Kattskrälle!

Katta kräk ! Inte det att jag inte älskar min lilla bäbis för det gör jag med just nu är hon inte det bästa jag vet.......
Nu har hon på en vecka kissat ner min säng ! ( alltid i min säng av nån anledning)  *suckar* så kul är det faktiskt inte att byta lakan hela tiden.

Misstänkte urinvägsinfektion så ringde vetrinären idag, tänkte det kunde vara nått efter kasterringen eftersom hon är värre nu. Men de hade aldrig hört innan att en katt kunde reagera så här av en kastrering. Utan föreslog att hon inte får vara i rummet hon kissar i ( där hon inte ska kissa alltså sovrumet) samt att vi prövade med två lådor och att ha olika sand i dessa och avvakta för att se hur det går. Eftersom hon snart är ett år sa de att invanda betende är svåra att bryta så vet inte riktigt hur vi ska göra. Skulle vara intressant att få reda på vad som är orsaken till hennes betende. 
Har i alla fall dörren stängd till sovrumet jämt nu, Clawdia tycker inte alls om det men vad ska vi göra......
och nu är det ingen idé att köpa någon ny låda eftersom vi åker bort 3 veckor nästa vecka. Jag hade redan tänkt skaffa en låda med tak/hus för att hon inte ska ha ut katt kristaller som vi har i lådan nu över hela golvet. så då blir det ändå så att vi har två låder kan ju lika bra anväda båda.


Läste i tidningen i helgen och fick en ledsen överaskning. Min LLU:are ( Handledare på VFUn = Verksamhets Förlagd Utbildning) har fått sparken !! =(
Hon är en jätte duktig lärare och eleverna på skolan inte bara hennes klass utan alla tycker om henne. Men på grund av att hon är den som sist blev anstäld så måste hon gå först med tyvärr. Så nu vet jag inte vad som händer jag ska maila till rektorn på skolan och höra mej för då jag gärna är kvar på skolan eftersom det är min sista VFU så känns det bäst då vi kommer ha många uppgifter med oss ut så är det skönt att vara i en miljö där jag är bekant och inte behöver tänka så mycket på det, finns två lärare där jag gärna är hos om jag får de är äldre och mer erfarna en P som var min handledare. Synd bara att det kom nu inför sista terminen eftersom examens portföljen ska in så hade ju varit bra med en handledare som följt mej hela vägen så att säga men är jag på den skola jag varit hela tiden så känner de P och kan lätt prata med henne och så får jag det jag behövet. Om det nu går.....får se vad rektorn säger.

Hoppas alla får en trevlig midsommar !!
Det kommer vi att ha i alla fall, fester med goda vänner kan ju oftast inte gå fel =)

snart har halva sommaren gått.....

Fick idag telefon räkningen som jag  räknat med skulle vara låg eftersom vi minskat ner en massa på mobilsamtalen ( jonas och jag har båda skaffat halebop, så billigast för oss nu att ringa varandra från mobilen och inte den fasta). Men telia tyckte nått annat ! Hade telefon när jag låg inlagd på sjukhuset eftersom man inte får ha mobilen på och ville ju att folk/ och min familj/ vänner skulle kunna nå mej ändå. Jag fick en chock då jag öppnade räkningen 754 kr !! Rena rånet ju ! Och då ska ni veta att jag bara ringde 2 samtal under den tiden jag var inlagd (1/5-11/5) helt sjukt !! Vilken minut taxa och det står det inget om i deras avtal har kollat. Fy för telia ! Ska kolla efter andra alternativ men eftersom jag ringer mamma och pappa ofta ( det är ju inte lokalsamtal så måste samtal inom hela landet vara billigt)
Vi som redan har det lite tufft eftersom jag inte kan jobba orkar inte det än utan är sjukskriven till 18/8


För att prata om nått roligare =)
Jonas och jag har arbetarbladet i 2 månader nu gratis läste inte tidningen igår fören på kvällen och såg då att det var fotboll på kvällen, klockan var 17.30 när jag såg det och eftersom jonas sagt att han vill gå på en fotbollsmatch  så sa jag klart att den  var en. Så sagt och gjort vi bestämde oss för att gå på den och gav oss i väg nästan med en gång. Väl där var det massor med folk (var utsålt nästan) på grund av min rygg måste vi sitta ner jag orkar inte stå upp 90 min. När vi stod i kön kommer det fram en kille och undrar om vi ska köpa sittplatser till matchen, och jo det skulle vi ju göra så då sa han att han hade blijetter han fått av jobbet som han ville sälja då han skulle köpa en stå plats. Så jonas fråga vad ahn ville ha för dem, han undrade då va vi ville ge för dem jonas drog till med 150 kr för båda. och han gick med på det !! En biljett kostar normalt 180 på sittplats snacka om dålig affär för den där killeb men han hade ju inte behövt ta budet......... Kan ju tillägga att det var V.I.P biljetter som var kanon platser under tak ( hans jobb verkade ha säsong kort) För ewr som inte bor i gävle kan jag ju tala om att under matchen i går bara vräkte regnet ner och alla som inte sat på vår läktare var dy blöta! Så han lär ah ångrat sig.

