Nej men oj!!

Jonas slutar ju tidigare tors (slutar 16 i stället för 18 men då har han ju en timme hem med) och så har han ju jobbat även den vecka som gick.
 
Lisa blev ju ganska fort bättre av den nya ersätningen som hon fick, men i torsdags så började hon falla in i sitt gammla mönster igen med skrik efter maten, långa skrik perioder där hon verkar ha ont i magen, trött och allmänt kinkig. Så jag började verkligen fundera på vad som skett och om vi var inne på helt fel spår i alla fall men förstod inte varför hon hade blivit bättre för att sen bli sämmre igen.
 
Men det förstod jag igår!! Vi har en burk där vi brukar ha ersättningen och jag har låtit den gammla ligga kvar innan jag känt mig helt 100 på att det verkligen handlar om mjölkprotein allergi. Den burk med ersättning hon ska äta nu har jag i stället i den burk det kommer i på diskbänken. Men det hade jag bara tagit förgivet att Jonas skulle förstå eftersom den nya burken stod på bänken under där den vanliga ersättningen sitter. Men det hade han vist inte för helt plötsligt ser jag honom stå och ta av den när han ska ge Lisa mat. Inte märkligt att vi sett en tillbaka gång dessa dagar alls då! Men å andra sidan pga av att hon reagerade lika igen så fort hon började med den gammla ersättningen igen så kan vi ju konstatera att vi är nått på spåret helt klart.
 
 
Men nu ska jag dyka in böckerna om lek/drama igen
 

Pussel

Så känns livet just nu som ett enda stort pussel som inte helt går ihop sig.
Det känns som allt kastats omkull lite i och med operations tiden, missförstå mig rätt nu
jag är otroligt lättad över att ha fått en tid MEN den kunde ju bara inte ha kommit mer tokigt.
Som jag skrev i förra inlägget så kommer ju operationen mitt under kursen med Äventyrspedagogiken
och efter mycket funderande så har jag bestämt mig för att hoppa av den kursen nu så får jag söka den igen till antingen våren (antagningen är ju öppen från måndag) eller om det inte går så blir det att jag söker till nästa höst igen för läsa den SKA jag!!
 
MEN jag ska orka vara mamma först och främst skolan är bara en extra grej. Även om jag stör mig som 17 på att jag inte kommit på att man kan plugga när man är hemma förens nu! Hade jag börjat uppfylla min dröm att bli specialpedagog redan när jag blev hemma nu ibörjan av året så hade jag ju varit betydligt närmare det målet på ett enklare sätt. Men jag har ju haft tuffa graviditeter med grym foglossning och varit helt slut man glömmer sånt fort så det hade nog inte blivit nått annat resutat än att jag bränt ut mig i så fall med.
 
Plugga till spec ped kommer jag göra när Lisa blir 3-4 år så drömmen ligger ju i alla fall innom en hyfsad framtid, det får vara vackert så just nu. Sen vet man ju inte då kanske jag inte är så pigg på att plugga heller vet ju inte hur det ser ut på jobbet och i hemmet då heller.
 
Jag skulle ju ha börjat jobba vid årsskiftet men så kommer det tillstörsta sanolikhet inte att bli utan vi kommer göra som så att jag blir hemma till augusti nästa år. Det handlar inte om att vi inte vill att Jonas ska vara hemma för det känns skit trist att det inte går men att ha varit hemma föräldralediga i snart 2 ½ år + att jag blev sjukskriven från v 20 med både Sonja och Kajsa har ju satt sina spår i ekonomin. Skulle Jonas vara hemma så blir det minst 10 000 mindre i månaden än om jag jobbar i inkomst med andra ord det märks stort! Så han ska försöka ta ut 1 pappa dag i veckan i stället vilket blir värdefullt det med och det bästa valet för oss just nu.
 
 
Skrev ju att allt är som ett pussel just nu med armen och det är det verkligen att få ihop vilka som ska vara här och passa mig och töserna. Jonas kommer vara hemma 2 veckor sen kommer min goa svärmor och är här en vecka, efter det pappa en vecka sen blev det jonas igen 2 veckor (kommer ha armen i gips 4 v) och sen blir det mamma och då har jag varit utan gipset 14 dagar så då hoppas vi att jag i alla fall klarar Lisa så får de andra 2 vara på förskolan lite längre tyvärr (OM jag inte klarar det vill säga!) så får jonas komma senare till jobbet och åka hem tidigare så får han ta f ledig de timmarna så löser vi det i alla fall.
 
