Vad är det som låter i köket?

Det är intressant det här med föräldraskap och hur förändrad man blir av det. Jag tror båda Jonas och jag har upptäckt nya positiva sidor hos varandra grnom det.

Det är så otroligt att se honom när han kommer hem från jobbet och ser Sonja och mig hela ansiktet på Jonas lyser upp av lycka och glädje. Han är bara helt underbar som make och pappa!

Han är inte rädd för att göra bort sig och gör verkligen allt för att glädja Sonja, flera gånger har jag hittat honom krypande på golvet i köket låtande på olika sätt framför Sonja i babysittern. När jag undrat vad han gör har han var gång tittat på mig och sagt med ett leende att men hon tycker ju om det! Hur många pappor ligger och kryper på golvet som en tok för att glädja sitt barn?

Så att få barn är i alla fall något som stärkt vårt förhållande ytterligare, men det märkte vi redan när Sonja låg i magen och Jonas var ju där och smekte över magen jämt och pratade med henne och spelade musik för henne när hon låg i magen så ska bli intressant och se om det är en blivande hårdrockare vi har här hemma.

Sonja var för övrigt riktigt duktig i natt vi blev nog allt lite förvånade både Jonas o jag. Hon fick banangröt för första gången igår och det var riktigt riktigt gott vill jag lova!! Hon åt det o lite ersättning vid 18 så vi trodde nog att hon skulle vakna runt 22 igen o vilja ha mer mat. Men efter bad och gosande med mamma och pappa  till 21 då hon somnade i vår säng, vaggan var inte alls poppis igår. Men Sonja hon sov som en stock mellan 21 fram till 7 i morse då det var dags för mat igen efter det så somnade hon gott om till klockan var 10 så vi är riktigt bortskämda just nu så skönt att kunna gå upp och duscha, äta frukost mm innan hon vaknar och behöver mig.

Nu ska jag klä på min lilla docka och så ska vi ge oss av mot Nyköping (verkstad) och Oxelösund för den öppna förskolan så ha en bra dag!

jaha så var det med det

Pratade med mamma för en liten stund sen angående inlägget i förra inlägget och redan där försvan den drömmen jag hade om min fin fina byrå i väggen =( Det verkar krävas ett sned tak för att det ska gå (precis som det är på bilden) problemet är bara att det inte är nått sned tak i vårt sovrum då det är på botten våningen det enda rummet som har sned tak är det rum som kommer bli kontor, det är det minsta rummet i huset och blir därför först barnrum om vi någon gång får 3 barn dvs det lär dröja länge. Det kan ev gå i hallen på ovan våningen men vill minnas att det nog är dåligt med utrymme för det där med och tanken med det försvinner ju lite eftersom jag inte har någon större lust att springa upp och ner i trappan för att hämta mina kläder hela tiden (eller J för den delen). Men jag vill få det svart på vitt att det inte går innan jag börjar fundera på plan B eller tja den är redan på gång i tankarna men då blir det ju en vanlig garderob eller likande men hur vi ska få det att se så snyggt ut som möjligt men samtidigt inte tar för stor plats svårt det där men det beror ju på hur vi möblerar med och det kan jag inte säga än beror lite på hur brett rummet är och det får vi reda på när vi flyttar in om jag inte mäter när vi är där på besök, men tror det skulle kännas pinsamt dock i alla fall om ägarna är i rummet just då, men jag är nog rätt fånig där va? Jonas mäter nog gärna han......

Har dessutom försökt boka service och reparation på bilen men det går inte fören de har sett på skadan och så fanns det inga tider fören i oktober, går ju bra det eftersom vi då är på plats i Oxelösund servicen däremot är det ju lite värre med skulle ju behöva göra det nu (inget fel på bilen men dumt att köra längre än nödvändigt med en bil som ska servas). Men vill som sagt inte bli utan bil 2 gånger 1 räcker gott men vi får väl se jag ska försöka åka ner i morgon och visa bilen för verkstaden så får vi se funderar nämligen på att åka ner till öppna förskolan i oxelösund i alla fall så det blir ju bara en liten omväg då. Men jag är en liten fegis när det gäller att köra till nya platser som jag inte hittar 100 på även med gps i bilen speciellt nu när Sonja åker med mig. Som sagt jag är larvig jag vet men jag blir osäker och nervös och tror inte att jag fixar saker som jag egentligen kan, men man måste utmana sig själv ibland inte sant? Tur att eniro finns så jag kan kolla lite i förväg hur jag ska köra med =)

Det rullar på här hemma.

Som ni vet så närmar sig vår flytt med storm steg nu strax över 30 dagar kvar nu bara. Har hela tiden tänkt att när september kommer så är det ju dags att börja packa lite smått i början för att göra det mesta de sista 2 veckorna och det är ju månadsskifta på onsdag! Hjälp nu känns det som att det gått så fort helt plötsligt men jag tror att september kommer vara en månad som kommer gå ganska fort just på grund av allt som ska göras.
På onsdag ska vi fixa det sista praktiska med banken bestämma om vi ska ha rörlig eller fast ränta, när de vill ha lagfarten och pantbreven etc, sen ska vi åka och kolla på huset igen den 10 sep med de nu äger huset (ska försöka ta lite kort utan att skämma ut mig. Annars kommer bilder senare lovar). Det ska bli roligt att se huset igen jag har MASSOR med planer för det, men det mesta ligger på framtiden tex fixa till köket (inget fel på det som är idag men det är inte 100 som jag vill ha det), bygga en annan typ av altan och ev göra ett extra rum av det som är altan idag (låter konstigt men ni kommer förstå när ni ser bilder sen).

Här är en grej jag tyckte var såååå läcker som jag drömmer om att få göra i vårt sovrum, ska kolla lite med svågern (han är snickare) om han tror det är möjligt att göra i det som ska bli vårt sovrum

 Jag tyckte denna lösning med byrån i väggen var så smart! Dessutom lite annorlunda på ett bra sätt så vi får se många faktorer som ska stämma maken ska övertalas, kostnaden för det och om det går att göra pga av tjocklek på väggen etc. Men jag drömmer vidare tills jag övertygad om att det inte går annars blir det nog något likande det här med tiden =)

Sen var vi på IKEA och efter många om och men så fick vi äntligen med oss både bord och stolar hem! 
Vi valde ett bord som heter Bjursta vi valde ekfaner då det är ljust och lite mer liv i än ett mörkt bord eller björk. 
 
