You tube i ett nötskall

I dag så skulle jag sätta på vår smartboard på jobbet ( http://smartboard.se/ ) och vet ju sååå väl att det är en "knapp" man ska snurra på för att få på ljudet men ändå så står jag som ett fån och letar på högtalaren när ett  av barnet frågar lite fint om det inte var den här knappen jag leta efter o pekade på rätt ställe. Var ju bara att berömma barnet och inse hur dum jag var som tom med stod och funderade på om de bytts högtalare utan att jag viste (knappen satt på tavlan) bara att inse att vi har kloka barn och virriga fröken!


När jag hade jobbat en ganska lång stund med barnen vid smartboarden så var de ju självklart trötta och rastlösa med kryp i benen som barn får. Så jag satte på you tube letade fram något jag tyckte var relativt barnvänligt smurfarna vi har nämligen talat en hel del på jobbet just om att det på you tube kan finnas sånt som vid första anblicken ser barnvänligt ut men sen visar sig vara motsattsen.

Jag satte på smurflåten åt barnen sen var jag tvungen att gå ut en liten stund för att fråga en annan pedagog en sak. Var i rummet brevid så både såg och hörde vad som skedde, när låten var slut ville barnen höra den igen så jag går och klickar på en låt som hade samma bild och tittel som den de precis lyssnat på och ska gå tillbaka när jag hör att det lät lite annorlunda så lyssna mer noga och sen kan jag säga att jag var snabb på att stänga av!!!  Låten handlade om smurfar som gillar knark nu han det kanske gå ca  30 sek så barnen hann inte förstå men känndes ju verkligen inte bra så sista gången jag sätter på smurfarna men sån skit kan ju dyka upp lite när som när man sätter på barn saker på you tube tyvärr inte första gången vi råkar ut för det på jobbet rätt vanligt så föräldrar ha koll!

Med ett leende på läpparna

Sitter jag här i soffan och skriver, det är första advent, Kajsa njuter i sitt baby gym, Sonja hjälper farmor packa ihop då hon varit här och var barnvakt helgen.

Jonas och jag var nämligen hos en vän A på hennes 30 års fest igår och det var första gången sen K föddes som vi verkligen kunde festa loss och ha så otroligt roligt båda två. Även om jag agerade chafför och var den enda nyktra i ett något galet (med helt underbart) gäng så var det jag som av någon anledning snubblade in i möbler och rammlade av en stol hur 17 gick det där till???

Det var god mat, tårta, godis regn eller kanske mer krig (så om A´s dotter på 1 kommer hitta en massa godis på golvet när hon kommer hem från farmor idag beror det innnnnte på oss alls).

Sen var det kareoke för hela slanten (A har jobbat med det så hon har en hel del) men det som gjorde mig inpad det var att Jonas var uppe och sjöng FLERA låtar och verkligen släppte loss ordentligt! När han sjöng leende guld bruna ögon så var tårarna inte långt borta han är så otroligt fin och underbar jag älskar honom nått så enormt finns inga ord.

Men det var verkligen en helt underbar kväll jag njöt verkligen av den! Det gjorde vi alla tror jag :)
Vi gav A en kryssning i pressent där vi alla ska åka med grundat på gårdagen så lär det verkligen bli en kanon grej, så glad att vi har en massa härliga nya vänner här i stan!!

Fötterna i högläge

Lägger mina ömma fötter (har ett grymt skoskav) i högläge på soffbordet en stund det behöver jag just nu, är ny duschad så livet känns rätt ok trots att jag varit vaken sen 4 i morse (skulle öpnna då går jag upp 5 så kunde inte somna om riktigt...).

Nu väntar jag på att maken ska duscha klart så vi kan mysa lite sen med lite god glödd.
Vi fick hem korten från fotografen idag och jag blev sååå besviken måste jag säga!
Inte i närheten av så fin som bilden på Sonja blev förra året!
Sonja ser jätte sur ut och inte alls så glad som hon brukar vara men hon hade ju skrikit sig igenom fotograferingen så antar det var den bästa bilden som gick att få.
Bilden på Kajsa var jätte fin förutom att hon har en bit av kläningen lite konstigt upp i ansiktet men hon ser i alla fall mer ut som sig själv och riktigt glad.

Ska försöka få med oss barnen till en riktigt fotograf under feb-mars nästa år och ta lite andra fina bilder (har velat göra det så länge nu).


Idag hade jag ett långt samtal med en kollega som har barn i samma ålder som Sonja, och jag slog som så många gånger innan av hur annorlunda vi måste ha det mot många småbarns föräldrar. Både genom det vänner beskriver, kolleger, bloggar jag följer mm så upplever jag att många föräldrar har betydligt mer krävande barn än vi har. Försöker inte skryta eller försköna vi har tuffa stunder vi med men det är inga stora vredesutbrott, ingen av tjejerna har varit svår med få att sova på natten, de äter bra, är glada och harmoniska.

