sjukhus, ambulans, profylaxkurs mm

Veckan som gått

Som några av er vet så fick jag efter en helvetes natt där varken jag eller maken fick sova då jag hade så ont att jag grät det händer inte ofta det.  Så förra fredagen då vi hade tänkt bygga uterummet D var här och allt blev det istället akuten för vidare transport i ambulans i en timme till Eskilstuna. Tror vi alla var smått chokade över att en ond axel och rygg kunde orsaka sånt ståhej. Att jag hade haft 40 graders feber på natten såg inte jag så allvarligt på som de då den ju gått ner.


På sjukhuset visade det sig sen efter X blodprover, näsprover och lungröntgen att det var en rejäl lunginflammation på vänster sida. Det kan tydligen orsaka ordentliga smärtor trodde jag hade brutit ett revben eller likande gick dubbelvikt och kunde nästan inte gå alls. Men fick en dunder kur med antibiotika dropp 3 gånger per dygn och de smärtstillande som gick att få som gravid så jag blev intagen fre morgon och fick åka hem sön morgon. Tack och lov men det som var trist var att det inte blev nått byggt D kan ju inte bygga ensam utan behövde J som hjälp och även om jag sa att det var ok så ville han inte låta mig ligga där själv min underbara gulliga älskling.


Sen har det varit lite annat trassel ovanpå allt annat, böjade blöda lite i lördags så då var det upp till förlossningen för kontroll men allt såg bra ut och de konstaterade att blödningen kom från mig och inget att oroas över. I tisdags var vi på Huddinge sjukhus för koll av flödet i navelsträngen och ctg kurva, de såg jätte fint och bra ut jag nämner då min blödning för läkaren mest för att informera om det som skett. Hon vill då själv göra en koll och upptäcker då att livmodertappen är mjuk och börjar bli påverkad. Detta är ju klart inte bra även om det inte är någon fara än så kan det ju bli det på sikt så i stället för helt sjukskriven i en vecka och sen 50 % igen så blev jag helt sjukskriven hela april ut och sen sa hon att jag skulle säga till jobbet att jag kanske kommer på 50 men att de inte ska räkna med det och att jag ska ta det lugnt…..hmmm det är en sak som jag kommer ha otroligt svårt med då jag bara ser allt som ska göras när jag tar det lugnt och J inte ser på saker på samma sätt ser jag nått som ska fixas gör jag det men han är mer vi tar det i morgon /när vecko städar. Men jag gör mitt bästa för att lyssna på det läkaren och J säger.


Under veckan har jag tagit det rätt lugnt har ansträngt mig lite när vi håller på där uppe och gör om. Vi har två normal stora rum som passar som barnrum och ett större som Sonja haft som sitt. Men nu har vi flyttat om så Sonja fått ett av de mindre och nästa barn ska få det andra (där står det en massa saker som ska redas upp i det mesta ska in på vinden) och det stora rummet ska bli ett lekrum för de båda små juvelerna vi snart har. Sen är tanken att om det kommer en trea någon gång så delar vi av det stora rummet så halva blir deras ihop och andra halvan det barnets på det viset får alla eget rum mer eller mindre. Sen blir det dator och tv där och troligtvis får de ha sina skrivbord där inne med. Så nu ska vi bara klura på hur det ska vara men det får bli lite eftersom nu innan det blir klart.


Idag var jag hos frissan och blev både klippt och färgad (slingor) riktig lyx minns nästan inte när jag sist unnade mig lyxen att slinga håret hos frisören. Jag brukar alltid få så dåligt samvete över att jag lagt så mycket på mig själv gick ju på runt 900 men samtidigt så kände jag att jag verkligen behövde det efter allt som varit denna graviditet har ju nästan inte hunnit njuta förens det varit nått fel igen. Nu hoppas jag att jag får njuta de sista (förhoppningsvis) 9 veckor som är kvar!


Imorgon ska vi: * skicka iväg barnvagnen som vi sålt med bussgods (trodde aldrig vi skulle få den såld så fort med tanke på att det ligger massor med vagnar ute som liknar vår) * hämta vår nya vagn som vi beställt och som äntligen kommit på vägen ner söderut * stanna till i Jönköping för en trevlig lunch med en vän innan vi fortsätter ner till Laholm.


Sen från lördag morgon så ska mormor, moster och kanske morfar (om han inte åker på 60 års fest hos en vän) vara barnvakter till söndag till 15-16 nått. Då J och jag ska på profylaxkurs i Malmö hoppas det går bra för hon är grymt pappig just nu men hon lugnar sig nog efter en stund. Ska i alla fall bli underbart med lite egentid med J hotell o resturang det är inte var dag det inte =)

 

Nu blev det här ett jätte långt inlägg men hoppas ni orkade läsa! Jag återkommer nog först efter helgen med en uppdatering om kursen och om vad det var för nyhet som jag inte kunde berätta för er för 14 dagar sen. Nu kan jag snart det i alla fall efter att vi varit hos mormor och morfar en sväng vill inte förstöra någon överraskning ju hihi ni behöver ju i alla fall inte fundera över om det är syskon på g =)

 

Så nu återstår bara att önska trevlig helg! Hoppas jag kan blogga under helgen men vet inte hur mycket tid som kommer finnas.


En liten tjej

Det gick både bra och dåligt på tillväxt ultraljudet idag. Men för att ni ska förstå vårt flängande idag så börjar jag från början. Vi har ju en bit till sjukhuset så fick gå upp 5 (åkte 6) för att vara på plats vid 7.30 sen kom barnmorskan vid 7.50 och vi fixade de vanliga kontrollerna med urinprov, vikt, mäta magen (svårt då hon låg på tvären busen), blodtryck, lyssna på gullet osv.  Sen fick vi snabba oss för att hinna till ultraljudet som naturligtvis var i nästan andra änden på sjukhuset och vi hade bara 10 min på oss (Huddinge är till ytan lika stort som gamla stan) så jag hade rätt ont om man säger så när vi kom fram varje steg var en kamp just då. Fick komma in direkt och eftersom små barn inte får vara där så var Jonas tvungen att vänta utanför igen, dö trist men intet att göra.

Hon som gjorde undersökningen började med att leka lite som hon själv utryckte det, hon gjorde ett 2D ultraljud på magen som visade den lilla damen på ett jätte häftigt sätt!! Det var möjligt bara för att hon låg på ett sånt sätt att det var mycket vatten framför ansiktet. På skärmen var bilden orange/ ljus brun och mycket bättre än den jag fick med mig. Men jag/vi funderar på vems näsan är? Hon har ju värsta stora näsan, Sonja hade ju med en stor näsa när hon kom tack och lov har hon ”växt i den” blir nog lika denna gången tror jag.

