Brinner som eld

Jag har varit i farten idag med och det får jag som vanligt lida för =(

Tyvärr så blir foglossningen bara värre och värre för varje vecka som går. Vissa dagar känns det nästan som att det blir värre från ena dagen till den andra!

Just nu sitter jag i soffan och tycker helt ärligt rätt synd om mig själv för att det gör så vansinnigt ont, det riktigt bränner som eld i fogarna speciellt i de fram men även ryggen.

Antagligen så har jag överansträngt mig med eftersom jag bakade under flera timmar igår (blir ju att stå upp en hel del) och även idag då jag bakade en kaksort till eftersom syltkakorna blev så misslyckade. Sen var det vattengympa tog bussen dit och fick springa de sista 100 m till busshållplatsen då bussen var lite tidig aj aj aj säger jag bara. Sen är det en bit att gå från centrum till badhuset, gympa och efter det var jag tvungen att gå på stan för att hitta 2 bra sport bh vilket tog sin lilla tid då jag inte ville betala hur mycket som helst för dem.

Fick föresten riktigt ont i magen under vattengympan så pass att jag råkade skrämma upp en stackars gammal tant som trodde värkarna startat! Men det var "bara" några rejäla förvärkar som kom som tur var släppte de fort.

Men foglossning var/är inte alls vad jag trott, det är då ett som är säkert! Det är mycket värre! Trodde att sömn problemen skulle komma efter att bebis var född inte innan! Att man nästan tror att man ska gå sönder/ gråta när man böjer sig ner eller sätter sig på huk (kommer ju knappt upp då).

Men det är mycket med att vara gravid som inte är som jag trodde, eller rättare sagt jag reagerar annorlunda på det mot vad jag trodde jag skulle göra. Jag trodde jag skulle vara en av dem som ville vara gravid jämt men icke! Illamående, ont i rygg och höfter så att det är svårt att komma upp och ner bara på en vanlig stol. Sen ska vi ju inte tala om den berömda tröttheten! Bara lite av allt som är men tur att mållinjen synns nu och vi äntligen (!!!) får träffa vårt hjärta.

Den lilla bökar för övrigt riktigt runt i magen nu! Lite häftigt men läskigt att se en fot på magen helt plötsligt! Sparkarna/buffarna känns helt annorlunda nu men det ska vara normalt enligt BM att de gör det när man kommer in i v 35. Jonas tycker det är riktigt häftigt i alla fall att kunna känna av sitt barn så mycket han har handen på magen mest hela tiden när han är hemma <3. 

Sommaren 2010

I helgen gick Jonas och jag igenom planeringen för sommaren i alla fall lite grovt så att vi ser lite när det passar bäst för han att ta ut sin semester.

Det kommer bli en hel del åkande mellan våra föräldrar men det är det helt klart värt =)
Nu vet vi ju klart inte hur den lilla kommer tycka om att åka bil men med pauser med 1-2 tim mellan så tror jag det kommer gå bra.

Kommer bli några fester hemma (Laholm) som vi ju ska försöka gå på i början av sommaren. Sen kommer jag och liten vara nere ca 2 veckor i slutet av juli/augusti, Jonas är nere en vecka sen åker han upp för att gå på en konsert/festival sen kommer han ner igen.

Söderhamn har vi med planerat in att besöka under en vecka så att vi får träffa den sidan av familjen med lite =)

Sen hoppas jag att vi kan hälsa på lite vänner på Åland och i Skåne vid nått tillfälle med. Sen får vi se vad mer vi känner för/orkar göra. Men det känns som att sommaren nog kommer rulla på fort, utöver allt det vi flänger så tror jag nog att vi kommer ha en del besök här med.....

Så det känns som att sommaren kommer bli mycket lyckad och härlig (inte minst för att vi kommer ha en liten gullunge här då!).

Stor bak idag!

känner mig lite stolt över mig själv idag! Jag har bakat kanelbullar, havrekakor och sylt kakor (blev inte som jag hoppats tyvärr).  

Jag behövde rensa huvudet efter alla turer med hus letande och likande det tar på krafterna att kastas mellan hopp och besvikelse hela tiden. Bakning är helt enkelt perfekt då! Sen misstänker jag att det kan vara bra att ha en del fikabröd hemma snart =)

 Hus jakten är ju inte helt enkel, först var det frågan om handpenningen det har vi löst nu så nu ska va bara göra en realistisk kalkyl med banken för att se vad vi kan ha råd med. Så får vi se sen, tror jag kommer må mycket bättre efter mötet med banken ska boka efter helgen när vi sett alla husen och vet om det var nått av dem som var "vårt". Annars tar vi banken först och så får vi se efter det var vi landar men nu är ju läget helt annorlunda mot när vi var där sist så borde gå bra.

Men det var i alla fall skönt att fokusera på nått annat och bli lite klarare i skallen. Jag blir så stressad av minsta lilla just nu tål inget alls nerverna verkar sitta på utsidan, men jag antar de är gravid hormoner som spökar för mig. De senaste 3 veckorna har jag nog gråtit mer än under hela graviditeten för det mesta för inget (i alla fall inget jag skulle gråtit för i normala fall....).

En kollega till mig sa att man kan bli deppig runt den 7 månaden men jag håller inte helt med henne om det, jag tyckte nog att deppigheten kom mer under 8-9 månaden. Men känns lite fel att kalla det deppighet med, jag har varit mer lätt rörd ja men i mitt fall tror jag det hänger mer samma med stress och till viss del även lite oro över hur livet kommer bli efter att bebis är här än nått annat.






Förvärkar??

Oj! I natt kan jag säga att jag då inte sov speciellt mycket vakande flera gånger både av oroliga katter men också av att jag hade ordentliga sammandragningar/ förvärkar. De gjorde ordentligt ont och kom rätt regelbundet under en tid så pass att jag nästan väckte Jonas men de avtog efter 30 min ungefär så han fick sova vidare.

Idag har jag världens (!!!) magkatarr, det bränner som eld så det är mindre kul. Men det är ju nu som magen står som högst med så den borde sjukna under nästa vecka eller veckan där på.

Vi får väl se vad det blir av det här, mamma hade drömt att den lilla kom ut innan avssatt tid så vem vet?
Vet inte vilket jag hoppas om jag ska vara helt ärlig........
Som min BM sa livmodern är ju den bästa barnkammaren som finns och ju mer tid bebis är där desto bättre för den.  MEN jag har riktigt ont nu i fogarna fram speciellt även om ryggen bråkar bra med och under brösten vid revbenen på ena sidan speciellt (fråga min inte varför där gör ont men det gör det).
Sen denna mage som visserligen är rätt trevlig att ha men nu längtar jag efter att bli mig själv igen och att få mamma inte bilvande mamma!