 
 
 
Men jag är redan grymt närvös för operationen eller nej inte för dem utan mer för om de kommer ta senan i knäet eller handen, och hur armen kommer vara när jag blir av med gipset både precis efter men även några månader efter. Kommer jag kunna anväda den nått så när normalt igen? Rörligheten kommer bli nedsatt den stora frågan är bara HUR mycket känns som ingen har svar på det pga av att det är så ovanligt op :(

Det ligger en hel del i utrycket......

Att man måste vara frisk för att orka vara sjuk! Framför allt orka kämpa för sin rätt, jag var hos läkaren på ortopeden veckan innan Lisa föddes (blir 90 dagar sen på fredag) och då sa han att han satt upp mig på väntelistan och gav mig ett papper som skulle bekräfta det där hela pruceduren står + att vänte tiden var 3-4 månader.
 
Eftersom 3 månader gått nu bestämde jag mig för att kolla ungefär hur länge till jag skulle behöva vänta på tid. Då visar det sig att de inte satt upp mig i kön alls! Så jag fick ju lite halv panik och svårt att andas, förklarade läget att smärtan i armen gör att jag inte kan ta hand om barnen fullt ont (jag kan ju inte bära/lyfta med vänstern så värst bra gör det men det gör bra ont) jag kan inte ha Lisas huvud på den armen om jag inte har bra (riktigt bra) stöd under för det gör tok ont och jag har inte styrkan. Deras lösning har ju hittils varit smärtstillande men det är ju bara en kortsiktig lösning + att jag inte vill äta det om jag inte måste och verkligen inte var dag under så läng tid.
 
Så sköterskan skulle kolla läget och undersöka vad som skett och sen återkomma vilket hon gjorde 30 min senare.
Med beskedet att det blir operation den 8 oktober så det innebär att jag kommer vara nyopererad vid ett av tillfällena då op är på måndagen och träffen på fredagen men det lär nog gå relativt ok då bara jag har smärtstillande och snälla kursare. Sen kommer jag missa sista dagen på en annan kurs så håller tummarna att jag kan få ta igen den med en annan grupp även om det innebär armen i gips ute i skogen......
 
kommer bli bröllop och barndop med armen i paket med får vara glad att det är borta när vi flyger till Wien i alla fall även om det blev lite omkasning av planerna nu.
 
nu ska jag ringa en dramapedagog jag fått hjälp att hitta och sen väntar bvc
vilken dag/dagar vi haft nu!
 
 
 
 
 

inte helt enligt mina planer om man säger så.......

Idag satt jag för att läsa lite inför det jag trodde var första träffen på draman nästa helg. Men då upptäcker J till min fasa att jag ju har missat första träffen!!!! Den var nu i helgen visade det sig!!
 
Svor rätt bra och var hyper stressad tills att läraren svarat på mitt super ursäktande mail. Så "läxan/straffet" blev att jag ska hitta en dramapedagog som jag ska intervjua och sen komma på 3 övningar som man kan göra vid första tillfället då en grupp träffar varnadra. Det skulle vara 1500 ord så det är ju en A4 ungefär lite mer ev gissar jag. Så nu har jag panik letat dramapedagoger i oxle och nyköping i kväll bara att sätta sig och ringa i morgon! Så jag kan lägga det bakom mg och ge full fräs framåt så arg på mig själv över denna klantighet just nu!!
 
Lisa verkar lite lugnare med den nya maten även om det ju kommer ta några dagar till innan vi kan se tydliga resultat men ringde barn mot idag och bad att få mer ersättning på recept hon har ju käkat halva burken redan och de ville först inte eftersom hon inte ätit den så länge men då vi ser en viss förbättring bad jag att de i alla fall skulle skriva ut någon burk till så vi kan testa ordentligt utan att det ska kosta massor (det blir ju as dyrt annars). Så hoopas det gör det nu, sköterskan skulle höra om läkaren ville skriva ut mer eller hur de skulle bete sig om vi ska få en säker diagnos lär vi ju fortsätta köra mjölkprotein fritt nu ett tag minst 3 veckor till en början för att all laktos ska gå ur kroppen.
 
Så i morgon blir det rund ringning till de hela 3 dramapedagoger jag hittat, csn och besök på bvc med en Emma som kommer ifråga sätta hur 17 man kan låta en liten bebis gå med magont i 8 veckor utan att man börjar ifråga sätta vad som är fel! Tycker det är helt absurt att vi var tvungna att åka in akut för att få en diagnos/hjälp!
 
