Inskolning mm

Jag är verkligen inte någon hejare på att blogga var dag inte jag!

Men jag har verkligen inte den orken alls just nu, även om jag ofta tänker att det där ska jag blogga om så glömmer jag eller så orkar jag helt enkelt inte men är glad om det blir någon gång i veckan även om förhoppningen att det ska bli var dag alltid finns!


I alla fall har det hänt massor i livet för oss alla här hemma nu, speciellt för Sonja!
Hon har nämligen börjat på föris (förskolan)! Hon har gått i 2 veckor på måndag och det går verkligen bra.
Nu ör ju hon en så social tjej vilket även pedagogerna märkt av tydligt. Hon går på en sk syskonavdelning dvs barn från 5(6) till 1 år och det är med högst blandade kännslor som det är. Men tror det kan bli bra de sakerna som gör mig fundersam känns som att hon kommer få genom att de jobbar mycket i små grupper utifrån ålder och nivå. Första dagen hade jag tagit ledig för att vara med jag med och Sonja hon började leka nästan med en gång och ville knappt vara hos mamma och pappa utan tydde sig snabbt till sina fröknar (gillar inte helt det ordet men pedagoderna blir så stelt) jag vill att barnen säger Emma till mig men här blir det ju svårt.
Hon hittade kuddrummet första dagen och lyckades genom vild lek skrämma ut de större barnen även =)

Sonja är en matglad tjej och äter redan nu mest (det har hon gjort sen dag 1) bland alla barnen/kunderna.
Hon verkar dock mest vilja vara uppe i famnen under dagarna på föris och det är väl det "värsta" just nu. Hemma brukar hon ju kunna springa ut och in som hon vill och vill mycket helre vara ute än inne, men tydligen har hon inte så mycket tålamod att vara ute på föris utan vill in skruttan.

Hon är ju bestämd och visar TYDLIGT vad hon vill går inte att missa så de har det nog lite att stå i när hon inte vill nått. Men jag tror det kommer bli bra jag känner en stor tilltro till pedagogerna de har verkligen bemött oss bra måste jag säga, precis så jag själv försöker arbeta när jag möter föräldrar. Men på 2 veckor och då har jag hämtat 2 gånger (bara en själv andra med jonas) och lämnat 2 gånger (då var vi med båda jonas och Kajsa prmenerade med mig till jobbet) så har jag ju inte riktigt kunnat få en egen bild mer än genom jonas.


Men det blir att återkomma till Sonja och förskolan senare!
Igår så tog jag hela trädgården och gjorde den fin fin i alla fall framsidan baksidan såg rätt ok ut, idag har vi haft APT (ArbetsPlats Träff) så var hemma först 19.30 då hade vi röjt ALLA föråden på hela förskolan *pust* och inte klara så det ser ut som jag vet inte vad saker överallt men allt börjar leta sig in på rätt ställen igen och mer ordning och reda nu. I morgon slutar jag 16 så efter det blir det städa som gäller här hemma men gjorde mycket i söndags men det lär ju tas en gång till. Fredag slutar jag 14 så då blir det att hem ställa sig och baka bottnarna till tårtorna som ska göras behövs 6 st och tror nästan det kommer bli för lite......vi blir 58 st sen när det är klart blir det säkert lite sista städ här hemma, sen kommer familjen + farmor, svärmor, Jonas mormor o morfar hit med så de får nog slåss om barnen på kvällen för jag och Jonas ska få smita iväg på Josh Groban och till och med ut och äta = lyx har ju inte varit uta själva och käkat sen Sonja kom bara vi två så det ser vi frammot tjejerna har ju många som kan gulla med dem även om det kommer kännas mycket konstigt att lämna dem spec Kajsa det är ju min lilla lilla tjej det är nått annat att lämna till Jonas det är ju pappa, även om det är mormor och farmor som kommer vara där med familjer så är det ju lite skillnad även om jag är trygg med dem med, de kommer ju få ge dem mat och lägga dem så det blir ju mys och vädefull tid för dem med det blir ju inte så ofta som någon av oss skulle önska och behöva.

Vi får inte tillgång till lokalen där dop fikat ska vara förens på morgonen på lördagen så det är en enorm tur vi är många som kan fixa och hjälpas åt! Så för en gångs skull har jag faktiskt inte panik, inte orolig eller nervös det ska bara göras och jag vet att jag har många hjälpande händer bara jag ber om det så finns det och det är jag evigt tacksam för att ha så goa vänner och familj är guld värt!!!!




tror det kallas små barns mamma?

Att inte ha tid eller ork för den delen att blogga på kvällen efter att barnen sover.