Vi får ju ofta ganska många gäster på en gång så vi behöver ett stort bord och det här bordet har 2 iläggsskivor (ligger under kommer fram när man drar isär bordet=perfekt) så i "normalt" tillstånd har det plats för 6 personer (lika som det vi har idag) och med iläggskivorna så ger det plats för 10 men jag tror att man lätt får dit 2 på kortsidorna och då blir det ju 12 pers vid bordet perfekt vid alla framtida fester och inte minst alla barnkalas som lär hållas =) vi var på Ikea i fredags och fick då med bordet hem men inga stolar för först sa de åt oss att stolarna skulle komma ut i lagret efter 15 min (fanns en kvar) men efter lite mer än en timmes väntan så fick vi veta att det skulle dröja ytterligare en timme klockan var då runt 17 så vi hade ingen större lust att spendera fredags kvällen på IKEA så åkte tillbaka på lördagen och tack och lov så fanns vår stol då =)

Börje heter stolen och är verkligen skön att sitta på spec med min rygg. Det som vi var tveksamma till är den vita dynan (med småbarn så lär det ju bli fläckar) men den ska vara lätt att ta av och tvätta och sen måste man ju kunna sy nya eller göra överdrag om det blir nått tänker jag. 

Men bordet och stolarna kommer förbli nedpackade tills vi flyttat så monterar vi upp det i huset (lättare att flytta allt då ju). Svärmor ville ha tillbaka bordet som kommer från Jonas mormor och morfar så det ska vi ta upp dit innan vi flyttar och Svågern ville ha vår säng så den kommer han och hämtar någon dag (så sover vi i bäddsofforna fram till flytten). Det blir perfekt för det innebär att vi bara har EN stor sak att flytta och det är en garderob allt annat blir lådor och likande. 

Behöver jag säga att jag verkligen längtar till den 5 okt för då ska allt vara nere i huset om det gör som vi vill.... Och Antisimex har varit på besök så vi vet lite vad som sker med golvet och fukten under det. 
 
Vill bara ha det över så jag kan fokusera på att få ordning och reda hemma igen, jag klarar inte av kaos hemma så är det bara! Skulle städa igår och skriver skulle pga av att mycket inte gick att städa det rum skulle ha blivit Sonjas har så otroligt mycket saker i nu (ställer in allt som är packat där för flytten, mest sånt vi köpt som är dumt att packa upp) och halva vardagsrummet där alla möbler vi köpt står/ligger + det som jag börjat rensa ut och slänga.

Nej nu mina kära läsare så jag jag ta och ringa verkstan för försäkringsbolaget har hört av sig och de anser att det var han som körde in i mig när jag krockade som orsakade olyckan och inte jag (tack och lov) men det hade jag på känn, eftersom han körde in i mig bakifrån när han skulle svänga. MEN man vet ju aldrig i ett sånt här läge och jag blir i alla fall alltid nervös i såna här osäkra lägen så nu kan jag andas ut igen. Men det ska ju fortfarande fixas till så jag blir utan bil för gudarna vet hur länge hoppas bara de kan ta servicen samtidigt så slipper jag va av med bilen två gånger i alla fall.....




Lite nytt och lite gammalt

Vet inte om rubriken blev den bästa men strunt samma =D

Vi har kikat lite på nätet efter en ny säng och nu har jag hittat en hästens säng som inte var använd så många år som är större än den vi har i dag och har en hel bäddmaddras (me like) sängen är 180 *200 jag har insett att det är rätt bra när man har barn, Sonja kommer ju säkert sova flera nätter i vår säng eller komma på morgonen för mys /sagostund så som vi hade det när jag växte upp. Om det sen kommer syskon i framtiden är ju en stor säng nästan ett måste. Så jag är jätte nöjd att vi hittade den här sängen var ett riktigt fynd då han som säljer behövde bli av med den relativt fort (vi hade sån tur att han kommer att hjälpa oss ta hem den med och det gör han till vårt hus sen, kan ju inte bli bättre :D )

Så just nu ligger vår säng och vårt köksbord ute på tradera. Köksbordet gör mig varken till eller från om det blir sålt men jag hoppas verkligen att sängen blir såld inte kul att behöva slänga en säng på bara 3 år...... Då ger jag hellre bort det om det skulle vara någon som vill ha den. Men nypris för den är 3500 och vi har lagt ett utrop på 1000 och då ingår madrasserna men får vi inte sålt det kommer jag gå ner rätt mycket i pris.

Typiskt!! Hade precis skrivit om ett köksbord jag hoppades få svar om som fanns kvar i morse när jag frågade, skrev att jag ville ha det men hade en fråga bara om hur många som fick rum runt det med iläggskivan i. Eftersom det inte var sålt då trodde jag att allt var ok och sen har han sålt det i alla fall trots att vi var först. Ja ja det är ju hans beslut så kan väl inte direkt säga nått men lite märkligt var det. Tycker nog det är först till kvarn.....Så gjorde han med sängen och det är ärligare han tog en handpenning nu och sen resten när vi ses o det var inte så mycket pengar han ville ha i handpenning heller tack och lov. 

Jaha då blir det att ge sig i kast med leta ett nytt bord igen (andra som blir sålt för oss morr) 


Jaha det gick ju så där.....

Med maten igår vill säga, Sonja verkade ju verkligen tycka om maten hon fick igår och allt gick ner bra (se föregående inlägg).

MEN trots att hon snällt åt upp hela burken och fick i sig ca 40-50 ml ersättning så var hon hungrig igen efter bara 40 minuter! Då klippte hon hela 150 ml ersättning till så vi var lite små chockade här hemma måste jag säga för hon åt verkligen massor igår!

Sen vaknade hon vid 4.30 i morse och ville ha mer mat trots all mat hon åt igår, jag trodde verkligen hon skulle sova lika duktigt som de senaste dagarna (7-7.30) just eftersom hon åt så bra. Men jag börjar inse att mängden mat i hennes kropp inte alltid styr när hon är hungrig nästa gång lika som det kan ta 40 min (sällan) så kan det ta 4 tim (vanligast på dagen) eller upp till 11-12 timmar (natten).

Men nu har hon sovit sen 5 och nu hör jag små ljud från sovrummet så nu är det gröt dags här!

Ha en skön dag!

Mums!

