Laddar

Här hemma har vi ställt fram ljusstackar och ljuslyktor för i kväll mellan 20.30-21.30 är det erth hour så nu laddar vi med att ta fram lördags gottis och spel så ska vi mysa med en liten familje kväll i skenet från levande ljus.

Men lite mys ska hinnas med innan dess med så sonja med för sin del av lördags myset hon också.

I morgon bär det av mot vår fd hemstad s-tälje för min del i alla fall Jonas har inte bestämmt sig än. Men är ganska säker på att han kommer med ;-) ska på barnbasar nämligen måste kolla efter sommar kläder åt båda tjejerna och sen behöver ju Sonja kläder i 92 så det ska kollas främst efter det. Plus lite annat smått och gott som de kan behöva och även lite som liten i magen behöver ska kollas efter. Kan man göra ett fynd så varför inte? Barnen har ju kläderna så kort tid att de hinner ju knappt slitas när de är så små.


En härlig dag

Idag så har vi spenderat dagen hemma hos Amanda och hennes rara barn, så kom Sara med hennes Molly över en sväng med.

Det var lika trevligt som vanligt och jag har fått låna en city sulky av Amanda för den sulky jag har åt Kajsa är helt tokig åt henne, hon sitter så nerhasad och det ser helt galet ut + att den inte har liggläge.

När vi tog den så var tanken mest att det skulle vara extra vagn och jag ahde därför inte så höga krav. Men det har blivit att jag enbart använder den när jag har bara har ett barn (när S är på förskolan) sen när vi handlar. Men nu har jag en med liggläge och spännen som sitter bättre så det inte ser ut som ungen ska strypas.

Men kommer nog växla bra mellan vagnarna sen när liten kommer för just nu har vi (om vi ska räkna in vagnar hos våra föräldrar)

En äldre enkel vagn hos mamma och pappa
en paraply sulky (som kommer få flytta till söderhamn högst troligt)  Då har vi så alla tre kan åka vagn när vi är borta och hemma om det behövs och vi behöver bara ta med dubbelvagen
Dubbel vagen baby jogger
dubbel vagn britadx dual (som nu är lagad vi ska bara få hem delen)
och city sulkyn som kom hem idag.

De två dubbel vagnarna har vi funderat mycket kring och jag vet inte alls hur vi ska göra där riktigt. Den kan ju vara bra att ha som enkel vagn i början när jag lämnat de små tjejerna på föris och bara har den lille så slipper jag ta dubbelvagnen för att vi ska kunna ta oss ut. Och den dubbelvagn som är på bredden gör jag mig inte av med på länge det är britaxen som kommer få flytta först utan tvekan men tror som sagt den kan vara bra att ha nu i början i alla fall.


Jonas är lite tokig på mig som skaffat en till vagn men anser nog att det är en nödvändighet för Kajsas skull så nu ska vi bara skaffa en ståbräda med men det gör vi under maj månad.

nu ligger jag och funderar på vad jag ska stoppa i magen, ben och jerry kanske ? Det kan jag vara värd som precis har organiserat upp hela köket och slängt en massa har velat göra det bra länge nu men det går ju inte om man har barnen runt sig eller är så trött att man inte kan tänka.


Men fan!! Nu är det väl nog snart??

Sitter med ett sovande barn brevid mig (klarar inte av att bära upp henne pga av armen, väntar på J) och ett som sover i sin säng och trots att de båda sovit sen 18.30 (k sen 17.45) så känner jag mig inte alls glad i kväll inte alls.......

Just nu känner jag mig tvärt om väldigt ur from, jag hann inte mer än att landa i att jag tyckte det gick så bra just nu. Ekonomin ser ljusare ut nu än den gjort på ett bra tag, Jonas och jag har det bra och allt i vardagen rullar på hyfsat bra enda saken som gjort himmelen något mörkare nämde jag i förre inlägget och det känns trots det som att livet har vart riktigt bra de sista veckorna. Även om jag har varit både trött och stressad vissa stunder men det är ju alla till och från inte sant?

Var hos läkaren på ortopeden idag och det gick ju inte alls som jag hade trott inte på långa vägar!!
Jag hade väntat mig att få höra att det läker bra och att jag bara ska ha tålamod så kommer det att läka med tiden. Men så blev det alltså inte utan han kände, klämde och böjde och säger att här knastrar det och hoppar känner jag. Blev lite närvös och tänkte att det ska ju inte hoppa väl?? 

Efter en lång undersökning så ser han lite små allvarlig ut och säger att ledbandet som håller benet på plats (han måste väl ha menat ledkulan?) inte gör sitt jobb utan bentet hoppar ut led lite granna och det kommer inte att bli bätre av sig själv utan det krävs en operation eller att låta armen vara som den är nu och då kommer den alltid vara så. 

Sen kollade han på röntgen bilderna från när jag träffade honom för 4 v sen och säger att här ser man ju att det glappar, men va fan då om du ser det så tydligt nu varför såg du inte det då????

Han skulle höra lite med sina kollegor då det är en mycket ovnlig operation som det endast görs ett få tal av per år och sen återkomma med mer besked och sen sa han något om att jag skulle fundera över om hur jag ville göra. Men för mig är det ingen fråga om armen inte bli bättre utan op så måste det bli så eftersom det påverkar livet så mycket idag hade och har stått ut för jag trodde den behövde lååång tid att läka bara. 

Så det varkar ju som utan op lika illa som nu med op blir det en lång återhämtning men bra och då är det värt det. Skulle det bli op så hoppas jag de hittar ett sätt göra det säkert nu under tiden jag är gravid för att armen ska vara hyfsad i alla fall så jag kan använda den skapligt när den lille kommer. Men vi får se vad farbror dr säger när han ringer om några veckor ( vad är några veckor för er? 2, 4 8 eller va 17 varför kan han inte vara mer precis??) 

Men det suger riktigt att det blev den här utgången av det som jag bara trodde det skulle vara en rutin koll och sen tack o hej. Nåja det blir bra på ett eller annat sett och jag vet ju inte helt 100 att det blir op än även om mycket verkar peka på det så ska vi inte ta ut nått i förskott och oavsett är det ju bara att gilla läget o lösa det på bästa sätt. 

En vanlig dag eller nått sånt

Ligger i soffan och är helt slut just nu.

Känner mig på lagom gott humör, har under dagen haft långa samal med en vän om livet och ett dillema som vi båda står inför. Och jag är så förrvirrad i hur jag ska göra för att lösa ett läge så bra som möjligt utan att såra och utan att göra nått som jag anser inte är rätt. Jag vill inte hanmna i ett läge där man bara sväljer allt och är tyst och tänker att man inte ska ta vad som helst men vill jag inte förlora en vän vilket lär bli följden av något som håller på att växa sig lite för stort nu tack vare alla saker som sker hela tiden och bara bygger på berget av allt som redan skett. Oooohh jag vill inte ha drama jag orkar inte, inte inte nu när allt har varit så bra!!

Men skit i det nu jag behövde bara vräka ur mig lite, men Sonja har följt mig bra i humöret idag (jag har varit glaet trött och ur form inget tålamod dirket) så vi åkte ner till öppna förskolan. Morgonen hemma löpte på rätt ok fram till att jag klädde på henne och det hon fick på sig var en jeans klänning med lång arm och legging det passade inte fröken sen var kaoset igång, hon skrek och bara grät men hon är lite för liten att styra vad hon ska ha på sig än och håller på att avvecka boddys för henne hoppas kunna klara mig från att köpa någon i 92 som hon ju har i tröjer och lite byxor nu.

När hon såg pappa var det kört  hon skulle bara dit men han skulle käka och åka och vi var på väg ut när han kom upp. Det tog 90 min innan Sonja började bli glad igen även om hon inte var ledsen så gick hon runt och såg allmänt sur och butter ut inte alls likt min tösa bit inte på långa vägar! Men sen gick dagen kanon bra och hon var så go så. Hemma var det mest K som hade ett hysteriskt anfall under tiden jag lagade maten (alltid en oftast 2 hysteriska barn då) och då äter vi vid 16 nu mera just för att de inte ska bli lika tufft för dem och så får de mellis så fort sonja kommer hem vid 14.