Nu har vi för visserligen 2 otroligt snälla barn på kvällarna, Sonja sover ju mellan 18-18.30 en vardag och då sover hon bra brukar aldrig va nått svårt att lägga henne då, Kajsa sover oftast runt 19-20 men blir för det mesta runt 19-19.30. Men när kvällen kommer har vi ju haft fullt upp innan dess och sen ska det plockas upp, leksakerna har ju en förmåga att hamna överallt här hemma......tvätt och likande ska tas om hand. Har man då jobbat hela dagen så är ju orken borta sen.


Eftersom jag inte bloggat på ett tag blir det ett lite längre inlägg som vanligt......
Kan ju börja med det som sker i morgon, då har Sonja sin första dag på förskolan så då kommer vi vara med hela familjen. Känns så märkligt att det är dags att hon blir så stor helt plötsligt jag har ju verkligen sett hur förändrade barn blir av förskolan ofta åt det posetiva hållet men de kan ju även bli mer sparation ångest och mer klänigt. Men jag tror att med tanke på hur social tjej vi har så kan det bara bli bra av det här, för blir det en tillbakagång så är den nog tillfällig i alla fall. I morgon går hon 9-12 (till efter maten) förvånad att hon får äta redan första dagen trodde det kom senare så har det varit på alla förskolor jag jobbat (2 st) och vila ska hon göra redan på tisdag (blir intressant att höra hur det gick hon lär inte ligga kvar på madrassen.......)

Med det så lämnar vi förskolan, hur märkligt det än är att min lilla tjej blir så stor helt plötsligt.
I torsdags var vi på cirkus!! De sålde biljetter för 50 kr st till de med ica kort så då tyckte vi det var läge att passa på  det var ju värt att chansa och ta med oss barnen hade det inte gått så hade vi ju inte lagt ut så mycket på det. Var ju bara vi vuxna som behövde betala i alla fall. Men det gick verkligen jätte bra!
Jag stängde så trodde vi skulle komma sent in men sista barnet gick så tidigt att vi hann in och kom nästan först i kön in så vi fick platser längst fram precis vid manegen kunde inte komma närmare.

Sonja satt som ett ljus innan allt drog igång lyssnade på musiken de spelade och gungade med hela tiden. Jag hade kajsa i bärselen och hon sov med hörlurarna på fram till strax innan pausen då hon vaknade och var varm och hungrig med med en jaka mindre och mat i magen var hon nöjd igen. Trodde ju det skulle bli kalt på kvällen (det börja 19 och sluta 21) men det var runt 18.........så vi var lite för påklädda men hellre det!

Sonja var helt inne i allt som skedde och hade verkligen roligt, de hade en lilla gubben häst som barnen fick rida på i pausen, ett av "mina" barn från jobbet kom förbi på hästen när jag ropade på hnom och vinkade så trodde jag nästan han skulle trilla av :) han blev så glad och vinkade glatt sötnosen.

Här nedanför så kommer det en massa bilder för den som orkar!



Det här var en rolig leksak !

 

Kajsa är lika glad jämt, är hon inte glad så är hon förbannad det finns inget mittimellan här inte!



 så härlig bild!




 Bollhavet här är det dock lite motvilligt. Nu så gillar hon det mera, hon hämtar en leksak sen går hon dit och sätter sig och leker. Men här skulle ju dumma mamma fotografera......





 fråga inte va ungen gör med benen gymnastik kanske?





 hemma hos farmor, tycker hon ser ut som en liten docka på bilderna!





 
Min favorit farbror, så skön min hon har här



 Att killarna höll på och sparkade fotboll struntade Sonja i hon satte sig på bollen! Att farbror sparka bort den kan vi tala tyst om ;-) försiktigt förstås o hon blev inte rädd bara förvånad snuttan



 Gammelmorfar !


 Kajsa (gammla farmor) och Kajsa (barnbarns barn)

Men nu måste vi väl bjuda på lite cirkus bilder med va??

 jag och kajsa



 spännande!!




 
fin bild på far och dotter




Härlig bild på alla barnen vi hade med oss, en är nog lite extra glad här ;-)


 men det tar på orken..........



 Puss min kompis!!!!


 Jag vill med ha på hörselskydden, de är ju mina!! Mormor har lärt mig att va rädd om öronen!


 lite djur fanns det ju med inte bara odjur som ovan ;-)


  gissa va han har på huvudet o ser ni den som hoppar till vänster?

 katter!






 här vägrade jag titta! tog kortet o blundade sen.


 Premiären av hoppgungan! En hit!!

 min älskling !  tog med bilden mest för hur hon håller händerna, men här är nästa premiär hon är så stadig i nacken nu!

 snuttan


 Sonja och Jesper



 Kajsa, Philip och jessica (jesper pussa kajsa på magen det var viktigt att den skulle va just där sötisen)




Nu ska jag sova om jag kan slita mig från dokumentären om 11/9........

tror det kallas små barns mamma?

Att inte ha tid eller ork för den delen att blogga på kvällen efter att barnen sover.