Men det är ju sånt man inte styra över direkt så bara att vänta och se men längtar till det är maj för då kommer det ju vara så nära att man nästan kan ta på det för varje dag........

I helgen har vi kollat lite mera på hus vilket resulterade i att vi ska kolla på ett senare idag!

Det ligger i ett helt nytt område (för oss) med nära till vattnet/bad plats (ca 1 km), skola och förskola (dagis), affär ligger ca 5 km bort (men har 3 idag så inte så stor skillnad). Det är väl buss som är si så där med men den går en gång i timmen så det är ju okej i alla fall. 

Känns värt att kolla upp det sen får vi se vart det bär, nästa helg var det fler hus vi gillade som har visning så om vi har tur, så passar i alla fall 3 av 4 både med tid och avstånd så vi hinner mellan. Annars har vi 2 favoriter som vi prioriterar men det skadar inte att ha sett så många som möjligt. Enda nackdelen med att ha sett på ett hus man inte gilla är att mäklarna ALLTID ringer upp efter en visning så då ska man ofta förklara varför det aktuella huset inte passade oss.

Men hus jakten är en följetong som lär fortsätta!


Det börjar närma sig nu!!

Till mitt BF datum är det bara 42 dagar kvar och eftersom de snittar ca 14 dagar innan det så har vi ju mindre än en månad kvar nu innan vår älskling kommer =)

Så idag var jag och Jonas på Babyland och IKEA för att inhandla det sista som vi kommit på att vi behöver. Jonas var rätt snopen över att jag kom ut med det jag sagt och inte så farligt mycket mera. Annars vet ni hur det är i alla fall på IKEA man kommer alltid på sånt man behöver men inte tänkt på innan man kommer dit. Eller sån är jag i alla fall.

På Babyland inhandlades ett par hörlurar, då vi ska på bröllop så kan det vara bra så inte liten blir skrämd av orgeln eller på festen sen och en kudde till vagenen/bil barnstol.

På IKEA blev det lite smått och gott bla en badbalja (vi hade en sitis man kan ha i badkaret och/eller badbalja, för att spara på våra ryggar och knän så kändes en badbalja som en god ide efter lite eftertanke, lite bit leksaker och mjuka byggklossar (vet det kommer ta ett tag innan h*n använder dem men skadar ju inte att ha lite hemma). Sen blev det en lampa (orsaken till besöket).

Så nu känns det verkligen som att liten kan komma när den vill, längtar sååå efter att få pussa på dej min skatt =)

våra fyrfotingar

Vi har under en längre tid kämpat med L för att få honom att äta mjukmat.
Han går och tok jamar för att han vill ha mjukmat men sen äter han inte det han fått i skålen utan vi har fått slänga massor!! Det är inte precis så att han svälter då vi har 3 skålar med hårdmat (2 olika sorter dessutom).

Men inget av våra försök har passat den lilla herren han bara slickar av gelén/såsen och går, C har ätit lite men hon är inte lika glad i mjukmat som L.

Vi har testat det mesta i affären och ena dagen har han ätit en sort med god aptit för att rata den nästa dag. Eftersom vi köper kattmat en gång i veckan (när vi veckohandlar) så har det blivit en hel del i sopporna tyvärr....
Känns ju dessutom inte försvarbart ekonomiskt att bara kasta bort en massa mat så där när han inte har ätit upp den.

Jag prenumerera på en tidning som heter Kattliv nu senast så fick jag med ett prov på en mjukmat som hette Gourmet Perle. Det brukar oftast vara hårdmat som man får med som prov de har jag inte gett våra då de gillar de sorter de får + att de är bra sorter. Men nu chansade jag och tror det eller ej men L åt upp allt på bara några minuter! 

Så det var bara att bege sig till närmaste affär och inhandla det. Visserligen är den här maten dyrare och innehåller mindre än andra portionspåsar med mat. Men jag lägger ju hellre pengarna på mat som katten äter än mat som hamnar i soppåsen!

Har haft maten hemma i 5 dagar nu och varje gång han får mat så möts jag av en tom skål har aldrig hämt innan!! Han får mat på lite nya tider med nu vet inte om det kan ha effekt på ätandet men är glad att han äter och inte bara går och gnäller men när han väl får mat bara luktar och går.

Men vi får se hur länge han vill ha den här maten annars får jag byta efter ett tag.

                                    


Rastlös!!!!

På riktigt jag klätar på väggarna här hemma nu!! Och då är det enda 4-5 veckor kvar till bebis kommer!
Nu har jag städat här hemma och fixar visserligen inte den stor städning som jag hade velat, men jag vågar och kan inte för den delen hoppa upp och ner på stolar så som behövs när man stor städar. Men men det finns tid senare med plus att jag har gott om hjälp runt mig =)

Måndag och tisdag har gått fort eftersom jag har haft saker att göra båda de dagarna. Men idag när jag vaknade var det så mycket som inte stämde. Hade så fruktansvärt ont i fogarana fram och höften bak att jag inte trodde jag skulle lyckas att komma upp ur sängen! Det gick men det var inte alls lätt! Efter ett bad känndes det lite bättre, men det var ett litet konst stycke att komma ner och upp i badkaret så var sista gången jag badade innan liten kommer i alla fall när jag är ensam hemma.....

Hade tänkt gå ut för att mjuka upp kroppen lite men vem 17 hade beställt snö?!!! Så blev en inne dag idag, med massor av gos med katterna. Har sytt en del på bebis täcket som jag despertat försöker sy så mycket jag kan på men det är mycket kvar, dumt att ta det som det var mest jobb på men för eller senare blir det ju klart även om det kanske blir först till nästa barn......

Innan jag gick hem med HP så pratade mamma och jag om hur det skulle bli, sa då att jag nog skulle känna mig rastlös och mamma kunde bara hålla med mig. Så väl man känner sig själv ibland även om jag försöker göra bra saker av tiden så blir det endå flera timmar per dag att försöka underhålla sig själv.



Undrar om katterna förstår vad som snart kommer ske här hemma?



Jag misstänker att katterna känner på sig att det är stora förändringar på gång här hemma i och med den lillas ankomst.

För just nu har jag två katter som inte låter mig gå långt utan att de är med mig vart jag än är i lägenheten (så brukar de inte göra). Sitter jag ner så är det någon av dem som kommer och lägger sig kloss intill för att få lite kel och mys.

Jag försöker att ta så mycket tid jag kan på dem nu innan så att de känner att vi inte glömmer bort dem mitt i allt.
Det gäller bara att komma ihåg det sen med så inte bara bebis får all vår tid.

Det ska bli intressant att se hur katterna kommer reagera på den lilla i alla fall sen. Ska försöka vänja dem med en gång så att de får hälsa på den lilla på deras villkor När vår skrutt sen bli äldre kommer det bli kul att se vad kissarna tycker om en liten som kommer och kanske vill klappa, bära osv om de kommer tolerera det eller fly.