Jonas var i alla fall söt nog att ta läggningen i kväll så städade jag här nere och betalade räkningarna. Trodde aldrig att det kunde vara en avkoppling att ta hushålls arbete framför barnen MEN har man haft dem själv en hel dag är det skönt att få göra nått annat en stund för att kunna ladda om och vara en bra mamma nästa dag med. Jag behöver min paus på kvällen får att varva ner och bara vara för mig är det ok att ungarna är uppe men vid 21 är det som det är en gräns sover de inte då så är man mindre glad då brukar det sluta med att Sonja sover hos oss om hon är vaken.

Bilder

 I helgen som var så var vi barnvakt åt söta Elias Sonja blev då lite ivrrig och hanade på soffbordet......gott med dricka ju :)

  Elias var snäll och tillät Jonas att se sporten men han fick böna o be om det ;-) här bygger de en sak som kom med kalle tidningen.

 <3


 Vi tog med oss lille man till en orienterings tävling och jag vill lova att det blev fart på ungen!!! Här kommer han i full fart in i mål!!! Duktig var han med!! Stolt :)



 Sonja gick bara själv om hon såg en kotroll och då sprang hon det var kul när det pep!

 MÅL för skruttan och hennes första mini knat mammas hjärtan

' bilder från när morfar var här och stöttade mig med min arm. Mys med sina sessor i soffan.

 sonja försöker mata kajsa med russin, något mamma inte uppskattade helt........


En glad alldeles bedårande liten solstråle och det bästa? Hon är min solstråle!












Hoppas ni får en trevlig onsdag! Här blir det en lugn dag ska försöka ta mig ner till öppna förskolan en sväng men låter det vara lite öppet beroende på hur jag mår och hur jonas jobbar. Jag är rätt trött och har börjat få samandragningar inget farligt har jag haft alla gånger men även om de är ofarliga så gör det ont.







Tack Sonja

Tack älskling för att du såg till att mamma och pappa kom till IKEA idag.
Eller nästan i alla fall hon var den stora anledningen till att besöket behövde bli av. Jonas är på jobbet nu (klockan är strax efter 20) det har han varit sen 17 eller han åkte då så han har varit ledig under dagen. Därför passade det perfekt att åka idag ett barn är ju klart lättare än två spec när Sonja gärna går själv nu och på ett ställe som ikea finns ju miljoner saker att pilla på för en liten tjej på 22 månader.

Så vi gjorde en snabb vända idag men det blev inte billigare för det........

Anledningen att jag säger att sonja är orsaken är att hon gjorde så här med våra lampor i vardagsrummet
 


 den här var ju en jätte rolig leksak när mamma inte såg eller hade fullt upp med syster.


 Här hann hon inte lika långt men långt nog bus ungen så inga mer ris lampor för oss på ett tag nu!

Det blev så här i stället även om de är liiite för höga så blir nog bra man kan inte få allt hade sett ut en annan lampa men det blev för dyrt med allt annat.

 att släcka och tända är fortfarande lika roligt



 måste ju testa båda lamporna. De här ska det väl krävas mer för dem att ha sönder? mer rädd att de ska välta över nått barn men det är ju så lätta tack och lov i så fall.

Nästa att tacka för Ikea idag är min kära far och Sonja med de lyckades bra båda två i omgångar.
Vi köpte stolar med tyg sits på ikea förra året, på en av dem spilde min far rödvin så för att det inte skulle se allt för illa ut så färgade jag om dem bruna :
 före ( efter omfärgningen då hihi)

 Efter tyget sitter så att det är lätt att ta av och tvätta det var ett stort krav ! Blev lite sommrigt tycker jag.

 Ikeas potta var klart godkänd av Sonja som vägrat använda den potta vi har hemma och toaringen blev lite otäck efter att hon varit sjuk (vet inte varför) Men denna potta har fröken bott på sen pappa åkte så hon var helt hysterisk vid tanken på blöja. Fick sätta på den när hon sov. Hoppas det bådar gott men det visar sig med tiden! Ingen stress bara lek än.

 lite bus hann vi med det är ju vår busunge och linslus som är framme :)

 man kan läsa på pottan vi läste många böcker men sen kan man läsa brevid pottan med :)


Sen blev det ett ritstativ som hon ska få när hon fyller 2

MÅLA Ritstativ IKEA Hopfällbart; spar plats då det inte används.+ massor av kritor

De hade kommit ut med en härlig mjuk docka i olika folkslag så vi köpte en sån här till henne
LEKKAMRAT Docka IKEA Uppmuntrar rollek; barn utvecklar sina sociala färdigheter genom att härma vuxna och fantisera ihop egna roller.men inga kläder så det kan ju va ett tips på vad fröken kan önska sig.

VÄNLIG Glas IKEA Stapelbar; spar plats vid förvaring.
blev nya glas då de vi fick i bröllops pressent var så sköra att de gått sönder och tyvärr inte går att få tag på längre trots att både jag och mamma verkligen förökt. Så blev nya men en större storlek än de på bilden det är 22 cl där och vi tog 33 cl.

Sen blev det lampor till tjejernas rum, häng gaderober, frys lås (som jag inte vet om vi kan sätta upp nu när jag ser hur det ska sitta får se om vi kan lösa det) båda barnen kan nämligen öppna frysen nu så kan vara bra. pottan och lamporna har ni ju sett. Sen blev det lite dörrstoppar och klämskydd Sonja gillar att smälla igen dörrar så börjar bli riktigt orolig att hon ska klämma sig eller sin syster när hon bestämmer sig för att krypa......kajsa får mer eller mindre panik om Sonja stänger en dörr och kajsa och jag är på olika sidor så dörrstopp var ett måste.

Nu blev det ett långt inlägg om ikea men men det är min dag i stora drag. Hade tänkt bjuda på lite andra bilder från helgen med men de får bli nått att vänta på i morgon eller över morgon. Nu ska jag se klart på tven och sen hoppas vi Jonas slipper jobba hela natten stackaren men han trodde inte det skulle bli senare än 22 men viste inte.



mat kampen går vidare!

Har tidigare skrivit om hur svårt vi haft att få Kajsa att äta pure vare sig den har varit hemma gjord eller burk form.

Ungen har spottat, gråtigt som att vi ska slå ihjäl henne och varit helt hysterisk. Så vi har inte haft hjärta att utsätta henne för det men samtidigt måste hon ju äta!

Så vad gör man? Efter att ha fått massor av goda råd och betat oss igenom dem så var det som fungerade bäst att ge henne en sked mat sen en frukt sen mat och sen frukt igen men det fungerade bara 1-2 veckor om ens det och då med gnäll och tårar och mest frukt som gled in.

Kännde jag att något måste till precis som jag skrev innan så bestämde vi oss för att testa att ge henne små bitar med mat att plocka själv.

Nu är vi inne på v 2 och en nöjd Kajsa är med oss vid bordet numera :) Så det är bara att inse att hon aldrig varit nått för pureer om de inte var frukt vill säga.......

Så nu ser hennes måltider ut så här ung på en dag.

Välling om hon vaknar innan 6

Frukost  som består av ett mjukt bröd som jag delar i 2 till 4 delar beroende på.
det får hon sen äta under tiden jag tar fram resten (båda barnen brukar mumsa på en macka under tiden) sen ger jag henne antingen lite yoghurt eller gröt varierar (samma med syrran)

Mellis  frukt i bitar (banan mest men även mango) snart blir det mer variation när vi kan ge henne melon, persika och andra ganska mjuka frukter. Ska även testa att koka äpple lite så det blir lite mjukt. ev välling

Lunch 
kokt mat som korv, fisk (ska hon få pröva första gången nu i veckan), rotgrönsöker, ärtor, broccoli
hon äter det hon vill sen får hon välling som ett kompliment i alla fall till hon får i sig mera. Men hon är riktigt duktig och har verkligen koll på pincett greppet och från bord till mun (lägger maten på bordet, hade den legat på ett fat hade hon hällt ut det). 

Mellis varierar men frukt eller en smörgås är vanligast ev välling   

Middag äter det vi äter försöker anpassa så det finns minst en sak hon kan äta i alla fall. Vi har fått tidigare lägga maten lite men bara 30 min för att det ska passa fröken inget som påverkar oss andra dirket.
Sen får hon välling efter maten beroende på klockan blir det lek eller sängen.

