Vad är det som bökar runt i magen?

Pojke:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
() Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
() Du sover med kudden mot norr
() Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
() Du visar handryggen när du visar händerna
() Ditt hår är tjockt och glansigt
() Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
(x ) Du har enorm utstrålning som gravid     (får i alla fall höra av andra att jag ser vacker ut som gravid)
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

 

Flicka:
(x) Lite eller ingen halsbränna
() Du känner dej oattraktiv
() Babyn hickar mycket
() Babyn sparkar mindre, bökar gärna
() Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x ) Du sover helst på din höger sida
(x ) Ditt hår är tunnt och matt
( x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( x) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x ) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
( x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten    (i början innan han började träna mera)
(x ) Du o din mammas relation är oförändrad   (lite bättre till och med)
(x ) Du var illamående i början
() Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
(x) Du har grumlig och blek urin
(  ) Du kan andas som vanligt
(x ) Du är sugen på frukt och sallad    (OM det är det jag levt på !)
(x ) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x ) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice

 

Pojke:  8 // 18 Flicka



Känns rätt troligt att vi får en tjej enligt detta test i alla fall =) Men alla test och skrock metoder som jag testat som tex ring testet har visat på tjej.....


Håll andan!

I helgen så låg Jonas och kände på magen, när jag frågade om han kände liten sparka så var han osäker. Då jag höll andan så kände han liten sparka till för första gången! Behöver jag säga att vi hade en stolt blivande pappa här då?! Sen fick jag höra bra många gånger höra den helgen att håll andan Emma!

Under veckan har MASSOR hänt så nu när min älskling kommer hem i morgon så är det inga större problem för honom att känna sitt barn. För nu syns det till och med på utsidan (!) tänk att så mycket kan hända på en vecka och sparkarna känns så annorlunda nu, de är mycket hårdare. Så det märks att utrymmet i magen börjar ta slut nu. Huden är spänd till vad som känns som max och då är det ju ändå 8 veckor kvar.....förstår inte hur jag ska kunna bli större men det är bara att inse att det kommer jag bli. Inga bristningar ännu men enligt en av mina grav böcker så kan de komma från nu och framåt. Det blir ju som det blir jag smörjer med havandeskapsolja vet inte om det har någon större effekt men det känns i alla fall skönt och luktar underbart så är nu mera min lilla kvälls ritual.

Mina kollegor har med kommenterat under veckan att magen växt (bilder kommer) och i morse gav liten en av mina kollegor en ordentlig spark så liten talar om att han/hon finns till. 

Jobbar min sista dag i morgon så har bakat en tårta och ordnat med lite påskägg till barnen då vi ska ha påskfest. Det känns väldigt märkligt att det är sista dagen imorgon på ca 8 månader. Känns som om jag kommer få svårt att helt släppa jobbet tar nog någon vecka att släppa det helt och bara koppla av, men jag har ju gott om tid innan vår underbara älskling gör entré för att komma ner i varv.

Ska bli skönt att få vila nu i alla fall för ryggen har tagit ordentligt med stryk av all extra vikt. Det känns som att den ska gå av för att uttrycka det milt. När jag kommer hem från jobbet är jag helt slut för det gör så ont och om jag har något extra ärende som barnmorskan då orkar jag inte mer den dagen. Höfterna är ju med en historia för sig själv att ta sig ner och upp ur möbler är inte kul samma med bilen och likande. Det går ju an när Jonas är hemma eftersom han då gör allt han kan för att underlätta. Han är så underbar kommer alltid och hjälper mig ur bilen och likande små saker som betyder så otroligt mycket. Men det är helt klart att vila behövs till och med sofforna här hemma känns om det brinner i ryggen då så sängen är det enda mjuka stället som fungerar just nu. Tur vi har TV i sovrummet med men vi får se hur allt blir nu när jag kan lyssna mera på kroppen.

 


Vänliga människor =)

Idag när jag åkte från jobbet kände jag mig på lite dåligt humör, nu är nämligen bilen trasig igen!!!

Ny del den här gången dessutom, men det här hade vi inte kunnat förhindra eller göra så mycket åt (vad jag vet i alla fall). Det är vindrutan som fått ett litet stenskott som sen har vuxit sig stort ca 3-4 dm. Det var helt igår eftermiddag och i morse var det värsta sprickan!

Så det kommer ju bli kul när vi ska laga den för misstänker de får byta hela vindrutan......men det går ju på försäkringen (hoppas jag vi har en glas försäkring så det borde ju täcka men vem vet.....).


Efter jobbet idag hade jag några ärenden på stan, jag skulle bla hämta ut ett armband som jag har haft inne på reparation på guldfynd. Hade händerna på disken medans expediten tog fram det, då tittade hon på min vigselring och gav mig mycket varmt beröm för den.



