helt slut nu!!

PUST!! Sitter just nu i soffan hemma och smuttar på ett glas med julmust och känner mig helt slut och då har jag inte lagat middag än (eller potatisen är färdigskalad i alla fall man måste passa på att förbereda de få stunder man kan).

Så här har min dag sett ut idag
vaknade när Jonas klocka ringer första gången han har den lilla ovanan att snooza en massa gånger (eller ok 4) innan han går upp men om jag vaknar innan han stänger av (han brukar vara snabb) så är jag vaken sen och kan inte somna om *suck* så kul att vakna 5 på morgonen så......

vid 7 steg jag upp gjorde mig i ordning för dagen satte på lite gröt åt Sonja och gick och väckte henne

Sen var det ju morgonbestyren med ny blöja, mat och sen kläder efter det är det min tur att äta lite om jag har tur får jag göra det utan en bebis i knäet så ser vi på nyheterna ihop Sonja och jag.

Vid 8 så gjorde vi oss redo för att gå ner på stan då jag hade en läkartid. Kommer ut fullt lastad som man ju är när man har små barn bara för att upptäcka att dörren till förrådet hade fryst fast! PANIK barnvagen är ju där inne! Kommer på att jag tog fram låsoljan åt Jonas igår kväll så springer in efter den lite bråkigt lås men det gick tack och lov upp.

Sen pulsar vi oss fram genom snön Sonja och jag tack och lov hade de plogat så det gick lättare att gå än jag trodde men vår barnvagn är så stabil att jag inte direkt var orolig mer än att det kanske skulle bli tungt.
Hann ner precis till när jag hade tid tog lite längre tid att gå än jag räknat med (Jonas har vår bil nu till jobbet då det inte fanns någon extra bil sen hans olycka för en vecka sen). Men fick träffa en trevlig läkare så nu har jag astma mediciner för att lååååååångt tag framöver jätte skönt för de behövs extra mycket nu när jag är gravid.

Var klar vid 9.30 och fram till att öppna förskolan öppnade vid 13 fördrev vi tiden på biblioteket med att läsa sagor och fika. (eller vi gick till öppna förskolan vid 12 men var själva till 13 då de öppnade på riktigt). Där var vi sen och lekte och umgicks med andra barn och mammor. Sonja älskar verkligen öf hon kan sitta helt själv nu så stadigt =) så hon kunde på ett helt annat sätt vara med nu och ta de leksaker hon ville ha som jag la på golvet runt henne. Efter fikat så somnade Sonja så då tyckte jag vi lika gärna kunde gå hem för klockan var strax efter 15. Så efter en snabb tur i affären tog vi bussen hem då jag på den där snabba turen lyckades fylla 2 tunga kassar och det tar 45-60 att gå hem från stan kände inte för det idag. Bussen var sen som vanligt så hade nästan lika gärna kunnat gå då den var 30 min sen och resan tar ca 10 min.

Hemma var snuttan jätte hungrig då jag ju hade räknat med att bussen skulle va i tid och bara gett henne frukt till mellis. Så det första var ju att mata henne sen tog jag av henne kläderna och blöjan gick för att hämta pyjamas och ny blöja sätter mig i soffan lägger henne men hinner inte lägga den nya blöjan under innan hon kissar! Sätter på de nya blöjorna i soffan nu mera då jag blir jätte yr av att stå länge nu mera. Så i morgon blir det att tvätta sofföverdragen (Jonas blir glad det hatar han......).

När hon fått mat var hon trött (tro det eller ej då hon oftast somnar runt 22 nu mera) men idag somnade hon innan 18! Så med henne i säng fick jag ett ryck och nu har jag möblerat om i vardagsrummet =)
OK jag vet man ska/bör inte släpa tunga saker på golvet eller som gravid för den delen men säg det till mig mitt i vad Jonas kallar ett av mina anfall det jag flyttade runt var 2 soffor, soffbord, matta, en fåtölj fotpall, tv-bänken och brud kistan som svärfar gjorde åt oss (och tro mig den är tyngst av allt är en hel fin gammal mat servis i den). Det blev helt annorlunda mot hur det var innan om det blev bättre det vet jag inte just nu i alla fall men vi (läs jag) har en långsiktig plan och då är det här sättet bättre.