Idag har Sonja tagit ytterligare steg i sin utveckling!
Hon fick nämligen smaka på potatis och palsternacka puré för första gången i kväll och det var verkligen gott det! Hon åt en hel burk (tänkte först bara ge en tesked men bvc sa att om hon gilla det så var det bara att ge mera). Hon verkade tycka att en burk var lite lite dessutom funderar på att testa och göra det själv kan ju inte vara så svårt direkt bara koka det riktigt mjukt o mosa det. Köpte även morotspuré ska bli spännande att se hur hon reagerar på det i morgon i alla fall =)

Hon börjar dessutom bli duktigare på att äta och det är inte alls lika kladdigt längre (även om det klart är en hel del kladd). Hon envisas med att ha händerna i munnen hela tiden dock så det ger ju en hel del extra kladd men det är ju normalt så det ska hon göra. Hon har ju fått smaka den milda havre gröten från neslé innan och gilla den men hörde av en kompis att hennes kille gillade banangröten så då tänkte vi testa den nu för Sonja med (finns som mild havregröt med fast semper). I min värld är dessutom semper lite bättre val pga av att Neslé ju har produkter i andra delar av världen (tex kina) som är skadliga för barn tror inte det är så här men varför gynna företag som inte är helt ärliga om man måste? Tar bara deras produkter om jag måste eller det inte finns något annat alternativ av just den sorten eller smaken. Semper har ju dessutom legat i Laholm en gång i tiden......
Jag minns när vi som små var där med dagis och skolan på besök och man fick deras super goda pannkakor och en pucko.
 
Ja ni får ha översende med att det blir en massa bloggande om Sonja nu men det är ju det som upptar i stort sett all min tid just nu =)

Våra härliga föräldrar!

Under den här rubriken ingår så otroligt mycket!

Som ni alla vet så ska vi ju flytta om 40 dagar med allt vad det innebär och vi har en sån otrolig tur att ha så många underbara personer runt oss som lovat att ställa upp. Så det känns verkligen underbart att ha det stödet måste jag säga!

Mamma och pappa ställer på på alla möjliga (och omöjliga sätt) pappa försöker i alla fall ordna med en lastbil att köra allt i sen om han kan fixa det eller inte får vi se men han försöker och det är toppen bara det, mer kan han inte göra. Mamma (och pappa med klart) har varit nere på det gamla krukmakeriet i Laholm ( 
http://www.laholm.se/upptack-laholm/besoksmal/laholms-innerstad/ ) där det varje år är en ung konstnär som drejar och gör saker att sälja. Där har de köpt flera muggar som är handdrejade (minns inte hur många nu tror de var 6 eller 8 st) eftersom jag hade sagt att jag gärna ville ha såna men inte trodde Jonas skulle bli glad över det (han är nöjd med ikea muggarna han). Nu när jag var hemma sa mamma att hon beställt muggar och vi skulle ner och kolla på dem (trodde de var till mamma och pappa) när jag sett dem och gett dem mitt ok (de var jätte fina i modellen men hade lite fel på lacken dock) så sa mamma att de var vår inflyttningspresent =) Gulle dem! Men eftersom det var en massa bubblor i lacken på dem så skulle hon som gjort dem göra om dem och bränna dem på en annan hylla och temperatur. Men det blev sämre då så då bestämde hon och mamma sig för att skippa den blå färgen och gjorde dem lila i stället, det är ju lite tuffare det och dessutom helt unika! Bara Jonas o jag som kommer ha dessa lite kul det. Men det är otroligt generöst och jag är verkligen tacksam över det sen att få ha muggar som kommer från Laholm som ju är känt för sitt konsthantverk är ju extra speciellt för mig. Muggarna är stora och härliga utan att för den delen vara tunga och klumpiga vilket är jätte bra.

Svärmor ställer även hon upp go som hon är =) (grattis igen kära E) och har lovat oss att stå för att bekosta flyttstädningen av lägenheten vilket ju är väldigt väldigt snällt av henne! Vi är jätte glada över att slippa den delen (men det är nog alla för mamma och E hade ju annars hjälpt mig städa).

Har inte talat med svärfar än men vi ska höra lite om han inte ställer upp till flytten med bärhjälp, om han kan gör han det säkert så alla våra föräldrar finns verkligen där som stöd runt oss.



Jag tror dessutom att nu när vi själva är föräldrar lär oss att uppskatta och se på våra föräldrar ur ett lite annat ljus. Jag vet att jag gör det i alla fall, man får en annan respekt och kan reflektera över saker på ett annat vis när man själv går igenom allt de har gjort. Jag hoppas och tror i alla fall att jag blivit bättre på att ta till mig deras råd och nu när Sonja har varit dålig så är det ju självklart att ringa mamma om råd (hon har ju gått igenom feber och sjuka barn måååånga gånger). 

Lilla gumman mår lite bättre idag men det vände först vid 15 tiden hon vaknade med feber och var allmänt gnällig och ville bara vara i famnen men efter lite alvedon, gröt och mys med mamma så var livet rätt bra trots allt. Så nu sover hon sött här i babysittern. 

 
vår lilla älskling så underbar att det finns inte ord att beskriva!



 

Min stackars lilla tjej

Idag har inte varit någon lätt dag för Sonja inte!

Det började gå tokigt redan i morse först var det att hon vakade vid 4 i morse och var hungrig (hon fick ingen gröt igår pga av att vi var på resande fot och kom hem sent så fick hon "bara" ersättning). Men efter lite mat och mys med mamma så somnade hon om igen ganska fort. Sen sov hon till 7 så det var helt okej då fick hon mat igen och somnade om.

Sen var det hög tid att möta även denna dag, så jag hoppa in i en dusch då brukar jag lägga henne på skötbädden som jag lyfter ner på golvet i badrummet så hon ligger säkert. Vi har en sopkvast inne på badrummet just nu och det bar sig inte bättre än att Clawdia som utan att jag vet det gömt sig under badkaret  springer ut från badrummet i hög fart när jag sätter på duschen och slår omkull sopkvasten över Sonja !! Så hon var ju helt förtvivlad stumpan så det var bara att trösta lillan blöt som jag var, men hon blev lugn fort igen tack och lov.

Sen var det ner på Bvc för 3 månaders vaccinet som hon skulle få. Det är difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib (Haemophilus influenzae typ B), mässling, påssjuka, röda hund och pneumokocker som de vaccinerar mot vid 3 månaders ålder. Det var 2 sprutor den första var pneumokocker (det som orsakar öroninflammation och lunginflammationer) alla landsting ger inte den men det vore ju super skönt om hon kan slippa dessa sjukdomar i så stor grad. Sonja blev så ledsen när hon stack henne första gången att hon skrek fast det inte kom nått ljud först och sen kom det ett skrik jag inte hört innan *ryser* det var fruktansvärt att höra henne skrika så där! Sonja grät stora tårar och i mina ögon var de i ögonvrån det var så hemskt att se och höra min älskling ha så ont. Försökte lugna henne innan den andra sprutan men sen bestämde vi (jag o sköterskan) att ge henne den andra trots att hon var ledsen (hon skulle ju ändå bli ledsen igen i alla fall högst troligt). Den andra svider tydligen en hel del med men hon reagerade nästan mindre på den, men hon var ju redan så uppe i varv så hon kände nog inte den lika tydligt då. 