Just nu sitter hon jämte mig och har fått 3 nya saker att smaka på ärtor, broccoli och falukorv (även om hon fått annan korv innan). Och jag försöker bestämma hur mycket som hamnar i ungen ibörjan gick det jätte bra allt kom i magen men tja jag har ett kök fyllt av ärtor på golvet nu i alla fall jag tror de var liiiiite för svåra för henne än men hon kommer fortsätta få dem det blir en bra träning. Korven var helt ok kokade den bra mjuk i bitar, broccolin tog vi några tveksamma tuggor av innan vi bestämmde att det var ganska ok går att äta men ingen favorit........


Så nu ska jag städa köks golvet och sen kanske vi gör babdy spelarna sällskap. Jonas kom hem tidigare och är vist ledig i morgon på dagen då han börjar först på kvällen (andra gången det hämder tror jag bara) men det är ju guld att få en hel dag ihop så där! Passade perfekt i morgon med att vi hinner käka med innan han sticker så där har jag bara nattningen när jag är ensam känns helt ok måste jag säga. Så ska nog försöka göra ute rummet redo i morgon då damma av allt, putsa fönstren (dörrarna) även om jag funderar på om inte det är tidigt att putsa får se hur jag gör......

Kläder

Båda våra små hjärtan växer så jag vet inte vad just nu, spec den minsta av dem två.

Så jag har börjat ta fram alla vår kläder och håller på att tvätta allt både vår och vinter kläder för att det ska vara frächt.

Stod och fixade med Kajsas gaderob då hon är med stormsteg på väg från stol 74 till 80 hon är litte mitt i mellan just nu (hatar när de är det) vissa kläder i 74 är för små vissa är perfekta och 80 är vissa förstora och vissa perfekta. Men tror att det är mer i 80 som är lagom nu än 74 faktiskt men hon är ju 10 månader om några dagar så inte så konstigt om man tänker efter.

Sonja har 86/92 och precis som lilla syster står hon med en fot i var storlek men hon har ju haft 86 i ett år nu.
Men för Sonjas del är alla tröjor i 92 lagom men byxorna är det olika med vilken storlek som är bäst.

Så jag funderade länge på hur jag ska göra med deras kläder och det fick bli en gemensam gaderob för dem med alla sommar kläderna i alla fall. I alla fall de kläder som är i stol 86 ( de kläder som är 80 får K ha själv och de i 92 får Sonja ha själv) Lite lustigt att de faktiskt kan ha samma storlek nu i viss mån men har ju fått frågan flera gånger sista tiden om de är tvillingar fattar inte att folk inte ser skillnad. När ungarna är 5-6-7 år så kan jag förstå om de till och med frågar om de är trillingar men inte nu!

Sonjas gaderob blev ganska tom när jag bara lät 92 kläderna vara kvar MÅSTE verkligen shoppa åt henne! För jag la ut alla 86 kläder i byrån i vår hall där uppe så att jag lättare kommer åt dem åt båda barnen i fall de skulle vara så att de kommer ha samma storl ett tag över sommaren eller så.

Här nere ska ju plocka fram baby kläderna i 50 igen och då får ju Kajsa ha sina kläder i sin byrå så då ligger de ju redo och klart :) + att det blir smidigt nu bara fördelar med andra ord.


Ett par trevligta dagar :)

I fredags så var det underbart väder som ni vet så jag bestämde träff med 3 vänner och deras barn (eller det var 2 som hade barnen med sig förutom jag) vi var i lek platsen och lekte massor.

Sonja sprang glatt runt och lekta (som alltid) och S visade henne en gång hur man tar sig upp o ner för leksaker i stil med den här. Sen fattade ungen och gör det super smidigt själv nu :)



Sonja är en riktig sandlåde tjej och älskar ute lek även om hon har lite svårt att förstå att man måste dela med sig av saker och att inte allt i sandlådan ör hennes.

Lördagen så hade vi en ute dag helt underbart var det ! Gick ut dirket efter frukost och hade med oss frukt, dricka och lite annat gott ut så klarade vi oss bra till lunch så var det bara in för lunch och blöjbyten o ut igen.
På eftermiddagen så kom Jonas hem (han hade tävlat sprang 12,5 orientering) och med sig hade han Elias en super go 5 (snart 6 åring) som är som vår lilla extra pojke <3 som skulle testa att sova över hos oss. Han har testat tidigare hos andra vänner men inte lyckats.

Vi fixade lite smått hemma när han kom sen beställde vi pizza för det hade jag lovat den lilla herren. När vi nattat barnen så spelade vi wii så det stod härliga till åt godis och sen lite tv. Många goa skratt och båda våra små hjärtan de älskar verkligen E så han har lekt och busat en massa med dem när han var här med.
Under kvällen märkte vi att han blev trött och J sa åt honom att gå o borsta tänderna 10 min men han var innnnnte trött inte alls 10 min senare sov han sött i soffan. Så vi försökte väcka honom för tandborstning och sen bar Jonas in honom i en extra säng i vårt sovrum. Sonja sov i mitten i vår säng och mitt i natten vaknade jag av att jag kände ett ben längst ner i sängen trodde Sonja hamnat super fel och ska fixa till henne ser att det är E som hamnat i vår säng så stoppade om honom lite bättre så han inte skulle frysa för han sov så hårt att jag inte vågade flytta på honom då. Bara glad och hedrad över att han känner sig så trygg hos oss att han vill och vågar krypa upp hos oss i sängen.

Idag tog vi med oss honom på en orienteringstävlign så fick han och Sonja springa mini knat. Han tog kartan och sen efter en kort förklaring från mig så stack ungen som en pil han förstod precis! Sonja ville inte gå själv om hon inte såg en kontroll då var det helt ok att springa dit själv det var ju så kul att stoppa i sportodenten så det piper ( det är den man stoppar i kontrollen så att de i målet ser att man hittat alla).

Sen lämnade vi över en mycket trött kille till mor och far men stolt var han över dagen hans första kommentar när han kom i mål var att han ville göra om det en gång till. Men jag lovar dig goa rara E att det ska du få! Vi tar med oss dig så snart det passar :)

Så just nu ligger jag i vår soffa något trött efter dagen all frisk luft vi fått och tids omställning i kombo med lite sömn.


SLUT

Ligger på soffan helt slut efter dagen, Sonja halv ligger i fotöljen bakom mig och säger toto toto vet inte hundra vad/vem hon tänker på.

Jag är helt slut efter först en REJÄL förkylning som gör mig helt utslagen och skulle bara vilja lägga mig och sova bort allt. Sen gick vi bort till vår vän som flyttat in i närheten viste inte hundra hur hon bodde så vi borde varit hos henne och dottern vid 14.30 men eftersom vi inte ens kom från förskolans gård förens klockan var 14.20 (Sonja vägrade att både och och sitta i vagnen skulle bara bli buren en kamp utan dess like) så det var en kämpig prommenad vi hade de slet båda 2 av sig skor och strumpor ungefär var femte meter skrek och var allmänt missnöjda ville upp båda två så det hela + att jag inte hittade rätt hus sprang runt området några ggr gjorde att vi väl kom fram klockan 16 så ungarna var inte piggaste dirket men det blev en halv timmes lek i alla fall innan jag gick hem med skrik och panik i vagnen.

Sonja skulle absolut gå men det tog 30 min att bara gå ner för en backe för varje kotte skulle i mössan som sen skulle på huvudet så tog hon av mössan kasta kotten och prövande med nästa kotte and so on.

Så jag fick spänna fast henne i vagnen så vi kom hem någon gång sen mutade jag med lite russin så räddade jag det hela. Väl hemma var det bara att värma på maten (rester) åt sonja och välling till k som klippte 2 flaskor ibland på kvällen trots bra mellis och lunch (hon fick kokade morots stänger och det var mummms!)

Nu äntligen däkande lilla fröken (hon sov 10-15 min på föris) så då blir det 21 som hon somnar pust och typiskt att det blir så när man själv är trött och sliten. Men nu ska jag varva ner se lite på tv på datorn har ju missat alla program nu när jag är ensam med ungarna. Sen sova !

Sol ute sol i sinne

Igår när jag la mig låg jag och funderade en stund över våra morgon rutiner här hemma.
Bestämde mig för att tänka om lite och pröva ett nytt sätt som jag tror kan ge en mer harmonisk morgon även om skrik o gnäll inte alltid går att undgå.