Så nu väntar jag på att Jonas ska komma hem så ska jag sätta igång och steka fisk blir rödspätta idag mums! Det var jätte länge sen jag åt det köpte helt färsk i affären idag lite roligare än den som ligger i frysdisken tycker ni inte? Vist dyrare men man får igen det på smaken sen!

Så jag tycker nog man får vara lite trött efter en sån här dag av håll i gång =) Efter maten så ska jag ta mig en kopp glögg te som jag köpte på en jul marknad tyckte det lät kul och var tvungen att testa men har inte vågat smaka än.


hormoner

Inte så lite av den varan tycks jag ha! När jag väntade Sonja var jag inte så farligt känslig men denna gång är det extremt!

Jag kan verkligen börja gråta för inget och då menar jag inget tex för någon dag sen var på gott humör när jag la mig sen kom störtfloden av tårar då jag bara kände mig som en dålig mamma o fru tur jag har en underbar make med en varm famn och tröstande ord då. Annars tar jag åt mig mycket mera av allt som sägs nu men det tänker jag helt kalt vara ego med folk får la tänka sig för lite nu......sen är det klart att jag inte kan vara värsta hormon monstret heller men det är jag inte och tror inte jag kommer bli heller!
Men jag ser verkligen fram mot ultraljudet nu, men som sagt innan jag vet hur många små det är i magen räknar jag med att det är en liten fripassagerare där inne. Sen blir det spännande att se om det är en han eller hon. Förra grav känndes varje vecka som en evighet specielt de första 12 veckorna nu rusade de i väg och det känns som att tiden innan den lille kommer lär springa i väg.

I dag passade jag på lite när snuttan sov och jul stökade lite så nu ligger det i alla fall lite juldukar framme och fått upp lite advents stjärnor och stakar i fönstren hann till och med koka över 120 knäck =) det enda som jag inte hann med innan hon vaknade var att sätta upp julgardiner och en stjärna i köket men det ska jag fixa i morgon eller ons. Nå väl advents fint lär det bli tills mamma o pappa kommer på fre då de ska vara barnvakt för första gången över natten åt Sonja för vi ska på julbord med Jonas jobb. Känns lite märkligt att lämna henne ett helt dygn men jag vet ju att hon är i goda händer är ju första gången som är värst. Känns i och för sig rätt lugnt vet ju att de ringer om det är nått hör jag inte nått tänker jag njuta av maken och kvällen finns ingen orsak att ringa o kolla läget bara för att då. Om det varit någon utanför familjen hade jag gjort det men nu är det ju tack o lov inte så =)

Här har det hänt saker!

milt sagt får man nog säga!
Jag har av olika orsaker inte varit så aktiv bloggare de senaste veckorna och idag är det dags att berätta orsaken.

Vi har nämligen en liten bulle i ugnen igen så det finns en liten tjej här hemma som den 1/6-11 (beräknad förlossning) !!!!

Så de senaste veckorna har jag varit långt från pigg och dessutom mått galet illa vågen pekar nu på - 5 kg pga av allt illamående! Så det säger nått om hur lite jag fått behålla, fick till och med stoppa Jonas en dag och slänga mig mer eller mindre ur en rullande bil för att dyka ner o spy i en snödriva i centrala Nyköping där kan vi tala om ett pinsamt ögonblick.......... nå väl nu börjar det tack och lov lätta och jag börjar känna igen mig själv igen så gott som det går som gravid i första trimetern Jag är nu i v 14 så det är ju fortfarande nytt men denna gång är så olika mot hur det var när Sonja låg i magen det är en jätte skillnad! Jag mår MYCKET mer illa denna gången, sugen på söt något jag i stort sett inte åt under hela tiden med Sonja, tröttheten jag känt har nog varit rätt lika även om problemen med sköldkörteln nog förvärrat den en hel del, andra nojor och sånt som jag inte klarar av. Jonas har tex en parfym jag brukar ÄLSKA men nu när han hade den sist så stank hela han (han hade inte mer på än vanligt) så det var bara för honom att vända om och tvätta av eländet! Men jag är överlag mycket mer känslig för dofter denna gång allt luktar mera än annars nu på gott och ont.