Men sen lugnade hon sig relativt fort och sov i nästan 2 timmar innan hon vaknade igen men då var hon näst intill otröstlig, troligtvis för att hon började få feber redan då. Träffade mina mamma vänner vi var och fika ihop och varken de eller jag kände igen Sonja till beteendet. Som F sa hon brukar ju vara lugnet själv men nu skrek hon non stop. Så vi stannade inte länge innan vi gick hemåt för att få i Sonja alvedon och lite att äta (hon ville inte alls ha nån ersättning eller gröt idag). Men hemma gick det lite bättre efter alvedonen men så tog inte lång stund efter maten fören hon spyr som en stucken gris! HELA hon och hela jag var nerkräkta inte alls någon hit må jag säga, sen blir man ju så lagom orolig för henne. Nu har febern gått ner i alla fall och hon har ätit lite men något säger mig att vi har en kämpig natt/ morgon dag framför oss.......



Hon har i alla fall ökat bra gumman :) från ca 4900 g till 5400 g och från 57 cm till 59.5 cm (huvudmåtten minns jag aldrig har ju de uppskrivna klart ) Så det är riktigt bra ökning hon på bvc blev lite förvånad över ökningen men det är nog tack vare gröten tror jag. 

Nästa besök på bvc blir lite vemodigt då det blir vårt sista på Luna bvc, bli om en månad för 4 mån koll sen blir det 5 mån koll och nästa spruta i Oxelösund. Jag trivs jätte bra på "vårt" bvc och med den sköterska vi har nu. Hon och jag har en hel del gemensamt är båda tvillingar och adopterade vilket underlättar en hel del för mig då hon förstår precis + att hon är väldigt trevlig och ger bra råd/stöd.  Men har talat med bvc i Oxelösund med och jag hoppas verkligen jag får den sköterska jag talade med hon verkade vara så otroligt rar och intresserad fick en liten "mormors kännsla" med henne som jag gillade. Ska börja i mamma grupp där bara väntar på att höra nått mera om när den börjar.  

3 månader

Det blev väl inte direkt mycket sömn i natt, jag antar det var allt adrenalin som for runt i kroppen. Kände av ryggen igår och lite idag med så hoppas det inte blev nått efter krocken, men tror mer det beror på att jag blev rädd och stressad = spänt mig som är orsaken till mitt ryggonda då det sitter på mitt vanliga problem ställe.
Ska strax gå och posta allt till försäkringen.

Men nu lämnar vi det tråkiga det får bli försäkringsbolagets problem från nu i alla fall fram till att bilen ska in på verkstad....

 (3 månader och en dag sen.....)

Idag blir vårt hjärta hela 3 månader det går så fort! Det är så otroligt härligt att se mer och mer av den lilla person som hon är, hur hon börjar bli mer social och söker kontakt med oss och folk runt om kring sig. Hon är en riktigt pratsam liten dam som har förmågan att smälta hjärtan med bara ett stort leende =) Hon håller huvudet uppe riktigt bra nu stadigt och fint. Hon gillar att träna armar och ben blir riktiga träningspass. Hon har gärna nappen men tummen är mycket roligare trots att mamma tar bort den hela tiden. Hon är väldigt sällskapssjuk och behöver vara med och se oss för att vara trygg med livet, mat det är gott det nu äter hon ersättningen, gröt det är riktig favorit speciellt om mamma och pappa har mixat i lite katrinplommon puré och majsvällingen tog slut fort i flaskan den med. Sen har hon otroligt starka magmuskler och kan om vi har henne i knäet liggande sätta sig upp av egen kraft om hon får hålla i våra fingrar (vi håller händerna still hon gör jobbet själv) och vill gärna vidare upp och försöka stå upp men det är ju klart vingligt och då får vi hålla i mer ordentligt, men det är kul att se henne försöka och att veta så av sig själv vad hon ska göra.
Vi är så otroligt glada att hon är här hos oss och stolta över vår lilla tjej, hon är vårt allt! 
Jag har fått rådet att börja läsa för henne redan nu så varje kväll nu är det gröt, bad, pyjamas, saga och sen sängen så på så vis är det en naturlig ritual för henne när hon blir större.

 vår lilla hårdrockare, kanske inte konstigt med tanke på hur mycket sån musik hennes pappa spelade för henne både i magen och utanför den =)

Jag satt förra helgen och pratade med en av mina "systrar" J i Oxelösund då hon med har små barn (2 och 6 år) så blev det ju en hel del barn prat. Vi började att prata om babysiter och hon undrade om vi hade en som var ställbar, men det trodde inte jag den var. MEN där hade jag fel fel, någon dag senare bara så skulle jag lyfta babysittern och det var nått som hände det känndes som något hoppade ur led på nått sätt och först då (efter 3 månaders daglig användning *skäms nästan*) upptäcker jag att vi vist kan ställa in lutningen på ryggstödet.
Det dumma var att jag bara kvällen innan hade sagt till Jonas att jag ville ha en man kunde ställa in för att underlätta när vi matar henne i den. 

På tal om att mata henne så har hon ju fått gröt hela denna veckan och det har gått ganska bra över lag. Men Jonas har ju inte varit hemma när hon fått det (antingen har han varit på jobbet eller ute och tränat). Men igår så var han hemma och då matade han henne men det var inte så populärt hos Sonja så blev inte mycket ätet (en dålig dag bara Jonas var jätte duktig). Så han gav henne ersättningen men den blir hon inte lika mätt på men hon måste ju äta nått. Trodde därför att hon skulle vakna vid 4-5 som hon gjort innan på bara ersättningen och inte vid 6-7 som med gröten. Men där förvånade hon oss igen =) hon sov nämligen som en stock i natt och slog nytt sömn rekord för tredje natten i rad =) igår sov hon mellan 19.30-20 och fram till 7 och i natt blev det en hel kvart till bra gjort älskade lilla ängel.

 (gick tyvärr inte vända den rätt)


Blev inte det ämne som jag tänkt mig idag.....

Jag hade klurat ut vad jag skulle blogga om idag (det händer ju såååå otroligt mycket i en persons liv som är föräldraledig...), men det får bli en annan dag det.

För när jag körde hem från Huddinge idag händer det som bara inte får hända! Jag blir påkörd !!
Jag låg i höger filen i en dubbelfilig rondell och sen låg det en bil snett bakom mig i vänster fil. Han ska byta fil för att svänga ut ur rondellen (jag skulle av vid nästa avfart) och han svänger rätt in i min bil!! Nu var ju hastigheten inte den högsta (som den vanligtvis inte är i en rondell) men det blev i alla fall en rejäl buckla på min bil och jag var så chockad att jag först inte hittade varningsblinkersen trots att jag vet precis var den sitter i normala fall. Men bara det att Sonja var med i bilen gjorde allt extra hemskt, jag slängde mig ur och kolla henne innan jag ens tänkte tanken på bilen eller mig själv.