Efter matchen gick vi till Lars han är jonas kompis de brukar spela tennis och biljard ihop mm
Han fyllde 25 år och bjöd på tårta så nu fick jag träffa de killar i gävle Jonas umgås med något jag tjatat länge om hehe
På midsommar ska va vara med hans vänner i Söderhamn fast de känner jag redan i alla fall de flesta de har varit här och hälsat på sen träffar jag dem när Jonas tävlar och jag är med.

Nu får jag snart åka hem till Laholm. Blandade kännslor ska bli kul att åka hem men trist att lämna Jonas i 3 veckor och lite dåligt samvete att jag inte kan/får arbeta jag vill ju!!!

Min stackars lilla älskling

Nu måste det bli skärpning på mitt blogg skrivande igen, nu  har det varit dåligt några dagar men nu har jag lovat två vänner att blogga så är bäst jag gör så.

 

Min stackars lilla bäbis har varit hos veterinärn igår. Vår katt Clawdia är verkligen vår lilla älskling. Eftersom jag varit så sjuk så har vi varit väldigt osäkra på om vi överhuvudtaget skulle/kunde ha henne kvar då det finns risk att jag blir sjuk av hennes avföring. Men efter långa funderingar bestämde vi oss för att behålla henne då vi båda två tycker så mycket om henne, gosigare katt får man leta länge efter. Eftersom vi bestämt oss för att behålla henne och jag och hon ska åka ner till Laholm i sommar (veckan efter midsommar åker vi) och hon där kommer att ha möjlighet att gå ut lite som hon vill utan att vi kan ha samma koll det är ju alltid någon dörr som står öppen på sommaren. Så tyckte vi det var bäst att se till att vi inte kommer hem med en dräktig dam så igår hade hon tid hos veterinärn för att bli kastrerad vi vill inte ge henne p-piller då det inte är hälsosamt i längden för katter och vi inte har några planer på avel då hon bara är en vanlig hus katt finns så många ändå. Sen fick hon även

 sin ett års vaccination  (hon fyller 1 år den 6/7-07) så blir stora damen. Sen blev hon tatuerad som id-märkning hon är redan chipmärkt vilket jag anser är det bästa men eftersom jag inte tror att många människor vet om att katter är chipmärkta och behåller dem i tron att de är hemlösa. Jag har även beställt en söt namnbricka åt henne som hon ska få ha på ett halsband då vi är i Laholm i fall hon sticker kan hon lätt bli återlämnad så en ren försiktighetsåtgärd. Får se bara om hon går med på det då hon inte är van med halsband, men för mattes skull skulle det va bra så jag är lugnare.

 

Clawdia är en bortskämd tjej med flera roliga leksaker (jag kan bara inte låta bli) men hon fattar inte hur kul de är. De flesta struntar hon i utom en som jag köpt på djurmagasinet en rund plats botten med en skåra där det är en boll man puttar runt i mitten på plast botten sitter en klösbräda av papper och sen är det en fjäder med en boll på högst upp. Leker hon med den? Nepp men den är otroligt populär att sitta på när vi är i köket. Annars är det bara hennes pip möss som gäller och några studsbollar kräsen tös vi har. Ska ge de leksaker hon inte har använt till Asta Jonas brors kisse. Hon gillar dem kanske mera.

 

Kan  inte fatta att det är midsommar nästa vecka, det känns som att sommaren knappt har börjat ju! Och om det är midsommar nästa vecka så innebär det ju att jag åker hem onsdagen där efter och sen se inte Jonas och jag på tre veckor fattar ni hur lång tid det är? Men blir nog värst för Jonas då han kommer vara själv kvar här i Gävle för att jobba medan jag är i Laholm och då har jag folk runt mej eller i närheten nästan hela tiden vilket ju gör att jag inte känner mej lika ensam fast kommer sakna honom massor ändå men han blir ju mycket mer ensam än jag men han kan å andra sidan lättare åka hem till Söderhamn om han vill och inte jobbar.

Ska i alla fall bli skönt att åka hem och få ligga på stranden, har man inte legat på Mellbystrand har man inte upplevt riktig sommar. Det jag tänker på då jag tänker på sommar är just sola och bada i havet hemma med mamma och Gunilla (pappa och Matilda vägrar följa med ut) jordgubbar (trots att jag inte tål dem) midsommar (älskar den då vi ofta har så mycket gemenskap med nära vänner den helgen) grillat hemma på altanen finns det nått godare?

Och allt det där får jag ju i sommar. Midsommar bli ju inte som den brukar men som jag sagt till min familj och ju som är sant att Jonas och jag måste ju börja skapa våra egna traditioner nu vad gäller såna saker som vem vi ska fira med och när och var vi ska vara hos vilken familj min eller han? Och nu hade vi att välja på midsommar med min familj och vänner till min familj som vi firat midsommar med längre än vad jag har levt och ser som min extra familj är väldigt nära dem, eller hos Jonas familj då hans farmor fyller 80 på midsommar och Jonas brukar fira med sina barndomsvänner det har de gjort i flera år redan. Så det kändes mest naturligt att vara i Söderhamn då det blir våran tradition tillsammans då och förhoppningsvis nått vi kan fortsätta med i framtiden med. Hoppas bara att jag inte är den ända tjejen där utan att fler har flickvänner men annars har Jonas bra kompisar känner dem ju lite redan så är det bara jag av kvinnligt kön ska det nog gå  utmärkt det med.

