Det regnar dinosaurier fröken !!

Igår på jobbet började ett barn att gråta ,vi satt och åt frukost då så ingen fröken var i rummet med de barn som var klara eftersom det va så få barn.  Jag gick i alla fall in för att trösta och se efter vad som hänt, barnet säger att det är ledsen för att det fick en dinosaurie i huvudet. Frågar då hur hon fick en dinosaurie i huvudet då säger barnet helt allvarligt men fröken det regnar dinosaurier på dagis vet inte du det?!

Hihi barn är så sköna i sina kommentarer och tankar ibland, och ibland hänger man inte alls med i deras resonemang. Men skulle inte byta ut mitt jobb för nått annat just nu, jag tänker nog läsa upp så jag får en behörighet som täcker även förskolan för att öka möjligheterna att få fast jobb. Hoppas verkligen att nya chefen blir bra.....vill inte att M ska sluta jag gillar verkligen henne hon har varit underbar som chef tycker jag.

Jonas och jag var ner en snabbis på stan med igår, Jonas hade bara tänkt köpa en cd och kolla på en ska kring sin orienteering men va nog mest för min skull, naturpasset tror jag det heter men det slutade med att vi spontan köpte ett tält. Vi ska ju på O-ringen under semestern (hade varit konstigt annars....) Jonas familj har ett tält men det var tydligen inte så bra. Ska jag tälta ska det va ett bra tält så är det bara vill inte frysa ändan av mej direkt!
Det kostade 1000 kr nått men det kan det va värt, det kommer ju att användas i alla fall några gånger per år under o-ringen ( är ju en hel vecka) och sen har jag en stark misstanke att det även kommer att bli en del kampande utöver det, kanske inte i år då vi redan lyckats planera in alla dagar på semestern utom de 4 första dagarna.
Får väl se hur det blir har bara campat med tält 1-2 gånger innan och gillar det väl sådär men har då campat i skogen är väl bättre på en campingplats hoppas jag =)
Det ger sig det där, vad gör man inte för den man älskar, eftersom Jonas vägrar köra med husvagn vilket va min önskan så blir det tält för jag vågar inte köra med husvagn heller........ Så jag ger det en chans och hoppas Jonas ändrar sig den dagen vi får barn men det dröjer ju.........


Idag (lördag) har jag varit ensam för Jonas åkte igår kväll ner till Motala där han är nu på kurs. Så här är tomt och jag har idag konstaterat en sak, jag är INTE gjord för att vara ensam. Så enkelt är det jag blir sur, rastlös och nere. Vill inte vara själv det bara är så, jag vaknade dessutom vid 5.30 i morse och va jätte pigg men låg kvar i alla fall till klockan 8.30 och myste med båda kissarna sen gick jag upp och duschade åt en riktig helg frukost och gick ner på stan vid 11. På stan gick jag och "upptäckte" stan lite hittade ett helt område som jag inte sett och gick runt lite där och tittade i lite butiker meddans jag letade efter en tygaffär. Hittade lite annat smått och gott fina nagellack, en bh behövs för har bara en bh som passar just nu känns mindre fräscht men kul med större bröst med hehe.
vad blev det mer nu får jag tänka....just det vitaminer och annat på apoteket . Sen när jag gett upp hoppet om  att hitta en tygaffär så hitta jag en i luna gallerinan där jag varit massor med gånger så dumt...... Så det blev ett mönster med som mamma hade bett mej kolla på hon ska sy en kläning till mej =)

När jag såg hur de stog och sålde jordgubbar kunde jag bara inte låta bli, måste ju ha nått som tröst när jag känner mej ensam i en stor stad....
Fast är stolt över mej själv idag handlade inget som jag verkligen inte kännde att jag inte kunde klara mej utan i alla fall inget av det som va dyrt (det dyraste var apoteket och det va för att jag hämtade ut lite medicin med). Så jonas behöver inte sucka åt nått kvitto idag annars gör han det efter att jag handlat mat tex men då storhandlar jag och han tänker inte på hur mycket mat det blir för pengarna heller han kan inte tänka så riktigt.

Men nu har det blivit ett långt inlägg skulle kunna skriva ännu mera men det är nog bäst och spara lite till en i morgon med så jag ger mej nu ska nog parkera mej på balkongen med katterna och en bra bok tror jag

en dag i solen....

Idag har det varit underbart väder sommaren är verkligen här nu =) njuter för fullt just nu. Att dessutom ha ett jobb som innebär/ tillåter att jag är/kan vara ute nästan hela dagen det är underbart och jag stormtrivs just nu med livet.

Att sen andra delar av jobbet just nu känns tunga och mindre roliga är en annan femma. Idag hände det en händelse som upprörde mig rejält och det fanns inga kollegor kvar att prata med så jag kommer behöva hjälp och stöd i morgon med hur jag ska gå vidare med det här. För trots all tid på lärarutbildningen var det här ett dilemma vi aldrig diskuterat och som jag aldrig aldrig någonsin trodde att jag skulle hamna i. Det som hänt är nog något som i alla fall kommer att påverka mina beslut för en lång tid mer än mina kollegor just på grund av att de har erfarenhet och inte jag så där ser man verkligen konsekvenserna av att vara en ny ut examinerad lärare. 

