöka var vattnet kom från och ser hur det droppar mellan två grejer på slangen (vet bra förklaring va hehe). I alla fall förklarade min underbara fader att det lät som packningen så jag ringde ONOFF akuten (som öppnar först 9 var dag) suck så när jag väl kom fram var jag inte glad. Hade fått åka till jobbet men satte en gryta på 5 L under där det droppade.
Blev kopplad till han som var hos oss dagen innan och han var skit snorkig!! VÄGRADE tro på att det var ett fel han begått. Men jag stod på mig och sa att han fick va god och komma för om det var kranen det var fel på måste jag ju kunna ringa fastighetsskötaren (var ju en fredag). Eftersom jag inte trodde det var kranen så fick han vackert komma. Sa när jag skulle vara hemma, ca 10-15 min INNNAN avtalad tid så inger gubben och undrar va jag är då han är utanför (?!). När han kollade på slagen så vist hade packningen fått ett veck!!! Morrar, sen va det fel på kranen med MEN nu kan vi använda tvättmaskinen utan risk för droppar tills kranen är fixad. Ska ringa om det i alla fall. Föresten så var jag borta mellan 9-12 och 5 L grytan var full av vatten när jag kom hem. Men det fungerar som det ska nu i alla fall. 

Så nu ska vi bara få ny bilen att fungera som den ska med, lite små fel och sen ett större i att cd spelaren inte vill som vi vill. Så de ska fixa det ska lämna in bilen på fre och så får vi den på mån eftermiddag om det inte är något större fel eller någon svår del att få tag i klart och med vår tur så vem vet........... 

Vad mer då?
Vi var ju nere i Ödeshög i helgen och hämtade den vagn vi köpt. Den känns verkligen bra lagom stor, gick perfekt in i bilen, vi kan ha den på toan i hallen gick lätt in så slipper vi ha den stående i vägen. Smidig och det är lätt att byta håll på handtaget för att byta färdriktning, eller det behövs lite övning men det hinner vi ju innan liten kommer samma med att ta i och ur vagnen ur bilen och att fälla ihop den. Lite pyssel där men trevligt sådant i alla fall. 
 


ONOFF har NOLL koll!!

Som ni kanske vet så köpte Jonas och jag en tvättmaskin i mellandagarna. Den skulle ha instalerats den 4/1 men det blev framflyttat till idag då han som skulle komma var sjuk.

Det var ju mindre kul men det är ju självklart sånt som händer. Hade fått en tid som låg efter arbetstid (innan jag viste om sjukskrivningen) så de skulle komma mellan 15.30-16.30 idag. Så jag satt och väntade och vid 15.30 så kom det ett sms från ONOFF där de påminner mig om leveransen i morgon (??!!).

Jag blev fundersam men var helt säker på att jag skrev upp rätt datum när de ringde då jag skrev upp det i kalendern direkt och desutom dubbelkollade innan jag la på. Så jag ringde upp deras kundtjänst för att få något svar i vilken dag de tänkte komma. Nu var det ju inte så stor skillnad men det kan ju va bra att veta i alla fall.

När jag äntligen kom fram så talade jag med en kille som kollade upp det och sa att det stämde att det var flyttat till i morgon pga av att han som skulle komma fortfarande var sjuk. Det är ju en sak alla kan bli sjuka MEN att de inte hade ringt var märkligt/dåligt det tyckte killen med som bad om ursäkt men det var ju inte hans fel direkt. Han skulle ta det vidare i alla fall vilket ju var bra. Nu blev det ju bara flyttat en dag så var lite tjurig men tänkte inte mer på det utan ställde in mig på att den skulle komma i morgon. Var bara glad att den skulle komma innan helgen.

Men när jag sitter och skriver på ett mail till ONOFFs kundombudsman så ringer det på dörren. Klockan var 16.30 så blev ju klart lite förvånad då brukar vi inte få besök dirket. Så kikade försiktigt ut genom tittögat på dörren och ser två "gubbar" öppnar lite undrande och där står de med vår tvättmaskin!!!

Sa något i stil med att era kollegor på kundtjänst har inte så stor koll, och berättade det som hänt de var lika förvånade över det hela som jag. Men de var trevliga i alla fall och fixade maskinen åt oss.
Så nu snurrar den för fullt här hemma det är inte fel men ONOFF borde ha skött det lite bättre än så här kan man tycka. Speciellt när han på kundtjänst kollade i sin dator över ordrar så han såg ju där att det var flyttat.