Sen tittade hon på mig en gång till och kände tydligen igen mig (eller om det va stenen) för hon frågade om jag var den som lämnat in en safir för värdering tidigare och det var det ju. Då berätta hon att hon hade gått och tittat på den flera gånger eftersom hon blev helt kär i den när den låg hos dem och juveleraren (som gjorde ringen) sa samma sak =)

Efter stan bar det av mot sydpolen där jag skulle på vattengympa/ sjukgymnastik. Först höll jag inte på att komma in för att min sjukgymnast hade glömt att ge mig en biljett. Men fick gå in och tala med henne så det hela löste sig bra. hon hade gjort ett träningsprogram speciellt till mig (så är det för alla i den här gruppen) så det va skönt att träna på det jag verkligen behöver. Vattengympan för gravida gick jag bara på en gång eftersom det BARA var ben träning, känndes inte som det jag ville ha utan jag vill ha mage/rygg träning. Så för mig är det här mer passande + att det går på högkostnadsskyddet.

I bastun så satt det två äldre damer och små pratade när jag kom in. Den ena får ett stort lende på läpparna när hon ser mig och berömmer min vackra mage så det var verkligen roligt sen satt vi där och diskuterade allt som har med barn att göra en liten stund innan både jag och liten tyckte att det blev för varmt där inne.

Så med dessa tre rara personer så var min dag mycket bättre. Jag var nog rätt trött i morse med vilket ju inte hjälper mot grinighet direkt sov dåligt pga av två huliganer som försökte riva lägenheten och sen en stor mage som ju är i vägen och gör att jag vaknar varje gång jag ska vända mig. Suck tur jag kommer kunna sova ut efter sånna här nätter ett litet tag till i alla fall.......

Hur lyckas man tappa bort sin bil?!

Japp vi lyckades i alla fall, och tro mig det var bus enkelt!!

När vi hade parkerat på skärholmen så gick vi in och shoppade (se inlägget nedanför).

Så långt är allt som det brukar vara, men sen när vi skulle hem så går vi ut där vi båda två är övertygade om att bilen står och kollar men INGEN bil!!! Jonas som är 100 på vilken rad vi ställde bilen börjar nästan med en gång få panik, jag däremot är lugn och tänker att vi nog ställt bilen längre ner bara. Men efter att ha gått över hela det våningsplanet så inser även jag att bilen inte är där.

Paniken börjar komma även för mig då och vi får verkligen inte ihop det för vi gick rakt ut från garaget och in i varuhuset via en snurr dörr men för att komma upp (och ner) till våningen under var man tvungen att åka rulltrappa. Vilket ingen av oss minns att vi gjort men vi tänkte att ok vi lär ju åka ner och kolla i alla fall innan vi gör något annat åt saken.

Där står bilen!!! Jag fattar inte hur vi båda två kunde ta så fel eller som mamma så käckt uttryckte det att det är ju lite tidigt för att båda två ska få gröt i hjärnan!

Mamma har ju lyckats med samma bravad men då hade hon ju en helt ny bil, kan ju inte skylla på det heller då vi ju haft den ett tag nu i alla fall. Men vi fick oss ett gott skratt när vi hittade den i alla fall om man säger så!

Av detta kan jag i alla fall konstatera att jag hädanefter alltid kommer att kolla vilket våningsplan jag står på! Trodde jag gjorde det för det stod våning eller nivå 2 på snurr dörren in i varuhuset men det var ju uppenbarligen inte där bilen var!



bebis shopping

Idag har Jonas och jag shoppat för fullt!

Började dagen med ett besök på babyland där de under helgen hade rea på bil barnstolar.
Gick runt där och strosade i lugn takt och tittade på allt som finns där. Men det är ju nästan för mycket att välja på! När vi kom dit var jag rätt klar över vad vi saknar på ett ungefär (bil barnstolen, apoteks saker, blöjor och liknande förbrukningsartiklar). Men efter bara en kort stund där inne så kom (jag i alla fall) på några fler saker vi ju skulle ha, det är ju nästan omöjligt att inte göra det. Va sånt jag tänkt beställa på nätet så var ju i och för sig inte så fel, ett sol skydd till vagnen, feber termometer i form av en napp, en mobil till vagen (blev ett litet fel köp så passar först när det blir en sitt vagen) och ett myggnät.

När vi kom till bil barnstolarna så bara tittade Jonas och jag på varandra och sa nästan i mun på varandra att här har vi nästa djungel! Men efter att vi kollat in de olika modellerna och talat med en säljare så hittade vi en modell som levde upp till de krav vi hade i möjligaste mån i alla fall. Vi ville ha en bilstol som var lätt att ta i och ur och som vi kan använda så länge som möjligt till bebisen (vikt och längdmässigt).

