jobb jobb och åter jobb....

tja va ska jag säga? det har inte hänt så mycket  i mitt liv, jag jobbar som en galning det är inte mycket ledigt om man säger så......... men det ger ju bra med pengar som kommer vara uppskattade att ha i höst.
Är jätte trött nu, men när jag tänker på att jag får åka hem till Laholm om 6 veckor ca så orkar man kämpa på och veckorna går fort.

Ja bara tänkte uppdatera lite även om det blev kort.

Föresten någon som kan finska som vet vad : jag talar inte finska, prata svenska betyder??

Skulle uppskatta den översättningshjälpen om nån kan det

smält inte bort i hettan !!

Midsommar 2006

Har några dagar att ta igen, men ska försöka göra mitt bästa =)

 
Har inte bloggat på några dagar nu, jag har jobbat på äldreboendet jag vikar på hela veckan, där jag är har vi hand om Gävles värsta fall av demens sjuka. Så det blir en del att så i och det krävs tålamod för att klara av det här jobbet. Så jag har jobbat mån-tors,

Torsdag 22/6-06

På torsdagen så skulle jag åka till Oxelösund efter jobbet för jag skulle dit och fira midsommar med en familj som är nära vänner till oss, mamma och pappa kom dit med. Men jag hann inte hem mellan jobbet och när tåget skulle gå så  jag var tvungen att ta med mig all packning och Maja plus båda hennes transport burar ( hon ska ha den ena som bur i Laholm så den skulle mamma och pappa ta med sig ner) till jobbet. Det innebar att Maja fick vara länge i transport buren åkte hemifrån när klockan va 6 på morgonen och vi va inte framme i Nyköping (går inga tåg till Oxelösund) när klockan var 19.40, så det va en lång dag för stackaren.  Men det gick bra, på jobbet sov hon mest va inne och kolla till henne nu och då. Det va bara  Ka, L som va inne och bråkade med henne hela tiden de tyckte hon va så söt. Så det fick de gärna göra, OH som är muslim berättade att han ätigt igelkott flera gånger och hur de brukade slakta dem!! Både jag och Ka skrek högt, sen fick han inte komma nära Maja mer.

Vi hade en man som var väldigt sjuk, han hade inte lång tid kvar, så jag satt och vakade över honom, och medan jag satt hos honom så gick han bort. Det va bland det otäckaste jag sett i hela mitt liv han har varit rökare i en stor del av sitt liv och hade KOL så han kvävdes, han blev bara mer och mer blå under tiden jag satt hos honom och låg och ropade på sin mor och fru. Det gjorde ont i hjärtat att se honom vara så dålig och så borta. Vill jag aldrig vara med om igen.  Man inser verkligen livets värde i såna ögonblick.

 
Tågresan till nyköping gick bra, bortsätt från att tåget var grymt dubbel bokat och att de tagit bort en vang som de sålt platser i !! Så de kom tre stycken och hade samma sitt plats som jag, men jag hade ju Maja med mig så va tvungen att sitta där jag satt för det fanns bara 8 platser i det tåget som det va tillåtet att ha djur med på. Maja va lugn så länge jag inte pratade på henne. Hon orsakade lite av en scen på Gävle central med, en dam frågade mig om jag hade en katt med mig när jag svarade att det var en igelkott vänder sig alla på perrongen om (och den va full med folk) och säger typ va sa du att du hade en igelkott?! Så då blev hon uppvisad =)

 
När vi va framme i Nyköping stod B och väntade på oss, sen åkte vi hem till dem S-E stod och lagade mat medan jag och B satt och pratade och väntade på mamma och pappa. De kom lite senare på kvällen.   

Fredag 23/6-06

På morgonen smög mamma, jag och B in till S-E som fyllde år och sjöng för honom sen åt vi frukost ute på altanen och njöt av det härliga vädret. Efter det gick vi ut med deras huns Bosse en sväng och sen åkte vi in till Nyköping och gick där meddans Pappa och S-E spelade golf. Jag eller mamma rättare sagt hitta en jätte söt klängning till mig som jag fick av henne =)

Sen va det hem och fixa inför kvällen, Je och hennes man R och son J kom med han är två snart så han och jag lekte så det stod härliga till =) Sen la mamma beslag på Maja och satt och visade upp henne för alla som va intresserade, Maja lyckades charma mamma på två sekunder, pappa är det lite värre med, men han gillar henne på sitt sätt.

På kvällen åt vi gott och hade det riktigt trevligt var en riktigt lyckad kväll.

Lördag 24/6-06

Mamma och jag bestämde oss efter frukosten för att vi skulle försöka klippa Majas klor så  jag tog ut henne, det va lättare sagt en gjort det ! vi han ta en tass innan hon tröttnade och blev som en ål, råkade att klippa lite i pulpan på en med, men hon reagerade inte, men jag fick jätte dåligt samvete urs! Men den klosax jag har är för stor har jag kommit fram till jag måste köpa en mindre för det gick bara inte med den jag har som är för kanin och katt. Så får försöka själv, i värsta fall får det vänta till augusti när jag är hemma men tror inte jag ska behöva det.  

