UL

Var på ett privat ultraljud idag för att vänta ända till vecka 21 (av graviditeten alltså!) som jag kommer vara i den 18/1 då vi ska på Rutin ultraljudet kändes på tok för långt! I alla fall om man heter Emma Fagerholm =)

I alla fall så fick vi träffa en mycket trevlig Barnmorska som tog god hand om oss och vår böna. 

Hon tog sig verkligen tid att berätta och ge oss all den info hon bara kunde så här långt.

Vi trodde att vi var i vecka 13+6 (det vill säga vecka 14) idag men blev flyttade till v 12+1 (vecka 13 för de som inte är insatta i hur man räknar en graviditet). Så det är ju ingen jätte förändring så nu är bebis beräknad till den 8/6 i stället för 3/6 i alla fall om jag räknat rätt nu......

Ni som känner mig vet ju att jag funderade lite på hur många det kunde vara men det är bara en liten skrutt. Men det räcker ju gott det och den lill* mår alldeles perfekt i magen. Bra med vatten finns det med att plaska runt i hon mätte och bebisen är 66 mm från rumpan till huvudet och själva huvudet är 22 mm så pluttig 

BM skrattade gott åt bönan som ligger på rygg (eller låg så i alla fall under tiden vi såg den) med armarna under huvudet och benen rakt upp och sparkar som en annan dåre med dem såg så skönt ut =) 

Var helt overkligt att se det på skärmen och förstå att det är något som sker just nu i min mage var en känsla som varken Jonas eller jag kan sätta ord på tror jag har svårare att tänka in att det ju sker i min kropp just här och nu. 

Men det känns verkligen så skönt nu. Nu kan jag andas ut känns det som för nu vet jag att bebis mår bra och att hjärtat och magen fungerar som de ska tack och lov. 


 vår lilla böna =) den har armen under huvudet de små bubblorna ni ser som ett snett streck är navelsträngen.



Tyvärr blev det inte så bra när man fotade på dem det syns ju relativt bra i alla fall =)

Ska bli spännande att se på nästa ul hur mycket vårt mirakel har växt!!

I morgon bär det av till laholm och landskrona! Ska bli trevligt i alla fall vi har ju hela måndagen och stora delar av tisdagen med (lyfter 15.30) att fixa med det som vi behöver. Har dessutom inte mycket kvar bara lite små inköp som ska klaras av allt är så gott som packat bara necesären kvar plus det som behöver köpas då......


Trevlig helg alla !!!

pust en intensiv vecka!

Idag är det ju bara 6 dagar kvar till resan så det är MYCKET att stå i nu både hemma och på jobbet. Ska försöka hinna lämna över allt till min vikarie i morgon tillsammans med en massa annat har ett möte i morgon och sen ska vi försöka hinna med lite mer mys med eleverna inför julen så känns som en trevlig dag men mycket på några få timmar. Kommer dessutom att sluta 1 timme tidigare i morgon då vi ska på det första ultraljud =)

Eller jag skriver vi men Jonas vet inte 100 om han kommer hinna det hänger på om den som ska vika för honom när vi reser är på plats innan 11.00...... Så det är bäst för honom för jag vill inte åka på ett första UL utan Jonas men hinner han inte så har jag/vi ju inget val urs kommer vara närvös fram till 11 i morgon.....

Men det kommer jag nog vara hela dagen fram till att vi fått se vår böna i alla fall. Vore hemskt att få höra att det är nått fel, men skönt att få se och förhoppningsvis (troligtvis) så får vi ju veta att den lill* mår bra med.

På fredag bär det ju av till Laholm och sen hem och packa och roa oss med det sista förberedelserna. Jag var och köpte lite av det vi kan behöva idag som adapter och liknande hittade även små sy sätt till min lycka då jag vill kunna brodera på planet men man får inte ha en sax ombord med ett blad som är längre än 5 cm. Den sax jag hittade nu är ju en sån mini sax som finns i rese sy sätt perfekt!! Jag håller nämligen på med ett babytäcke med Noaks ark som tema (hade tänkt visa bild men tyvärr så har ditt broderi inte den kvar i lager så återkommer när den är klar).


9 dagar kvar nu....

Tänk bara 10 dagar det är ju inte någon tid alls!

Igår kväll spenderade jag större delen av kvällen på golvet med att packa till båda resorna som kommer den närmaste tiden.

På fredag så kommer jag att åka direkt från jobbet till Motala/västervik för att hämta upp Jonas. Efter lite mat i magen bär det sen av ner till Laholm för på lördag är det 80 års fest, eller rättare sagt 40 + 40 i Landskorna ska bli kul. Sen kommer pappa ha en liten fest på söndag för att fira sin födelsedag så vi åker efter det så vi kommer hem i rimmlig tid.

För sen har vi måndagen ledigt för besök hos barnmorskan och det sista som behövs göras i pack väg.
Men jag är så gott som klar med mitt lite kvar men det värsta är gjort.

Sen åker vi klockan 15.30 nästa tisdag (1/12)

Så det känns bra att mycket är klart, allt som inte är det har jag skirvit upp så har sten koll på det mesta just nu.

