Ser illa ut.....

Det ser inte troligt ut att vi kommer flytta trots allt. Så är lite ledsen det är inte det att vi bor så illa här heller  men en större lägenhet skulle liksom inte vara helt fel, det skulle bli mera som vårt eget hem, Som vi bor nu känns det bara som ett tillfäligt boende det är inte vårt riktigt, vi kan inte göra som vi vill riktigt inte tapetsera om eller liknande.
Men eftersom vad som händer efter jul för min del är osäkert just nu så känns det inte lönt att flytta nu för tänk om vi flyttar nu och så får jag jobb i nån annan stad, vist det går pendla men ändå...... Jonas har ju i alla fall 1 år kvar, men bättre att han pendlar då han bara är i skolan en dag i veckan en jag som lär jobba fem dagar i veckan då.
Men jag kanske inte får nått jobb inte ens ett vik vem vet och då tänker jag plugga en termin till. Vad vet jag inte riktigt än.

Sen är det som Jonas sa med att om vi blir kvar här om jag nu får jobb i Gävle vilket jag tvivlar på så har vi ju högre kö poäng då och har större chans på den lägenhet vi verkligen vill ha i så fall.

Den som lever får se

Anledning till dikterna bla

Efter att jag blev sjuk har jag börjat fundera mycket över mitt ursprung eller rättare sagt jag känner bara ett stort hat mot det land jag kommer ifrån just nu. Jag har ju faktiskt fått en alverlig sjukdom även om jag med hjälp av mediciner mår bra så är den kronisk och kräver därför livslång behandling och kontroller. Men att undvika att se bilder från det land jag är född i just nu är ganska svårt eftersom jag är född i Israel det händer ju nått där var och var annan dag i princip. Jag vet att det inte är landets fel, inte äns mina biologiska föräldrars fel men jag går igenom en proces nu då jag bearbetar det som hänt vilket ju är ganska naturligt då man kommer till ett ställe i livet då något allvarligt inträffas som att bli svårt sjuk. Och jag vet att kännslorna kommer bli bättre, men jag vet också nu att alla de eventuella planer jag hade på att åka ner till Israel igen (funderat lite på det men aldrig velat) aldrig kommer bli av nu. Jag har inte det mista behov av att åka tillbaka det, varför skulle jag det kommer ju bara väcka en massa smärtsamma tankar och funderinga inget jag vill direkt.


Jonas och jag ska kolla på en lägenhet till idag, hoppas den är ungefär som den vi såg på i förgår.......
Den vi ska se på idag är lite mindre än den den vi ska se på nu är 50 kvm och de vi tittade på i förgår som vi nog inte får var 56 kvm, så en liten skillnad men inte så stor. Den som vi ska se på nu ligger vi etta på så tackar vi ja till den är det inflyttning 1/8 men eftersom vi har en månad uppsägningstid sa gavlegårdarna att det var ok om vi ville flytta in 1/9 i stället vilket ju vore toppen. Jag hade i och för sig hellst flyttat in 1/8 men och det inte går lösa ppå det viset så är ju det här det näst bästa. Problemet är bara att det är helgen mitt i VFU:n så det är väl inte jätte smidigt men vi får vara snabba och göra det bästa av läget mer kan vi ju inte göra. Och be Jonas familj om flytt hjälp så det går undan men det borde ju inte ta mer än en helg i alla fall. Inte med lilla efektiva mej som ställer och styr.

nu ska jag försöka komma påp nått att göra medans Jonas jobbar. Jag börjar förstå de som går hemma arbetslösa medans deras partner jobbar. Tur jag bara är sjukskriven för jag skulle bli galen på riktigt om det våre så för oss. Jag är jätte glad Jonas jobbar och stolt över honom för att det går så bra för honom på jobbet. Men jag vill med jobba !! Trode väl aldrig jag skulle längta efter både jobb och skolan, men sån har jag i och för sig alltid varit i slutet av alla sommarlov jag tycker verkligen inte om att inte ha nått att göra. Att ligga på stranden eller så det är ändå anorlunda mot att sitta här vid datorn och inte veta vad man ska göra men vädret samarbetar ju inte direkt.

