Nu är den klar!!!

Var nere på stan idag och sydde in min brudkläning. Jag hade inte sett den på sen jag köpte den i höstas, så det känndes lite märkligt. Men samtidigt så häftigt har ju haft bilden i huvuder sååå länge nu och varit säker påatt det är den att den var rätt. Men igår (!) började jag vela vet inte varför hur som haver så glömde jag allt de då den kom på! När hon nålat in den så satt den perfekt! Känndes verkligen rätt, så det var härligt det som var trist var att jag var där ensam hade varit roligt att ha lite sälskap även om smakråds delen är över.

3 ½ timme senare så kom jag tillbaka och då var den klar precis. Prövade och den satt verkligen bra tajt men inte så tajt att jag inte kan röra mig eller obehagligt. Längden känndes jätte bra med så nu känner jag mig i alla fall trygg med att jag inte kommer stå på näsan i kyrkan (skulle jag säkert lyckas med.....)

Fick köpa en ny bh för den jag hade köpt satt inte alls bra under men de hade en som är som en mindre kortsett så inte fel sen var den inte så dyr heller.

Det här har varit nått som stressat mig har varit rädd att nått ska gå fel vet inte varför, men nu känner jag mig lite lugnare i alla fall allt som är klart och kan dockas av gör att man slappnar av lite.

Träffade 2 föräldrar till elever i min gamla klass (känns knäpp att säga så) och 2 kollegor en var ute med sin son på några månader bara en riktig sötnos :-)

Veckan i övrigt då?
I morogn ska vi till vetrinären med Lakrits (han ska vacineras)
sen ska vi åka och köpa färg till rummen jag ska måla
Torsdag vet jag inte hoppas på fin väder så jag kan sola och bada med älsklingen.
På fredag kommer A hit från skåne ska bli jätte kul att han kommer!!
Helgen tja vet inte får se på fredag vad vi planerar Jonas ska upp  till söderhamn gissar att det är svensexa på G där på lördag......

Men där ska du ju inte sitta!!

Har planterat lite blommor på balkongen i en vanlig lång blomlåda och i en fin stor vit kruka. Nu har ju vi två små terorister som med älskar blommor. Men tyvärr inte att titta och lukta på utan att äta och dra upp finns det något roligare?
Clawdia har flera gånger blivit bort shasad från den stora krukan nu men hon vägrar/vill/kan inte fatta att där får man inte vara...... Men hon har vara stått med tassarna på krukar och ätit/nosat och det är väl mer okej än att katt tokan hoppa upp och satta sig i krukan!! Jag kom ut och satte mig för att äta frukost ute och då sitter hon hel nöjd mitt i krukan morrade lite sen tog jag uppe henne och satte henne på marken (hade inte vattensprutan som vi brukar ha i närheten), katter!

Nu väntar jag på att höra av Jonas så jag vet när han kommer hem. verkar som han tar en låååååång sovmorgon för klockan är ju snart 10!! Så länge ligger han bara 1) om han är sjuk 2) om han varit uppe väldigt länge (efter 12). Men det är ju bra för då har han haft trevligt för hoppningsvis. Men jag kan nog glömma färgaffären tyvärr då idag för de stänger 14.00 idag. Jonas ska jobba mån-tis nästa vecka så hade hoppas att jag hade kunnat måla ett rum i alla fall nu under sön-mån. Men vi får väl skaffa färgen på ons i stället då så har jag ons-tors att måla men får se för det rum jag hade tänkt börja med ska vi ha en gäst i under helgen A kommer !! Ska bli så kul!! Men vill ju inte att han ska behöva sova i ett rum som stinker färg. Så blir antingen kök eller lill hallen/passagen. Vi får åka och köpa stege och skrivare i stället. Sen tänkte jag ta med mig min älskling in till stockholm i kväll med har hittat en ny resturang jag vill vi ska pröva. Tror min kära syster yster kommer älska den med även om det inte är kina mat hahha ska släpa med henne dit i alla fall =D

För Motala mättjänst skull !

