what a day.......

pust nu är jag tröööööött har varit en lång och lite smått omtumlande dag med mycket som hänt.

Först föreläsning i skolan sen åkte jag till min praktik (VFU) skola för att diskutera vad som händer under min VFU näste vecka. Men de hade inte gjort ågon grovplanering ännu trots att eleverna började idag men jag fick ändå en ganska god bild av vad jag ska hålla i under tiden jag är där ska ta nästan alla lektioner själv så det ska bli spänande. Vi gick igenom svenskan och matten idag så där vet jag ungefär hur jag ska lägga upp det i alla fall vilket område som kommer inom matten och i svenskan fick jag fria händer nästan ( bara boken tog upp ämnet så va det ok har en kopia på innehållsförtekningen) men jag  kommer nog gå min egen lilla väg både med svenskan och matten ta upp de områden hon vill men inte så mycket i boken förhoppningsvis ska klura på det har ju hela veckan men är ju två veckors planering. Skulle maila den till min handledare när jag är klar, så vi får väl se hur det går.

Efter det gick jag till andersberg för att möta Jonas vi skulle kolla på en lägenhet som Jonas hitta på gavlegårdarnas hemsida i lördags. Och den va jäte fin frånsett från en liten detalj........vardagsrummet är JÄTTE orange det är altså en hemsk nyans som är fruktansvärd. Vägrar flytta in med den tapeten i lägenheten men det får man ju göra nått åt så det ska ju inte vara nått stort problem det ska bara fixas......
Får se om vi målar eller tapetserar ska kolla med de i färgaffären, föresten nån som vet var den finns i Gävle ? För jag kan inte komma på just nu om jag vet var den är.

Men det känns bra att vi ska flytta även om det som vanligt när det gäller mej och Jonas går  fort. Den här lägenheten är mycket större och sen får vi närmare till det mesta båda två som träning, skola,jobb, jag får närmare till AM och sånt så det blir lite smidigare. Och skulle jag få jobb i en annan stad som tex uppsala så kan jag ju alltid pendla ett tag.

Mental hälso dag

var hos AM igår på middag, mycket trevligt karro och jag stannade på vägen för att köpa våra favorit killar.
Japp Ben och Jerry måste ju självklart följa med oss som efterrätt =)

Karro och jag ängnade förmiddagen åt shopping på stan där allt prat om skola var banlyst. Jag lyckades få karro att pröva kläder hon själv va tveksam till som hon va jätte fin i, men den tröja hon valde hitta hon helt själv  *ler*
Jag har länge gått och tittat på en kappa på B-yong so har kostat 990 kr vilket min ekonomi aldrig skulle tåla är ju en fattig student. Men nu  var den på rea med halva priset trode jag alltså strax över 450 nått, bestämde mej i alla fall efter lite samvetsvånda och en snabb ekonomisk karkyl i huvudet och bestämde mej för att det nog i den bästa avvärldar skulle gå bra. När jag skulle betala sa expiditen att den kosta 225 kr, jag tänkte lite ful säg inget hon har nog slagit in fel..... och kolla på Karro som såg lika förvånad ut som jag.
Sa till tjejen i kassan att det där blev ju billigare än jag trott och då va det halva rea priset!! hur stor tur kan man ha egentligen? =) det fanns en kappa kvar i XS som satt perfekt så det va min kappa kvar helt enkelt.

Sen köpte jag en kattoa på djurmagazinet som har 30 % på allt. Den är hel alltså som ett hus om ni vet jag va menar då. Men hon är skeptisk till den även om hon använder den så lär bli bättre.

idag har jag pluggat hela dagen så otroligt kul.....eller inte men har i alla fall fått gjort en hel del

en bra och dålig dag tack vara en underbar sambo

Urs jag är trött trött och just det sa jag att jag är trött ?!

Jag  känner mej helt slut nu, jag känner mej inte alls upplagd för hösten. Jag kommer var vara helt död i höst så känns det just nu i alla fall. Känns hopplöst just nu jag tror det ordnar sig ju längre hösten går, men känns inte som jag kommer klara av det till jul med hälsan i behål så skitar på januari så får vi se.......
prata med min läkare idag som hade en synpunkt jag inte tänkt på om jag stressar minskar mitt imunförsvar ytterligare vilket ju inte vore så smart för min del kan ju va farilgt till och med så just nu vet jag inte alls B eller C nivå? Eller ska jag gå upp senare och skriv på C men gå upp i januari eller i sommar funderar allvarligt på att läsa engelska nästa termin ändå på distans pga av lite olika orsaker. Men lite tveksam till distans undervisning med så jag vet inte alls...........

När jag gick hem från skolan oh sjukhuset idag (gick direkt från skolan till ett läkarbesök) va jag helt slut både mentalt och fysiskt ( onas har gått upp 5 varje morgon den här veckan och då vaknar jag med och sen somnar jag inte om) så känne mej mest som jag bara ville sätta mej ner i en hög och gråta det känndes och känns fortfarande tungt. Men Jonas hade en underbar överaskning när jag kom hem helt rätt dag för den med just eftersom jag mådde dåligt, han hade köpt en fin buket röda roser. Så rart av honom =D
Viserligen var en av roserna för ett vad vi slog vad om att jag kunde lösa ett korsord. Jonas trode inte jag skulle lyckas och sa att jag skulle få en ros om jag löste hala och det gjorde jag men fick ju många fler än en ros =)

Ja vi får se vad som händer ska i alla fall umgås med mina vänner i helgen och ha roligt, om jag känner dem rätt kommer de få mej att må bättre ganska fort. Precis det jag behöver just nu

Nu har jag vistat hur lite jag kan om datorer......

