Min älskling är här på besök



min söros  när han tränar Akido
min sötnos  när han tränar Akido



Majas alla äventyr har börjat lunga ner sig för den här gången, nu har hon börjat äta och dricka normalt och verkar vara pigg, vilket är skönt.

Just nu har jag min pojkvän på besök han kom i fredags förmidags och stannar minste en vecka ev lite mer vi får se hoppas det i alla fall alltid kul att umgås med den man älskar. Vi gick en snabb vända på stan när han kom för att köpa lite saker som R behövde sen åkte vi hem till mig och hade det mysigt och njöt av varandras sälskap igen, vi har inte träffats på fem ( ja fem!) veckor, det tar lite på en att ha ett distansförhållande trots att det bara är 1½ timmes resa mellan oss så har vi olika scheman som helst ska passa ihop, det kan va svårt ibland.......

I lördags va vi tidigt uppe ( va nog första gången det, han sover länge den manen)  sem gick vi på stan så jag kunde köpa zoforbas och mjölmaskar till maja ( det gillade han inte driekt...)  sen sprang vi mer på stan jag köpte lite små saker typ en stor hårklämma och lite sånt men höll i pengarna lite sen gick vi och fikade på ett mysigt cafe och hade det bra. Hem och lagade en god middag och mys och tv tittade.

Idag är väl planen att lura ut honom på en promenad i alla fall, men tänker ta det lungt och slöa idag så det så =)

Jag har lagt upp en blid på R här ovan han blev lite generad men det behöver han inte bli alls, för han är så söt och go, och min =)

Höll på att bli mormor lite förtidigt idag.......

Igår kväll hade ju maja blött i buren, så innan jag la mi tog jag hand om det och undersökte henne efter bästa förmåga.
I morse när jag lagom nyvaken kommer in i badrummet där majas bur står så är det första jag ser blodspår på golvet, för att säga det minsta blev jag något orolig så kollade in i buren så va hennes motions hjul blodigt då började jag bli riktigt orolig, när jag lyfter på hennes hus som ho har så fick jag en chok för att säga det minsta ! Hon hade fött ungar som hon sen bitit ihjäl de som levde, fast de va flera som inte var stora nog att överleva det va bara 3-4 som skullekunnat klara sig men ingen av dem var levande när jag fann dem. kollade noga innan jag tog bort dem från henne och städadde buren för det va bold i hennes hus med.

Har aldrig sett henne så här arg som hon varit sen igår, men det har jag full förståelse för min stackars lilla tjej...... Hon var blodig så vi var tvungna att ta ett bad något som säkert stressade henne mer men det va tvunget försökte va så snabb jag bara kunde vara.
Har fått rådet av STIF ( Svenska tamigelkottsföreningen ) ordförande att låta henne vara och vila upp sig så nu är planen att skämma bort henne med mat hon tycker om och lugn och ro några dagar, mer kan jag inte göra för henne.


Men är milt sagt ireterad på den förra ägaren !!  Hon måste ju ha bättre koll på sina djur ! Skulle jag vetat om att hon va dräcktig skulle jag tagit hand om henne på ett helt annat sätt de behöver ju lite annan mat mer vittaminer, men framförallt så ska man inte störra dem alla innan de fött och några veckor efter.
Blev så fruktansvärt ireterad, jag fick inget förtroende för henne när jag köpte maja hon verkade ha noll koll ch fick ju tyvärr bevisat nu att jag hade rätt hon hade verkligen ingen koll.


ha en bra dag !!

har blivit lite klokare idag i alla fall ( om det nu är möjligt)

I morse när jag stigit upp, tog sov morgon till 10 idag får skylla på Ronny för han är en sjusovare innan jag träffade honom så låg jag inte så här länge, sen tog jag en promenad i blåsten.
När jag kom hem  pratade jag med K som satt och pluggade och va duktig kännde jag hur stressen kom igen, har jag varit för snabb med att skriva alla uppgifter ? tänk om de inte duger? K och AM har ju tagit mycket mer tid på sig, men jag tycker inte jag stressat alls , eller jo lite......
Men K känner mig och kom med uppmuntrande och goda råd så jag lungade ner mig och slösurfade och slappa en stund.  Fast nästa gång tar jag nog dig på orden K och kommer över och storstädar eller i alla fall teroriserar dig med mitt väg klätrande =) Tur jag har dig K som kan lugna ner min framfart ibland, när jag gnälde över att va stressad över uppgifterna men inte viste hur de skulle förbättras sa K att då var det var det lika bra att låta bli för vet man inte hur de ska förbättras så ska man inte heller göra det, då är det bra som det är. Så lite lugnare på den froten nu i alla fall.