Jag mer eller mindre misshandlade min farmor och farfars hund som liten innan jag ens kunde gå drog stackaren i öron och snopp han sa bara till när jag blev för hårdhänt. Nu hade han i och för sig gått igenom småbarns åren med flera barn innan mig och syrran.

På tal om nått annat var pappa här idag så nu har bilen sommardäck, skönt att det är klart nu i alla fall! Så vi fick några trevliga timmar ihop innan han gav sig av mot Ålands färjan han skulle åka med några vänner sen hade han lite jobb här uppe och en mässa att gå på så han kommer tillbaka hit antingen fredag eller lördag. Så får väl se om han får träffa Jonas eller inte..... Annars kommer de nog inte ses fören pappa kan titulera sig morfar =)
Mamma kommer ju bo här vid 2 tillfällen så henne hinner han se i alla fall den ena gången innan lillan är här och andra gången så blir nog mormor den ur familjen som först får träffa sitt barnbarn. Eller ja det beror ju lite på när vi känner oss redo att åka från bb med och hur snabbt ner familjen Sundberg kan komma. Beror ju klart på vad vi orkar med också =)












te och muffins

Fixade till en riktigt god kvällsmat i kväll, hade ju bakat innan så var ju tvungen att smaka dem =)

Just nu är jag konstant hungrig men magsäcken är ju inte lika stor dock eftersom en liten person tycker om att trycka på den så den blir mindre och mamma blir illamående efter att hon ätit (snällt barn vi får....hehe).

Men i kväll lyckades jag till min egen stora förvåning trycka i mig 2 ost och skin smörgåsar, en liten yoggi och en muffins (de var lite större i storlek men inte lika som de amerikanska) jag hade tagit fram 2 men gör ju inte nått då räcker de ju bara längre......

Tog och testade hallonblads teet som vi var och köpte i helgen och jag måste säga att jag blev glatt överaskad över hur gott det var. Smakar ungefär som hallonkräm eller något åt det hållet i alla fall. Men det känns helt ok att dricka det teet 2-3 gånger per dag nu fram till att den lilla vill komma ut till oss.

Har haft en hel del förvärkar och idag har H*n sparkat lite mer än vanligt så vem vet, jag har en liten känsla av att det kanske kommer bli dags innan vi tänkt oss. Så väskan kommer packas i helgen med det som kan packas i alla fall bara för att vara på den säkra sidan så att säga. Jag hoppas att jag har fel för det finns ju ingen bättre barnkammare än livmodern som min BM så klokt sa. Även om vi snart inleder operation vräkning av bebisen.  

 

Men summan av kardemumman är i alla fall en mysig kväll.


Går nog av på mitten snart!!

Kroppen gör sig redo för att liten ska komma det är ingen tvekan om den saken!
Fogarna värker som aldrig förr, kan knappt ta mig i och ur bilar och har jag suttit ner en stund så är det ett elände att komma igång igen. Revbenen värker nått grymt men tror det kommer från brösten som är super ömma nu aj aj aj =(  Ryggen vet ni ju hur det är med dvs den har sagt upp sig och tyvärr ingen vattengympa denna vecka då ledarna/sjukgymnasterna är på kurs. Hade ju klart kunnat gå och simma den tiden i morgon men fick tid för däck byte då (är ju nästan inga tider kvar så fick ta den som jag kunde få). Kanske tvingar med mig Jonas i helgen och simmar/badar lite i alla fall.

I dag var jag på sjukhuset för kontroll och pendeltåget var sent pga av att ett annat tåg fått nått fel. Så alla var ju stressade och jag går snigel fart just nu kan verkligen inte gå fortare. Bakom mig går en stressad gubbe +70 år si så där..... och gnäller för att unga friska männsikor inte kan rappa på! Morrar då lite (ok rätt surt) åt gubben att ursäkta mig men jag råkar vara gravid och ska ha barn om 4-5 veckor! Men att farbror som är så snabb gärna får gå om i fall han vill..... Han mumlade då nått om att det kunde han ju inte se bakifrån  ehmmm nej det kanske du inte kan men jag hade ju lika gärna kunnat ha haft någon skada eller likande.

Det syns ju tydligt på mig nu att jag är gravid även om de kanske inte kan se hur långt gången jag är. Men när folk är stressade verkar allt vätt försvinna, fick verkligen passa så ingen spraning in i magen var nära flera gånger.

I dag har jag förutom sjukhuset hunnit med att vara ute och njuta av solen satt säkert en hel timmme och bara njöt av solen, tvättat lite och bakat marshmallow muffins (har dock inte provsmakat dem än).

I morgon kommer pappa hit så det ska bli trevligt =) Så får han med se hur mycket större magen är sen vi såg sist (mars). Han ska hjälpa mig med bilen så den kommer till verkstan eftersom jag inte känner mig upplagd för att köra själv. Sen hinner vi ju umgås lite bara vi två med var länge sen sist.



hektisk helg!

I helgen har vi gjort en hel massa saker som behövdes göras.

Så nu sitter jag i soffan och har satt på datorn för första gången på hela helgen, måste säga att det är otroligt skönt att vara utan dator.......

Men nu är jag HELT slut!!! Igår (lördag) var vi i Söderhamn över dagen, då blir det alltid lååååånga dagar eftersom vi vill vara där så länge som möjligt blir ju dagen med väldigt sen för det mesta.

Men det var ett trevligt besök (som alltid), vi började med att åka ut till Jonas mormor och morfar i Vågbro för att fika lite och umgås. Jonas mamma kom dit med så åkte vi tillsammans hela bunten för att hämta den vagga som Jonas morfar I en gång i tiden gjorde åt Jonas (och hans syskon klart men Jonas är ju äldst) så att vårt lilla hjärta ska få sova i samma vagga som pappa gjorde som nyfödd. Det känns jätte härligt att ha något som säkert kommer gå i arv vidare sen och som dessutom är så vackert. Bara att hoppas att liten nu vill ligga i den...... Annars har vi ju spjälsängen men vill nog ha den lilla i vårt rum så länge som det fungerar för oss alla.

Sen var vi ner på stan i Söderhamn för att leta efter hallonbladste, något som jag letat som en galning efter!!!
Men inte hade jag någon tur i Söderhamn var i 2 butiker och en kunde för visso beställa men det skulle ta någon vecka att få hem det. Här i Södertälje har jag kollat med hört mig för i 2 butiker men ingen av dem hade något eller kunde/ville beställa hem. Så i ett sista försök att hitta det tet så åkte vi till Farsta där det finns en te butik.
Där hade vi inte någon tur heller men det fanns en life butik (och det var life butiken i S-hamn som sagt att de kunde beställa hem) så vi gav det en sista chans och tror det eller ej men de hade faktiskt hallonbladste =)
Sen hade mamma med hittat ett med 50% hallonblad i så nu har jag 2 olika att välja på blir perfekt det.