 Sköterskan (eller vilken utbildning de nu har….) hade svårt att mäta lillan då hon vägrade att ligga stilla nått alls och när hon blev lite lugnare i alla fall ja då fick hon hicka så då var det lite svårare för det. Men hon var envis och till sist fick hon till det och resulterade i att vår lilla tjej är 22 % mindre än hon ska/bör vara så här långt (v 29) så då kollade hon vatten mängden och det finns gott om vatten, flödet från navelsträngen och moderkakan var bra. Så vi blev direkt nerskickade för att göra en CTG kurva som inte visade nått fel tack och lov, så fick vi träffa läkaren talade om att allt såg bra ut. Till provtagningen och väl inne där så visade det sig att vi inte alls skulle ta några prover denna gång min virriga barnmorska som tänkt fel på graviditetsvecka sen var det barnmorskan igen *pust* då hade vi varit på sjukhuset i nästan 3 timmar och det kändes som vi sprang runt nästan hela tiden.  Åkte till jobbet med ett stopp på det gula m:et för lunch då jag inte hann i tid till den på jobbet. Nu hade de sparat åt mig men det viste ju inte jag men snälla kollegor har jag i alla fall =) Så det var rätt intensivt och många tankar tiden mellan ultraljudet och innan vi träffade läkaren då först kände jag mig lugn igen, vist hon är liten men hon får gärna följa sin egen kurva så länge hon mår bra så är allt ok.

 

Sen upptäckte jag att stora syster har fått sen andra framtand i neder käken J såg det när jag matade henne idag. Eller vi hjälptes åt Sonja och jag hon med händerna skeden låg på tallriken men hon nobbar den men bara maten kommer in i munnen så är det huvudsaken allt kladd går ju städa upp. Trodde jag skulle få spel på allt kladd men nä inte alls det stör mig inte alls, drar bara ut henne så hon inte når bordet i sin stol när hon är klar då det är sååå kul att leka med allt på bordet så jag får städa bort det med en gång.


Och andas.........

I söndags blev vår skatt 10 månader tänk vad tiden går det känns märkligt att det bara är 2 månader tills hon fyller 1 år! Var blir tiden av? Både Sonja och vi som föräldrar har gjort en så otroligt häftig resa under det här året att bli mamma är det största jag har varit med om livet blir verkligen förändrat i grunden när man har någon som är så totalt beroende av en och så otroligt underbar att hjärtat bara smälter och man skulle kunna ge sitt liv för den lilla varelsen man håller i.

Att följa med i Sonjas utveckling och se de framsteg hon gör hela tiden och hur hon utvecklas till en helt egen liten person. Sin vilja har hon ju alltid visat men nu börjar hon bli så medveten om allt runt henne och man märker hur allt vi tidigare talat med henne om sitter. Vi har benämnt saker som lampa, katt, titta osv saker hon ser med namn mycket och ofta och nu har hon börjat säga ord som med lite vilja kan tolkas som dessa (inte bara jag som hört det hihi)

Sonja har ju med börjat krypa men inte som alla andra inte, hon sitter som i spagat och ”puttar” med benen och sen drar hon med armarna (ibland tar hon bara benen till hjälp beror på hur bråttom hon har). Hon har börjat ställa sig upp mot saker som soffan, oss när vi är på golvet mm.

Det känns märkligt att vi snart ska börja om igen på sätt och vis det är ju bara 81 dagar kvar till BF idag (är i vecka 29) det är ju inte alls lång tid innan vi står där med våra 2 underbara tjejer.

Eftersom det ju blir en vaginal förlossning denna gången så har vi börjat förbereda oss har läst två böcker av Gudrun Abascal (att föda och att möta förlossningssmärtan) jag tyckte de väckte många tankar om hur jag vill ha det och även om hur Jonas vill ha det sen.  Så nu håller jag på med ett förlossningsbrev för vet inte om jag klarar av att formulera det när jag väl är på BB med värkar. Jag vet ju inte alls hur jag kommer reagera eller må då. Den 2-3 april så kommer vi att åka ner till Malmö för att gå en profylax kurs över helgen där så då kommer vi lämna skruttan hos mormor och moster (lite osäkert om morfar är hemma då) så får vi med lite egen tid eftersom det är både lördag och söndag så sover vi över i Malmö. Kursen är bara 10-13 så blir ju mycket tid till att bara ha det riktigt härligt blir säkert en hel del shopping, kanske Danmark annars pratade Jonas om Ales stenar men vi får se vad det blir till slut. Oavsett ska det bli härligt med tid bara vi två även om det kommer kännas ovant , bara att kunna gå ut och äta utan att behöva ha en bebis i famnen samtidigt som man ska äta vilken lyx J

Jag hoppas att jag kommer få nytta av den här kursen (den fanns ju i Stockholm men barnvakt finns ju inte överallt).  Men vi får se hur allt utvecklar sig sen, man vet ju inte alls vad som sker när värkarna kör igång om de gör det får ju bara gå en vecka över tiden.  

Jag skriver medvetet inget här om hur jag vill ha det under förlossningen för jag är mycket medveten om att det kanske inte alls blir som jag tänkt. Inte för att det skulle vara ett misslyckande på nått sätt tvärt om så står det tydligt i mitt förlossningsbrev att jag har en grundlinje jag vill ha hjälp att följa så långt det går och om det inte går/jag inte orkar då vill jag ha hjälp att hitta en form som gör att jag undviker de saker som oroar mig. Men  jag vill inte lämna ut mig så mycket inte än i alla fall, det kan jag ta efter att hon är här i så fall, inte för jag vet om det skulle intressera någon……


Glömska jag!

Jag har ju glömt tala om hur det löste sig med bilen! Jag blev så förbaskad att jag ringde konsument ombudsmannen här i stan eller ja deras kontor här. Då jag beskrivit hela händelsen så höll hon ju med mig om att det var självklart att de på verkstaden skulle stå för den kostnaden så det var skönt att få det svart på vitt.

När Jonas skulle hämta bilen så ville de ju klart ha betalt för spegeln  men då han satte ner foten på den punkten så kunde de gå med på att stå för halva kostnaden de hade ju sagt att den skulle kosta  800 kr men den blev billigare än de trodde lika med övriga spegeln. Totalt hade vi fått ett pris på 500 för plast delen och 800 för glaset + arbetet men nu gick det på totalt 1300 sura pengar men då var glaset nedsatt  till 200 och plasten till 300 så det var dyr kostnad för arbetet som man säger så. Men nu har vi en hel bil i alla fall.  


Projekt

Har inte bloggat nu på några dagar då orken inte har funnits helt enkelt.  Innan helgen (tors och fre) så tog jobbet mycket ork och sen var jag ute med mina kollegor, vi var ute och åt och drack gott absolut något att göra om igen=)

Lördagen var vi ner i Linköping för att fixa det sista med barnvagnen vi ska köpa. Hade beställt en skötväska som hörde till vagnen men babyproffsen kunde inte svara på om den fungerade med 2 barn i vagnen *suck* så blev att åka ner för nått som inte ens tog 5 min att kolla. Det var ju bara att göra axelremmen längre så hänger den visserligen inte lika bra som på den vagn vi har men det fungerar i alla fall, ska man gå långt får man väl ha ryggsäck eller lägga den under (men hur långt kommer man med en 1½ åring som säkert kommer vilja gå själv bitvis?) Så lite surt att de inte kunde säga det på tel men så är det väl när man beställer en vagn som inte funnits mer än ett år på marknaden antar jag…..

Söndagen skulle vi fått gäster som fick förhinder så det blev en mys dag i stället det behövdes trots att jag klättrade på väggarna HELA dagen!!  

Idag kunde jag vara med på babysimmet =) så roligt att det fungerar hade ju inte gått om jag jobbat heltid men nu går det bra, Sonja tycker inte alls om det här med att bada utan vi har hennes som ett plåster i famnen och hon vägrar vara med på något av det som de ska göra. Men vi försöker vänja henne, både i badhuset och hemma duscha går jätte bra men inte bada…… tok unge =)

Annars så har vi ju våra projekt just nu och denna veckan händer det både det ena och det andra!!