MIn pojkvän har diagnosen ADD något som innebär i korthet att han har uppmärksamhets svårigheter/ koncentrerationssvårigheter. Jag var väldigt fundersam till detta och undrade länge hur det skulle vara att va ihop med någon med en sån diagnos. Jag är en människa som har lätt att över analysera och lätt att hamna 10-20 år fram i tiden i tankarna  på gott och ont. Jag kände att jag inte hade en tillräcklig kunskap om vad det innebär att ha ADD eller vad det innebär att leva med en som har det, Därför ville jag sätta mig in i vad det kan innebära.  Jag inser att detkanske inte atid kommer vara så lätt men jag ser många fler möjligheter än hinder nu. Och efter det jag läst förstår jag honnom på ett nytt sätt, jag ser saker i hans betende som jag kan koppla till diagnosen nu som tidigare gjort mig fundersam. Det är skönt för då vet jag varför och hur jag ska möta det, mycket av det här tror jag inte R är medveten om att det har med ADD:n att göra men det är ju nästan viktigare för mig att jag vet så jag kan hantera det på rätt sätt.

Jag älskar R och vill att det ska fungera mellan oss och ahn känner på samma sätt, has ADD finns där och den märks men inte så tydligt, vet du inte att han har det så märker du det inte direkt heller han är en normal fungerande smart, ömsint och härlig person med ett av de största hjärtan jag någonsin mött hos en person. Men nu vet jag i alla fall att detta inte är något som kommer hindra vårt förhållande eller göra det jobbigt för oss utan att det kommer gå bra, det kan ju bli tufft mellan varven men det går som dör alla andra =)

Sov så gott   


fyra års kalas

Idag dlev Am:s dotter L stor hon blev fyra år. Så vi va bjudna på mat och tårta, när jag kom hom ditt dem så var Am nere i tvättstugen och hennes sambo Jö håll på att städa så jag pratade lite med honom. Vi har inte sett på ett tag nu så han gav mig en bamse kram när vi sågs och lyste upp mig i luften,  sen började han fundera över min vikt och gissa ( tänker inte skriva vad jag väger här men han hade rätt på första försöket) han tyckte jag va lätt =) men Jö är stor och stark så kan ju bero på det med *ler*.
När K och J kom fick L vår present som var smultron plantor för det hade hon önskat sig så hon fick tre plantor i fina krukor så nu har hon att gå och plocka av hela sommaren, mums =)

L visade mig va hon hade fått i present och sen  hjälptes hon och jag åt att  granera tårtan med grädde och färska jordgubbar.  När alla va mätta och belåtna gick vi ut för att skjuta lite party smällare som AM köpt.  Det va en trevlig eftermidag/kväll

När jag kom hem gosade jag en stund med maja och då upptäckte jag att deva blod på golvet i hennes hus i buren !!! Blev något fundersam på var det kommer från, det ser ut som om hon har ett sår vid svansen men det är inte dt lättaste att undersöka en igelkott det kan jag ju tala om.
När jag kom hem och gick in på toan fräste hon mer än vanligt men då tänkte jag inte på det utan ung en timme efter att jag kommit hem och hon fortfarande va så sur och arg så började jag kolla och då såg jag det. Satt en lång stund med henne för att kolla var det kom i från men jag hittar inte något sår på henne så är lite förbryllad just nu, men har torkat bort blodet i buren så är det mer där i morgon så får jag ringa vetrinären och höra. Där börjar det stora problemet när man har exotiska husdjur bara......... de finns få vetrinärare inom ett bra avstånd den närmaste är i stockholm dvs 1½ timmes resa här i från. Nu tror jag inte det är så allvarligt än men kommer utan tvekan att vara mycket observant på hur hon mår de närmaste dagarna. Min stackars lilla tjej inte kul att göra illa sig ju.

