blir det fler prickar eller?

Idag har det kommit 2-3 nya prickar men inte mer och allt sitter i pannan/ögonlock/öga så det känns ju som att det nog inte är vattkoppor eftersom det borde sprida sig till kroppen senast i morgon.
Så jag lutar mer åt att svärmor kanske har rätt som gissade på höstblåsor men vi ser nog med säkerhet i morgon.

Så vi får se hur det blir med förskolan i morgon är hon inte värre och verkar pigg så får de bestämma helt enkelt. Vill inte riskera att någon blir arg på oss OM det smittar då är det bättre att fråga/informera först så kan man fatta välgrundade beslut.

glömde

glömde be om hjälp......
så nu har jag möblerat om i tjejernas rum flyttat 2 bokhyllor och fixat med x antal leksaker så ska vi testa att Kajsa och Sonja får sova i samma rum så jag har grejat med det.
 
en bokhylla ska få bo i ett annat rum och så har kajsa sin säng i stora rummet där uppe Sonja får ligga på en extra säng någon natt så vi ser att det fungerar helt innan vi flyttar bådas sängar.
 
OM det inte går så kanske kajsa får överta sonjas rum så som det ser ut just nu.i alla fall. Rummen är låååångt från klara men väntar tills vi hundra vet hur/var alla ska bo :) 

Prickig korv??

förra måndagen blev jag opererade jag min arm så nu är det hel gips igen!
 
Jag kom in till ortopeden vid 9 men blev inte nerkörd till op förens vid 12.30 så det blev en lååång väntan + att de inte började med op förens vid 13.30 så det var en hel del förberedelser kan man ju säga.
 
När jag väl blev i väg körd så fick jag först ligga och vänta utanför operations salarna en stund innan de kom sen in och där var det ju x förberedelser och sen fick jag en epidural som de först sa de skulle sätta i armhålan så jag var rätt tacksam när de stack i halsen hur sjukt det nu låter. De satte tack och lov på bedövningssalva så det kändes inte, de satte epiduralen för att jag skulle vare smärtlindrad efter att jag vaknade upp igen.
 
Jag hade innan op fått veta att det var 4 veckor i gips och planerat därefter, men nä det blev 6 veckor så nu blev det pussel igen med att jag i alla fall ska ha någon här en vecka till efter att gipset blir bort plockat. Vi hade ju planerat så jag hade hjälp är 6 v (4 v med gips och 2 v utan var planen) nu blir det ju bara tiden med gips sen får jonas se om han kan ta en vecka till men då har han hemma en månad så efter det får vi se hur armen är, är det så jag kan fixa lisa själv men inte tjejerna så får jonas hämta/lämna och så är jag hemma med lisa. Men det vet vi ju inte jag hoppas jú jag kan fixa dem alla tre kan ju lyfta relativt ok så tror inte det ska vara någon jätte panik men det kommer ju säkert kännas.........
 
I övrigt rullar det på vi tror kommer få en prickig korv här hemma snart.
Kajsa hade tre prickar vid tinningen i morse men trodde mer det var början till blåmärken då hon slog huvudet i vägen häromkvällen när morfar skulle natta och hon var på fruktanvärt dåligt humör. Men när hon kom hem från förskolan idag så hade de tre prickarna blivit mer som myggbett + att det har kommit ett stort vid andra ögat och 2-3 st på det ögonlocket och 2 st vid ena örat (ev en i örat med) hon har ingen feber men satt och tog sig på huvudet och var lite ledsen så gissar på huvudvärk gav henne alvedon oavsett så kan det ju lindra lite om det nu var huvudvärk de ska inte behöva lida i onödan heller alvedon en gång för mycket än en för lite.
 
Så vi håller andan just nu och så får vi se de närmaste dagarna hur det blir med fröken bara att hoppas på sätt och vis att vi får det överstökat för både vår och hennes del. Är det vattkoppor så är hon ju fortfarande smittsam vid Lias dop nästa lördag. Men bara att se till att alla vet och så får de som inte vill riskera tex bältros ta ett beslut själva.
 