Jag prövade att helt enkelt ge K en smörgås med smör jag delade på mitten och gav henne halva smörgåsen utan kant såklart. Sonja fick en hel direkt som valigt och jag hade 2 nöjda barn som åt bra under tiden jag dukade fram yoghurt mm så båda 2 åt smörgås och sen lite yoghurt idag och mumms mumms var det enligt K som inte fått smaka några mjölkprodukter innan (utom de som är i barnmaten). Så nu vet vi lite hur vi klarar en morgon vid frukostbordet utan större gnäll. Sen lekte vi en bra stund minis tyckte nämligen att det var perfekt att gå upp 5.30 idag or nott så vi åt väl vid 7 tiden när Sonja med vaknat till liv.

Igår var vi på stan med A och hennes 2 älsklingar. Hennes minsta är lite yngre än Sonja men hon har insett det här med att gå och lyckades få Sonja att gå en sväng på stan och sen springa och leka i fontänen (inget vatten där än).
Så söta var de när de kom hand i hand!!

Idag när vi skulle gå till föris vem vägrade åka vagn? Jo min älskade envisa dotter så det var bara att gå den sträcka som normalt tar mig 5 min att gå tog 35 (!) för hon skulle stanna och unddersöka alla små stenar framförallt men löv, gräs och skräp var med mycket lockande i hennes ögon. Det var som att en helt ny värld öppnades för henne hon gick bra tills vi nästan såg förskolan då blev hon nog lite trött och skulle bli buren inte åka vagn och inte gå så då var mamma mer envis och lät henne gå orkar inte bära lika bra hon lär sig att hon har en plats i vagnen och snart ståbrädan (+ extra vagnen) om hon blir trött. Men hon kämpade hela vägen blir spännande och se hur det går nu när jag ska hämta henne strax sen har jag fixat mellis som jag tänkte vi skulle käka ute i fin vädret med en vän och hennes dotter så ska bara rensa golvet fort från kokta morötter som K fått till lunch (kokade morotsstavar o jösses va fröken åt)

Men nu ut och njuta i värmen för vår del! Med mina underbara ungar som gjort mamma så stolt idag båda två!

Full fart här hemma idag.

Idag har det varit förvånansvärt lite gnäll och tårar. Lite blir det var dag det går nog inte ha en 9 mån och en snart 2 år utan att båda är arga och ledsna under dagen.

Men morgonen var en skön lugn morgon även om Kajsa tyckte jag tog lite väl lång tid på mig med gröten.
Efter att vi käkat frukost, lekt och myst lite så lämnade vi av Sonja på förskolan.

Sen gick K och jag hem bytte vagn och gav oss av ner på stan så fick gjort veckohandlingen var hemma igen när klockan bara var 10.30 heja mej :) så då fick Kajsan lite i magen sen sov hon fram till 13. Under tiden hon sov hann jag packa upp, starta en maskin tvätt, göra pannbiffar på 2,5 kg färs, skala potatis, städa upp lite o käka lunch.

Efter att hon vaknat sån fick hon lite i magen gick och hämtade stor tjejen. Sen blev det bara lek och syskon tjafs resten av dagen. Men fick i alla fall fixat tvätten men det var en mer harmonisk dag här hemma än på länge.

Var nog bara middagen som var tuff, då gnällde kajsa tills hon fick en brödbit utan kant att tugga på, sonja blev då sotis och ville med ha vilket hon fick men hon vägrade i alla fall äta förens Kajsa låg i sängen och jag gått från bordet då åt hon upp allt. Kajsa har börjat mat vägra igen SUCK så nu äter hon bara gröt och välling igen blir galen inte ens frukt får jag i henne just nu allt från en sked är hemskt gröten får man nästan tvinga in första skeden så hon känner att det är gröt.

Har råd frågat google i kväll och hittat en sak jag ska testa i alla fall, nämligen att låta henne äta själv lätt plock mat som potatis, ärtor, bröd, morötter osv om det fungerar kommer jag sen öka på med kokt kyckling, fisk osv som får koka så det nästan faller sönder men det visar sig när vi testat att hon får plocka med maten själv någon dag. Hon är ju trots allt snart 10 mån så är nog läge i alla fall att låta henne testa äta själv.

det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag var helt inställd på att J skulle jobba i S-tälje under veckan och alltså vara hemma på kvällar och nätter men icke sa nicke nu ska han inte vara hemma utan reser i morgon och kommer hem först någon gång på fre eftermiddag. Vi har haft löjlig tur med hans jobb ett tag nu (beror mest på att han knappt haft så mycket jobb) så han har varit mycket i motala och jobbat och har då fått lov av sin snälla chef att åka ner på arbetstid och även hem så han som i normala fall slutar 16 när han är motala var hemma när klockan var 16 underbart.

Men nu är det över med den lyxen och han kommer vara borta från oss till fredag som sagt. Även om det känns lite små jobbigt att han ska vara borta från oss. Livet blir ju så mycket lättare när man är 2 på kvällen (det är tuffaste stunden) även om det kommer fungera bra så vet jag att jag kommer vara bra trött vissa kvällar. Speciellt nu när de är inne i en period av att vakna så mycket på nätterna. I natt var jag uppe med Sonja första gången 23.30 la mig hos henne till hon somnade, gick ner la mig i vår säng somnade precis som då vaknade hon igen upp får henne att somna om igen ligger kvar denna gång tar ett tag att somna och sen vaknade K inte långt där efter går ner gör välling när jag är nere vaknar S igen pust tror att jag somnade först vid 3 så här har vi haft det nu i några veckor och det tra på orken spec på eftermiddagen då är man seg.

Fick ett brev vi väntat på idag med beslutet jämstäldhets bonusen och beslutet blev lite högre än jag trott vi skulle få. Jag ska förklara för er, Försäkringskassan har nämligen sin egen märkliga matte så här är det jag var hemma med Sonja från maj till december 2010 dvs ca 7 månader tog ut 5 dagar i veckan. Sen var Jonas hemma för Sonja Jan-aug 2012 dvs ca 8 månader max beloppet man kan få är 13 500 kr. Men som ni kanske vet har båda föräldrarna 30 dagar man inte kan skriva över på den andra och dessa dagar BÅDE  Jonas och mina drogs på mig dvs så räknade FK ut hur mycket bonus vi skulle få utifrån att jag skulle ha varit hemma 5 mån och jonas 8 månader. Så det blev ju en märklig fördelning istället för att det hade varit 6 mån för mig och 7 för honom.

Så sa de i alla fall att de räknade jag talade med dem men då sa de med att vi hade rätt till ett antal dagar för Kajsa (vilket jag ifråga satte ringde upp dem) men det stämde sa de då var flera som kollade reglerna. Det kom sen ett brev att vi blev nekade bonus i år för henne eftersom hon är under 1 år det var ju liksom det jag sa! Men för Sonja får vi 10500 kr i sommar så det känns skönt att veta att vi i alla fall kommer kunna både spara lite och ha lite mer pengar att röra oss med än förra året men vi kommer försöka spara så mycket vi kan av dem.

Får se nu hur vi planerar upp sista föräldraledigheten med Kajsa (som fått förskoleplats på samma förskola som sonja jippi!) för jonas har ju bara varit hemma med/för henne från 22 aug till sista dec 2011 dvs inte så länge (4 mån ung) och jag kommer vara hemma med henne i 9 månader innan föris börjar så vet i tusan om vi kan få till det där annars får han ta ut lite dagar för henne i sommar så kanske vi kan jämna ut det lite i alla fall.

Långt och kanske trist inlägg men roligare än så blir jag inte i kväll


Spiral kakor

När jag funderade på hur jag skulle bette mig med viol essensen som jag köpt till syrrans pressent så hittade jag ett kul recept som jag gjorde som var en kaka som heter spiral kaka orginal receptet var smultron/vanilj men jag gjorde med viol/vit choklad (fanns ett tips om den kombon). Blev riktigt lyckat men jag skriver ner orginal receptet så får ni som vill testa era egna ideer sen, men dessa kommer bakas mer av det är säkert, de tar tid men ganska lätta och goda väl värt tiden (det är ju en bra urrsäkt att baka nått mer under tiden)

Denna text är kopierad från
http://www.mysugartown.com/2011/11/sprial-kakor.html, där hittar ni även en film om hur ni ska göra, inte för att jag tyckte den behövdes men det är ju olika.

