Baking soda test

Läste om en grej på nätet som jag var tvungen att testa som hanlade om att testa barnets kön i magen.

Det är ett test som man kan göra efter vecka 11, för störst chans till rätt resultat.

The baking soda-test:
Ta 1-2 teskedar bikarbonat (E500) i en plastmugg, kissa i den och rör om som hastigast. Resultat?
OM det inte händer NÅGONTING med blandningen väntar du en flicka.
OM det börjar bubbla/pysa om blandningen väntar du en pojke.

Tydligen så ska den extra syran i kisset som man har när man väntar en pojke utgöra en reaktion, en reaktion som då såklart uteblir när man väntar en tjej så kisset inte är lite syrligt.

Sen skulle man tydligen ha lika mycket bikarbonat som kiss och det måste vist vara en plas mugg. Jag missade det här med mängden urin och hade ett glas första gången men det blev samma resultat båda gångerna.

Eller jag är lite osäker på gång nr 2 för kajsa skrev så att det inte gick att höra nått ljud men det blev bara grummligt båda gångerna så det var inte någon reaktion att tala om dirket.

Vilket ju pekar på en tjej,  ska pröva en sista gång o göra allt rätt men mina pengar sätter jag på en pojke fortfarande även om jag skulle bli glatt överaskad om det vore en tjej med.

Stockholm

I söndags var vi på Modell fabriken i stthlm vilket var en upplevelse på både gott och ont (lite fel utryck men vi blev rätt besvikna på bemötande inte bilderna).

Vi hade fått infon att det skulle ta 3-4 timmar (men de hade glömt tala om att 90 % av den tiden bestod av väntan) och att de hade en kampanj just nu och att det enbart var därför de ringde, då skulle det gälla 75 bilder för 2000 MEN när vi väl skulle börja välja bilder och fick pris förslag fanns det inte med någon kampanj med så jag protesterade högt men de nekade till att de hade sagt nått om det men de skulle lyssna på samtalet som tydligen spelades in (inser nu att jag inte viste om det kan ju inte va lagligt eller? ja ja inte vet jag inte nått jag tänker bråka om hur som). Men eftersom vi redan var där, bilderna var tagna och förlossningen är nära så bestämde vi oss för att köpa bilderna i alla fall även om första impulsen var att ställa sig upp och gå. Vilket jag hade gjort med om det inte hade varit för att barnen inte skulle behöva gå igenom allt igen och att jag ville få lite fina gravid bilder är ju inte så länge kvar bara 6 veckor nu max (då det ju lär bli innan BF) och då skulle vi ha hunnit boka in en ny foto tid innan dess lite små stressigt känns det som. 

Så det fick bli så här även om det var lite trist och man känner sig lite lurad. 
Efter fotograferingen gick vi och åt stackars Jonas fick med sig grin olle i form av en fru men det var för jag hade så ont och var tok trött och som tur var underbar som han är så förstod han precis. Men när vi skulle gå till bilen sen så trodde jag att jag skulle gå sönder för det gjorde så grymt ont och vänster fram fog brände som eld för var steg så jag ville bara sätta mig och grina till sist. 

Sen försvann Kajsas jacka, antigen tappade vi den på väg till fotograferingen (ca 100 m promenad) eller så tog någon den inne på fotograferingen för när vi såg att den var borta gick jonas tillbaka samma väg vi kom, men den var borta. Trist jätte trist vem 17 tar av ett barn? Tappade vi jackan ute hänger man väl upp den så den synns? och inte tar man nått ur en annan persons väska? Tur i så fall att den låg överst. 

Men nu lite bilder: 


 '
Första bilden där av en lite blyg och tillbakadragen Sonja men blev ju en bild med den charm som en bild med barn ska ha tycker jag trots allt :) fick alla bilder i både färg och svart vitt men tar bara färg bilderna nu är för trött för att sitta och fundera över estetiska frågor just nu.