Idag har jag ÄNTLIGEN fått hem min vigselring!! Men har lovar Jonas att inte lägga ut bilder på den han vill hålla så mycket hemligt om bröllopet som han kan, inte lätt för honom med en sambo som jag då =D Men där kommer jag tillmötes gå honom i alla fall så om 36 dagar får ni se den. Efter bröllopet lovar jag att bilder kommer för er som inte kommer vara på plats! Den är vackrare än jag vågade drömma om i alla fall, lite ironiskt är det hur ens prioriteringar ändras dock, första ringen jag kollade på med safir gick på 14,500 kr det gjorde att jag glömde bort den och kollade efter någon billigare. Den ring jag kommer bära var visserligen billigare men bara med 4000 kr. Fast det är rätt mycket i de här sammanhangen nästan hela band kostanden.......

Men jag måste nog förklara rubriken lite tror jag, Jonas är på personal fest i Motala med sitt jobb de har ju huvudkontoret där. Ringde honom för att kolla läget och då tyckte hans chef att jag borde blogga så lovade att göra det. Så det här inlägget är till Bjarne! Jag hoppas ni har en trevlig kväll!! Själv ser jag på fotbollen nu, spännande och sen ska jag se på teater/revy om den nu börjar nån gång är "bara" 35 min sen pga av fotbollen......

sen ska jag äta lite av Lisas kladdkaka (jag som bakat men hennes recept) lovar lägga ut det för det är den bästa kladdkaka du någonsin har ätit det garanterar jag dig!

Trevlig kväll
/Emma

Två rullar toalett papper......

Japp det gick en rulle igår och kommer nog gå en idag med ser det ut som.....så att säga att jag är förkyld är en underdrift! Jag ligger här helt däckad på soffan. Jag har verkligen åkt på en förkylning utan dess like! Började i söndags och sen är ju jag som jag är dvs klarar inte av att vara stilla, så jag städade och tvättade i måndags (kul start på sommarlovet men då var det ju klart), igår var jag på stan och shoppade loss kom hem med en massa fint inför hösten mest, när jag kom hade jag feber. Idag tänkte jag vila men det gick om intet låg och läste en bok av min favorit författare Jeffery Deaver (blunddockan) när de ringde från jobbet så jag fick åka dit en timme för att diskutera en elev. Vilket var helt okej så passade på att svänga förbi mataffären på vägen hem med självklart åkte jag på en avstämning men klarade mig helt utan anmärkning (självklart). Så nu är det tillbaka i soffläge men i morgon ska det vara ännu finare så ska helt klart pallra mig till stranden sen får jag se hur länge jag är där men kan inte sitta inne och att sitta på balkongen är inte såååå kul.  

Atjo atjo prosit!

Midsommar

Sitter här hemma efter en trevlig helg i Söderhamn. Har varit hos floristen och beställt brudbuketten + hårblommor och band. Har varit hos frisören och diskuterat hår + smink och hos fotografen som hastigast och diskuterat plats (ska träffas lite längre fram). Så det börjar ta form nu verkligen, vi träffade prästen med en riktig mc knutte med vitt hår i hästsvans och vitt skägg och mustasch

På midsommarafton var Jonas och jag hos vänner till oss i Söderala mycket trevligt, när vi kom dit hitta vi M utan tröja stå och skrubba potatis trots att Jonas försökte avlösa honom så stod han där en hel timme och skrubbade. Sen åt vi gott som vanligt för mycket. Sen hade jag bakat Lisas kladdkaka och som är nått sjukt god och nog den kladdigaste kladdkaka som går att baka =) Killarna älskade den M åt mest av alla men sen är han galen i kladdkaka kom det fram hehe så smal som han är märks det då inte! 