Nu rekommenderade hon att man hade minst 3 olika modeller till barnet under uppväxten. Ett barn ska ju enligt lag sitta på bilstol till det är minst 135 cm. Så vi valde en LOGICO S 10

Det är en stol som verkligen är lätt att ta i och ur med en bas enhet till som gör att det bara är ett klick inget trassel med bälten (mer än när basen monteras på plats) men den kan även användas utan basen men då måste man spänna fast bältet i stolen. Men vi ska nog inte behöva flytta den så ofta mest mellan fram/bak sätet beroende på om vi är 1 eller 2 i bilen. Vill ha stolen fram om jag åker ensam och bak om vi är båda så en kan sitta bak med liten.

Sen åkte vi vidare till skärholmen för lite mer shopping och lunch!
Stackars Jonas hade inte någon aning om mina planer där inte, jag behövde nämligen en klänning till P och C:s bröllop. Eftersom jag vet att jag inte kommer kunna gå och leta efter någon när magen är något mindre (är bara lite mindre än 14 dagar mellan att liten kommer och bröllopet) så var jag ju tvungen att köpa nått nu innan. Vilket inte är det lättaste med en gravid mage och bröst och är ca 3 storlekar större än normalt (mycket att tänka bort och gissa hur det blir sen). Jag hade tidigare i veckan köpt en läcker kavaj i en underbar lila nyans så behövde en klänning som matcha den. Gick förbi en affär och bara kände att här måste jag in och jag mer eller mindre sprang in innan Jonas hann säga nått annat! Hittade 2 modeller som var snygga och den ena känndes lite mer "tantig" plus att jag var tvungen att ha storl 40 i den (känndes ju lite osäkert) sen va det en halv lång vit bomullsklänning med blommor i olika lila nyanser (flest i den som kavajen är i) är rakt skuren över bysten hade lite stora axelband men de kommer nog rätta till sig när magen försvinner och klänningen kan åka ner lite mera, va en 36:a så känndes ju mer troligt med att den kommer sitta fint även efter att magen är borta. Eftersom den kostade en del så blir det ju att använda den fler gånger men det kommer ju fler bröllop (hoppas jag!!) och sen ska det ju bli barn dop och likande snart så ser det som en investering ;-)

Helgen som gått

I helgen har vi verkligen tagit det lugnt här hemma och det var skönt.
Jag tror att vi båda behövde ladda om batterierna lite så det gjorde vi. I fredags blev det mys med pizza sen hem och se på tv och bara ha det mysigt med varandra.

I går (lördag) var vi båda uppe med tuppen höll jag på att säga men båda var pigga tidigt på morgonen så blev en skön morgon utan stress och med gott om tid. Vi låg i sängen och myste, Jonas försökte få känna den lilla sparka men det vill den lilla inte vara med om! Fast jag är i vecka 30 (idag) så har han fortfarande inte fått känna av någon spark, men har ju moderkakan i framvägg så det dämpar ju mycket. Däremot så har han fått känna av barnet för ibland lägger det sig så jag (och andra) kan riktigt känna ryggen/rumpan tydligt ibland kan vi även känna av huvud, fot och om vi har riktig tur även en arm.

Efter det så bar det av till tippen så vi blev av med en massa som vi inte ville ha kvar, sen blev det stan och lite små saker vi behövde fixa där. Jonas ville ha en speciell cd så vi bestämde oss för att åka till Farsta för att kolla lite där. Det var en galleria som vi inte varit i än så det var roligt att gå där, gjorde lite små fynd köpte en gördel att ha efter snittet sen. Fick då rådet att absolut inte ha sköljmedel till sånt med estlan i, hur många kläder har inte det i sig så har nog förstört en hel del kläder nu då. Men nu vet vi det!
vad blev det mer då? Jonas hittade sin cd klart och sen lite smått och gott blev bla ett gott bär the.

Har varit galet sugen på sushi ett tag nu så lyxade till det med det till lunch för de hade mamma sushi i gallerian. Fast enligt min BM kan man äta det i alla fall bara det är färskt men det är ju inte lätt att kolla och vill inte chansa direkt! Jonas skulle aldrig våga pröva så han hittade som tur var nått annat.

När vi kom hem var jag helt slut och la mig för att vila det var lite mer än jag orkade och det gjorde bra ont. Så allt får gå ett lungt tempo nu och inte lika mycket. Innan hade jag ju aldrig blivit så uttröttad av att shoppa! Vilade i 3 timmar och hade Jonas inte tvingat upp mig hade jag nog inte gått upp mer den dagen.......

Idag får vi se vad dagen har att erbjuda mer än städa och likande roliga aktiviteter.

