Överraskning med mera.

Börjar med att backa tillbaka en vecka till förra fredagen. Jag hade ordnat med en överraskning till Jonas, vi skulle åka in och se på musikalen hairspray på Chinateatern (http://www.hairspraythemusical.se/). Den var verkligen super bra!!!! Vad jag inte visste när jag bokade var att vi gick dagen efter premiären så det var ju lite häftigt och vi satt desstom mitt på fjärde raden så det var kanon platser. Vi skrattade en massa men det är ju inte bara en komisk pjäs den har ju ett underliggande budskap om segregationen i Baltimore 1962. Finns biljetter så kan jag varmt rekommendera den i alla fall!!

Höll på få ett tråkigt slut på kvällen bara fick ett astmaanfall när vi kom ut för alla rökare ställer sig direkt utanför och blossar. Så jag fick ingen luft alls var riktigt otäckt trodde aldrig jag skulle kunna ta mig till bilen så Jonas fick springa i förväg och så gick jag i snigelfart framåt. Men gick bra så fort jag fick i medicien.


Som ni vet blev ju syrran dålig under min möhippa på cinderella. Tyvärr så var ju filmteamet där med då och trodde de skulle få ett shopp med det ville inte vi och sa att de inte fick filma oss. De gick trodde vi men döm av vår förvåning när vi får se oss själva i rutan när avsnittet sändes nu i veckan!! Gissa och jag flög i taket!! Så denna vecka har gått åt till en MASSA samtal med kanal 5 och de bolag som spelar in färjan. Det tog "bara" tre dagar att få dem att blurra våra ansikten. De försökte först slingra sig med att de var långt avstånd mm men eftersom vi klart sa åt dem innan de filmade att det inte var ok så kom de ju inte undan med det. Gamar är vad de är. Men jag hoppas och tror att de tog åt sig i alla fall. Inte ofta jag blir arg men den här gången var jag riktigt förbannad när jag pratade med henne.

Sen har vi flyttat på jobbet eller bytt rum så varit mycket att stå i och jag är hes så att jag idag nästan inte kan tala......låter som en hes kråka eller nått. Hemma har det varit/är lika kaos artat då vi ju gjort om här med men idag ska vi försöka sätta upp alla hyllor + allt som ska upp på väggarna så det blir mer ordning igen och så ska jag belöna mig själv med att köpa en ny klocka behövs verkligen!!

Ha en skön helg !!


Det finns underbart hjälpsamma personer i vår värld!!

Idag var jag hos sjukgymnasten som vanligt, ni som känner mig vet vilken kamp jag fört för en bättre rygg sen   -96. Har i omgångar varit på sjukgymnastik, flera olika träningsformer (vattengympa, Qigong, pilates, yoga, rygg gympa på friskis o svettis mm). 

Nu har jag träffat en sjukgymnast här i stan som är helt OTROLIG!!! Först nu efter alla dessa år så förstår jag vad som är "fel" att jag har skolios det visste jag och trodde det var orsaken till smärtan. Men den är orsaken klart men han kunde verkligen förklara vad som sker i ryggen och hur det gör att jag får ont men också ett felaktigt rörelsemönster. Han har förklarat saker som jag behöver jobba med för att bli bättre i ryggen som jag borde fått höra för länge sen!! Jag fattar inte att ingen nämnt det innan, känns lite som jag kastat bort massor med tid på träning som inte var rätt eller den var rätt men jag har tränat fel. Min kropp har ett fel inlärt kroppsmönster pga av skoliosen det är det som jag nu måste börja med att träna bort så att säga omprogrammera kroppen. 

Har haft ett träningsprogram nu i 3 veckor som jag gjort, idag så började vi med bollträning vilket känns lite ovant. Men ska nog gå bra just nu är jag lite som bambi på hal is men det kommer. Köpte en boll av dem på sjukgymnastiken och fick rådet att pumpa upp bollen på en mack. Så sagt och gjort trodde i min enfald det skulle vara en pice of cake men inte då!!

När jag kämpat ca 5-10 min och det inte hände ett jota så började frustrationen växa för att inte tala om hungern. Så dyker det upp en räddande ängel från ingensdans, trodde det var någon som jobbade på macken för det kom fram en man och frågade om jag behövde hjälp, just då var jag så överlycklig att jag tog emot all hjälp jag kunde få. Han håller på med min dumma boll i ca 15 min innan vi fick luft i den. Började att känna mig lite dum för att det inte gick och skulle nästan ge upp när han kom på vad felet var och fixade bollen åt mig. När jag tackat för all hjälp så går han mot sin bil och sätter sig i sin bil och kör i väg. Jag som trodde han jobbade på macken! Vart så rörd av det att han såg att jag behövde hjälp och tog sig den tiden helt underbart att det finns sådana människor!!