 
När vi klippte klorna på Maja lät  jag dörren in till det badrum där jag hade henne vara öppen eftersom hon va med mig, men jag tänkte inte på hunden (Bosse) så när jag kom in och skulle sätta tillbaka Maja i badrummet så såg jag att hennes matskål va tom, och jag hade fyllt på den innan vi gick ut så jag viste att hon inte skulle ha kunnat äta upp det, sen ser jag  Bosse, då har han smugit sig in och ätit upp Majas mat den bussen ! så han fick mycket mat den dagen. Det va så enormt härligt väder så vi bestämde oss för att åka ut i Oxelösunds skärgård med deras båt en sväng så det gjorde vi, det va underbart !!!!! satt och bara njöt ( blev sjösjuk men det är en annan historia)  vi la till rätt långt ut vid en kobbe där vi badade, solade och grillade lite och bara hade det bra. Vi såg tre ( ja tre) ormar !!!! urs och fy ! Det va visserligen bara snokar men det är nog så äckligt att se nått komma simmande i vattnet och veta att det är en orm, en av dem ringlade sig upp där vi satt, jag va såå nära att springa där ifrån upp på båten men pappa och S-E övertygade mig om att ormen försvann in i skogen så då gick det lite bättre, men jag får panik av ormar, fast höjder är ännu värre det går inte alls det.   

 
Väl hemma igen satt Je, R och J och väntade på oss. Så det blev mer solning i trädgården och mer lek med J innan det va dags för fotboll, ja där är det väl inte så mycket mer att säga än vilken domar katastrof !! Han borde skaffa glasögon och lite mod .

 
Sen tröstade vi oss med god mat och gott sällskap, mamma la beslag på Maja igen efter maten och vägrade släppa henne heheh hon satt och höll i henne och de gosade som jag och Maja brukar göra de va så söta och det va nog jätte bra för Maja att ha umgåtts så mycket med nya personer i helgen och rätt många nya (vi va 12 stycken) så hon är mycket lugnare nu. Hon va bara lite osäker när mamma hade henne men det gick fort över och sen kunde mamma hålla henne med utan handskar. Maja gick tom över till mamma från mig när jag höll henne så jag gissar att hon var populär.


Söndag 25/6-06         

Tidigt upp in och fixade till mig, städade upp på golvet efter Maja som är lös i magen *suck * men är nog stress pga av resan. Sen packade jag ihop våra pinaler och bar ut i bilen. När jag stod i badrummet och borstade tänderna for hon runt som ett yr väder runt mina fötter och hade jätte kul fast hon skrämde livet ur mig när hon valde vägen rakt över sem va inte beredd på att hon skulle komma springande den vägen hon brukar ju va så försiktig av sig men idag va hon inte det minsta rädd hon kom fram flera gånger, hon hade verkligen lekt i natt med hela badrummet va i ordning när jag kom in där hehe hon är för go. Sen va det dags att åka till tåget så det gjorde vi urs ! va så tråkigt att säga hejdå till mamma och pappa ( har inte sett pappa sen jul och mamma sen i mars) men åker ju hem 13/8 så är inte så långt dit och mamma sa nu att hon ska försöka komma upp en vecka i höst, hoppas det =)

 
Resan upp gick jätte bra, Maja va lite orolig och sur men det gick ändå, hon bajsade ner presis hela buren, alla handukar som låg i den med, lilla gumman, så det blir att slänga det i tvätten.

 
Lika långt som vanligt =)

Hoppas ni haft en bra midsommar med !!

Kram !


Äventyr i det gröna

Idag hade jag lovat Am s dotter L att visa upp Maja på hennes förskola, så det gjorde vi.
Maja verkade tycka att transport buren va helt okej, fast hon har ju varit en hel del i den redan så tror hon börjat att vänja sig vid den. Det är jätte skönt eftersom hon kommer behöva vara i den i så många timmar på torsdag.
Då måste jag ta med henne till jobbet för jag går direkt till tåget när jag slutar hinner inte hem mellan jag börjar 6.45 och vi kommer inte vara framme i Oxelösund fören klockan är 19.40  på kvällen så det blir länge för henne att va i buren men det kommer nog gå bra, för ställer buren i personalrummet där är lugnt och tyst. Hon sover ju ändå mest under de timmarna, de är natt djur. Fast kommer nog va mycket inne och kolla att hon har det bra.
 