I morgon så kommer skjutdörrarna och allt som hör till dem som vi beställt, på tors kommer svågern som ska hjälpa oss bygga uterummet och på fre kommer utemöblerna som vi var och köpte idag! Blev svarta dynor till med barn som spiller känndes det kolkast.



Så jag ser fram mot söndagen eller kanske redan lördag men det tvivlar jag på då vi kommer få premiäranvända rummet och tänkte även inviga grillen då kan ju inte passa bättre eller hur?

Och första veckan i april (de skulle ringa innan och än har vi inte hört nått men början av april) så kommer de ju och tapetserar om vardagsrummet så mycket på en gång men sen är de sakerna ju fixade.

Sen har vi börjat försöka få Sonja att äta lite själv innan brydde hon sig inte så vi lät det vara ett tag och nu äter hon lite med händerna i alla fall så det kommer snart igång hade ju varit skönt om hon åt lite mer själv innan hon börjar förskolan i alla fall. Jo hon kommer få gå 15/tim vecka men vi kommer inte utnyttja det fullt ut som det är tänkt idag men det får vi se beror ju på hur nästa bebis är till sättet med. Vi ska ju orka också. Sen har vi ett projekt till men det vill jag inte säga mer om än att jag återkommer  14 dagar med hur det har gått…..

I morgon (tis) så ska vi till barnmorskan igen och även på tillväxt ultraljud och har inte varit så orolig innan men börjar nog bli det lite nu magen är ju riktigt liten om man tänker på att jag är höggravid (är ju bara 11 v kvar nu!) och även om den lilla busar på bra i magen vilket jag inte tror hon gjort om hon inte mår bra så spökar tanken därför ska det bli skönt att få svar.


Men va f** ?!!

Idag så lämnade vi in bilen på bilverkstan då plasten på ena backspegeln (vid blinkersen)  var sönder. För några veckor sen var jag där så de fick kolla på skadan och ge en pris uppgift. Då sa de att det skulle gå på 500 + arbetskostnad vilket kändes helt okej då det mest är ett skönhetsfel.

Så långt var allt bra och Jonas lämnade in bilen vid 8 i morse, vid 9.30 tiden var den klar det vara bara ett stort problem backspegeln saknade nu glas! Det hade tydligen de på verkstan lyckats ta sönder när de skulle ta bort eller sätta dit plast delen.  De har inte andats ett ord om att det fanns någon risk att den kunde gå sönder eller hört av sig till vara sig mig eller J och frågat hur vi ville göra då de såg att det skulle bli svårt. Hade vi fått veta att de skulle kräva oss på 800 kr till för glaset hade vi inte låtit dem fortsätta byta om de talat om att risken var stor. Om det var så att de inte upptäckte det förens skadan skett så är det ju oavsett deras fel och inte vårt!

Att de bara har mage och kräva oss på pengar för en skada som DE orsakat är för mig helt ofattbart!!!

Hur 17 resonerar de kan man undra det var inte en risk i arbetet vi viste om fanns, det är inte en kostnad som vi godkänt det är så mycket som är fel här.

J ska lämna in bilen 15 o då slutar jag men ska försöka få till det så jag kan gå hem 14.30 om det går för tror det behövs någon som kan bråka lite J är så snäll. För 500 + arbete det är det som vi betalar inte en krona mera varför ska vi betala för att någon av de på verkstan har sönder saker på vår bil??!! Nej tack du har man haft sönder nått så får man ju vackert ersätta det, glaset var ju dessutom bara 1 år bytte det förra vintern när en snöskottare på jobbet hade sönder det.

Jag bli bara så arg på sånt här, det är SÅ fult gjort!!! Plus att jag inte gillar att bråka med någon eller den osäkerhets som blir. Om vi vägrar betala vad blir det då, om vi betalar hur blir det då……

Men det känns ju som att vi inte ska/bör betala detta ska ringa konsumentombudsmannen i stan i morgon. Så vi kanske får svar innan vi ska dit hoppas det……..


En sån svåger jag har!

Min svåger D jobbar som snickare på olika byggen och gillar att hålla på och planera rita och likande inför olika projekt. Igår så satt vi och diskuterade det vi vill/måste göra på huset och det ena ledde till det andra och strax var pojkarna både uppe och mätte tak och altanen. Det som ska göras är att vi ska lägga nytt tak, det är papperstak idag så pappen ska bytas ut och läggas nytt sen ska vi lägga plåt över det. Vi ska sätta glasdörrar på altanen (skjutdörrar) det innebär att vi då måste riva en vägg + lite annat för att dörrarna ska passa helt in i de mått som är gör inte det idag. Sen är det köket som ska rivas ut och göras om. vardagsrummet ska ju tapetseras om nu första veckan i april, hallen skulle väl med behöva blir omgjord där är det lättare att dölja alla hål som är med foton och likande så det ska vi nog fylla lätt =).

Det helaslutade i alla fall med att dörrarna till altanen som sagt är beställda och D räknade ut ganska så precis vad det kommer landa på så det kommer han hjälpa oss med så snart dörrarna kommer om 1-3 veckor (hoppas på att det blir 2 veckor för om 3 är vi borta den helgen men vi får nog ihop det annars med). Så det kommer bli dörrar och sen ett trä golv (trall) förutom de jobb som krävs för att dörrarna ska passa. D trodde att det skulle ta 2-3 dagar att göra. Totalt så är det ca 20 000 det kommer att gå på för altanen.
Sen räknade han även på taket men det kommer vi inte kunna göra innan sommaren och då måste vi ta hit en plåtslagare med (dock bara runt skorstenen resten kunde D fixa) och totalt skulle det gå på runt 30 000. Så även det kommer att bli av vilket känns toppen då innebär det att det "bara" är köket kvar och det håller vi just nu på och räknar på kostnaden för så vi ser vad vi har att ta ställning till, det hänger helt på vad det skulle sluta på där om vi gör det nu eller om ett år.

Vist man måste ha lite kvar att drömma om i fall vi inte gör det nu och det kommer ju bli av ganska snart efter att vi börjat jobba båda igen i så fall men å andra sidan skulle det vara underbart om det blev klart med allt vi tänker just nu. Det kommer ju garanterat dyka upp nya saker längs vägen med som behövs göras på både bil, hus, djur eller kanske oss. Sen skulle det ju inte va helt fel om vi kan lyckas spara till en resa fram över J fyller ju 30 nästa år med. Men nu börjar vi med altanen i alla fall så får vi ser vi senare här hur det blir med taket D ska ha tid med han står själv i husköpar tankar och om han får det hus han vill ha nu så behöver han ju fixa där med. Så vi tar ett projekt i taget nu så får vi se hur mycket som blir verklighet under 2011. Men nu är vi i alla fall ganska mycket närmare att drömmarna blir sanna i all =) 


En händelserik helg men härlig =)

