skogsäventyr

 
Jag önskar att bilden hade gjort Sonja rättvisa för hon var helt blå hela hon så slutsasten vi kan dra är att blåbär är vääääligt gott i Sonjas mun :) Man hörde henne ropa me me me (mer) i hela skogen tror jag! Men vi kom hem med blåbär nog för en paj (mindre under så som Sonja åt plockade jag 5 bär fick hon 2 o tre i påsen och så höll vi på) och svamp nog för en paj och 1-2 pajer eller någon annan svamp middag mys, så blir helt kalart att ut och plocka mera speciellt bär men lite svamp för ju gärna följa med hem det med.
 
Idag ska vi till stockholm med några vänner, vi gav en firari körning till en vän som fyllt 40 år (han ska få köra firari i 20-30 min) så vi ska med och se på när han kör. 
 
Min arm är ju inte bra än och nu är det så illa att jag nästan inte kan hålla Lisa med huvudet på den armen och det känns hemskt för det innebär att matstunderna gör mer ont än nått annat och de ska ju vara våra små mys stunder. Men har ringt upp ortopeden så de ska fixa smärtstillande åt mig i alla fall men det oroar mig lite att smärtan tilltar försöker ha lite nedräkning nu till op datum kanske kommer det är 4-8 veckor dit om man ska gå på vad läkaren sa och vårdgarantin men det börjar ta ut sin rätt att ha gått med värk nu i snart ett år övanpå allt som skett med barn, graviditet osv.
 
Tänk att Lisa är 8 veckor tiden har gått så fort och hon är helt underbart söt (det är de ju alla 3 men det är nått spec med en så liten bebis) i går låg hon på Jonas mage (han rapade henne så var kanske mer axlen) och lyfte rätt som det var huvudet ordentligt och höll det upp länge och tittade sig stor ögt omkring med sin söta mun och ville nästan bara gråta för hon var så otroligt söt och kameran var ju klart inte inom räckhåll och är desutom full måste tömma den. Hon växer så det knakar, vi ska till bvc i morgon blir spännande att se vad skrutt väger då men om man tänker att hon är 8 v så är hon liten för 50 kläderna sitter fortfarande lagom på henne även om vi har gått mer och mer över till 56 kläderna. Storl 50 hade Sonja och Kajsa bara en kort tid ung 3-4 veckor MAX det var inte länge innan de bara hade 56-62 det enda i 62 LIsa har är några pjyamasar då de med fötter i 50 är för små men då är de stora på henne, min lilla tumme LIsa <3
 
 
 

2 spisar men ingen ugn

Vi skulle fått leveransen av spisen i torsdags men pga av att de bokat in förmånga gick vi med på att vänta tills igår fredag med vilkoret att de tog oss först eftersom vi skulle iväg till norrköping på festivalen.
 
Vid 9 tiden kom en kille från firman som elgiganten använder sig av och skulle instalera spisen åt oss. Vi har ett tre fas uttag idag och det var det på nya spisen med men de såg olika ut i kontakten så det skulle kopplas om men det fick han tydligen inte göra hävdade han och ringde och kollade med någon vem vet jag inte som verkade bekräfta att det skulle vara sååååå svårt att göra.
 
Så han tog med sig spisen igen, de menade att det behövdes ett större jobb från en elektirker för att lösa det hela, nått vi inte var så pigga på. Så det var lika bra att kolla på en ny kände vi utefrån den info vi fick av honom, men inne i affären fick vi träffa en duktig och trevlig kille som blev helt tokig när han fick höra vad vi berättade. För vi behövde inte alls en ny spis den vi valt fungerar utmärkt här hemma men det måste göras om han sa att han och en av de som kör ut hade nått avtal om att de byter ut kontakten på den nya spisen med den gammla så det passar i sånna här lägen men vi fick tyvärr inte den killen utan nån ung kille som känndes lite små osäker så nu slutade det med att vi ska fixa en elektiker själva i alla fall  (som tur var har vi en vän som är det som ställer upp, tusen tack DA) som kan byta kontakterna på spisarna och sen kolla att spisen är inkopplad på nollan men det brukar det vara i äldre hus så vi får hoppas det är så här med.
 
