Dags igen då!

Lisa har sen lite innan jul haft problem med ganska ordentligt eksem på sina kinder. Något jag då kopplade samman med kylan men det har inte hjälpt hur mycket och oavsett med vad vi smörjt (och även förskolan). Nu när vädret är varmare borde ju eksemet varit borta kan man tycka är ju ett tag sen det var riktigt kalt nu.

Så på eget bevåg tog vi bort mjölken igen (hon har fått laktosfritt men nu blev det mjölkprotein fritt) vilket gjorde att eksemet såg lite bättre ut men hon blev inte helt bra. Så idag fick läkarna på barn motagningen ta en titt på henne och enligt dem så ser det mycket väl ut att kunna vara vete som är boven i dramat!

Så tillbaka på ruta ett med att undvika vete och mjölkprotein igen.
Även om det känns lite uppgivet så är det samtidigt en lättnad att sojan verkar hålla sig borta denna gången! Stod framför den glutenfria hyllan och kände mig så lycklig ändå på något märkligt sätt för jag mindes känslan jag hade förra gången jag stod där och bara ville gråta och springa där i från då det bara var några få pasta sorter och Lailas gula mjölmix hon tålde DÅ av allt glutenfritt. Denna gången tål hon allt i stort sätt.

Enligt barn ska vi vara försiktiga med vetestärkelse men inte undvika det benhårt i början då inte alla vetealgerier reagerar på det så var det värt att pröva om hon tål det innan vi tar bort det. Samma med havre sa de förra gången undvek vi ju havre pga att den ofta har spår av vete/gluten på sig om det inte är ren havre. Men nu tyckte det skulle låta havren vara kvar i alla fall i början för att se hur det går helt enkelt. Dumt att begränsa in oss mer än vi behöver!

Så just nu sitter jag och läser in mig i allt igen och funderar på allt det glutenfria baket som jag aldrig var kompis med förra gången men denna gången är hon större och tanken på att hon skulle sitta utan bulle eller annat när systrarna får är otänkbart. Hon var ju inte medveten på samma sätt förra gången som hon är denna gång vilket betyder att hon blir tokig om någon äter nått hon inte får smaka är ju inte så att hon förstår att det är för hennes egen skull.

Sonja är otroligt medveten om att man inte kan ge lilla syster vad som helst redan men mycket funderingar i den lilla damen är det och mer lär det blir.

Så nu ska jag få tag på dietisten så vi kan få ut en livsmedelsanvisning till Lisa borde gå lätt bara jag får tag på henne.
glutenfritt är ju galet dyrt annars!

Hus jakt

Vi tittar på hus igen för att komma närmare någon familj. Det har varit (ÄR) en lång och svår väg kanske därför beslutet legat och skaft nu i nästan 2 år !! När den ena velat flytta norrut har den andra sagt söder och nästa vecka var det tvärtom eller en vill flytta och andra inte......

VI har två familjer vi älskar och håller av och hur tusan kan man välja en familj före annan och det känns bra i hjärtat? Det går bara inte det var/ÄR ett svårt beslut och det som fick avgöra var geografin till sist för vi måste ju båda ha jobb och det är större chans att vi båda slipper pendla allt för långt söderut.

Så nu har vi kontakt med mäklare så tror vi har huset ute på hemnet inom 2-3 veckor i alla fall borde rimligtvis bli visning lite efter påsk om allt går som vi tror.

VI var nere och kollade på 4 hus men inget av dem var wow ett var riktigt bra MEN läget var 20 min åt fel håll tyvärr så nu har vi 3 hus som är riktigt intressanta för oss men ytterligare 3 hus som verkar bra så vi hoppas på många visningar när vi ska ner nästa gång än är bara 2 inbokade och då är det bara en av dem som är i ett av dem vi mest av allt vill kolla på.

Så nu är det den där härliga väntan på att vi ska hitta rätt hus och en säljare som är villig att vänta på att vårt blir sålt (vilket om mäklarna har rätt borde gå hyfsat fort i alla fall men det vet man ju inte ska ju va till rätt pris med.....) och att man vinner en budgivning huuuuu kommer fortfarande ihåg hur nervös jag var de budgivningar vi var med innan detta huset och med detta inte minst!!
Inte något jag ser fram mot men ändå för då har vi i alla fall hittat nått vi gillar men när vi letade detta hus kollade vi på 15-20 hus och nu har vi ju bara sett på 4 än så räknar med att det blir flera.