Nu har vi för visserligen 2 otroligt snälla barn på kvällarna, Sonja sover ju mellan 18-18.30 en vardag och då sover hon bra brukar aldrig va nått svårt att lägga henne då, Kajsa sover oftast runt 19-20 men blir för det mesta runt 19-19.30. Men när kvällen kommer har vi ju haft fullt upp innan dess och sen ska det plockas upp, leksakerna har ju en förmåga att hamna överallt här hemma......tvätt och likande ska tas om hand. Har man då jobbat hela dagen så är ju orken borta sen.


Eftersom jag inte bloggat på ett tag blir det ett lite längre inlägg som vanligt......
Kan ju börja med det som sker i morgon, då har Sonja sin första dag på förskolan så då kommer vi vara med hela familjen. Känns så märkligt att det är dags att hon blir så stor helt plötsligt jag har ju verkligen sett hur förändrade barn blir av förskolan ofta åt det posetiva hållet men de kan ju även bli mer sparation ångest och mer klänigt. Men jag tror att med tanke på hur social tjej vi har så kan det bara bli bra av det här, för blir det en tillbakagång så är den nog tillfällig i alla fall. I morgon går hon 9-12 (till efter maten) förvånad att hon får äta redan första dagen trodde det kom senare så har det varit på alla förskolor jag jobbat (2 st) och vila ska hon göra redan på tisdag (blir intressant att höra hur det gick hon lär inte ligga kvar på madrassen.......)

Med det så lämnar vi förskolan, hur märkligt det än är att min lilla tjej blir så stor helt plötsligt.
I torsdags var vi på cirkus!! De sålde biljetter för 50 kr st till de med ica kort så då tyckte vi det var läge att passa på  det var ju värt att chansa och ta med oss barnen hade det inte gått så hade vi ju inte lagt ut så mycket på det. Var ju bara vi vuxna som behövde betala i alla fall. Men det gick verkligen jätte bra!
Jag stängde så trodde vi skulle komma sent in men sista barnet gick så tidigt att vi hann in och kom nästan först i kön in så vi fick platser längst fram precis vid manegen kunde inte komma närmare.

Sonja satt som ett ljus innan allt drog igång lyssnade på musiken de spelade och gungade med hela tiden. Jag hade kajsa i bärselen och hon sov med hörlurarna på fram till strax innan pausen då hon vaknade och var varm och hungrig med med en jaka mindre och mat i magen var hon nöjd igen. Trodde ju det skulle bli kalt på kvällen (det börja 19 och sluta 21) men det var runt 18.........så vi var lite för påklädda men hellre det!

Sonja var helt inne i allt som skedde och hade verkligen roligt, de hade en lilla gubben häst som barnen fick rida på i pausen, ett av "mina" barn från jobbet kom förbi på hästen när jag ropade på hnom och vinkade så trodde jag nästan han skulle trilla av :) han blev så glad och vinkade glatt sötnosen.

Här nedanför så kommer det en massa bilder för den som orkar!



Det här var en rolig leksak !

 

Kajsa är lika glad jämt, är hon inte glad så är hon förbannad det finns inget mittimellan här inte!



 så härlig bild!




 Bollhavet här är det dock lite motvilligt. Nu så gillar hon det mera, hon hämtar en leksak sen går hon dit och sätter sig och leker. Men här skulle ju dumma mamma fotografera......





 fråga inte va ungen gör med benen gymnastik kanske?





 hemma hos farmor, tycker hon ser ut som en liten docka på bilderna!





 
Min favorit farbror, så skön min hon har här



 Att killarna höll på och sparkade fotboll struntade Sonja i hon satte sig på bollen! Att farbror sparka bort den kan vi tala tyst om ;-) försiktigt förstås o hon blev inte rädd bara förvånad snuttan



 Gammelmorfar !


 Kajsa (gammla farmor) och Kajsa (barnbarns barn)

Men nu måste vi väl bjuda på lite cirkus bilder med va??

 jag och kajsa



 spännande!!




 
fin bild på far och dotter




Härlig bild på alla barnen vi hade med oss, en är nog lite extra glad här ;-)


 men det tar på orken..........



 Puss min kompis!!!!


 Jag vill med ha på hörselskydden, de är ju mina!! Mormor har lärt mig att va rädd om öronen!


 lite djur fanns det ju med inte bara odjur som ovan ;-)


  gissa va han har på huvudet o ser ni den som hoppar till vänster?

 katter!






 här vägrade jag titta! tog kortet o blundade sen.


 Premiären av hoppgungan! En hit!!

 min älskling !  tog med bilden mest för hur hon håller händerna, men här är nästa premiär hon är så stadig i nacken nu!

 snuttan


 Sonja och Jesper



 Kajsa, Philip och jessica (jesper pussa kajsa på magen det var viktigt att den skulle va just där sötisen)




Nu ska jag sova om jag kan slita mig från dokumentären om 11/9........