Spiral Cookies

7,5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
2½ dl socker
250g smör
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt (eller 2 tsk vaniljsocker)
Smultronessens (eller valfri)
Strössel

Blanda mjöl och bakpulver, ställ åt sidan. Vispa rumstemp. Smör fluffigt och tillsätt sockret lite i taget. Vispa i ägg och vanilj. Vispa sedan ner mjölet lite i taget. Forma till en deg och dela i 2. Lägg ena biten och sidan och blanda i smultron (eller annan) essens och rosa pastafärg. Vispa tills färgen och forma till en deg.

Kavla ut degarna var för sig mellan två bakplåtspapper till rektanglar (ca 40x25cm.) Lägg i kylen (med papperet kvar) och låt ligga minst en timme. Ta ut degen och dra bort de översta papperen. Lägg den rosa degen över den vita, och använd kaveln för att trycka i hop dem. (Ta bort övre papperet) Rulla försiktigt i hop till en rulle. Häll strössel i en avlång form och rula degen i det. Täck sedan rullen i bakpapper och linda sedan in i plast. Låt ligga i kylen ett par timmar. Skär 1 cm breda kakor och lägg på pappersklädd plåt. Grädda på 180 grader i ca 10 minuter.


Lite tips:
  • När du rullar degen, rulla sakta och försiktigt. Det är ingen tävlig, låt det ta tid. Försök att rulla den så tight det går.
  • När den är rullad och lindad i papper och folie håller den i kylen i en vecka. Kan förvaras i frysen ca 2 månader.
  • Spricker degen när du rullar, stanna och nyp ihop den. Som jag sa det är ingen tävling i hu fort man kan rulla.
  • Vill du ha choklad smak på degen, smält 100 gram valfri choklad över vattenbad och vispa ner i ena degen istället för essens.
  • Byt ut strössel mot tex hackade mandlar/nötter. På mina pistage/choklad kakor kanderade jag pistagenötter och hackade.
  • När du använder strössel, se till att det är strössel och inte "sugar pearls" de smälter i ugenen

Tips på smaker vit/mörkchoklad, smultron/vaniljkakor, Viol/vitchokladakor, Pistage/chokladkakor men är ju massor avsmaker man kan göra bara fantasin som sätter stopp.

Happy baking! :)

Lite tips från mig:

Bra ställen att hitta essenser är

http://borgebykryddgard.jetshop.se/aromer--essenser--c-130-7.aspx (här brukar jag beställa)

http://www.essencefabriken.se/ (här kan man med beställa men tror det krävs en större order)

sen är ett tips att använda lite mer mjöl om du färgar degen med karamellfärg men det bästa är om du använder dig av pastafärger (kom då ihåg att det bästa är att ta med en tandpetare för du behöver bara lite lite för att få bra med färg!).

Patafärger kan du köpa på 
kakburken. se     http://www.kakburken.se/index.php?cPath=75_76 (här beställer jag)
de har en massa annat kul med svårt att inte shoppa mer än man tänkt där......

http://www.cakedreams.se/category115/subcategory107/Pastafaerger

tror panduro fått in lite med men de är rätt så dyra, sen finns det mer på google.

Återkom med omdömmen sen, ni som vågar baka!



viol/vitchoklad kakor (dock har dessa vanlig karamel färg hade slut på pastafärg tyvärr)

märklig morgon

Jonas var snäll och lät mig få första sovmorgonen (vi ger varandra en dags sovmorgon på helgen så båda får vila ut lite). Så jag vakande som vanligt av deras gnällande när de vaknade under natten men det var så skönt att kunna somna om, brukar inte kunna det annars. Men när de steg upp vid 7 så vaknade jag till och trodde verkligen inte jag skulle lyckas somna om men tillsist så vaknade vid 8 och steg upp strax efter för att möta ett tomt och öde hus ingen familj där och ingen vagn så insåg att Jonas tagit ungarna med sig ut för att handla lite till kvällens grillning det kommer över lite vänner för att fira mig i efterskott. Men blev lite rörd av att han tänkte så på mig att han lät mig få sova ut utan barn som tjoar det är kärlek.


Blir ofta förundrad över att jag fortfarande ofta kan se på Jonas och bli alldeles tårögd av kärlek och stolthet över att ha en så underbar och fin make. Att sen se honom utvecklas som person och pappa har varit helt underbart när jag ser honom med flickorna blir jag så varm inombords, han gör så fina underbara saker som verkligen visar att han bryr sig och finns där i vått och torrt. Kunde inte bett om en bättre vän,livskamrat, make, pappa det här är rätt och jag älskar honom och våra tjejer så otroligt mycket att man kan någon så mycket det förundrar mig ofta.

trevlig lördag nu alla

en tanke

har jag ägnat på er käka blogg läsare men som en trött små barns mamma så har orken ärligt talat inte funnits för att skriva, men allra minst tiden!

jag läste ett annat lnlägg på en blogg idag som handlade om smönbrist hos småbarns föräldrar knortra att sömnbrist har använts som tortyr. Just nu när vi har 2 änglar som inte låter mamma sin sova mer än ca 3 timmar sammanhängande per natt är jag böjd att hålla med om att det nog är en metod som kan fungera. Känns som jag går omkring i en form av dvala just nu i natt så somnade Sonja 20.20 ungefär (la henne 20 efter som hon fått sova 30 min på dagen blev det senare) sen vaknade hon vid 24 gick upp och la mig hos henne (hade kanske sovit 1½ timme då) sen vakande K strax innan 3 och igen vid 5 tiden, vid 6.30 tyckte Sonja vi skulle gå upp och som alltid vaknar K när hon hör att det börjar röra sig i huset. Varför kan hon aldrig sova så länge efter att vi andra gått upp att vi hinner äta frukost utan att man ska behöva lyckas med konststycket att mata henne, ha Sonja i knäet (hon ska till varje pris sitta knäet och äta om hon inte sitter på en vanlig stol tripp trapp kan vi glömma) och äta själv pust det brukar sluta med att man slänger i sig frukosten efter att barnen käket.

Veckan har varit full rulle, men besöket hos sjukgymnasten i tis gick bra även om jag fortfarande inta kan räta ut armen helt har en bra bit kvar, inte kan stödja på den eller användan den för att tex trycka ner ett handtag eller likande så går det framåt. Besöket hos barnmorskan gick si så där ......... har börjat få äggvita i urinen och det var en hel del med MEN min bm var rätt lugn mest jag som oroar mig vill verkligen inte få Havandeskapsförgiftning huva! Nu är nog risken extremt liten men ska ta det lungt och sen skickade hon iväg en massa prover för koll och i början av april (4) så ska vi ta nya prover så hoppas de inte visar lika höga nivåer äggvita i alla fall! De kan gå lite upp och ner förstod jag det som men så länge jag o liten mår bra spelar det ingen större roll. Det enda tecken jag har att nått skulle va fel mer än äggvitan är ju att jag ofta har huvudvärk (varje dag men jag har ju bra blodvärden,blodsocker och bra blodtryck).
Så vi får se hur det här blir men det blir säkert bra är nog ingen större fara där.

Idag har Sonja och jag bakat tårta hade gäster i kväll som kom och käkade lite och snackade lite mycket trevligt. Tyvärr lämnade en återbud men blev en lyckad kväll i alla fall. Jag bakade min vanliga tårta till födelsedagar havreflarn (kolla under recept ps ett tips byt ut grädden mot keselda vanilj visp och bär mums!) och eftersom jag trodde att vi skulle vara fler i dag och sen kommer det folk i morgon så blev det 2 tårtor men inser nu att 1 hade räckt så frågan är om jag ska kasta de bottnar som inte är "monterade" eller göra klara och låta maken göra kollegorna glada.
Känns grymt synd att kasta så blir nog att montera ihop är bara lite grädde som ska vispas så får vi se hur mycket som går åt och blir det mycket kvar sparar jag nog någon bit till mig hemma och så får han ta med sig resten ner.


men nu ska jag sova STOR gäsp så jag orkar med morgon dagen med =)

napp eller inte det är frågan.......