Men i alla fall tillbaka till det jag pratade om, Vi visade Maja ute i förskolans trädgård, hade med hagen ( som AM så klokt kom på att jag kunde ha med, smart där !) så kunde barnen sitta runt hagen och kolla och klappa henne. När tog upp henne ville de flesta klappa henne, några vågade inte, men det är klart de kan vara lite otäckt med en taggig boll som fräser =)
Sen fick Maja snufsa runt i hagen en stund menads jag satt och pratade med barnen och personalen. De va nyfikna och ställde en del frågor om henne, barnen försökte mata henne men det va tur att hon inte åt för hon biter så hårt och slänger sig liksom fram så de hade nog kunnat bli rädda, det blir jag med när hon gör ibland om jag inte är beredd. Sen va det nått av barnen som såg att det låg en kotte i hagen och tyckte Maja skulle leka med den, men så kom de på att en boll nog va bättre då sprang en av killarna iväg och hämtade en fotboll i lite mindre storlek men ändå för stor för Maja, det va ju helt rätt tänkt även om det inte riktigt gick =) så du fick han någon träkula av sin fröken som han fick ge henne, den putta hon lite på men sen va den inte kul längre. Sen blev hon nog stressad för hon försökte ta sig över hagen och började klättra på den och kom nästan över med, det va bara tur att hon började klättra just där jag satt så jag hann fånga in henne. Så har hon aldrig gjort innan så det va nog att det blev lite jobbigt dels att vara ute ( hon har ju bara varit ute en gång innan och det va 5 min bara sen ville hon in) och att det va en massa folk runt henne nya dofter och lite högre ljudnivå än va hon är van vid. Så när hon började klättra fick hon hoppa ner i sin transport bur, där böka hon ner sig så långt hon kunde. Så nu får hon vara ifred i sin egen bur jag ska börja jobba idag så hon får lugnt här hemma med större delen av dagen. Slutar inte fören 21.45 så är hemma 22.30 nått gissar jag, ja ja man ska väl känna att alvaret börjat igen antar jag.

 
Nä nu måste jag ta tag i lite saker innan jag ska iväg till jobbet

Ha en bra dag !


Riktigt i farten hela helgen =)

Igår (lördag) hade jag full fart hela dagen från att jag gick upp vid 8 tills att jag la mig vid 23. Jag hade tvätt tid på morgonen så då blev det tre maskiner tvättade, och ren bäddat i sängen, härligt. Skönt att ha sånt fixat.
Så städade jag Majas bur det är ju sånt som med behöver göras, Maja bryr sig inte så mycket, jag stoppar in henne i transport buren meddans jag städar, det gillar hon då kryper hon ner under handdukarna hon har där i och sussar vidare.
Sen handlade jag och hoppa i duschen. Efter det hade jag fått krafter och blev på bak humör så bestämde mig för att baka bullar, det är gott och kul att ha nått att bjuda på när man får oväntat besök. Men jag fick lära mig nått igår baka inte bullar när de är varmt! De jäser inte som de ska då utan de blir gråaktiga…. Hade i lite för mycket fett med men inte mer än vad jag haft innan och då har det blivit jätte goda bullar. Men nu fick jag slänga allihopa det va lite surt om man säger så hade ju hoppats på att få en massa goda bullar, men nä så kul skulle vi tydligen inte ha. Ja jag jag får ta tag i det någon dag när jag är ledig lite längre fram och hoppas att jag har lust att baka då, det kan ta ett tag att bygga upp den speciellt när det gäller bullbak, det tar ju ändå en stund ( runt 2-2½ tim totalt). Så va inte på topp humör, och sen gick min shopping väska som jag drar hem maten ifrån affären för att spara på ryggen sönder, typiskt sånt. Får se om jag köper en ny efter sommaren eller om jag använder cykeln då jag ska till affären.  Har säkert glömt nått nu för flängde runt som en liten iller  =). På kvällen blev det lugnare såg på Änglarnas stad va evigheter sen jag såg den sist helt okej, liten syftare.
 
Idag söndag har jag med varit i farten, tog lite sovmorgon för kommer att behöva gå upp vid 5.30 nästan var dag hela nästa vecka när jag ska börja jobba, (de ringde i fredags och ville jag skulle jobba hela helgen men tackade nej just för att jag bara hade den här helgen ledig att fixa en massa sen jobbar jag var dag i 14 dar, nästan… )  sen fixade jag runt lite i lägenheten, bakade muffins i stället för bullar får ju ha nått gott hemma i alla fall, man et ju aldrig vem som tittar in, kan ju va någon jätte söt charmig kille vem vet =)
När de va klara sprang jag ner i källaren för att hämta upp min cykelkorg, jag har inte använt min cykel på ett år minst nu så den hade fått åka ner där. Men när jag kom upp med den och skulle kolla hur cykeln såg ut så upptäcker jag att det inte va någon luft i nått av däcken och att det ena saknade ventil ( heter det så? Den lilla grejen man skruvar på för att inte luften ska komma ut) så måste skaffa en ny sån, pumpa och tvätta cykeln innan jag kan börja använda den, men sen så ska jag försöka börja cykla så smått, får se hur det går med ryggen men till och från affären i alla fall, när busskortet går ut  kanske jag försöker börja cykla till skolan med och till jobbet. Men det får ryggen avgöra, har grymt dålig kondis just nu, men det går ju göra nått åt och det är min plan med, vill ju leva sunt och hälsosamt, tänker ju leva ett långt och lyckligt liv. 
 