Sen på tal om nått helt annat så fick vi ett presentkort i julklapp på Linas matkasse men vi har haft ica så har därför inte kunnat utnyttja det, men så blev det att vi slutade med matkassen när jag började vara hemma men i helgen bestämde vi oss för att börja ha matkassen igen så första blir från Lina (den är 200 kr dyrare än icas tyvärr men de har hemleverans dock) sen blir det icas billiga veckan kasse efter det var jämn vecka, en de har tyvärr inte utkörning men antingen så får jag ta med mig alla barn (eller vara snabb som vinden man kan hämta först 16 och det är då barnen ska hämtas.....) eller så får vi hoppas att jonas jobbar relativt nära hemmet och kan hämta innan han kommer hem från jobbet så det blir nog bra det här. Skönt att slippa tänka på maten i alla fall 5 dagar varannan vecka + att vi tyckte om det mesta av den mat vi fick föra gången det var bara 1-2 rätter på några mån (osäker på hur länge det var) som vi inte gillade helt.
 
 
 
 
 
 

Min lilla lilla tumme Lisa

Mitt hjärta blöder och jag är så ledsen för Lisas skull samtidigt som jag är så arg att jag inte vet var jag ska bi av på bvc!!
 
Ni som känner oss vet ju hur vi kämpat med Lisa och hennes mage sen hon var 2 veckor ungefär så har hon har haft ont och skrikigt efter VARJE måltid även om smärtan kommit en stund efter ibland. Vissa nätter har hon varit precis otröstlig, ledsen och magen har varit sten hård!
 
Under en hel månad har Lisas avföring helt mörk grå och hon blev och blir fortfarande tok ledsen när hon ska bajsa eller fisa snuttan.
 
Vi har talat med BVC flera flera gånger men vi/jag blir mest klappade på huvudet och bli stämplad som som höns mamma. Det enda de kunnat konstatera är att det inte är fel på hennes lever och galla i all fall.
 
Eftersom det varit så tydligt för mig spec som ser henne var dag att det har varit något som stört henne vid måltiderna och även när hon skulle bajsa så har jag ju självklart funderat på vad det kunnat vara. Min gissning har varit laktos intolerans eftersom jag själv är det till en viss gräns (jag kan äta lite laktos på en dag men bara lite. Gjorde en laktosbelasning 2003). Men enligt bvc så har det inte varit frågan om någonfödoämnes allergi trots att jag frågade läkaren för lite mer än en vecka sen och bvc sköterskan frågade med läkaren då men han viftade mest bort det. Jag fick då rådet att ge Lisa Lemulac (semper) ersättning för den skulle vara snällare för magen att bryta ner. Och vi har sett en viss förbättring avföringen har på denna tid gått från grå till nästan senapsgul igen MEN smärtan vid maten har fortfarande varit kvar.
 
I natt hade vi en natt (eller vi, Jonas tog den värsta smällen även om jag försökte stötta och hjälpa) där hon skrek i stort sätt hela natten med undantag på 2-3 timmar då hon halv slummrade annars skrek hon hela tiden med korta 5 min pauser från ca 22 och fram till 8 på morgonen! Så när hon började gråta och skrika igen efter att ha fått mat vid 9 så bestämde jag att det fick vara nog (under natten testade vi verkligen allt, droppar, massage, att gå runt olika ställningar att ligga på mm mm) så ringde sjukvårdsrådgivningen som sa åt mig att genast åka in akut eftersom detta pågått så länge nu och eftersom hon uppenbarligen mår så dåligt av nått.
 
Var lite orolig att behöva åka till Eskilstuna men vi klarade oss (!!) så blev vanliga akuten men det kom en läkare från BB ner. Jag hann bara börja berätta lite kort så hde hon ställt en diagnos mjölkprotein allergi verkar det som att det är tyvärr. Jag hade önskat att jag haft fel just nu men allt talar för det för när jag sen beskrev ännu mer symptom som Lisa haft innan hon fick diagnosen så sa bara läkaren att av det su säger nu så blir jag bara ännu mer säker på att det är det. Sen frågade hon hur Lisas syskon mår ni vet ju hur knöligt vi haft det med Kajsas mage (den tvingade ju oss tom att ligga på neo en vecka då hon spydde så) och när jag nämde att hon har varit förstoppad en längre tid men är bättre nu så misstäkte läkaren att även K är allergisk mot mjölkproteiner men det behöver vi utreda mera innan jag i alla fall vågar säga nått eftersom hon inte har nått besvär just nu. Kommer i alla fall kräva en ordentlig utredning på det här det är då ett som är säkert!!
 
Även om bvc har massor att göra, så borde de lik som jag fundera över vad som får ett barn att gråta i panik efter måltider det är ju inte helt normalt. Det jag hade varit fundersam på var att hennes gråtattacker ibland dröjer upp till 1-2 timmar efter maten men det var vist helt normalt att det blir så vid denna allergi, jag trodde även att man blev lös i magen av mjölkallergi men man kan vist bli både och.
 