Här hemma diskuteras nu 2 stora frågor just nu, eller stora och stora MEN i vårt liv och många små barns familjer är det frågor som ger lite huvudbry.

Det är frågorna om napp användning och när böra testa äta själv. 

Kajsa är nu 9 ½ månad och vi tog nappen för Sonja när hon var 10 månader. Då blev det att vi tog den rakt av men tror inte att det passar Kajsa att lämna nappen helt bara sådär. Så nu har vi börjat trappa ner i stället hon får nappen om hon är väldigt ledsen och om hon har svårt att somna men inte mer än så.

Jag märkte under dagen i går (första dagen på avvänjningen) att det var många lägen när jag skulle ha stoppat in nappen då hon inte behövt den igentligen. Igår hade jag tid hos sjukgymnasten och då blev hon orolig i vagnen och ville bara vara uppe i famnen så då fick nappen rädda den stunden och sen fick hon nappen innan sägen för hon var så ledsen det var allt.

Så med andra ord en ok första dag men vi får se vad dagen idag har att erbjuda, i dag ska vi bara vara hemma alla 3 hela dagen (annars brukar vi vara på öppna förskolan på onsdagar men orkar inte åka ner idag). Så det kan ju bli/ kommer högst troligt bli mer gnäll än en vanlig dag med sonja på föris. Vi tar i alla fall siktet på ute lek en stund på dagen idag så kanske vi alla orkar vara glada lite längre sen!

Maten var nästa fundering Kajsa vill inte gärna äta vanlig mat vare sig hemma gjord eller burk mat det går si så där om man ger en sked frukt sen vanlig barn mat osv men nu börjar hon vilja hjälpa till och äta så funderar på hur vi ska lägga upp det känns som att hon behöver få någon månad till innan vi börjar med det så hon är 11 mån nått men funderar samtidigt på om det kan få henne att äta lite mer om hon får kladda själv, sen ska man få ihop det med att kajsa ska få äta själv men sonja ska komma i tid till förskolan och det vanliga morgon röjet.

återkommer med uppdateringar i alla fall om projekt napp

vår

Igår så kom katten in och var så kelig så, och vad kännde jag då en liten knöl som bara kunde vara en sak.
En liten äcklig blodsugare en liten läbbig fästing så våren är på en gång nu på gott och ont!!

Var idag hos sjukgymnasten vid 10, så lämndade Sonja vid 9 och sen hem mata kajsa och åkte in.
Där inne gick det jätte bra även om armen är långt från ok än så kan jag räta ut den 10 grader mer än sist och får nu börja styrketräna lite (med ett gummiband men bara 3 "drag" åt gången för att öka till 5 om en vecka, sen 7 osv) frågade om jag fick börja simma men icke :( snyft vill ju det! Men det går åt rätt håll det som är jobbigast nu är att jag inte kan lägga någon form av belastning på armen tex om jag är på golvet för att komma upp det gör för ont.

När vi (kajsan och jag) var på sjukhuset var hon lugn och snäll fram till sista lilla stunden inne hos sjukgymnasten då hon till varje pris skulle upp ur vagnen så fick sätta mig med henne en stund och gosa innan vi kunde gå till apoteket för hon vägrade äta.

Väl hemma så skulle hon sova tyckte jag så med lite bökande sov hon i alla fall 90 min, sen lite lunch på det perfekt timat blir det innan vi ska hämta syrran.

Sen blir det nog mest lek och bus innan bästa pappan kommer hem. Förutom lite tvätt som tyvärr inte fått vingar och flyger in i gaderober och fixar sig själv.....

men i morgon blir en hemma dag med bara lek o bus ingen förskola eller öppnis för vår del måste få vila ut lite från att flänga runt som en annan tok!!

ett år till har passerat.....

Ja då har jag blivit ett år äldre och jag måste nog även säga ett år klokare för detta år har verkligen varit en resa i utveckling och mognad för min del.

Men det har varit en tuff resa utan tvekan, men är i efterhand glad att den blev av då jag mår så mycket bättre som människa vilket i sin tur påverkar de runt mig.

Så här dags förra året så låg Kajsa i magen och väntade på att få göra entré i vårt liv, viken entré hon gjorde sen! Det är smått overkligt att hon är 9 månader och en vecka nu Hon håller på att lära sig krypa det är såååå nära nu och vill även gärna stå så blir en hel del hålla händerna och sabba rygg nu. Men det är vårt solsken värd!
Hela året har mest varit en resa i att ha 2 barn och allt det innebär. Önskar nog jag hade förstått hur lätt vi hade det när vi bara hade Sonja. Oavsett om du har ett lungt eller livligt barn så har man bara ett barn att ge all sin tid om man bortser från alla måsten i livet. Jag ska dela den tiden som inte måste gå till hemmet och allt som måste göras övrigt mellan 2 snart 3. Klagar inte, inte alls men blir lite full i skratt när jag hör föräldrar till ett barn frusta över hur tufft det är. De slipper gå med det ständiga dåliga samvetet att något av barnen inte får tillräckligt med tid, att sonja får förmycket ansvar. Men så hade jag garanterat kännt oavsett hur många år det än hade varit mellan våra barn (fick föresten frågan om de var tvillingar idag för första gången men det är nog för kajsa börjar komma ifatt sonja som nu har 86/92 ligger mitt i mellan storlekarna och Kajsa har 74/80 samma för henne mitt i mellan)

idag har varit en stressig dag lämnade S vid 9 (efter en stresig morgon då ungarna tog sovmorgon och jag lät dem sova) sen  baby sim på fm, sen hemma vid 12, fixa lunch, städade (sen lika illa ut nu efter mat o allt hur 17 kan det bli skittigt så fort??) sen ringde en vän talade lite med henne innan jag skyndade för att hämta S. När jag kom till förskolan hittade jag en tös som inte såg mig då hon var så inne  i leken stod och tittade på henne 5.10 min innan jag fick ropa på henne :) en sandig unge var det vill jag lova, men skitiga barn är glada barn!
Sen en timmes prommenad i det underbara vädret, sen hem och leka laga mat 3 rätter (skagen tost, schnitsel och tårta)

Min kära make kom hem med en STOR pressent som var en köks maskin <3 jag hade nämligen bränt motorn på den förra så det var en mycket glad överaskning hade inte trott jag skulle få någon i alla fall inte denna månad. 
Så nu kan vi laga god mat och baka ordentligt igen! :)


 netonnet 
http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matberedning/matberedare/onbynetonnet-fp11/155855.3409/
 


helgen som gått

Helgen har vi spenderat i Laholm eftersom syrran och jag fyller 27 i morgon så firade vi i helgen.

Mycket trevligt var det, vi åkte redan tors kväll det är ju klart lättast att åka på kvällen då det stämmer bäst med barnens sov tider, lugnast för alla.

Fredagen spenderade vi i Halmstad med syrran mys blev lite små shopping men inget speciellt. Största fyndet var en bandyklubba i barn storlek som vi nu har fullt upp med att få Sonja att lämna i förådet ute hon vill gärna spela och helst inne men där måsta mamma tänka på vad försäkringsbolaket skulle annse om de kom in en anmälan om förstörda saker pga det......

Lördagen var mormor, morfar, jag och tjejerna i simhallen som har ett riktigt kul bad land för barn 0-5 år ca.
Dålig bild men bästa jag orka leta upp.

Badlandet på Folkhälsocentrum

Efter det bar det av till syrran och hennes sambo. Jag berättade ju att jag hade en sak jag inte kunde tala om och det var syrrans pressent jag höll på med. Jag beställde viol essens (hon älskar viol) och så bakade jag flera olika sorters kakor till henne med den. Det blev kola/viol kakor, spiral kakor med smak av viol/vitchoklad, maränger, sockerkaka och sprits kakor, tyvärr hade jag inte mer essens annars hade det blivit minst en sort till.

I morgon så blir det en lugn dag med baby sim på förmidagen sen blir det att damsuga och fixa lite här hemma. Har tvättat och packat upp i kväll så blir nog en rätt lugn eftermiddag. Sen är det bara att laga mat och något gott till efterätt.