Hittade det här på nätet  (
http://www.angelfire.com/wa2/comemeetmyfamily/hhcare4A.html)
Tyckte det va lite kul, det är hur en igelkott åldras, de flesta vet ju att under ett människoår åldras en hund sju gånger, men hur en igelkott åldrades hade jag ingen aning om. Jag hoppas att Maja blir en riktigt gammal dam som jag får ha och skämma bort lääääänge =) hon är ju bara nio månader så vi har gott om tid.
Hon fick föresten bada idag med, det gick riktigt bra den här gången, hon gilla det inte, men va mycket lugnare den här gången än tidigare, hon har en klo som behöver klippas med men det fick jag inte göra, så får ta mamma till hjälp och fixa det när vi ses nästa helg. Maja va faktiskt tvungen att bada idag för hon va smutsig ( man blir det av att gå i barnmat, de ska kunna äta barn mat men min tjej ställer sig i den och äter det som hon vågat typ torrfodret…..) och i morgon ska vi till AM:s dotter Ls förskola och visa upp Maja så då måste hon ju va fin och visa upp sin bästa sida. Hade inte varit för det hade jag nog badat henne lite senare i veckan så hon varit riktigt fin tills hon träffar mamma och pappa för första gången, men behövs det får hon väl ett snabb bad för nu tvätta jag henne ordentligt. Va inte kul alls, så nu va jag dum, fast där är igelkottar roliga, de är inte sur på dej för att du badar dem mer än just då de är i vatten, när de väl är uppe så är de tillgivna och tycker om dig för att du plockat upp dem, så de är lite dum snälla =)  Maja gav mig ett gott skratt igår med, hörde konstiga ljud från badrummet så titta in och hittade min tjej i slagsmål med min stackars toa borste, jag förstår inte va hon har mot den det här va andra gången hon gör så, min toka hon är allt bra rar. 
 
2 month old human = 10 year old hedgehog
6 month old human = 20 year old hedgehog
14 month old human = 30 year old hedgehog
3 year old human = 40 year old hedgehog
3 1/2 year old human = 50 year old hedgehog
3 3/4 year old human = 60 year old hedgehog
4 year and 2 month old human = 70 year old hedgehog
5 year and 4 month old human = 80 year old hedgehog
6 year and 2 month old human = 90 year old hedgehog
7 year and 8 month old human = 100 year old hedgehog
   
 
Hmmm, det blev en lång blogg. Har du orkat läsa hit är jag imponerad, ska försöka va kortare vet har sagt det innan med men får göra ett tapprare försök
 
Ha det så bra alla !!!


Ser tydligen oskyldig ut.......

Igår var jag och MB och tog en fika på stan innan han skulle börja jobba. Han verkar vara en trevlig kille, så lär nog ses fler gånger om han vill. Jag gick hem från jobbet idag och precis när jag var utanför där han bor så ringde han mig, så va upp dit en sväng och kollade läget lite, han har en trevlig lägenhet, har bara bott där en månad så hade inte kommit i ordning riktigt men det kan man ju förstå eftersom han bara bott där så kort tid.
 
Idag på jobbet var jag på en föreläsning om demens vård och bemötande av demens sjuka. Det va JÄTTE intressant !! Jag har lärt mig massor idag ! Vid en demens eller tex en utvecklingsstörning är det pannloben som är skadad och/eller hjärnans yttre skikt. I pannloben sitter etik, moral mm man kan säga att det som gör oss till just oss sitter där ”själen” så om någon fått en skada och ”aldrig blir sig själv igen helt som man brukar säga” så sitter skadan där. Medan centrat med känslor (hunger, glädje, sorg, sex, törst mm) sitter mer i mitten av hjärnan och sällan påverkas vid skada/trauma. Det innebär att vid en demens sjukdom så förlorar ofta kunden ( det är den korrekta benämningen, vi kallar de inte för patienter) sin förmåga att kontrollera sitt eget betande i olika situationer det är väldigt olika vissa blir våldsamma, andra gråter, vissa blir över sexuella och tafsar och mycket mycket mer.
Men i stället så utvecklar de mer känslor och kan tex börja gråta vid frågan om hur de mår även om de mår bra och svarar att de mår bra, just för att de blir rörda över att någon frågade hur det är. De saknar blockeringar som en ”normal” hjärna har.
 