14 ska jag i alla fall i väg till Jonas jobb så går vi därifrån ihop till Andersberg för att titta på lägenheten. Så återkommer med uppdatering kring den

Engelska verisonen av dikten

Once there were two women who never knew each other,
One you do not remember, the other you call mother.
Two different lives shaped to make yours one ~
One became your guiding star, the other became your sun.
The first gave you life, the second taught you to live in it.
The first gave you a need for love, and the second was there to give it.
One gave you a nationality, the other gave you a name.
One gave you the seed of talent, the other gave you an aim.
One gave you emotions, the other calmed your fears.
One saw your first sweet smile, the other dried your tears.
One gave you up ~ it was all she could do.
The other prayed for a child, and God led her right to you.
And now you ask me through your tears
The age-old questions through the years;
Heredity or Environment ~ which are you "of"?
Neither, my child, ~ just two kinds of love

Dikt för adopterade barn

ETT GUDBARN
Av: Siv Andersson

Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.

Uppdatering kring lägenheten

Den där lägenheten vi tittade på igår var helt perfekt och vi ville båda två ha den men när vi kom hem vid 22.30 tiden efter att ha sett den så hade nån jävle ( ursäkta språket) tackat ja........ hade klockan bara gått över 24.00 hade varit våran men de tackade ja under tiden vi va borta för ingen hade tackat jag när vi åkte....... så himmla typiskt.
För den var verkligen fin och hade ett kanon läge. Men va väl för bra för att vara sant antar jag.......

Ja vi får väl se hur det går, vi kollar på lägenheter just nu i hela gävle för att svara karro =) de områden vi tittar mest på är faktiskt brynäs (men vill bo långt ner då som alla andra), öster och andersberg är ju där hyrorna är rimligast.

Vi har en mindre lägenhet  med (50 kvadratmeter) som vi ligger etta på som vi ska kolla på har nu fått ett annat telefon nummer av gavlegårdarna tog dem lång tid att leta fram det rätta (mer än en vecka, de hade skrivit fel i mailet vi fick) Så får vi se sen när vi tittat på den lägenheten med innan vi tar några beslut om hur vi ska göra. Smartast så, men vi håller öron och öron öppna så om nån har nått bra tips hör gärna av er!

Just nu väntar jag på att jonas ska komma hem, han borde va hemma till 19.00 så som den snälla sambo jag är står maten på bordet när han kommer.


whiskyprovning, bio och flytt funderingar

Nu är jag tillbaka hemma igen vilket är skönt, har längtat massor efter Jonas. Vist hade jag gärna stannat hemma ett tag till men dels var saknaden efter Jonas så stor men sen är det skönt at få vara sin egen på ett annat sätt än man kan var hos sina föräldrar. Tror inte någon klarar av sina föräldrar mer några veckor hur nära varandra man än står, för mamma och jag står varandra väldigt nära men jag behöver få stå på egna ben med.

 

I förgår var Jonas och jag hos Annamaria och Jörn på whiskyprovning. Nu dricker jag i och för sig inte whisky men fanns lite annat med det var mest för pojkarna att dricka whisky. Jonas drack lite men han är väl ingen whisky älskare han heller han kan drick ett eller två glas ibland när det är nått speciellt eller fest men inte mera eller jo det ska vara om pappa är här då vågar han inget annat än att snällt dricka whisky och öl. Donna Annamarias vän från Australien var där så det var trevligt att få träffa henne som Annamaria pratat en hel del om. Hon ska vara här ett helt år så vi lär nog träffas en hel del framöver skulle jag tro. Jonas och ag funderar ju alvarligt på att flytta till Andersberg och då får jag ju mycket närmare till Annamaria vilket ju är jätte bra, kan jag komma och terrorisera henne lite oftare =) om jag får

Men det var en trevlig kväll hur som helst synd om pappa som missa det.