Insikter

Ni som känner mig väl vet hur jag har en förmåga av att alltid tänka flera år fram i tiden när jag gör saker.

När jag satt och kopplade av hos sjukgymnasten så slog tanke mig att det har jag inte gjort denna gång!

Förvånansvärt nog med tanke på att genom att få ett barn ändras livet för alltid. Men jag har funderat lite på det där sen tanken slog mig och jag tror att man har fullt upp med allt som är här och nu som gravid. Samt att allt fokus ligger på den första tiden med bebisen och hur det kommer bli att bli en familj med barn (för vi är ju en familj nu med blir bara + en sen). Så för första gången på länge så njuter jag av att bara vara här och nu vilket är en märklig men väldigt skön upplevelse.

Slippa stress och bara få fokusera på mig, Jonas och liten känns underbart just nu så jag kommer verkligen njuta av att bara vara den närmaste tiden känns det som. Blir nog en nyttig upplevelse av det här en sak är jag övertygad om i alla fall och det är att jag och Jonas för den delen kommer ha utvecklats som människor efter allt som kommer hända under det närmaste året.

Soffläge och BB besök

Halvligger på soffan här hemma nu, inte klokt vad trött man blir nu av bara de enklaste saker.
Igår var jag hos barnmorskan och efter den vanliga kontrollen som gick bra.
Bebisens hjärta slog fint i 140 slag per min och hade gått upp ett kg vilket var skönt eftersom hon var lite orolig förra gången då jag inte ökat nått alls. låg strax under kurvan man ska följa men inte så pass att det var något att oroa sig för vilket är skönt.

Jag har fått rätt ordentliga sammandragningar igen så pass att magen blir helt sne och det blir stenhårt på ena sidan och jag kan riktigt känna bebisen då. Så bm tyckte det var jätte tur att jag blivit beviljad hp annars hade hon troligtvis sjukskrivit mig pga av det. Hon menade på att det är kroppens sätt att säga att jag måste ta det lugnare och det är ju sant. Men jag trodde verkligen att jag gjorde det men tydligen ska allt gå i snigel takt nu för fortare än så kan jag då inte gå!

Sen blev det en promenad över halva Huddinge sjukhus (som är lika stort som gamla stan i storlek) för att min bm tyckte att hon och jag skulle titta på hur det såg ut på BB. Vilket var skönt att ha fått se i alla fall så man vet vad som väntar efter snittet. Det känndes tryggt och bra och trevliga sköterskor (får se hur trevliga jag tycker de är när de ska få upp mig ur sängen första gången efter allt bara....hehe). Ska få se operationssalen om någon vecka men känns inte som nått vi behöver stressa med direkt. Sen tappade de mig på flera rör blod *suck* hur många prover ska de ha egentligen?! Är ju sköldkörteln de behöver ha koll på så inte det felet går över till bebisen, alla prover såg toppen ut sist så känns lugnt.

Jag var i alla fall helt slutkörs när jag kom hem och idag var det sjukgymnastik där jag till och med somnade!
Fick teens behandling och när den var på så gick ju sjukgymnasten ut en stund och då somnade jag gott då är man trött!

Efter piggade jag upp mig med att gå på stan lite behövde mamma strumpbyxor och trosor hade tur som hittade strumpbyxor i alla fall men fanns bara trosor i storl 40 och upp känns ju inte helt rätt för mig..... så tur jag har här hemma hade bara behövt några par till.

Sen är det HELT omöjligt numera att gå in i en affär där man vet att det finns babykläder utan att titta eller köpa. Hur 17 ska det gå när jag ska va hemma och säkert kommer gå ner på stan ibland blir ju farligt.....Nej då får hålla i mig lite nu. Vi har rätt bra med saker i alla fall de första 2-3 månaderna känns så svårt att uppskatta när man inte riktigt vet vad som behövs och hur mycket. Men vi kommer ju säkert få en hel del och sen så har vi saker kvar sen vi va små både Jonas och jag som vi ska använda nu kommer kolla igenom det nästa gång vi är på respektive ställe och ta med det vi tycker passar.


Kan andas ut lite i alla fall nu =)

Igår kom ett brev från försäkringskassan på posten. Har ju väntat på svar om HP (havandeskaps penning) och min sjukskrivning så höll tummarna för att det var nått av det när jag öppnade brevet.

Det var det med, jag har fått beviljad hp så från 6/4 kommer jag kunna vara hemma pga av att jag har sån foglossning och ett arbete som kräver så mycket av mig. Det känns väldigt skönt att få vara hemma och fokusera på mig och det som komma skall, det trodde jag inte innan jag blev gravid. Då ville jag jobba så länge jag kunde men innan man vet hur tungt det blir så är det lätt att överskatta sin egen förmåga.