Men skönt att ha en egen maskin i alla fall =) perfekt helt enkelt!!

Nu ska jag baka klart min kaka som ska få lite grasyr innan antikrundan börjar.

Vecka 21

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 20 jan 2010.
Din graviditet startade Sön 30 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 13 sep 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 144 av 280. (51,4%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 3 fulla dagar (v20+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 5 jun 2010
Du har 136 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tänk vad fort tiden går!! Som jag sagt innan så känns det som om det var bara för någon vecka sen vi berättade för våra familjer om det stundande barnet.  Men nu är det snart här hur otroligt det än låter. Känns ju lite knäppt att säga så med när det är halvvägs men tiden har ju gått så fort. Jag känner nästan panik över allt som ska fixas speciellt på jobbet men det kommer gå och det som inte blir gjort ja men det tar min vikarie över.
Jag har haft sån koll på veckorna (tänker knappt månader längre nu) och blir alltid så förvånad när jag ser att ytterligare en månad har passerat. Så att se att jag nu är i 5 månaden känns så mycket men sen vänder jag på det och veckorna känns inte lika mycket. Vi är ju inte ens inne på "räddar" veckorna dvs om liten kommer nu skulle de inte försöka rädda utan det gör först efter v 24 om jag inte misstar mig nu.

Nog om det nu!
var ju hos barnmorskan (bm) och på ul (ultraljud). Det gick bra på ultraljudet, men bm tyckte det mer verkade vara en bråkstake vi har i magen för den lilla var inte samarbetsvillig alls utan rullade undan titt som tätt. En sak är säker vår lilla kan i alla fall redan peta näsan (det är väl inte en ovana den behöver börja med redan??!)
Sen gick hon igenom bebisen från topp till tå i detalj och tog sig verkligen tid att förklara vad vi såg på varje bild. Hela skelettet visade hon och alla organ i magen osv det var verkligen intressant och blev bara flyttade med 2 dagar så det var inte fel. Så har ett preliminärt snittdatum satt men går inte ut med det mer än att det är i slutet av maj i alla fall. Under ul så sparkade liten till hårt man riktigt såg hur h*n tog sats och då sa bm att den där sparken måste ju ha känts lite. Men jag kände inte av den alls!! Men känner mer och mer av små buttar och det som nu känns som bubblor i magen är jag till 99 % säker på är liten med.

Hos bm sen gick det okej, jag har ju haft problem med sammandragningar sen snart en månad tillbaka och smärta över livmodern (sen runt v 10). Efter att läkaren fick höra det och när jag beskrev besöket på akuten så bestämde hon sig för att sjukskriva mig på 50% i en månad framöver. Så jag arbetar nu 8-12 fram till 15/2 så får vi se hur magen mår då och vad försäkringskassan säger. De är ju som de är........
Det enda läkaren kunde säga va att det inte var urinvägsinfektion (de skickade en odling med så de kollar upp det mer noga där har ju bara "snabbtest"). Så fick vi lyssna på litens hjärta som slog fort riktigt fort med. Annars såg allt ok ut så nu är det bara vila som gäller för min del i alla fall hemma, vila är ett mycket främmande ord på jobbet.

Men nu vill ni säkert se lite bilder på liten?

 Här ser man verkligen hur vår groda växer jösses! H*n låg med fötterna ihop som en groda hela tiden.

 Den lilla låg med händerna som för att boxas större delen av tiden (brås på sin moster?) det ni ser i bröstkorgen är det lilla lilla hjärtat som slog så fint.

 Här ville vår linslus inte vara med längre utan la sig med ryggen mot oss så det är ryggraden ni ser här.

Nepp nu ska jag väl lyssna på läkaren och vila lite.

Det börjar att gå som vi vill nu!!

Idag var jag hos bilhandlaren med våran gamla bil, hade lagt reg beviset på ett bra ställe och Jonas hade letat med hitta det inte. Jag hann inte kolla utan tänkte att vi kunde lösa det efter och hade rätt som tur var.
Så vi gick igenom den nya bilen från topp till tå höll jag på att säga men nästan. Sen skulle vi fixa den gamla bilen så jag lämnade den där och skulle fixa ett nytt reg bevis så skulle vi slutföra affären sen. Det första jag gör när jag kommer hem är att kolla vår pärm med viktiga papper och tror det eller ej men va hittade jag jo just det! Reg beviset satt så ordentligt insatt där. Det ska en kvinna till den en man inte klarar :-) nej då han tänkte bara inte på att fråga om var han skulle leta o inte jag heller på att säga åt honom. Så lika medskyldig jag där, har pratat med säljare och ska komma in med det efter jobbet så är allt 100 klart så fort vi ser pengarna på kontot.