 

Igår myste jag och Jonas på en lite badstrand ca 30 min gå väg från där vi bor första gången vi var där. Det va en liten å i Strömsbro(?)  jag är ju van vid havet så det va en stor skillnad är bortskämd med sandstrand och sandbotten. Här va det sand de första metrarna sen var det massor (!) med löv på botten lite otäckt först. Jag slängde mej i trots kylan, och badade lite då blev det riktigt skönt, sen kom Jonas ner och började sjåpa sig över hur kalt det var i vattnet. Då började en liten kille reta honom för hur feg han var killen var som en liten fisk i vatten var i hela tiden. Så jag tog tag i Jonas arm och drog omkull honom helt enkelt så han fick bada han med =D

Men det var verkligen härligt, njöt trots att vädret var en blandning av jätte hett och lite kyligt då solen gick i moln.

På stranden läste vi tidningen och då såg Jonas att Pirets of the carabien ? vid väldens ände gick på bion. Jag missade ju den när mina vänner gick och såg den för jag var för sjuk då så kunde inte gå med dem. Har varit lite ledsen för det så det va ju perfekt att vi kunde åka in och titta på den.

 

Så det gjorde vi, jösses va dyrt det har blivit att gå på bio ! Det är nog ett år sen jag va på bio sist men de har ju höjt med i alla fall 20 spänn det är en ganska stor höjning, hade räknat med 85 kr eller nått sånt. Filmen var bra hur som heltst Orlando Blomm är bara så snygg men slutet var inte riktigt vad jag hade väntat mej hade föredragit ett lite mera romantiskt slut. Men sån är jag en obotlig romantiker, det är bara att inse fakum.

 

I kväll ska vi iväg och kolla på en lägenhet i Andersberg på Norskensgatan får se om den är nått att ha. Vi ligger etta just nu i alla fall för ingen mer än vi har svarat ja på den och tiden går ut idag, vi ligger på plats 5 av 5 på den men svara ingen annan ja före midnatt i kväll kan vi få den. Vi har en annan lägenhet till vi funderar på som ligger på Torndönsgatan. Men den lägenheten är bara 50  kvadratmeter den vi ska kolla på idag är på 56 i alla fall vi har 40 här där vi bor nu så det blir ju större hur som helst. Men jag tar nog hellre den här vi ska kolla på nu om den är bra för hyran skiljer bara på de olika lägenheterna med 250 kr ca. Men svårt att säga innan man sett lägenheten så återkommer med rapport om det.

 

Ha en skön dag !

Nu ska jag ta tag i mej själv och ge mej ut på en lång härlig promenad tänkte jag.

tyvärr

bilderna går inte från denhär datorn men jag lovar de kommer !

Äventyr i trädgården

Aj aj aj !!!

Stakars liten??. Clawdia har råkat illa ut det lilla livet. För ett par dagar sen var Clawdia ute och roade sig i trädgården här hemma något hon nu upptäckt och tycker är väldigt roligt, att leka tiger i buskarna och jaga fåglar det är toppen.

Pappa och jag satt i vardagsrummet och såg på tv när vi hörde ett högt katt skrik, vi trodde hon råkat illa ut precis utanför på gräsmattan men pratade med grannen en dag senare som sa att han var ute i trädgården när det hände och att hon va på baksidan av huset inte framsidan som vi trott. Hon hade skrikit jätte högt och sen sprungit och krockat med vår piskställning för mattor i en väldig fart. Sen kom hon ju in rusande till oss i 180 hon var verkligen jätte rädd stackaren. Den andra katten hade rivit eller bitit henne så att hon hade tussar med hår från pälsen som lossnat. Vi titta till henne när hon lugnat sig lite och fixade till pälsen annars såg hon okej ut verkade ha klarat sig bra. Men dagen efter märktes en klar förändring i hennes beteende hon va mycket lugnare, ville ligga mera i knäet, sen märktes det att hon hade ont för vi fick inte röra svansen direkt. Så vi bestämde oss för att avvakta till Dagen efter för att se om vi behövde ringa veterinären, och hon verkade bättre på morgonen så vi bestämde oss för att avvakta och åkte till Danmark på dagen, när vi kom hem märkte jag att det fortfarande gjorde ont för henne på en speciell punkt på svansen, när jag tog där satte hon klorna i min hand det skulle hon aldrig göra annars. Så morgonen efter ringde jag först min kusin som har hundar för att höra vilken veterinär som hon kunde rekommendera och ringde dit. Mamma och pappa tyckte det va lite onödigt när hon verkade må bättre. Men jag kände på mej att nått var fel, man får ju såna känslor ibland så jag envisades och hons veterinären kunde de snabbt konstatera att hon fått en stor böld på svansen av den andra katten antingen har den bitit henne eller så har den klöst henne och så satt de en klo kvar det viste inte vilket.