Helgen började i fredags så fortsatte vår mus jakt här hemma (igen....) Clawdia hade ju lyckats få in en mus i torsdags. Vi försökte då jaga ut den men den försvann när den hoppade ner från soffan som den klättrade på och vi viste inte 100 om den hoppade ner eller ut genom altan dörren vi stod precis vid den, vi byggde därför upp ett hinder så att den inte skulle kunna komma ut från vardagsrummet om den var kvar. Katterna var så lugna här hemma hela natten tors/fre och även hela fredagen i alla fall fram till 16 tiden, så vi trodde lite halvt den hoppade ut annars borde de ju ha letat trodde vi........Men jag satt på golvet i vardagsrummet i godan ro och höll på och sorterade bilderna från bröllopet och bröllopsresan i kronologisk ordning när jag ser en katt komma flygande i luften från och helt plötsligt ha en mus i munnen så där stod Clawdia så stolt så hmmm jag skrek då till och då hoppa hon ut från vardagsrummet med musen i munnen och släpper den i hallen så jag ropade på J som var där uppe sen så stod han mest i trappan med Sonja och skrek under tiden som jag jagade musen beväpnad med diskhanskar och en hink, hans enda uppgift var att ha koll på var musen var. Hade inte gått att ha honom till nått annat så rädd som han var. Efter en bra kamp fick jag till sist musen under hinken och ska försöka vända hinken lite fort så jag fick med musen (vände mot en vägg) men Lakrits var snabbare än jag och tog musen när jag lyfte såg inte att han var där och han var vist lite mer mordisk än C så han hoppade in i vardagsrummet och bet i musen så att han skadade den blodet skvätte men den levde tyvärr hade jag varit klok kanske jag skulle ha låtit honom bita mera jag vet inte......fick i alla fall smått panik så sliter åt mig den stackars musen som ju inte skulle överleva men kunde inte ta ihjäl den bara så springer ut i strumporna och slänger bort musen den dog under tiden jag bar ut den (tack och lov) men hade ju hellre fått ut den levande dock. Kändes lite tris att den dog :(

Sen kom hela familjen på kvällen så då blev det mys och kina mat, lördagen blev det att fixa med tårtan och baka en paj på morgonen men då det var full rulle här familjen var ju här och så kom svärmor och svåger. Så det blev att jag gjorde det jag skulle lite i omgångar fick inte ro många som drog i mig att göra det jag skulle tog därför extra lång tid men det gick i alla fall. Sen ringde ju telefonen sig varm med hade nästan kunnat tro jag fyllde jämt =). Men satte far min i lite jobb så nu häger det en ny fin lampa över köksbordet (J hade lite svårt att få till det) de andra (mormor och farmor) ägnade sig mest åt bebis gos de precis som de ska. Sen kom hela familjen A så var det fika och tårta med en massa goa hembakade kakor inte alls fel och uppskattat med.

Jag fick en massa fint bla en STOR grill (fast den var J´s födelsedags present trots att han fyller i oktober men då är ju grillsäsongen över) av mamma och pappa, en blender av J (och Sonja), en skål av svärmor, jättefina lite högre ljuslyktor av svåger och svägerska mm Tack alla allt var jätte fina saker blev jätte glad!
Sen fick vi en helt underbar kvast av svärmor i inflyttningspresent som var målad vackert med rosor och så stod det Fagerholm på den och sen ett fönster från huset där J växt upp som hon gjort om till spegel (sitter nu i hallen).

Men den bästa presenten av alla var nog att Sonjas första tand bestämde sig för att titta fram så nu är det en liten pigg som sticker upp så nu har vi fått orsaken till varför madame kinkig dykt upp här hemma. Hon har börjat med en så märklig sak hon äter bara om man står upp med henne lite små drykt......hoppas det löser sig när tanden kommit fram. Men det känns jätte kul att den kommer fram nu den där första tanden det är helt klart något speciellt med det så är det bara =) Lite roligt är det med att den kom nu när hon är 10 ½ månad och får tand lika gammal som jag var då min första tand kom!

Har hänt andra stora saker här hemma eller ja det ska hända men jag bloggar om det i morgon!


pip pip piiiiiiiip!!

I kväll satte vi oss lungt tillrätta i soffan vid 20 för att se på tv men den tv kvällen slutade lika fort som den börjat. För Clawdia kom med en mus i munnen som hon satte ner på vardagsrumms mattan då den var så liten och satt blixt stilla så trodde jag det var en av hennes leksaker tills Jonas skriker är det en riktig mus???!!! Ser då lite närvöst efter och jo då det var ju en rikgit! Jonas flyger upp i soffan och jag satt och fick lite halv panik. Men hoppas snabbt upp då Clawdia försöker sig på att döda musen så får tag på henne och ger henne till en nu panikslagen make som låser in henne i tvättstugan innan vi (jag) drar igång mus jakten på allvar så jag drar på mig ett par handskar och hämtar en hink att fånga musen i eller stoppa den i om vi fick tag på den.

Efter att först ha fått lugna Jonas som verkligen fick panik och mer eller mindra vägrade gå ur soffan så försökte vi lyfta soffan där musen var under och få tag på den så vi kunde släppa ut den öppnade även altandörren så den kunde ta sig ut där men nääää den ville inte bli infångad sprang fram och tillbaka mellan våra två soffor envisa sak! Jag kan inte påstå att jag tyckte det var så hemskt mer än första minutrarna innan det landade så jag skrattade nog mest åt Jonas och hans skrikande och oro över att lyfta sofforna så jag kom åt.

När klockan är runt 21 så ger vi upp jakten och släpper in katterna efter att ha stängt till rummet ordentligt med saker så att musen inte kommer ut (vi är säkra på att den är kvar i vardagsrummet men inte var i det.......) men Clawdia gick bara och nosade lite när hon fick komma ut sen lämande hon rummet och Lakrits han ligger här och sover bryr sig med andra ord inte alls.

Mitt i all kaos så undrade J hur jag kunde vara så lugn, som jag svarade honom så vad hjälper det att få panik löser det bättre om jag håller mig lugn det är ju bara en liten mus det värsta som kan hända är ju att den gnager av en kabel pch det går ju att ersätta med det absolut värsta vore ju om Sonja får tag på den då lär den ju åka in i munnen men det senariot känns ju inte så högst troligt dirket.

Jag hade kännt mig lugnare om vi fått ut den nu känns det inte så kul att ha en mus lös här hemma......men den kan ju ha sprungit ut när vi inte såg tror dock inte det. Annars har vi ju två katter och får investera i en musfälla i morgon om den inte dykt upp. Jonas har i alla fall konstaterat snabbt att han och Sonja kommer spendera morgon dagen tills jag kommer hem på ovanvånginen hihi. Nu 2 timmar senare så börjar han lugna sig lite igen men han har fortfarande inte vågat lämna vardagsrummet i fall musen dyker upp han är rädd den är i sovrummet men det är en omöjlighet (dörren är stängd om vi inte är där inne).  

Så detta kommer det nog bli en fortsättning på misstänker jag vill då veta att musen är ute i alla fall innan jag blir helt lugn.

Nu ska jag i alla falla gå och sova för i morgon kommer mamma, pappa och syrran hit och sen blir det ju huset fullt på lördag ska bli trevligt men lär nog bli en del att stå i misstänker jag men det blir säkert bra är ju många händer jag kan styra bossa runt med ;-)

Ny människa

Igår ringde jag först sjukgymnastiken här i stan och fick tala med en snork fröken som snabbt upplyste mig om att de inte hade några tider alls lediga på ett bra tag framöver. Så hon rådde mig att söka privat sjukgymnastik i Nyköping, undrade lite varför när det finns en privat sjukgymnast i Oxelösund så jag ringde dit för att höra och fick en tid redan dagen efter alltså idag.