Det känns så otroligt skönt nu!! Den nya bilen är betald och står på vår parkering me like :-)
Så nu börjar vi närma oss slutet på den här bilköpar soppan i alla fall.

Sen har vi kollat upp lite olika alternativ på barnvagn med. Vi hittade en modell vi gillade Teutonia Mistral, det var den enda modellen i affären vi båda kände var ett bra alternativ för oss. Hade allt vi ville ha så det var toppen, efter samtal med en vän så bestämde vi oss för att kolla på nätet (tradera,blocket) efter en bättre begagnad Vi hade en sån otrolig tur att vi hittade en på tradera den modelen vi vill ha, det är en vagn av 2009´s modell men det spelar ju oss mindre roll. De köpte den för en månad sen och har nu ångrat sig och sålde den för halva priset mot i butik så i stället för 8000 kommer vi lägga 4000 ska ner och titta/hämta den i helgen (måste ju inviga ny bilen). Känns som en helt ok besparing att göra då vi har kollat runt lite och gillar den här modellen av flera orsaker. Det är en mjuklift med och måste kolla hur den är hade hellre haft en hårdlift men det är ju så kort tid de har den med så är osäker måste se vagen och kolla över det hela innan vi vi bestämmer oss för vilken lift. Men skönt att det med snart är klart blev ju som sagt mycket billigare och gillar vi inte vagen av någon anledning så har vi inte lagt ut mängder med pengar.

Det är så långt vi har kommit än, men som jag skrev innan så blir det en tur ner till Ullared för att kolla kläder och kanske lite leksaker och annat smått och gott som vi kommer behöva första tiden med vår lilla. Sen får vi se känns trots allt som att det är skönt att ha så mycket vi kan klart. Måste kolla upp skötväska och liknande med...mycket man kommer på eftersom nu.

Jag var hos barnmorskan och på ultraljud igår men eftersom det här inlägget blev så långt så tar jag resultatet av de 2 besöken i morgon (bilder utlovas).


inköps planering

Idag var Jonas och jag ute på en liten tur in mot den stora staden. Skulle kolla lite på babysaker tänkte vi så det blev en Manduca bärsele som verkade mycket bra, var nog mer inne på att köpa en svart först men de var slut så det fick bli en naturfärgad men den är tvättbar så om det blir en fläck är det ju inte någon större katastrof + att den ju kommer matcha alla kläder i gaderoben med. Den ska gå att använda från nyfödd upp till 20 kg så det är ju jätte bra. Sen går den att ställa så att man kan bära både på mage, rygg och höft. Det är en hel djungeln av selar och sjalar (men inget mot när vi ska ha barnvagn) men efter att ha läst mycket på nätet och att talat med försäljaren så känndes den här selen som ett mycket bra val då jag ju har en dålig rygg eftersom man bär med höften inte axlarna i denna sele vilket man inte gör om man tex köper en babybjörn som är vanliga. 
Så första stora inköpet är klart nu!

Sen åkte vi till Häggvik för Jonas ville ha glass så då kollade vi på Big baby och kikade då lite på barnvagnar, bilstol, skötbord mm. 

Vi kan få en vagn för allt mellan 5-10 000 och tror nog vi snällt får räkna med 10 då det är där de flesta vagner verkar ligga. Men vi ska kolla upp det där lite mera innan vi köper vi har rätt höga krav på den vagn vi köper (är ju ett rätt viktigt beslut) man ska ju ha den länge med. Vi kommer ju köpa en vagn med ligg och sitt del så då är det ju några år den kommer användas i alla fall. Om vi nu inte sår syskon tätt men det visar sig inget vi funderar på just nu i alla fall, blir ju säkert en stor omställning att bara få ett barn, så det räcker gott med det nu. 

Var kul att se vad som finns i alla fall en liten del av det. Nu var det bara en vagn vi gillade men bara att få gå och kolla är lite känsla =) 
Så nästa gång blir det ju ännu roligare när vi kommer gå och kolla eftersom vi ju då kommer att komma hem med en massa saker och kommer vi inte hem med det så är det beställt i alla fall! 