Sen gick jag igenom lite av Jonas och hans syskons gamla bebis kläder och plockade med mig en hel del hem var roligt för det var en massa som verkligen inte går att få tag på i affärer längre + en massa som var riktigt 80 tal kul just för att det inte är något alla bebisar kommer ha. Vi gjorde ett stopp hos familjen S med och där hade mamman i familjen tagit fram lite mer kläder vi kunde låna så det var uppskattat så där kunde jag välja ut det jag tror kommer passa med. Så kläder är då inget problem de första 4-6 månaderna eftersom vi hade köpt eget + det som vi fick med oss hem.

I dag (sön) har vi varit i Farsta och shoppat har ju lite föräldrar som fyller år snart + att jag ville ha mitt te då.
Sen har det bara varit så roligt som att handla eftersom jag inte kan köra bil längre, höfterna gör för ont kan inte flytta fötterna som jag bör mellan pedalerna, går om det är en kort sträcka inom stan men varför chansa? Jag ska lämna in bilen för däck byte på tis (om inte pappa hjälper mig får se om han hinner komma upp i tid) annars blir det det enda jag kommer köra innan liten kommer. Sen har vi städat hemma och jag fick äntligen (!!!!) bort fronten på badkaret både jag och Jonas har kämpat som två tokar med att få bort den så det var skönt att få städa under där även om det inte är så kul......Nu vet vi ju dessutom hur vi ska göra nästa gång så det inte dröjer lika länge.

Ska jag inte lära mig då?!

Idag var jag ner på stan hade ett möte med banken, tyvärr så ser det ut som att hus köpt ligger si så där en 2 år fram i tiden men det är ju överkomligt i alla fall....Sen ska vi ju hitta rätt hus efter det med så kan ju ta ett tag det med. Men vi får väl se vad framtiden har att utvisa det ger sig men just nu så bor vi kvar.

Känns rätt så bra trots allt vist hus hade varit underbart, men nu blev det bröllop och bröllopsresa i stället och att flytta med allt vad det innebär med en liten nyfödd nä nu kan jag fokusera på det som är viktigt i stället för att stressa med bank möten och liknande.

Eftersom det var så dåligt väder här i morse så bestämde jag mig för att ta en fika på stan med något varmt att dricka. Då är det nästan oundvikligt att i alla fall inte gå in i någon affär så gick och strosade lite på stan.

HM hade rea så hittade ett par mamma byxor för rena vrak priset annars går de ju oftast på 500 men jag gav 100 hade lite rabatter som jag utnyttjade med annars hade de gått på 200 så det känndes perfekt. Är ju visserligen bara 5-6 veckor kvar nu men har bara 3 par byxor så ett par till känndes inte fel + att de ju förhoppningsvis kommer till nytta senare igen. Men det jag egentligen letade efter var en lite tjockare tröja har dåligt med snygga tjock tröjor Men med våren på ingång var det svårt att hitta något allt var tunt Hittade en tröja inne på Indiska dock men det är en tunika men kunde inte låta bli den =) Lavendel färgad med gott om plats för magen och sen kommer det nog vecka sig fint där när jag är någon storlek mindre om midjan.

Men efter dagens äventyr på staden har resulterat i ett par MYCKET ömma höfter!!
Jag har ju känt av foglossningen nu i flera veckor men den här veckan har det blivit bra mycket värre tyvärr. Men å andra sidan så har jag ju varit igång och gått mycket den här veckan med, fast tror inte det är orsaken dock.

Just nu har jag parkerat mig själv i soffan medans jag väntar på att Jonas ska komma hem sen blir det fredas mys och i helgen ska vi åka och hämta hem vaggan som liten ska sova i första tiden =)

Den vaggan har Jonas morfar I gjort och alla syskonen Sundberg har sovit i den som små barn. Så det känns roligt att vårt barn för den traditionen vidare (får vi bara hoppas att inga syskon får barn samtidigt sen.....).

Ska även kolla med det finns något hallonblads the i Söderhamn för i Södertälje finns det då inte nått. Enligt en tjej i hälsokosten är det svårt att få tag på just nu. Man ska inte dricka det före vecka 35 (går in i v 34 på söndag) så har ju lite tid på mig. Det ska vara bra för att minska avslaget efter förlossningen så värt att pröva i alla fall. Annars får jag åka in till Stockholm och leta där om höfterna tillåter vill säga.....

Så det kommer nog bli en trevlig helg tror jag =)

2 kilon!

Det är vad våran lilla skatt väger nu!

Enligt BM om h*n skulle födas nu skulle h*n vara lika lång som när förlossningen skulle ha ägt rum men vara betydligt smalare i våra ögon men stor och fin i läkarnas.

Sen berömde hon min fina mage och sa att den var aldeles perfekt för att vara så sen i graviditeten. Jag hade gått upp ett kg så väger 61 kg nu vilket är bra då har jag gått upp det kilot på ca 1½ vecka det är lagom så nu ligger jag på +9 kg vilket ju inte alls känns så farligt jag borde i alla fall öka 1-2 kg till minst men tror inte det blir så farligt mycket mera. Även om det skulle landa på +15 vilket jag inte tror så skulle det vara ok snittet brukar ju ligga på + 12 så det känns ju realistiskt att tro att det blir där runt sen. 

 Vad innehåller vikten?
» Själva barnet väger vid födseln cirka 3 500 gram
» Livmoderns tillväxt är cirka 900 gram
» Moderkakan väger cirka 650 gram
» Fostervattnet väger cirka 800 gram
» Den ökade blodmängden utgör cirka 1 250 gram
» Vätskeansamlingar utgör cirka 2 000 gram
» Fettdepåer under huden utgör cirka 1 700 gram
Totalt ger detta en viktökning på 11 200 gram, vilket är en helt normal viktökning.
(källa:
http://www.niomanader.se/content.asp?ID=51)

Var ju även och kollade på oprationssalen vilket känndes bra att ha sett även om jag redan innan hade en bra bild av hur det skulle vara. Så var det skönt att få den bekräftad och veta mer i detalj vad som kommer att hända. Vi kommer till BB antingen på morgonen eller kvällen innan (beror på vilket klockslag snittet blir vet dag men inte tid än kan bli mellan 7.30-14 ev lite senare om vi har otur o får den tiden). Blir det den sena tiden kommer jag i alla fall få närings dropp (måste fasta från 24.00 kvällen innan) sen kateter fixas på avdelningen för vidare färd ner mot op och möte med vår lilla =) där kommer jag få bedövningen och sen är det bara att vänta på att de ska börja med allt så liten kommer ut. När den lilla väl är ute kommer så kommer en sköterska och Jonas gå och tvätta av h*n inne på op rummet så snart det är gjort så kommer jag att få bebis på bröstet <3 eller om Jonas håller i den det får vi se då sen när jag är ihop sydd igen (skulle ta ca 15 min) så får vi komma ut till ett uppvakningsrum där de kommer ha samma övervakning på op. Det som är skönt är att vi får vara tillsammans HELA tiden förutom då bebis tvättas och kollas och så är det ju för de som föder vaginalt med. Så är det nämligen inte på alla sjukhus och huddinge ändrade rutinerna nyligen.

