Ica Maxi = kaos!!!

Vad kan jag säga mer än att jag bara gapade och gick och sa att det är galet jag är chockad hela tiden Jonas och jag handlade efter jobbet idag. Det har brunnit på Ica maxi i stan och de hade idag brand rea, visste inte det men läste det i tidningen på jobbet upp till 75 %.  Så när vi kommer dit är det FULLT med folk verkligen massor så att det till och med var så att folk parkerat vid sidan om vägen då det inte fanns parkeringsplatser (fanns ett fåtal när vi kom). Kommer in och känner verkligen hur det luktade av rök urs och fy inte trevligt alls! Men vi bestämde oss för att handla i alla fall var trötta båda och orkade inte gå till en nya affär när vi väl var där. Men det skulle vi nog ha gjort för det ekade nästan i affären så tomt var det!! I början av butiken kommer smink,hår produkter tex schampo, hårfärg mm, vitaminer mm och det var i stort sett rensat på hyllorna där, jag letade hårfärg förra gången vi var där men då hittade jag inte någon men nu när det nästam var slut på alla då ligger exakt den nyans jag leta efter där! Sen när vi vandrade vidare så var det tomt på flera avdelningar brödet var det inte mycket kvar av och på kött avdelningen var det HELT ur plockat förutom lite oxfilé som låg  helt ensam. Grönsakerna stog folk och drog i hur sjukt som helst men det var inget mot vad som väntade i kyldisken fanns det nästan inte något för mig (laktosfritt) i alla fall inte grädde och sånt fanns lite yogurth och mjölk (inte de som jag brukar köpa men bättre än inget....) när vi kom närmare där det bran (någon hade tänt eld bland chipsen) så vart det mer och mer tomt folk hade verkligen länsat allt i frysen så läg det lite lite glass, några få påsar frysta grönsaker och 2 påsar med potatisgratäng (som jag norpade) så det känns overkligligt att gå och handla idag kunde knappt tro att det var sant!! Vilket jag säkert sa 20 gånger till Jonas när vi var där med......


Sen fick vi en lättande nyhet med idag eller rättare sagt ska snarare tacka den som tackas bör nämligen svärfar eller okej blivande svärfar då=)
Jonas ringde nämligen honom igår för att höra om bilen och vad han trode eftersom 16 000 är MYCKET pengar och Mats höll med om att det inte lät som en rimlig summa för service‏ på bilen. Så han var snäll nog att kolla med den firma som han använder i Söderhamn och det skulle gå på håll i er nu 6000 kr där!!!! Helt galet hur 17 kan det skilja så mycket på samma service‏?? Jag fattar verkligen inte det, nästan så man har lust att ringa din bil och fråga hur de tänker! Det var samma sak för Jonas med hans tjänstebil han hade den där och fick en prisuppgift som hans chef ville dubbelkolla då fick de ner kostnaden med hälften!!

Ja ja nu är klockan mycket och jag måste duscha och ta hand om köket skulle ha bäddat gästsängen med men det tar vi i morgon (får gäster eller en gäst i alla fall en kompis till mig kommer Anders) så det ska bli jätte kul att träffa honom igen, längtar han är som jag bara kille så hade det inte varit för det faktum att han är bög så vem vet då kanske Jonas hade fått se upp, hehe nej jag älskar verkligen honom så mycket mer än jag trode man kunde älska någon så det kommer aldrig att hända jag har den man på kroken som jag vill ha där ;-)

Ha en trevlig kväll i alla fall nu mina vänner!!

Hjälp fick en chock när jag kom från jobbet!!