I morgon blir det förrådsstädning och bilstädning sen hoppas jag hinna städa hallgaderoberna med men vi får se hur långt vi kommer/hinner. 

Ha en trevlig helg!
 





Det är oförskämt!

Det är oförskämt!! De orden yttrade en kollega om min mage när hon frågade vilken vecka jag är i.

Jag gick in i vecka 20 igår helt otroligt att vi är halvvägs nu! Känns som det var så nyss vi fick veta och känns ju inte alls som det var länge sen vi var i barcelona och berättade för familjen. Nästan så man börjar få lite panikkänsla nu över allt som är kvar om resten ska gå lika fort!

Men vi satt i personalrummet på skolan och som gravid på en så kvinno dominerad arbetsplats så går det inte undvika att alla komenterar det. Men det är bara roligt tycker jag de flesta kommer ju med goda råd och det gissas hej vilt om könet. Det är en otrolig värme bland mina kollegor i alla fall många har små barn hemma och kan därför lätt relatera till mig nu och sitter gärna och pratar en stund. Har fått många goda råd med mig nu på vägen om allt möjligt, försäldraledigheten, vikten mm.

När min kollega yttrade sig om min mage så hörde en annan kollega det som fick barn för 1½ år sen nått. Hon undrade hur långt gången jag var i och hon blev helt paff när jag svarade, och sa att i v 20 var hon stor som ett hus! Jag har bara en liten nätt mage än men ingen av de jag talat med tror att den kommer bli så stor heler vad de nu grundar det på. Men inte mig emot skönt att slippa bli stor och klumpig utan bara så där sött gravid för har ju endå några veckor kvar där den ska växa sig stor =).

Det har kommit förfrågningar om magbilder
så här kommer en bild tagen idag på kulan:



Så för att vara så långt gången är den inte stor, tyvärr ligger moderkakan i framvägg så det kommer nog dröja någon vecka till innan de första sparkarna känns ordentligt. Men längtar massor nu till måndag ska bli underbart att få se liten och få ett mer exakt datum när det ska födas. Efter ul så komer vi dessutom få snitttiden ganska fort efter så vi kommer veta i väldigt god tid (tack och lov).

Lovar i alla fall att uppdatera om hur det gick på ul mån eller tis.

Föresten: Bilen kan jag ju inte glömma! Vet inte hur det har gått för bilhandlaren har inte ringt upp mig (Jonas hävdar att han sa han skulle va ledig idag och jag tyckte han sa fredag....) så vi får väl se jag ringde honom i alla fall utan svar och bad honom att ringa mig. Så än får vi leva i ovisshet om den gammla bilen men den nya är ju inga större problem med som sagt bara detaljer kvar där.

Snart i mål!!

Idag var jag hos bilhandlaren (igen!) han skulle värdera bilen eller han kollade nu mest över bilens skick och skrev ner det. Sen tog han kontakt med två andra firmor eftersom bilen gått får långt för att han skulle köpa in den av oss. Så de ska återkomma i morgon på förmiddagen med ett bud, men de sa att det nog inte blir allt för högt i och med att bilen gått så långt den hade ju gått bra långt redan innan vi köpte den för 2 år sen. Men det är ju svårt att säga vad de anser vara ett lågt bud om det är under 20 eller om det är under 10 000.

Vi vill ha 20 men som jag nog sagt innan så kommer vi acceptera 10 om vi får det men inte under det. Vi ger vi 145 nu så då tycker jag att 20 är lågt i jämförelse med det. Så allt är ju relativt blir att vänta spänt på samtalet i morgon så får vi se vad det blir av det hela sen. 

Men det känns i alla fall super att det snart är klart med allt!
För vi fick idag med veta att lånet blev beviljat så nu ska det bara skrivas på och skickas in.
Så nu finns det inga hinder kvar för oss, det är bara formalia kvar.

Följetongen fortsätter.....

Bilar är något som verkligen kan göra en galen!!

Igår så kom bärgaren 1 hel timme senare än avtalat (brydde mig inte om att påpeka det/fråga) han var trevlig och hjälpsam så det var ju det viktigaste trots allt.

Vi hade tur i oturen trots allt, det var inte startmotorn som vi trodde (eller snarare han på verkstan sa men han hade i och för sig inte sett bilen utan bara hört vad vi sa). Utan det var battetiet som bråkat med oss som vi trodde från början men har fått så många bud och bilen stod ju där den stod med oavsett vad det var.