Annars flyter veckan på som vanligt, mest jobb lite möten och ett kvälls möte på jobbet kul att jobba till 20 men men det är ju bara en gång i månaden så. Sen har jag ett utveckligssamtal hoppas jag i alla fall har inte hört av familjen än. Så det flyter på här med lite overkligt att jag bara har 5 jobb dagar kvar nu sen 3 veckors härlig ledighet.

Barcelona

som de allrs felsta vet så har min kära fader nu nått den aktningsvärda åldern av 60 år!
Naturligtvis var detta något som vi måste fira och det med besked! Så med mycket tasslande så överaskade vi pappa med en resa till den stora staden Barcelona, tanken var från början att våra män i alla fall skulle få se fotboll men av någon anledning som jag inte blir klok på hade de valt att lägga landskamp i madrid, men vi fick se Camp nou i alla fall.

Jonas och jag åkte ner dagen efter familjen, men de hade fått avlöja för pappa att vi var på väg för han hade vägrat att gå på planet sa de om han inte fått veta att vi kom med.

Vi bodde på ett mycket fint på ett mysigt hotell i centrala delarna av staden. Ett ganska litet och personligt hotell som verkligen ansträngde sig för våra önskemål och lite mer där till.

Men att hinna med att se hela Barcelona på bara 4 dagar det går bara inte. Men vi tog turistbussarna runt staden de första dagarna för cirka 200 kr då var det bara att hoppa av och på där vi kände för perfekt!
Blev många stopp bland annat den berömda och i mitt tycke helt underbara arkitekten Antoni Gaudí mycket värt ett besök! Tyvärr var kön till Sagrada Familia för lång för att det skulle kännas värt ett besök men bara utsidan är ju nog så inponerande.

Sen var vi ju självklart på Camp nou gick ju inte att inte åka dit! Jonas hade nog gärna gått in men pappa kände att höften inte var helt ok vi gick ju massor så att gå i trappor var inte helt kul för honom. Men de har i alla fall bestämt sig för att gå på el clasico (barca-madrid) så han får leva på det.

Om jag ska skriva om allt kommer det här inlägget bli en mil men en sak ni bara inte ska missa i Barcelona om ni kommer dit är det magiska fontänerna som ligger vid Kataloniens Nationalmuseum (ser ut som ett slott) Det var en helt underbar upplevelse vi alla blev hänförda och bara stod och njöt av skådespelet mest. Verkligen fantastiskt var det. Går ni inte lär ni ångra er bara det var värt resan!

La rambla är den stora gatan med alla sina artister som uppträder och en mycket trevlig marknad. Väl värt ett om inte flera besök (vi var flitiga besökare där). 

 
Här har pappa precis öppnat sin present och om man ska citera honom själv "var det värsta av allt". Han menade i den allra härligaste bemärkelse =)


 Gaudís hem                ett hus som Gaudí ritat/gjort.


 Jonas i gott sällskap ! =)


 Enligt vår guide så finns det 61 statyer av Christrofer Colombus i världen. Den i Barcelona är den högsta minns inte hur hög men bara hans pekfinger är en halv meter långt i alla fall!

 Fontänen!! Talar för sig själv



 Hela gänget minus fotografen S-E

 En liter öl, Cola eller Sangria någon? Matilda druknar nästan i sitt glas




Dessa underbart söta skor fick vi av den stolta blivande mormorn. Så de första skorna och kariären är klar nu för vår lilla. Nej men det finna ju sämre första skor att ha i alla fall ett kul minne om inte annat!

Gick in i vecka 13 idag tänk så fort tiden har gått! Kan knappt fatta att vi blir föräldrar i maj.....

Både Jonas och pappa har "fått" detta i födelsedagspresent måste finnas någon mening med det, kul är det i alla fall!!

 


Vaccin och flygresa

Tog mitt vaccin för svinis för ca 3 vecker sen (tillhör ju en riskgrupp i och med astman) Ska ta dos nummer 2 på tisdag. Idag så skulle elverna ta på skolan och behöver jag säga att jag är sluuuuuut en stackars elev fick panik och vi höll på över en timme innan han äntligen lyckades med att samla mod men tillsist var han super duktig (och en snabb sjuksköterska). 

Nu sitter jag i vårt vardagsrum och ser på all packning inför vår resa i natt.  
Pappa, mamma, syrran, B och S-E är redan på plats, vi ska nämligen åka ner till Barcelona för att fira pappa som fyller 60 på lördag! MEN han har inte vetat om resan fören i går kväll och då fick han bara veta om att han skulle åka över 5 dagar till ett ganska varmt ställe. Han var rätt upprörd över att J och jag inte var hemma och helt övertygad om att jag och Jonas skulle komma ner på kvällen igår men icke. Han trodde till och med att han hörde J i bakgrunden gav sig inte trots att han var i västervik (vilken dunder hörsel han fick helt plötsligt....)
Så han kommer nog få en lång näsa när han ser oss i morgon vid 11-12 tiden om allt går som det ska!
Planet lyfter vid 6.44 och vi landar vid 10.15 om jag minns rätt.
Ska bli riktigt trevligt i alla fall!!

En trist ska i år var att jag inte kunde åka på en konferans som jag varit med på nu några år i rad. Hade verkligen velat åka men att vara ledig 2 veckor i rad från jobbet plus att jag snart är ledig igen i 3 veckor när vi åker till Vietnam så känndes det inte rätt. Men får hoppas på nästa år!