Nu blev det tack och lov "bara" plåtskador visserligen måste bilen in på verkstad men va 17 jag klarar mig ju utan den om det inte blir precis i vevan när vi ska flytta...... Men då får vi fixa hyrbil helt enkelt om det blir aktuellt.

Det är ju bara så otroligt typiskt, nu var han som körde in i mig trevlig och så men bara att olyckan är framme är så irriterande och man blir så arg på sig själv och sen är jag som jag är så jag stressar som vanligt upp mig när jag blir nervös över nått. Men vi mår bra i alla fall även om hjärtat fortfarande klapprar bra för fort.

Men reagerar nog lite mera nu för jag håller på att ladda för flytten och allt vad det innebär med. Det är ju alltid nervöst att lämna en lägenhet man vet ju aldrig vad de kan anmärka på har ju tex målat om själv och hoppas de ska godkänna det (borde de göra men man vet ju inte.....) och sen är det ju här med golvet i huset har bokat tid för en fördjupad besiktning idag så när det är klar och vi vet vad det kommer kosta oss att fixa så kommer jag kunna andas ut lite mera, men sen ska det ju fixas med......

SUCK !!! F** inte min dag idag alls!! vill bara kräkas på allt just nu och det värsta är att det känns som att när mitt liv väl lugnar ner sig igen då ska jag börja arbeta igen. Vi är ju snart i september och då är det dags att packa = kaos hemma sen blir det i alla fall minst 2 i värsta fall 3 veckor när vi kommer bo på 2 ställen i okt innan allt är klart. Men bara för att alla saker är nere i huset innebär ju inte det att allt är där det ska vara. Det tar ju ett bra tag att bo in sig mm och det är ju ingen ide att tapetsera nedervåningen innan vi vet hur mycket fix med golven vi får (där uppe behöver vi inte tapetsera vad vi sett i alla fall blir kanske annat när möblerna är borta). Så hela oktober och en del av november går ju minst åt flytt och golv. Sen är det ju bara några få veckor kvar.....

Jag vet att eleverna börjar på måndag igen och det känns sjukt att tänka att de har en hel termin framför sig nu medans jag nästan känner panik över hur kort tid det är kvar och allt som ska fixas innan jag börjar jobba igen. Missförstå mig rätt nu, jag älskar mitt jobb och trivs verkligen med det MEN hemma kommer allt vara upp och ner när det väl blir lugnt så kommer Jonas vara hemma. Men å andra sidan så har jag då i alla fall haft 4 relativt lugna månader med henne när jag bara njutit innan allt flytt kaos drar igång.........

Nu blev det långt sorry men behövde nog vräka ur mig en del tror jag! Nu kommer snart Jonas i alla fall o då blir det lite mat det ska nog få upp humöret lite i alla fall om inte så kan ju en öm famn få det.

Sundare liv

Som jag tidigare nämnt så håller jag just nu på att utkämpa ett litet mini krig mot kilona på magen.
Genom att äta en betydligt sundare (fett snålare kost) samt ersätta vissa mål med naturdiet så hoppas jag på att nå dit jag ska har ju inget orimligt mål direkt 5-6 kg inte ett uns mera!

Började igår och än har det gått bra i alla fall, när jag sen börjar äta normalt blir det med lite mer tanke på maten vill ju leva sunt (gör jag redan man man kan bli bättre) och i perioder blir det mycket snask och kakor.

Igår gjorde jag hemma gjorda light chips som blev riktigt goda så här är mitt tips:

Du behöver: Potatis efter hur mycket chips du vill göra, men eftersom de tar lite tid att göra dem och de håller flera dagar så kan man göra en större sats. Samt krydda till smak salt, grill krydda eller likande

Gör så här:
 

Inte väldens bästa bild vet =) Men nu har jag äntligen kommit på att jag lätt kan maila över alla bilder jag tar med mobilen till mailen så jag kan få ut dem här på bloggen lättare, med kameran ska jag ju leta fram sladden ovs= längre tid (lite latmask får man vara hihi)

Men nu ska jag slänga ihop en god sallad att äta medans maken är ute och springer (han ska springa Stockholms halvmara snart så han lär ligga i om han ska slå förra årets tid, det blir ju inte mycket tid över till träning med en bebis här hemma......)

Äntligen!!

Jag har länge önskat mig en symaskin, men pga av platsbrist främst så har det inte blivit av. Men i 25 års present så önskade jag mig en, fick därför pengar att köpa en för och nu med lite goda råd av min kära moder så står den ÄNTLIGEN i vårt vardagsrum nu =) Jag är så glad över det men det är lite samma sak med den här som med barnstolen jag skrev om innan. Att på grund av flytten så mår den bäst i sin kartong tills vi är på plats i Oxelösund ordentligt, men då ni! Då ska jag förhoppningsvis sy en massa roliga barnkläder tänkte försöka hitta en sy kurs så jag vet lite mera om vad jag gör. Det var ju trots allt ett antal år sen jag hade sy slöjd sist annars har jag ju lyxen att ha en sykunnig mamma och "extra mamma" samt en hjälpsam sy fröken på jobbet om det skulle behövas.

Jag köpte en  Husqvarna Viking Emerald 116, för vill ju ha något som håller och har kvallite samtidigt som det har alla de funktioner jag kan behöva för flera års användning framåt (när jag blir duktigare på det förhoppningsvis).

 Emerald 116

Nya rutiner

Här hemma har vi börjat med lite nya rutiner för vår lilla dam. Under förra veckan åt hon 200 ml med 2 timmars mellanrum (!!) det är väldigt mycket det! Normal mängd och tid för en som snart är 3 månader är 200 ml var 3-4 timme ungefär. Men det var inte våran dam mätt på  och att äta så mycket med så täta mellanrum är inte helt bra, plus att mamma och pappa blir något trötta av det med. Så efter samråd med bvc så bestämde jag mig för att börja ge henne mild havre gröt som smakis och öka super sakta började med det i går och det gick verkligen hem! Oj vad hon gillade gröten hon åt, log och skrattade om vart annat =) Så det tyckte hon verkligen var gott.
Trodde hon skulle reagera lite på konsistensen men hon fattade ganska direkt hur man ska svälja det, "problemet" är att hon fortfarande använder tungan som när man dricker vilket gör att gröten hamnar lite överallt ibland. Men det lär hon sig ju med tiden än har hon ju bara smakat på det 3 gånger så ingen panik är trots allt mindre kladd än jag befarade (än i alla fall).