Så vid 9 var vi där (Jonas släppte av mig för att sen åka och kolla in lite skidspår) och jag fick träffa en trevlig kvinna som ville veta lite om hur jag upplever smärtan, vad jag gör när det gör ont osv. Sen fick jag stå på ett ben och sen byta flera gånger medans hon kollade rygg och höfter. Att stå på ett ben när man har foglossning är inte det lättaste kan jag säga er men det gick nått så när. När hon fråga var det gjorde mest ont så pekade jag ut det område hon med sett som det stora problem området så hon tryckte på olika punkter och det gjorde galet ont första gången hon satte dit sin hand/tumme men efter en stunds tryck på den punkten så känndes det verkligen hur spänningen på det stället hon tryckte försvann. När hon var klar diskuterade vi en hel del om hur jag ska hantera smärtan. Det var inte nått nytt utan sånt som jag fått höra 1000 gånger från alla de otaliga sjukgymnaster jag träffat det var att inte vara rädd för smätan, inte röra mig så långsamt blir då som att kroppen spänner sig och bara väntar på smärtan, inte sitta med benen i kors (har får tänka till på den hela dagen), stå på båda benen (här krävs det med att jag tänker mig för), ska försöka undvika stödbältet. Att inte gå som en annan pingvin är inte helt lätt att låta bli för det gör ju ont när jag rör mig men jag har verkligen försökt göra så under dagen och det har gått riktigt bra. Även om det gör ont så har det varit helt hanterbarrt och jag har haft en massa energi som jag inte haft på flera veckor!

Efter sjukgymnastiken passade vi på att åka och handla eftersom jag började först 12.00 så hann vi med det. Annars skulle vi ha gjort det vid 16 när jag slutade, så det var väldigt skönt att ha det fixat. Blev en hel del men så är det ju alltid inför att det kommer folk hit, och nu blir ju en hel del blir 12 personer + mig, Jonas och Sonja men vet inte om vi kan räkna henne helt då hon ju inte kommer äta nått av maten/fikat.

Jobbade på som vanligt mycket skönt att kunna göra nästan som jag ville på jobbet inte hindrad så mycket av smärtan i alla fall.

Hemma så hade jag fortfarande en massa ork över (!!) så det blev en mindre storstädning av köket, fixade nya blommor (så härligt) och dammade. Skulle ha städat i morgon tänkte jag men lika bra att passa på när orken finns nu är det ju "bara" toaletterna kvar att städa för mig. Sen tar Jonas resten vilket är jätte skönt damsuga är ju bara att glömma för min del men det brukar han göra i alla fall.

Nu känner jag mig i alla fall betydligt mer i fas med livet och allt som ska fixas innan helgen. Nu är ju en hel del klart så det jag ska göra är att baka tårtan på fredag och sen göra en paj till lunchen på lördagen.
Sen skulle jag vilja putsa fönster men det får nog vänta några veckor på lite mer vår väder, skulle vilja göra om i vardagsrummet men det får med vänta tills de tapetserat här (blir första veckan i april) så tålamod men det är inte min starka sida att ha det direkt.......

I morgon (tors) ska jag träffa ortopeden på nyköpings sjukhus jag hoppas verkligen de kommer göra nått åt min fot för den gör ont JÄMT nu är till och med så att jag vaknar på natten av att det gör ont så det är inte alls roligt utan börjar bli rätt påfrästande. Jag skulle tycka det vore skönt om operationen blev av nu när Jonas är hemma för jag kommer ju inte kunna ta hand om 1 eller 2 så små barn själv om jag hoppar på kryckor och han är borta och jobbar. Men skulle jag vara föräldraledig om/när det blir av så får jag ju bryta den och vara sjukskriven så Jonas kan vara f-ledig så det löser sig ju hur som haver. Vi får se kommer säkert få kämpa en hel del för att få igenom min vilja då man måste ha 16 graders felvinkel på stortån för en operation och jag har "bara" 13 grader....så det var tveksamt om de ens skulle skicka in en remiss tur min läkare kom fram till att jag som är aktiv borde få hjälp hade jag varit en soff potatis hade jag nog inte fått en remiss så med det sagt, önka mig lycka till i morgon! 

Tankar

Såg som så många andra på programmet en unge i minuten igår med Jonas.
Det väckte många tankar och funderingar både kring den förlossning som jag hade med Sonja med också den som kommer nu.

Med Sonja hade jag ju eftersom det blev snitt en gaska klar bild innan över hur allt skulle gå till det var min stora oro innan då var ju mest hur ont kommer katetern och epiduralen skulle göra, sen var ju frågerna om hur Sonja skulle må när hon kom ut om vi skulle få henne hos oss eller inte. Annars så kände jag mig mest lugn och förväntansfull inför allt som väntade.

Nu när vi snart ska gå igenom allt igen så är det mycket som dyker upp som jag ju inte "behövde" tänka på förra gången. Eftersom det ju om allt går bra blir en vaginal förlossning denna gången så är det ju andra tankar men det är ju en hel del från förra gången som påverkar i alla fall. Det är fortfarande rätt osäkert hur det kommer gå så det kan ju lika gärna bli snitt om det inte kommer igång en vecka efter BF (beräknad förlossning) eller om det visar sig under förlossningen att mitt bäcken är för trångt i alla fall mm.

Det gör att både Jonas och jag känner att vi försöker ställa in oss på båda alternativen. Då mitt snitt ju gick så bra så känner vi att det är ett helt okej sätt att föda på och det är helt okej om det blir så. Men jag vill verkligen ha fått möjligheten att föda på det vanliga sättet i alla fall.

Det som var under mitt snitt var ju att bedövningen släppte under tiden som de sydde ihop mig. Det gjorde ju ont men var inte ohanterbart någon gång då jag ju "bara" behövde säga till 2 gånger innan jag fick morfin....Fram till nu har det kännts bra då vi ju kom från uppvaket direkt och slapp ligga där flera timmar som de flesta måste. Har diskuterat detta mycket med Jonas då jag är osäker på om jag skulle säga nått till barnmorskan om det eller inte så att det står i journalen om det blir snitt igen. Först tänkte jag inte det men igår så slog mig en tanke med full kraft, vist jätte bra att bedövningen släppte så fort på sitt sätt (de hade ju 5 min ca kvar att sy när det hände max 10) men tänk om det hänt när de höll på att ta ut henne!! Då hade jag inte kunnat få nått smärtlindrande lika fort och det vore ju en ren mardröm! Sen kan jag nu när jag vet hur sjukt ont epiduralen gör att sätta känna lite panik inför tanken på att få den igen, men sova vill jag då rakt inte så hoppas i så fall jag kan få lugnande eller nått annars kommer nog inte gå om jag inte har värkar som gör att den smärtan lindras.

Inför en vaginal förlossning är det ju helt andra tankar som snurrar och en helt annan oro jag känner om hur jag kommer reagera, hur kroppen kommer klara av värkarna mm Läser några böcker om förlossningar och hur man kan möta förlossningssmärtan och ska börja skriva på ett brev till bb som jag kan ha liggande fram till att vi ska åka in, det är ju en process känner jag så behöver nog ha det liggande och fylla på det ändra och ta bort innan det blir bra. Kring den vaginala förlossningen har jag nog mer tankar men det är ju med för jag ju inte gått igenom det innan. Men det är ju sånt som alla funderar på innan det är dags kommer i alla fall skriva hur jag/vi vill ha det oavsett vilken väg vårt hjärta kommer.