Man kan dock må rätt illa av bedövningen, jag spyde ju som en räv då jag blev sövd så hoppas jag slipper det nu eftersom det är en annan form av bedövning. Sen sa de idag att minsta lilla smärta eller illamående jag känner ska jag säga till för det finns ju tack och lov mediciner att få mot det.

Så nu känner jag mig redo att möta den lilla men får ju vackert vänta ett tag till de här veckorna är onekligen de längsta!! kanske för att vi vet exakt datum för andra så har de ju bara ett ungefärrligt datum, inte vet jag. Har full nedräkning här i alla fall =)


Har gjort ett stort misstag!!

Urs och fy säger jag bara!!!

Jag satt och sökte lite efter bilder på foster i vecka 33 det skulle jag INTE ha gjort!!!

Lennart Nilsson har ju i sin bok Ett barn blir till tagit många vackra och farchinerande bilder av foster i olika stadier.

Så jag sökte på hans namn och bilder, läste inte dirket vilken sida en bild jag ville se på låg och kommer då in på en sida som hette ja till livet. Sidan visar sig vara för abortmotståndare och då ser jag det!!! Ryser det var en bild på ett foster som blivit aborterat!! Det såg verkligen hemskt ut och alldelses trasigt, hur ska jag lyckas få den bilden ur huvudet?!

Bara glad att våra lilla krabat är betydligt större borde ju väga runt 2 kg men eftersom den är lite under kurvan så kanske 1,5 kg eller nått sånt gissar jag (ska fråga BM sen). Hade nog brytit ihop om jag sett bilden när jag var tidigare in i graviditeten tror jag. Det barn jag bär skulle ju överleva med största trolighet om det kom idag......

Men nu ska jag göra mig i ordning för att åka till sjukhuset ska se på oprations avdelningen och barnmorskan. Känns lite pirrigt men samtidigt skönt att veta vart vi ska och lite vad som väntar har ju läst en hel del och pratat med mamma och en vän som snittats så jag känner mig trygg med det. Men det blir alltid annorlunda när man har sett det i verkligheten.

Synd att Jonas inte kunde komma från jobbet med, eller vist hade han kunnat ta semester men vi ansåg nog båda att det är bättre att han tar ut sin semester i sommar när liten väl är här sen. Sen behöver jag bara vara utan honom i veckorna i 3 veckor till om allt går som det ska annars är det en vecka mer eller mindre. Så kommer han kunna ha så pass nära till jobbet (runt 45 min) att han kan sova hemma. Längtar dit kommer bli såååå skönt!!!


Så fel de kan ha!

Sitter och slö surfar på bebisens utveckling i magen. Tycker det är intressant att följa det som sker där inne även om man får ta det lite med ro det är ju lite gissningar med det som stämmer för den ena kanske inte stämmer fören om en vecka eller två på någon annan.

På en sida stod det om mammans sov vanor nu är ju jag i vecka 33 men kunde inte låta bli att kolla för några veckor fram med. Det börjar ju närma sig tiden för den lilla att fixera sig nu så vill ha lite koll på när ungefär det kan bli så. Läste då lite om mammans sovvanor där det står att nu kan mamman få svårt att sova på nätterna och vakna flera gånger per natt, att man ofta vill sova på vänster sida (pga av att cirkulationen i kroppen blev bättre + mindre tryck på blåsan) de här båda sakerna har jag gjort i FLERA veckor redan så fort magen blev så stor att jag inte kunde sova på mage gissar från v18-20 nått. Sen ska vi ju inte tala om hur varm man blir (eller jag i alla fall) vaknar flera gånger per natt och måste slänga av mig täcket har dessutom bytt till det tunnaste vi har. På dagarna är det i stortsett alltid öppet både på balkongen och i vardagsrummet

Känns märkligt när jag tänker efter och inser att jag är inne i nionde månaden nu! Kan inte riktigt greppa att det är så otroligt kort tid kvar nu bara 5-6 veckor! Det känns nästan lite små stressande att det närmar sig så fort nu känns som så mycket inte är klart samtidigt så kan jag inte komma på mer än att vaggan ska hämtas (denna eller nästa helg förhoppningsvis), blöjor och likande ska inhandlas samt övrigt från apoteket. Sen ska ju alla gamla barnkläder efter Jonas och mig gås igenom men det väntar jag med tills liten är här. Men jag gissar det är normalt att känna en viss oro inför allt som komma skall, vi är ju överlyckliga med det är så många känslor som far runt här, livet kommer ju aldrig mer bli sig likt på det mest fantastiska sätt och jag kan knappt vänta tills jag får se vårt barn för första gången! Längtar som en tok nu mer för varje vecka/dag som går nu!
 




Du blev gravid ungefär Sön 13 sep 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 228 av 280. (81,4%).

 
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 3 fulla dagar (v32+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 5 jun 2010
Du har 52 dagar kvar till beräknad förlossning.

Något galet trött!

Jag har under 2-3 veckor nu om inte till och med 4 veckor. Varit något fruktansvärt trött men har nog mest tänkt att det är normalt så här sent in i graviditeten.

Men i helgen när jag satt och kämpade med skorna och kände hur tröttheten kom smygande på mig. Så slogs jag av en tanke. Jag blir ju ALLTID helt däckad ett antal veckor på våren när pollen medicinen börjar att verka!!

Vist graviditeten tar ju med ut sin rätt på kroppen eftersom jag knappt sover och numera mår mer eller mindre konstant illa, jag går upp vid 8 och mår rätt ok annars sover jag till 9. Men en stund efter frukost händer det något i kroppen och illamåendet slår till med en sån kraft att lägger jag mig inte och vilar så kräks jag. Det innebär att i stortsett hela förmiddagen blir förstörd av illamående (får se vad bm säger i morgon men det verkar ju vara helt normalt, tyvärr).   