Nu känner jag att jag helt plötsligt har en helt annan kunskap att möte de gamla med, jag fick en massa tankar om hur jag kan göra med de boende (har ju varit på den avdelning jag ska va på i sommar ett år nu så vet ju lite om de boende, då är det lättare att tänka i flera led). Så det gav verkligen så otroligt mycket idag.
Min chef sa även det till mig att eftersom jag ser så oskyldig ut så kommer jag ha lättare att hantera de boende för de upplever då att de ”står över mig” och det gör att det känns mindre förnedrande för dem att behöva min hjälp i kanske lite intima lägen som toalett besök osv. Det är ju viktigt att de får ha kvar sin integritet, och det är lättare att bemöta en med demens om man gör sig lite mindre, jag sitter tex alltid på huk vid personen jag pratar med  om det är möjligt ( och säkert, vissa kan sparka och slå om de blir sura och då är det inte det säkraste stället precis….) på så vis kommer jag ner lite och ser upp på personen och kommer lite närmare det är också viktigt.
Har lärt mej så mycket bra idag ska inte tråka ut er med det mera men det har varit en bra dag i alla fall, har fått ännu mer jag har nytta av både nu och i framtiden när jag ska tampas med vilda elever i stället för glömska pensionärer, ska nog få dem dit jag vill ;o)  
 
Och K dina blommor de mår så bra så, jag tar hand om dem =)
 
Njut av värmen alla !!


Ja blir en snabbis idag =)

Idag har inte hänt så värst mycket va på en *gäsp* föreläsning med jobbet mellan 12-17 idag som tog upp allt från brandsäkerhet till faklig info. Men det va mycket som va en upprepning från förra året eller helt onödigt och som inte gav nått alls! Det ända som jag kommer ha nytta av det är brand infon och den information som gavs om demens sjukdommar och hur demensen påverkar personens betende samt hur vi som personal kan bemöta deras betende i olika lägen, det va jätte intresant och givande ( typ den ända delen som va det) va flera skaer där jag kan plocka med mig till skolans värld. Men kommer absolut ha nytta av det i sommar.  

ja va mer då.........va ute med Jo och åt en bit mat på stan efter att jag plågats färdigt =) fast jag han shoppa lite innan han kom köpte ett par gymnastik skor i tunnare modell för de jag hade va inte mycket kvar av så det va lika bra att passa på när det va rea 200 kr för ett par skor det kan jag absolut överleva, sen va jag tvungen att köpa en ny vattenflasa till majas transport bur, köpte en förstor igår, men måste köpa ståltråd eller nått att fästa den med för annars får jag inte fast den och en matskål att ha i den nya transportburen.

Ja nu ska jag bara slöa resten av kvällen är grymt seg och jag fattar inte varför, tur jag kan få vara det bara
Ha en skön kväll!!

Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det ko skit i hagen.....

Pust nu är det varmt !
Antar jag inte borde klaga, jag menar i vinter kommer det vara likadant bara det att då gnäller man för det är för kalt och man längtar till sommaren. Och jag föredra helt klart sommaren framför vintern.  Bara att kunna gå i tunna kläder eller söta klänningar är härligt, det är ju en klar skillnad på min sommar och vinter garderob av någon anledning så är sommar kläderna mycket mer utmanande och sexiga än vinterkläderna.
 
I helgen har jag tagit det väldigt lugnt mest njutit av det härliga vädret. I lördags tvättade jag ( sååå roligt, eller nått) sen blev det en lång promenad. I söndags tog jag en ordentlig sovmorgon sen promenerade jag ner på stan och strosade lite där hem och solade och smälte bort i hettan.
Idag har jag egentligen inte varit mer aktiv jag handlade och sen blev det stan igen, köpte en ny transport bur till Maja för jag kom på att hon ska få ha den första jag köpte stående som bur/sov hus  hemma hos mina föräldrar så slipper jag släpa på den buren varje gång jag åker hem för den är större och tyngre än den jag köpte idag men hon får jätte bra plats i den hon fick idag med. Alla som åkt tåg med en massa packning förstår nog varför jag gör så, det är bökigt och varför göra det mer besvärligt för sig än va nöden kräver? Plus att den här buren kan jag lätt ha i mitt knä om det blir jobbigt för henne, det kunde jag inte med den andra.
Så tänker tvinga mamma och pappa att ta hem den stora buren när vi ses i midsommar ( de vet inte om det än men de har inget val =) , lär inte va svårt att  övertala dem)
 
När jag kom hem från stan invigde Maja och jag den nya transport buren   genom att hon fick åka i den ut på gräsmattan utanför mig där gick hon och snuffsade lite i gräset men hon kom flera gånger fram till mig klättrade upp på mitt ben där jag satt på gräset och höll hela tiden koll på var jag var, men det va nog lite otäckt så efter 5 minuter fick hon nog och ville in och sova för då gömde hon sig under en handduk jag haft med ut. Men det va ju första gången hon någonsin va ute så det är klart det är läskigt då. Men det ska vi jobba på tänker ta ut henne fler gånger hmmm jag undrar va hon skulle tycka om att ha koppel på sig? Nä det är nog inte världens bästa ide…fast kanske ska pröva någon gång inte just nu kan ju alltid ta ut hennes hage annars så har jag koll på det lila livet, för de är snabba =)  Men hon verkade ändå tycka att det va rätt okej att va ute lite nyfiken på tillvaron va hon allt. Men Maja är jätte (!!!!!) nyfiken av sig, jag köpte en gosedjurs älg till henne idag som hon fick leka med en stund i den nya transport buren för att vänja sig vid den och oj va roligt hon hade! Först va den lite otäck men sen klättrade hon på den och putade runt den och höll på så jag tror den gick hem, kul hon gillade den. Nu letar jag bara efter nått rör hon kan ha och någon tjockare trädgren hon kan ha och klättra på sen tror jag min snuffsa kommer bli nöjd, fast det verkar hon vara redan.
 