Japp jag har visat hur totalt okuning jag är om datorer. Jonas blev nog lite förvånad och fick sig ett gott skratt men det kan jag bjuda på.

Vi har nämligen skaffat en bärbar dator och en roter, jonas ansåg inte att den var nödvändig men eftersom den bärbara kommer bli/är min dator så höll jag min inte med utan valde att ignorera honom i affären. Jag tror försäljaren hade lite roligt åt oss *ler*
 
Hemma fixade jag igång datorn så långt var allt lungt men när jag skulle få igån rotern var det kört jag va helt säker på att vi fått fel eftersom en kontakterna skulle  in i ett uttag på datorn som vi inte hade på vår.......trode jag så packa surt iop allt i kartongen och tänkte att ja ja får åka ut och  byta. Så kommer Jonas hem jag berättar hur det gått med datorn och han titta på det trots att jag sa att jag prövat enligt  anisningarna redan. Jaha säger han men kopla du sladdarna så här och koppla dem på ett alldeles för logiskt sett för att lilla jag skulle förstå det och ja det fungerade........................
Tur han kollade killarna i butiken hade ju dum förklarat mej om jag kommit tillbaka med den......

Sen kom nästa sak som han knäckte sig lite på, han köpte en liten smidig sladdlös mus som han instalerade och sen visade han mej ett Usb som höre till musen och visade att man kan stoppa det i musen när man reser mm
och dum som jag är trorde jag det va en extra grej alltså att det va som ett vanligt usb minne att spara på jag fatta inte fören jag satte mej vid datorn att det behövs för att musen ska fungera, inte konstigt att jag inte fatta va han dillade om.

Allmänt pladder

Vi har nu lagt ner alla planer på lägenhet mer eller mindre, får vi den lägenheten vi kolla först på som vi nog inte kommer få men i alla fall då tar vi nog den annars väntar vi tills efter jul och flyttar då någon gång??.

Jonas och jag var i söderhamn  nu i fyra dagar, vi skulle egentligen inte varit borta så länge men vi åkte en dag tidigare än vi tänkt för att Jonas ville va med på en tränings tävling ( slutade med att jag satt inlåst i Joakims bil eftersom det ÖS REGNADE meddans de va ute och sprang) och sen stannade vi kvar en dag extra eftersom Jonas pappa Mats gärna ville att vi kom dit för att grilla på fredagen ( vi hade tänkt åka hem fredag morgon egentligen) men han vill ju med ha lite tid med sin son naturligtvis så då ändrade vi planerna lite.

Vi åkte tillsammans med Jonas mamma, mormor och morfar till Liden i Medelpad vid inlandsälven för att kolla på en fäbod vid Gudmundstjärn som varit i bruk sen 1600 talet och fortfarande är det. Det var en intressant resa roligare än jag hade trott, sen kolla vi på en massa konst (sånt gillar ju jag) främst han som målar en massa troll som kommer från de trakterna som jag just nu inte minns namnet på. Jag köpte hur som helst en jätte söt tavla och en massa (10 st) vykort som jag ska göra söta ramar åt och sätta upp på väggen.

Sen stanna vi för att ficka högt uppe på ett berg i sundsvall (?) så det va en lyckad dag!

Och fast vi varit borta i nästan 12 timmar hade Clawdia inte kissat inne, jätte stolt över henne =D

På tal om henne så tog vi med henne till en kvinna i söderhamn som kan kommunicera med djur för att få reda på varför hon kissar inne. Det var väldigt intressant!!  Kate som hon heter sa att Clawdia sa att orsaken till hennes beteende är att hon är orolig och lätt blir stressad. Så kate tipsade mej om droppar som heter Animal freedom på     http://www.orchid.se/shop/

Så de har jag beställt så får vi hoppas de hjälper. Annars va hon väldigt tacksam mot oss för att vi tog henne speciellt mot mej. Sen prata hon om vad hon vill ha för leksaker, hur mycket hon tror vi kommer utvecklas med henne i familjen. Om de andar som vi har runt oss och att de hjälper oss mer än vi tror. Hon sa även att jag hade mediala förmågor som jag inte var medveten om och att om jag bara försöker så kommer jag kunna mycket mera än vad jag tror.

Hon sa att jag just nu förstår henne rätt så bra ändå och att hon oftast får det hon vill. Men ska nog fundera lite mer på det där med att försöka utveckla den förmågan, har nog aldrig riktigt vågat det?..

I morgon ska Jonas och jag göra vår största gemensamma investering i en bärbar dator i morgon. Kommer va bra i höst o sen när jag börjar jobba.

Och snart ska jag i väg på nagelförlängning och jag längtar har velat göra det sen jag flytta till Gävle och det är tre år sen !!!

Nu ska jag njuta av solen =)