Så bärgaren höll på en timme ínnan bilen startade med två olika batterier och ett stort mått av envishet så lyckades han. Kan inte säga vi för jag stod mest vid sidan och bombaderade stackaren med en massa frågor och små komentarer om hur det gick, som han inte märkte det.....

När han väl fick igång den så fick jag inte stänga av utan skulle köra bilen minst en timme på motorvägen. Som tur var hade Jonas kommit hem vid det här laget så jag tog vår bil och han tog låne bilen (den nya bilen) och så åkte vi mot Mariefred (tar ca 30 min att åka dit). När vi kom dit så bytte vi bil så att båda två fick pröva på att köra den nya ordentligt jag hade bara kört den hem från bilhandaren (tar ca 10 min) så fick ju lite mer kännsla för den då. Så det blev verkligen 2 flugor i en smäll där kan man säga.

Jonas hade ju sin tjänstebil med sig hem och eftersom båda våra parkeringsplatser var upptagna så ställde han sig ute klockan var endå 20 när han kom hem och han skulle åka 03.00 (stackaren men han ville provköra bilen så var ju lite självvalt med), eftersom han parkerade så sent och skulle åka tidigt betalade han inte (mitt fel sa åt honom då jag verkligen inte trodde de skulle komma så sent). Men jo då klockan 23.30 hade lapplisan varit famme. Vist vi gjode fel och bötern var helt korekt även om det var lite surt men som sagt vi gjorde fel.
Det som stör mig är att på den gatan vi bor står det OFTA bilar fel parkerade i vändzonen, man får stanna men inte parkera där, det gäller för övrigt längs hela vår gata. Vilket MÅNGA har svårt att förstå (hur de kan missa skylltarna som sitter överallt vet jag inte.....). Jonas och jag har till och med sett hur lapplisan bara har kollat bilarna på parkeringen och struntat i de som stått helt fel på gatan. Det är det som jag reagerar på eftersom natten igår var lika så nästa gång vi ser en fel parkerad bil som hindrar (för de står verkligen i vägen) Vi stannar ju där när vi tex varit och handlat och lastar ur men då är vi ju vid bilen och sen väntar en med varorna medans den andra kör upp bilen. Tänk om någon behöver ambulans eller om det brinner? lundbegs kommer i alla fall höra av mig då!


Var är bärgaren då??!

Bärgaren skulle vara här klockan 18 men nu är klockan 18.45 och de skulle ringa ca 10 min innan de kom.....

Jag blir så irreterad på sånt har man avtalat en tid lär man ju hålla den! Om inte så fick de ju mitt mobilnummer och då är det ju bara att höra av sig om att det tex har hänt något mer akut. Då vet man ju och har en annan förståelse för att de inte kommer nu blir man ju bara sur. Jag kan ju inte direkt börja med maten innan de varit här och därför blir den ju väääääldigt sent idag.

Tur vi har fått låna hem den nya bilen som vi ska köpa så jag kan ta den till jobbet i morgon då blir det i alla fall en timmes extra sömn mot om jag hade tagit bussen eftersom jag öppnar i morgon så efter mat blir det sömn ganska omgående skulle jag tro.

Skolan drar ju igång ordentligt i morgon igen så det blir nog fullt upp. Brukar ju bli det efter ett lov när de inte träffats på länge och lokalerna är lite nya igen.

Men bilen var mycket lättkörd men det har ju massor av knappar och funktioner som den gammla (vår) inte har. Så jag vågade inte direkt trycka på dem när jag körde hem med bilen. Jonas har ju farthållare så han får kolla hur den här fungerar han som är van och sen blir det väl att läsa instruktionsboken och leka tusen frågor med min stackars make som får svara så gott han kan. Blir nog bra bara vi blir vanna i alla fall det känns som det är en bil jag kan köra långt utan att få ont i alla fall (kan jag inte nu). Eftersom jag satt helt annorlunda i den här och att man kan reglera stol och ratt på ett annat sätt. Det enda minus jag kunde säga var att det inte var någon belysning på instrumentpanelten så det var svårt att se hastighetsmätaren ibland men det kanske är någon knapp eller instälning jag missat ska kolla med Jonas annars frågar jag imorgon när jag lämnar tillbaka bilden.