Så nu har jag två spisar här hemma men ingen ugn som fungerar trots det......men i morgon blir det ändring för då får vi hjälp  :)
 
Sen var vi ner till norrköping för att gå till augusti festivalen som var trevlig nått vi klart kan göra om, men det var en riktig tjurig tant där jag hade en hög trotoar kant vid sidan av mig så kom inte upp med vagen det var tok smalt och massa folk som skulle förbi samtidigt som alltid när de ser en barnvagn ska man trängas.. Jag stod stilla och hon gick rakt in i vagnen då hon inte såg sig för men hon började gorma om att jag skadat henne och då bad jag ändå om ursäkt när hon klampade in i mig. Men hojtade bara om va då ursäkta du skadade mig men som sagt så stod jag stilla och det var tok trångt jag kunde bara stå där jag stod så jag svarade bara att hon se sig för själv och jag kan inte säga mer än ursäkta så gick jag, vissa människor alltså!
 
 Nu väntar spring tävlingar för Sonja (Kajsa om vi hinner efteranmäla) och Jonas för det är Oxelöloppet här hemma idag, sen kommer det bli huset fullt med 7 vuxna o 7 barn så det här kan bli en intressant eftermiddag o kväll på flera sätt........tur vi är många som kan hjälpas åt med städningen sen efter att ungarna röjt i alla fall!
 
 

resturang invigning snart?

 
i dag var den här igen för tredje eller fjärde (tror mer på fjärde) dagen i rad men vet ju at den varit här lite nu o då tidigare med . Så söt tyvärr så kommer den oftast när Sonja och Kajsa är på förskolan Sonja älskar den nämligen och står och pekar och säger kotten om och om igen. Misstänker dock att skatorna fått smak för kattmat de med för de hade dragit ut skålen (en plast burk) och åt eller vi såg dem inte dra ut dem men det kan ju bara vara de. Så nu ställde jag den så långt in jag nådde när jag fyllde på den. Vår kotte är hungrig går minst 2 skålar per dag men måste nog ge den lite vatten snart med.
 
I morgon kommer spisen längtar men lite nervös över hur det kommer se ut då den är 5 cm mindre än den vi har idag....... är dock glad de kommer tidigt hoppas bara det blir närmare 8 än 9 de kommer nu.
 
Lisa sitter ju som alla små i en babysitter den tycker båda hennes stora syskon om att sitta i. Sonja satte sig i den och ville inte flytta på sig så då fick hon lilla syster i knäet helt enkelt.
  Först var hon lite avvaktande men sen blev hon överlycklig och log stort för isa (Lisa) tycker hon mycket om och vill pussa och krama hela tiden. Men sekunderna efter att denna bild togs så spydde Lisa ner hela sonja så då var hon rätt ledsen på henne även om det gick över fort.
 
Idag var jag in till nyköping för att kolla om jag kunde få 2 ringar värderade vigselringen + en till men ville inte vara utan ringen en vecka så får fundera lite till på om jag ska värdera vigselringen (för försäkringsbolaget) .
 
Så det blev ingen värdering men det blev en massa kläder bla en helt underbar känning till dop/bröllop till Sonja en rödkläning med vita prickar i lite sidenlikande tyg (men matt) och underkjol för 99 kr det är en stol 98 så hoppas den passar men annars får hon ha den nästa år på någon fest tax fyller ju mamma 60 då men tror den kommer passa och så hittade jag ett par jätte fina röda skor till de blev med en storl förstora men de växer ju så fort + att de här skorna var lite små i storleken. Så hon ska bara få en vit kofta så är hon klar sen, Lisa har fått en jätte söt rosa blommig klänning till dopet så hon är klar <3 Kajsa ska få testa en kläning som Sonja har i gaderoben som ser nästan ut som den Sonja fick idag passar inte den så får vi leta efter nått som är rött i alla falll så de matchar hyfsat skulle vara roligt, sonja och kajsa hade ju samma klänning på Kajsas dop men det lyckades jag inte med denna gång tyvärr.....
 
Hittade kavat skor med 50 % rea så ett par fick följa med hem till Kajsa de är ju klart bäst när det kommer till skor som man ska lära sig gå i + att kvaliten är helt underbar så Lisa lär nog kunna ha dem med sen om det inte bli uppskrappade av krypandet det är risken då det är skin. Så det beror på hur noga man är med den biten. Kajsa fick 3 par byxor med det var verkligen av nöden då det slits nått grymt så som hon kryper! Kanske ska va glad att sonja inte kröp på knäna utan rumpan annars skulle väl byxorna tagit slut mycket fortare gissar jag! Men hoppas verkligen hon kommer igång och går snart.
 
Men det märks att Kajsa är nr 2 för hon talar redan massor så det är ju det som gjort att gången väntar tror jag (hon kan gå med gåvagn men vill helst inte även om det blir mer o mer) Kajsa kan säga sitt namn, sonjas namn med lite god vilja, sitta här, den , katten, där, ner är nog nått jag glömt men nu fungerar inte huvudet längre har suttit och skrivit dop inbjudningar hela kvällen så är rätt yr och trött nu. Lite att dricka sen sova blir nog en lång dag i morgon med!
 