På lördag ska vi på bröllop, jag, Jonas och Sonja ska bli mys även om jag är lite ledsen över att inte få dansa ordentligt med min man på ett bröllop vill man ju klä sig vackert och hur kul är det med ett gips från fingrar till armhåla som är omlindat och börjar se lite ledset ut :(
Men Lisa och Kajsa får i alla fall det härligt hos farmor Kajsa lär nog njuta när det mesta fokus hamnar på henne :)
 
 
 

Dator tid vad är det?

Jag har inte dirket någon större tid numera att sitta här och det är ju i och för sig bara bra. Jag är med de jag älskar mest på denna jorden. Min underbara familj!
 
Det är ju lite häktiskt just nu, med 3 barn under 3 och sen slänger vi skola ovanpå det. Men det går bra och allt är i balans än så länge. Även om jag oroar mig lite för hur det kommer att bli nu när jag ska ha armen i gips en hel månad igen (sen vet vi ju inte om det blir skena igen efter det eller inte och hur armen mår vad jag kan göra/får göra osv). Så jag håller tummarna att jag inte kommer ha allt för ont, och att jag kommer kunna sitta och läsa och skriva på datorn i alla fall hyfsat trots gips. Sen känner jag mig lite orolig för Sonja eftersom hon reagerade på armen förra gången och nästan var rädd för gipset så känns det lite oroligt att det ska bli så igen, men vi får hoppas hon är lite mer redo för det denna gången.
 
Det känns helt overkligt att det ska bli operation på måndag, jag vill bara att de här 4 veckorna ska vara över jag önskar sååååå att jag bara kunde trycka på framspolningsknappen så att vi stod vid rehabiliteringen nu det känns 1000 gånger mer ok med sjukgympa 100 gånger på en dag än att få armen i gips en månad (operationen känns väl inte allt för kul heller men allt känns mer ok än att få armen i gips igen!!) Jag HATAR kännslan av att inte kunna göra det jag vill, när jag vill, hur jag vill, jag blir ledsen och bedrövad av att inte kunna ge barnen den kärlek, det bus och omvårdnad de är vana med (även om andra hjälper oss är det inte samma sak som att jag gör det) Men med lite hjälp kan jag ju ändå göra mycket som tex mata lisa, får bara hålla på ett annat sätt/ha henne på amningskudden.
 
Sen har vi det faktum att 4 dagar efter operationen så ska jag vara i skolan i Gävle kul med armen men har goa kursare så det ska nog gå bra även om jag kommer behöva be dem om hjälp med en hel del så är de förberädda på det. Helgen där efter ska vi till sundsvall på bröllop helgen där på är det dop för Lisa (tur svärmor är här den veckan så jag vet att det finns någon här som kan stötta upp med bakning o allt)  Så av de 4 veckor armen ska va fixerad så har jag/vi fullt upp i 3 av dem pust sämre tid kunde vi leta efter eller? Men sen är det ju klart i alla fall tack o lov! Glad att vi slipper gipset i Wien bara!
 
 
Jnas fyllde ju 30 i förgår så då fick han en resa dit (mamma & pappa var med på den presenten jonas svärmor o svärfar då) , 2 iron maiden biljetter och en kamera av mig, så han har lite o leva upp till när jag fyller jämt sen ;-)
Av sin familj fick han en cykel, av vänner fick han whisky (flera olika sorter), godis, en anmälan till Stockholms marathon nästa år
 
så han var riktigt glad och överaskad för det + att A hade med sig karaoke till festen så han var en lycklig Gubbe den kvällen min kära kära make
 
Denna annons hittade han i tidnigen på sin dag :)
 
GRATTIS JONAS   
        Stort stort grattis önskar vi vår gubbe på hans 30 års dag!
Älskar dig massor!!! Emma Sonja, Kajsa och Lisa