Detta tål att återkomma till är ju trots allt 15 veckor kvar. I morgon hoppas jag på att jag kommer träffa en bra sjukgymnast ska dit 9.15 så jag kan stärka upp mig lite innan allt som kommer och kanske kan jag få lite hjälp så jag slipper ha så galet ont, nu kan jag ju knappt gå att lyfta Sonja är svårt och trappor en mardröm.......Så jag hoppas verkligen på henne men hon lät som hon hade bra grund tankar för bältet hjälper ju knappt nått längre :(

Så i morgon blir det sjukgymnastik (blir kul o se om jag kan jobba sen man brukar ju alltid ha mer ont efter sånt) sen jobb 12-16 efter jobbet blir det nog städnig när jag kommer hem för min del (jonas gör sitt på fre). Är bara damtorkning + toan som är mitt jobb nu men vi får se om jag orkar annars blir det på tors

torsdag så slutar jag visserligen 13, men ska till ortopeden 14 så blir det och sen ska vi handla inför helgen.

Fredag så slutar jag 15 och då ska jag hem och baka en stor tårta till lördagen sen är det fortfarande lite uppe i luften om vi får nattgäster eller inte. Mamma, pappa o syrran kommer och de ska sova här om inte svärmor och ev jonas syskon gör det de kommer ju i alla fall komma hit och då ska det vara bakat klart, städ ska vara klart sen får de andra bli som det blir..... för är bara allt handlat och det är rent (blir ju så fort smutisgt när man har katt, har insett att jag hatar katthår....får man raka sin katt?) så löser sig resten är ju familjen

på lördag sen då blir det ju huset fullt med fika glada gäster men då ska ju allt va klart. Bara lite smått kvar då, sen söndag då ligger jag nog i en hög i soffan tror jag......

En vanlig söndag

Jag hade tänkt ta mig en lugn slappe dag idag då vi får huset fult till helgen (fyller ju som sagt år hihi) så har jag valt att ta vecko städningen på ons eller senast tors. Kommer 2 katt allergiker så då behövs det ju städas mer ordentligt. Brukar damsuga och torka golven (självklart) och damma. Men när de ska komma så damsuger vi soffer, dynorna på matstolarna osv blir lite mer men det måste ju bli så när man har två pälsbollar och vänner som inte mår bra av dem.

Men i alla fall hade jag bara planerat att bädda rent, sätta upp nya gardiner, leka med Sonja och ev hjälpa Jonas med att montera in nya bilstolen.

Jag är just nu inne i en period då jag är nått overhört trött så tog sovmorgon till 9.30 men var vaken från 8 sen låg jag och Clawdia (vår ena katt) och gosade tills jag gick upp. Efter det var det frukost, så åkte vi vasa loppet och sen fixade jag med sängen och nu finns det äntligen gardiner i sovrummet känns bra då alla som går förbi oss ser sovrummet. Efter att jag ring och bjudit in alla till lördag så fick jag ett ryck och ställde mig och bakade strax under 100 kakor blev det. Blev havre drömmar och sylt kakor som blev så där men de går att bjuda på i alla fall, för det kommer en nötallergiker och jag har bara nötkakor i frysen som jag insett att jag själv inte tål heller. Det tog en ganska bra stund men hann i alla fall med lite lek med skruttan mellan att alla plåtarna var i ugnen.

När alla skidor var klara hade Jonas tid för att se på stolen (mitt i mitt sista bak) då det var mer komplicerat än vi trott så fick jag hoppa mellan kakbak och stolen i ungefär 1½ timme så det tog ju lite längre tid än om vi försökt hela tiden. För Sonja var inte på humör att vara själv när vi blev upptagna med stolen, vad hade vi annars väntat oss?
Att få till längden på axelbanden osv var inte så svårt men när stol skrället skulle in i bilen då vart det gråa hår om inte nått! Förra stolen var så lätt att få in så vi trodde nog denna skulle vara lika lätt men näääää! Vi höll på och trixade på alla möjliga sätt det fanns tydliga bilder på hur man skulle montera stolen på alla sätt utom om man ville ha den på en sidoplats bak *suck* men efter 30-40 min av att pröva sig fram och försöka tolka texen så gott det gick så kom vi med gemensamma krafter på hur det skulle sitta och då var det ju bus enkelt! Men ska inte säga förmycket nu då det kanske kommer bråka lika mycket när vi ska ändra nått tex på axelbanden eller när den ska vändas framåt en vacker dag.

Det var tur att vi hade rester som bara var att värma till middag då klockan var över 19 när vi väl fick mat i oss. Nu ska vi i alla fall mysa ihop under resten av kvällen blir choklad mousse tårta, ny bakade kakor och Wallander filmen som går på tv 4.

hmm det här skulle ju bara bli ett snabbt inägg men blev vist längre än jag tänkt som vanligt......

tredje inlägget idag.....

NU äntligen har jag besällt de saknade bilderna igen vilket tog sin lilla tid då jag fick sitta med de jag hade framför mig och gå igenom dem om och om igen för att inte missa någon eller få dubletter. Så glad är jag att det pysslet är över nu, sen passade jag även på att beställa hem bilderna vi fått från bröllopet av en vän och min kusin S vilket tar sin tid då det var 400 bilder och bilderna från bröllopsresan fick äntligen komma med hem de med. Totalt så beställde jag hem 766 bilder! Så hade det bara varit att beställa hem bilderna som försvann hade det inte varit så farligt men nu kom ju allt hem som har med bröllopet att göra så nu ska jag sätta in allt i de album de ska vara så fort korten kommer.

Nästa plan blir att beställa hem någon fin foto tavla av Sonja och hennes syster sen när hon kommer kanske även ska beställa en förstoring från bröllopet av våra privata bilder inte bara fotografens som förvisso är underbara =)

Skönt i alla fall att jag kunnat reparera min förvirring får skylla på att jag är gravid även om det nog inte är hela sanningen är jag rädd......


Den som söker han finner

Fick nog ett mindre utbrott idag över det försvunna sakerna, sånt stör mig enormt. Så jag bestämde mig för att börja om från ruta ett i sökandet efter de saknade dokumenten. Och varför jag inte plockade ut alla papper i lådan med alla bruksanviskningar dirket utan bara rotade runt förstår jag inte men nu är de återfunna i alla fall.

"Bara" korten kvar och de verkar vara helt spårlöst borta men de är ju lättare som sagt att fixa nya allt ligger ju på datorn och cd skivor så bara att beställa nytt, tist absolut då det ju både tar tid att lägga in så många bilder och sen kostar det ju med men det får det vara värt skulle inte kunna tänka mig att inte ha dem i pappers kopior man vet ju aldrig vad som sker med en dator tex. Sen är det mycket roligare att ta fram ett riktigt album när man vill minnas den dagen. Hade tänkt beställa hem lite annat som en fototavla (Canvas) eller en fotobok kanske gör en fotobok i stället? Hmmm det där får vi nog ta och undersöka tror jag under kvällen. Inget ont som har nått gott med sig kan man ju hoppas!

