Nu är jag i farten IGEN!!!

Japp det är farligt med fritid eller vad säger ni? =D

Jag fick ett ryck för ett tag sen och hade ju Lundbegs här och kollade vad vi kunde få omgjort här hemma och vi kommer ju få två rum gjorde av dem och fick färg till resten. Jag har, nu när jag ÄNTLIGEN är klar med alla festprogram börjat med ett av de tre rum jag ska fixa. Tog köket då det skulle ta längst tid, men hade inte räknat med HUR lång tid.

Det var ett mindre vackert kök vi hade innan halva väggen var  ljus grön (överst) sen en bård och sen andra halvan mörk grön. Började med att sandpappra bården igår tog två timmar bara det, sen började jag spackla kom jag på en sak och ringde pappa. Han upplyser mig då om att jag behöver använd målartvätt på väggarna så bara att köra och köpa (att de inte sa de i affären morr).

När jag tvättade väggarna med mälartvätten så börjar bården luckras upp och ser helt galen ut skulle inte gå att måla över så var bara att ta bort skiten!! Bårder borde förbjudas det är något jag är övertygad om nu i alla fall! Kommer ALDRIG sätta upp en de är inte värda besväret med att ta ner den när man tröttnat. började 10 och höll på till 19 igår bara med bården och att tvätta väggarna så det var arm träning det.

Idag började jag med att tejpa alla lister, tak mm och bara det tog 2 timmar !!! Sen en paus för lunch och började måla när klockan var 13 ca och höll på oavbrutet fram till 19.35 när jag äntligen fick vila lite. Målade allt en gång och gick sen över allt en gång till noga och målade alla felen vet att jag är en pedant och kommer bara gå och störa mig på felen, någon annans misstag kan jag leva med men inte när jag vet att jag själv orsakat dem. Men har svurit lite på den som målade innan mig för när man ser allt nära ser man hur mycket som var dåligt gjort.

Behöver jag säga vilken bra träning det är att klättra upp och ner på en stege i 6 timmar min kropp protesterar nu speciellt höfter och rumpan men är ju bara nyttigt så. Köket är fint vad jag kan se det är nu kanel färgat men det är papper på golvet och all tejp sitter kvar så blir ju nått helt annat när det kommer bort ska ta bort det i morgon eller senare i kväll får se hur trött/pigg jag är sen. Men nöjd är jag i alla fall det är mycket bättre än det var innan !! Tänk va härligt det kommer vara när alla rum är klara och jag kan fokusera på resten att ordna upp bokhyllorna snyggt mm.

Men nu till något annat!

Vill passa på och gratulera min kusin A som har blivit mamma!! Även om den lilla flickan hade kunnat komma till världen under mindre dramatiska omständigheter så gick det hela bra, tack och lov ! Lycka till nu med det lilla pyret ska bli kul att få se henne =)

Ingen rast ingen ro (fast det är semester!)

Jonas är med ledig denna vecka (de jobbar mån-sön ena veckan och ganska långa dgar så de jobbar in en vecka och kan vara lediga). Så igår åkte han till Söderhamn för att gå på rockfestivalen som var där, men han sov inte hos sin mamma som han tänkt utan körde hem mitt i natten måste ha kommit hem vid 3-4 tiden gissar jag. Han ligger och sover så vill inte vecka stackaren.

Vi ska åka ner till Laholm ska va på vägen senst 12 för att va nere hyfsad tid (det tar ju ändå 5 timmar). Men eftersom han dels kört en massa i natt och sen nog inte är helt pigg än så börjar jag köra några timmar, så långt jag orkar är inte van att köra långt det längsta jag kört var ner till motala och linköping och det är bara 2 timmars körning dit. Var inte så van att köra då heller så kommer nog klara av den största delen i alla fall.

Vi ska ner för att hämta lite saker till bröllopet som mamma och pappa inte får plats med. Så tar de och åker till Tyskland sen för att köpa resten av spriten som de tar upp sen så snällt av dem !!

Vi ska upp till Söderhamn på fredag nu åker vi nog bara upp över dagen men då kan vi lämna av det men om det blir hos någon av hans föräldrar vi får kolla vem av dem som har plats för det.

Så full fart med det är så här det blir med familjer på olika håll och bröllop som närmar sig. Bara att tänka att det så här en gång sen väljer vi själva hur mycket vi vill länga nu har vi ju X saker att fixa och personer att träffa. 20 dagar kvar bara idag jag både längtar och känner att det ska bli skönt när det är första aug så vi kan andas ut lite.

Jag förstår nu varför bröllopsresan finns kan jag ju säga!! Efter att ha planerat ett bröllop behöver man vila upp sig tror mig!! Så för en gångs skull längtar jag till december (vi åker 1/12)

Fest programet artar sig med har nog som vanligt fått med för mycket så ska be mamma kolla över (vissa delar) och se hur jag ska göra med det. Så kan jag andas ut sen och fokusera på att måla här hemma bara jag kommer på hur jag ska undvika att se färgglad ut på bröllopet =)

Ha en skön söndag!!

Ligger som en klubbad säl på soffan

Jag har jobbat extra på fritis den här veckan de behövde hjälp och är ju bara en vecka så klart jag ställer upp. Ska ju ändå jobba 50% fritis efter sommaren (och 50 % liten grupp f-åk 2) så lite mjuk start men tror det är därför jag är trött känner inte igen mig själv helt slut just nu inte kul alls!!