En förpackning med ersättning nutramigen kostade 220 kr!! Men nu har vi köpt en (finns inget annat som är helt fri från mjölkprotein i sverige) och när den är slut och om vi upplever en förbättring men det var läkaren övertygad om att vi kommer göra så skriver de på barnmot ut det på recept åt oss i alla fall, så det var ju skönt för annars hade vi ju talat om minst 440 kr i veckan (så som hon äter nu det kommer ju bara öka för var vecka som går).
 
 
Är tacksam över att ha fått en läkare som lyssnar, tror på mig, tar sig tid att tom gå och kolla på apoteket åt mig .
Känner mig ledsen över att Lisa tvingats ha ont så länge i onödan både på bvc men också på mig själv som inte stod på mig när jag så tydligt sett att nått var fel. Blir ledsen för Kajsa med om det visar sig att det är det på henne med hur har det i så fall påverkat henne stackaren men på tisdag kommer jag i alla fall tala med bvc och se till att få remiss till vidare utredningar det kommer jag inte ge mig utan Kajsa borde de kunna kolla med blodprov om jag fattat saken rätt även om det kan vara lite missvisande i så ung ålder......
 
Men nu kör vi mjölkproteinfritt på enbart Lisa tills jag vet mera, vill inte laborera själv.
 
Nu kör vi sista nattmaten här sen sova för både mig och tumme liten här
 
så vi säger god natt i förväg!
 
 
 

Tid ?!

Nu måste ni börjat undra om jag gått under jorden/ slutat blogga var ju ett tag sen nu.
 
Men med 3 små barn så finns det ingen tid att sitta här knappt!
Dagarna går i ett (natten med för den delen) ett normat dygn ser ut ungefär så här:
 
runt 1-2 hämtar en ledsen Sonja som kommit ut från sitt rum
ner till vår säng = man vaknar till / svårt att somna om
 
5-6 stiger upp med Lisa som oftast har så ont i magen att det inte är någon ide att ligga kvar 
 
7 väcker Sonja och Kajsa de sover annars sött till klockan är 8-9 om man inte väcker dem
 
serverar frukost, byter blöjer, tvättar dem, borstar tänder, klär på dem, städar försöker med lite tur äta själv ovs tills klockan blir 8.30 då går vi till förskolan.
 
Hem igen och sen är det ju ett hem som ska tas omhand vilket brukar leda till att jag knappt hinner hälften av det jag ska innan jag hämtar vid 14. Nu har jag ju börjat plugga med så nu får de vara till 16 (eller jag får ha dem heltid men valt 9-16 4 dagar i veckan vid behov) så nu hinner jag lite mera men det är med ett riktigt dåligt samvete så vi får se hur det går för igår var första dagen de gick så länge och de var helt slut båda 2 så det känndes hemskt för de små stackarna å andra sidan de kommer inte behöva gå 9-16 varje dag och varje vecka de kommer få så mycket ledig jag bara kan ge dem, så länge det går ihop sig och jag orka med allt.
 
kommer de hem 14 blir det lek fram till maten vid 16.30 -17
kommer de hem 16 så har jag lagat maten innan de kommer hem så vi bara kan sätta oss och äta tänkte jag i alla fall försöka med
 
vid 18 sover K
vid 19 sover S (för det mesta i värsta fall 20 men sällan)
vid 21 sover L om hon inte vaknar för mat vid 22-23
 
sen börjar vi om med Sonja som kommer upp mitt i natten så min sömn blir rätt ryckig just nu, känner mig därför trött nästan jämt just nu.
 
 
på tal om studier har jag hållt på att beställa kurslitteratur nu och jösses va dyrt det är att läsa på distans!!
Draman kommer ha kostat runt 2500-3000 tror mer på 3000 kr bara i böcker men det är också strax över 30 böcker som ska beställas! har bara hittat 4 på biblan tyvärr men några hoppas jag kunna köpa begangnade med väntar på svar. Så jag har nu i snart 5 timmar hållt på och letat och beställt böcker så nu har jag lite mer koll på vilka böcker jag har kvar att köpa men tror de dyraste är fixade i alla fall till denna kursen de dyra till äventyrspedagogiken får man köpa på plats men bara boendet till den kursen gick på 2200 kr men då ingick 3 middagar, 4 lunch, 3 frukost och 7 fika men mycket pengar i alla fall! tyvärr bidrar inte jobbet nått annars hade det ju varit ett alternativ men vill verkligen gå kursen och förlångt att ligga och köra var dag.
 
 
Så nu vet ni var jag gör om dagarna förutom när jag kämpar med stackars lill tumme och hennes onda dumma dumma mage. Stackaren blir ledsen direkt efter varje måltid och bajsar helt grått!! Så nu kör vi lemulak ersättning för fullt här så hoppas vi hon ska börja må bättre snart!