Men jag försöker hålla igång de stunder/dagar jag orkar. För det skiljer sig något otroligt från dag till dag med ork och smärtan. Har som mål att göra minst en ordentlig sak per dag, i går blev det en promenad ner på stan tar ca 15-20 min att gå, sen lite ärenden och shopping efter det gick jag till simhallen och hade vattengympa så jag rörde mig bra igår. För första gången på flera veckor så hade jag dessutom inte sjukt ont när jag kom hem efter en så stor ansträngning. Vist idag är jag trött MEN jag har inte så farligt ont, får väl se om några timmar för när värken är borta passar jag ju på att göra saker. Så just nu tvättas det för fullt här både i lägenheten och nere i husets gemensama tvättstuga (har ett täcke som behöver torktummlas så fick bli där nere). Det blir i alla fall lite gjort ska gå ut en sväng med så fort posten kommit (väntar på en avi).  

Men nu ska jag vagga ner i tvättstugan!


58 dagar kvar!!!

I skrivandets stund ligger jag på soffan och känner mig riktigt riktigt trött på att vara gravid!!!

Nu vill jag inte vara med längre känns det som, magen är stor och bökig (ja jag vet jag är liten mot många men för min del är den stor). Är bara glad att viktökningen inte är mer än 8 kg och 6 veckor kvar.....
Men nu när utrymmet börjar ta slut tror jag att denna lilla raring försöker sparaka sig ut ibland eller så satsar vi på mamma misshandel? När den sparkar neråt kommer den ibland åt så att det ilar i hela underlivet och trycker med huvudet med magsäck/revben sanna om fötterna är uppåt så det gör rejält ont vill jag lova!
Sen blir jag ju grymt illamående av det hela och nu har jag börjat spy igen pga av det vilket känns skit!

När jag då tänker på att den lilla kommer växa bra mycket till så förstår jag inte hur det ska gå till!! Det gör ju redan ordentligt ont när det sparkar och trycker på nu så det lär ju bli olidligt sen.....

Alla samandragningar /för värkar gör inte saken bättre direkt heller, magen blir helt sen så att jag riktigt känner hur den lilla ligger. Allt annat stannar upp när jag får dem, de blev ju bättre ett tag men nu har de börjat igen när slutet närmar sig.

Foglossningen är väl si o så där med. Jag kan röra mig relativt bra OM jag inta gör så mycket en dag men det räcker med en promenad eller något som kan tyckas mindre ansträngade som att stå och laga mat (ibland kan man ju få stå rätt länge då) är saker jag försöker undvika i den mån jag kan nu. Det är lite mycket för att skriva ut allt här men mitt foglossningsbälte är toppen. Upp och ner i sägen ska vi inte tala om dock aj aj

Ryggen har sagt upp sig totalt med!!! Speciellt mellan skulderbladen av någon anledning och inte något annat än värme och alvedon kan hjälpa heller just nu får ju inte ta några av de mediciner jag brukar och inte några andra bra saker som voltaren gelen tex. Sen gör hela höger sidan ont det riktigt bränner som eld och påverkar andingen.  =( Men jag viste ju att ryggen skulle må dåligt under en graviditet i och för sig.

Det är visserligen en hel del som känns tungt nu och jag håller helt ärligt på att bli galen av att bara gå hemma samtidigt som det är skönt då jag är helt slut orkar bara med 1-2 saker per dag. Försöker dock hålla en så normal dygnsrytm som möjligt går upp 8 och lägger mig runt 22. Vissa dagar får jag vila lite mitt på dagen för att orka.

MEN varje gång den lila underbara varelse jag har i magen sparkar så känns det värt det!!!
Ju närmare vi kommer besto tyngre känns det, samtidigt så känns det desto underbarare att vi snart får träffa vår skatt! Nu kan vi ju se målsnöret med ! 58 dagar= ca 8 veckor är ju inte så länge det går fort och för oss blir det ju snitt vilket innebär att man får ta 58-14 = 44 och där med ungefär 6 veckor! Men jag räknar ner en vecka i taget så fort vi kommer in i maj kommer det att kännas märkligt för då blir det verkligen nära!

Att vara gravid är inte alls som jag trott det är MYCKET tuffare, jag vet inte hur jag kommer känna när vi åker in till sjukhuset och jag vet att det är sista dagen med stor mage. Trodde att jag skulle sakna den stora magen och kännslan av att vara gravid. Men så känns det inte alls idag kommer nog ha många kännslor i kroppen när det är dags att åka in. Men känns inte som att jag kommer sakna graviditeten så värt mycket jag längtar efter att bli mig själv igen (kroppsligt) för jag tro inte att man blir helt sig själv rent psykiskt igen riktigt när man blir mamma händer ju så mycket i kroppen och alla kännslor mm.

Nej nu ska jag ta och sluta det här flum inlägget ville bara klaga lite känner mig inte på topp helt idag. Tur det är helt snart så J kommer hem i alla fall. Inte för vi hinner ses så mycket ska kryssa med några vänner hoppas det får upp humöret lite i alla fall....


En liten hjältinna till katt i natt!

I förgår blev det en husvisning till på Gärdesvägen i Nyköping eller ja strax utanför. Så det blev en riktig blixt utryckning tur vi har B och S-E som kunde hämta mig på tågstationen. Hade ALDRIG kunnat köra ner trots att det bara tar 45 min med den foglossning jag har nu, det var tufft bara att gå till och från bilen den lilla bit jag körde (till tågstationen tar 5 min med bil) och att gå och lägga sig var inte helt lätt heller.

Men huset var super fint!! Dock så hade de inte kunnat besiktiga hela utan bara vissa delar pga av snön så vi får se vad det visar. Sen beror det ju på vad banken säger med, går det inte nu så kommer det fler banker o hus.....

När jag kom hem så hade jag lämnat balkongdörren öppen (medvetet) så kollade att katterna var inne hittade först Lakrits och sen Clawdia så trodde både var inne och stängde. Men L hann vist speinga ut under den stund jag letade efter C. Jag gick och la mig och hörde någon jama helt förtvivlad och trodde det var L eftersom C aldrig brukar jama eller krafsa där hon inte får. När det hade hållit på en liten stund kände jag jag var tvungen att gå upp för att se efter och hittar då C helt förtvivlad vid balkongdörren. Trodde ju att L var inne men något sa mig att jag skulle kolla för säkerhets skull och ju då in rusar ett svart streck som dyker rakt på matskålen strax där på blir han överfallen av C som av ren glädje börjar tvätta av sin kompis. Utan henne hade han nog fått spendera natten där ute! Igår var han som ett plåster på mig hela dagen så lite orolig blev han nog och idag ligger han hos mig i skrivandets stund så den lille stackaren behöver massor med uppmärksamhet o gos nu.