Jag är så glad jag skaffade henne det va bland det bästa jag har gjort, de dar man är lite nere eller behöver muntras upp finns det någon som där som får en att le igen. Jag mår bara så mycket bättre av att ha henne i närheten, skönt att ha någon som väntar när man kommer hem och som i alla fall blir lite glad av att se mig =)
 
Ja så händelserika har mina dagar varit……
 
Ni som läser får gärna lämna någon kommentar =)
 
Ha en härlig sommar!!       


Oj nu har jag varit duktig eller nått.........

Jag gick upp vid 9.30 tiden och satte mig vid datorn och åt frukost där och läste tidningarna på nätet de blir några stycken om dagen att ha koll på, jag läser Aftonbladet, Expressen, GB ( gefle dagblad), arbetarbladet och HP (hallandsposten) varje dag eller så gått som i alla fall så det tar ju sin lilla stund men det gäller ju att ha koll på vad som händer =)

Sen gav  jag mig iväg till högskolan för att skriva ut min kursportfölj och lämna in den, så nu är det gjort och det är skönt att det är ur världen, men alltid lika nervöst att lämna in ett arbete, eller flera i det här fallet som man arbetat hårt med ( eller hårt ja det vet i gudarna men det är ju i alla fall rätt många timmar bakom alla texterna, det blev 33 sidor text), rätt bra gjort ändå.
 
Sen fick jag ett ryck och tog tag i städning av lägenheten plockade undan lite smått, det va inte så farligt. Storstädade i alla fall badrummet och putsade fönster, det ÄR svårare än det ser ut att putsa fönster varför får jag det aldrig som jag vill??? Nå väl det ser bra ut nu i alla fall.  Så nu är har dam fritt rena fönster och våt torkat på golvet ( gör jag iofs varje vecka….) Men känner mig riktigt duktig nu. Ska ge mig på resten av lägenheten och storstäda den nästa vecka tror jag känns som det kan vara läge för det, men den som lever får se.
 
K och hennes pappa tittade förbi mitt i städningen och hälsade på Maja, K  kunde inte låta bli att peta på henne ( det får hon så gärna jag petar med på stackarn när hon sover) men det gilla inte hennes pappa som tyckte hon skulle låta henne sova. K va här och lämnade av  5 blommor som jag lovat vara blom vakt åt . Hon har ett stort förtroende för mig K så vågar anförtro sina blommor åt mig, vi får väl se hur många jag lyckas ta dö på innan sommaren är över. K har med en  blogg och där har hon skrivit så sött om mig hon skrev så här :
      
”Em som har erbjudit sig att försöka få mina fem halvdöda blommor att överleva sommaren. Modigt av dig Em och otroligt snällt! Förstår inte var jag har lyckats hitta alla mina underbara vänner?” http://karolinaakerblom.blogg.se/

 
jag fattar inte hur det ska gå i sommar, jag menar nu ser inte jag i alla fall K innan skolan börjar i augusti vi kommer inte ses fören typ den 28/8 tidigast kan ni fatta hur långt det är dit! Nä tror jag gör allvar av min kidnappnings hot så det så.

 
Jag blev så glad, det är självklart jag ställer upp, när K sa hon skule ta med blommorna hem till Åland tyckte jag det va lite onödigt så det är klart de får bo hos mig.

Va gör man inte för sina vänner säg ?

Sen har jag insett idag att jag faktiskt trivs med att ha mycket växter kring mig så jag tror nästan jag måste skaffa fler växter här när Ks växter flyttar hem igen. Det känns som det vore en väldigt bra ide just nu, förutsatt att jag lyckas hålla liv i de jag har här nu….det är lite på prov får vi väl säga.

 
AM fick hem sin katt Mannerheim idag, ska bli spännande att få träffa det lilla livet, kattungar är ju bara så söta, det är katter överhuvudtaget, synd jag är lite allergisk bara men det kommer säkert gå bra ändå =)

Jag har lovat Ams dotter L att visa upp Maja på hennes förskola så det ska vi också försöka planera in men har flera hål i schemat så det lär inte vara några större problem ska bli kul.


Ja, jag önskar alla en trevlig sommar !