Tis blir det sjukgymnasten igen tyvärr tror jag inte att hon kommer säga det jag vill, har en kännsla av att armen inte blivit nått bättre och jag har mer ont just där hon talade om att jag inte fick/skulle ha ont då det är över skadan så vi får se hur det går.....

ons blir en hemma dag för oss skönt

tors är det barnmorske besök

fredag hemma dag + lite gäster

lördag så kommer det med lite gäster

sön bara familje dag :)


men nu ska jag försöka lägga den lilla dam som sov större delen av bil resan hem och därför inte alls är trött nu, wish me luck!

hur göra?

Jonas hade lite på jobbet i morgon så han tog en komp dag så vi kan åka tidigare till Laholm.
Hade mamma varit ledig hade det ju varit perfekt men nu var det sån otur att hon jobbar. Men funderar i alla fall på om vi ska åka i kväll i alla fall eller efter att vi käkat (jobas kommer hem runt 16 tiden om allt går som det ska).

Det är på 2 sätt, lättaste är ju på sätt och vis att åka när de sover och så får vi en hel dag till hemma även om både mamma o pappa jobbar. Kanske jonas o jag kan hitta på nått med tjejerna då skulle ju vara lite kul att tex åka till danmark eller liknande om vädret är bra då kan vi hälsa på mamma på jobbet med kanske........

Ja det är öppet får se vad jonas tycker men jag lutar nog mest åt att åka i kväll om vi kan ordna till det med kattvakten men det ska nog vara lätt fixat tror jag =)

Så blir en tur vid 18-19 i kväll gissar jag eller så blir det 9-10 i morgon då jag kommer att packa allt nu idag har bara mina och Jonas kläder kvar (de får han ta själv), sen den välling och gröt och likande som ska med.
O inte minst syrrans pressent berättar mer om den på söndag eller måndag.

Ryggen bråkar idag med så jag är jätte lycklig men nu är det bara ena sidan som är helt låst igår var det hela nedre ryggen. Så jonas massage hjälpte lite i alla fall nu är det bara att hämta Sonja kvar då ska ju barnen kläs på = aj aj aj sen ska de i vagnen o ur den det är i alla fall åt rätt håll vad gäller att köra vagnen för förskolan ligger på en kulle så det är ju bättre att bara ha ett barn i vagnen när man går upp inte så tungt o ansträngande när ryggen strejkar.


Men nu tänker jag gå och ta upp Kajsa som sover sött så hon med får lunch i sig (hon har sovit strax över 2 tim) sen ska vi förberedda maten (skala potatisen) så slipper jag göra det med 2 ledsna barn Kajsa brukar kunna roa sig vid mina fötter när jag är i köket eller fixar tvätt bäst när hon är ensam. Sen efter att syrran är hämtad så lär det bli fullt ös, men ska försöka få packat det sista mellan all lek (och gnäll).

Så nu önskar jag er en trevlig helg för det tänker jag helt klart ha i alla fall!

Smärta

Aj ont aj aj aj det känns som en ganska bra sammanfattning av min dag.

Vaknade vid 3 tiden av att kajsa pep till lite men somnade om igen, eller kajsa alltså inte mamma jag låg där o vände och vred på mig. Märkligt att sömnen blir så störd när man är gravid vist att man ska förbereda sig för vakna nätter men hur smidigt är det med en mamma som lider av sömnbrist redan vid förlossningen?

Vid 6 tyckte kajsa det var lagom att gå upp så då fick hon komma ner i vår säng efter ett blöjbyte och lite käk.
En timme senare vaknade Sonja och som vanligt den senaste veckan blir hon helt förstörd när hon ser att det är jag som kommer. Idag hade jag desutom planen att vi skulle duscha så det var en kamp att få av sonja alla kläder och blöjan vi drog åt varsitt håll om man säger så. Men så fort duschen var på så kom hon när hon insåg var det var efter dushen hade vi vist tvättat av oss all ilska för sen hade jag en glad tjeja till och med Kajsa tyckte om att duscha idag har typ aldrig hänt hemma innan badhuset brukar gå bra.

När jag skulle sätta barnen i barnvagnen skulle jag lyfta i Sonja och det blev ett lite snett lyft, och det var som att det small till i ryggen och jag höll på att tappa henne och sätta mig rakt ner på marken så ont gjorde det. Men på någon vänster och en massa jävlar anamma så lyckas jag lasta i barnen in bilen och köra ner på stan till öppna förskolan.

Där nere har det gått bra även om jag haltat mest och tyckt bra synd om mig själv så har jag försökt hålla igång bäst jag kunnat med ryggen även om jag bara ville sitta i soffan och inte andas ens. Sonja har somalltid lekt toppen och var verkligen med i allt på sång stunden alla rörelserna satt något hon inte brukar vilja göra mer än hemma. Kajsa hon har myst i en sån där baby grop med björnes snigel hon satt med den nästan hela dagen behövdes inte så mycket mer där inte.

Vi tog oss sen på nått vis hem igen och fick mat i oss, men gjorde det lätt potatisbullar och fläsk sen nattade jag Kajsan som bara ska få en flaska välling innan Jonas lägger sig (jag går inte i trappan en gång till idag......)
för jag har verligen ont nu :(
Tur jag bara ska lämna Sonja på föris i morgon det blir det mest ansträngande, vist skulle hon kunna vara hemma men då kommer jag inte hinna alla andra måsten. Ska fixa golven så de ser ok ut, det är bara att inse att med barn måste man damsuga om inte varje så i alla fall varannan dag och de dagar man inte damsuger måste man i alla fall sopas. Efter det ska sista tvätten in i maskinen och Sonjas tvätt ska in i gaderoben + att jag ska packa allt för helgen då vi åker söder ut eftersom jag o syrran fyller år så åker vi hem.

Har insett att jag kanske blir ensam på min födelsedag :( eller har ju tjejerna men eftersom vi fyller på måndagen så vet vi ju inte var Jonas kommer vara och alla vänner kommer att va bjudna på tårta till helgen så det blir en konstig dag tror jag.......hoppas J kommer hem!

Läkar besök

Idag och tro det eller ej, men det gick bra (det är ett under när läkarbesök går bra i den här staden.......) nu var det iofs BVC läkaren vi var hos pga av att Kajsa skelat lite när hon är trött men det var värre runt jul nu märks det inte alls (eller i alla fall ytterst sällan) men han sa att det var normalt att det kan rätta till sig, men att vi ska ha koll de närmaste 2 månaderna i fall att det kommer OM de behöver behandla har det bäst effekt med lapp för ögat om det börjar nu i så fall. Sen lyssnade han verkligen på min oro om hennes astma (vid förkylningar och likande sjukdomstillstånd) och skrev ut mer brikanyl åt henne. Tidigare läkare (utom den som satte diagnosen) har avfärdat mig med att hon låter ju bra nu....MEN jag vill ha astma medicin hemma om/när hon blir sjuk nästa gång, då kommer det ju tillbaka och hon kämpar verkligen med andningen alla som har hört henne då har ingen tvekan om att hon har svårt att andas. Det är ju som att jag inte skulle få min astma medicin bara för att jag inte har ett pågående anfall, nästa gång det sker kommer jag ringa ner så de får lyssna synd bara att det är som värst på kvällen/natten.........


nå ja så är det, tänkte bjuda på lite bilder från sista tiden!

 sover gott lilla prinssesan



                                                               så här kan man vist också sova


 <3










 mys på gunghästen


 Att vara i babygymet 2 st var inga problem, trots att sonja nobbade det som bebis är det toppen nu.



                                Babysim med pappa men det var en mamma med en tår på kinden som tog kortet. Ja jag är en gravid hormon kossa just nu :) Men när jag såg mina hjärtan i vattnet kunde jag inte annat än tänka på hur mycket jag älskar dem!


 så skönt med ny blöja så!



 ny klippt, luggen är borta! Härligt att kunna se!

Kajsa och "extra" brorsan på öppna. han sprang fram och la sig och gosade med henne såg så härligt ut!


 Men va hände??! Skulle ju bara sätte mig ner på kanten....


Nu lite äldre kort jag hittat o inte kunde låta bli :)

 mamma o jag bakar så här roligt var det att så tag på slickepotten. MUMS


 

Sonja och morfar då de möts för första gången då var hon 9 dagar. Jösses så liten hon var känns märkligt att se korten och då är det bara snart 2 år sen......