 Lilla matvraket hon har till och med lite gröt i näsan snuttan =)
Jag förstår i alla fall varför man säger att man behöver bada barnen var dag när de börjar att äta nu. Så det blir vår nya kvälls rutin från och med i kväll ett bad innan pyjamas, saga och sen sängen. Hon får gröt morgon och kväll nu sen ökar vi det i takt med att veckorna går för att bråka så lite som möjligt med magen på henne. I går kväll fick hon ca 3/4 dl gröt och sen 100 ml ersättning och på det sov hon mellan 20-30-06.30 (nytt rekord) då fick hon ersättning sen sov hon till 9 då var det gröt som stod på menyn *mums* Min goa goa tjeja. Eftersom hon inte får en full portion med gröt än som kombinerar vi det med ersättning och det verkar hon vilja ha med.

Eftersom hon är för liten för barnstolen (vi har köpt en tripp trapp stol av de pengar hon fick på dopet) så får hon maten i sin babysitter men för att inte kladda ner den helt så har jag lagt en handduk under henne när hon ska äta, fungerar finemang det än så länge, håller tummarna för att det ska fungera ände fram till nya huset så vi slipper packa upp barnstolen eftersom den är lättare att flytta när det är ett platt paket ;)




Lyx

Idag gjorde vi något talat länge om att göra, nämligen att bada i badkaret tillsammans med Sonja.

Så idag fyllde jag upp badkaret med lagom varmt vatten och hällde i babyolja sen var det bara att klä av lill snurpan och hoppa i. Jag satta mig lugnt och sakta ner och lät hennes fötter vara i vattnet en stund medans hon satt på ett av mina ben sen sjönk hon och jag djupare och djupare ner och innan Jonas hoppade i med så var vi helt täckta av vatten. Hon sa inte ett ljud utan bara låg och njöt det syntes på hela henne hur skönt hon tyckte att det var (och vi med) så vi låg där och gosade med henne länge passade även på att tvätta av henne ordentligt nu när det har varit så varmt hon svettades bra igår. När hon njuter så som idag av att bada brukar hon inte gilla att sluta bada och blir ledsen när vi tar upp henne men idag var det till och med helt ok att bli upp lyft och in i en varm handduk + att bli insmord så hon blev mjuk och go.

Så lugn som hon var idag under bad har vi aldrig varit med om, kanske hon inte gillar att bada i handfatet och badbaljan utan vi gav henne en extra trygghet. När hon skriker annars så tar jag upp henne och lugnar sen när hon är lugn får hon bada lite till om jag inte hunnit tvätta klart vill säga. Är det inte gråt under så är det oftast det när hon ska upp, men inte idag min goa goa unge =) Bara så synd att huset vi köpt inte har badkar men det har visserligen en fräsch och fin dusch och relativt ny renoverat badrum. Men det får bli bad med barn hos mormor och morfar och farmor.

I går var vi i Oxelösund på femöre för att Jonas skulle vara med i en orienteringstävlig. Den ordnades av OK måsen (vår framtida klubb inom det snaraste i alla fall) specielt med tanke på att vi kommer att bo 2,2 km från deras klubbstuga. Som ni vet var ju gårdagen rejält varm så Sonja hade det lite kämpigt och åt som en häst ! 

Hon åt 200 ml vid 4 tillfällen underdagen vilket inte hänt innan då kan det variera lite mellan 150-180-200 ml helt beroende på när på dagen. Så det var riktigt bra att hon åt så mycket men hon åt lite väl ofta var tredje timme annars brukar det vara var fjärde och hon var verkligen jätte hungrig med. Så nu har vi ökat upp mängden mat och börjat med att en större storlek på napparna på flaskorna och det verkar gå mycket bättre hon äter mycket fortare och det kommer inte lika mycket vid sidan om munnen (trots större hål på nappen) och hon verkar mer lugn men vi får ge det någon dag innan jag kan säga säkert om min kännsla om att byta storlek var rätt men det tror jag.

Ne nu ska jag njuta av det sista av kladdkakan med Jonas, blir den sista sötsaken på bra länge nu för från och med i morgon inleder jag operation viktnedgång! Jag har 6 kg som ska bort innan jag är nöjd. Jag har aldrig i hela mitt liv haft några valkar och nu har jag en stor mitt på magen ok vist var ju gravid för bara 3 månader sen och det tar ju tid att gå ner igen men när jag har fått bort de sex kg som är kvar så är jag tillbaka på den vikt jag hade när jag blev gravid - 2 kg (vägde 52 men mitt mål är 50 kg). Så vi får väl se hur det här går men jag är ju envis och har en bra inspiration i mamma som ju gick ner så mycket. Så nu är det bra mat och mycket motion som gäller, önskar bara att Jonas med ville vara lite sundare han tränar ju som en tok men maten behöver bli nyttigare men han äter ju va jag lagar så blir nog bra det med.......

Gårdagens äventyr

I förgår hade jag som jag skrev värsta bak dagen jag fixade kålpudding ( mums första gången jag gjorde det men det kommer bli en klar favorit när det finns färsk kål), en speciell kladdkaka (kommer recept), snabba havrekakor och munk muffins. Gjorde detta eftersom jag skulle få gäster både tors och idag fredag då är det ju mycket roligare att bjuda på egen tillverkade saker än köpte (när det är så lätt att fixa själv och kul). 

I alla fall så var mina "mamma" vänner på besök vi har setts på olika ställen innan, både ute på stan och hemma hos en av de andra tjejerna så nu tyckte jag att det var läge att vara hos mig innan allt flytt kaos sätter in för fullt. Sen kommer vi bjuda ner alla med respektive när vi är i ordning i huset. Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag (som vanligt) med olika samtal kring livet med också många skratt och en sak jag verkligen insåg igår var hur fullt upp man kan få det med en unge på ett år. En av pojkarna fyller 1 snart och jösses var smått färdig när de gick hem eftersom den lille herren var något mer aktiv än jag räknat med (hade nämligen inte haft en tanke på att plocka bort sånt som inte små barn ska ha tag på som kattmat o vattenskål.....) 
Så det blev ett bad i vattenskålen men som tur var hann vi med att hindra honom från att äta kattmaten, så jag inser kalt vad som komma skall (behöver ju inte bli så men det är ju ett normal beteende hos så små så de ska ju fara runt) roligt var det i alla fall att se honom i en lite annan miljö än jag gjort innan, tänk så fort utvecklingen går! Sonja utvecklas ju massor vecka för vecka och han är ju 11 månader äldre inte så mycket om nått år men just nu är det ju mil mellan dem i utvecklingen. När tjejerna skulle gå vad tror ni händer ? Ta en titt på bilden o gissa :

 
Svar: ja det är en hissdörr, som flera av er nog vet bor vi nu på 7 våningen så med barnvagnen blir man ju VÄLDIGT beroende av hissen eftersom vi inte har något barnvagnsrum eller likande på bottenplan. Naturligtvis så bestämde sig hissen för att säga upp sig just när vi (Jonas var hemma) har gäster som alla har barnvagnar en hade dessutom en tvillingvagn (olika gamla barn) *lite små panik* fick jag så sprang ner o kollade vad felet var upp igen och insåg att hissen skulle stå still en bra stund men det var bara att ta ner vagnarna i trappan, som tur var hade alla vagnar som gick ner (var lite orolig över tvillingvagnen) men det gick bra tack och lov.