Imse vimse spindel så söt man kan vara dockan min

 
Fotografen älskade Kajsa och det gick fort (direkt) att få fina bilder på henne.




 magen i vecka 34

 hjärtat mitt snart är du hos oss


 charm trollet så fort bollarna vi tog med oss kom fram blev det fullt av bus o lek



 ooooo spark!!

 NUUU! MÅÅÅÅL!!


 hahaha MIN boll !

 Syskon kärlek mina fina underbara älskade hjärte gryn att man kan älska två små varelser så mycket (och min stora varelsen med )


 Nu sticker jag!!


 DEN får du! Piin boll (som sonja skulle sagt fin boll alltså)

 min älskade make o jag


 Mina små madicken :) klänningen som Kajsa har på sig är efter mig och Sonja hade den på sin ett års dag så det måste ju Kajsa med ha eller va säger ni?


Så sötta






lite trist blev det att bara sitta stilla.

  Charmen när man fotar barn eller vad säger ni tycker det här är en av de bästa bilderna på hela fam just för de goa miner som barnen har :)









 Svåer att tänka att jag är höggravid här ser ju inte direkt ut som det.....men det känns som det tro mig galet att det bara är 6-7 veckor kvar knappt det för det kan ju bli redan veckan efter midsommar.......!!

Sorry

Dåligt med uppdateringar just nu men livet utanför datorn har tagit all min tid just nu.

Har varit en hel del att stå i inför vår numera 2 åriga dotters kalas som var i söndags det var full aktivitet hela dagen.

Hon brukar vakna vid 7 och då mycket motvilligt eftersom det oftast är lilla syster som väcker henne så Jonas och jag hade sagt att vi skulle gå upp vid 7 för att sjunga och gratta sessan men näää strax innan 7 kom hon o mormor ner tror de hade lite dålig inverkan på varandra där :D

Sen var det en liten lycklig tös som efter att morfar äntligen vaknat öppnade en massa paket men det var lite tufft med för hon ville ju bara leka med allt hon fick inte störas med att öppna mera presenter men vi fick vara lite elaka mot henne där o nästan tvinga henne att öppna ett till för annars hade det ju tagit hela dagen :)

Hon fick så mycket fint och så mycket som hon verkligen har lekt en massa med sen hon fick det. Så det är roligt att se hur uppskattat det var och hur roligt hon har och kommer få av allt.
Det bästa var när gamla farmor Kajsa kom med sig hade hon en hink full av en servis i plast massa olika delar, vid det lagat hade vår sköna höna snappat upp det här med gäster = presenter så hon rusar fram och sliter åt sig hinken och sticker!! Behöver jag säga att alla skrattade gott?
Annars fick hon ett ritställ från ikea ( papper på ena sidan och grifeltavla på andra) den var nog det som hon leker mest med.

Men hon fick så mycket att det inte går att räkna upp allt :) Dockvagnen och alla köks saker står med högt på hennes favo lista just nu.

Bilder kommer, måste flörta lite med svärmor så jag får kopiera hennes bilder med för jag hade så fullt upp och Sonja lekte så bra med dem att det bara var att koppla av och låta farmor, faster o farbror leka av sig lite. har i alla fall lite men inte som från när hon fyllde 1 år. Det jag har kommer någon dag snart :)

Det var hur som en toppen dag för oss alla tror jag :)

Idag kom ju lönen in på kontot inte fel alls det, och eftersom vi ska in till modell fabriken i stockholm på söndag så överaskade maken mig genom att säga igår att han ville åka in och köpa nått för det pressentkort han fick när han fyllde år (han viste vad han ville ha det till och därför sparat det) han köpte ett par fina high whater byxer helt utan att jag la mig i nått sprang i andra affärer (annars brukar han villja att jag är med o väljer men han är ju en stor pojke trots allt :P)

Jag kände att jag ville ha någon mer fin tunika inför sommaren och söndagen med så det fick det bli men det var inte det lättaste kan jag säga det blev en med kort arm även om jag gärna haft en med längre så var den här jätte fin och fungerar som sommar klänning med nu, lång ärm går ju fixa med en tröja under eller en kofta över som tur är!