Sen är det ju klart att de blir arga och ledsna i alla fall några gånger per dag men de dagar som är tuffa de är rätt lätt räknade. Jag förstår att vi har en otrolig tur som har två lugna barn och vår tid kommer säkert med 2-3 års trotset men även om jag försöker sätta mig in i mycket av det jag hör/läser så känns den bilden för mig rätt främmande just nu.


fantasilöst just nu.......

Helgen som gått har inneburit att mormor och moster varit här (mys), stockholms besök (vi såg på inka guldet och en himmla tur jag hade med mig bärsjalen då vagnar var förbjudna de var de inte sist vi var där......), den minsta mini jul marknad vi varit på någonsin och svordommar över ikea.


Ikea fick ju en stor order av oss men tydligen blev den större än väntat för jag skulle beställa en säng men det blev vist 2 i bara farten men det innebär ju bara att den är klar till Kajsa (måste bara beställa ribbotten, madrass, täcke mm) MEN när vi skulle montera upp den långa av de två byrår vi köpt (en kort o hög och en låg o lång men båda har 6 lådor) Så upptäckte Jonas att Ikea lyckats med bedriften att skruva dit två vånster skenor där man ska sätta lådan istället för en av varje, när han ringde idag kunde de inte ens be om urrsäkt sa bara att de skickar en ny del på posten vilket iofs är bra men såååå svårt är det väl inte att säga oj urrsäkte självklart kommer en ny del. Men de är väl så vana vid fel gissar jag...........

Har i alla fall möblerat om i hallen säkert 4-5 gånger nu för att se hur de 2 bokhyllorna och den långa byrån ska stå. Nu är jag ganska nöjd i alla fall just nu men Jonas vill vi har på andra sättet så vi får se om jag kan lösa det så båda blir nöjda...........

Sen ska vi möblera om vardagsrummet (IGEN) tror vi vi håller i alla fall på att spåna hur vi ska få till det med barn och en så öppen planlösning som möjligt. Lutar lite åt att det blir som när vi flytta in då kanske Jonas får sen bar med som han vist börjat drömma om men det blir i framtiden (kanske i 30 års pressent).

Sonja överaskade oss i helgen med att gå riktigt riktigt långt hon var så duktig annars är hon en liten diva vår dam och bara vagnen eller famnen som duger :) Hoppas hon inser att det är något hon kan fortsätta med nu bara!

Nu orkar jag inte mer ska öppna imorgon och har advents fixar här hemma, gardinerna är uppe bara stjärnor. ljusstakar och likande som ska fram i morgon nu!

Duktig flicka!

Jag blev så stolt över Sonja idag, hon utvecklas så mycket var dag nu(det gör ju Kajsa med men det märks lite mer på Sonja).

Kajsa var ledsen jag och jag satt i soffan för att trösta henne. Jonas hade musik på i sin mp3 och hörde därför inte mig ropa på honom om att få Kajsas snutte så jag bad helt enkelt Sonja hämta den men trodde inte hon skulle nå själv jag hade lagt dem på diskbänken. Men hon kom med sin snutte glatt skuttande ber hennne då att hämta kajsas så hon springer in i köket igen och kommer tillbaka med den!!

Att ta instruktioner i flera steg är nått som barn ska kunna runt 2 år och Sonja är bara 1½ ! Så nu har jag fått va lite mallig :)

I dag var vi och hämtade första matkassen från ica som vi kommer ha varannan vecka nu för 500 kr så får vi 5 middagar till 4 pers. Men portionerna är så stora (känner flera som har kassen som sagt det så det blir mellan 6-8 port) så bara av maten idag så kommer vi ha mat i 2 möjligtvis 3 dagar så det är ju jätte bra! Man får ju 5 recept så väljer man själv ordningen därför blev det idag en bacon och nudelwok som var riktigt god! Bra början med andra ord!

Vi väntar en leverans från IKEA på onsdag och det har varit en hel vetenskap att få det att stämma + att få betala. Jonas försökte åka in och betala men det gick inte trots att han blev bollad mellan flera olika ställen på varuhuset, sen ringde kundtjänst upp och de diskuterade vilken dag de skulle komma hit, tjejen säger att de inte kör ut hit på onsdagar (som va dagen vi fått) utan att de skulle komma på tors hel ok för oss hade varit bättre. Men så ringer det till Jonas och någon säger att de kommer på ons och frågar om det passar Jonas säger ju klart nej och nämner torsdagen. Det visar sig då att det är en telefonsvarare så leveransen skulle bli flyttad en vecka *suck*!!! Så jag ringer dit och styr tillbaka till onsdag men sen när Jonas talade med Ikea idag (de från transport ringde) och då kör de aldrig ut hit på torsdagar.