Idag hade jag en vän som är gravid och som ska ha barn i september som ville prata lite om livet som mamma förlossning mm då hon med ska snittas (troligtvis) eftersom jag vet hur tufft jag hade i slutet av min graviditet med fogarna när hissen strejkade (jag grät när jag gick upp för det gjorde så sjukt ont + att jag knappt kunde gå dagen efter) men som tur var så har inte hon ont av fogarna men vi tog det en våning i taget i hennes tempo så gick det bra. Jag kunde ju inte få med mig vagnen ut så jag tog Sonja i bärsjalen vilket gick toppen bra hon sov nästan hela vägen ner och hem ,hon älskar den verkligen mycket mera än bärselen funderar på o sälja den men tror den kommer komma till nytta längre fram.....

Man blir så handikappad utan hissen hatar det verkligen så blir underbart att slippa oroa sig över om den fungerar eller ej och få panik när den inte fungerar. Bara den fungerar till flytten kan jag förlåta den där j** hissen för allt!!

I morgon ska vi till Oxelösund för att Jonas ska tävla i femöre hoppas  verkligen att hissen fungerar då annars är vi ju två i alla fall om att få ner vagnen. En får ta Sonja o en vagenen så ska det nog gå bra men håller tummarna hårt att hissknappen snällt ska lysa rött när vi trycker i morgon i inte slockna direkt!!


fortsättningen på förra inlägget

Yes jag är bäst !! Efter många om och men så upptäckte jag vad som var fel och jag hade lyckas ändra standardprogram för att öppna bilder och därför hände det nått. Men bilderna går att öppna nu och allt verkar som vanligt så inte vet jag varför datorn sa att de blev skadade när den stängde ner sig själv så där.....

Men men här kommer i alla fall lite mer bilder nu ska jag väl i alla fall kunna lägga ut lite från dopet håll tummarna!







 Våra underbara gudföräldrar
Faster Anna och "morbror" Peter (är inte syskon men känns så är samma kännsla för Peters 2 andra syskon, som bor i Oxelösund by the way).



 Peter läser en text ur biblen för Sonja

 Så snäll o go hon var sa inte ett ljud trots att hon blev blöt och att han sprang i väg med henne. Var många som var stolta över snurpan då inte bara mamma och pappa =)







Fyra generationer av Larsson/Sundberg/Fagerholm

 
Fyra generationer Fagerholm
Halsbandet och öronhängena jag har på mig föresten är det jag fick i morgongåva av Jonas känndes passande att ha det på mig det var ju trots allt vår bröllopsdag (så fort ett år går), Jag fick boken Ett barn blir till av Lennart Nilsson (vi var på utställningen med honom på fotografiska så Jonas tänkte att jag nog ville ha den boken o så rätt han hade)

 Dopklänningen som Sonja har hade min mormor (Sonjas gamla mormor) som med hette Sonja, alla hennes syskon, mamma, jag och nu vår skatt.
Lite unikt att bli döpt i samma klänning som den man får namn efter + att den är 93 år gammal i år bara det gör det speciellt. Att klä henne för dopet var ett helt äventyr tur att både pappa och faster fanns som hjälp då =)

 Rosetten var rolig att leka med så den drog hon snabbt upp.



Lapptäcket hon ligger på var en av alla underbart fina saker hon fick, tack snälla G för att du sydde det!
Och tack alla andra för allt fint hon fick det är saker hon kommer ha glädje av för många många år framöver!

 Är inte klänningen helt underbar likande går inte att få tag på ny tillverkade idag så glad att den fanns i familjen för min söta underbara tjej.


Stolta mormor med sitt barnbarn

Men både mormor och farmor njuter av sina nya roller. Satt och pratade med svärmor och hade Sonja i famnen, hon hörde inte alls på för att hon hade bara ögon för Sonja just då. Men det är helt ok de är bara glada över att hon är här så det är ju precis som det ska vara =)

Nu väntar jag på att maken ska komma hem från fotbollen han och D har varit på (Sverige- Skottland) borde dyka upp när som nu. Sen ska blir det sängen för i morgon kommer mina mamma vänner hit på fika.

Så idag har jag bakat för fullt, min (fått receptet av Lisa Jonas moster) kladdkaka som är galet god ska lägga ut receptet sen alla som har smakat den älskar den, munk muffins och havrekakor så jag känner mig nöjd med mig själv dessutom har jag gjort en kålpudding och städat så lite hemmafrus varning känns det som men det är ju så roligt att hålla på och fixa i köket! Jonas har ju desutom semester så får ju passa på när vi är två som kan ta Sonja annars är det ju lite som inte är lika lätt om man tex är kladdig efter bak och ledsen bebis är ingen hit ju.



Vårt lilla solsken

Det är så härligt nu vad som händer med Sonja, utvecklingen har verkligen gått fort de sista veckorna. De som haft barn säger att den tid vi är inne i nu är den bästa men nog tror jag att det bara kommer bli bättre o bättre även om det kanske kommer kännas motigt ibland mellan varven.

Just nu finns inget bättre på denna jord än att se Sonja lysa upp i ett av hennes mest underbara lenden och se så där super lycklig ut som bara hon kan. Det värmer så i hjärtat att se henne skina upp som en liten sol när hon ser oss, jag kan sitta och titta på henne hur länge som helst och prata med henne. Det är så härligt nu för lite mer än en vecka sen upptäckte hon sin egen röst och nu får vi glada joller till svar när vi talar med henne, världens vackraste ljud !!

Vi var på bvc i går och nu väger hon 4903 g (trodde hon vägde 5 kg så inte helt fel) och var 57 cm lång. Vår bvc sköterska var imponerad av hur bra hon håller uppe huvudet redan med så det är ju tack vare att hon fått träna det så mycket. Nu är det dags för nästa steg att hon ska få ligga på magen på en fårskinns fäll eller i babygymmet på mage och rygg kortare stunder per dag för att öva på att vända sig.