15/8-12

Jag skrev ju om att igelkotten var här och käkade igår, den verkar verkigen ha hittat en ny favorit resturang här hos oss, för det är andra dagen i rad nu som vi helt klart kan säga att vi mättat en extra liten mage här hemma.

Idag har tjejerna haft en hemma dag med mamma som varje onsdag. Men idag var vi bara hemma och myste det känns som ett helt projekt att ta sig ner på öppna förskolan så det blev en tjej dusch. Det är ett helt projekt att duscha tre barn samtidigt vill jag lova! Men först Lisa sen när hon var klar fick hon ligga väl inbäddad i handdukar (flera stycken för att inte bli kall) och så duschade jag, Sonja och Kajsa pust men skönt när det är klart. Sen ut och smutsa ner oss i sandlådan in för att låta Kajsa och Lisa sova, lunch och sen mer lek, middag sen la jag Kajsa så fick Sonja lite mamma tid då lisa sov i sin babysitter.

Spisen skulle ju ha kommit i morgon och som jag längtat MEN näääää då ringer de idag och har förmycket att göra självklart är det oss de ska flytta på leveransen av. Fast de måste haft många på listan bläää men efter mindre gnäll från min sida så slutade det med att de kommer till oss först på fredag i alla fall! Sa att vi skulle åka bort för har lite tankar på att åka till norrköping och augustifesten men då vill man ju inte åka 16 direkt......hade tänkt överaska Jonas med en kryssning men alla avgångar var såklart på morgonen (eftersom de kommer då så måste det ju va en kväll) men tur var nog att jag inte hitta någon för Jonas och Sonja (!) ska springa oxelöloppet på lördag troddde det var nästa vecka snurrig jag :)


Nu ska jag sätta mig och leta kläder till dopet åt flickorna men det måste vara nått som Sonja kan ha på ett bröllop med (Lisa och Kajsa får mysa hos farmor då det mår de bäst av).

Men har någon tips på bra sidor för fina fest kläder som inte kostar massor är ju trots att 3 st som ska ha + mamman :D

Kotten

Igår hade jag en telefon dag känndes det som massor av samtal ringdes det var ungefär vad jag orkade med. Jag är nått så galet förkyld och det kliar i hela munnen och halsen så funderar lite på allergi men idag är kliet mindre även om näsan rinner men det gör den på alla utom Jonas och Lisa här hemma. Men Lisa har ju nog med sin onda mage stackaren blir helt försrtörd när hon ska bajsa det verkar göra hemskt ont i magen då. Ska kolla med BVC om jag får ge henne lacoluse med Kajsa har ju fått det för sin mage och hon är inte alls lika ledsen nu när hon ska bajsa så hoppas det kan hjälpa Lisa med, men jag vågar inte göra nått utan ett ok när hon är så liten.
 
 
Det var riktigt synd idag att flickorna är på föris för jag och Sonja har en förkärlek till igelkottar (jag är tokig i dem!) och jag har märkt att vi har en här på gården så jag ville hjälpa den lite och har satt ut en burk med hård katt mat åt den under vår trappa som jag fyller på nästan var dag nu i snart 2 veckor. Vi har sett igelkotten på tomten men inte att den käkat maten så viste ju inte om det bara var katterna som hittat den (men de är ju inte under trappan annars så verkade inte så troligt) men idag när jag satt och pillade med Lisas dop inbjudningar så hör jag ett himmla liv på fåglarna så går för att se vad katterna gör (trodde de jagade fåglarna) men det är igelkotten som fångat fåglarnas intresse och Clawdias (hon älskar kottar hon med min igelkott maja och hon var ju bästisar om någon mins det?). Jag satte mig på gräset och kotten gick målmedvetet in under trappan och puttade omkull skålen och började käka där satt den sen och bara kollade på mig med sina fina pepparkorn till ögon.
 
 
Nu har tjejerna varit på föris snart 3 timmar så bara 2 kvar innan de ska hämtas och jag ska mata Lisa nu sen blir det lite små ärenden ner på stan kanske en sväng in till nyköping med men tveksamt eftersom klockan springer iväg. Måste kolla på kläder åt barnen inför hösten, sen fyller ju jonas 30 år i okt så present jakten startar nu :) Men vet ung vad han ska få, sen har jag en ring jag funderar på att sälja och behöver få värderad det kan jag med göra i nyköping om vi inte åker in till Antikrundan i antingen linköping eller gävle beroende på vad som passar bäst (när det är i gävle är vi i alla fall i söderhamn så skulle ju passa rätt bra då det är på en söndag = det blir på hemresean i så fall) skulle vara roligt att få se en inspelning i verkligheten med inte bara verdering.
 