En sak som jag känner mig lite kluven för det är att barnmorskan misstänker att det bor två i magen eftersom jag fått så stor mage så fort (inte gigantisk men stor för att vara i v 14) + att jag mått så illa vilket tydligen kan vara ett tecken på att det är 2. Men jag har bestämt att det är en där inne inget annat! OM det är två tja då kommer jag nog få en smärre chock tror jag även om det på ett sätt skulle va "skönt" då är vi ju klara sen om ni förstår va jag menar 3 barn känns precis lagom tycker jag o så kul att vara gravid vet jag inte om jag tycker det är.......

Detta lilla underverk var ju kanske inte helt planerat hade tänkt börja med syskon när Sonja var runt 1-2 år men nu var det någon som hade lite mer brått till världen än vi trodde så den lill* är ju hjärtligt välkommen. Det kommer nog bli tufft men vi har ju hjälp av våra familjer och vänner. Jag/vi tror/hoppas ju dessutom att barnen kommer ha glädje av varandra när de växer upp och har så nära i ålder. Men en sak är säker och det är att den 20 maj så kan ni räkna med att jag har benen i kors då ska det inte födas nått barn i alla fall! Så de i alla fall får varsin födelsedag om den lill* nu kommer innan BF det vet man ju aldrig.......Denna gång kommer jag nämligen föda som vanligt (om allt går lika bra som med Sonja berättar mer om det senare när jag själv vet mer om hur det blir).

Nu återstrå bara för mig att önska er alla en trevlig första advent!

sjukstuga

Stackars älsklingen (Jonas) är sjuk eller han är snuvig och hostar har haft lite feber av o till nu i några dagar. Så nu har jag fått honom att stanna hemma i två dagar så nu mår han i alla fall lite bättre. Eftersom de bara jobbar till 13 i morgon så kännde han att han orkar jobba men vi får väl se hur han mår när han kommer hem minsta lilla o det blir jag som kör ner mot lahom! För vi ska åka ner efter att vi fått i oss lite lunch är planen i alla fall, det ska bli trevligt att komma hem och med oss upp har vi fin främmat Matilda följer med oss upp och blir här uppe en vecka så kommer svärmor nästa fredag så det blir fullt hus men det blir bara trevligt =)

Så idag har vi städat lite här hemma (behövdes ju inte så mycket direkt mer än damma o damsuga) så det känns skönt att det är klart när vi åker. Sen har jag varit in i nyköping och shoppat loss för inte nog med att pappa fyller 61 sen är det ju fars dag på söndag. Även om Jonas bestämt hävdar att jag inte ska ge honom nått från Sonja så struntar jag i honom =D det är ju hans första fars dag som pappa och det anser jag i alla fall är ett tillfälle att fira så det så!

Annars har det inte blivit så mycket mer gjort, har rensat i Sonjas gaderob idag och prövat alla kläder jag var osäker på i storleken på henne. Insåg då att hon nu har 62 och 68 bodys, 68 och 74 i byxor och pyjamasar så hon har rätt blandat nu för byxorna i 74 satt ok men lite stora klart och i pyjamasarna sitter nästan de i 74 bäst på henne nu...... Så just nu står det en flyttkartong inne i hennes rum där vi lägger ner alla kläder efterhand som vi märker att hon växer ur dem efter att de tvättats. Men det dröjer nog inte länge alls innan vi måste packa ner alla kläder i storlek 68 med men 74-80 var det någon som sa att de har länge så ska köpa till lite mer i de storlekarna

(tänker någon köpa kläder åt henne i julklapp, är det bra men kolla gärna med oss vad hon behöver för vissa saker har hon gott och andra behöver vi mer av)


Ja se det snöar!!

Ja urs det var då inte någon rolig syn i morse på nått sätt när jag ser ut hur vår fina trädgård bara blir mer och mer vit för var stund som går. Jag hade tänkt promenera ner till öppna förskolan men då jag för tillfället är rätt trött (inlägget igår förklarar ju varför jag har mått/mår så sen en tid tillbaka) och att köra en barnvagn i blötsnö det är inte det lättaste, det ska gudarna veta. Ville inte köra när det vräker ner så här (fånig jag vet hade jag jobbat hade jag ju inte haft nått val direkt....) sen har det nog lite med att göra att jag verkligen hatar vårt nya garage det är så trångt och blir nervös varje gång bilen ska in i eländet.