De kommer i alla fall hålla den fram till att vi vet om lånet så det är ju jätte bra, det blir väl under denna eller nästa vecka hoppas jag kreditcheken skulle ta max 2 dygn så sen borde det ju gå rätt fort men de skickar allt med post sen så det tar ju någon extra dag.


Ordningen sänker sig över förmansvägen

Pust !!!

Idag har vi verkligen varit duktiga!
Nu har vi två fina soffor uppmonterade i vårt vardagsrum och det känns verkligen underbart härligt är så nöjd!
Sen att det tog fem timmar att få ihop dem och att sen städa upp allt skräp är en annan historia. Jonas var jätte duktig och jag är verkligen stolt över honom! Han fixade den ena soffan mendans jag jobbade lite och sen började jag med den andra soffan tills han var klar då bytte vi så jag klädde soffan under tiden byggde Jonas klart den andra så klädde vi den tillsammans. Så det gick som en dans för en gångs skull så hade IKEA skickat med rätt saker och allt passade bra. Katterna har redan hittat sofforna och sover just nu sött i den ena ser härligt ut.

I morgon blir det upp tidigt men inget mot på tis när jag öppnar men vad gör man när bilen inte vill? Bara tur att jag kan ta bussen även om den bara går var 30:onde minut. När jag öppnar på tis måste jag gå upp en timme tidigare än jag normalt brukar för att komma till jobbet i tid då jag kommer behöva ta en annan buss och byta i stan med mera så blir kul att gå upp 4.....eller inte!!! Urs hoppas verkligen att vi löser bil frågan till nästa vecka i alla fall men gissar att det inte går så fort. Tror vi har tur om vi får lånet beviljat under denna vecka blir ju i så fall tors/fre och om pengarna kommer in på kontot då med så kanske vi kan skriva kontrakt i helgen men kan knappast tro det är så enkelt vi lär ju säkert behöva skriva på nått papper om lånet mm så det dröjer nog till nästa vecka i alla fall tyvärr, så svårt att veta när vi inte lånat mer än CSN och av föräldrar innan.

Lagen om alltings djävlighet!!

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga tycka i går och idag har det både gått jätte bra och absolut total botten!!

Jonas överraskning var som jag mycket rikigt gissat riverdance vilket var helt fantastiskt!!!! Att de över huvudtaget kan röra sina fötter med en sån fart! Men tyvärr slutade vår kväll på akuten, när jag haft kraftiga sammandragningar oavbrutet i 3 timmar som dessutom gjorde riktigt ont så blev vi båda oroliga och ringde därför sjukvårdsrådgivningen på vägen hem från Anexet. Hon tyckte vi skulle åka in så vi körde direkt dit, efter ca 30 min fick vi komma in de kollade blodtryck som var normalt och sen att jag inte öppnat mig vilket jag tack och lov inte hade gjort och sen kollade hon snabbt med ultraljud att liten mår bra och allt såg bra ut inga tecken på nått fel. De kollade urinvägsinflamation med men inte det heller någon förklaring till att smärtan var så kraftig hade hon inte och inte heller till varför de suttit i nu i några veckor. Jag vet att det är normalt men BM sa att de inte skulle vara smärtsamma då var det något fel när jag frågade sist så då kan man ju undra. Är i alla fall glad vi åkte in annars hade vi ju oroat oss hela helgen varje gång det gör ont för får "attacker" av smärta flera gånger per dag nu. Men funderar på om det är stress eller likanande? De två senaste dagarna har jag ansträngt mig lite mer än jag borde ha.....men på så olika sätt iofs.

Idag skulle vi ta bilen till bilfirman för att kolla ny bil och IKEA. Men den startade inte IGEN (!!!!) den la ju av i tors morse och sen fungerade den på kvällen och på fre morgon, kollade inte på kvällen och nu idag (lör) så ville den inte alls mer än att leka humla då......

Så vi fick ta Jonas bil, hittade en bil vi gilla båda två så nu har vi reserverat den i alla fall. Det enda som står mellan den och oss är två faktorer som inte påverar varandra direkt. Hur fort vi kan få bilen till en verkstad (den lär ju bogseras dit......) för då kan vi använda den som inbytes bil och låna från bil handaren. Annars kommer vi låna av banken har skickat in en ansökan om ett lån nu när vi kom hem så får vi se mot slutet av veckan gissar jag om vi hört av banken på nått sätt. Troligtvis blir det på detta sätt vi gör och då säljer vi bilen till bilhandlaren när den är fixad så kan vi ju betala av de på lånet senare. Så det blir bra vilket som bara de kan hålla bilen länge nog för att lånet ska hinna gå igenom. Vi har ju inga andra lån och heltids jobb båda så borde inte va något problem för oss. Så känns skönt i alla fall nu ska vi bara lyckas få vår bil till verkstaden så kommer det blir bra.