Mormor o Soja myser. Under hennes "gubb period" hon ser sig inte alls lik ut!

 


Mehh va fan???!!

Idag så hade vi full rulle på morgonen, ungarna vakande strax efter 7 så då gick vi upp och såg till att alla magar blev mätta och glada. När alla var färdig påklädda efter en mindre brottnings match med Sonja som var argare än argast innan hon insåg vart vi var påväg. Sen gick det jätte bra att åka dit och en glad tjej som skutta in på föris.

Kajsa och jag gick hem och bytte vagn till enkel vagnen och åkte in till Nyköping och babysimmet som som vanligt gick som en dans. Kajsa älskar att bada i simhallen men hemma är det katastrof en bra stund innan fröken inser att man kan ju faktiskt kan plaska hemma med.

Sen behövde Sonja ett nytt regnställ så det blev en tur ner på stan inne på kaphal så hittade jag ett regn ställ som kändes ok men stod en bra stund och funderade på om jag skulle ta storlek 86/92 eller 98/114 hade tänkt ta 98 efter som hon just nu befinner sig mellan 86 och 92 i stolek och regn ställ ju gärna kan vara lite stort men inte för stort.....Men efter att ha rådfrågat mamma så köpte jag 98/114 med ett löfte om att jag kunde få byta.
(hemma testade vi stället och det satt bra när hon hade overallen under utan den var det lite stort men det gick.
Det kommer vara stort nu men det kommer ju sitta betydligt bättre till hösten. Hade jag köpt den andra storleknen hade den varit för liten över overallen och antagligen för liten till hösten, så får va stort nu men så räcker det lite längre det är ju inte överdrivet stort).

Sen gick kajsan och och jag till donken där satt de en mamma med ett barn på runt 3 år framför oss flickan lekte bra och mamman talade i sin mobil hela tiden. Efter en stund hoppade flickan upp brevid sin mamma som försöker mata barnet som inte vill äta. Mamman höjer då handen som att hon tänker ge flickan en örfil, när barnet fortfarande vägrar äta så får hon en örfil!!!
Höll på att sätta maten i halsen och går fram till det gråtande barnet lägger en hand på henne och talar om för mamman att jag såg vad som skett och att om det händer igen kommer jag ringa polisen då det inte är tillåtet med barnaga i Sverige! Kvinnan var inte svensk och taldade bara engelska verkade det som och tyckte syrligt att jag inte skulle lägga mig i. MEN skulle ALDIG kunna blunda om ett barn far illa på det viset det gör mig spy färdig och ger mig en kännsla av maktlöshet att inte kunnat göra mer för tösen.


Håll en tumme nu!

Helgen i korthet:
Igår var vi med några vänner till en sporthall som de hyrt, det var trevligt. Andra gången vi gjorde så, förra gången hade jag armen i gips och kunde därför inte göra så mycket men denna gången hade jag tänkt vara i gymmet som visade sig vara från stenåldern så det kändes inte alls nått lockande tyvärr, sen kom jag på försent att jag ju kunde joggat runt hallen några varv i stället. Men eftersom grabbarna spelade badminton så kände jag med att jag ville ha ett vakande öga på mina små gull ungar med.
Sen åkte vi hem till dem och grillade, vi var lite för stora tidsoptemister så ungarna fick börja äta innan oss vuxna så det inte skulle bli total kaos. Mellon hade vi ju kunnat skippa totalt tyvärr. Nästa år kommer jag bara se på finalen tror jag!

Idag så fick jag lite sovmorgon innan hela familjen kom och kröp upp i sängen hos mig och så låg vi och myste. Jonas läste kalle för Sonja och Kajsa och jag låg och gosade mycket behagligt att vakna till liv på det sättet måste jag säga :)

Sen fixade vi lite här hemma och jag kunde gå igenom vad vi hade vi vår frys inne + frysboxen ute så vi kunde planera upp vad vi ska äta de närmaste dagarna/vekorna lite mer ekonomiskt.

Sen åkte datorn på en snabbis, fick då se ett roligt mail (mer sånna!) jag har ansökt till ett nytt bak program på tv 7 och idag kom det ett mail om att jag gått vidare till steg 2 i utagningarna!!! vet inte av hur många men nu ska jag svara på en massa frågor i en djup intervju som de skickade och sen får vi hoppas på det bästa. Inspelningarna är runt när liten i magen kan komma så tror det kan göra dem lite fundersamma kanske, hoppas inte. Så ni kanske får se en höggravid klumpedume i tv rutan sen (som det inte räcker med de extra kg de säger att tv lägger på, hur sant det nu är.....). Ni vet i alla fall va jag skriver på i kväll!

Sen fick jag ett ryck här och har rensat en massa av sakerna vi haft här nere i vardagsrummet så nu har MASSOR av leksaker + ett leksaks kök åkt upp i lekrummet. Nu måste jag bara ta tag i att ordanisera det hoppas jag hinner börja i morgon för det är en del som ska hitta nya plater att bo sen ska det ju se inbjudande, roligt ut och vara lätt att se sakerna (hyfsat i alla fall). I morgon har kajsa babysim sen måste jag in och köpa nytt regnställ åt Sonja i nyköping + lite annat smått så är nog inte hemma före 12-13 i alla fall, sen ska Sonja hämtas 14, pust! Men får väl röja och ställa allt bra när barnen leker där uppe och hoppas de är på gott humör. Annars får de leka i smått kaos så tar jag röjandet på tisdag då är det bara kajsa som ska till läkaren på eftermiddagen så då har jag ju nästan hela stunden Sonja är på föris på mig (minst 2 tim då K sover, ).

Så ska nog få ihop det hela, J ska försöka hämta en hylla hos 2 vänner med i morgon som ska upp där uppe så försöker nog mest se till att det inte ser allt för illa ut innan den kommer...........

MAX

Säg en max bok o jag tror snart jag kan rabbla dem utantill nu, Sonja är inne i en läsa period och Max är det bästa som vi kan läsa för henne. Hon myser och sitter lungt och lyssnar det är så kul att se att hon verkligen suger in alla nya orden.

Hon är som en svamp just nu när det kommer till ord och massor av ord som hon inte kan säga märker vi tydligt här hemma att hon förstår nu och vi kan så smått börja föra små lätte "samtal" fråga- svara och hon är duktig på att säga ha den, vill ha mm och visa vad hon vill ha med att peka. Men det mesta gångerna blir det ha den eller ha nanen (bananen) även om det inte alltid är banan fröken vill ha, idag var hon så smart då vi inte ville ge henne ett äpple eller majskrok (hon hade fått många majskrokar och vi skulle äta strax) att i ett obevakat ögonblick då torktummlaren började bråka så vi båda var i tvättstugan tog sin pall
BEKVÄM Köksstege/pall IKEA Massivt trä; ett slitstarkt naturmaterial. Handtag/hål i översta trappsteget gör den lätt att flytta.satte den vid frukt fatet och klätrade upp så i nästa stund hittade jag henne mumsa på ett äpple jätte glad. Blev något förvånad av att ungen fixade att äta på ett helt äpple även om vi hade skal rester lite överallt innan jag fick lov att ta äpplet och skala hon åt till hon var nöjd sen kastade hon det o då var det kanske 1/3 kvar så det gjorte hon bra.


Tidigare under dagen idag hade vi gäster o jag bakade syltbullar från boken bara bullar något jag inte bakat och jag måste säga att de blev väldigt goda även om de inte alls såg ut som de på bilden så nu ska jag exprimentera med dem så de gör det tror jag vet felet.




Föresten så är det någon i magen som bökar på bra nu, alltid lika mysigt :) I alla fall just nu innan man blir allt för stor och det blir mer organ som den lilla sparkar på. Just nu är jag i de bästa veckorna även om jag är trött så är det mest mysigt och man har nästan glömt hur tuffa de första 19 veckorna har varit.....men bara nästan!

Trevlig fredag kväll nu alla, får se sen på melodifestivalen om man känner igen någon det är ju från stan i kväll! vet i alla fall två  som ska dit, hade vi inte haft ungarna hade det varit lite kul men det kommer ju varje år och vill hellre se finalen i så fall är ju alltid helgen närmast vår födelsedag så kan ta det i present nästa år :)