Så de fick söva henne och tömma den, de tömde bölden på 2 msk var vilket var mycket enligt veterinären. Så när hon kom hem gick hon som hon va full och hade en sån där plast tratt på sig stackaren. Men hon piggnade till från sövningen på några timmar´, gick fortare den här gången än när hon kastrerades men då va hon ju sövd längre med. Men tratten va besvärlig tyckte hon. Den första dagen släpade hon tratten i golvet hon skämdes nog lite så hon ko inte på att lyfta huvudet så fort hon stötte emot något som en mattkant eller en tröskel började hon gå baklänges så hon gick mer bakåt än framåt den dagen. Men godis var jätte gott och att ligga och gosa i våra knän det kunde hon göra i flera timmar så hon passade på att utnyttja oss som man ska när man är sjuk. Hon låg hos en person tills den tröttade eller var tvungen att göra något (mat, toabesök mm) då flyttade hon bara knä till nästa person inga problem.


Hon älskar att ligga på min och jonas mage och rygg då vi sover. Men eftersom det bara är jag här så har hon nu när hon är sjuk legat inne hos mej, en natt vaknade jag av att hon stoppat in sin tass innanför halslinningen på nattlinnet, lilla gumman.


Tratten har varit besvärlig för henne hon tappa balansen så fort hon skakade på sig så den var hon överlycklig att bli av med, oj va hon tvätta sig. Men hon får fortfarande antibiotika och den är verkligen inte populär när hon ser sprutan nu springer hon undan ( krossar tabletten och blandar med vatten som jag suger upp i en spruta som hon får i munnen) men hon slipper sprutan i svansen nu så det är bra, hon skulle ha antibiotika i sprutform vis såret de två första dagarna urs det gjorde så ont på henne att jag verkligen led med henne. Men nu är hon som vanligt igen nu känner vi igen vår tiger. Enda skillnaden är att hon äter lite medicin ett par dagar till och en bit av svansen saknar päls.


Ska försöka lägga in lite bilder på henne får se om jag lyckas från mammas nya dator??


Sommartider !!!

Nu har jag varit nere i Laholm (vet inte om jag ska skriva nere i eller hemma i Laholm för vist är Laholm hemma men det är ju för att hela familjen finns där Gävle känns mycket mera som hem för mej idag men det är ju för att mitt liv är där nu mera och att jag trivs så bra.) Men nu har jag varit här 3 veckor snart och på fredag åker hem pappa är en sötnos och kör hem mej med. Vilka föräldrar jag har =)

De ställer upp till max, vad mer kan begära? Har varit skönt att få komma hem och hämta nya krafter det behövde jag. När jag kom ner hit  tyckte jag att jag återhämtat mej på ett bra sätt vilket jag också har gjort men när jag anstränger mej mer än vanligt ( alltså mer än att ta det ganska lugnt hemma) så räcker orken inte till så mycket mer utan jag behöver vila mej en stund eller gå lite långsammare. Så det är nog bra att bli påmind om att orken inte räcker ibland speciellt om man är som jag får grymt med dåligt samvete om jag inte håller på med något, känns jämt som det är nått jag borde göra om jag tar det lugnt. Men nu har jag inte haft nått val jag har till och med börjar vila mitt på dag något som var otänkbart för mej tidigare men om jag ska stå på fötterna en hel dag är det ett måste.