 
 
Som vanligt blir ett inlägg som ska bli kort värsta uppsatsen när det gäller mig men ha en skön tisdag nu alla!

bomb i dubbel bemärkelse

Idag har varit en händelserik dag mest på ont tror jag, för kontot blev tömt på 10 000 kr idag. Det var ta mig tusan den dyraste städning jag gjort!!!!
 
Hade städat hemma och fixat fint här hemma, ugnen har behövt göras rent länge nu men det har inte passat med barnen vill inte ha dem i närheten när jag håller på med så starka rengöringsmedel. Men när jag skulle göra rent mellan glasen i ugnen hände nått för det var som en bomb exploderade i köket !! Jag hade tagit bort det glaset som sitter längst fram  och la det på diskbänken, tog tag i handtaget för att gnugga bort en fläck när det bara small till!
 
Det var glas i hela köket, bland frutken, i katternas mat och vatten, på och under bordet, i hallen och i tvättstugan mm mm min puls gick upp i max blev så rädd att det svartnade för ögonen och jag bara skrek. Skrek ju inte mindre när Sonja kommer springande barfota ut i köket i 180 stackars barn men hon gick snällt och tog på sig skorna som tokiga mamma sa men hon måste undrat varför när vi annars säger åt henne att ta av dem. Jag skakade i kroppen bra länge efter för det var värkligen en rejäl smäll, så medans Jonas städade upp allt lagade jag lunch åt oss och sen var det bara in till Elgiganten (bara de som hade öppet en sön eftermiddag). Vi hittade ganska fort en spis vi gillade men den hade en kontakt som vi inte kunde ha här hemma så det fick bli en annan vi fasnade rätt fort för
induktionshäll då det är en häll som passar oss med småbarn perfekt + att det sparar el. Att man inte kan bränna sig på platan tex är ett stort plus vi valde mellan 2 modeller den enda skillnaden var att den ena hade stektermometer inbyggd och den andra inte vi valde dem med för prisskillanden var en tusenlapp. här är den vi köpt http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/spis/EI87552AW/gorenje-spis-ei87552aw-vit det blev ju lite dyrare än vi tänkt oss eller ja vi hade ju inte tänkt köpa ny spis över huvudtaget innan vi skulle göra om köket (men spisen och ugnen var dåliga så de hade nog gått sönder innan vi hann göra om köket i alla fall) men det var en evig tur att vi fått in jämstäldhetsbonusen och jonas skatt i förgår (19 000) även om de pengarna skulle gå till helt anndra saker bla lån, sparande, jonas resa + present, dopet mm men det är ju sånt som löser sig på bästa sätt i alla fall :)
 
 
 
 
Men nog om det jag lovade ju en bildbomd så det ska ni få för att ni orkat läsa om mitt livs dyraste städning!
 
så liten hon var här lilla ka-ka (sonjas namn på lilla syster)
 
 
 
 
 
sonja med extra morfar en riktig favorit i livet
 
vår teknik tjej dosan, telefon mm hon vet precis hur man gör. Helt tokig blev hon i affären idag skulle klätra på alla spisar och läsa alla instruktionsböcker.
 
lilla tumme lisan <3
 
momo bam översättning = mormor kram
 
lyx mellis ute i trädgården
 
Mormor med barnbarn på kolmården (att mamma åkte var en STOR grej måste jag säga då hon tok vägrar sånt är rädd och blir yr ) tur barnbarnen lockar fram barnasinnet :)
 
Nere i hamnen hemma som vi åkte ner till med tuff tuff tåget. Sonja åt sin glass så fint inget spill alls stolt mamma <3
 
 
Morfar var söt och hjälpte mig att sätta upp en gunga i uterummet till barnen något båda älskar så nu nunnar sonja jämt
Sonja, mormor och katten katten äter egen odlade gubba (jordgubbar) hemma hos mormor och morfar
 
Lisan myser när syrrorna röjer
Plockat blommor i mormors blommlåda eller frågar du Sonja har hon plockat en momma.
Så fin bild på lilla K
Bus tjejerna
Jag kanske inte når upp till lådan men jag har med fått en blomma !
Lyckliga lilla du
Lilla gull
När farmor var barnvakt var de i gammla mormor och gammla morfars stuga och hade det mysigt utan mor och far men med många andra som älskar dem <3 snart är vi där igen hela familjen!
 