Men men hoppas bara jonas hinner med allt för vi ska lämna bilen då med, annars får vi dra i någon vän som får komma o vara ikea/barn vakt när jonas hämtar bilen i västa fall för jag jobbar till 17 och de skulle komma mellan 15-21.

Men jag ser verkligen fram mot att sakerna ska komma som ett barn ser fram mot julafton! Tror att det kommer bli lättare för båda tjejerna med sina nya sängar. Även om jag nog misstänker att en viss liten fröken nog kommer hoppa ur sängen på morgonen och troligtvis riva ut halva gaderoben då den inte har några dörrar (de som bodde här innan hade inte kläder där utan en tv (?). Men dörrana ska upp när nu J får tummen ur har tjatat bra länge nu, annars får jag väl flörta med david........


Men nu är det mys med ostkaka blev såååå sugen i affären idag!

kokar

jag ligger på soffan och små kokar just nu. Är inte alls på ett vidare bra humör idag har känts allmänt piss rent ut sagt hela dagen idag.

Idag på jobbet när jag o en till var kvar bara (av personalen) så står ett äldre par och kämpar med vår grind. Jag går och hjälper dem in och undrar vem de ska hämta (tror de är mor/far föräldrar till ett barn men jag kände inte igen dem). Men nääääää de skulle inte hämta någon utan de skulle ha gympa i skolan (förskolan o skolan ligger i samma hus o de skulle in i idrottsalen).

Jag kände att jag inte ville ha på mitt samvete om nått hände + att vi inte trodde att vi ens får släppa in dem den vägen. Det känndes verkligen inte helt ok, så jag satte mig ganska bestämt på tvären och hindrade damen från att gå in i förskolan. Hon menade att hon brukar gå in den vägen men då jag arbetar eftermiddag 2 måndagar av 3 ( vi har 3 v schema som rullar) så vet jag att hon inte brukar det. Men det ville hon inte lyssna på utan ska tränga sig förbi mig och ärr allmänt oförskämd och går på om hur de ju ska ha gyumpa och hur elak jag är som hindrar dem osv. Säger att hon ska lugna sig men hon ska till varje pris in och känna på dörren till skolan, jag försöker samtidigt tala med mannen som har kortet (till larmet) för att upplysa om att han måste ha nyckel till ytterdörren med. Men han går bara på om att det ska gå att låsa upp med kortet (FEL!!) så ska hantera dessa 2 samtidgt vilket inte var lätt. Men lyckas tillsist få dem lunga efter att jag kollat att kortet var ett som skolan lämnat ut så låste jag upp. MEN det känndes inte alls bra samtidigt så kom det så mycket folk men vad vet jag, de hade ju kunnat glömt att bokat men talat om för alla att det var idrott i alla fall. Att ha främligar springande inne i förskolan känns ju inte heller ok, så det här kommer i alla fall få mig att låsa dörren till skolan var gång jag är kvar på kvällen!

Men vi får se om jag kommer behöva jobba så sent att jag stänger mer på ett tag för jag har bestämt mig för att gå ner i tid kommer gå ner och jobba 85-90% hade jag kunnat rent ekonomisk hade jag bara jobbat 50 men tyvärr så går inte det om vi vill fixa allt med huset som MÅSTE göras + resa någon gång i framtiden. Men mitt stora problem är ju att Jonas jobbar som han gör. Antingen åker han mellan 4-5 på  morgonen och är inte hemma förens klockan är runt 18-20 eller så kommer han inte hem alls. Men då kan det ju å nadra sidan vara så att fredagen är han helt ledig (de jobbar ofta in den). Så om jag skulle öppna behöver jag lämna redan 5.30 då måste jag ha desppans för normalt öppnar inte förskolan förens kl 6 och tror inte de skulle bevilja mer än 15 min vilket skulle kunna gå MEN då kommer jag till mitt jobb när klockan är prick 6 vilket iofs är ok men man ska hinna låsa upp 6 dörrar innan dess med. Visserligen slutar jag 13.30 när jag öppnat stänger jag skulle jag behöva lämna 9 men inte hämta fören kl var 18-18.30 kanske ännu senare om inte någon förälder är i tid..........

Så utifrån det så blir det svårt att få det att gå ihop eftersom jag inte riktigt vill be någon hämta/lämna flera gånger i veckan det vore fel och oansvaritgt av mig som mamma. Så jag ser ingen annan råd än att gå ner i tid men ska diskutera saken med min chef så snart jag bara kan få till det så att vi båda har tid sammtidigt inte helt lätt......men har ju så kort tid kvar nu innan jag går hem bara 7 veckor ungefär så hög tid att diskutera hösten.