Sen spelade vi tassboll (fotboll) med Iggor A och Ms hund. Fast munboll kanske är ett bättre namn för han tog den i munnen o rusade iväg. Iggor är en stor hund så han sprang fort, så vi var rätt chanslösa i alla fall låg vi under rätt bra men sen när han tröttnade så knappade vi in på honom med poäng. Mina prestationer som fotbollsspelare bäddar i alla fall inte för någon lysande karriär, jag lyfte på foten när bollen kom mot mig i stället för att sparka på den (hjärnsläpp) sprang med händerna över huvudet när en boll kom precis där jag stod genom grenarna på trädet, tänkte då inte nicka den. 
Eftersom vi gjort av med en massa kalorier på fotbollsspelandet så blev det mer tårta, killarna undrade klart hur bröllopet artar sig, och när ämnet kom in på vigselringen och jag nämnde att den har en safir, undrade D vad en safir består av så började A leta på nätet och sen var det igång allt vi nämnde eller sa i vårt samtal satt han och googlade upp. Så det blev många små inlägg från hans sida hehe. 

Sen var Jonas och jag på Albertina och åt, en mycket trevlig liten fiskrestaurang i Söderhamns skärgård. Jonas är nog den enda som kan åka dit och välja kött!! Token när deras fisk är helt underbar!! 

Idag har jag städat och sista tvätten är i maskinen så det känns bra, så kan jag njuta av vädret under resten av veckan härligt!
 

Guldfisk minne

Jag skulle igår ha kopplat ihop det jag skrev men en annan sak som jag helt glömde bort. Så att det inte bara var svammel och upprepningar.

Jag har ju nu lyckats gått upp i vikt sen den lunginflammationen och struman. Väger nu 53 kg det har varit och är blandade känslor inför det. Jag tycker att det här med vikt är ett rätt jobbigt och komplicerat ämne. Jag har alltid fått höra att jag borde gå upp, jag har ju mina rygg problem och hur många läkare har inte frågat om jag har anorexi. Fast jag alltid ätit som en häst. Men det är ju struman som gjort det svårt att gå upp, har haft den sen gymnasiet minst. Sen behöver ju kroppen mycket energi då den växer.

Nu när jag kommit över 52 kg sträcket (har aldrig vägt mer än så i hela mitt liv) känns det mycket märkligt. Vist bara ett kg men som den gottegris som jag är lär det ju öka. Men har bestämt mig för ett max jag inte ska gå över för jag vet att jag skulle må dåligt av det. Jag gillar den vikt jag har så känns märkligt att det kanske säger poff nu så väger jag ett två tre 60 kg. Men vi får väl se hur det blir, med det när livet rullar på och ändrar innehåll.

Nu har jag pratat med syrran lite längre än jag tänkte, så nu är klockan snart 11 så nu ska jag ta golven och sen duscha och ner på stan. Bäst att sätta fart nu om jag ska hinna!


Ensam hemma.....

Jag har flera gånger tidigare skrivit inlägg som detta. Jag är ensam hemma under helgen då Jonas tävlar i jokula (tror det stavas så) i Finland. Illa nog att människan ska vara borta i veckorna men helgen också! Vi sågs bara en kort stund torsdag kväll och halva fredagen. Nu ligger jag här hemma i soffan en lördag kväll och det är tomt hemma. Jag har städat och putsat fönster men sen tog det stopp för ryggen så nu ligger alla mattor på balkongen, får fixa det i morgon. Men funderar allvarligt på att inte ta in dem alls. Utan köpa några nya mer katthårs vänliga mattor, problemet är bara att de mattorna är rätt dyra så får se hur det blir kanske blir mattlöst fram till mån ska tvätta då så är de rena i alla fall. Så köper vi nya när lönen kommer.

I morgon blir det golven sen ska jag ner på stan en sväng sen vet i 17 vad jag ska göra. läsa kanske eller nått....

I veckan blir det jobb mån-ons sen åker jag tåg till Söderhamn ons kväll, så hämtar snälla svärmor mig så kan jag träffa frisören på torsdag problemet är att jag inte har en enda aning om hur jag ska ha håret!!! Vet fortfarande inte om jag ska ha tiaran eller inte. Vad tycker ni?? Slöjan har jag bestämtmig för att jag vill ha men rädd det blir för mycket med tiaran (den är enkel och inte så hög). Jonas kommer hem på torsdag kväll och jag åker onsdag kväll så katterna klarar sig som tur var då vi glömde boka djurvagn. Så Jonas tar med sig dem upp i bilen när han kommer på torsdag kväll/natt eller fredag morgon.