Mammas bus unge
Gammla farmor och lisa
På tåget ner till danmark, många sånger och långa samtal om vad vi såg hann vi med
 
många kramar blev det med <3
 
 
på resturangen för lunch
 
Sonja hittade en fontän att bada i, det var många barn som badade i vattnet och det märktes att var så för det var en massa klor i vattnet och ni ser ju hur rent och fint det var. Annars hade hon aldrig fått bada där!
 
Vem är det som fotar? Jo bästa mostern !
 
Så här kul är det!!
 
Stackars Kajsa tänker ni nu, men hon vrålade som en stucken gris så fort minsta tå nuddade vattnet så hon var glad att sitta där hon var skruttan.
 
 
Nu ska jag göra kväller blev inget virkat idag heller.....när jag hinna undrar jag smått nu! Ska skriva ett mail och sen blir det nog en bra bok (Barnmorskan i East End : en sann berättelse från 1950-talets London av Jennifer Worth) som jag verkligen kan rekomendera er att läsa.

 


Vardag igen, på nått sätt........

Idag var första dagen på lite mer än en månad som tjejerna var tillbaka på förskolan. De fick en lugn start med bara 8 barn, lite små närvös för Kajsa som ju precis hann bli inskolad innan ledigheten men det hade gått jätte bra hade väl inte oroat  ig så värst men man vet ju aldrig med de små liven!
 
Lisa och jag har slitit med garn vindan (köpte en massa härvor av garn) som var tvunget att göras nystan av var 10 härvor så det har tagit en vecka ungefär att fixa det PUST! Blev bla detta garn http://www.ejesgarn.se/garn-bomull/jasmin-8-4/jasmin-1105/ och ett i samma märkte men lite mörkare rosa så två rosa toner då jag ska virke ett överkast av mormorsrutor (se bild nedan) till Sonja, sen kommer Kajsa och Lisa med få som sagt. Som det inte räcker så har jag 2 julklappar att virka en som ligger nästan klar och en halv färdig......men jag är som jag är med många bollar och får jag en ny ide så kommer den först. Men ska göra några rutor på överkastet innan jag dyker in i de andra projekten igen så de blir klara och jag kan ge järnet på överkastet de få stunder jag nu får över till det med barn, hem och skola........
 
 

Vardag igen, på nått sätt........

Idag var första dagen på lite mer än en månad som tjejerna var tillbaka på förskolan. De fick en lugn start med bara 8 barn, lite små närvös för Kajsa som ju precis hann bli inskolad innan ledigheten men det hade gått jätte bra hade väl inte oroat  ig så värst men man vet ju aldrig med de små liven!
 
Lisa och jag har slitit med garn vindan (köpte en massa härvor av garn) som var tvunget att göras nystan av var 10 härvor så det har tagit en vecka ungefär att fixa det PUST! Blev bla detta garn http://www.ejesgarn.se/garn-bomull/jasmin-8-4/jasmin-1105/ och ett i samma märkte men lite mörkare rosa så två rosa toner då jag ska virke ett överkast av mormorsrutor (se bild nedan) till Sonja, sen kommer Kajsa och Lisa med få som sagt. Som det inte räcker så har jag 2 julklappar att virka en som ligger nästan klar och en halv färdig......men jag är som jag är med många bollar och får jag en ny ide så kommer den först. Men ska göra några rutor på överkastet innan jag dyker in i de andra projekten igen så de blir klara och jag kan ge järnet på överkastet de få stunder jag nu får över till det med barn, hem och skola........
 
 

Vardag igen, på nått sätt........

Idag var första dagen på lite mer än en månad som tjejerna var tillbaka på förskolan. De fick en lugn start med bara 8 barn, lite små närvös för Kajsa som ju precis hann bli inskolad innan ledigheten men det hade gått jätte bra hade väl inte oroat  ig så värst men man vet ju aldrig med de små liven!
 
Lisa och jag har slitit med garn vindan (köpte en massa härvor av garn) som var tvunget att göras nystan av var 10 härvor så det har tagit en vecka ungefär att fixa det PUST! Blev bla detta garn http://www.ejesgarn.se/garn-bomull/jasmin-8-4/jasmin-1105/ och ett i samma märkte men lite mörkare rosa så två rosa toner då jag ska virke ett överkast av mormorsrutor (se bild nedan) till Sonja, sen kommer Kajsa och Lisa med få som sagt. Som det inte räcker så har jag 2 julklappar att virka en som ligger nästan klar och en halv färdig......men jag är som jag är med många bollar och får jag en ny ide så kommer den först. Men ska göra några rutor på överkastet innan jag dyker in i de andra projekten igen så de blir klara och jag kan ge järnet på överkastet de få stunder jag nu får över till det med barn, hem och skola........