Gör som AM sa här kommer ett inlägg till idag

Maja har varit jätte duktig i helgen är så stolt över henne  =)
När jag städat hennes bur i lördags så tog jag bort hennes hjul som hon springer i för att rengöra det när buren va ren, så jag satte maja på den ramp jag byggt så att hon kan gå in och ur buren själv den har hon inte fattat innan utan varit nöjd i buren med sitt hjul, men när hon sett rampen så gick hon själv över den in i sitt hus för att sova trode jag, men nä.....
När jag kom in i badrummet igen ( där buren står) så va hon inte i buren utan hade gått ut och lagt sig under min tvättkorg. Så sen i lördes förmiddag så har hon sprungit in och ut iburen som hon själv vill,  har haft lite extra koll på mat och vatten och det har hon fattat finns i buren för hon har både ätigt och drukigt bra, men det som gör mig mest stolt är att hon till och med går på toa i buren har inte gjort nått utanför buren ( än i alla fall men har ju bara gått 4 dagar). Det är ju en god början i alla fall, men nått hon gör som jag däremot  inte tycker om som hon har börjat med är att leka med toaborsten den är tydligen en jätte rolig leksak, men det känns inte så fräscht att hon ska leka med den direkt........ så nu får jag flytta upp den på toa stolen när jag inte är där......va gör man inte för sina raringar säg, Pratade med K idag och vi är rätt lika när det gäller våra djur läger ner en massa pengar på mat och leksaker mm tror inte de förstår hur pass bortskämde de är =)

Fast de kan kanske sägas om de tvåbenta raringarna med *ler*  nä då Ronny som är min raring han vet nog om att han har haft tur som har mig. Han är så söt och omtänksam, har verkligen hjärtat på det rätta stället. Han kommer upp hit i veckan ( bor i stockholm, så blir ett distansförhålande även om Gävle och sthlm ligger hyfsat nära) tror han kommer på lör morgon men det är osäkert än, vill att han ska komma innan men kompisarna vill festa med honom på fredag så vi får väl se när han dyker upp.....
Ska höra om jag får lägga ut en bild, men gör det inte utan ett ok från honom så har ni fått se båda mina sötnosar

Ha det så bra !   

Klätrar på väggarna och stor städar..........

Japp, nu var det dags igen som vanligt när skolan börjar lida mot sitt slut så klätrar jag på väggarna så idag fick jag ett städ ryck och organiserade om och städade i gaderoberna, köksskåpen när det va klart så gick jag över resten av lägenheten och städade den noga så nu är här rent och fint, så skönt. 
Det är egentligen underligt att man kan få sånna ryck när man ska va ledig och koppla av, men jag tycks inte fungera på det sättet, så fort skolan börjar lugna ner sig blir jag rast lös och stressad (!!) för jag vet inte vad jag ska göra, är det skola har man ju alltid nått som ligger och väntar när man är ledig och kan göra va man vill blir jag bara rastlös det riktigt kryper i mig.

Jag insåg i går kväll att jag har gått upp i vikt, kan inte va så mycket men det synns ändå och det stör mig jag triv med min vikt även det finns saker jag skulle vilja ändra. Så nu har jag bestämt mig för att gå ner i vikt inga drastiska åtgärder men har gått upp 3-4 kg som ska bort !! Så när jag städade kössåpen idag åkte allt onyttigt som kakor ut ( är ett stort kakmonster). Så nu ska jag försöka äte mer hälsosamt och röra på mig mer börja ett sundare liv inte enbart för att gå ner i vikt utan för att kroppen mår bra av det

Det är så skönt att vara klar med alla uppgifter för terminen, de är första gången jag har varit klar så här långt innan. Det lär inte bli mr än ett G som vanligt.... en tror inte jag klarar av att få mer, så länge det inte är IG så antar jag att jag får va nöjd och så dåligt skrivet är det inte att jag skulle få ig, då blir jag väldigt förvånad.      