NÄR?????

Okej nu börjar jag noja mig lite det är ju bara 52 dagar kvar till bröllopet idag......shit!
Men möhippan och svensexan kan ju inte vara allt för långt fram i tiden!!

Syrran blev rätt full när vi var nera och vet att hon pratade med vårt kusin barn som ville följa med hörde att de kom in på ämnet så gick ut för även om jag är nyfiken så vill jag inte förstöra nått genom att veta, snoka. Jonas fick veta tror jag......men om det är någon som kan hålla tyst om nått så är det han!!

Jag har en liten teori om vad de kommer hitta på eller ja i alla fall var. Tror vi ska åka finlands/ålands färja eller nått för höde nått om åldersgräns.......... hmmmmmm kan inte komma på va 17 de hittat på ju :-S
Bara de har varit snälla och inte gör bort mig för mycket så ska det nog gå bra........
Vi är ju först ut att gå upp för altargången av våra vänner det betyder ju att jag har lite möhippor att vara med på och planera fram över. Kan va bra att tänka på *host host*

I morgon är det skolavslutning får hoppas mitt huvud känns lite mindre överkört då. Är lämpligt nog mega förkyld, hes och hostig! Inte kul alls huvudet känns spänt och hjärnan har sagt upp sig tror jag. Skulle köra och handla idag tänkte jag skulle följa gpsen, pyttsan heller vet inte hur många gånger jag körde fel fast jag kan vägen! Men var tröttare än trött.

Nu ligger jag på soffan med lite godis brevid mig, kanske inte så smart då jag inte ska äta mer sånt om brudkläningen ska passa men sista nu sen blir det magträning för fullt!

Den här veckan är inte kul alls! Jonas jobbar ju borta mån-tors så han kommer ju hem i morgon kväll vilket ju är jätte bra om det inte hade varit för att han ska åka i väg igen på fredag och inte kommer hem fören måndag morgon! Det betyder att vi kommer ses en kort stund i morgon kväll (jag slutar 19.20-19.30) så är hemma ca 19.45-20.00 vilket inte blir mycket tid ihop, sen åker han fre eftermiddag till båten som kommer hem måndag morgon så åker han tis morgon igen.

Nästa vecka blir med märklig då är det ju midsommar. Jonas åker tis morgon och kommer hem tors kväll men då är jag redan uppe i Söderhamn åker upp redan onsdag kväll så jonas kommer tors kväll fre morgon/ förmiddag.
Ska i alla fall bli kul på midsommar!! 

Skatteåterbäringen

Jippi äntligen sitter den på kontot, 5000 är inte så illa. De pengarna kommer ju väl till pass vigselringen ska snart betalas är ju i alla fall halva summan som kom bara så där. Inte illa när det ju ändå är en hel del som ska betalas framöver om man säger så. Skulle ha hämtat ringen nu på fredag men den var inte helt 100 klar så veckan efter midsommar blir det (längtar till att få se det färdiga resultatet). Ska träffa prästen och frisören nu i midsommar.

Från det ena till det andra!
Igår samtalade jag och några elever när vi var ute och gick i skogen (vi går ut i skogen 1 gång i veckan för utomhuspedagogik), då kom vi in på vad som sker i deras kroppar när de växer. Jag talade om för mina små skyddslingar att man växer som mest då man sover. En av mina elever verkade snabbt ha ett svar på det för han förklarar glatt för sina klasskamrater att det är änglarna som drar i en så man blir längre då man sover! Han var helt övertygad om det och jag tyckte det var så himla rart sagt av honom!