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar blir revbensspjäll , potatissallad och en god sallad till känns inte alls dumt mums mums. Tyvärr får jag sån mat sällan då Jonas inte gillar mat som man äter med händerna han äter tom handburgare med bestick. Men passade på då jag handlade ensam (sällan vi gör det) blev så sugen ligger en till förpackning revben i fryboxen så han kan inte komma undan men sen lär det dröja innan det blir igen.

Nu ska jag göra kväll och mys pysa med familjen.

Klantigt!!!

GHHAAA!!!

Man kan bli mindre arg på sig själv om man säger så!

Jag beställde ju ut pappers kopior på alla bilder från bröllopet ganska så direkt efter dessa har vi sen haft liggande i sina förpackningar då det ju varit så otroligt mycket. Vi gifte oss ju i augusti sen blev jag gravid i september med allt det innebar och sen bar det av på bröllopsresan, all fokus var ju på bebis som skulle komma och fotona glömdes lite halvt bort under en tid. Har flera gånger tänkt ta tag i det då vi skulle köpa fler fotoalbum innan vi kunde sätta in dem, det har vi äntligen gjort nu. Hög tid då vi ju varit gifta i 1 ½ år nu...... Satte mig därför för att sortera alla bilder i kronologisk ordning så gott det går är över 100 bilder minst.....och då har vi 200 om inte 300 som inte vi har framkallat än! PLUS bröllopsresan som inte heller är beställd (ska göras i helgen).

I alla fall så hade jag fram bilderna strax innan vi flyttade och började sätta in dem men tog ut dem igen och gjorde om det albumet till ett album med alla de bilder vi tagit av Sonja så långt då. Så nu sitter jag är och saknar ungefär hälften av bilderna jag har en stor del av de som vi eller våra föräldrar tog på festen men ALLA från kyrkan är bara puts borta!!!! Jag har vänt upp och ner på alla ställen de skulle kunna vara på och jag kan inte hitta dem för mitt liv.

Sen upptäckte jag i morse att vi saknar hur mycket viktiga bruksanvisningar som helst. Jag hade sparat alla i en låda i köket som jag för 1-2 månader sen sorterade (livsfarligt tydligen när det är jag…..) och då trodde jag (var helt säker) på att jag la de minst viktiga i en låda på vinden o de ligger där de ska, men de viktigaste ligger inte där och inte i lådan i köket med andra ord puts borta de med!!

HUR 17 KAN MAN SLARVA BORT SÅ MYCKET VIKTIGA SAKER PÅ SÅ KORT TID???? Jag fattar det inte alls och det stör mig som bara den att inte hitta sakerna! Fotona var ju jätte tråkigt men de är ju bara en kostnads fråga då de ju är rätt många att beställa hem igen vilket vi ska eller jag då…..Men alla bruksanvisningarna går ju inte ersätta lika lätt så nu står jag här med en barnstol till bilen vi inte vet hur vi ska montera in (står nått på stolen hoppas det klara sig med det), och lite köksmaskiner som vi inte använt som jag inte vet vad jag ska göra med nu då jag ju inte vet hur den fungerar! Med mina fogar blir det väl maken som åker på att leta igenom hela vinden tror jag….. Nu ska jag i alla fall ta med dottern ut på en promenad får se hur långt vi kommer innan fogarna bryter ihop bara.


Vårt hjärta

I morse när jag kom in i Sonjas rum för att ta upp henne efter nattens sömn tänkte passa på att få lite bebis gos innan jobbet. Så möts jag av en liten leende dam som är överlycklig att mamma kommer vilken start på dagen och som inte det vore nog så sitter hon upp i sängen!! Det har hon inte gjort innan, legat på alla möjliga sätt men inte suttit upp av egen kraft i sängen innan så jag blev rätt förvånad om man säger så. Men trodde först att hon gjort det innan bara Jonas som inte sagt nått men nä det var första gången så det missa han då han sov. Det händer så mycket i hennes utveckling just att vi inte hänger med tror jag, det känns som att vissa saker bara ligger och lurar snart kommer hon säkert komma igång ordentligt med krypandet och vår BVC sköterska tror att tänderna kanske är på G så vi får väl se hur det blir med det......

Just nu busar lilla trollet på golvet med pappa och hon försöker hela tiden ställa sig upp mot honom så snart kan hon nog ställa sig upp själv med då hon ju alltid vill stå och helst ska hon hoppa med det är kul det!

När vi var på öppna förskolan i ons så vägde jag henne (med kläder, blöja o allt på annars brukar hon va naken) och då vägde hon 9,5 kg! Helt galet vad hon ökat i vikt sista tiden men sen har hon ju en pappa som matar henne rätt fristk med majskrokar nu när han är hemma med =) Så i helgen ska vi byta bilstol åt trollet för den hon har är bara upp till
9 kg så nu känns det som det är hög tid. Vi ville inte byta innan så inte den nya stolen blir för stor åt henne, är det någon som ska sitta säkert är det ju hon.

Så i helgen blir det städa, handla och byte av bilstol (men den hon har nu får nog va kvar det är ju inte läge tills den ska fram i alla fall o ingen sitter ju bak mer än Sonja och jag ibland). Så skönt med inga mer måsten då jag är rätt trött nu men Jonas och jag brukar sällan ha en lugn helg hemma blir alltid att vi gör nått som familj. Ska dock försöka förbereda så mycket som möjligt inför nästa helg, jag fyller ju 26 nästa lördag så då kommer det en hel del folk hit trevligt värre, men med min ork just nu så får jag fixa lite för det var dag så mycket som jag kan innan. kakbaknin osv för laga maten innan och tårtorna det får ju bli gjort fre/lör inget som går att göra innan. Nå ja finns många att sysselsätta som tur är.


Trevlig kväll/helg alla! (skriver det trots att klockan bara är 14.17 då jag inte tänker ha datorn på mer idag).

öppna förskolan och ovanligt gnäll om sjukskrivning

Idag har vi spenderat dagen på öppna förskolan, eller vi säger jag kanske en sanning med modifikation vi kom vid 10.30 tiden och Jonas lämnade mig och Sonja där och åkte hem vid 12 då det var skidor på tven, sen var han snäll och hämtade oss vid 16 (hade aldrig kunnat gå hem med mina fogar, det tar 45 min normal takt så hade tagit några timmar sen hade jag nog inte kunnat gå mer på ett bra tag…….). Men Sonja och jag hade en mycket trevlig dag många som vi inte sett på ett tag nu när jag jobbar, och alla var så gulliga med att hjälpa mig med Sonja när hon ville bli buren kan ju bara ta henne om jag sitter ner, hjälp att lyfta upp henne från golvet osv blev lite rörd över hur alla ställde upp. Var skönt att få vara där i alla fall behövde få träffa lite vänner och busa och gosa med en massa små bebisar är ju bara plus med som jag inte gör det nog hemma =)

När vi kom hem kollade jag igenom posten och hade fått pappren från läkaren som sjukskrev mig, jätte bra vist. Det var bara det faktum att hon och jag kom överens om 1 veckas sjukskrivning på 100% och sen 2 mån på 50 % så det är det jag utgått från i kontakt med jobbet. Blev ju helt sjukskriven pga av att jag hade en sån infektion i kroppen var SUPER hes och så förkyld att det inte var tal om att ens försöka andas genom näsan så behövde vila för att bli av med det. Nu har det ju gått en vecka och det börjar lite ge med sig är förkyld men inte alls som innan kan andas lite i alla fall med näsan….