Sitter och lyssnar på Eurovision Song Contest

Då var det dags för Eurovision Song Contest i år igen, på sätt och vis hade jag väl önskat att  Carola inte hade gått vidare eftersom jag tycker hon är fruktansvärd som person jag gillar henne helt enkelt inte alls!  Tycker hon är slemig och obehaglig plus att vissa av hennes åsikter kan diskuteras.... Hon tror att hon är för mer än hon är. MIn tviling syster M träffade henne på Lisse ( lisseberg för er som missat det ett nöjesfält i Göteborg)  där hon var väldigt otrevlig mot henne när hon försiktigt bad om en autograf, OK jag kan förstå att hon vill kunna gå i fred med sin son på nöjesfältet men hon är trots allt en offentlig person och är det bara en autograf och kanske ett kort det handlar om så kan man ju antingen ställa upp eller be personen på ett trevligt sätt att låte en vara och inte snäsa på ett väldigt otrevligt sätt att hon är ledig och inte skriver några autografer på sin lediga tid.......
Har en kändis någon ledig tid föresten ? Bara undrar det är ju inte direkt så att de kan stämpla ut eller trycka på nån off knapp de har ju valt de liv de lever och det innebär ju att folk känner igen dem även då de är "privata". Ja i alla fall så behöver Carolas divighet inte mer skjuts det är ett som är säkert även om det skulle vara roligt om Sverige tog hem segern igen.
Om vi nu inte vinner eller kvalar in till nästa år ( tror inte vi lär hamna sist men viner tja vi kan nog ha en hyfsad chans ...) så har vi ju i alla fall haft framgång inom ett annat onråde idag Ishockey-VM har ju gått riktigt bra för oss. Bra gjort killar nu är det bara finalen mot Tjekien kvar, klart måste att titta på ju =) 

underar igentligen varför Eurovision Song Contest har blivigt en så stor grej och den växer ju bara för varje år som går.......... fast synd och säga att den har kvar så mycket av schlagern som det va meningen att det skulle va en tävling i. I år måste jag säga att jag haft väldigt blandade känslor inför låtarna, då framförallt Sveriges och Israels bidrag så har det varigt ända sendan Israle började att delta i tävlingen.
Jag är adopterad från Israel, jag kom till Sverige som 11 veckor gammal baby så har inte några minnen från Israel och har aldrig återvänt som vuxen ( är bara 21 men undrar om jag någonsin kommer dit igen). I vilket fall så blir jag alltid så fundersam när Israel är med och tävlar mot Sverige eller om det sänder nått nyhetsinlag om landet. 

JAg kan inte låta bli att fundera över hur mitt liv skulle varit om jag inte fått komma till mina föräldrar utan i stället varit i Israel, hade jag då suttigt och hejat på det landet nu då? Hur hade mitt liv varit? Det är nått som dyker upp i huvudet nu och då, det blir oftare och oftare, men det är värst när det är nått i media eller det kommer upp i samtal som jag för. Att alla dessa tankar finns i skallen är väl inget nytt jag som alla andra adopterade har dessa tankar, jag hör väl tvärt om till en av dem som klarat av dem rätt bra. Men för ett tag sen var jag på en föreläsning om adoption ( ingick i min utbildning, läser till lärare på högskolan i Gävle) och då skolg en tanke mig jag inte tänkt innan nämligen att mina barn kommer att påverkas av att jag är adoptared det satta igång en proces hos mig som jag tror att de som inte gått igenom själva skulle ha väldigt svårt att först. Tänk dig själv att se ditt nyfödda barn och inte veta vem som barnet ärvt sina drag av. Det är inte bara det det är för konplest för att gå in på här men för mig är det som en pusselbit fattas i mitt pussel för att jag ska bli hel, jag kommer aldrig att få den pusselbiten och det har jag  accepterat, men att jag bara kan ge den delvis till mina barn smärtar mig. Men samtidigt så har ju jag som förälder att ansvar för hur mina barn upplever det och det kommer jag ta, jag har världens underbaraste föräldrar och den dag de blir morföräldrar kommer de att bli överlyckliga och göra va de kan för barnet och mig det är jag utan tvivel säker på så mitt barn kommer att ha den pusselbiten fast på ett annats sätt än andra barn bara, precis som jag vissa barn är vandrande kopior av deras föräldrar till utsende, jag är en kopia av min mor i flera av senden till sättat att vara och de är jag stolt över !

Blev ett LÅNGT  inlägg idag har du orkat läsa hela vägen är jag inponerad =)
Bra gjort, ska försöka hålla ner i fortsättningen men de jag skriver brev & mail till kan nog intyga att det inte är min starka sida, brukar bli lite väl långa

Men ha en underbar kväll ( dag eller när du nu läser det här ) 
Puss & hej  

Vilken galen dag

Jag jobbar extra som vikarie på ett äldreboende i Gävle och idag har varit en sån där dag då man bara vill vända i dörren och gå hem och låssas att de står fel i schemat att man inte alls ska behöva jobba.

