Tänkte på en sak

En tanke slog mig idag när jag satt och kollade på Desperate houswives på datorn (tven fungerar fortfarande inte eller boxern rättare sagt väntar på en reparatör....kan se basutbudet i alla fall). Men i alla fall för er som inte har för vana att se på den serien så har det efter 8 år visat sig att två barn blev förväxlade vid födslen. 

Detta var något jag tänkte på innan Sonja föddes för då tyckte jag nog att de flesta bebisar var ganska lika olika tjocka bara...... Men efter att jag själv blev mamma, snarare så fort jag såg Sonja så fattade jag att det inte var så! De fick ju gå i väg med Sonja efter att hon kom ut relativt fort eftersom hon hade så svårt att hålla värmen fick ju upp henne på bröstet men när man ligger på ett operationsbord så har man ju inte direkt den bästa vinklen. Så jag var glad över att se att id bandet kom på direkt då men så fort jag såg henne igen när de kom tillbaka precis när jag rullades in på uppvaket så kände jag igen henne och hade kunnat peka ut henne bland flera bebisar redan då, skulle hon ligga med en massa andra barn idag i lika kläder så skulle jag ändå inte tveka om vilken gulligan som är min =) 

Jag har en liten ovana som jag konstaterat att Sonja verkar ha ärvt (inbillar mig det även om jag misstänker att många bebisar är som vår) men jag hatar strumpor vet inte varför någon sa en gång att det var för jag är fisk och Sonja lyckas hela tiden att få av sig sina strumpor hur tajta eller lösa strumpor hon har på sig. Just nu använder hon den ena som leksak i stället går tydligen bra att gosa med den....

Det är så roligt nu när hon börjar bli mer aktiv hon girper tag i saker hon vill ha och kan styra händerna mot det hon vill ha och har börjat "leka" med sina saker, hoppgungan och gå stolen de är perfekt underhållning nu när hon vill stå si så där 60-70% av tiden......
Hon har föresten börjat hålla i flaskan själv när hon äter gullungen orkar inte när den är helt full klart men halv i alla fall =) 






Äntligen!!

I am back!!

Nu fungerar en av 2 i alla fall ( internet är igång ok men inte boxern men vi har ju basutbudet i alla fall.....)

Har lite smått svårt att fatta vi bor i huset nu trots att vi bott här i 2 veckor i morgon (eller jag i alla fall, J var borta på jobb i Gällivare hela första veckan). Men vi trivs verkligen jätte bra här! Vi har en massa planer för vad vi vill göra och sen sånt kul som måste göras typ nytt tak så det är kul att vi verkligen kommer kunna göra det till vårt med tiden. Jag har så svårt att släppa "hyres känslan" får inte riktigt in att det är vårt, vill jag spika en spik där gör jag det oavsett hur fult märke det det blir under.... Blir kanske bättre så fort vi lämnat över allt med lägenheten besiktningen är 26 så sen kan jag koppla av vad gäller det.

Var ute och gick (måste ju upptäcka vår nya hemstad) och när jag såg vår tomt tänkte jag att ja jag ska ju gå in där vid vårt träd.......vänta nu lite det där är ju faktiskt VÅRT träd vi kan ju göra vad vi vill med det......känns märkligt att tänka så.

Vi börjar i alla fall komma i ordning här hemma igen, mycket tackvare våra underbara familjer som hjälpte oss flytta och sen att min mamma och pappa var här i omgångar under hela veckan efter att vi flyttat in och hjälte till med allt från barnbarns gos till att fixa o goda råd. Det som är kvar är att alla tavlor, ljusstackar mm som ska upp på väggarna, det är lite verktygslådor som ännu inte kommit ut där de ska "bo" sen är det lite av Jonas kläder, kontoret (mina jobb saker, alla pärmar, dvder mm) ska fixas och sen Sonjas rum (men det är "bara" alla dop presenter kvar att sätta upp där), så vi börjar ju få något som känns som hemma igen *pust*. Men det har då inte varit lätt men att packa ner var det tuffaste men det var nog för att jag inte hade någon hjälp då tog ju 3 veckor att packa allt men det mesta var uppe och på plats efter 4 dagar.

Idag träffade vi alla grannar på en gårdsstädning med korv grillning och alla verkar vara trevliga personer och det känns verkligen som att vi kommer trivas! Sen var det MASSOR av barn var av 3 är födda i år (räknar med Sonja då) en av dem var lika gammal med så det var ju lite kul. De var ju klart riktigt nyfikna på oss med och vi har flera av ungdomarna på gården som smält för Sonjas vackra ögon (som hon ärvt efter sin mor hihi) så barnvakt lär då inte bli ett problem.

Hade kunnat skriva massor mera men nu sover hjärtat och jag börjar bli trött med men ska se på dansfeber i alla fall innan jag kryper mot sängen med maken, ha en trevlig lördag kväll alla!!

P.S bilder av huset kommer jag lovar måste bara hitta alla sladdar till kameran och laddaren till den eller vet var de är ska bara tas fram.......