Hade i alla fall tänkt gå ut en promenad hoppades kunna ta mig ner mot vattnet vi bor ju trots allt så nära (tar väl 15-20 min att gå till badstranden tror jag har inte gått hela vägen än så vet inte 100) men efter att ha tagit mig med vagn och allt till postlådan och sen affären så kände jag att min ork var borta, tyvärr nå ja hade ju medicin kvar hemma så började med den redan igår så det borde ju vända snart........

Nu sover älsklingen i alla fall en liten stund, brukar inte låta henne sova på eftermiddagen men hon har inte sovit nått på förmiddagen idag så lika bra hon sussar lite nu även om det innebär en pigg tjej i kväll.

Tänkte jag skulle testa hur hon reagerade på mat som inte var helt slät utan lite små klumpar i och hon åt precis lika glatt som vanligt och sen fick hon yoghurt i morse med (man kan ge dem det från 5 mån) första gången jag testade var när hon precis fyllt 5 mån (nu är hon ju nästan 6 mån) förra gången var det urs o blä och bara att kasta och ge henne gröten som hon brukar. Men idag blandade jag i lite fruktpure som jag hade gjort på en massa päron vi hade hemma som höll på o bli dåliga (sen hade jag i lite kanel bara) då var det jätte gott och hon åt nästan en hel tallrik med det! Så idag har hon verkligen prövat nya saker vårt hjärta. Hon har börjat med att vilja sitta nu och försöker själv sätta sig upp när hon sitter i babysittern så nu tränar vi på att sitta på golvet med en tjock mjukfilt under som snälla G gjort åt henne i dopgåva och amningskudden som stöd eller våra händer.


Varning för gnäll

I fredags var jag och lämnade nya prover för min sköldskörtel då jag slutade med alla mediciner för den för ca en månad sen lite mera. Då såg alla värden jätte bra ut och läkaren sa att OM det kom tillbaka var ju 50% risk för det så skulle det ta flera år till dess.

Jo pytt du! Ta den om tomten med va när du ändå håller på......
Jag har de senaste 2 veckorna i alla fall (kanske till och med 3 veckorna, det var då det börja komma smygande) kännt av hjärtklappning, trötthet och svettningar ungefär på ett sånt sätt så man tror man är i klimakteriet och sen ska vi ju inte glöma ledvärken och mina så roliga (not) skakningar så man kan tro jag är hur svag som helst. Med andra ord har det varit ganska gott om tecken på att det var nått fel igen, så jag har därför skjutit på att ta de nya proverna några dagar mer än jag skulle för jag var rätt orolig för att få det svar jag INTE ville ha.

Så idag när läkaren ringde (som förövrigt är helt underbar) och gav mig just den "dom" jag inte ville höra känndes det mindre kul blev tvärt om riktigt låg. För nu känns det som att jag fått lite för många smällar vad gäller min hälsa =(
Det kommer i alla fall bli operation där de kommer ta bort min sköldskörtel i sommar eller strax där efter helt vilket i sin tur innebär en livslång medicinering men det har jag ju redan så blir bara en medicin till o ta.........

Medicinerna stör mig inte även om jag känner i alla fall 3 som genomgått denna typ av operation så känns det ändå EXTREMT obehagligt att veta att de ska in o skära i min hals vilken annan kropps del utom möjligtvis öonen hade kännts lugnare. Jag ska ju dessutom till läkaren i slutet av denna månad för att få en remiss till ortopeden om min fot som kanske med behöver opereras (halux valgux) om det blir så väntar ju två operationer under nästa år (tror ju knappast det blir förre ny år med den svenska vården som jag ens får komma till ortopeden), trots att jag inte kan böja min stortå längre pga av smärta vaknar på nätterna av att jag hamnar fel på tån så nått är fel helt klart o syrran var ju bättre när de fixade till hennes.

Men det är ju inte den bästa perioden i livet att vara sjukskriven känns det som men nåväl det ska nog gå det med för det kommer ju bli en sjukskrivningsperiod i alla fall sen får vi se vad de säger om foten men jag hoppas på att de kan hjälpa mig sen hur det struntar jag i bara jag får en normal fot igen tack....