Jag masade min upp i morse vid 5.30 gav maja ny mat och vatten och slängde i mig lite frukost jag med innan jag gav mig i väg till jobbet där ingen öppnade ( som vikare har vi inte nycklar till ingången, dumt nog) när hon jag skulle jobba med äntligen dök upp va hon med en vikarie så fick jaga på de övringa avdelningarna efter nyckel men till sist kom vi in ( underar fortfarande varför natten gått hem och lämnat de gamla själv, men men). När vi va på morgon mötet får vi veta att den tjej som skulle kommit vid 8 tagit ut semester den här dagen och medelat de först i går kväll så det viste inte chefen om och det går inte att bara vara två med de gamla jag jobbar med eftersom de är så väldigt sjuka man måste vara minst tre stycken, så det hela slutar med att en av cheferna får rycka in som vikarie med oss för de va dåligt med personal på flera avdelningar annars brukar nån kunna springa över. Så det va kaos för att säga det minsta och det var bara jag som hade koll på de boende för de andra jag jobba med var det första dagen de var på den avdelningen. Så idag har jag fått en massa motion jisses va jag har sprungigt ! Och som inte det räckte så va jag ute på en promenad med en av de boende en sväng och köpte tidningen, trav och godis åt honom, lita på mig ni som aldrig prövat att dra en rullstol med en storväxt man det är inte helt lätt man får kämpa på.  Det har varit en dag då mycket hänt med de boende blir ju klart lite oroliga av att nytt folk kommer in så det kan jag förstå att de blir en tokig dag, men hu så jobbigt det är, man är ju helt slut av att ha jobbat och då jobbade jag inte så farligt många timmar idag jag jobbade mellan 7-15 skulle ha slutat 14 igentligen men då skulle en tjej blivit själv till 15 och det går inte som sagt plus att de va första gången hon va där. Får ju betalt för en timme till, så är det ju som timvikarie man får ta en timme i taget =)

Nu är jag ledig tills på söndag eftermidag i alla fall vilket är väldigt skönt för jag är trött. 
Så nu tänker jag göra absolut ingenting, jag borde väl plugga men nä..........
Jag tittar över allt plugg i morgon då har jag ju hela dagen och kvällen på mig så ska jag försöka bli helt klar om man nu någonsin kan bli det, tvivlar starkt på det.......

Ha det super bra !


 

Min maja

Min maja

Här är Maja det krävdes många försök och en envis matte för att få denna bild, hon är ingen linslus precis, men det ska vi nog kunna råda bot på =)


Lika bra ni får möta min älskling på en gång

Jag har en liten tjej på åtta månader som är helt underbar men väldigt taggig =)
Det kan ju bero på det faktum att hon är en afrikansk pygméigelkott hon heter Maja och har bott hos mig i 9 dagar idag.

Just nu är lägenheten och jag lite otäcka men hon har gjort stora framsteg under de här dagarna och nu vågar vi oss t.o.m. ut ur buren i mellan åt med matte. Afrikanska Igelkottar är ovanliga som husdjur i Sverige även om de börjar bli vanligare (
http://www.tamigelkott.se/) de är ganska skygga av sig i sin natur men de går att få dem tama med mycket tid och ömhet, igår satt Maja och jag och gosade i 30 minuter det är det längsta så här långt vi lyckats med innan hon tyckt att jag blivit jobbig, vem kan klandra henne en halv galen matte som sitter och pratar och jollrar med henne klart hon blir trött.

Men bara såå enormt söt och grymt nyfiken ska nosa på precis allt och görna krypa in och gömma sig om hon kan och får chansen för matte då hon inte är dum och kommer och fångar henne.

Maja kan ni nog räkna med att jag kommer att nämna flera gånger framöver, jag vet vilket innehållsrikt liv jag lever. Är så att vara student allt rullar på i samma hjulspår......

Kommer att lägga ut bilder på min sötnos


Nu har även jag blivit bloggberoende =)

SÅ ! Nu har det jag bara väntat på hänt.  Nu har mina vänner ( K och AM ) fått även mig att börja blogga. de har varit flitiga i att skriva i sina bloggar och jag har bara skjutigt upp det hela tiden, men nu tvingade K mig så  det va bara att starta upp en.

Idag har det varit en lugn dag i skolan, va först på en föreläsning om ledarskap som va väldigt intresant med K sen gick vi hem till AM och åt lunch och så pluggade de, jag är ju redan klar så satt mest och kom med glada tillrop ( är inte så elak att jag mobbar mina vänner, eller jo kanske ibland..........)

Ha det bra = )

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!