Sen är det något fel med vår hem telefon, super kul....eller inte direkt!! Det har drusat lite men slutat rätt fort så har inte tänkt nämnvärt på det. Men igår blev det så pass att det inte gick att prata i den bärbara (trodde det va fel på den först) så bytte telefon men samma problem det brusade så pass att jag inte hörde vad den jag pratade med sa. Snart upptäckte jag dessutom att det inte går att ringa hit eller ut på den! Det ringer här men det bara susar när jag svarar och den som ringt hit märker inte att jag svarat! Morrar lite Telias kundtjänst är ju inte någon höjdare heller då allt var elektroniskt, är kanske fånig men vill gärna prata med en riktig person det verkar i alla fall som det är ett kabel fel och fick bara svaret att sånt här tar normalt 3 helg fria arbetsdagar. Så vi får väl se under mån-tis om det är löst...... Har i alla fall vidarekopplat hem tel till min mobil men annars så når ni oss på våra mobiler under tiden som telia ska bråka med oss blääää!

hus visning

Vi var ju och tittade på hus idag som några av er vet.

Det här huset (eldarvägen se tidigare inlägg för länk) såg verkligen jätte fint ut på bilderna. MEN och det var verkligen ett stort men det såg då rakt inte lika fint ut när vi kom dit!!

Hallen och badrummet som låg i hallen var nog de enda rum vi inte skulle behöva göra något åt! Annars så krävde ALLA andra rum renovering i form av nya tapeter/målning, badrummet uppe skulle behöva renoveras, det stora sovrummet skulle behöva byggas om för att få en bra garderobs lösning, köket skulle behöva total renoveras + att en vägg skulle behöva rivas då. Sen hittade S-E ett fel på taket som säljaren nog missat men som ju skulle komma fram vid en ev besiktning av huset. Barnrummen var visserligen fina MEN tapeterna var totalt förstörda så där skulle det krävas en renovering samma med vardagsrum. Så inget av rummen gick att bara flytta in i och om man tänker vad allt det skulle kosta att fixa springer pengarna fort iväg och då har vi hittat hus som det kanske bara är 1-2 rum som vi fått den känslan av (PÅ BILD) nu har vi ju lärt oss att inte bara gå på bilderna!

Efter dagens äventyr har vi nog båda insett att vist vi har några favoriter nu och vet snart mer om hur det går med dem och om vi överhuvudtaget har en rimlig chans där eller om priset kommer gå upp för högt för oss. Så får det ta den tid det tar att få lån och hitta rätt hus vi har ju inte dirket bråttom utan vi kommer fortsätta kolla undertiden som vi väntar på lånelöfte och sparar allt vad vi kan. Sen kanske det inte blir hus fören om ett år eller så men det kommer ju bli och då har vi ju hunnit se oss om i så fall och verkligen vet vad vi söker.
Framtiden är oviss men att det kommer bli bra och att det kommer bli hus det är jag övertygad om det är bara en fråga om när =)

Jonas åkte vidare neråt till jobbet och jag tog tåget hem efter vilket gick förvånansvärt smidigt måste jag säga. Skönt att veta om vi behöver göra så här fler gånger (kommer ju bli så nästa vecka med) och sen om jag behöver för att ta mig till jobbet någon dag i framtiden.


Måste bara skriva en sak som inte rör det här, vet ni vad? Jag trodde knappt det va sant med jag har fått årets första myggbett (Jonas kan intyga att jag inte är galen!) De hade väl kunnat hålla sig borta liiiiiite till!!!


Bebis vecka 32

Jag blir snart tokig!

Som jag tidigare skrivit om så hade jag i alla fall inte räknat med att illamåendet skulle komma tillbaka. Men jo då och när jag frågade min BM (barnmorska) om det så var det vanligt med *suck*.

Det är inte alls kul att gå och vara ständigt illamående först de första 16 veckorna och sen nu de senaste 2-3 veckorna och inte blir det bättre heller utan tvärt om värre! Bebisen växer ju och har börjat trycka på uppåt, så när jag äter blir det små portioner och ofta. Bebisen bökar runt massor nu och det är märkligt att känna hur h*n ena minuten ligger med fötterna neråt på sin favorit sida (högra nedre delen av livmodern) för att i nästa minut ligga med fötterna uppåt. Jag hoppas att den lilla lägger sig med huvudet neråt snart för när den ligger så mår jag lite mindre illa i alla fall.

Sen är jag något galet trött med, hoppas bara att mamma har rätt om att det kommer vara någon vecka till så jag kan känna mig som en normal människa igen och orka lite av det jag vill göra här hemma.

Det är roligt att se folks reaktioner när de får höra att jag ska föda om 7 veckor de flesta tror knappt vad jag säger eftersom alla har någon i sin närhet (de flesta) som har större mage än jag har nu.

Jag kan verkligen inte få in att det är så kort tid kvar nu, det kommer ju gå så fort!!!

Här kommer lite efterfrågade bilder på magen i vecka 32 (31+1)

 Min fina tröja från ullared (där finns nästan de bästa gravid/mamma kläderna!)



Det känns som att huden på magen är spänd till max nu så börjar inse att kroppen inte kommer vara sig lik igen, samma med brösten de är ju redan vuxit 2-3 storlekar.

Sen har jag tänkt på en sak som jag läste på en väns (K) blogg där hon skriver om hur det har varit bra att ha hund som träning för att skaffa barn. Och jag kan bara instämma i det resonemanget hon har där och jag tror med att man kan se hur någon kommer vara till viss del som förälder då med. Jonas är otroligt mån och omtänksam mot våra katter nästan på ett sånt sätt att om han kommer vara det med vårt barn med så kommer han nog få tänka om för då lär han bli överkörd. Men det är rart att se och härligt att han redan är så engagerad i allt som sker i magen ligger och pratat med liten och handen vilar på min mage jämt nu.

Föresten har vi hittat ett hus till!
http://www.hemnet.se/beskrivning/616976?r=3
så nu får vi se ska ju på en visning idag och sen blir det nog flera här de närmaste veckan/veckorna med stor sannolikhet

 

 

 


Påsken!

I helgen har vi mest njutit av varandra och det underbara vädret.

Påskafton åkte vi med Eckerö färjan till Åland tur och retur och åt påskbord. Vilket var trevligt, en liten upplevelse då det var smockfullt med folk och alla skulle klart fram samtidigt....
Nästa gång jag åker med den båten hoppas jag dock att vi har fått till det lite bättre i vår planering så att vi skulle kunna hälsa på K och hennes mr T som vi ännu inte fått träffa. Ska helt klart ta tag i det under sommaren här! Vore jätte roligt om det gick.

Efter båten bar det av mot dannemora där vi träffade Mats och Anneli och hennes två söner. Det blev en trevlig kväll och som vanligt en massa mat! Man går då inte hem hungrig efter ett besök hos dem inte =)

Söndagen har vi städat eller rättare sagt jag har dammat och Jonas fixade golven är ju inte någon hit att damsuga eller torka golv med sammandragningar och foglossning from hell.