Men hon sjukskrev mig på 100% i 2 veckor till 10 mars och sen från 11 mars till 28 april på 50% vilket ju inte var det vi sa + att hon har skrivit att jag jobbar med det jag gjorde på Helenelund, så får ringa och be henne ändra det i morgon så inte försäkringskassan knorrar vågar inte chansa med tanke på hur de kan vara. Inte ofta man gnäller över att bli sjukskriven mer än man tänkt sig……..

Men jag vill faktiskt jobba så mycket som jag kan och orkar så länge som det är möjligt, jag gillar mitt jobb även om jag inte riktigt klarar av alla moment fult ut just nu. Jag får se vad min barnmorska och läkare säger om jag får tag på dem i morgon men eftersom jag sagt till jobbet att jag kommer och jag känner mig pigg nog för 50% så kommer jag köra på det i morgon så får vi se hur det går sen.

Bjuder på några bilder av skruttan så ni får se hennes krypstil just nu lite speciell om man säger så

 hon sitter med ett ben i var riktning som i spagat och drar sig fram med armarna att hon har ben har hon inte förstått här än....

 här på bilderna hade hon ju lyckats dyka från pappa ner på golvet där av den snygga pannan. Men tack och lov är det borta nu =)

 Här la hon sig på mage själv men insåg fort att det ju inte var nått kul alls.

Här är en dålig bild på Sonjas dop vepa som jag precis sytt klart, ska ta en bättre bild och lägga upp, nu håller jag på med nästa bebis dop minne. Inte för de fått dem till dopen men de heter ju så. Valde en annan till nästa tirst att sy samma mönster en gång till. Det är 3 änglar på denna sen Sonjas namn, födesle datum, födelse längd och vikt. Den blev jätte fin även om det var lite små saker som inte blev 100 namnet kom lite lite fel inte helt i mitten och sen lite andra små fel men de synns inte alls om man inte vet om dem.




Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska sy in kanterna och hänga den som den är eller om vi ska rama in den (lutar åt det, och då hos en rammakare) ramen ska ju följa ytterkanten på broderiet (som en pil eller hur man ska säga ni ser ju.....)

Nej nu ska broderiet åka fram här hemma så det blir nått sytt idag med, försöker sy lite var dag.

Graviditets besvär, baby sim med mera......

Jag har inte skrivit på ett tag livet rullar på.

Jag är nu i vecka 26 och det är 102 dagar kvar till BF (beräknad förlossning). Det har gått så otroligt fort, men det är ju för det hänt så mycket. Det känns märkligt att tänka att om lite mer än 14 veckor eller kanske lite mindre vem vet? Så är vi två barns föräldrar, det är många tankar som går i huvudet nu. Hur kommer det gå, Kommer vi orka med det, kommer hon bli lika lugn som Sonja eller får vi ett mer krävande barn denna gång Sonja är ju ett lugnt barn som alltid varit lätt att ha att göra med. Hur kommer hon se ut osv många olika frågor som finns nu sen är ju en återkommande fråga hur livet kommer ändras nu kan vi ju ge Sonja all vår tid men nu blir det ju två att dela tiden mellan. Sonja kommer ju inte förstå att lillan måste äta, bytas på osv lika lite som den lilla kommer. 

Graviditeten har ju så här långt inte varit direkt problem fri, de första veckorna (till v 16-17 ca) så hade jag ju sånt härligt (NOT) illamående och nått sjukt trött (lika när jag var gravid med Sonja). När det försvann hade jag några ganska bra veckor innan jag till min sorg insåg att fogarna är tillbaka igen och bråkar L känns fördärvligt hade ju verkligen velat klara mig undan det!  Så besöket hos barnmorskan i torsdags slutade nästan som väntat med en sjukskrivning på 100 % i en vecka då jag har en kraftig infektion i kroppen har varit SUPER hes och är jätte förkyld så den kan få en chans att försvinna. Så torsdag börjar jag jobba igen och från och med då är jag sjukskriven på 50 % i 2 månader (dvs mars och april) för fogarna då läkaren såg direkt när jag la mig på britsen hur vansinnigt ont det gjorde trodde jag skulle gå av på mitten så hon kollade över de andra men rätt snällt då det inte behövdes mycket för att jag skulle skrika högt. Hon sa att detta kan bli bättre för vissa men hon tvivlade på att det blir så för mig om man både ser till smärtan och att jag hade det hela tiden med Sonja. Så hoppas på att jag blir sjukskriven även över maj sen för från juni tänker jag ta ut föräldradagar eller semester beroende på vilket som är bäst.

Under barnmorskebesöket så visade det sig att magen inte växer som den ska och att det troligtvis bor en liten liten dam där inne som kan vara för liten för den vecka jag är i. Finns flera orsaker till varför bla magsjukan jag hade men även annat som jag inte kan/får tala om då det skett på jobbet och därför inte anser ska läggas ut på bloggen.  Jag känner mig lite orolig för att det skulle vara nått som hänt med tex moderkakan så hon inte får den näring hon behöver men hon sparkar och buffar så jag känner ju att hon finns där i alla fall det lugnar mig mycket. Vi ska på tillväxt ultraljud om en månad och jag har bestämt att mig för att inte försöka oroa mig innan det i alla fall. Men kommer vara super nervös när jag ska in på ultraljudet sen.  Blev ju tillbaka flyttad 2 veckor på förra kan inte låta bli att tänka på att det var nått redan då för det stämmer inte med mina uträkningar…..

I måndags var första gången som jag kunde vara med på Sonjas baby sim om ni viste va glad jag var för det! Jag var ju den som verkligen ville det Jonas har mest gått för att jag anmält henne men han har nog tyckt det var rätt kul trots allt ;) Vi hade med oss vår digital kamera som man kan fota under vatten med, det slutade med att jag fotade alla barn när de dök, så blev inte mycket tid åt Sonja……

Hon älskade verkligen flytvästen hon fick på sig, hon låg och flöt lekte med en leksak och somnade nästan.  Sen dök hon med både mamma och pappa utan vattenkanna eller nått stolt det gick jätte bra. Jag trodde de växte från dyk reflexen men det verka på ledaren som att det går bra trots de bara man gör det på rätt sätt. Kul nu vet vi lite mer om det till nästa och kan bada mer med henne själva i sommar.  Men Sonja tyckte absolut inte om sång stunden att bli lagd på olika sätt i vattnet var otäckt och att bli lyft upp i luften var det inte tal om!

Snuttan har ju med varit sjuk i fredags fick hon 40 graders feber och sen lördag och söndag har den gått upp och ner dock inte högre än 38. Sen måndag har den i alla fall hållit sig helt borta tack och lov men det var inte roligt att se henne i fredags då var hon medtagen.  

 

Men nu börjar klockan närma sig 17 här och det är dags för mat det är så underbart vi har en kålpudding som står i kylen som jag lagade igår så slipper laga mat idag, älskar rester  tror jag…….

Tur jag har en underbar man som hjälper mig nu med allt som ska fixas orkar ju inte stå upp så länge nu.

 Trevlig kväll!

 vattenlek med pappa

 hela familjen <3

 Under vattnet! Men fotade så många andra att detta blev det enda kortet på Sonja under vattnet men kameran finns ju kvar :)

 mammas utter Det var rätt kul att plaska!

 det här var spännande...........