I väntans tider....

Så var denna julen över. Julen har varit helt underbar ! Vi har haft det det så mysigt och roligt hela släkten och familjen, så jag har verkligen njutigt av att vara hemma den här julen, kan inte minnas när vi hade en så här bra jul faktiskt alla har varit vänner och bara haft kul ihop =)

På julafton var vi som vanligt först hos faster B mamma och jag gick som vanligt en bra bit på vägen dit det är ganska långt dit så vi hann gå ca 7 km innan pappa ch farmor standade med bilen för att hämta upp oss, så vi hade god aptit när vi kom fram. Hos faster B äter vi varje år jula soppa och änglamat till efterrätt mums !! Synd man bara får det en gång om året. 

Sen åkte vi hem och såg på kalle och öppnade lite paket som vanligt. Vid 17 tiden var det dags att gå till faster E där vi skulle vara på kvällen. Där åt vi gott och hade det trevligt alla verkade tycka att det blev lycket tom farmor som vi nog alla varit oroliga för hur hon skulle ta det. Hennes grönkål är lika god som alltid det är inte jul utan grönkål så är det bara. I det avsendet är jag en äkta halläning så det så.
Det blev många bra paket och sen spelade vi julklappsspelet hela släkten och vi skratta så vi tjöt, ska lägga in en förklaring på hur man spelar det snart för det va jätte roligt så nu har vi skapat en ny tredition =)

Annan dagen var hela släkten här och vi bjöd på lax och nypotatis japp du läste rätt nypotatis det är mums det med =) Så skulle jag visa upp maja men eftersom det var så många (  va var 19 st) och två hundar så blev stackaren jätte stressad och vågade inte komma ut efter en lång stund kom hon fram i alla fall men då gick hon som om hon vore full !!! Jag blev jätte rädd för det är ett symtom på en farlig sjukdom som igelkottar kan få WHS men när alla gått hem på kvällen var hon sig själv igen tack och lov. 

Just nu sitter jag och väntar på Jonas som kommer om 30 min så nu tänker jag ta och gå till tåget för att möta honom för min far tänker nog inte på att jag vill möta honom vid tåget jag med har jag en kännsla av.

Jag önskar alla en god fortsättning och ett gott nytt år om vi inte hörs innan dess =)
    

Bara några dagar kvar nu.......

O nu är det jul igen o nu är det jul igen och julen varar ända fram till påska ........

Har precis hjälpt mamma att jul städa hemma men vi har inte pyntat än för det gör vi på lille julafton (23/12) då jul pyntar vi, klär granen och mamma och jag gör skinkan jag vill lära mig göra mammas super goda skinka så är med och terroriserar henne med mina valiga frågor. Annars är det lugnt här måste plugga en del idag o i morgon med..... =(


Annars har jag inga planer för dagen, vi ska ner på stan en sväng mamma och jag strax och sen ska vi till min kusin M och hennes man J som har fyllt år. Det är inte så mycket mera men det är skönt det. Igår vad det desto tuffare då var vi på Ullared hela dagen och Andreas, Matildas fästman åkte dit med sin bror idag igen. Jag shoppande massor hittade hur många snygga tröjor som hälst och lite kjolar plus en massa åt Jonas vare sig han vill ha eller ej, jag tyckte det va bra saker åt honom i alla fall. Han får helt enkelt lite på mig =)

Men för en gångs skull när vi va på Ullared kan jag nog säga att den här gången var det enbart förnuftiga saker jag kom hem med.


I morse så tog jag upp Maja för att gosa lite och gick ner i vårt kök, då tyckte hon att hon skulle springa lite på golvet så det fick hon klart och sen sprang hon runt först i hela köket en stund sen vågade hon sig längre och längre in i vardagsrummet och tillsist hela vägen till hallen som tydligen var jätte rolig men allt kul måste ju ha en ände och när mamma skulle börja dammsuga så kom hon springande till matte, den gillar hon inte alls.

Men hon är bortskämd här nere det är då ett som är säkert, mamma o Matilda gillar henne, pappa bryr sig inte direkt och Andreas skriker högt och springer undan om jag har henne för nära honom hihih. Han kommer vänja sig jag har ju fått Jonas att gilla henne mera och mera =)


Ta det bra och var rädda om varandra!


Tillbaka i byn igen

Japp här kommer en ny uppdatering av bloggen. Skulle egentligen plugga men Jonas tycket jag skulle blogga i stället så skyller allt på honom nu att jag fortfarande inte börjat plugga och klockan är 13.30 !

Urs slarvigt men är så många sidor att kolla när man inte har haft dator på några veckor, abstinens ni vet.... och sen sov syrran länge så kom inte åt datorn när jag ville heller riktigt, nackdelen med att den står i hennes rum.