Sen är min man så söt att han tar ut oss alla på en av min favorit resturanger jensens böfhus på söndag så det blir en rolig o mysig dag vi har framför oss blir kul att kunna visa er lite fina familje och gravid foton sen :)

I morgon ska vi in till nyköping igen och kolla på jysk för där fick Sonja ett pressent kort av gammla farmor och farfar till trädgård möbler i barn storlek men det var slut i söderhamn så vi får hoppas att den finns här nu!

Ny dator?


Min underbara vän A har fixar datorn så pass att han med hjälp av en ny hårddisk kunde rädda den. Men det känns ändå märkigt att använda datorn som inte känns som min alls!! Den ser precis ut som min men allt man är van ska finnas gör det inte......mycket konsitg kännsla det här.

Har i alla fall kommit på hur jag kan rädda en stor den av alla bilder, alla bilder som låg på datorn fram till efter Kajsas dop har jag beställt kopior på via extrafilm.se och kom på att alla bilder ju ligger kvar där i mappar så alla bilder från 07 fram till september 11 finns där! Sen finns ju en hel del av bilderna som varit fina här på bloggen så nu är jag tveksam om vi ska lämna in hårddisken för att rädda alla bilder eller inte de ville ha mellan 800-1800 kr så nu har jag måååååånga timmars jobb för att spara ner alla bilder för jag måste spara dem en och en tar jag flera blir de små men tar jag en och en blir de större även om de är mindre än vad de var när de låg på datorn vad de nu beror på? Hoppas det inte ska påverka nått sen bara!

Jonas sprang ju på tal om nått annat göteborgsvarvet i lördags och det gick rikigt bra, han hade gissat att han skulle springa på mellan 2-2,5 timme men sprang på 1 timme och 57 minuter.
Jag var/är så stolt över honom grymt inmpad med tanke på att han inte hade haft tid att träna då han blev sjuk precis innan. Sen hade pappa bokat in oss på en riktigt bra resturang med god mat även om menyn var i minsta laget så var det god mat det var bara 2 saker jag inte gillade helt och det var liiite för hög musik vi kunde knappt prata med varandra + att vi hört på musik hela dagen, sen fick scenen bli omvandlat till skötbord då det inte fanns nått annat lämpligt.

Kom hem i söndags och hela måndagen gick åt till att röja upp bland allt vi hade med oss hem både väskor och ullared shopping. tisdagen försvann den med då det var barnmorske besök man hade för ovanlighetes skull bara Kajsa med mig mycket skönt även om hon var ett grin monster just när hon skulle vara en liten ängel det blev hon så fort vi kom ut i stället. Sen var det hem och baka 2 tårtor till helgen . Onsdagen var vi nere på öppna förskolan eftersom vi inte varit där på länge, torsdagen (idag) så har vi röjt i trädgården (och fått arga samtal för att jag gjorde det hihi) men nu är gräset klippt, allt ogräs borta (hur 17 kan det komma så mycket på bara de 2 v jag var borta??) har planterat en massa (solroser, jordgubbar 3 sorter, dill, lavendel, viol, sommarblommor, massa smultron, en vinbärsbuske och en krusbärs buske, prydnads pumpa, malört, sen va det nått mer jag glömt just nu). Mitt i detta så ringer kusin vittamin S och hennes sambo J de är då vid kolmården och tänkte svänga förbi oss vilket var jätte roligt även om Sonja först valde att springa och gömma sig men sen blev det lite roligt hon var lagom uppvärmd när de skulle åka men så blir det ju jämt.

Så idag har vi fått fixat framsidan (baksidan tar jag en annan dag ser mer ok ut där) och så har jag röjt upp hallen + fått upp en massa på vinden.

I morgon blir det handlig, åka in till elgiganten och köpa en kolsyrepatron, städa men har plockat så det är damma och den vanliga städningen kvar nu bara. Sen ska jag baka en tårta till + kakor. Så kommer mor och far :)

Lördagen blir det att slå in paket och baka lite är det fint så tänker jag allt dra med mig präonen in till nyköping för att käka glass i hamnen med.