Urs och fy!!! Jag skulle kolla mailen när jag kom hem idag har bokat service på bilen eftersom den ska besiktigas på tisdag i nästa vecka. Jag hade räknat med att det här kunde bli dyrt riktigt dyrt eftersom bromsarna låter så är orolig att det bli ett byte av dem. Men så dimper det ner ett mail om att bara servicen ska gå på 16 300 kr!! Ringer upp Jonas för jag förstår inte hur det kan vara så dyrt, men han vet inte heller så jag ringer pappa och tydligen är en kuggrem dyr att byta (10 000 trodde pappa) men det är ju ändå 6300 till och det tyckte pappa lät för mycket så ska kolla upp lite andra alternativ Jonas mamma har en kusin som arbetar med sånt här så får se i kväll vad han säger kan vi i alla fall få ner det någon tusenlapp så är det ju värt det. Annars får vi bita i det sura äpplet och betala det är ju inte mer att be för då en bil som fungerar måste vi ju ha och enligt pappa så är kuggremmen något man måste byta så inte mer att göra.
Bara tur att vi har så mycket på kontot just nu men samtidigt så tar det emot i hela mig att ta från bröllopsbudgeten vill inte det alls i alla fall inte då det handlar om så mycket det är ju nästan 2 månaders sparande som försvinner där eftersom vi sparar 5000 i månaden mera de månader vi har lite mera.

På tal om bröllopet så har jag legat i har nu bokat :
Kyrka (söderala kyrka i Söderhamn) den 1 augusti kl 16.00 =)
Festlokal (Altorps byggdegård i Norrala i Söderhamn) jätte fint ställe helt perfekt!
Catering (Söderhamns catering)  har fått ett tips om att de ska vara bra och trevliga var de i alla fall.
Så det började bra

Har tagit kontakt med en juvelerare  (har redan både guldet och safiren som ska vara i ringen)  fotograf med så ska bara ringa och boka samma med frisör
ska kolla upp mera om tårta så alla bitar börjar falla på plats.

min kläning är ju som några vet redan klar och hänger här hemma, tärnklänningarna är på gång min kusin Malin är snäll och köper tyget i Thailand de är där just nu. Jonas har köpt slips till sig och sina bestmen i alla fall och börjat fundera över kläder så det är en bra början!

Från det ena till det andra så kommer det en uppdatering och Lakrits. Han började äta så smått i går (tack och lov!!!) så nu kan vi andas ut lite i helgen var jag rätt säker på att han skulle få somna in eftersom han inte åt så jag är lycklig över att få ha kvar min goa härliga kisse ett bra tag till, men troligtvis kommer det här påverka hans livslängd något eftersom de kan konstatera att han har ett medfött njurfel oftast kommer det på gamla katter. Men det går åt rätt håll just nu i alla fall så bara att hoppas att det håller i sig.

För svar på helenas komenar på förra inlägget angående om jag fått förlängd tjänst. Så är det såhär att jag flyttade ner till Södertälje för ganska exakt ett år sen nu och då började jag på Hovsjö förskola. Det vikariatet hade gått ut nu i januari om jag varit kvar men som ni kanske förstår av det jag skriver så valde jag själv att sluta där tidigare. Det hade inte något att göra med att jag inte trivdes för jag gillade det jobbet men jag är ju utbildad tidigare lärare (låg och mellanstadiet) och om jag har möjlighet att arbeta som lärare så är det mitt första handsval så jag sa upp mig vilket kändes mycket konstig för att börja på Helenelundsskolan, ett beslut jag inte ångrat!! Där har jag ett vik som räcker fram till sommaren så får vi se sen bara att hoppas på det bästa och att jag får vara kvar men sånt är ju svårt att veta så här långt i förväg.

Idag har jag haft en bra dag på jobbet med härliga barn som är ivriga att vara tillbaka i skolan vi har arbetat mycket med EQ idag och ett material som jag fick av vår biträdande rektor det var mycket uppskattat. En av killarna kom och kramade om mig och sa att han tyckte jag var den bästa fröken i världen och det är alltid en glädje att höra att man lyckas som pedagog. Sen har jag hjälpt en kollega med datorn och lovat en annan att jag ska lära henne hur en dator fungerar hon har haft svårt med det och vågade inte be om hjälp så kul hon kännde det förtroendet för mig. Sen gjorde jag dagens goda gärning när jag kom hem grinden till vårt garage (gemensamt kall garage för alla där vi bor) stod öppen och gick inte igen som den ska har varit jätte seg några dagar nu så jag ringde och felanmälde det. Måste bli bättre på att göra sådana saker hade lagt in numret i mobilen på morgonen för jag skulle ringa om vår spis eller lampan i ugnen hade exploderat så det gick inte byta lampa så jag gav fel service lite att göra idag jag.

men nu har du varit duktig som orkat läsa så här långt!! Så nu återstår bara för mig att önska dig en trevlig kväll!