IKEA då?
Jo vi har ju en riktigt ful blå soffa som är katthårig nu även om vi kämpar på att hålla den ren.
Så har längtat lääääääänge efter en ny nu (i alla fall sen vi flyttade ner till Södertälje) och nu när vi ska göra om i det som ska bli barnrum så ska sängen där inne flytta ner till Laholm. Så behöver ju sängplatser åt gäster då vilket ledde till att vi idag vid 14 kom till IKEA med siktet inställt på en bäddsoffa vi sett ut i Gävle. Så fort in och åt lunch och sen letade vi upp den, sen var det bara att boka och betala. Så långt var allt frid och fröjd, funderade på att ta hemleverans men så trodde J att han skulle få in dem i bilen om han åkte flera gånger så då gjorde vi så. När vi hämtat ut allt insåg vi att det skulle bli tjat men inte hur tjat!! Först tog vi och stuvade in madrasserna och två långa platta paket som kom med så åkte han med det. Efter det så var det soff "kroppens" tur och hade den bara varit ½ cm bredare hade det inte gått alls! Så där hade vi tur i alla fall!! 

Mellan 16-19 satt jag bara och vaktade varor medans Jonas körde hem och lastade av det vi köpt. Så blev 5 timmar på IKEA idag var av 3 spenderades sittandes i en soffa vid deras varuutlämning. Ingen hit men härligt att vi fick hem allt i alla fall så det är/var värt det mot att hålla på och joka med transport och grejer. Så i morgon ska sofforna monteras upp och förrådet ska städas! Om inte Jonas får som han vill och att vi gör det nästa helg vi får se vem som vinner......

pust vad vi står i men det blir ju gjort en massa i alla fall. På tal om det så väntar tvätten på att bli omhändertagen nu!  

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S59843744   (här är länken till de soffor vi köpt 2 st av i stället för en hörnsoffa som jag först ville ha blir snyggare med 2 små som vi bor nu) men det blir i fägen Idemo beige .

Tror bilen att det är vår??!!

Jag misstänkte i alla fall i morse att bilen tror att det är vår för då lät den som en humla dvs den bara surrade lite och sen inte mer. Inte ens ett host fick jag ur den trots flera försök, sen var det bara att bita i det sura äpplet och snällt inse att bilen inte alls tänkte vakna idag.

Så skyndade i väg till bussen samtidigt som jag ringde jobbet och talade om att jag skulle komma ca 30 min senare än som var tänkt och sen pappa för att kolla vad mer än startkablar vi kunde behöva för att lösa det här.
Sen stod jag och muttrade för mig själv om hur otroligt skönt det ska bli att bli av med bilskrället (vi tänker ju sälja den inom den närmaste framtiden, ska kolla lite i helgen). 

 Jag hade kunnat gå en timme tidigare om bara bilen fungerat för det var så lite barn, men eftersom Jonas skulle hämta mig så fick jag vänta så blev inte tidigare tvärt om lite efter att jag slutat så fick vi åka och handla så allt tog dubbelt så lång tid idag.

Väl hemma så tyckte Jonas att vi skulle testa bilen en gång till så jag prövade och hör och häpna! Efter ett host så gick den igång!!! Så bilen fick stå och gå en liten stund så nu får vi hoppas att den fungerar i morgon/helgen med när vi behöver den (har ju Jonas bil annars....). Men skönt att den fungerar nu igen i alla fall även om det var lite märkligt.


Angående två kommentarer jag fått i bloggen så ska jag svara:

På frågan varför det blir kejsarsnitt så har jag fått konstaterat att jag har ett förtrångt bäcken troligtvis pga av en skolios som jag haft sen jag var barn.

Sen var det en efterlysning på magbilder, lugn Karro jag lovar att det kommer! Ska sätta Jonas på det vi har börjat lite men det är ju först nu som det verkligen börjar synas på mig.

Flera på jobbet nu efter julhelgen som har kommenterat det. Igår så sa en av tjejerna från köket när hon såg mig att nu syns det ju verkligen att Emma är gravid, lika med vår biträdande rektor idag när hon såg mig idag. Så det känns ju jätte roligt =)

Nu längtar vi bara till 18/1 så vi får se liten!