Jag har ju min dåliga rygg med som har börjat göra sig påmind i allt detta, vilket ju var väldigt väntat om en trist.
Oroade mig lite över reaktionen på jobbet då det ju är rätt kort om tid för dem att hitta en vikarie. Men de flesta förstår och tycker det är skönt för min skull att få vara hemma sista tiden.

Så jag ska verkligen passa på och njuta av den tid jag får hemma och vila upp mig ordentligt.

Sen verkar min sjukskrivning blivit beviljad för det satt pengar från Fk på kontot. Men inget beslut har kommit hem (?), det var för feb-mars så det är i så fall sjukskriv nr 2 läkaren sjukskrev mig ju först 1 mån i januari (det vet jag inget om än) och sen från 9 feb och fram till förlossning och det verkar ju som den blev godkänd i alla fall, men de är ju för olika saker så vi får väl se. Kan ju inte göra nått åt det nu i alla fall och blir det inte beviljat så blir det inte vi klara oss ju bra i alla fall men vore skönt att veta och ha allt tjafs bakom oss. Blir ju bättre om bara 3 veckor när jag är hemma sen.


Underbar helg!

I fredags fyllde jag (och syrran klart!) 25 år. Så hela familjen åkte upp hit från Laholm så vi kunde fira tillsammans =)

Så efter jobbet på fredagen åkte jag direkt hem för att göra i ordning det sista. Städa köket och fixa tårtan bottnarna var klara men grädde är ju inte fel på tårtor ;-) Blev mammas goda havretårta det är ett måste när jag fyller så är det bara!!

När de hade kommit upp ordentligt så kom syrran på att hon ville ner på stan. Så det blev en tur ner dit, blir ju alltid lite shopping då så jag hittade 2 böcker till på bokrean om småbarn och kejsarsnitt. Mamma hade glömt plånboken hemma och det var nog tur för hon hittade massor på Axelssons, pappa var in och köpte champagne på systemet för det skulle firas ordentligt (de andra fick skåla/dricka för mig med).

Sen kom Britt och Sven-Erik vilket var super roligt! Matildas kille S kom med och det var första gången vi träffade honom så det var roligt då det var en bra kille med fötterna på jorden, det gillar vi!! Klart godkänd =)
Sen blev det en kinarestaurang här i stan som jag viste att syrran skulle älska efter den. Men efterrätten blev här hemma. En mycket trevlig dag var det helt klart!

På lördagen kom Jonas mamma och syskon vilket var trevligt. Innan de kom så åkte mamma, pappa och Jag och träffade mammas moster Märta som fyller 90 i slutet av mars. En riktig krutgumma det där så go hon var (flera år sen jag träffa henne sist). Så när vi kom hem väntade familjen Sundberg på oss och då fick vi träffa Annas kille (jag tror i alla fall att de är ett par) också en mycket trevlig herre. Blev mycket wii spelande tyvärr så fastnade jag i köket höll på och gjorde köttsoppa åt oss men har sån tur att jag har snälla föräldrar som hjälpte mig men blev inte så mycket tid för gästerna som jag hade önskat men så blir det ibland.

Fick en massa finna saker som jag inte räknat med =)
Mamma hade fått med sig den guldring jag fick i artonårs present som hade 2 fuskstenar i sig hon skulle byta ut dem mot riktiga diamanter och jag trodde bara hon skulle byta ut den ena stenen men när jag fick den hade hon bytt båda två, en är vit och den andra champagnefärgad så läckert! Så jag har snälla föräldrar jag!
Örhängen av Jonas, presentkort på guldfynd, guld hjärta (berlock), pengar (ska investera i en symaskin), vackra glas droppar att hänga i fönstret, en söt bok om systrar och en massa vackra blommor.

Matilda höll på att skrämma ihjäl budet som kom med ena blombuketten men det är en annan historia........





Nu MÅSTE jag sluta med det här!!

Jag är då helt otrolig!

Nu har jag gjort det igen! Måste lära mig att stå på fötterna!

En elev hade råkat spilla ut soppa på golvet i matsalen idag, bad henne torka upp och sen tänkte jag inte mer på det då och sen hände en sak vid ett bord skulle gå fram till dem. Då hände det igen, det var som att kliva på såpa och foten bara gled. Jag landade desutom på vänster sida och tog emot med armbågen och höften vilket är så otroligt typiskt när jag redan har som värst ont på just vänster sida :(

armbågen gick över fort men smärtan från höften har spridit sig och nu gör hela den sidan på ryggen ont. Jag hoppas bara att det inte blir värre har ju massor att göra innan helgen!