Stor kram


fundering : vad ska man ha män till egentligen ? Brustet hjärta

Vad kan jag säga på Sveriges nationaldag blev jag dumpad, där ! R  har ett förflutet med sig och de spöken och mardrömmar han har från det har satt sina spår i honom, vilket gör det svårt för honom att våga öppna sig och låta andra komma nära, så nu har han bestämt att vi ska va vänner men han va inte hundra procent säker sa han, men nu har jag funderat, och det känns som att det ända jag kan ge honom nu är vänskap även om det smärtar och känns som jag ska sprängas av ledsamhet och tomhet ibland. Jag hade verkligen önskat att saker och ting vore annorlunda men de är ju inte det, och jag kan inte påverka dem, jag kan bara se framåt och borsta av mig och ställa mig upp igen och försöka på nytt. Pappa sa så klokt att alla män är svin så det är sånt här man får räkna med men att han va stolt över att jag hållit på min integritet och tycker som vanligt att jag är en förnuftig person. Mamma stöttade med och kom med många kloka råd som vanligt, jag har världens bästa mamma, hon förstår mig verkligen och kommer med så bra råd och tankar. Jag älskar dig mamma!

 
Men när R sagt att han bara ville va vän med mig blev jag naturligtvis väldigt ledsen och upprörd, så jag pratade med en av mina vänner K som direkt sa till mig att hon hade mat som räckte till två och tyckte jag skulle komma över och inte sitta själv. Så jag åkte dit och det va jätte skönt att ha någon att prata med och som försökte hjälpa mig reda ut alla mina förvirrade tankar kring R och mig och som fick mig att skratta och inte bara va ledsen. Det behövs verkligen, jag har tur som har så underbara vänner, tänker hålla hårt i dem.

Så K bjöd på jätte god lax och sen fruktsallad och glass till efterrätt jätte gott =)

Hon gnällde lite över hur svårt hon tycker det är att lyckas med riset , så då fick jag en snille blixt och köpte en ris kokare till henne i födelsedags present, hon fyller inte fören om en månad men hon fick den idag för jag måste jobba när hon fyller år och har fest ( Blä).

 
Nu mår jag lite bättre i alla fall, idag gapar inte den oro och tomhet jag kände i bröstet lika stor, jag känner mig fortfarande nedstämd och sorgsen men det går ju över, jag vet ju det. Även om det är svårt just nu och jag inte ville det skulle va över, så känns det långt in i mig som det va det bästa på sätt och vis jag vet inte hur sunt förhållande vi skulle haft, jag hade fått bära honom och det är inte det som är meningen. Missförstå mig rätt nu jag älska R ingen tvekan om saken, har känt saker jag aldrig tidigare känt för en man men det va saker som gjorde att det inte gick vägen den här gången och jag hoppas vi kan få en fungerade vänskap en dag och att han hittar någon som han kan vara lycklig med en dag även om det inte är jag. Det är nog inte lönt att tänka så en gång.

 
Idag va det ventilering av PM så nu är allt klart och i morgon när det är utskrivet och inlämnat har jag SOMMARLOV !!!!!!! Eller ledig till den 19 i alla fall då börjar jag jobba……

 
Orkar inte skriva mer nu……ha en bra helg ! Och K, måste du åka hem? Jag funderar alverligt på att kidnappa dig när du lämnar blommorna sätter mig på dig o binder fast sig om jag måste! Jag kommer ju göra AM galen i sommar, fast hon kommer väl inte ha tid för mig , hon brukar ju ha ett fullt schema den damen =)

 
Ha det så bra

Kram en lite vissen

Emma      

allting kan gå i tu men ett hjärta kan gå i tusen bitar

Hmm nu ska vi se var några dagar sen jag skrev nu funderar på vad jag gjort egentligen…..

 
Jag har varit hos K på en film kväll Y kom med och så åt vi en god paj som K bakat, vi tittade på kopps, fast det va tredje gången jag såg den så efter ung halva tiden så ringde min tvilling syster M så satt och prata med henne lite och sen gosade jag lite med Ks kanin Molly  först va det ok att jag tog upp henne det gick lätt men när hon kom ner på golvet igen så va min hand lockande att sätta tänderna i, den kaninen äter på bra mycket fler saker än va som är bra för henne. Jag eller någon annan person som hon smakat på kan inte smaka så gott……
Men det var en trevlig kväll med gott sällskap.

 
Sen har jag pysslat med som så roliga saker som att jobba, det är jätte roligt att stå och vråla X antal gånger i de gamlas öron vad de ska få till middag eller nått annat de hakat up sig på och sen inte hör va man svarar eftersom de flesta vägrar använda hörapparat, varför måste de vada så fåfänga och envisa? Suck ja jag vet va jag har framför mig under sommaren i alla fall, hoppas verkligen att min rygg kommer att hålla…..

 
Annars har mitt liv varit ganska innehållslöst det ända som har hänt annars är att jag är förvirrad över vad jag vill med R, jag vet inte vad jag har honom alls just nu, och vi grälade igår, då sa han en sak som verkligen sårade mig just nu vet jag inte vilken fot jag ska stå på jag tycker jätte mycket om honom men det han sa och ville att jag skulle göra det kändes sårande och verkligen inte bra, men när han påstod att jag inte bryr mig och sa att han undra om jag nånsin bryr mig då blev det för mycket det sårade mig verkligen, jag har verkligen försökt visa att jag bryr mig om honom. Jag gör ju det, som det känns nu så är det upp till honom att ta kontakt om han vill prata med mig, just nu känns det som bolen ligger i hans hörn, vill han ha mig måste han nog börja visa det annars lär han förlora mig. Känner mig bara tom och ledsen just nu, vill inte att et ska vara så här men det ligger lite utanför min kontroll, som sagt inte jag som har bollen. Det är upp till R att förklara sig och be om ursäkt.