Hemma och mellanlandar IGEN

Att vi då JÄMT ska flänga som två dårar!! Visserligen är jag bara 23 (snart 24 den 12/3) men i alla fall jag behöver lite lugn och ro med! Vi kom hem från Laholm i går kväll det tar ju ändå 5 timmar att köra så även om vi körde vid 11 så vart det ju sent. Vi körde pappa in till hans jobb i Halmstad och passade själva på att titta in på dunis fabriksbod för att kolla efter servetter till bröllopet och dukar. Vet att det finns servetter man kan beställa med tryck på med namn och datum, men vet inte kännde inte för det riktigt alla de bröllop jag varit på har haft det så vi gjorde som vi ville. Hittade jätte fina med ett läckert fräscht tryck på i lyx version sådana som känns som linne fast de är papper. Tänker inte avslöja mera än att de är i precis den färg vi har som tema, dukar däremot hade de visserligen en perfekt färg med men det fanns bara 3 och vi hade behövt ungefär dubbelt så många tror jag det var. Måste kolla om det finns dukar på Al torp som vi bokat annnars hade cateringen duka att hyra/låna så det ska nog lösa sig det där.

Men jag skrev ju att vi mellan landar igen och det är för att vi fick en kryssning i julklapp av min syster. Trevligt trevlig i funderade på när vi skulle åka och kom fram till att eftersom vi båda är lediga denna vecka (jag börjar på fredag) så passade det ju bra att åka nu så i kväll åker vi Cinderella till Åland blir lite mindre än ett dygn vi är borta. Men det ser ur som en bomb smält i hallen där alla väskor står och i köket vi fick jätte brått i väg när vi åkte ner till Laholm (mitt fel tids opptemist som jag är). Så det blir att reda ut det i dag för jag hatar att ha oreda runt mig fungerr inte då alls blir bara sur. 

Hur har det gått med Lakrits då? Jo den lilla skrutten har tydligen magkattar och ev fel på njurarna med det vet i inte riktigt än. Njurvärdet kan vara för högt pga av att han inte har ätit som han ska men det kan också vara lite av orsaken till de andra problemen med att han kissat på fel ställen. Lakrits är en närvös katt han blir rädd av mycket som Clawdia bara kan stå och titta på eller gå fram och gosa med (det är hennes vapen charma alla). Han kan ju till och med bli rädd om jag klappar honom på fel sätt men oftast har jag honom som en svans. Mamma har skrattat åt honom  nu när vi var där för han när han blir buren vill han blir buren som en bäbis han ser så kul ut men han är så trygg med mig och Jonas. Vi har fått ge honom medicin mot magkataren och ett kraftfoder som skulle få igång magen igen. Jag försökte på alla möjliga sätt att få i honom det men han är envis till tusen med lill grabben, så vi fick ta till en nappflaska för djur som jag köpt för att i alla fall få i honom vatten och bladade ut maten han skulle ha med vatten och sen var det bara att mosa tabbleten och ha i och vips så gick det bus enklet att få i honom maten för en katt kan inte sätta i fel strupe och han gillade maten efter att han fått den i nappflaskan några gånger i alla fall han ska bara ha det så tills på fredag. Så får vi se vad domen blir då Jonas går dit med honom efter som jag har studiedag med jobbet då.

Nej nu är klockan 11.14 och jag ska ju få nått gjort här hemma med idag eller måste få rätt mycket gjort.......
Så det är bäst att sätta fart för vi måste åka hem i från vid 16.00-16.30 tiden idag det går fortare än man tror.