Idag skulle jag städa badrumen och hallen hade jag tänkt. Handla har jag klarat av på väg hem från jobbet, hade det varit en normal vecka hade jag nog inte åkt nu när jag har ont men kommer ha fullt upp när jag kommer hem både i morgon och på fredag.

Så får se om jag orkar och kan städa senare. I morgon tänkte jag städa köket så det blir fint nu när jag satt upp nya gardiner där och baka födelsedagstårtan för det kommer jag inte hinna på fredag. Så blir fullt upp då sen på fredag så ska jag försöka damsuga så vi inte har så mycket katthår hemma men går inte det så har mamma lovat att hon fixar det, men ska försöka i alla fall!

Sen ska jag på vattengympa för gravida i morgon för första gången så det ska bli intressant och se hur det är. Hoppas det kan mjuka upp mina onda muskler, det var över 2 år sen jag gick på vattengympa sist så längtar nu.

Ska försöka gå mer regelbundet men vi får väl se hur det blir med den saken längre fram.....


88 dagar kvar.....

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 9 mar 2010.
Din graviditet startade Sön 30 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 13 sep 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 192 av 280. (68,6%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 2 fulla dagar (v27+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 5 jun 2010
Du har 88 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 28

Vikt: 1000 g
CRL: 23,5 cm
Full längd: 32 cm

Se hur vi räknar ut vikt, längd och ålder här.

I början av denna vecka är fostret 25 veckor gammalt. Denna vecka kommer hon/han att öppna sina ögon för första gången. Men synförmågan är inte så bra ännu. De som sjunger och pratar med sitt barn kan räkna med att det hör! Fostervattnet förvränger ljudet en aning, men hörseln är välutvecklad vid detta laget. Nu lagras mer fett på fostret och huden blir mindre skrynklig och genomskinlig.

Hjärtljuden på fostret kan höras tydligt genom ett stetoskop, i vissa fall även utan. Vissa kan nu märka att babyn har antagit en regelbunden sömnrytm och sover vid ungefär samma tider varje dag.

Nu når livmodern nästan ända upp till kvinnans revben och börjar trycka mot lungorna. Många upplever att de lätt blir andfådda och har svårt att andas riktigt djupt. Men kvinnans lungor har högre kapacitet än annars eftersom kroppen nu innehåller mer blod –detta för att barnet ska få nog med syre.

Avståndet mellan livmoderns högsta och lägsta punkt är nu 24 centimeter.

Se barnet växa i magen här


(http://www.babyvarlden.se/Graviditet/Vecka-for-veckaOLD/Vecka-28/)



Tänk va tiden går!
Nu är jag inne i tredje och sista trimestern och räknas som höggravid vilket känns märkligt med tanke på att magen inte alls är i närheten av vad jag trodde den skulle vara i storlek. Har ju bara ökat 6 kg och det normala att öka under sista tiden framåt är ytterligare 5 kg. Så jag undrar verkligen hur det kommer kännas om någon vecka om 6 veckor är vi inne i maj och då är det ju nedräkning av dagar som gäller! Så det är verkligen inte långt kvar nu.

Men jag känner mig (än så länge i alla fall) lugn över allt som ska komma med förlossning och liknade jag längtar bara efter vårt lilla mirakel. Sen är det klart en massa frågor och saker som inte går att förutse idag eftersom vi inte har barn sen innan blir det ju en helt ny upplevelse jag inte tror att man helt kan vara förberedd för även om man kan ha en bild av det.

Men det dröjer ju lite innan vi är där, just nu väntar jag (fortfarande) på att höra om min sjukskrivning från januari och fram till förlossningen blir beviljad eller ej. Kan ta ytterligare en månad om jag har otur fick jag veta i förra veckan kul..... Men havandeskapspeningen borde jag få svar om vilken dag som helst det är ju från april så inte långt dit kan ju va bra att de på jobbet får veta hur länge jag kommer jobba. Blir den beviljad kommer jag va hemma från 20 april tror jag det var annars kommer jag vara föräldraledig under den veckan bäbis ska komma, Jonas har med tagit ut semester den veckan och sen har han ju i alla fall 10 pappa dagar och så kan han ju ta ut sin sommar semester där i den vevan med.

I går kom det ett brev på posten och det visade sig vara en bröllops inbjudan :)
Så det blir två stora händelser i maj verkar det som om allt går bra både vår lilla guldklimp och bröllop mellan C och P det var verkligen på tiden med tanke på att de båda fylde 40 förra året!

Så det blir en månad att minnas för resten av livet det.

Vuxen poäng till mig!

Sen jag började och jobba har jag haft en sak som några gånger per år dykt upp i tankarna och jag har varje gång tänkt att det där MÅSTE jag ta tag i.......sen!