K tror det reder ut sig jag önskar jag kunde vara lika säker, jag vet bara att jag har haft ont i magen och huvudet sen det hände igår. Hur kommer det sig att män och det vi håller av har en sån förmåga att göra oss illa?

Som tur var har jag fått en ny vän (hoppas jag) Jo han drog med mig ut på en öl igår kväll vilket va skönt, han förstod att det va bättre än att sitta hemma och va ledsen, det va en trevlig kväll vi satt på helt enkelt och pratade och tog varsin öl. Behövde verkligen det och det va trevligt att lära känna nya människor i stan. Och att kunna prata på det sättet med en kille det va länge sen jag bara pratade med en kille och det va helt på det vänskapliga planet mellan oss utan några andra baktankar än just vänskap.
Jag har inte så många väner här i stan så det är alltid kul att utöka vänkretsen. mer än vänskap tror jag inte nån av oss är ute efter heller. Jag har ju R och han är viserligen singel men han vet om att jag har kille så tror inte han hoppas på mer han heller.

ha en skön kväll !

snabbgenomgång av några dagar i mitt liv

Nu är jag ensam igen R åkte hem till sthlm i går för att kunna vara med på sin akido träning i kväll, men han va här i sex dagar i alla fall så vi har ju kunnat ses under rätt många dagar ändå så det är helt okej. Vi har myst och haft det bra, sen fick han träffa två av mina vänner K och J, har inte hört än vad de tyckte om honom men det verkade i alla fall som han fick godkänt, vi får väl se hur domen faller sen. Maja som de kom för att titta på verkade de tycka om, men vem gör inte det hon är ju bara så grymt söt. Jag bjöd på citron och maräng paj som R inte gilla ( men det bryr jag mig inte om för jag gilla den) och en morotskaka ( J och K har kaniner båda två så tyckte det va passande plus att jag vet att K gillar morotskaka).

 
R och Maja har verkligen kommit bra överens när han varit här hon kröp nästan upp i hans knä när vi hade henne lös på golvet en dag hon har verkligen blivit mycket modigare och lugnare på sista tiden.  Det är så roligt at se hur hon blir mer och mer social av sig, i alla fall så mycket som en igelkott kan bli.

 
Det är skönt och tråkigt att vara själv igen. Det är härligt att ha R här men samtidigt så behöver man vara själv ibland och ha det som man brukar. När han är här är det roligt och man känner först när han åkt hur tomt men samtidigt hur skönt det är ( inget ont om R, jag älskar honom) men på mina 25 kvadratmeter lägenhet så går man varandra lite på tårna ibland, läget skulle varit helt annorlunda om vi  bott i samma stad, men nu gör vi ju inte det (och hade jag bott i Stockholm så skulle avstånden kunnat vara lika stora, R:s lillebror har lika långt till sin tjej som jag och R har och de bor båda i sthlm). På sätt och vis är det en fördel att vi umgås så intensivt när vi träffas eftersom vi får se flera sidor av varandra och har bott ihop lite innan/OM !! Det blir aktuellt att flytta ihop någon gång i framtiden. Men samtidigt hade vi bott närmare hade vi kunnat ses oftare…….inte lätt det där med förhållanden.

Men kan mina föräldrar klara av ett distansförhållande mellan Vaxholm och Laholm som resulterade i ett äktenskap som fortfarande håller efter så många år, så ska väl vi klara av ett betydligt kortare avstånd än så, har ju de bästa förebilderna i mamma och pappa.

 
De ringde från jobbet idag ska jobba i morgon och har äntligen fått ett schema som stämmer för sommaren, ska jobba 75 % som jag gjorde förra sommaren med, det är helt okej, det blir en bra slant, men jag tänker ändå leva snålt så jag kan spara och ha som en buffert under resten av året, det behövs när man är student. De hade planerat in mig den helg jag och R ska åka ner till mina föräldrar i Laholm så va tvungen att ringa och tacka nej till det, vilket va lite surt då de rörde sig om 21 timmars jobb men ställde mig själv frågan, vilket är viktigast, pengarna efter att jag jobbat hela sommaren, eller en paus och åka hem till Laholm med den jag tycker om och ha det bra med alla människor jag tycker om när jag inte varit hemma sen i julas. Då blev valet lätt jag vill kunna va hemma i minst 14 dagar och helst hinna packa med innan, så då får det gå ändå.    

 
Nu tänker jag bara ta det lugnt och göra va jag vill i alla fall , dvs. ta det väldigt lugnt =)  

Ha det så bra !