På tal om något helt annat så skulle ju tvättmaskinen ha kommit i morgon. När vi gick från garaget idag skämtade J om att han skulle boka tvätt tid det skulle han INTE ha gjort!!! För vi hann knappt komma innanför dörren fören det ringer från ONOFF då har han som ska göra jobbet blivit sjuk och det fanns ingen annan som hade samma behörighet ledig de var helt fullbokade. Så nu får vi vänta till 21/1 i stället bara tur det är en torsdag så jag slutar tidigt eller ja tidigt o tidigt slutar 15 men han kommer 15.30 så hinner precis om jag kör direkt. Så irriterande bara när vi ställt in oss på det och därför inte bokat tvätt tid lär ju vara rätt fullt i helgen och tvättkorgen är full.
Vår vanliga tur.........


ja ja det kommer ju i alla fall och i morgon blir det trevligt i alla fall (trots att jag stänger) för Jonas har ordnat med en överaskningsresa. Men jag har en liten misstanke om att det kan vara Riverdance...... Jag kollade på det innan jul nämligen för att ev ge det till Jonas i julklapp men kom på att en sportident pinne var bättre. Men jag har för mig att det var den 8/1 men det händer ju klart fler saker då och jag kan ju ha fel på datum med. För har inte kollat på det sen veckan innan jul.  Återkommer i alla fall med vad det var under helgen!


Trevlig helg alla !!
(för i morgon blir det nog inte något bloggat det lär jag inte hinna).

Boar jag?

Mamma hävdar att alla gravida har ett behov av att göra ordning i hemmet inför bäbisens ankomst. Något som också tas upp i vissa gravid böcker med så det ligger nog något i det tror jag.

Har de senaste veckorna nästan haft panik över vårat fd gästrum blivande barnrum för det är inte alls som det ska vara där inne. Innan vi ens kan börja med att få lite ordning måste vi röja förådet ska väl inte vara någon större grej bara vi tar tag i det och sen får i väg allt till tippen så blir det kanon för då får vi ner allt vi ska ha ner i förådet. Så det är en av helgens planer så det kommer ju ordna sig snart tack och lov för tiden kommer nog springa iväg innan vi vet ordet av är det snart maj. Är ju så mycket mer som behöver ordnas än bara att rummet ska röjas sen ska det ju inredas med. Men det är ju ett "problem" jag ser fram mot!

Har varit riktigt duktig igår och idag =)

igår tömde jag en hel bokhylla och flyttade om en hel del saker så den är klar att flytta in i barnrumet nu (kan ju vara bra med en bokhylla där inne). Idag så använde jag en del av min lediga dag att rensa gaderoberna vilket slutade med en över full sopsäck och en helt tom gaderob!! Har läääänge velat tömma en gaderob men inte lyckats men denna gång jag jag mig katten på det. Och med lite omorgansiation så gick det bra! Så nu fick Jonas en gaderob så kan liten ta hans byrå, blir nog perfekt det (hoppas jag, ska bara komma på hur vi ska möblera men det löser vi) I värsta fall får jag ta byrån och liten en gaderob i hallen vi får se.......


Idag har jag även hunnit med att vara nere på stan ett varv. Mina vinterskor började att läcka under julen och igår gick dragkedjan sönder på dem. Har letat efter skor sen de började läcka men det har varit helt omöjligt att hitta varma vinterskor om man inte vill ha stora klumpar på fötterna (nej tack....). Letade i Laholm, Söderhamn och nu tillsist södertälje där jag finkammade varje sko affär och hittade i den första jag besökte men besämde mig för att kolla övriga med där det inte fanns en enda vintersko!! Så tillbaka till första butiken där jag hittade ett par jag missade första gången som både var snygga och ultra varma ( ska vara i alla fall). Sen blev det ett par handsakar och en tröja så känndes ju helt okej. 

Så summan av kademumman är att jag är rätt nöjd med gårdagen och idag. Känns lite som heja mig =) 

Återkommer säkert med uppdateringar kring litens rum. Kan bli ett och annat om vardagsrummet med där det snart kommer flytta in 2 nya soffor (hoppas jag om IKEA och jag är på samma humör i helgen....). På fredag kommer en tvättmaskin hit och blir instalerad (härligt härligt!!). Så ska vi kolla bli i helgen med känns så skönt. 

Vi håller i gång så är det bara!