Men sen kom aldrig riktigt, det jag talar om känner nog flera av er igen nämligen det där roliga orange kuväret. Vist det är 40 år (!) tills det är dags för mig att gå i pension men den dagen vill jag kunna ha ett bra liv och njuta av att göra saker. Det kostar ju vist kommer det bli mindre pengar in men ju tidigare jag börjar spara desto bättre är det ju.

Men det är en sån sak som bara blir fram flyttad hela tiden, känns viktig men det är som en stor djungel där ute med allt.

För att underlätta så har vi tagit hjälp av svensk fondservice för våra PPM val då de hade minskat med så mycket så kan det vara bra att ta lite hjälp av någon som kan. Så de valet är i trygga händer vilket känns bra så det ökar och inte minskar med 30 % igen.....

Har haft kpa för min tjänste pension men kryssade sist i att jag ville byta till Nordea. Som tur var får jag säga så ringde Kpa upp mig och jag fick en hel del massa info som jag inte hade en aning om bla att om jag bytte så skulle de 2 år jag sparat (+ allt sommar jobb) bli kvar hos dem och jag skulle "börja om" hos en ny. Kändes ju inte så smart sen var räntan och avgifterna på nordea mycket högre än kpa mm. Så det känndes lönt att stanna kvar kostar mig ju inte något min tanke med en flytt var att det var smidigare att ha allt på samma ställe (vi har nordea som bank). Men vem vet vi kanske inte har kvar nordea i framtiden med. Sen är ju kpas placeringar av pengarna etiska vilket är bra.

Jag har länge tänkt på att börja spara själv med men inte riktigt vetat vad som är bäst men har bestämt mig för att även välja kpa där med då kommer ju allt från ett ställe så att säga vad gäller pensionen sen.
De hade flera olika alternativ där men den traditionella försäkringen lät bäst för mig som vill ta så små risker som möjligt. Det jag sparar vill jag veta att jag får tillbaka en gång i tiden sån är jag =)

Så nu ska bara pappren komma hem sen ska de fyllas i och skickas in igen. Så det är skönt att ha det så gott som i hamn. Sen ska vi bara fixa det åt Jonas med men måste kolla var han har sin tjänstepension så tar vi antingen det eller kpa för hans del med när vi vet. Så är vi båda trygga för ålderns höst sen och kan få njuta av den på ett bra sätt utan att behöva oroa oss allt för mycket.


94 dagar kvar nu......

Det närmar sig fort nu =)

Var hos barnmorskan idag och allt såg fin fint ut. Hade viserligen inte trott något annat för jag känner ju hur liten rör sig som den brukar. Trodde dock att magen hade växt då jag känner mig lite mer klumpig och att magen är mer i vägen innan. Men tydligen hade den inte vuxit så mycket sen sist men det var ingen fara med det hade inte ökat nått i vikt heller står stadigt nu på 58 kg får dock se hur länge till tycker 60 kg strecket borde passeras snart.....

Vi bokade hotell för göteborgs varvet redan i augusti eftersom jag förstod att det skulle bli fullt ganska fort.
Men pga av när liten kommer så finns det inte en chans att vi kommer kunna åka (samma vecka) så jag ville avboka men det vägrade Scandic!! Mycket märkligt att man inte ska få avboka ett hotellrum, men de va benhårda på det. Ringde pappa och frågade hur det låg till med det hela har har ju bott mån-tors på scandic under 30-35 år som han varit på resande fot under veckan. Han blev lika upprörd som jag och ringde och hörde sig för han med.
Tydligen hade han tagit i ordentligt för tillsist gav de med sig och om jag skickade in ett läkarintyg på min graviditet och att läkaren intygade när snittet kommer vara så skulle vi få tillbaka det vi lagt ut.

Men att vi ens ska behöva ha det är absurt! Tack och lov i alla fall att det löste sig för det handlade om nästan 3000 så inte så kul att lägga det på inget. När de med stor säkerhet kommer få rummet uthyrt (hotellet är fullt), ok att de tar en bokningsavgift som de behåller men inte allt.

Sen fick jag idag veta att en vän ska få en liten plutt i september =)
Jätte roligt, är glad för deras skull! Så nu får det bli en resa till Åland senare när våra små är så pass stora att det
känns bra att åka/träffas.


En dag med betydligt mer goda nyheter än igår!

Jag börjar med det som passar rubriken bäst.

Jag har en vän som precis blivit opererad för att ta bort en tumör i hjärnan och har fått veta att det har gått bra under omständigheterna Tack och lov något annat hade varit helt otänkbart,så nu kan vi andas ut lite i alla fall.