Jag kom hit till Laholm i måndags resan ner gick bra fick som vanligt en massa människor att bli förundrade över Maja och så vill de kolla och klappa henne stackaren hon har det inte lätt. Hon var lite orolig en stund så jag lyfte upp henne i knäet och då frågade en liten tjej om hon fick hålla henne och det tyckte jag var okej, men då säger mamman att oh va bra då kan du väll passa hennes (flickan My) lillebror en liten stund, jag kommer strax. Och sen hade jag en bäbis i famnen och mamman försvann men det var ganska mysigt och han va så söt =) Sen hade jag flickan hos mig resten av resan hon var väl 6-7år och jätte nyfiken på mej och Maja så vi satt och pratade en bra stund hon och jag. Mamman sa att hon tyckte jag borde arbeta med barn hihi och det är ju precis vad jag ska med.

Va mer då jo jag missade tåget i kungsbacka på grund av översvämningarna vi fick åka buss mellan Göteborg och Kungsbacka med typ 30 sek så jag kom hem 60 minuter senare än tänkt. Men en timmes försening är väl okej det värsta va väl att missa tåget så precis kunde det inte väntat en minut till så alla från bussen han med?? Dumma Öresunds tåg ! Men alla var glad att se mig och det var en trevlig kväll.

Maja tycker det är lite jobbigt här nere i Laholm den här gången hon ligger just nu och trycker bakom en av mina julklappar och tycker livet är hemskt stackars liten. I går hade vi stora framsteg och jag lärde henne gå på den riktiga toaletten inte illa av en igelkott det måste ni hålla med om =) Stolt över henne ;-)

Nä men nu bara måste jag plugga sen ska jag fixa det sista med tvätten jag tömde tvättkorgen åt mamma så hon slipper det tänkte va den som tar det mesta av städandet i morgon med om hon nu låter mig göra det. Vill underlätta när hon har det tungt.

Sen hände en lite rolig sak innan jag åkte hem till Laholm eller rolig och rolig jag blev glad i alla fall.

Jonas mormor G ringde hem till oss och jag trodde hon ville prata med Jonas eftersom han är hennes barnbarn men när jag frågade om hon ville det så fick jag till svar att nej det är dej jag vill prata med, Jonas kan jag prata med lite sen. Jag blev lite förvånad först, va inte det svar jag förväntat mig. Men hon va fundersam på hur det skulle gå för mig att resa hem och det var Jonas mamma E med. Är kul att de bryr sig så om mig att de oroar sig för det, det gör att jag känner mig mera som en del av Jonas familj och att jag är välkommen. Det känns bara kul att träffa hans familj och jag inser att det faktiskt är väldigt skönt att ha en familj nära även om det inte är min familj så, blir det ju ändå människor som sår en nära så länge som Joans och jag är ett par vilket jag hoppas och tror blir många många år framåt resten av livet om jag får bestämma =)

Men alla får ha det underbart och håll tummarna för en vit jul mot alla odds.


Datorer är ett hemskt påfund !!!!

Hej igen !
Jag vet jag har inte uppdaterat bloggen på bra länge nu. förlåt, förlåt men datorn hemma har fått ett virus (det fick den samma kväll som mamma kom så är väl 5 snart veckor sen) men nu har den tydligen bestämt sig för att säcka ihop helt =( det enda man kan göra på den är att spela spel det är allt, inte enns internet fungerar fattar inte hur det här ska sluta helt ärligt.
Hmm vi ska se om Jonas bra kan hjälpa oss annars vet jag inte vad vi ska göra....då måste vi nog ringa nån data frima som kan hjälpa oss för en fungerande dator måste vi ju bara ha, det blir lite svårt att sköta skolarbetet annars.....
Ja ja det måste ju lösa sig på nån vänster, men nu vet ni i alla fall varför inläggen i bloggen kan komma att dröja lite tills det är löst, jag sitter på högskolan just nu.

vad har hänt annars då...är ju rätt mycket eftersom det är en månad snart sen jag sist uppdaterade.....
men nu i helgen så hade vi Jonas mamma, mormor och morfar och lillasyster på middag som tack för hjälpen med flytten. Jonas ville ha flygande jakob så det gjorde jag och en havretårta ( lägger in receptet på den sen för den är hur god som hellst). Jag var lite närvös innan om jag ska vara ärlig men det gick hur bra som hellst. Hans familj är jätte trevliga  och har verkligen fått mig att känna mig varmt välkommen och det är jag jätte glad för. Hoppas han känner samma efter att vi träffat min familj i jul =)

och nu i helgen kommer hans bror och pappa ner för att de ska gå på hocky. Får se om jag gör dem sälskap det ger sig....

Nej jag ska inte babbla på mera om vad som hänt nu då kommer det bli aldeles för långt. önska oss lycka till med dator skrället ( som snart ger mig ett ordentligt utbrott det kan jag garantera) så hoppas jag att det ska fundera innan jul i alla fall men det återstår att se det..........

Ha det så bra !!