Men men det blir nog bra bara imorgon kvar sen kommer det nog kännas bättre. I helgen ska jag ägna mig åt festprogramet så det blir klart sen ska jag fokusera på att göra klart bordsplaceringen eller den är klar J ska bara godkänna mina ändringar som han inte sett än så ska jag göra en fin skylt så alla lätt ser var de ska sitta.

Det är det som är kvar om man inte tänker på det som kommer närmare men av det som kan göras nu. Förutom att köpa sprit (måste kolla det med pappa) och sen kaffe och te ska med fixas.

Målingen av alla rummen känns lite som att jag nog kan vänta med till efter bröllopet, jag har en hel klass elever som nog kan intyga varför. Jag vill inte få färg i håret en gång till det var verkligen INTE lätt att få bort trots envisa försök.

Så det får nog bli ett nöje när bröllops spektaklet är överstökat (lite så) är ju så nära nu oj oj kan inte fatta det!!!

en femma för en kyss!!

idag är det bara 25 dagar kvar!! Inte klokt så fort det går, bordsplaceringen blev klar igår (fick göra om den då två gäster till dök upp lite oväntat på Jonas svensexa se han blogg om det http://jonassundberg.blogg.se/ 

I fredags var Anders här vi åkte in till Stockholm för att shoppa lite. Jonas lämnade oss efter ett tag för att åka upp mot Söderhamn. Kvällen blev lugn sen på lördagen åkte vi in till stan för att som Anders sa gå på spa. jo tjena vi var på apoteket sen skulle vi ta t-banan ut men vilka står vi ringen jo tjej maffian!! Sen blir jag indragen på Åhlens där alla kläder utom kjolen åkte av (får nog tacka T för det hörde nått om att hon stoppa att den åkte av). Jag hade ögonbindel så såg inte nått av vad de stälde till med, sen såg jag att jag fått en Backstreet boys tröja på mig knall rosa skärp och rosa leggins under kjolen tjusigt värre slöja tiara och knall röda läppar.

Sen ut på stan där jag skulle sälja kyssar! En femma för en puss billigt o bra sen var det att fråga ungefär halva stan om de ville ha en puss, tjejerna (och Anders) blev nog rätt chockade över min framfart var till och med inne i flera affärer! Hörde bara Matilda när jag gick in i den första att men ser ni va hon gör ?! hon går ju in i en affär!! Det trode jag inte om Emma hehe. Det bästa var nog en gatuartist som var som en robott han såg min o vinkade fram mig bland MASSOR av folk. Han fick en puss och en kram då sluta klart hans musik så där står vi och jag vet inte om jag ska gå eller stå kvar som tur var starat den igen och jag fick gå *pust* folk skratta gott!!
 Fick ihop 235 kr tror jag det var...... var över 200 kr i alla fall så det blev MÅNGA pussar men också många gånger jag fick ställa frågan en femma för en puss orkade inte säga det fler gånger på slutet. Vissa såg på mig som jag skvatt galen kan inte säga att jag inte förstår dem så som jag såg ut! Jag lovar att lägga ut koten så fort S har skickat dem till mig.

Sen bar det av mot Cindirella (men det hade jag redan avslöjat att vi skulle till hehe) i kön ombord träffade jag en gammal kollega trevligt men lite pinsamt så som jag såg ut =)

Sen fick jag i alla fall lov att duscha och byta om men slöjan o tiaran skulle va på klart. Så var det mat och ses massor med möhippor 5-6 st var det och en svensexa! Sen spelades färjan in med på båten men vet inte om vi fasnade på någon bild just på lördagen i alla fall.  Vi hade en trevlig kväll och det var lyckat fick massor av lyckönskningar under kvällen men också massor av folk som försökte övertala mig att inte göra det! Trode slöjan skulle avskräcka folk men snarare tvärt om!! Fick drickar och massor av killar som ville dansa alla tjata om att det var sista chansen mm inte för att de hade så mycket för det.

Tyvärr slutade kvällen inte så bra stackars Matilda blev misshandlad av ett tjej gäng!! Det var VERKLIGEN inte hennes fel på något sätt hon råkade bara dansa med en kille som de ville ha. Så de tyckte de var smarta som kastade flaskor och glas på henne idioter!!!!!!! Tyvärr träffade 2 hon fick ont och la sig direkt, morgonen efter var hon svullen kunde inte röra ansiktet var yr och hade jätte ont. Så det blev en tur till sjuksystern på båten skulla avvakta någon timme men då hon inte var bättre så slutade det hela med ambulans helikopptet från färjan!! Det går inte med ord beskriva hur maktlös jag kände mig då att se henne så dålig och inte ens kunna följa med henne eller slänga mig i bilen för att åka efter utan jag var fast på båten. Sen står folk och fotograferar!! Inte 17 hade de fotograferat en ambulans så varför en helikopter det betyder ju att någon är så sjuk att det inte ens kunde vänta till vi kom i hamn!! Till och med de som filma färjan va där för att filma vi bad dem låta bli men de filmade i alla fall riktigt dålig stil.
Matida hade änglavakt hon fick en kraftig hjärnskakning men inte en hjärnblödning som var det som de befarade tack och lov.

bara hoppas att våra vittnesuppgifter leder till ett gripande nu, ser inte allt för ljust ut men polien var väldigt trevliga så kommer nog göra allt de kan tack och lov.