Men nu ska jag se om vår lilla matvägrare har ångrat sig och inser att det faktiskt är gott att äta lite gäller bara att vara mer envis tror jag.


lille katt lille katt....han är vit och svart.....

Jag tror jag var så trött igår att jag ju helt glömde av att berätta hur mycket vår skatt har vuxit =)
nu väger hon 7040 g och är 65 cm lång så stora tjejen med andra ord! Jag börjar få lite kläd bekymmer nu för allt som är i stol 62 är för litet speciellt byxorna men 68 sitter bra men tror dock inte att hon kommer kunna ha 68 (som hon ju använt under hela tiden 62 med varit lagom) kommer passa heller så länge till därför känns det ju lite små onödigt att köpa nytt för en så kort tid......Jag har inte testat hur stort nästa storlek är på henne än (74/80) men jag tror att det blir en plan till helgen för kan hon ha den storleken utan att drunkna i den eller tappa då kör vi nog på den tror jag. Älskar att shoppa bebis kläder men sen vi flyttade är det ju inte bara att ta vagnen o gå ner på stan längre nu måste jag åka in till Nyköping om jag vill gå i affärer vist det är bara en mil men det blir ju ingen spontan grej längre vilket kanske är bra o om inte annat betydligt bättre för plånboken.......

Natten har i alla fall varit lugn (tack och lov) men sen har det varit en mammig tjej här. vi låg och gosade på soffan Sonja låg vid min sida på armen när Lakrits kom och la sig på min mage. Sonja fick direkt syn på honom och började "klappa" honom på sitt eget lilla sätt det var en blandning av att klappa och dra men som tur var så drog hon inte så hårt så han låg snällt kvar en bra stund. Varje gång hon ser honom nu så sträcker hon ut armarna och försöker nå honom :) snuttan har bara väntat på att hon skulle upptäcka katterna. men det var tur det var lakrits för Clawdia är fortfarande inte så förtjust i Sonja kommer inte nära om vi har henne i famnen.

  


Pust!!!

Den här natten som var nu det var utan tvekan den värsta sen Sonja föddes det har inte funnits någon natt som varit så här tuff! Ville nästan bara krypa ihop och gråta när väckarklockan ringde för då hade jag bara fått sova en kort stund och då skulle jag piggna till så pass att jag kunde köra till huddinge sjukhus utan att vara en trafik fara......

Urs och fy säger jag bara!! Sonja fick sitt 5 mån vaccin igår och vi ropade helt klart hej förtidigt, förra gången fick hon ju feber nästan direkt men hon var så pigg och glad och verkade inte alls påverkad mer än att hon sov en kort stund i min famn strax efter. Så vi trodde det hade gått bra när vi la oss vid 21 i går men hinner inte ens somna till förens vi får en ledsen och varm tösabit här hemma. Sen var hon ledsen och näst intill otröstlig och så höll det på hela natten hon grät och skrek och var ledsen, sen lugnade hon ner sig och låg mest o gnällde (då försökte jag få lite vila hur elakt det än känndes) sen började hon om igen. Så när klockan ringde vid 5.30 ville jag näst intill skjuta någon var så trött att jag mådde illa, det var hemskt! Men tog mig upp och fixade oss i ordning och sen har dagen rullat på. när vi kom hem vid 13 trodde jag vi skulle få vila både hon och jag med då trodde jag fel fel fel. Eller hon var ju nöjd av att vara i famnen men det innebar ju att jag inte kunde somna till med henne på armen direkt....Så blir en tidig kväll efter robinson tror jag, snuttans mage tar stryk av febern så hon hade värsta diarrén här så nu måste vi träffa soffklädseln och som kronan på verket så kräktes hon över soffan med!! Då fick mamma nog och så ringde jag sjukvårdsrådgivningen för att höra vad man gör för ett barn med 40 graders feber. Alvedon (som hon fick redan innan jag ringde) blev rådet, och så skulle jag mata henne med ersättning på tesked 2 st var 5 min i 20 min hålla upp 30 min och börja om tills det gått 2 tim och ringa igen. Så sagt och gjort, men Sonja ville inte alls ha sin mat på sked så vi tog flaskan och någon liten klunk åt gången.
Då var febern 38.6 så det var de hyfsat nöjda med i alla fall och så länge hon fick i sig vätska skulle vi inte oroa oss annars skulle vi återkomma direkt. De sa jag skulle ge små mängder åt gången men det ville inte snuttan så hon fick hela flaskan och det verkar ju gått bra denna gång i alla fall inget kommer upp än.