Söndagen blir det att göra fint och pynta här hemma och skämma bort vår då nyblivna 2 åring massor!!!

Det blir lite körigt när man inte har varit hemma och kan förbereda allt som jag brukar göra, även om det inte är mycket så som ska bakas så tar det ju endå sin lilla tid men det känns tråkigt att inte ha tid att göra de saker jag skulle vilja som någon kul cupcake tex utan får förska rätt enkla saker men blir kanske någon enklare cupcake vi får se vad tiden räcker till.

Så ni vet om jag försvinner lite igen så har ni orsaken men lover att uppdatera så snart jag kan om inte förr så i alla fall med en raport från kalaset!
Jag hoppas verkligen att de som inte kommer ner/upp till Kajsas kalas tänker på henne med på söndag, det gör mig lite ledsen när jag tänker på det eftersom jag tror det kommer komma mycket färre när hon fyller år.

Nästa gång så ska vi vara lite tydligare med hur vi har kalasen så ingen kommer i kläm.
Kanske bara bjuda till 1 kalas och det är för alla 3 (så blir det ju nästa gång de fyller) men att vi har kalas här hemma bara vi i familjen + de som vill men inget vi bjuder stort till. Nästa år funderar vi även om om inte Sonja ska få ha sitt första barn kalas men det har vi ju ett år på oss att fundera över! Men jag tycker verkigen synd om lill flisan som nog blir lite lidande i år :( så blir det när folk åker tyvärr är det ju en bit men vi får hoppas de tänker på henne på söndag så hon med blir firad på ett hörn då kanske......men inget jag hört att någon tänkt på i alla fall.

Ha en trevlig helg nu alla !

Laholm

Vi åkte ner till mor och far som ni vet förra torsdagen. Vi körde efter att ha käkat lite eller vi JAG körde kanske låter dumt att påpeka det så men det var första gången jag körde hela vägen med enbart ett stopp för att tanka, så är lite stolt allt :)

förra helgen var vi hos min faster som fyllt 60 även om det var någon månad sen så valde hon att fira nu, mycket trevligt Sonja lekte med alla barnen och Kajsan hon kom på hur kul det var att krypa runt bland alla fötter och framför allt att försöka fly ut genom altandörren de har ett uterum och hade hon kommit ut genom den dörren blir det ett litet fall även om det inte är super högt så är det högt nog för en ordentlig smäll om det vill sig illa.

Resten av veckan har jag varit själv på dagarna och så har mamma och pappa kommit hem mellan 17.30-19 men det är ju som vanligt när jonas jobbar med. Så allt har rullat på kan man väl säga men Sonja blev dålig igår (tis) så vi fick en tid på vårdcentralen på kvällen där hon väl inte fick någon siagnos direkt av läkaren men alla sjuksköteskor sa att det låter ju som en typisk krupp hosta. Så hon fick andas in ventolin (?) och dricka några tabletter som de löste upp i vatten (fast de kräktes hon upp sorry om någon är kännslig) men det blev bättre i alla fall med både hostan och andningen. Hon sov i runt 5 timmar så i natt var vi vakna mellan 12 och 3 för att gosa magen.

Idag har hon inte haft så mycket hosta men febern kom smygande på eftermidagen och nu på kvällen trots alvedon. Men hon har varit vaken även om hon legat på soffan eller varit hos mig så har hon orkat leka lite mellan varven och ätit och drukigt ok idag jämfört med igår.

I morgon blir det frissan för mig sen får vi se och fredagen blir det lungt om vi inte tar danmark vi får se hur det blir med det beror på sonja och hur hon mår. Lördag blir det ju i alla fall göteborgs varvet sen åker vi hem på söndag, för att möta mor och far igen till helgen då Sonja fyller 2 år
min stora stora tjej!! Du har vuxit och utvecklats så otroligt mycket på dessa 2 år man tror knappt det är snat, mamma o pappa älskar dig massor!

Skriver mera på söndag eller måndag beror på när vi kommer hem + orken.