Sen har Jonas kusin fått en liten kille, så roligt!! Riktigt glad för deras skull men nu blir ju bara längtan efter våran lille större hehe. Jonas och hans kusiner är nära i ålder så de har ju haft glädje av varandra när de växte upp. Nu blir ju visserligen inte våra barn kusiner men de kommer ju alltid kunna ha en lekkamrat i varandra på släkt moddagar och likande. Önskar den nya lilla familjen ett stort lycka till!!!

Det var två riktigt härliga nyheter som förgyllde min eftermiddag i alla fall =)

Bilen har fortfarande inte ansvars frågan blivit löst, flera i personalen såg nämligen killarna (och sa till dem flera gånger) att de skulle sluta kasta snö och leka med sina skyfflar mellan bilarna. Rätt självklart kan man ju tycka men de hade tydligen lekt rätt vilt och till och med skottat ner snö på en bil som stod på handikapparkeringen vid flera tillfällen.....
Men vi får väl se hur det hela löser sig för det finns ju ingen som såg exakt när min bil gick sönder tyvärr.

En sak om bilen som jag glömde skriva sist var att när vi var på verkstan så kunde vi verkligen se märkliga sidor hos folk, tex en körskolelärare som inte kan läsa skyltar och en som inte hade någon back....
Nej men kille som skulle fixa bilen sa åt mig att hämta bilen (hade parkerat den utanför) och köra in den på verkstan så skulle han hjälpa oss.

När jag kör fram får jag en körskolebil framför mig (bara läraren i den), men han parkerar och hoppar ur bilen mitt i vägen för mig det gick inte komma om på någon sida. Jonas som stod utanför bilen gick fram och pratade med honom (fick veta efter) Jonas pekade på ett förbud att stanna och parkera märke, manen hävdar då att man vist får stå där och försöker gå in genom en dörr. Jag ser hur Jonas blir upprörd/arg och pekar mot mig och tillsist verkar han fatta att han står i vägen för mig och flyttade bilen men det va knappt att jag kom förbi trots det han ställde sig dumt. Så vi vet ju vilket körskola vi kan tala om för folk att undvika här i stan i alla fall om de inte kan så grundläggande vägmärken!

När jag skulle backa ut stod det med en bil i vägen så jag kom inte ut det fanns inte en chans att det hade gått. Började backa och hoppades han skulle fatta men icke. Kollade honom rakt i ögonen och vinkade lite bakåt men inte hjälpte det så än en gång fick Jonas agera hjälte och tala med människan förklarade snällt för honom att han behövde backa för att jag skulle kunna komma ut och åka iväg var på mannen kläcker ur sig att men jag ska ju in inte backa ehhhh hur smart är man då på en skala från 1-10?



Men oooohhhh!!!!

Nu blir jag galen på riktigt!!!!

Ni som följer bloggen vet ju hur det trasslat för oss sen vi bytte bil. Tror ni att det är slut?
Nepp det tar det nog aldrig...... el felet verkar va kvar men vi har eventuelt kommit på varför kan va så enkelt som att jag håller in upplåsningsknappen för länge men det tror jag inte att jag gjort varje gång. Ska i alla fall testa nu att inte trycka in den mer än en snabb tryck så får vi se.

Så vad är fel nu då om det inte är elen? Eller vad var fel ska jag nog skriva för det är åtgärdat redan.
Idag när jag körde till jobbet var bilen hel men det kan jag ju säga att den inte var när jag körde hem!

När jag kör ut på gatan från skolans parkering så ser jag att ena sido bakspeglen är helt krossad!! Då menar jag verkligen krossad det gick inte att se nått i den alls. Funderade på att åka tillbaka då jag är 100 på att det skett under de timmar den stått på jobbet men sen gjorde jag inte det dumt nog. Tänkte att jag tar det i morgon plus att jag var lite stressad. Observerade i alla fall hur bilen såg ut med modell och färg så vet att det är en av de som skottat snö hos oss idag och de kommer i morgon med.

Frågade killen som repararerade bilen och en spegel kan INTE spricka så av sig själv eller pga av vädret. Utan han trodde att någon antingen kört in i den eller slagit sönder den så det känns ju jätte kul att vi blev tvugna att fixa det. Tyvärr gick det inte på garantin heller så 1600 gick det på för något som en figis har orsakat!!

Det är så fruktansvärt fegt gjort! Om man har sönder något så säger man väl till (så stor är ju inte skolan de hade kunnat söka ägaren av bilen om de inte viste alla vet ju att det är min bil i personalen) annars lämnar man väl för 17 en lapp!!!

morrar känner mig på ur uselt humör man gör bara inte så! Hade aldrig i livet haft samvete att bara lämna en bil jag haft sönder så, det är riktigt lågt.

Ska ringa vårt försäkringsbolag i morgon i alla fall och se vad de säger om inte jobbet tar det eftersom det skedde där, vet inte vad det har för regler om det.......