Sen är det klart var jag ska vara på jobbet nu, jag ska arbeta i vår lilla grupp med elever som nu har varit sexårs grupp men som blir ettor till hösten tillsammans med en rar tjej i min ålder som jobbat med barnen ett år nu. Så det känns jätte kul blir att få ännu mer nytta av mina kompetenser inom specialpedagogiken. Det här är en fritids lärartjänst så det kommer ju bli annorlunda pga av det. Kommer arbeta 50 % som klasslärare och 50 % som fritispedagog. Men riktigt hur det blir fördelat och hur det blir med sommarlovet vet jag inte. Jag tror det kommer bli så att jag är med lilla gruppen fram till 15.00 för att sen gå ner till fritis med dem och vara där eller gå hem beroende på om jag öppnat, stänger eller liknade. Så ser det ut idag för dem i alla fall, vi får se. Sommarlovet vet jag inte än, jag har önskat att få jobba pga att jag frår lite mer lön än bara ferielönen då men osäkert idag så vi får se hur det blir spelar inte så stor roll för det blir bra oavsett.

Sommarlovet för eleverna börjar på torsdag vid 19.15 cirka vi har skolavslutning på kvällen och mitt (om det blir något) den 18/6 så snart lite egen tid...... ska måla om så det står härliga till här hemma! 3 rum ska jag ta mig i tu med har ajg bestämt mig för! Så inga besök när gästrummet fixas till men förvarnar om det.......

Ha en skön kväll !

har det gått 2 veckor sen sist ojdå....

Stolt fröken är vad jag är, det var Linaloppet på skolan i förra veckan. 2,5 km skulle eleverna springa. De var indelade i två grupper en tävlingsklass med nummerlapp och en motionsklass utan. 1:an, 2:an och 3:an fick medaljer vilket de ju självklart skulle ha med! Sen var det pris till bästa klass där flest elever deltog i tävlingsklassen och det var vi!! Så när de sa nyckelpigan flög 20 elever för att hämta priset en stor buckla med vårt namn ingraverat. Det är ett vandringspris stort för de här små.


Deras fröken fick gå långt förra veckan först träna på Linaloppet 2,5 km sen vår ruset 5 km och sen själva tävlingen på Linaloppet så blev en mil den veckan pust.


 Vad har hänt annars då? Lite nytt på jobb fronten, jag har pratat med min rektor på Helenelundsskolan då det fanns tjänster som förskolelärare på skolan ute. Så jag sökte den och inget papper skrivet än men det kommer det bli, så jag har meddelat den förskola jag skulle ha börjat på att jag inte kommer börja där som jag lovat/skrivit på. Känns lite galet men rätt! Så kommer att bli bra bara jag vet mera om jag ska vara på fritis, sexårsgruppen eller vår lilla grupp. Men kommer lösa sig bra det är jag övertygad om så ser ut som att det blir ett härligt sommarlov i alla fall trodde jag inte men känns bra nu.


Var och kollade på vigselringen förra veckan och den kommer bli så underbar, bättre än jag trodde! Är glad över att vi verkligen har hittat en så trevlig juvelerare som dessutom är väldigt duktig! Kommer bli ett smycke att njuta av i många många år framöver!


Var med eleverna på Tom tits idag och det var jätte kul, men samtidigt galet min mobil har nog inte ringt så många gånger på en dag som idag! Vi var 10 vuxna på 40 elever, mindre hade inte gått. Vi delade in dem i fem grupper och sen gick vi runt. Jag lyckades tappa bort en elev efter si så där 2 minuter.... Vi åt sen när vi skulle gå vidare var han bara borta! Vi var 2 vuxna per grupp och jag sprang runt flera varv och leta de ropade i högtalaren men ingen elev. Som tur var hittade Y eleven ringde henne för att kolla om hon sett eleven. Sen hände det några gånger till att eleven försvann närmare bestämt varje gång jag vände mig om men som tur var hann eleven inte lika långt mer än en gång till och då kom h*n själv tillbaka.

Eleverna tyckte överlag det var en trevlig dag i alla fall och det gjorde vi vuxna med även om man är trött efteråt.  



Uppdaterar mer om bröllopet på den bloggen så för ytterligare info om det kolla där!