 

Hmmmm ska nog blogga oftare för att undvika dessa jätte långa bloggar??

Ska göra ett tappert försök !

Önskar er alla en skön helg, själv ska jag städa, baka kakor och gå igenom all gammal kurslitteratur inför uppsatsen i helgen mer har jag inte planerat än med det kommer nog mer på schemat ska ni se, läsa böcker kanske ?.vi får se?..        

Mitt nya liv........ eller nått

Nu är det sommar nu är det sol  nu är det ko skit i hagen =)

Äntligen är värmen här som jag längtat! Men den tog hårt på mej när den kom jag är en sån tråkig typ som inte tål värmen utan svimmar jätte lätt om jag inte är jätte noga med vätska och solhatt. I lördags var vi i Söderhamn för Jonas skulle tävla i Alvfta (?) utanför Söderhamn och det va ju då värmen kom som mest. Tyvärr hade jag dum som jag är glömt mina fina ny inköpta solhattar ( en vit och en svart från Åhléns kunde inte välja vilken jag gilla bäst) så jag var tvungen att låna Jonas röda keps hur snyggt är det liksom, inte alls eller den är fin på honom men jag är ju tjej?..


Annars var det trevligt brände mej ordentligt inte ofta det händer, satt med ryggen mot solen med för jag satt och pratade med två kvinnor som precis som jag var publik/hejarklack/fanclub eller som en av dem som varit med på tävlingar i över 20 år sa hon sköter markservisen. Det blir väl nått sånt jag lär göra med ha fixat fika med oss och dela ut bullar och mackor. Jonas har fått mej att vilja börja orientera med så nu har jag bestämt mej jag SKA göra det och ge det en ärlig chans bara han går igenom allt innan så?? vill ju inte komma vilse. Gud va han skulle mobba mej sen då.
Ett annat mål jag har satt nu efter att jag blev sjuk är att senast om 2 år ska jag springa tjejmilen. Så nästa år 2008 ska jag ge mej på vårruset. Det känns som ett bra mål att arbeta för men ska börja lugn med gåstavar har hittat ett par på tradera jag bjuder på går ut 18 i kväll hoppas jag får dem. Annars kommer jag köpa ändå men de verka bra till ett pris som min ekonomi tål. 

 

Känns jätte bra att börja med sånt jag har efter allt som hänt insett en hel massa saker om livet. AM en vän till mej sa en gång ganska i början av vår vänskap åt mej en sak när hon spådde mej, hon sa att jag borde lära mej att ta mej tid att lukta på rosorna. Då och fram till nu har jag tyckt att jag var duktig på det. Men nu inser jag att det har jag inte gjort, det är en sak som jag omvärderat nu och som känns viktig. Samma med mitt behov av kontroll och perfektion om det är nått område jag ändrat mej inom är det där och vet ni det är jag enormt glad för jag tycker synd om personer med ett stort kontroll behov eller behov va att vara perfektionister stackar människor inser inte vad de går miste om och hur de förstör för sig själva.


Kanske låter som många insikter efter en sjukdom. Men kuratorn på sjukhuset sa till mej att när man varit så nära att dö som jag var, det va ju jätte nära att jag inte skulle fixat det så är det väldigt vanligt att folk ser livet ur ett annat perspektiv och som jag säger jag är hög på livet och bara njuter av det som livet har att erbjuda. Det som är viktigt och betyder nått är ju Jonas, Familjen, vänner, hälsan, att må bra både in och ut vändigt.

Så låter konstig men på flera sätt är jag glad jag är sjuk för även om jag får äta mediciner resten av livet så har jag efter allt jag/vi gått igenom kommit närmare min familj (alla i familjen), Jonas och jag har kommit närmare varandra, jag har fått ett liv där jag är lyckligare och mycket gladare. Och framförallt mår bra vilket ju är det viktigaste av allt.

 

En nyhet som är toppen så här i sommartider är att Ben & Jerry har bestämt sig för att flytta in här i Sätra med =) Jippi !

För er okunniga så är Ben & Jerry väldens godaste glass. Den kostar lite mer men vill nog hävda att det är värt det ibland i alla fall, lite vardags lyx.

  

Fick massor av beröm i helgen föresten av Jonas släkt för min nya frisyr, de tycker jag ser mycket fräschare och yngre ut i den jag har nu. Kul det, alltid roligt att höra att man ser bra ut ju =)  

Fick äntligen se deras sommarstuga i helgen som de pratat så mycket om, så nu kan jag bli mer delaktig i det samtalet med lättare när man vet lite om stället.

 Ut och njut av solen nu med dej ! Det tänker jag i alla fall göra i någon timme innan det är tid för mat.