Så i ärlighetens namn känner jag mig något trött nu, är glad över att jag bara har lite små ärenden på stan i morgon som jag själv styr när jag ska göra så att jag i alla fall kan få sova lite längre än idag. Inte kan jag be J om hjälp heller han går ju upp super tidigt (4.30) så räcker gott att han tar henne fre nätter och lör nätter (varierar vem som tar henne då) och sen är han med lite krasslig nu.

Nå ja hon får en alvedon innan sängen så hoppas vi på en lugnare natt. Med det sagt så hoppas jag att ni får en trevlig kväll!


5 månader

Tiden rusar verkligen i väg jag fattar det fort farande inte, det var ju så nyss hon kom och snart är vi halvvägs mot det där stora kalaset vi ska ha i maj =)

Det är så otroligt häfrigt att följa hennes utveckling det händer ju så mycket hela tiden.
Nu kan hon (har ju kunnat några månader) rulla runt men hon är lite lat och gör det inte så ofta tokern
Hon kan sitta utan stöd i korta stunder men man får kämpa lite för att få henne att vilja sitta då hon mycket hellre ska stå upp. Gåstolen är en riktig hit igår kom hon på hur man ska göra för att få den att röra på sig ordentligt och sen for den lilla damen runt i vardagsrummet en stund. Det var också den enda lugna stunden i går när hon var själv och inte i min famn (hur mysigt det än är). Idag har det varit liiiiite bättre morgonen var normal bortset från att jag inte mådde så bra så blev sovmorgon och sen en dusch för mig det tyckte hon var helt ok det var ok att få bada med efter att jag duschat klart. Sen har det varit en små pipig tjej hela dagen så just nu liggger vi i soffan tillsammans vill inte tänka på hur det kommer gå i morgon då hon ska ta nästa spruta (hon mådde ju verkligen kast av den första med feber och kräkts av alvedonen så vet inte om jag kan ge henne det måste kolla med bvc).

Sen har snuttan blivit mycket duktigare i motoriken och kan flytta små saker som nappen från ena handen till den andra och sen tillbaka in i munnen eller ja hon försöker men det brukar bli en del av skölden som kommer in men ibland blir det rätt =) Hon leker mera med sina saker på ett annat sätt även om allt åker in i munnen så nu måste vi verkligen ha koll så ska gå på jakt i helgen efter alla kattleksaker som inte ska vara framme på ett bra tag (lika bra innan hon börjar krypa).



Hon har börjat med två söta grejer det ena är att hon gärna vill hålla i flaskan själv när hon får mat även om vi ju så klart får hjälpa till så gör hon verkligen tappra försök gumman. Sen har hon hittat sina fötter och det är jätte kul att sträcka upp benen rakt upp i luften och sen ta tag i fötterna med båda händerna då skrattar hon så gott =D underbart att höra har hom byxor drar hon upp benen i dem och håller där i stället.

                                                      


sen verkar vi ha fått en jätte social dotter som JÄMT ska charma alla hon ser och det allra bästa är om det är en främling som kommer fram :/ hmm det där kommer nog leda till ett o annat samtal i framtiden...... då skrattar och ler hon stort och "pratar" som en liten galning men alla blir ju så bedårade av henne och vem kan motstå en liten bebis som flörtar med en?  
Men det är skönt att hon inte är en blyg liten viol i alla fall jag hoppas verkligen att hon inte blir det heller även om hon säkert kommer ha sina mamma och pappa perioder så går ju de över och är man i grunden social så kommer det ju fram sen igen.  


Blogg torka just nu

Just nu är tyvärr inte min blogg den mest intressanta är jag rädd. Det finns lite orsaker som jag inte kan eller vill gå in på i alla fall inte just nu men kommer berätta med tiden men inte nu.