Annars har dagen varit lugn och bra, har fått alla mina kollegor att le idag och det är jag nöjd med =D
Jag hade ingen hatt på mej igår och det led jag av jag får nästan som migrän huvudvärk om jag inte har hatt ute i solen. Jag mår verkligen skit då, och igår trots nästan 2 L vatten så mådde jag så dåligt av huvudvärk att jag nästan spydde. Men går jag hem då? nej då jag tryckte i mej mer vatten bara.... skulle dessutom åka och handla så insåg att om det överhuvudtaget skulle gå så fick jag vackert ta tabletter och då la det sig efter 40 min. Så för att undvika en repris idag då det blir fruktansvärt hett på vår gård så tog jag helt enkelt med mej en av hattarna jag köpte förra sommaren just för detta problemet. Är ju ändå på jobbet jag är ute mest.....det är en stor vit hatt med ett stort brätte jätte fin har en likadan i svart med (kunde inte välja) så den sticker ju ut men den skyddar mot solen bra och är dessutom raffig tycker jag. Alla har gett mej komplimanger i alla fall fast ett barn kände nästan inte igen mej *ler lite*

Jonas är inne i stora staden på grönalund med S och ser på In falames tänkte först följa med men nej varför skulle jag ? De ska ju bara se på bandet sen åka hem och Jonas behöver träffa sina vänner med S är bara här över dagen eller kvällen han kom ner till Stockholm från söderhamn ungefär samtidigt som Jonas åkte hemifrån.

Så jag hoppas de har det roligt, ringde Jonas för att kolla läget men han hörde mej knappt så det är som det ska på en konsert antar jag =)

Har en jätte gullig arbetslagsledare =)

Varje morgon så har vi ett kort morgon möte för att stämma av hur det ser ut under dagen med personal om nån är sjuk om vi kan hjälpa till inom huset eller om vikarie behövs eller liknande saker.

Idag på jobbet så var det jag som gick på morgon mötet och då sa min arbetslagsledare A att hon ville visa mig något. Hon hade rensat sin garderob i går och hittat en massa kläder som hon köpt när hon vägde mindre 52 kg och jag väger 48 kg så hon sa att hon hade tänkt på mig och undrade om det var något jag ville ha det var en massa fina kjolar, ett par high wather byxor  och två jätte fina toppar.  Så min sommar är räddad jag behöver inte köpa några nya kjolar i alla fall så jag är hel nöjd. Det var verkligen snällt gjort av henne att tänka på mig, bara tanken var ju jätte snäll =D Att sen alla kläderna passade är bara en trevlig bonus.

Faste restan av dagen var rätt tuff, två kollegor är hemma sjuka så hade två vikarier idag men det gick över förväntan. Har haft jätte ont i huvudet idag trode det va solen först men har drukigt massor över en liter i alla fall. Men jag hade ingen hatt och då får jag lätt huvudvärk, så i morgon åker den med till jobbet i alla fall det är då ett som säkert ! Hade så ont att jag mådde illa och skulle köra och handla så va lite rädd att det inte skulle gå, men till sist fick det bli två alvedon och då släppte det efter 40 min tack och lov annars hade Jonas fått åka men nu fick han tränna i stället det behövde han (han är ute nu och är duktig) jag är hemma och vilar upp mej, kommer ha två vikarier i morgon med så blir nog en sån där dag i morgon med........fast gick ganska bra idag i och för sig men barnen blir ju mer stökiga med vikarier det är ju  bara att räkna med.

lite kul fakta....

Hitta den här på Karros blogg så jag "lånade" den =)

KÄNSLOLIV
[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[x] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x]Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader
[x] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[ x] Du har haft ett förhållande som varade över två år                 (snart i alla fall den 27 augusti)

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smygit ut utan lov.
[ ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har tagit mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.


DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[x ] Jag har sett någon dö.
[x ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ x] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM
[ x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ x ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ x ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[x ] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, röd eller blå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[ ] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[ x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv


HÄLSA
[ x] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[x ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[x ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[x ] Jag har haft/har astma.


RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[x ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ x ] Jag har varit i Asien.
[ x] Jag har varit i mer än 10 länder


EFARENHETER
[x ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.         (Är ju ny inflyttad i södertälje och samma när jag var ny i Gävle)
[ x] Jag har sett en fallande stjärna.
[ x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[x] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x ] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater.
[x ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.  ( japp så Jonas och jag träffades)
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ x ] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.


UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[ ] Jag tycker att jag är ful.
[ x ] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[ x ] Jag har haft/har tandställning.
[ x ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x ] Jag har en piercing.   (öronen)
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar


FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.            ( Vilken Korkad fråga!! Mina föräldrar är ihop men jag är adopterad, men nej mina biologaiska föräldrar är inte ihop.....)
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.


SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[ x ] Jag har somnat i skolan/jobbet     (japp på högskolan och läraren såg det! = pinsamt värre)
[ x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ x ] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats


Är inte rökare men har nog andats in lika mycket rök som en i helgen.........

I helgen var jag och Jonas uppe i Söderhamn för att dels fira Jonas morfar som fyllde 75 år och för att Jonas orienteringsklubb hade två stora tävlingar både lördag och söndag. Så då fick både jag, Jonas och hans mamma Elisabeth snällt ställa upp. Jonas satte ut kontroller skötte radion och rapporterade in löpare mm och Elisabeth och jag stod i markan och sålde fika, godis hamburgare, korv och kolbullar mm för glatta livet. Gick riktigt bra, förutom för en faktor och det var att vi stod brevid grillen så det innebar att ALLT blev svart av sot och damm vi och alla varor. Någon hade tex glömt smöret ute så det vart helt svart av sot inte så lockande direkt.....


image93
Här är delar av vi som kämpade på i röken...... =)


image91

här har till och med Jonas blivit fångad på bild när han står och tja vet inte vad han gör där han skulle ju ha koll på att alla lämnade kartorna ordentligt........... ;-)

Ivans fest vart väldigt trevlig vi var och åt på ett fint lite världshus och åt och sen hem till dem för fika som vanligt när de bjuder så är det massor med god mat =)
Tack för en trevlig kväll!!


UTMANAR DIG !!

 

Hittade den här länken på
http://bambi.bloggagratis.se/ en blogg jag börjat att läsa lite nu och då.
I alla fall så verkade den lite kul så gjorde testet och det gick ju rätt bra för mig om det nu är bra att va en bokmal men det tycker jag nog =D Jag och bästa kompisen på mellanstadiet kallades bok slukar klubben och det fanns det en anledning till vi läste VARJE rast.

Har även blivit utmanad av Karolina http://karolinaakerblom.blogspot.com/ så jag ska även svara på den.
 
För 5 år sedan:
Fyllde 18 år =) Åkte till Australien i en månad på läger. oj jösses nu innser man hur lång tid 5 år är kommer ju knappt ihåg blandar ihop 18 år och 19 år.......

För 3 år sedan:
Pluggade för fullt i Gävle, långt från familj och vänner hemma i Laholm. Rätt ensamt på sätt och vis.....
Ingen tid jag längtar tillbaka till mer än till de vänner jag fick och hade kul med utanför skolan vi är ju alla på olika hål nu mera till och med i olika länder.....

För 1 år sedan:
Utbildningen närmade sig sitt slut, vilket var underbart. Jonas och jag hade varit ihop i ett år då ( blir 2 år nu i augusti). Jag var väldigt sjuk och hade legat på sjukhus en längre tid i maj och först nu ett helt år senare har jag fått klartecken att mina värden är normala igen så det har satt sina spår i mig allt som hände då, men underbart att allt är bra idag äntligen.  

För 3 månader sen:
Jobbade på för fullt, Jonas bara suckar just nu och stönar varje gång jag ser Pippi långstrump vi har nämligen henne som tema just nu och han anser att jag har pippi på hjärnan heheh jag förstår verkligen inte varför *ler med flätorna på sne*

Igår:
Jobbade på som vanligt, full rulle igår det va överföringssamtal med skolan för de barn som bar behov av extra stöd och då fick jag jaga tolken som kört vilse hur 17 han nu lyckades med det då förskolan ligger i hovsjö centrum vid den enda parkering som finns..........men det gick bra ändå, sen va det hela språket träff (nätverk) vad gjorde jag mera jo jag målade villa villerkulla med baren och den tar upp en hel vägg inne på förskolan så den är STOR gud va glad jag är för min teckningsförmåga just nu det är så roligt att göra sånna här saker. Sen va det hem och vänta på Jonas som fick arbeta över rätt sent blev inte mat förens 19.30 igår.

Imorgon:
ska göra pippi så hon kan flytta in i villa villerkulla klart och sen kommer de barn som ska komma in på Korallen i höst och hälsar på oss första gången i morgon, de kommer att komma in till oss en kort stund 2 dagr i veckan från och med nu fram till sommaren. Annars vet jag inte just nu hur det kommer att bli......

Om ett år:
Oj jag vet inte riktigt det är så ovist, så mycket som kan hända känns det som. Mitt vikariat sträcker sig till 7 januari 2009 så fram till det vet jag i alla fall var jag är men efter det har jag ingen aning. Kan ju klart få förlängt och det tror jag i alla fall en termin, vore ju korkar av chefen om jag får gå mitt i en termin men vem vet.....vi ska få en ny chef och han/hon kanske inte alls gillar mej........
Men Jonas och jag kommer i alla fall vara tillsammans och ha det bra det vet jag säkert ;-)

Och jag utmanar:
Jonas
(Nån mer känner jag inte som skriver blogg)