En annan rolig sak är att vi märker riktigt tydligt nu hur hennes färgseende har kommit igång de sista 2 veckorna. Den första färgen som bebisar ser efter vitt och svart är rött och sen gult. Det märks på Sonja att hon är där nu för alla starka färger gillar hon att titta på speciellt de som är just röda och gula. Det visste inte jag innan det var min faster B som sa det. Sonja fick även en gubben glad och ledsen av henne (med familj)

(
http://www.knollotott.se/produkt-265-baby--0--1-ar--gubben-glad-och-ledsen.aspx  och/eller http://www.harmonibarn-butik.nu/Shop/Index.php?sArtId=g36  )

Gubben glad och ledsen Den som Sonja fick har ett glatt ansikte på den röda sidan och ett ledset på den gula sidan och hon älskar den! Hon följer den med blicken hela tiden och lyssnar efter pinglan i den försöker ta den men klarar det inte än, Sötisen =)

Här kommer lite bilder på raringen bla från dopet (men det kommer mer när vi får de andra bilderna som sagt)

 Vår nya barnsäkra (låsbara) tv bänk som tydligen inte var så kattsäker...... =)

 Lakrtis nya favorit plats nära och bra, han vill ha koll på Sonja och är snabbt där brevid henne om hon gråter.

 Minns ni fåglen jag talade om i ett tidigare inlägg? Så här nära kom jag utan zoom. En rädd liten stackare som jag hjälpte ut i luften igen, lite stolt.

 Jag och Jonas spelar fotbolls golf gick över förväntan =)

 lilla tuffingen var ju så klart med oss på "golf" rundan

 Jonas på Äventyrsgolfen vi spelade efter fotbollsgolfen. Notera den mega stora kaffekoppen (gustafsberg) allt på banan hade anknytning till Värmdö tex så var ett av hålen genom värmdö kyrka så man spelade inne i kyrkan i miniatyr. Ett tips till er i stockholm/värmdö finns på Siggesta gård.

 Jonas på O-ringen 2010 på hejad av mig och Sonja (jonas är längst upp till höger)

 Så här trött var Sonja när vi åkte hem från Örebro



 


Tyvärr så hände nått med datorn nu så det blir nog inga mer bilder i kväll för det verkar inte bättre än att alla bilder blev skadade och inte går att öppna just nu. Hände nått när jag försökte öppna en film jag filmat med vår kamera fråga mig inte vad men lovar att bilder kommer så fort det är löst på nått sätt......Orkar inte bråka med det just nu har tagit en bra stund redan (tur Sonja sover!).






Han rymmer med mitt barn!!!

Under den senaste veckan har vi varit nere i Laholm hos mina föräldrar. Vilket narturligtvis är väldigt trevligt, men det har varit några intensiva dagar med!

Sonja döptes nämligen i söndags (1/8) så det var fullt med förberedelser innan det och sen kom Jonas släkt ner några dagar innan så vi har umgåtts mycket med dem. Vi var bla över sundet i Helsigör (Danmark) vilket var trevligt trots att det var lite små trist väder men kom inget regn i alla fall =) Sen åkte de andra rodel men jag hoppade över min rygg är inte i närheten av att tåla några sånna övnigar (och ville kunna stå i kyrkan....).

Själva dopet blev mycket lyckat, Sonja hade den dop klänning som min mormor hade (som ju Sonja fått sitt namn efter, inte många som kan säga det) den dopklänningen är 93 år så det gör den ju mycket speciell för oss. Jag är så glad att den finns kvar och är hel. Sonja skrek som en annan tok innan dopet när vi bytte om på henne, när vi stod och väntade på att gå in var hon helt otröstlig men så fort orglen började spela så blev hon helt lugn och go igen. Sen var hon lugn hela dopet igenom hon sa inte nått inte ens när hon fick vattnet på sig, när Sonja fått sitt namn ordentligt så bestämmer sig prästen rätt som det är (utan att tala om för oss innan) att han ska vissa upp henne för församlingen och Laholms kyrka är riktigt låååång så han stack i väg bra med henne (det var vanlig gudstjänst efter vårt dop och många i kyrkan). Men det var en rätt speciell präst vi hade som extra knäcker som trollkar mellan varven. Men själva dopet var fint och gick jätte bra vi fick med oss lite gåvor i från kyrkan till Sonja och hemma så bjöd vi på varmrökt lax till lunch och så hade jag bakat key lime paj (rekomenderas starkt).
Vi tackar å Sonjas vägnar för allt otroligt fint som hon har fått, det var verkligen omtänksammt valda saker.

Av oss fick hon en sån här nalle :

Nalle med rosett

http://www.scandinavianlife.no/epages/MonogramDB.sf/sv_SE/?ObjectPath=/Shops/MonogramService/Products/740150&Currency=SEK

Men jag valde att ha hennes namn och födelsedatum på en tass och sen vikt, längd och tid på den andra tassen det blev perfekt!! Så den hoppas jag hon kommer uppskatta genom livet sen.

Idag var vi på Ullared (MASSOR av folk) men vi fick i alla fall köpt det vi skulle. Det blev av förklarliga orsaker mest till Sonja i klädväg men vi använde även lite av de pengar hon fick till en gåstol och en tripp trapp stol resten kommer sättas in på ett konto. Bara gåstolen och matstolen+ dyna sparade vi ca 1500 på mot om vi köpt det på babyproffsen eller likande. Som vanligt så kommer jag ut med hälften av det jag skulle eftersom jag blir så fruktansvärt stressad av att det är så mycket folk runt mig att jag inte kan tänka och då tar allt längre tid = de jag är med tröttnar på att ta det i mitt tempo. Någon gång så ska jag nog åka ensam dit när det inte har varit lön.......


En annan sak idag så träffade jag en liten kille på 3 veckor en  gammal vän som fått barn. Sonja blir ju 11 veckor i morgon (lika gammal som jag var när jag kom till Sverige.....). Men när jag såg honom så insåg jag hur fruktansvärt mycket hon växt !!!! Det var helt sjukt att se honom han hade inget hår heller det gjorde nog en del i att han såg liten ut men det känndes mycket märkligt att se honom och veta att Sonja var så liten bara för några få veckor sen och nu är hon en helt annan unge! Det går inte att jämföra och då har det ju inte gått lång tid alls undrar hur hon kommer vara om ytterligare 11 veckor då, när man ser saker ur det här perspektivet förstår jag när folk säger att första tiden går galet fort, börjar att inse det nu om man säger så.

Nu blev det ett långt inlägg men det finns ju lite risk att nästa dröjer någon dag eller flera i värsta fall.....

P.s Bilder från dopet kommer när jag fåt dem av Sonjas gudfar (hans fru var snäll nog och fotograferade allt ordentligt)