Men vi har verkligen kommit i ordning nu här hemma vilket är skönt (vet jag har lovat bilder o det kommer men det kan dröja lite till.....). Nu är det bara kontoret kvar där uppe med alla pärmar och annat som ska upp och sen att vi ska tapetsera om i vardagsrummet så att allt som ska upp på väggarna kommer upp. Men det lär nog dröja till början av 2011 är jag rädd men vi är ju snart där..... Så för att citera maken så känns det som att vi bor här på riktigt nu :) eller nja nästan i alla fall vi väntar på en räkning från förra hyresvärden på lite små saker vi får betala för som gått sönder men jag kan inte koppla av riktigt förens det är helt klart det känns som om att de ska upptäcka nått mera så att det plötsligt drar iväg och blir mycket mycket dyrare än vad de sagt men de borde ju inte hända eftersom besiktningen är klar. Så när allt tjafs med lägenheten är klart och jag kan känna att inget mer om den dyker upp DÅ kommer jag känna mig lugn om bara bo på ett ställe, så det blir nog först runt nyår jag kommer känna mig 100 hemma här.

Annars rullar livet på här hemma Sonja händer det massor med får skriva mer om det i morgon annars blir det här inlägget så långt o morgon dagens ämne är klart =)

Jag har inte velat skriva det innan men har sökt en massa jobb här nere känns ju lite skönare att ha 15-20 min till jobbet i stället för 60 min.....enkel väg dessutom. Jag har sökt 13 jobb ungefär och har fått gå på 6-7 intervjuer så det är ju rätt bra bara där. Så händer inget på ett tag och sen får jag 2 jobb på samma dag! Hade väl mer eller mindre fått de ena redan i fredags (hon sa att de var mycket intresserade och om referenserna var bra så hade jag fått tjänsten) jag sa då att jag med tyckte det känndes bra och att jag var intresserad. Nu idag så ringde ett annat jobb (där jag med var på intervju i fredags och en för typ 2 veckor sen) och erbjöd mig en fast tjänst så då tackade jag klart ja sen ringde de från den andra intervjun någon timme senare och hon blev rätt sur för att jag tagit ett annat jobb då hon tyckte jag redan tackat ja, men jag sa ju bara att jag var intresserad. Är ju inte så att man vågar/vill tacka nej till en fast tjänst direkt i fall att man kanske fått ett annat jobb! Men jag kommer nog inte säga något till mitt nuvarande jobb förens vi har skrivit kontrakt så jag vet att inget oförutsett sker, vågar nog inte lita på att det blir av annars.....så får vi hoppas att det går att lösa med uppsägningstiden men eftersom jag inte jobbar och de har en vikarie redan så får jag hoppas att de är snälla och förstår men man vet ju aldrig.

nå ja jag hoppas bara att jag tackade ja till rätt jobb nu känns lite konstigt i magen men så är det alltid med mig när jag känner att jag gjort nått dumt eller är osäker på det jag gjort. Men det ska nog bli bra det här med jag har ju haft en bra kännsla inför jobbet som jag tog blir helt annat än det jag har idag och det jag tackade nej till.....

Men det känns lite märkligt att jag kommer börja arbeta om 8 veckor......snuttan är ju så liten även om hennes far kommer ta ypperlig hand om henne så är hon ju min lilla plutt. Man vänjer sig dessutom fort vid att gå hemma och nu är det snart slut med det! =( Känns mycket märkligt faktiskt men samtidigt ska det blir skönt att få börja jobba igen umgås med vuxna, slippa ha en bebis på armen hela dagen och få lite normal rytm igen (inte en bebis rytm). Nej det här kommer bli bra det känner jag på mig men allt praktiskt måste bli klart nu tyvärr dröjer det i alla fall tidigast till den 19 nov innan det gör det......

Men nu blev det ett långt och något snurrigt inlägg men får skylla på att Sonja idag har haft spel och bara skrikigt och gråtit (tror hon är inne i en tillväxt period eller tänder) om hon inte fått vara i min famn, gå stolen och babygymet fungerade en kort stund bara (så jag i alla fall kunde få igång en maskin tvätt) så dagen har varit lite upp o ner klockan var nästan 13 när jag kom till o borsta tänderna det säger nått om hur illa det var. Pust så lite mör nu. Men nu sover hon i alla fall men i babysittern så hoppas bara hon somnar om i vaggan strax.....

Nå väl vi hörs i morgon om vi inte får en lika kämpig dag, men det hoppas jag inte.....