Här hemma är det mesta som vanligt, mamma och pappa kämpar på med sina liv de letar efter ett enplanshus nu eller ett radhus så att de har ett hus de båda orkar med i flera år till, de börjar ju ändå bli till åren pappa fyller 60 om 2 år så att flytta till nått mindre är en klok ide kan jag tycka det kommer de båda må bra av. Övervåningen använde ju nästan bara när jag är hemma eller när Matilda kommer hem över en natt och det går ju lösa ändå även om de flyttar blir lite trängre bara.


Jag har bara passat på att ha det kul nu när jag varit hemma fullt upp hela tiden, umgåtts med vänner, familj och släkt. Vart ut på en massa olika saker gav oss till och med ner till Båstad under tennisveckan vilket vi normalt sett undviker. Har hänt en massa skoj =)


Vädret har ju tyvärr inte samarbetat med oss under den här tiden jag varit hemma som ni säkert vet har vi här i södra Sverige fått kopiösa mängder med regn. Så har fått 1 dag på stranden på 3 veckor och 2 dag i trädgården med sol det är allt, lite tråkigt måste jag säga.

Regnet har gjort att mamma och jag har roat oss bäst vi har kunnat, jag fick ett kanon regnställ av mamma i födelsedagspresent som nu kom till stor nytta då vi var ute och gick varje dag i 60 min. Sen var det hem och mysa med god mat, spel och bra spännande böcker.

Vi har varit med Danmark hela familjen det var jätte trevligt och vi hade väldigt roligt tillsammans. Jag hittade en perfekt julklapp till Joans, ja jag vet det är tidigt till och med för att vara jag men va fasen den ligger färdiginslagen i garderoben och där ligger den ju bra, ett bekymmer mindre men han ska få två saker av mej i julklapp den andra väntar jag med. Han ska få sin födelsedagspresent först han fyller 25 år den 2/10.


Sen har vi varit på Per Gessle på Örjans vall i Halmstad på hans turné premiär, vi hade VIP biljetter eftersom pappa skulle jobba hans bryggeri sponsrade med dricka. Men ärligt talat så var det lite av en besvikelse det var en blek och lite mesig konsert i mina ögon i alla fall om man jämför med Återtåget med Gyllenetider 2003 eller va der 2004 nu börjar jag bli gammal tror jag det va samma år som jag började plugga på HIG hur som helst för jag gick på den konserten med syrran och alla vänner hemma, sen skrev jag teori provet till körkortet och sen flyttade jag en vecka senare. Men den konserten som va då är det inte mycket som slår, Gyllenetider och Per Gessle är speciella i Halmstad och den stämning som är på örjan då de spelar kan bara bli där magi??


Nu börjar snart hösten med skolan igen ser på nått konstigt sätt fram mot det, ska skriva uppsats och kan inte vänta tills jag får träffa handledaren och komma igång ordentligt. Jag har redan läst all kurslitteratur en gång ha bara en bok kvar som jag inte har utan tänkte låna eller läsa på bibblan. Jag bubblat av en massa idéer så det ska bli roligt.


Jonas och jag funderar på att flytta till Andersberg i Gävle. Ligger etta på att tacka ja till en stor tvåa men får inte tag på han som bor där *suck* vi vill ju se den innan vi bestämmer oss. Så jagar honom till på onsdag har jag inte hört från honom då, så får jag ringa gavelgårdarna och höra vad de tycker. För nu har jag ringt honom flera gånger och hans mobil är av och enligt eniro så har han ingen hem telefon ( gavlegårdarna hade nått nummer som skulle va hem telefon men då hamnade jag någon helt annanstans, mobil numret som GG hade var också fel så det går jätte bra det här). Vi måste ha svarar senast 23/7 så börjar ju bli lite små bråttom nu.


Ha det så gott alla och håll en tumme att sommaren kommer snart!!!