I morgon blir det hus tittande och så tänkte vi passa på att besöka B och S-E. De hade en granne som ska flytta och behöver bli av med huset fort i augusti så blir kanske att vi kollar på det med eftersom han inte lyckats få det sålt, ska va ett hus där det inte behöver fixas så mycket enligt S-E så det låter ju lovande i alla fall.
Efter de aktiviteterna så åker J ner till Västervik och jag tar tåget hem, hade först tänkt köra men insåg sen det omöjliga i att jag ska fixa att köra en tim ner och sen en tim upp igen när det bara är jobbigt att vara passagerare. 

Igår trodde jag att ryggen skulle gå av det brände som eld mellan skulderbladen och i ryggslutet. Hade på teens apparaten med det lindrade lite men den får man ju inte ha hur obegränsat som helst tyvärr. Sammandragningarna är inte direkt bättre heller utan håller på som tidigare, börjar bli rädd att det ska starta tidigare än planerat och funderar allvarligt på om inte en packad väska vore en god ide är ju bara 7 veckor kvar nu ungefär. Får se om sjukgymnastiken (vattengympan) ger något har ju bara gått en gång.

Har beställt en sak till vår lilla raring i magen med :



Det är en barnvagns mobil med filt i samma färger. Eftersom vagnen är svart så känns det som att vi behövde en färgklick i den för att liva upp den lite, sen fungerar de ju till båda könen eftersom det är rött och rosa (både lite kill och tjej färger). Jag hittade dessa mjuka bokstäver på en hemsida på nätet och kunde bara inte låta bli =) Först tänkte vi ta det namn som vi har valt ut åt vårt barn, men sen kom ekonomen fram i mig och det blev busfrö (fick inte ta fler än 6 bokstäver) då det känndes passande och allt annat vi kom på var längre än 6 bokstäver så känndes det här bäst. Raring/älskling kändes lite trista busfrö är det ju lite liv i alla fall. Kommer ju bli en massa gulligt i alla fall.


P.S: Kolla inlägget nedanför med i alla fall om ni är intresserade av våra hus planer......har varit duktig och bloggat 2 gånger idag.

Snart husägare ??!!

Jonas och jag har länge lekt med tanken på hus vilket känns otroligt lockande just nu. Speciellt med tanke på allt som komma skall. Ska erkänna att det nog är jag som mest varit tveksam över om det var realistiskt att ge sig på och om vi ens hade förutsättningarna för att få ta ett lån av den summan som ett hus kräver.

Efter att ha räknat på det hela och jämföra med de utgifter vi har idag så är det inte några större skillnader utan det borde vi klara av bra även om räntan går upp och likande.

Så nu har vi kollat på några olika hus så får vi se om det kan vara något av dessa hus som blir vårt en dag.
Har även ansökt om lånelöfte och väntar på svar om det, men ska gå ner på banken i veckan och höra mig för mera exakt annars kollar vi bara med nästa bank så kommer nog lösa sig bra. Våra föräldrar ställer ju upp som borgenärer om det skulle krävas med, det hjälper ju en hel del med.  Men det känns som ett helt realistiskt mål att klara av ekonomiskt vilket känns underbart att veta att det skulle gå.

Husen vi kollat på ligger i nyköpingsområdet vilket ju med innebär att jag kan arbeta kvar på Helenelund även om det blir en del pendling så skulle det fungera för oss så det är ju med en avgörande faktor helt klart.

Det är relativt likande hus vi kollat på men vi har en klar favorit:
http://www.hemnet.se/beskrivning/619571?r=3 

Detta huset har i stort sett allt vi vill ha och nästan inget att fixa på det. Men lite dyrare uppvärming än övriga även om det inte är så farligt stor skillnad. Har mailat säljaren (skulle ha ringt men eftersom det är helg så) och hoppas att han återkommer snarast om tid för visning av huset.

De andra husen är dessa:

http://www.hemnet.se/beskrivning/626852?r=3 

På detta hus är det lite små saker att fixa, trappräcke inte så barnsäkert idag och sen riva ut ett köksskåp så vi får hel kyl och frys (ska kolla på det i morgon)

http://www.hemnet.se/beskrivning/629320?r=3

Favo hus nr 2 som med känns som att det i stort sätt bara är att flytta in i perfekt med trädgården och leksakerna där. Detta hus ska vi se på nästa måndag så det ska bli kul. Då borde vi ha hört av banken med och vet lite mera.

http://www.hemnet.se/beskrivning/605721?r=3 

Detta hus är ett hus som känns ok men inte så mycket mera, men kan ju bli helt annorlunda när vi varit där (när/om det nu blir aktuellt).

Vi hade ytterligare ett hus men det har vi tänkt bort mer eller mindre pga av de mindre visserligen men än dock renoveringsbehov som huset hade.

Sen kanske det inte blir något av dessa hus, kanske kommer ut något bättre eller så vill inte banken som vi vill och vi får höra vidare. Det beror ju helt på tids faktorn med mera.

Så nu är det bara att hålla tummarna och börja gå på visningar helt enkelt!!

Återkommer med hur det går!





Slut jobbat för i år!!!

Nu har jag arbetat min sista arbetsdag för detta år!

Så nu har jag 8 veckor där jag verkligen kan komma ner i varv och förbereda mig inför den livs omvälvande uppgift som kommer när vår lilla skatt tittar ut.

Men det känns väldigt märkligt att vi bara har kommit 4 månader in på året och att jag redan har arbetat klart för i år. Eftersom det är skärtorsdag så hade vi lite påsk fest på jobbet jag hade bakat en tårta och fixat påsk ägg, Ni kan ju tänka att det blev uppskattat av eleverna så det blev en trevlig sista dag. Även om det känndes märkligt att säga hej då och lämna in nycklarna. Har dock blivit avkrävd löftet av mina kollegor att komma och hälsa på med den lilla.

När jag kom hem från jobbet så fick jag infallet att kolla på hemnet om det fanns något hus för vår växande familj. Har inte varit så mycket och sen har vi väl inte kollat så seriöst heller. Men nu känner vi att det är läge att ta tag i det, hade väl tänkt spara ihop lite mer handpenning men kollar lite under tiden, så mycket hus finns ju inte ute direkt......

Nu har vi i alla fall hittat två hus vi gillar, de är ganska lika men det ena har några fler fördelar och inte allt för dyrt utgångspris strax under 1400 000 kr i Stigtomta. En jätte fin villa med 4-5 sovrum som ligger bra till i ett bra och barnvänligt område. Vi ska gå på visningen på måndag och sen ska jag boka in ett möte med banken i veckan och diskutera hur vi ska göra och ev (förhoppningsvis) lånelöfte. 

Så håll era tummar att vi blir husägare snart!!